Reizen door het wijngebied in Zuid-Afrika

Reizen door het wijngebied in Zuid-Afrika

De regio rondom Kaapstad staat bekend om zijn wijnvelden, pittoreske dorpjes en boerderijen. Het gebied is zeer geschikt om er voor één of meerdere dagen op uit te gaan wanneer u bijvoorbeeld in Kaapstad verblijft. Ook is het de ideale tussenstop onderweg naar de nationale parken in het oosten van het land. Kortom, een bezoek aan diverse wijnregio’s in Zuid Afrika is zeker aan te raden. 

Stellenbosch Historic House, Stellenbosch, South Africa
Naast de vele wijngaarden die tegen de steile heuvels aan groeien en de fantastische landschappen die het gebied omringen, is dit ook een gebied met een herkenbare Nederlandse geschiedenis. Wijnproeven in het historische Stellenbosch is een bijzondere ervaring. Het is de unieke combinatie van ouderwetse boerderijen, de mooie natuur, en de levendige dorpjes dat Stellenbosch zo bijzonder en aantrekkelijk maakt.

Worcester
Qua omvang is Worcester de grootste wijnproducent van het land. Ongeveer 25 procent van alle wijnen afkomstig uit Zuid-Afrika komen uit deze streek. Omringd door de bergen vind je hier veel bijzondere wijnhuizen. Wat ook opvalt zijn de witte kerkjes die nadrukkelijk boven de wijnvelden uitkomen. Behalve wijn is Worcester ook beroemd vanwege zijn Brandy, oftewel brandewijn. De naam is afkomstig van ‘gebrande wijn’.

Winefields, South AfricaHemel en Aarde Wijnroute
Wanneer u langs Hermanus rijdt om walvissen te spotten, rijd dan ook langs de Hemel en Aarde vallei. De beste wijnsoorten van Zuid-Afrika komen hier vandaan. Het landschap strijkt glooiend door de provincie Overberg, en de route is zeer goed met auto te berijden. Onderweg passeert u de Babylon toren en het Raed-na-geel gebergte. Verder is een bezoek aan de Elgin vallei, ook in de provincie Overberg, zeker aan te raden.

Franschhoek
Franschhoek is uitgegroeid tot de culinaire plek van Zuid-Afrika. Er zijn talloze terrasjes en restaurantjes in de straten van dit knusse dorpje. Rondom Franschhoek wordt volop wijn verbouwd. In de wijnboerderijen zijn nog talloze sporen uit het verleden terug te vinden.  Vanuit Franschhoek kun je verder rijden via de prachtige vier-passen route, waar spectaculaire panorama’s te zien zijn.

Bekijk onze rondreizen door Zuid-Afrika.