Overzicht Japan rondreizen van Djoser

Vervoer Japan, 21 dagen

conducteur trein japanIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij de tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig! Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich.  Opvallend is de rust aangezien er in de trein niet wordt gebeld en de vele slapende reizigers.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein, die een snelheid van 300 km/u kan behalen! Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens een aantal trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. De totale kosten hiervoor bedragen per koffer (afhankelijk van de grootte) zo'n Y 10.000,- op deze reis.  

Terug naar reis