Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Vervoer

< Terug naar de reis

conducteur trein japanIn Japan reizen we grotendeels per trein. Om die reden is een 14-daags treinabonnement ter waarde van € 400,- inbegrepen in de  reissom. De JR-pass, zoals dit abonnement heet, is alleen ter plaatse af te halen. Dit doen we met de groep op dag van aankomst in Japan. Na afgifte van de railpas worden reserveringen gemaakt voor alle treintrajecten op de route. Door drukte kan het voorkomen dat er op enkele trajecten op niet gereserveerde plaatsen gereisd dient te worden.

De JR-pass geeft je de vrijheid om meer van een stad te zien en de omgeving te ontdekken. De JR-pass is geldig van Takayama tot en met Osaka. In Tokyo reis je het eenvoudigst per metro. Vanzelfsprekend regelen wij het vervoer per trein voor de excursie naar Kamakura.

Dankzij de tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig! Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust (in de trein wordt niet gebeld) en de vele slapende reizigers.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein, die een snelheid van 300 km/u kan behalen! Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens een aantal trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. De totale kosten hiervoor bedragen per koffer (afhankelijk van de grootte) zo'n Y 8000,- op deze reis.  

Go to top