Bekijk de Rondreis Oost-China, 21 dagen van Djoser

Rondreis Oost-China 21 dagen

Ontdek het onbekende oosten van China

Vanaf € 2.885,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het vrijwel onbekende oosten van China biedt enkele verrassende en afwisselende bezienswaardigheden. Naast de fascinerende miljoenenstad Shanghai bezoek je het prachtige natuurschoon van Mount Wuyi en de fascinerende ronde Hakkawoningen in de provincie Fujian. Een afwisselende reis die je China in al haar facetten laat beleven.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Wereldsteden zoals Shanghai en Hongkong 
 • Inclusieve excursie naar het eiland Gulangyu
 • Verblijf in traditionele Hakka Tulou huis
 • Combinatie van moderne steden en authentiek platteland
 • Verken met gids de Wuyi bergen
 • Bezoek aan Dishui grot
 • Korte reistijden door gebruik hogesnelheidstreinen
 • Fiets tocht door de indrukwekkende Karstenbergen

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oost-China, 21 dagen
 1. Amsterdam - Shanghai
 2. aankomst Shanghai
 3. Shanghai
 4. Shanghai - hoge snelheidstrein naar Suzhou
 5. Suzhou
 6. Suzhou - hoge snelheidstrein naar Hangzhou
 7. Hangzhou
 8. Hangzhou - hoge snelheidstrein naar Wuyishan
 9. Wuyishan
 10. Wuyishan - hoge snelheidstrein naar Xiamen
 11. Xiamen, dagexcursie naar Gulangyu eiland
 12. Xiamen - Hakka Tulou
 13. Hakka Tulou, excursie naar Tulou - Xiamen
 14. Xiamen - vlucht naar Changsha, excursie naar orange island - Shaoshan
 15. Shaoshan, bezoek aan Dishui grot - Changsha - hoge snelheidstrein naar Guilin - Yangshuo
 16. Yangshuo, fietstocht
 17. Yangshuo
 18. Yangshuo - hoge snelheidstrein naar Guangzhou
 19. Guangzhou - hoge snelheidstrein naar Hongkong
 20. Hongkong - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Shanghai, een mix van culturen en moderne wonderen

Dag 1 Amsterdam - Shanghai
Dag 2 aankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai

China oost Shanghai rondreis Djoser We beginnen deze reis goed met aankomst in Shanghai. In de havenstad tref je nog altijd een mix van Aziatische en Europese culturen aan. De Bund, de boulevard langs de Huangpu rivier, is de ontmoetingsplaats bij uitstek. Ook heb je hier een schitterend uitzicht op de skyline van Pudong, het Manhatten van China. Met haar 20 miljoen inwoners is Shanghai tegenwoordig een van de snelst groeiende steden ter wereld. Om al haar nieuwe bewoners onderdak en werk te verschaffen verschijnen er in sneltempo woonflats en spectaculaire onder architectuur gebouwde kantoren.

Shanghai China Gold PavilionOp de openbare pleinen en stadsparken kun je vroeg in de ochtend meedoen met de tai chi beoefenaars. Met de 632 meter hoge Shanghai Tower kent Shanghai één van de hoogste gebouwen in de wereld. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht op Shanghai. Loop eens een luxe hotel binnen om te genieten van een drankje in een skybar met een ongelooflijk mooi uitzicht op de stad. In de verschillende interessante wijken kun je eindeloos wandelen of winkelen en ’s avonds heb je een grote keuze aan restaurants, bars en theaters. Tussen de nieuwste gadgets en leukste souvenirs vind je hier zeker een passend aandenken aan deze bijzondere reis.

Suzhou, het Venetië van het oosten en het oude Luzhi

Dag 4 Shanghai - hoge snelheidstrein naar Suzhou
Dag 5 Suzhou
Dag 6 Suzhou - hoge snelheidstrein naar Hangzhou

China oost Suzhou Djoser De hogesnelheidstrein brengt ons razendsnel naar het aangename Suzhou. Deze 2500 jaar oude stad is vooral bekend vanwege zijn waterwegen, hetgeen Suzhou in de wandelgangen vaak de bijnaam ‘Venetië van het oosten’ oplevert. De vele kanalen en de 1000 jaar oude brug zijn de belangrijkste attracties van de stad, maar je kunt er ook heerlijk rondslenteren in het oude stadsgedeelte met de rode lampionnen en klassieke tuin.

De schoonheid van het oude Luzhi is onbeschrijfelijk. Opvallend zijn de oude stenen boogbruggen die de verschillende kanalen overspannen. In de stad zijn nog veel authentieke woningen te vinden die geflankeerd worden door oude bomen en veel vrouwen kleden zich hier nog in traditionele kleding. Strijk neer in een theehuis voor een kopje thee om het rustige dagelijkse leven voorbij te zien trekken. De Baosheng tempel is de enige in het land waar nog enkele originele kleisculpturen van de Boeddha zijn te bewonderen.

Van Westelijke meer naar de bergen van Wuyishan

Dag 7 Hangzhou
Dag 8 Hangzhou - hoge snelheidstrein naar Wuyishan
Dag 9 Wuyishan

Hangzhou brug ChinaIn ongeveer drie uur overbruggen we de afstand naar Hangzhou, de stad die bekend staat om zijn natuurlijke en groene omgeving en het prachtige Westelijke Meer. Tijdens de Song-dynastie was deze stad de hoofdstad van China en nu is het de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang. Hangzhou betekent letterlijk 'stad die alleen over water bereikbaar is'. Het sprookjesachtige meer met zijn omliggende heuvels is bijzonder fotogeniek en heeft talloze Chinese dichters geïnspireerd. Rond het meer, dat eveneens op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst, vind je verschillende eeuwenoude pagodes en tempels. De boeddhistische Jingci-tempel is meer dan duizend jaar oud en de op een heuvel gebouwde 45 meter hoge Baochupagode stamt uit het jaar 963. Van recentere makelij zijn de verschillende in de heuvels ingebouwde roltrappen en liften om hen die niet van inspanning houden te ontzien. In het centrum van Hangzhou zelf is ook meer dan genoeg te zien. De stad heeft veel leuke restaurants en moderne winkelcentra.

China oost Hangzhou Djoser We reizen vervolgens met de ‘bullet train’ naar Wuyishan. Nabij ligt het imposante Wuyi-gebergte. Dit vochtige gebied kenmerkt zich door prachtige zandstenen rotsen en een grote biodiversiteit. Om het landschap te beschermen is deze omgeving op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Je kunt hier een mooie tocht met een bamboevlot maken over de ‘rivier met de negen bochten’. Ook de grotten met enkele smalle doorgangen zijn het bezoeken waard. Een flinke klim naar de top van de Tianyou Feng wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Het Wuyigebergte staat ook bekend om de Da Hon Pao-thee. Volgens de legende is de moeder van een Ming-dynastie keizer genezen van een langdurige ziekte door een bepaalde thee uit het Wuyi-gebied. Deze theestruiken werden in rode gewaden vervoerd. Dit is de reden voor de naam 'Da Hong Pao', wat letterlijk 'het Grote Rode Gewaad' betekent. Een aantal van deze originele theestruiken groeit nog steeds op de hellingen van de Wuyi en worden door de overheid beschermd.

Xiamen en Gulangyu: van havenstad tot 'piano-eiland'

Dag 10 Wuyishan - hoge snelheidstrein naar Xiamen
Dag 11 Xiamen, dag excursie naar Gulangyu eiland

Xiamen China Djoser Weer met de hoge snelheidstrein verplaatsen we ons naar de havenplaats Xiamen. Door haar ligging vlakbij Taiwan was deze plaats in 1980 één van de eerste Speciaal Economische Zones waar handel en investeringen werden toegestaan. Het imposante zeefort Hulishan moest het binnenland van China tegen verdere buitenlandse indringers verdedigen.

Hoog op de rotsen prijkt het standbeeld van Koxinga, de Chinese bevelhebber, die vanuit deze plek Taiwan op de VOC veroverde. Tegenwoordig is Xiamen een prettige, sfeervolle havenstad met veel studenten. Door de prachtige ligging aan zee en het heuvelachtige landschap is het een van de bijzonderste steden van China. Een mix van zeevruchten, paddenstoelen en bamboe maken ook de keuken in deze stad erg veelzijdig.

We maken een uitstapje maken naar het autovrije eiland . Hier stuit je op tal van koloniale gebouwen, tempels en stijltuinen. De stranden zijn populair bij de lokale bevolking. Het eiland staat bekend als het eiland van de piano's, omdat er volgens overlevering meer dan 2000 piano's zijn te vinden. 

Ontdekking van de Tulou-dorpen

Dag 12 Xiamen - Hakka Tulou
Dag 13 Hakka Tulou, excursie naar Tulou - Xiamen

Vanuit Xiamen reizen we landinwaarts naar enkele van de bijzondere Tulou-dorpen in de provincie Fujian. Deze dorpen worden bewoond door de Hakka bevolking, een sub-groep van de Han, de etnische meerderheid in China. Hakka betekent in het Chinees "gastgezin", dit omdat hun voorouders zijn gemigreerd vanuit Noord-China.

CHina oost Yongding Djoser Tulou zijn de karakteristieke huizen van de Hakka. Vroeger boden deze versterkte gebouwen met dikke lemen muren niet alleen onderdak maar ook bescherming. De Hakka woningen zijn verticaal opgedeeld voor verschillende families. Op de bovenverdieping wordt gewoond en op de lagere verdiepingen bevinden zich de keuken en de voorraadruimtes. Veel tulou worden nog bewoond.

Tulou huis China (internet)We bezoeken de mooiste in de omgeving van Yongding. Bijzonder zijn de tulou in Tianluokeng, waar een vierkant gebouw wordt omringd door vier ronde tulou, en de door UNESCO beschermde ‘koning’ van de tulou’s in Chengqilou. Deze bestaat uit maar liefst vier ringen van huizen. We brengen de nacht door in een van deze bijzondere gebouwen en maken kennis met de wat verlegen bewoners. Na ons verblijf op het platteland keren we terug naar Xiamen.

Een reis door Mao's erfenis en karstlandschappen

Dag 14 Xiamen - vlucht naar Changsha, excursie naar orange island - Shaoshan
Dag 15 Shaoshan, bezoek aan Dishui grot - Changsha - hoge snelheidstrein naar guilin - Yangshuo
Dag 16 Yangshuo, fietstocht 
Dag 17 Yangshuo

De volgende dag vertrekken we met een binnenlandse vlucht naar Changsha, de hoofdstad van de provincie Hunan. Na aankomst maken we een excursie naar Orange Island, een prachtig park gelegen in de Xiang-rivier, bekend om zijn schitterende tuinen en het indrukwekkende standbeeld van Mao Zedong. Vervolgens reizen we door naar Shaoshan, de geboorteplaats van Mao Zedong, waar we de nacht zullen doorbrengen.

Yangshuo landschap bergen chinaIn de ochtend bezoeken we de Dishui Grot, een historische plaats die vaak door Mao Zedong werd bezocht. Hier kunnen we meer te weten komen over het leven van deze belangrijke Chinese leider. Na het bezoek keren we terug naar Changsha om de hoge snelheidstrein naar Guilin te nemen. De reis met de hogesnelheidstrein biedt een comfortabele en snelle manier om het prachtige landschap van Zuid-China te bewonderen. Bij aankomst in Guilin reizen we verder naar het schilderachtige Yangshuo, waar we de avond kunnen doorbrengen.

Hier hebben we twee dagen om Yangshuo te verkennen. Deze regio staat bekend om zijn adembenemende karstlandschappen en idyllische plattelandsomgeving. We zullen gaan fietsen door de rijstvelden en karstlandschappen. Er zijn nog andere opties zoals een boottocht op de Li-rivier of een bezoek aan lokale markten en dorpjes. We genieten van de rust en schoonheid van deze unieke omgeving.

De perfecte afsluiter in Hongkong

Dag 18 Yangshuo - hoge snelheidstrein naar Guangzhou
Dag 19 Guangzhou - hoge snelheidstrein naar Hongkong
Dag 20 Hongkong - Amsterdam
Dag 21 Aankomst Amsterdam

Hongkong skylineNa het verkennen van Yangshuo reizen we per trein naar Guangzhou, een bruisende metropool in het zuiden van China. Bij aankomst kunnen we een bezoek brengen aan de iconische Canton Tower, die een adembenemend uitzicht biedt over de stad en de Parelrivier. Een andere ervaring voor de middag in Guangzhou zou een wandeling maken langs de levendige straten van de oude stad zijn.

De volgende dag nemen we een snelle treinverbinding naar Hongkong, waar we onze reis afsluiten. In Hongkong kunnen we genieten van het bruisende stadsleven, een bezoek brengen aan Victoria Peak voor een panoramisch uitzicht over de stad, winkelen in de kleurrijke straten van Mong Kok en genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants. De volgende dag maken wij ons klaar om na deze onvergetelijke reis weer naar Amsterdam te vliegen.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Dus trek je er liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
25 apr - 15 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
09 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
17 jul - 06 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
08 aug - 28 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
12 sep - 02 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2026

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 apr - 14 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.885,-

Start - einde
08 mei - 28 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.885,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Lange afstanden worden afgelegd met de hoge snelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in traditionele tulouwoning
 • Excursie met gids naar het eiland Gulangyu
 • Bezoek aan bijzondere Hakka-huizen
 • Excursie naar het Wuyigerbergte 
 • Bezoek aan de Dishui CAve in Shoashan
 • Fietstocht in Yangshuo door karstenbergen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, fooien, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van € 545,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Shanghai en Hongkong bij te boeken. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Oost-China, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een prachtige reis waarbij je het contrast tussen oud en nieuw China echt beleeft. Enorm leuke groep en veel met z'n allen gedaan omdat het zo gezellig was. Samen eten geeft je de kans heel veel verschillende Chinese gerechten te proeven. Een topervaring!

  9,0

 • Het was een leuke gevarieerde en onvergetelijke vakantie met gezellige groep mensen.

  9,0

 • Mooie reis! Leuk om te beginnen in een gebied waar nog niet veel Westerse toeristen komen. En dan te eindigen in een grote moderne stad als Shanghai. Prettig reizen met de hogesnelheidstrein.

  8,0

 • Een mooie reis in een ander (nog) niet zo toeristisch deel van China. 3 keer relaxed met de hogesnelheidstrein naar een nieuwe locatie waar een verse lokale gids met chauffeur weer op ons wachtte. Veel te doen in Shanghai, zelf heb ik daar nog 2 dagen verlengd.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water klaar zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem zelf koffie mee). In verschillende Chinese steden kun je in de hotels geld wisselen en de meeste hotels bieden daarnaast mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

De enige uitzondering op bovenstaande is de overnachting in een tulou tijdens het verblijf in de streek van deze ronde huizen. De kamers in tulou zijn simpel en het toilet deel je met je reisgenoten. Hetzelfde geldt voor de douche/badkamer. Natuurlijk is het wel een bijzondere reiservaring om ’s ochtends wakker te worden op het Chinese platteland.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Shanghai Yu Hang Hotel
Suzhou Overseas Chinese Hotel
Hangzhou Meiziqing Hotel
Wuyishan Huan Yu Hotel
Tulou Weiqun Tulou Guest House
Yangshuo Yangshuo West Street Vista Hotel
Guangzhou Guangzhou Hutian Hotel
Hongkong Starphire Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van € 545,-.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Overnacht in een traditionele tulou voor een authentieke Chinese ervaring.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  De Hakka woningen zijn verticaal opgedeeld voor verschillende families.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Moderne hotels vormen een mooi contrast met de traditionele woningen.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Desgewenst kun je de voorkeur opgeven voor twin-kamers.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Shanghai

  Vertrek

  15:15 - 09:25*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Hong Kong - Amsterdam

  Vertrek

  22:45 - 06:25*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen.
 

 • Hoge snelheidstrein Shanghai - Suzhou
 • Hoge snelheidstrein Suzhou - Hangzhou
 • Hoge snelheidstrein Hangzhou - Wuyishan
 • Hoge snelheidstrein Wuyishan - Xiamen
 • Hoge snelheidstrein Changsha - Guilin
 • Hoge snelheidstrein Yangshou - Guangzhou
 • Hoge snelheidstrein Guangzhou - Hongkong
 • Vanuit Xiamen vliegen we naar Changsha
 • De overige trajecten leggen we af per privébus.W


Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets vaak het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen brengen.

 • China oost KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  Comfortabele vluchten met KLM.

 • China oost hogesnelheidstrein rondreis vervoersmiddel Djoser

  Drie trajecten per hogesnelheidstrein.

 • China oost trein vervoersmiddel Djoser
 • China oost rondreis trein vervoersmiddel Djoser
 • China oost rondreis trein vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Lange afstanden worden afgelegd met de hoge snelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in traditionele tulouwoning
 • Excursie met gids naar het eiland Gulangyu
 • Bezoek aan bijzondere Hakka-huizen
 • Excursie naar het Wuyigerbergte 
 • Bezoek aan de Dishui CAve in Shoashan
 • Fietstocht in Yangshuo door karstenbergen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of krijgt geen genoeg van theehuizen of tai chi in het park. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie met gids naar het eiland Gulangyu: Ontdek het autovrije eiland van Gulangyu, bekend om zijn koloniale architectuur en historische gebouwen, met een gids die je de verborgen pareltjes en geschiedenis van het eiland laat zien. Maak een ontspannen wandeling langs de kustlijnen en door smalle straatjes.
 • Excursie naar het Wuyigerbergte: Beleef de schoonheid van het Wuyigerbergte, een UNESCO-werelderfgoed, bekend om zijn landschappen, theeplantages en oude boeddhistische tempels. Geniet van wandeltochten door de natuur en langs rivieren.
 • Overnachting in traditionele tulouwoning: Slaap in een van de ronde, versterkte woningen van de Hakka-minderheid, omgeven door authentieke Chinese cultuur en historie. Deze tulouwoningen, gebouwd van klei en hout, bieden een kijkje in een eeuwenoude manier van leven.
 • Bezoek aan bijzondere Hakka-huizen: Verken de fascinerende architectuur van de Hakka-woningen, bouwwerken die hele dorpen huisvesten en bescherming boden tegen vijanden. Deze rond of vierkant vormige huizen bieden inzicht in de gemeenschap en tradities van de Hakka.
 • Bezoek Orange Isle in Changsha: Een langgerekt eiland in de Xiangjiang-rivier, bekend om zijn groene parken en het enorme standbeeld van Mao Zedong.
 • Bezoek aan de Dishui Cave in Shoashan: Ontdek de Dishui Cave, een grot met stalactieten en stalagmieten, die een belangrijke plaats inneemt in lokale legendes en geschiedenis. De koele omgeving van de grot biedt een rustgevend contrast met de drukte van de stad.
 • Fietstocht in Yangshuo door karstenbergen: Maak een fietstocht door het landschap van Yangshuo, waar de karstbergen oprijzen uit de rijstvelden. Fiets langs de Li-rivier en geniet van het platteland en de natuur.


Daarnaast zijn er diverse optionele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals:

 • Hongkong: Tijdens een excursie van een halve dag, kun je diverse bezienswaardigheden in de stad bezoeken, zoals Aberdeen en Stanley Market en kun je het prachtige uitzicht over de stad bewonderen vanaf Victoria Peak.

Reisdocumenten

 • Het e-ticket ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten rond de € 125,-. Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Je kunt dit ook laten verzorgen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de Rénminbi (yuan) en in Hongkong met de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden.
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in alle steden.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ongeveer € 35,- (bij een groep van 20 personen).

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.

De provincie Fujian staat bekend om haar kookstijl met behoud van natuurlijke en ziltige smaken. Bij bijna alle gerechten wordt gebruikt gemaakt van soepen en kookvocht. Dit is zelfs zo belangrijk dat het "onacceptabel" is om een maaltijd zonder soep te serveren. Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot) waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden, zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels, of gewoon op straat, staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China en op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Het kan heel praktisch zijn om een paar basiswoorden te leren of een klein zakwoordenboekje mee te nemen zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Shanghai en Hongkong bij te boeken. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

China is één van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar kan het tijdens het eerste deel van de reis, zeker in de avonduren, fris zijn. Wuyishan vormt een natuurlijke barrière die koude lucht uit het noorden tegenhoudt. Zuidelijk van Wuyishan zijn de temperaturen over het algemeen aangenaam.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht. In de zomermaanden kunnen er cyclonen voorkomen die de oostkust bereiken. Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken leggen we grote afstanden af. Onderweg is er echter zoveel te zien dat je je tijdens de soms lange reisdagen geen moment hoeft te vervelen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we in en naar China?

We vliegen rechtstreeks met KLM naar Xiamen en weer terug vanaf Shanghai. Tijdens de reis worden de lange afstanden afgelegd met de hogesnelheidstrein in 2.5 tot 3 uur, waardoor de reisduur tijdens de reis minimaal is gebleven.
Voor de overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop.
 

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Djoser maakt in China gebruik van goede middenklasse hotels. De kamers, met eigen douche en toilet, zijn over het algemeen netjes en hebben waar nodig airconditioning.

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Voor China is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld dient te worden. 6 weken voor vertrek van de reis ontvangen reizigers een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder dan 6 weken voor vertrek aan.

- Een visum voor China is gemakkelijk aan te vragen via de website van het Chinese Visa Application Service Center. Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht om vingerafdrukken af te geven bij het consulaat in Den Haag.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants.

Hoe kan ik betalen in China?

De munteenheid in China is Yuan. In vrijwel alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig. Het is echter niet zo dat ze op elke hoek van de straat staan. Neem naast je pinpas eventueel een creditcard en wat contanten (in Euro's) mee voor noodgevallen. Euro’s zijn makkelijk inwisselbaar in China.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

De netspanning is net als in Nederland 220 volt. Stopcontacten kom je in verschillende soorten tegen, meestal Europese en Amerikaanse soort. Neem daarvoor een wereldstekker mee.
 

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit zo'n 16 personen. De groepen bestaan maximaal uit 20 personen.
 

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de treinen en bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. Op de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ zachte koffer met wieltjes is het meest geschikt.

Kan ik tijdens de reis contact houden met het thuisfront?

In China kun je overal gemakkelijk telefoneren (vast en mobiel) en internetten. Bij de meeste hotels is wifi aanwezig, daarnaast zijn in grotere steden zijn internet cafés aanwezig.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog China

Bekijk alle reisblogs over China