Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

Wereldwijd Wereldwonderen afvinken

Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om concrete doelen te hebben. Lijstjes afvinken is niet alleen iets om op werk te doen, maar kan ook leuk zijn en voldoening geven. Zo kun je nastreven om alle wereldwonderen te bezichtigen.

Met het lijstje van de klassieke wereldwonderen ben je snel klaar. Alleen de piramide van Gizeh is immers nog bewaard gebleven en die valt tijdens een reis naar Egypte uiteraard te bewonderen. De zeven ‘nieuwe’ wereldwonderen, die in 2007 na een wereldwijde verkiezing zijn uitgeroepen, vergen wat meer inspanningen.

Taj Mahal
Op zo’n tweehonderd kilometer van Delhi ligt de Taj Mahal, het marmeren mausoleum dat Shah Jahan liet bouwen voor zijn geliefde Mumtaz Mahal. Onderschat de staat van de wegen en het drukke verkeer niet, maar het is de moeite meer dan waard. De lokale gidsen weten niet alleen levendig te vertellen over de geschiedenis van het bouwwerk – je moet er maar op vertrouwen dat ze de waarheid vertellen en niet alles uit hun duim zuigen zoals de straatschoffies in de film Slumdog Millionaire – maar kennen ook de beste fotoplekjes.

Rondreizen India

Machu Picchu
Taj Mahal IndiaDe Spanjaarden hebben deze historische stad in de bergen van Peru nooit gevonden, waardoor hij relatief goed bewaard is gebleven. Je kunt letterlijk in de voetsporen stappen van de Inca’s met de befaamde vierdaagse wandeltocht over de Inca Trail, maar je kunt er inmiddels ook via een trein- en busverbinding komen. Verken alle uithoeken van de historische stad en beklim de Huayna Picchu of Montaña Machu Picchu voor een adembenemend uitzicht.

Rondreizen Peru

Cristo Retendor
In Cusco, Peru kun je ook al een mooi standbeeld van Jezus Christus zien, maar de Cristo Redentor in Rio de Janeiro is net even een maatje groter. Met recht een wereldwonder. Het beeld en al zijn bezoekers kijken er uit over de bruisende metropool. Je kunt met de auto naar boven of met een aantal liften en roltrappen, maar de mooiste manier is natuurlijk met de klassieke tandradbaan via de Floresta de Tijuca. Altijd goed om beneden alvast naar boven te kijken of de berg en het beeld niet in nevelen zijn gehuld.

Rondreizen Brazilië

Chichén Itzá
Chichén Itza MexicoOnze reis door Mexico begint in Cancún, dat in de oude Maya-taal 'Pot van Goud' betekent. Onderweg bezoeken we de Maya-tempel Chichén Itzá, waar je op je gemak de interessante piramide, tempels, paleizen en het balspelveld kunt bekijken. Overigens doet het tempelcomplex Teotihuacán, even buiten Mexico-Stad, daar weinig tot niets voor onder. Langs de ‘laan der doden’ staan onder meer de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan, die een prachtig overzicht geeft over het complex.

Rondreizen Mexico

Chinese muur
De 21.000 kilometer (of 10.000 li zoals ze in China zeggen) lange Chinese muur begint bij fort Shanhaiguan (niet te verwarren met het duizend kilometer verderop gelegen Shanghai). De voormalige verdedigingslinie die stamt uit de Ming-dynastie loopt door tot aan de Jiayupas. De muur is dan wel heel lang, maar is in tegenstelling tot hardnekkige opvattingen te smal om vanuit de ruimte zichtbaar te zijn. Je kunt hem natuurlijk wel zien tijdens diverse Djoser-rondreizen door China, wanneer die weer door kunnen gaan.

Rondreizen China

Petra
Petra JordaniëDe verborgen gelegen stad Petra in Jordanië ken je misschien van avonturenfilms als Indiana Jones en The Mummy, maar het is natuurlijk nog mooier om het met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Djoser heeft in ieder geval voldoende reizen die langs de wonderbaarlijke plek komen. Wat ooit een knooppunt van handelsroutes was, is nu een trekpleister voor fervente reizigers. De prachtige bouwwerken die deels uit de rotsen zijn gehakt, zijn alleen te voet, maar goed bereikbaar via smalle kloven. Een echt avontuur.

Rondreizen Jordanië

Colosseum
Hoewel alle wegen naar Rome zouden leiden, staat de hoofdstad van Italië momenteel niet op ons programma. Wil je de bingokaart met de zeven nieuwe wereldwonderen voltooien en dus ook het Colosseum zien, zou je er natuurlijk wel voor kunnen kiezen een van onze acht verschillende reizen in Italië nog wat te verlengen. Trek bijvoorbeeld langs de kust van de Adriatische Zee met de 15-daagse reis door Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië, maak een fietstocht door Puglia of ga wandelen in Cinque Terre of aan de Amalfikust.

Rondreizen Italië

Wandelreis Amalfikust - Italië 8 dagen

Wandelen door de prachtige bloemenriviera Amalfi, historisch Pompeï en bruisend Napels

V.a. € 1.495,-

Bekijk reis

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)