Bekijk de Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen van Djoser

Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee 20 dagen

Complete reis door Nijldal en Alexandrië

Vanaf € 1.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak kennis met het oude Egypte door piramides, tempels en grafcomplexen in de omgeving van Caïro en Alexandrië te bezoeken. Daal af in de piramide van Djoser bij Sakara en vergaap je aan de spectaculaire vondsten in het Egyptische museum. Tijdens een zeiltocht langs de Nijl zie je goed hoe het dagelijks leven aan de rivier zich afspeelt. Gezellige soeks en boerendorpen laten je het hedendaagse Egypte kennen. Overal merk je dat de bevolking zeer gastvrij is en graag een praatje maakt. De Rode Zee biedt veel mogelijkheden om te ontspannen, maar ook zeker om te snorkelen en te duiken. Een heerlijke afsluiting van deze bijzondere en complete reis door Egypte.

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 35 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Unieke reisroute die je heel Egypte laat zien
 • Prachtige feluccatocht over de Nijl om het platteland te ontdekken
 • Uitstapje naar de piramides bij Gizeh, de sfinx, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Ontdek de weinig bezochte bijzondere piramides van Dashour en Meidum
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Ontspannen verblijf aan Rode Zee obv. half pension

Route en kaart

Routekaart Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh
 4. Caïro, excursie Dashour & Meidum
 5. Caïro - Alexandrië, bezoek Romeins theater & Montazah Paleis
 6. Alexandrië, bezoek Qaitbay citadel, Pilaar van Pompeius, catacomben & Bibliotheek
 7. Alexandrië - Caïro - nachttrein naar Aswan
 8. aankomst Aswan, excursie Philae eiland, High Dam & onvoltooide obelisk
 9. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
 10. Aswan, Kitchener’s island
 11. Aswan, start feluccatocht incl. overnachting
 12. vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
 13. Luxor, bezoek tempels van Karnak
 14. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 15. Luxor
 16. Luxor - Rode Zee, El Quseir
 17. Rode Zee, El Quseir
 18. Rode Zee, El Quseir
 19. Rode Zee, El Quseir - Caïro
 20. Caïro - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek aan de trappenpiramide van Djoser bij Sakkara

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh
Dag 4 Caïro, excursie Dashour en Meidum

Egypte Cairo Tower Djoser Caïro kun je het beste zoveel mogelijk lopend verkennen. Dit is de leukste manier om direct met de stad en haar bewoners in contact te komen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de eerste dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen tussen alle mummies en schatten van Toetanchamon.

Inbegrepen in de reissom is een dagexcursie naar de piramides van Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken daarbij vroeg in de ochtend naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je weer naar het hotel.

Ook maken we een excursie naar de piramides van Dashour en Meidum. Dashour ligt op 25 kilometer afstand van Caïro en de plek staat bekend om twee goed bewaarde piramides (een knikpiramide en een rode piramide) die stammen uit de 4de dynastie van het Egyptische Rijk. Nog een stukje zuidelijker, bij Meidum, ligt de trappenpiramide van Snofroe met haar zeer bijzonder vorm waar verschillende theorieën voor zijn.

De citadel van Qaitbay in Alexandrië

Dag 5 Caïro - Alexandrië, excursie Romeins theater en Montazah Paleis
Dag 6 Alexandrië, Qaitbay citadel, Pillaar Pompeius, catacomben El Shoqafa & de Bibliotheek
Dag 7 Alexandrië - Caïro - nachttrein naar Aswan

Een rit van een paar uur brengt ons van Caïro naar Alexandrië, gelegen aan de Middellandse Zee. Deze stad was gedurende een millennium ook de hoofdstad van Egypte. Er zijn nog veel interessante overblijfselen uit de klassieke oudheid te vinden, de reden waarom een bezoek aan Alexandrië deze reis compleet maakt. We bezoeken vandaag het Romeins theater, bijzonder om dat dit het enige overgebleven Romeinse theater is van de vermoedelijk 400 die de stad ooit rijk is geweest. Hierna staat een bezoek aan het Montazah paleis op het programma met een schitterende locatie aan de kust. Het is hier in de namiddag heerlijk vertoeven in de tuinen aan zee.

De volgende dag maken we een excursie langs de andere bezienswaardigheden die we niet mogen missen. We bezoeken allereerst de imposante citadel van Qaitbay, die bovenop de ruïne en van de stenen van de oude vuurtoren van Alexandrië zou zijn gebouwd. Deze vuurtoren was één van de zeven klassieke wereldwonderen. Het gerestaureerde fort behoort tot de meest indrukwekkende defensieve forten langs de Middellandse Zee kust. Daarna bezoeken we de negen meter hoge Pilaar van Pompeius. Deze grote Korintische zuil was opgericht als eerbetoon aan de Romeinse keizer Augustus Diocletianus. Een enorm beeld van de keizer in volledige gevechtsuitrusting sierde de top.

We bekijken vervolgens de catacomben van Kom el Shoqafa. Deze necropolis bestaat uit een aantal graftombes waar zo wel Romeinse, als Hellenistische als faraonische culturele invloeden zijn waar te nemen. Het is deze mix van kunst en cultuur wat een bezoek aan deze graven zo bijzonder maakt.

Als laatste bezoeken we vandaag de Bibliotheek, één van de belangrijkste, zo niet allerbelangrijkste, uit de geschiedenis. We rijden terug naar Caïro, vanwaar we per nachttrein naar Aswan reizen.

Slenteren langs de Nijl In Aswan

Dag 8 aankomst Aswan, excursie Philae eiland, Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk
Dag 9 Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
Dag 10 Aswan, excursie Kitchener's eiland

Egypte Aswan Philea vruchtbaarheidsgodin Djoser Op de eerste dag in Aswan brengen we een bezoek aan Philae en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philae waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Een bezoek aan Abu Simbel is een aanrader voor dag 9 en optioneel. Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt dit complex waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. We reizen indien gewenst met onze eigen bus zodat we in eigen tempo de unieke tempels kunnen bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken. Gedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om de gezelligheid van dit stadje op je in te laten werken. Loop ook over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer waar de hoog opgestapelde kruiden en kleurrijke vruchten voor mooie fotomomenten zorgen.

Egypte Kitcheners eiland Aswan Djoser Dan staat een bezoek aan Kitchener's Eiland op het programma, één van de mooiste plekjes van Aswan. Toen het eiland in 1890 werd geschonken aan Lord Kitchener, de toenmalige Britse consul-generaal van het land, maakte hij er een bijzonder plekje van. De botanist bracht er allerlei verschillende bloemen en planten heen vanuit het Engelse koloniale imperium om er vervolgens een prachtige botanische tuin van te maken die tegenwoordig nog steeds te bezichtigen is.

Met een rijtuigje naar het indrukwekkende tempelcomplex van Karnak

Dag 11 Aswan, start feluccatocht incl. overnachting
Dag 12 vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
Dag 13 Luxor, tempels van Karnak
Dag 14 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 15 Luxor

Egypte Kom Ombo Felucca Djoser Vanuit Aswan gaan we aan boord van de felucca en starten de zeiltocht richting het noorden. Tijdens deze feluccatocht zijn alle maaltijden inbegrepen, de op de boot aanwezige drankjes zijn voor eigen rekening. Er is een speciale volgboot tot onze beschikking met faciliteiten zoals een toilet. We slapen aan boord en de volgende dag arriveren we in Kom Ombo. Hier stappen we op de bus en rijden verder via verschillende bezienswaardigheden richting Luxor. Onderweg maken we een stop in Edfu. De Tempel van Horus, de Egyptische valkgod, in Edfu is één van de mooiste en best bewaarde tempels in Egypte. Vanuit Edfu vervolgen we onze weg en maken we nog een stop in het plaatsje Esna. In het Oude Egypte was Esna de hoofdstad van de derde provincie van Opper-Egypte. Een groot deel van de lokale bevolking verdient hier geld met landbouw.

Vanaf het Nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Zo kun je de fiets op de lokale pont zetten en na enkele tempels en graven op de westelijke Nijloever tussen suikerrietplantages en door kleine dorpjes fietsen. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels.

Egypte excursie Westoever tempels Nieuwe rijk Djoser Uiteraard is een excursie naar de Westoever in de reissom inbegrepen. Op een van de dagen is vervoer beschikbaar voor een bezoek aan de tempels op de Westoever en de rotsgraven in de Vallei der Koningen. De heersers uit het Nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

Zonnen, zwemmen en snorkelen aan de Rode Zee

Dag 16 Luxor - Quseir, Rode Zee
Dag 17 Quseir, Rode Zee
Dag 18 Quseir, Rode Zee

Egypte El Quseir Snorkelen rode zee Djoser We eindigen de reis aan de Rode Zee waar je heerlijk tot rust kan komen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee en de watersportliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Naast snorkelen en duiken kun je hier ook windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en zonnen. Als je geen nat pak wilt halen kun je ook vanuit een boot met een glazen bodem de koralen en vissen bezichtigen. Sinds kort kun je dit zelfs vanuit een duikboot bewonderen. Zonaanbidders kunnen zich heerlijk met een boek op het strand of aan het zwembad neervleien. Om de reis echt ontspannen af te sluiten, verwen je jezelf met een heerlijke massage.

Cairo; speuren naar souvenirs op de markt van Khan el Khalili

Dag 19 Rode Zee - Caïro
Dag 20 Caïro - Amsterdam

Moskee Cairo EgypteDe terugreis van de kust naar Caïro leggen we met de bus af. In de ochtend verlaten we de Rode Zee en vroeg in de avond komen we in Caïro aan. De dag erna heb je nog even de tijd om rond te dwalen en je laatste souvenirs te kopen. Tijdens je verblijf in Caïro dien je zeker een bezoek te brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro, waar de Ibn Tulun, de al-Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite van een bezoek waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel, vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. Dan zit de reis erop en vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Egypte immers het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte van deze reis is 20 personen. 

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 dec - 06 jan
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jan - 04 feb
i

Afwijkende reisduur; 21-daagse reis met extra nacht in el Quseir.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
11 feb - 01 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

1.995,-

Start - einde
19 feb - 10 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Afwijkende reisduur; 21-daagse reis met extra nacht in el Quseir.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
04 mrt - 23 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vluchten met Turkish Airlines

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
18 mrt - 06 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
01 apr - 20 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
08 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
22 apr - 11 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
13 mei - 01 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
20 mei - 08 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
11 jun - 30 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
13 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
22 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.245,-

Start - einde
05 aug - 24 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
09 sep - 28 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
16 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
30 sep - 19 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
07 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
14 okt - 02 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
21 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
28 okt - 16 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
05 nov - 24 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
12 nov - 01 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
18 nov - 07 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
26 nov - 15 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
03 dec - 22 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
10 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
17 dec - 05 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
28 jan - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
11 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
18 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
25 feb - 16 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
04 mrt - 23 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
11 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
18 mrt - 06 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
08 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
29 apr - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
06 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
20 mei - 08 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
10 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan, inclusief maaltijden
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Rode Zee op basis van halfpension
 • Excursie Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek aan de piramides van Dashour en Meidum
 • Bezoek aan de hoogtepunten van Alexandrië
 • Bezoek de indrukwekkende tempels van Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de Hoge Dam
 • Excursie naar Kitchener's Island

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 495,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht. Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt u er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van uw reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Fantastische reis met alleen maar hoogtepunten, uitstekende gids.

  9,0

 • Deze reis was echt indrukwekkend. Alle hoogtepunten van de oude Egyptische beschaving passeerden de revue en werden op schitterende wijze toegelicht door de gids Ahmed, die de reiziger van begin tot eind weet te boeien vol passie voor zijn land en de rijke schat aan bezienswaardigheden.

  9,0

 • Ahmed de in Egypte woonde gids is fantastisch, hij bracht alles met passie en kennis,sprak goed Nederlands en was in alles behulpzaam.Een betere gids konden we ons niet wensen. Een prachtige afwisselende, interessante en leerzaame reis.

  10,0

 • Een fantastische reis door het oude en nieuwe Egypte. Alle excursies waren voor ons geregeld, toch bleef er voldoende individuele vrijheid. Onze gids Ahmed was top en maakte het culturele aspect tot een hoogtepunt.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Egypte maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. De meeste hotels hebben (gratis) internetverbinding. In Cairo overnachten in een centraal gelegen hotel vanwaar je er zelf op uit kunt. Vanuit het hotel in Aswan heb je een fantastisch uitzicht op de Nijl en ook in Luxor verblijven we aan deze rivier. Aan de Rode Zee kun je even helemaal bijkomen in een resort gelegen aan het strand.

Tijdens deze reis maken we een feluccatocht. Er wordt een nacht aan dek geslapen, neem daarom een eigen lakenzak mee. In de wintermaanden zijn er dekens beschikbaar. Djoser maakt gebruik van een unieke volgboot zodat er gebruik kan worden gemaakt van sanitaire voorzieningen. Voor wie liever niet deelneemt aan deze tocht is tegen betaling een aangepast programma mogelijk, waarbij in Kom Ombo weer wordt aangesloten bij de groep. Neem voor vertrek contact met ons hierover op. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Cairo

Pharaohs Hotel

Alexandrië Aifu hotel
Luxor Eatabe Hotel of Emilio Hotel
Aswan

Isis Corniche Hotel of Happi Hotel

Quseir Flamenco resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 495,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

 • Hotel Pharaos in Cairo is centraal gelegen.

 • het hotel in Luxor ligt op een steenworp afstand van de Nijl.

 • De ruime lobby van hotel Eatabe is een prima plek voor een drankje.

 • Egypte hotel accommodatie Djoser
 • Egypte hotel accommodatie zwembad Djoser

  In Quseir ligt het hotel aan het strand met een mooi koraal rif.

 • Tijdens een tocht met een felluca ontdek je het platteland van Egypte

 • Egypte hotelkamer Accommodatie Djoser
 • De vriendelijke receptionisten van hotel Aifu resort in Alexandrie.

 • Een meevarende toiletboot tijdens de feluccatocht biedt extra comfort.

 • Egypte boottocht Djoser

  Tijdens de feluccatocht maak je kennis met het platteland. Maaltijden zijn aan boord inbegrepen.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.