Bekijk de Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen van Djoser

Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee 20 dagen

Complete reis door Nijldal en Alexandrië

Maak kennis met het oude Egypte door piramides, tempels en grafcomplexen in de omgeving van Caïro en Alexandrië te bezoeken. Daal af in de piramide van Djoser bij Sakara en vergaap je aan de spectaculaire vondsten in het Egyptische museum. Tijdens een zeiltocht langs de Nijl zie je goed hoe het dagelijks leven aan de rivier zich afspeelt. Gezellige soeks en boerendorpen laten je het hedendaagse Egypte kennen. Overal merk je dat de bevolking zeer gastvrij is en graag een praatje maakt. De Rode Zee biedt veel mogelijkheden om te ontspannen, maar ook zeker om te snorkelen en te duiken. Een heerlijke afsluiting van deze bijzondere en complete reis door Egypte.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh
 4. Caïro, excursie Dashour & Meidum
 5. Caïro - Alexandrië, bezoek Romeins theater & Montazah Paleis
 6. Alexandrië, bezoek Qaitbay citadel, Pilaar van Pompeius, catacomben & Bibliotheek
 7. Alexandrië - Caïro - nachttrein naar Aswan
 8. aankomst Aswan, excursie Philae eiland, High Dam & onvoltooide obelisk
 9. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
 10. Aswan, Kitchener’s island
 11. Aswan, start feluccatocht incl. overnachting
 12. vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
 13. Luxor, bezoek tempels van Karnak
 14. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 15. Luxor
 16. Luxor - Rode Zee, El Quseir
 17. Rode Zee, El Quseir
 18. Rode Zee, El Quseir
 19. Rode Zee, El Quseir - Caïro
 20. Caïro - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek aan de trappenpiramide van Djoser bij Sakkara

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh
Dag 4 Caïro, excursie Dashour en Meidum

Egypte Cairo Tower Djoser Caïro kun je het beste zoveel mogelijk lopend verkennen. Dit is de leukste manier om direct met de stad en haar bewoners in contact te komen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de eerste dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen tussen alle mummies en schatten van Toetanchamon.

Inbegrepen in de reissom is een dagexcursie naar de piramides van Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken daarbij vroeg in de ochtend naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je weer naar het hotel.

Piramide van Gizeh EgypteOok maken we een excursie naar de piramides van Dashour en Meidum. Dashour ligt op 25 kilometer afstand van Caïro en de plek staat bekend om twee goed bewaarde piramides (een knikpiramide en een rode piramide) die stammen uit de 4de dynastie van het Egyptische Rijk. Nog een stukje zuidelijker, bij Meidum, ligt de trappenpiramide van Snofroe met haar zeer bijzonder vorm waar verschillende theorieën voor zijn.

De citadel van Qaitbay in Alexandrië

Dag 5 Caïro - Alexandrië, excursie Romeins theater en Montazah Paleis
Dag 6 Alexandrië, Qaitbay citadel, Pillaar Pompeius, catacomben El Shoqafa & de Bibliotheek
Dag 7 Alexandrië - Caïro - nachttrein naar Aswan

Een rit van een paar uur brengt ons van Caïro naar Alexandrië, gelegen aan de Middellandse Zee. Deze stad was gedurende een millennium ook de hoofdstad van Egypte. Er zijn nog veel interessante overblijfselen uit de klassieke oudheid te vinden, de reden waarom een bezoek aan Alexandrië deze reis compleet maakt. We bezoeken vandaag het Romeins theater, bijzonder om dat dit het enige overgebleven Romeinse theater is van de vermoedelijk 400 die de stad ooit rijk is geweest. Hierna staat een bezoek aan het Montazah paleis op het programma met een schitterende locatie aan de kust. Het is hier in de namiddag heerlijk vertoeven in de tuinen aan zee.

De volgende dag maken we een excursie langs de andere bezienswaardigheden die we niet mogen missen. We bezoeken allereerst de imposante citadel van Qaitbay, die bovenop de ruïne en van de stenen van de oude vuurtoren van Alexandrië zou zijn gebouwd. Deze vuurtoren was één van de zeven klassieke wereldwonderen. Het gerestaureerde fort behoort tot de meest indrukwekkende defensieve forten langs de Middellandse Zee kust. Daarna bezoeken we de negen meter hoge Pilaar van Pompeius. Deze grote Korintische zuil was opgericht als eerbetoon aan de Romeinse keizer Augustus Diocletianus. Een enorm beeld van de keizer in volledige gevechtsuitrusting sierde de top.

We bekijken vervolgens de catacomben van Kom el Shoqafa. Deze necropolis bestaat uit een aantal graftombes waar zo wel Romeinse, als Hellenistische als faraonische culturele invloeden zijn waar te nemen. Het is deze mix van kunst en cultuur wat een bezoek aan deze graven zo bijzonder maakt.

Als laatste bezoeken we vandaag de Bibliotheek, één van de belangrijkste, zo niet allerbelangrijkste, uit de geschiedenis. We rijden terug naar Caïro, vanwaar we per nachttrein naar Aswan reizen.

Slenteren langs de Nijl In Aswan

Dag 8 aankomst Aswan, excursie Philae eiland, Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk
Dag 9 Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
Dag 10 Aswan, excursie Kitchener's eiland

Egypte Aswan Philea vruchtbaarheidsgodin Djoser Op de eerste dag in Aswan brengen we een bezoek aan Philae en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philae waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Een bezoek aan Abu Simbel is een aanrader voor dag 9 en optioneel. Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt dit complex waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. We reizen indien gewenst met onze eigen bus zodat we in eigen tempo de unieke tempels kunnen bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken. Gedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om de gezelligheid van dit stadje op je in te laten werken. Loop ook over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer waar de hoog opgestapelde kruiden en kleurrijke vruchten voor mooie fotomomenten zorgen.

Egypte Kitcheners eiland Aswan Djoser Dan staat een bezoek aan Kitchener's Eiland op het programma, één van de mooiste plekjes van Aswan. Toen het eiland in 1890 werd geschonken aan Lord Kitchener, de toenmalige Britse consul-generaal van het land, maakte hij er een bijzonder plekje van. De botanist bracht er allerlei verschillende bloemen en planten heen vanuit het Engelse koloniale imperium om er vervolgens een prachtige botanische tuin van te maken die tegenwoordig nog steeds te bezichtigen is.

Met een rijtuigje naar het indrukwekkende tempelcomplex van Karnak

Dag 11 Aswan, start feluccatocht incl. overnachting
Dag 12 vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
Dag 13 Luxor, tempels van Karnak
Dag 14 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 15 Luxor

Egypte Kom Ombo Felucca Djoser Vanuit Aswan gaan we aan boord van de felucca en starten de zeiltocht richting het noorden. Tijdens deze feluccatocht zijn alle maaltijden inbegrepen, de op de boot aanwezige drankjes zijn voor eigen rekening. Er is een speciale volgboot tot onze beschikking met faciliteiten zoals een toilet. We slapen aan boord en de volgende dag arriveren we in Kom Ombo. Hier stappen we op de bus en rijden verder via verschillende bezienswaardigheden richting Luxor. Onderweg maken we een stop in Edfu. De Tempel van Horus, de Egyptische valkgod, in Edfu is één van de mooiste en best bewaarde tempels in Egypte. Vanuit Edfu vervolgen we onze weg en maken we nog een stop in het plaatsje Esna. In het Oude Egypte was Esna de hoofdstad van de derde provincie van Opper-Egypte. Een groot deel van de lokale bevolking verdient hier geld met landbouw.

Vanaf het Nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Zo kun je de fiets op de lokale pont zetten en na enkele tempels en graven op de westelijke Nijloever tussen suikerrietplantages en door kleine dorpjes fietsen. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels.

Egypte excursie Westoever tempels Nieuwe rijk Djoser Uiteraard is een excursie naar de Westoever in de reissom inbegrepen. Op een van de dagen is vervoer beschikbaar voor een bezoek aan de tempels op de Westoever en de rotsgraven in de Vallei der Koningen. De heersers uit het Nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

Zonnen, zwemmen en snorkelen aan de Rode Zee

Dag 16 Luxor - Quseir, Rode Zee
Dag 17 Quseir, Rode Zee
Dag 18 Quseir, Rode Zee

Egypte El Quseir Snorkelen rode zee Djoser We eindigen de reis aan de Rode Zee waar je heerlijk tot rust kan komen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee en de watersportliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Naast snorkelen en duiken kun je hier ook windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en zonnen. Als je geen nat pak wilt halen kun je ook vanuit een boot met een glazen bodem de koralen en vissen bezichtigen. Sinds kort kun je dit zelfs vanuit een duikboot bewonderen. Zonaanbidders kunnen zich heerlijk met een boek op het strand of aan het zwembad neervleien. Om de reis echt ontspannen af te sluiten, verwen je jezelf met een heerlijke massage.

Cairo; speuren naar souvenirs op de markt van Khan el Khalili

Dag 19 Rode Zee - Caïro
Dag 20 Caïro - Amsterdam

Moskee Cairo EgypteDe terugreis van de kust naar Caïro leggen we met de bus af. In de ochtend verlaten we de Rode Zee en vroeg in de avond komen we in Caïro aan. De dag erna heb je nog even de tijd om rond te dwalen en je laatste souvenirs te kopen. Tijdens je verblijf in Caïro dien je zeker een bezoek te brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro, waar de Ibn Tulun, de al-Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite van een bezoek waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel, vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. Dan zit de reis erop en vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Egypte immers het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte van deze reis is 20 personen. 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 dec - 11 jan
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vluchten met Lufthansa/Swiss

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 mrt - 24 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

19 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

26 mrt - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

09 apr - 28 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

16 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

21 mei - 09 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

18 jul - 06 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

19 sep - 08 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

10 okt - 29 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

31 okt - 19 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

21 nov - 10 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

19 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 mrt - 08 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

03 apr - 22 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

01 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

22 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan, inclusief maaltijden
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Rode Zee op basis van halfpension
 • Excursie Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek aan de piramides van Dashour en Meidum
 • Bezoek aan de hoogtepunten van Alexandrië
 • Bezoek de indrukwekkende tempels van Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de Hoge Dam
 • Excursie naar Kitchener's Island

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht. Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt u er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van uw reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Egypte maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. De meeste hotels hebben (gratis) internetverbinding. In Cairo overnachten in een centraal gelegen hotel vanwaar je er zelf op uit kunt. Vanuit het hotel in Aswan heb je een fantastisch uitzicht op de Nijl en ook in Luxor verblijven we aan deze rivier. Aan de Rode Zee kun je even helemaal bijkomen in een resort gelegen aan het strand.

Tijdens deze reis maken we een feluccatocht. Er wordt een nacht aan dek geslapen, waarvoor je, zeker in de wintermaanden, een slaapzak mee moet nemen. Djoser maakt gebruik van een unieke volgboot zodat er gebruik kan worden gemaakt van sanitaire voorzieningen. Voor wie liever niet deelneemt aan deze tocht is tegen betaling een aangepast programma mogelijk, waarbij in Kom Ombo weer wordt aangesloten bij de groep. Neem voor vertrek contact met ons hierover op. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Cairo

Pharaohs Hotel

Alexandrië Aifu hotel
Luxor Eatabe Hotel of Emilio Hotel
Aswan

Isis Corniche Hotel of Happi Hotel

Quseir Flamenco resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 375,-.

 • Hotel Pharaos in Cairo is centraal gelegen.

 • het hotel in Luxor ligt op een steenworp afstand van de Nijl.

 • De ruime lobby van hotel Eatabe is een prima plek voor een drankje.

 • Egypte hotel accommodatie Djoser
 • Egypte hotel accommodatie zwembad Djoser

  In Quseir ligt het hotel aan het strand met een mooi koraal rif.

 • Tijdens een tocht met een felluca ontdek je het platteland van Egypte

 • Egypte hotelkamer Accommodatie Djoser
 • De vriendelijke receptionisten van hotel Aifu resort in Alexandrie.

 • Een meevarende toiletboot tijdens de feluccatocht biedt extra comfort.

 • Egypte boottocht Djoser

  Tijdens de feluccatocht maak je kennis met het platteland. Maaltijden zijn aan boord inbegrepen.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Cairo - Wenen

  Vertrek

  15:40

  Aankomst

  19:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met een voor ons gereserveerde bus met airconditioning. Onderweg worden er tijdens de busritten regelmatig stops gemaakt onderweg. Het traject van Caïro naar Aswan wordt per comfortabele slaaptrein afgelegd. Vanuit Kom Ombo staat een zeiltocht over de Nijl op het programma, waarbij je overnacht aan boord van een felucca. Een aparte volgboot vaart mee met sanitaire voorzieningen.

 • Austrian Airlines
 • Egypte boottocht Djoser

  Tijdens de feluccatocht maak je kennis met het platteland. Maaltijden zijn aan boord inbegrepen.

 • Egypte minivan vervoersmiddel Djoser

  Met onze eigen midibussen manoevreren we makkelijk door het drukke verkeer.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan, inclusief maaltijden
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Rode Zee op basis van halfpension
 • Excursie Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek aan de piramides van Dashour en Meidum
 • Bezoek aan de hoogtepunten van Alexandrië
 • Bezoek de indrukwekkende tempels van Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de Hoge Dam
 • Excursie naar Kitchener's Island

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Cairo op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Cairo maken we een dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh, waar je de bekendste piramides van Egypte ziet
 • Ook brengen we een bezoek aan de piramides van Dashour en Meidum
 • Tijdens ons meerdaags verblijf in Alexandrië bezoeken we alle hoogtepunten van de stad
 • In Luxor reizen we naar de westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet en de graven van de handwerkers liggen.
 • We bezoeken het gigantische tempelcomplex van Karnak.
 • Vanuit Aswan maken we een excursie naar de grote stuwdam, een steengroeve met een onvoltooide obelisk en het tempeleiland Philae.
 • In Aswan maken we een boottocht naar Kitchener island, een eiland in de Nijl, waarvan Lord Horacia Kitchener vanaf 1860 een prachtige botanische tuin van maakte.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Zo kun je vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde Abu Simbel en tijdens het verblijf aan de Rode Zee zijn er vele mogelijkheden om op en onderwater te genieten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Caïro 
 • Groepsvisum Egypte; ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon en worden vooraf op je factuur in rekening gebracht.

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is in Cairo, Alexandrië, Aswan, Luxor en aan de Rode Zee op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s. Enkele excursies kun je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt €50,-.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen. Ook de maaltijden tijdens de zeiltocht met de felucca worden verzorgd. Bij deze maaltijden koop je overigens wel zelf je drankjes. De drie nachten aan de kust van de Rode Zee zijn op basis van halfpension.

Er blijft echter voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet geschikt als drinkwater. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog via je ‘Mijn Djoser pagina’.

Gezondheid

Voor Egypte wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht. Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt u er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van uw reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en in de vroege middag siësta houdt, heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn. In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.


Veelgestelde vragen

Hoe zijn de accommodaties in Egypte?

We verblijven in middenklasse hotels die centraal geleden zijn en een typische lokale sfeer uitstralen. Veel locaties hebben een gezellig dakterras waarvandan je een mooi uitzicht hebt over de steden of over de Nijl. Ideaal voor een drankje in de avonduren. Sommige hotels hebben een zwembad en iedere kamer heeft airconditioning en eigen douche en toilet. In Quseir verblijven we in een hotel direct aan het strand, met een eigen koraalrif en duikschool. Het ontbijt is overal inbegrepen en in de meeste hotels kun je de was laten doen.

Waar slaap je tijdens de feluccatocht?

Kan ik de feluccatocht ook overslaan?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Is er een visum nodig voor Egypte?

Kan ik een excursie maken naar Abu Simbel?

Hoe reis ik in Egypte?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Waar kan ik geld wisselen?

Zijn er mogelijkheden om te snorkelen of te duiken?

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Egypte?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik een slaapzak nodig tijdens deze reis?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Egypte reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • De reis was alles wat ik er van verwachte, de groep viel reuze mee (wat je toch altijd maar moet afwachten) en we hebben samen veel plezier gemaakt. Echt een aanrader want je ziet echt wel alle belangrijke bezienswaardigheden.

  10,0

  10,0
 • Een geweldige Egypte reis gemaakt met Djoser november 2019. Een bevlogen lokale archeoloog / egyptoloog lokale vol kennis en passie en goed Nederlands sprekende hulpvaardige / empathische begeleider gedurende de gehele reis. Echt een aanrader.... Op naar een volgende prachtige reiservaring met Djoser.

  10,0

  10,0
 • Mooie reis, waarbij ik niet alleen de hoogtepunten heb gezien, maar ook andere mooie plekken. De gids kon heel goed vertellen en zorgde goed voor de hele groep. Het reistempo is perfect, omdat je bijna overal drie of vier nachten verblijft.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige rondreis die u een uniek beeld geeft van een eeuwen oud land vol historie. Vooral de bezoeken aan Abu Simbel, Karnak en de vallei der koningen waarin u vooral de tombe van Ramses 6 moet bezoeken zullen een onuitwisbare herinnering achter...

  9,0

  9,0
 • Ik heb een hele mooie reis gehad en alles gezien wat ik wilde zien. Ook de gids was vriendelijk en wist veel. Ook de groep was leuk voor deze trip.

  9,0

  9,0
 • Was een geweldige reis!!!!

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis langs het oude Egypte, bijzonder goede lokale Nederlands sprekende gids die over alles wel een verhaal had. Mooie indruk gekregen over het oude en moderne Egypte en zijn inwoners. De kijk op het dodenrijk vond ik heel bijzonder, heeft mijn perceptie van de dood veranderd

  9,0

  9,0
 • Wat 'n fantastische reis, alles klopte! De mooiste en fascinerendste plekken van Egypte gezien met een leuke groep, een fantastische gids en mijn eigen zoon. Elke dag was een groot cadeau. De wind loeit nu hard en kil buiten, maar 't zonnetje straalt voorlopig nog heerlijk na in mijn binnenste.

  10,0

  10,0
 • Ik heb een prachtige reis gehad. Ik heb alles gezien en gedaan wat Djoser heeft beloofd. De reis is af en toe best zwaar omdat je soms al erg vroeg (soms 5 uur 6 uur) moet opstaan om de soms behoorlijke reisafstanden te kunnen doen. Maar...prachtige reis en goede begeleiding. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Mijn eerste groepsreis met Djoser. Wat een geweldige ervaring! De groep was heel divers en dat maakte het erg leuk. De Gids, ook echt top, wat een kennis heeft deze man over het land kunnen overbrengen. Hele mooie tijd gehad deze 20 dagen. Iedereen bedankt, Hester, Egypte 2018.

  9,0

  9,0
 • We hadden een mooie reis met onze gids Mohamed die veel van wist van Egypte ik zou zeggen een aanrader.

  10,0

  10,0
 • Heb wederom een top reis gehad. (5e Djoser) Hadden een zeer gevarieerde en zeer diverse groep, uniek en fantastisch en veel plezier gehad ook een leuke reisbegeleider. Iedereen bedankt! Kim, Egypte 20dgn 6.okt '18

  8,0

  8,0
 • Farao Ramses liep rond in de tempels. Nu na duizenden jaren is deze oude energie nog voelbaar aanwezig. Een magische ervaring.

  9,0

  9,0
 • Een prima reis voor een eerste kennismaking met Egypte in al zijn aspecten. Tempels bezoeken, zwemmen in de Nijl, snorkelen in de Rode Zee maar bovenal veel ruimte om zelf te ontdekken hoe aardig en gastvrij de bevolking is. Pluspunt was dat we vaak meerder dagen in 1 stad waren. Dat geeft rust.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis met de vele high-lights die Egypte heeft, die alsnog te kort duurde! Waar ik nog heel graag naar toe had gewild is naar Dendera en Abydos. We hebben nog geïnformeerd, maar om veiligheidsredenen moesten we een te grote omweg maken.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben in 20 dagen een fantastische reis door Egypte gemaakt. Door de afwisseling van natuur en cultuur hebben wij Egypte stukje bij beetje leren kennen.

  10,0

  10,0
 • Deze reis was een geweldige ervaring. Een reisleider en gids die alles voor zijn reizigers over heeft. Een reis om nooit te vergeten!

  9,0

  9,0
 • Het was een prachtige reis met een gids die veel wist over de cultuur en geschiedenis. De gids was een echte aanwinst voor onze reis.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 35 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Unieke reisroute die je heel Egypte laat zien
 • Prachtige feluccatocht over de Nijl om het platteland te ontdekken
 • Uitstapje naar de piramides bij Gizeh, de sfinx, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Ontdek de weinig bezochte bijzondere piramides van Dashour en Meidum
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Ontspannen verblijf aan Rode Zee obv. half pension

Klantwaardering

9,2

De reis was alles wat ik er van verwachte, de groep viel reu...
De reis was alles wat ik er van verwachte, de groep viel reuze mee (wat je toch altijd maar moet afwachten) en we hebben samen veel plezier gemaakt. Echt een aanrader want je ziet echt wel alle belangrijke bezienswaardigheden.

Yohani V. - 10,0
Een geweldige Egypte reis gemaakt met Djoser november 2019....
Een geweldige Egypte reis gemaakt met Djoser november 2019. Een bevlogen lokale archeoloog / egyptoloog lokale vol kennis en passie en goed Nederlands sprekende hulpvaardige / empathische begeleider gedurende de gehele reis. Echt een aanrader.... Op naar een volgende prachtige reiservaring met Djoser.

Margriet Magdalene H. - 10,0
Mooie reis, waarbij ik niet alleen de hoogtepunten heb gezie...
Mooie reis, waarbij ik niet alleen de hoogtepunten heb gezien, maar ook andere mooie plekken. De gids kon heel goed vertellen en zorgde goed voor de hele groep. Het reistempo is perfect, omdat je bijna overal drie of vier nachten verblijft.

Kim van de L. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte

28°C

Terug naar boven