India & Nepal

Kleurrijke festivals India

India

Holi festival - 29 maart 2021 & 18 maart 2022
Happy Holi Jaipur India DjoserHoli, ook wel 'Festival of Colors' genoemd, is een lente-, overwinnings- en Nieuwjaarsfeest in één. Trek deze dag je oudste kleding aan, want het is gebruikelijk om te gooien met gekleurd poeder. Het verhaal gaat dat Prahlad, de zoon van de gemene koning Hiranyakashipu een aanhanger van Vishnu was. De koning accepteerde dit niet en daagde zijn zoon uit om samen met zijn tante Holika (die immuun zou zijn voor vuur) zichzelf in brand te steken. Uiteindelijk overleeft Prahlad het zonder enig litteken en sterft Holika in het vuur. Het kleurrijke poeder symboliseert de vlammen en de schoonheid van de lente.

India, 15 dagen - vertrek 21 maart 2021
India & Nepal, 22 dagen - vertrek 10 maart 2021
India & Nepal, 22 dagen - vertrek 26 maart 2021
India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen - vertrek 11 maart 2021

India, 15 dagen - vertrek 10 maart 2022
India & Nepal, 22 dagen - vertrek 8 maart 2022
India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen - vertrek 9 maart 2022 

Dussehra/Dashain Festival -  12 t/m 17 oktober 2021       Dussehra FestivalDussehra/Dashain is een 10-daags festival voorafgaand aan Diwali. In de westelijke provincies wordt er in deze periode een theaterstuk, de Ramlila opgevoerd. Welke is gebaseerd op werk van de 17e-eeuwse dichter Tulsidas. Hierin worden de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van prins Ram beschreven. Zo wordt hij door verraad verbannen uit het paleis om uiteindelijk de demon Ravan te verslaan. Aan het eind van voorstelling en Dussehra/Dashain worden drie metershoge poppen, gevuld met stro en vuurwerk, in brand gestoken.

India & Nepal, 30 dagen - vertrek 17 september 2021
• Van Delhi naar Beijing, 30 dagen - vertrek 2 oktober 2021

Tijdens dit 10-daagse festival kunnen winkels en bezienswaardigheden gesloten en reisdagen langer zijn (door optochten en feestende mensen).

Diwali en Dev Diwali (lichtjesfeest) - 4 november & 18 november 2021Diwali (lichtjesfeest) Festival India Djoser
Het lichtjesfeest is één van de belangrijkste festivals van India. Er wordt gevierd dat ‘het goede het kwade’ heeft overwonnen. Zoals met veel hindoefeestdagen heeft Divali verschillende betekenissen. De een viert de terugkomst van Rama, die de demonische koning Ravana heeft verslagen. De ander eert de godin Lakshmi. Vijftien dagen later vieren de Indiërs in Varanasi Dev Diwali, het lichtjesfeest van de goden. Meer dan een miljoen olielampjes verlichten de riviertrappen langs de Ganges; een bijzonder schouwspel!

India, 15 dagen - vertrek 6 november 2021
India & Nepal, 22 dagen - vertrek 25 oktober 2021
India & Nepal, 30 dagen - vertrek 22 oktober 2021

Dev Diwali Varanasi - 18 november 2021

India & Nepal, 22 dagen - vertrek 8 november 2021

Pushkar kamelenfestival India DjoserPushkar Festival - 11 t/m 19 november 2021
Wellicht één van de beroemdste festivals van India, de kamelenmarkt in Pushkar. Jaarlijks komen er duizenden veehandelaren van heinde en ver om hun paarden en kamelen te verkopen. Tijdens dit meerdaagse festijn worden er paardenraces, wedstrijden en muziek- en dansvoorstellingen gehouden. Naast het verhandelen van vee, komen deze dagen ook duizenden pelgrims naar het Pushkarmeer voor een ritueel bad.

India & Nepal, 30 dagen - vertrek 4 november 2021

Door de grote hoeveelheid bezoekers aan dit festival, overnachten we twee nachten in een tented camp.

Ladakh

Phyang Tsedup Festival Leh Ladakh IndiaPhyang Tsedup Festival 7 & 8 juli 2021
Chamms, boeddhistische dansdrama’s, vormen de belangrijkste basis tijdens het Phyang Tsedup Festival. Lama’s dragen kleurrijke kostuums en maskers met afbeeldingen van verschillende goden. Er wordt gevierd dat het goede het kwade heeft overwonnen.


Ladakh 22 dagen - vertrek 25 juni 2021

Ladakh Festival - 25 t/m 28 juli (onder voorbehoud van wijzigingen)
Tijdens het Ladakh Festival laat Ladakh zich van z'n beste kant zien. In Leh organiseren ze allerlei festiviteiten. Zo kun je genieten van polo, boogschieten, volksdansen, traditionele muziek en tentoonstellingen van Thanka's, rijk geborduurde Tibetaans boeddhistische vlaggen. Wil je de delicatessen van de omgeving proeven, neem dan zeker een kijkje bij het Food Festival.

Bhutan

Festival Bhutan DjoserJaarlijks vinden er vele religieuze festivals plaats in Bhutan. Het hoofddoel van deze festivals is het kwaad te weren doormiddel van muziek, dans en rituelen. Elke dans heeft zijn eigen religieuze betekenis en wordt uitgevoerd door feestelijk uitgedoste monniken. De meeste dansen vinden hun oorsprong in de Middeleeuwen en de Bhutanezen geloven dat het geluk brengt om bij een festival aanwezig te zijn. Bij bijna alle reizen naar Bhutan heb je de mogelijkheid om een festival bij te wonen.


In onderstaand overzicht zie je de festivals die we kunnen bezoeken:

Paro Festival                 4 t/m 8 april 2020
Bhutan 20 dagen, 23 maart 2020Bhutan Festival Djoser

Thimpu Festival             22 september 2020
Bhutan 20 dagen, 12 september 2020

Thangbi Mani Festival    29 september t/m 2 oktober 2020
Bhutan 20 dagen, 18 september 2020

Jakar Festival                23 t/m 27 oktober 2020
Bhutan 20 dagen, 11 oktober 2020

Jambay Lhakang           31 oktober t/m 3 november 2020
Bhutan 20 dagen, 20 oktober 2020

Bovengenoemde data en festivals zijn onder voorbehoud, gezien het feit dat de data zijn gebaseerd op de Boeddhistische maankalender, welke niet gelijk loopt met onze Gregoriaanse kalender. Daarnaast kan het voorkomen dat de Hoge Geestelijken in Bhutan tot het inzicht komen dat een bepaald festival uitgesteld of zelfs helemaal afgelast moet worden. Je bent dus bijna letterlijk aan de Goden overgeleverd.

Bekijk alle reizen door India

 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

De reis naar Nepal was heerlijk, ik vond het heel fijn om zo...
De reis naar Nepal was heerlijk, ik vond het heel fijn om zo veel te wandelen en fietsen en minder met een bus te verplaatsen. De verplaatsing van de spullen was goed geregeld tijdens het fietsen.

Manon T. - 8,0
Terug naar boven