Noord-India & Nepal

Rondreis India & Nepal 22 dagen

De hoogtepunten van Noord-India worden op deze intrigerende reis gecombineerd met de meest interessante plaatsen van Nepal. Een beeld van Rajasthan krijg je tijdens je bezoek aan de hoofdstad Jaipur. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de Taj Mahal, wellicht het meest bekende bouwwerk ter wereld, de beroemde erotische tempels van Khajuraho en de fascinerende oude en heilige stad Varanasi gelegen aan de Ganges. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele bezienswaardigheden van India.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India & Nepal, 22 dagen

 • 19-11-2020 Amsterdam - Delhi
 • 20-11-2020 aankomst Delhi
 • 21-11-2020 Delhi - Jaipur
 • 22-11-2020 Jaipur, excursie Amber-fort
 • 23-11-2020 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
 • 24-11-2020 Agra
 • 25-11-2020 Agra, trein Jhansi (Orccha)
 • 26-11-2020 Orccha - Khajuraho
 • 27-11-2020 Khajuraho
 • 28-11-2020 Khajuraho - Varanasi
 • 29-11-2020 Varanasi, boottocht Ganges (Dev Diwali Festival)
 • 30-11-2020 Varanasi
 • 01-12-2020 Varanasi - Shivpatinagar
 • 02-12-2020 Shivpatinagar (India) – Chitwan nationaal park (Nepal)
 • 03-12-2020 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 • 04-12-2020 Chitwan NP
 • 05-12-2020 Chitwan NP - Pokhara
 • 06-12-2020 Pokhara
 • 07-12-2020 Pokhara - Kathmandu
 • 08-12-2020 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 • 09-12-2020 Kathmandu
 • 10-12-2020 Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

India, Delhi
Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi

Straatbeeld Delhi India DjoserWe beginnen de reis in de hoofdstad Delhi. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend: rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken hier van de koopjesjacht een onvergetelijke ervaring.

In en om het centrum ligt een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Moghul tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi.

Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden.

Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel gebouwd in de vorm van een lotusbloem de belangrijkste bezienswaardigheden. In het uitgestrekte Delhi is de autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek van tevoren de prijs af als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen.

Jaipur

Dag 3 Delhi - Jaipur
Dag 4 Jaipur, excursie Amber-fort

Amber Fort Jaipur India Djoser Jaipur, is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Ter ere van de prins van Wales liet maharadja Ram Singh II alle huizen en gebouwen in het centrum roze verven. Toentertijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. Hieraan dankt Jaipur haar bijnaam 'Pink City'. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw. De Hawa Mahal, oftewel het Paleis der Winden, is met zijn 1000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur.

Dit bouwwerk dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. We maken een interessante excursie naar het 11 km buiten de stad gelegen Amber-fort.

Agra & Khajuraho

Dag 5 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 6 Agra
Dag 7 Agra - trein Jhansi (Orccha)
Dag 8 Orccha - Khajuraho

Op weg naar Agra brengen we een bezoek aan Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van het Moghulrijk.

EénTempels Khajuraho India Djoser van de hoogtepunten tijdens deze reis is het bezoek aan de Taj Mahal in Agra. Dit schitterende uit marmer opgetrokken mausoleum werd gebouwd door de Moghul heerser Shah Jahan als eerbetoon aan zijn derde vrouw, Mumtaz Mahal. Het bouwwerk wordt dan ook gezien als het symbool van de liefde. Rondom ligt een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Een bezoek aan de Taj bij zonsopkomst is een unieke ervaring. Vlakbij het levendige oude centrum ligt het Agra-fort waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Ook hier is de riksja een uitstekend vervoermiddel. In het plaatsje Sikandra vind je de graftombe van de voormalige vorst Akbar.

We arriveren met een typisch Indiase dagtrein, waarin zitplaatsen in de airconditioned klasse zijn gereserveerd, in Orccha, ooit één van de machtigste koninkrijken van India. Op een eiland in de Bawrarivier ligt het indrukwekkende fort van de voormalige heerser.

We rijden door naar het rustige en landelijk gelegen Khajuraho, een lange maar boeiende rit over het platteland. Een absolute must zijn de eeuwenlang door jungle overwoekerde tempels van de middeleeuwse Chandella-dynastie. De prachtig gebeeldhouwde erotische taferelen maken dit tempelcomplex wereldberoemd. Met de fiets rijd je snel en gemakkelijk van de ene tempel naar de andere en naar de dorpjes eromheen. Wie wil kan een optioneel bezoek brengen aan het nabijgelegen Panna nationaal park waar een grote verscheidenheid aan wild leeft.

Varanasi

Dag 09 Khajuraho
Dag 10 Khajuraho - Varanasi
Dag 11 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 12 Varanasi

Varanasi Ganges India DjoserEen lange reisdag over het Indiaase platteland brengt ons naar de volgende bestemming. Varanasi is één van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort. Pelgrims baden zich in de heilige Ganges om zich te vrijwaren van hun zonden. Op de ghats (riviertrappen) worden de doden verbrand. Hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte. Djoser verzorgd in de ochtend een boottocht over de rivier, een prachtige plek om de ochtendrituelen te aanschouwen.

Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren. De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Ook kun je je toekomst laten voorspellen door een heuse guru of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats.

Nepal, Chitwan nationaal park
Dag 13 Varanasi - trein Gorakhpur - Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
Dag 14 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 15 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 16 Chitwan NP

We vervolgen onze route per trein en bus naar Nepal. Een onvergetelijke tocht door de landelijke omgeving brengt ons naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini. Het is de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Witte neushoorn Chitwan DjoserNa de douaneafhandeling vervolgen we onze route in Nepal. De natuur verandert hier ten opzichte van India en wordt meteen heuvelachtiger. Het Chitwan nationaal park is het thuisfront van verschillende dieren zoals herten, apen, neushoorns en tijgers. De omgeving kun je verkennen per ossenkar of fiets. Onder begeleiding van een lokale gids kun je een wandeling maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.

Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit). Wanneer de lokale omstandigheden het toelaten kun je het park ook per jeep bezichtigen. Ga op zoek naar de meest beroemde bewoner van het nationale park: de Indische neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met zo’n indrukwekkend beest.

Pokhara

Dag 17 Chitwan NP - Pokhara
Dag 18 Pokhara

Tibetaanse vrouwen Phokara Nepal DjoserVanaf Chitwan is het ongeveer vijf uur rijden naar Pokhara, gelegen aan het mooie Phewameer, waar je een boottochtje kunt maken of de Peace Pagoda kunt bezoeken. Ook kun je een flinke bergwandeling maken naar of in de omgeving van het dorpje Sarangkot. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht op de majestueuze pieken van het 8000 meter hoge Annapurnamassief.

De echte sportieveling kan een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd.

Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in één van de kloosters.

Kathmandu

Dag 19 Pokhara - Kathmandu
Dag 20 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
Dag 21 Kathmandu
Dag 22 Kathmandu - Amsterdam

Bodnath stoepa Kathmandu NepalDe reis eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een fascinerende stad waar je stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen vindt. Rond Durbar Square, het middelpunt van de stad, vind je verschillende bezienswaardigheden. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, ‘stad van de gouden tempels’. De Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd, biedt naast een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei.

Rondom de Bodnath-tempel hebben zich veel Tibetanen gevestigd sinds de Chinese inval in hun land. In de vroege avonduren komen ze samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Tempelcomplex Pashupathinath ligt aan de heilige Bagmati-rivier waar regelmatig lijkverbrandingen plaatsvinden.

Wie de zon over het Himalayagebergte wil zien opgaan kan een overnachting in Nagarkot boeken. Op de laatste dag vertrek je vol nieuwe indrukken terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jul - 08 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

19 sep - 10 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

10 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

04 nov - 26 nov
i
23-daagse reis - Diwali Festival

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

19 nov - 10 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

12 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

06 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

20 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

09 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Kathmandu

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde

26 mrt - 16 apr
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Jaipur

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Hotelovernachtingen
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €360,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je heerlijke wandelingen maken in de omgeving. De accommodatie in Kathmandu is simpel, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras, maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Jaipur Bissau Palace
Agra Hotel Amar
Orccha The Orccha Resort
Khajuraho Ramada Hotel
Chitwan NP Rhino Lodge
Pokhara Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

 • Metro Heigst kamer Delhi India Djoser
 • India en nepal hotel accommodatie zwembad overnachting Djoser
 • India en nepal hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Kamer Khajuraho India Djoser
 • India en nepal hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en nepal hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en nepal hotel accommodatie overnachting restaurant Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vertrekdatum

  19-11-2020

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vertrekdatum

  19-11-2020

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:50

  Aankomst

  05:15*

 • Vertrekdatum

  10-12-2020

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:50

 • Vertrekdatum

  10-12-2020

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20

  Aankomst

  21:05

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus, welke in India voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

Het traject Agra - Janshi (Orccha) overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Turkish Ailines india en nepal luchtvaartmaatschappij Djosr
 • Bus India Djoser
 • Bus interieur India Djoser
 • Trein India Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Hotelovernachtingen
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de tempels van Khajuraho of strijkt neer op het (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India & Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • 16 Bhaktapur NepalExcursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Moghulheerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen - ghats - vanaf het water.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
   

Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan een Bollywood-film in Jaipur is een hele belevenis. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal. Tijdens het verblijf in Khajuraho kan optioneel een jeepsafari worden geboekt in het nabijgelegen Panna nationaal park om tijgers en andere dieren te spotten. Ook zijn de met jungle overwoekerde tempels uit de Chandella-dynastie een bezichtiging waard. Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en vergaap je aan de spectaculaire vergezichten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Nepal nog 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Een visum voor Nepal US$ 30,- (aan de grens).

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Eten India curry (Dreamstime)De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal is de variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
Nepal en vooral India hebben een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrekt.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe regel ik het visum voor India & Nepal?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De prachtige steden, oogverblindende Taj Mahal en kleurrijke mensen, Varanasi, zo mooi! Echt onvergetelijk. Onze reisleidster Germa was geweldig en zijn we heel dankbaar voor de fijne begeleiding en gezelligheid! - M & B

  8,0

  8,0
 • India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt ogen te kort. Nog zeer authentiek. Heel vriendelijke en gastvrije bevolking. Nepal viel wat tegen, mede door het bewolkte weer en de smog. Meer toeristisch. Prima reisbegeleider Germa en ook onze reisgenoten waren top.

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yana! Het was het grote genieten! Zoveel indrukken en mooie momenten! Wel denk ik dat de overnachting beter met een nacht kan worden uitgebreid en bijvoorbeeld Varanasi een nacht minder, de indicatie van EUR 200,00 zakgeld per week, is te laag

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. India en Nepal op en top. Maaike (onze reisgids) deed dit geweldig! Ze deelt haar gedrevenheid en positivisme met de ganse groep. Eén tip: Maak je 'huiswerk' voor je vertrekt en laat de indrukken op je afkomen. We genieten nog dagelijks na!

  10,0

  10,0
 • Dit is een bijzonder mooie, afwisselende reis waarbij je enorm veel indrukken opdoet. De vele (optionele) excursies zijn zeer de moeite waard. Onder de enthousiaste en deskundige leiding van reisleidster Maaike en een fijne groep reisgenoten hebben we (wederom) met Djoser een geweldige reis gehad!

  10,0

  10,0
 • India: you love it or hate it. I love it! Wat een indrukwekkend land. De chaos, de kleurrijke mensen, de prachtige Taj Mahal, Varanasi. Je raakt niet uitgekeken. Daarna een week rust in het mooie groene Nepal. Een goede afwisseling! Reisleidster Margriet was een topper! Tip: binnenlandse vlucht.

  8,0

  8,0
 • Boeiend reisprogramma, een must voor wie in korte tijd veel wil zien van India/Nepal. Bijzonder is het contrast tussen beide landen op vlak van cultuur en natuur. Een overweldigende beleving voor alle zintuigen. In een chaotisch land als India maakt een goede begeleiding het verschil, pluim voor Henk.

  8,0

  8,0
 • Een boeiende reis door twee landen die op elkaar lijken, maar toch ook heel verschillend zijn. Goed opgezette reis die je in relatief korte tijd langs veel hoogtepunten brengt. Fascinerende cultuur, goede groep en perfecte reisbegeleiding maakten de reis tot een mooie ervaring.

  8,0

  8,0
 • Op mijn bucketlijst stonden de Taj Mahal en de Himalaya. Deze reis is echter veel meer. Na 3 weken zit mijn hoofd vol met indrukken. Het verkeer, te veel om te zien in Varanassi, de natuur in Nepal. Goed dat ik uiteindelijk had besloten om deze reis in groepsverband te maken. Aanrader deze reis.

  9,0

  9,0
 • 1 zeer interessant traject met onvergetelijke reiservaringen 2 bijzonder aangenaam reisgezelschap 3 goede reisbegeleider, misschien iets te weinig reisgids 4 enkele hotels ondermaats ( op hygiënisch gebied ) 5 vier verloren dagen door lange busverplaatsingen op slechte wegen in vastlopend verkeer

  7,0

  7,0
 • Prachtige reis. Leuke groep. Geen klachten. En waren deze er wel dan werden ze opgelost door onze zeer goede gids Ton. Zeker nog een keer mee met Djoser. Allemaal bedankt.

  9,0

  9,0
 • Wat een ongelooflijke ervaring! India is het éne hoogtepunt na het andere, de drukte, de chaos, de schoonheid, de cultuur, de kleuren en geuren, het straatleven. Hoogtepunten te over, met Varanassi en haar ghats als absoluut hoogtepunt. De Himalaya in Nepal en reisleider Ton maakten het áf!

  10,0

  10,0
 • Mooie reis met een uitstekende reisbegeleider die overduidelijk van alles weet over beide landen. Prima chauffeurs die zich staande houden tussen soms idiote weggebruikers en bovenal een leuke groep medereizigers waardoor vakantie zeer geslaagd genoemd kan worden.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis! We hebben de hoogtepunten van noord India gezien en zeker Varanasi was geweldig, India ten voeten uit. Nepal is een heel ander land en de combinatie maakt deze reis nog leuker. De deskundigheid van onze reisleider heeft ervoor gezorgd dat we deze landen goed hebben leren kennen.

  10,0

  10,0
 • Nog geen 24 uur terug van de 22-daagse India Nepal reis en een korte review maken is niet eenvoudig. India is een continue beleving van pieken, het is zo extreem vies maar ook weer zo mooi door zijn hektische en kleurrijk bestaan. India moet je beleven. Nepal prachtig landschap en het volk heel lief

  8,0

  8,0
 • Vanaf de aankomst in Delhi tot het vertrek uit Kathmandu, was dit één grote belevenis. Het intrigerende van de Indische cultuur gecombineerd met de mooie natuur van Nepal, maakten van deze reis een ongelooflijk avontuur waarbij alle zintuigen tot het uiterste werden gedreven om alles te bevatten!

  10,0

  10,0
 • Geweldige mooie reis door India en Nepal. Enorm veel indrukken opgedaan in een heel andere wereld. Goed georganiseerd door Djoser met een geweldige reisbegeleidster, Alette !

  10,0

  10,0
 • Ik kijk met zeer veel plezier terug op de rondreis door India en Nepal. Elke dag veel gezien en gedaan, onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van reisleidster Maaike. Dicht in de buurt gekomen van real life in India, dicht bij de gewone mensen en hun rituelen. Veel geleerd over hindoeisme.

  10,0

  10,0
 • Mooie tempels, leuke ervaring zeker. Nepal is absoluut de moeite en zeer goede reisbegeleidster Marcella.

  8,0

  8,0
 • Drie weken India-Nepal met Djoser was weer een bijzondere ervaring. Kleurrijk en vol met bijzondere ervaringen. Doordat je veel je eigen weg kan gaan, kom je terecht bij de locals, bezoek je onverwacht een schooltje en beleef je avonturen. Vol verwondering. Bedankt voor een onvergetelijke reis!

  9,0

  9,0
 • Bijzonder reiservaring. Twee totaal verschillende landen. Veel ellende en armoede gezien, maar India en Nepal hebben ook zoveel moois! Onze reisgids Margriet, heeft alles gedaan om deze reis voor ons onvergetelijk te maken. Het programma was zeer afwisselend. Enige minpunt is de lange busreizen.

  8,0

  8,0
 • Een reis om nooit te vergeten! Met een groep mensen die de prachtige kwaliteiten bezitten om in harmonie met elkaar om te gaan. Dit heeft samen met onze unieke reisleidster, deze prachtige India, Nepal reis tot een succes gemaakt.

  9,0

  9,0
 • Een mooie afwisselende reis. Prima reisbegeleiding. Ik zou het programma zelf aanpassen m.b.t. Chwitwan, dat kan 1 dagen korter want het park daar valt tegen. Pokhara daarentegen zou ik een dag langer doen

  8,0

  8,0
 • De prachtige reis naar India/Nepal was tot in de PUNTJES geregeld. Reisleider Henk dacht overal aan, waarvoor heel hartelijk dank. Henk is bijzonder, heeft een scherp oog voor zijn medemens, is hulpvaardig, zorgzaam en heeft een goede dosis humor. Hans & Yvonne

  10,0

  10,0
 • Een reis die alle tegenstellingen van een manier van leven, alle externe prikkels intens op je inwerken en je niet onberoerd laten. Dit moet je zelf aan den lijve ervaren hebben.

  7,0

  7,0
 • Wat een achtbaan deze reis! Geweldige landen de drukte (toeteren, overal auto's, geen regels) en veelzijdigheid van India is genieten, de rust in Nepal echt vakantie. En goede begeleiding van Margriet. Echt een aanrader. En India ik kom zeker terug! Wat heb ik genoten! Djoser en Margriet bedankt.

  9,0

  9,0
 • Een mooie/interessante rondreis, door de verschillende landen India/Nepal, vooral Varanasi is een hoogtepunt, en dat in 1 reis, echt een aanrader, en goede reisleiding (Margriet) heeft veel (gezellige) kennis van de landen !

  9,0

  9,0
 • Mooi, drukke en vermoeiende reis. Hebben genoten van de vele hoogte punten. Maar ook soms schokkend om te zien hoe mensen leven. Varanasi is wat dat betreft een hoogte én een diepte punt. India met z'n drukte en Nepal met de natuur en rust. Een vakantie met tegenstellingen waar je veel van leert!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie van Indiase cultuur en natuur in Nepal
 • Interessante excursie naar het Amber-Fort in Jaipur
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Bezoek aan fascinerend Khajuraho
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijs

Klantwaardering

8,7

We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De...
We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De prachtige steden, oogverblindende Taj Mahal en kleurrijke mensen, Varanasi, zo mooi! Echt onvergetelijk. Onze reisleidster Germa was geweldig en zijn we heel dankbaar voor de fijne begeleiding en gezelligheid! - M & B

Marjolein - 8,0
India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt...
India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt ogen te kort. Nog zeer authentiek. Heel vriendelijke en gastvrije bevolking. Nepal viel wat tegen, mede door het bewolkte weer en de smog. Meer toeristisch. Prima reisbegeleider Germa en ook onze reisgenoten waren top.

Willy N. - 8,0
Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yan...
Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yana! Het was het grote genieten! Zoveel indrukken en mooie momenten! Wel denk ik dat de overnachting beter met een nacht kan worden uitgebreid en bijvoorbeeld Varanasi een nacht minder, de indicatie van EUR 200,00 zakgeld per week, is te laag

Marianne F. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India & Nepal

Het weer in India & Nepal

44°C

Terug naar boven
/