Van Beijing naar Delhi 30 dagen
Bezoek de Chinese Muur, Mount Everest en de Taj Mahal
Vanaf € 3.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Unieke reis door vier landen van de Chinese hoofdstad Beijing via Tibet en Nepal naar de Indiase hoofdstad Delhi. In China bekijken we natuurlijk de beroemde Chinese Muur, de Verboden Stad en het indrukwekkende terracotta leger in Xian. Vanuit de Hemeltrein van Xian naar Lhasa heb je een mooi uitzicht op de Himalaya. Dwaal door het Potala paleis in Lhasa en spot neushoorns in Chitwan nationaal park. Bezoek de fameuze Taj Mahal in Agra en kijk toe bij de rituelen aan de heilige Ganges in Varanasi.
Daarom Djoser
- Unieke combinatie van 4 landen
- Rechtstreekse vluchten met KLM
- Indrukwekkende treinrit per Hemeltrein van Xi'an naar Lhasa
- Oog in oog met krijgers van het Terracottaleger in Xi'an
- Excursie naar de Grote Muur inbegrepen
- Bezoek oude koningsstad Bhaktapur
- Boottocht op de Ganges bij Varanasi
- Wandelsafari in Chitwan nationaal park
- Mount Everest aanschouwen
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Beijng
- Beijng
- Beijng, excursie Grote Muur & Zomerpaleis
- Beijng
- Being - nachttrein naar Xian
- aankomst Xian
- Xian, excursie terracottaleger
- Xian - nachttrein naar Lhasa
- aankomst Lhasa
- Lhasa
- Lhasa
- Lhasa - Gyantze - Shigatze
- Shigatze - Tingri
- Tingri - Jilong
- Jilong - Kathmandu
- Kathmandu
- Kathmandu - Bhaktapur
- Bhaktapur - Chitwan nationaal park
- Chitwan NP, jeep excursie 20.000 meren
- Chitwan NP
- Chitwan NP - Lumbini
- Lumbini - Varanasi
- Varanasi , boottocht op de Ganges
- Varanasi - nachtrein naar Agra
- aankomst Agra
- Agra - Fatehpur Sikri - Abhaneriput - Ranthambore
- Ranthambore, ochtend ‘gamedrive’ - Jaipur
- Jaipur
- Jaipur - Delhi
- Delhi - Amsterdam
Reisbeschrijving
China
Kijk je ogen uit in miljoenenstad Beijing
Dag 1 Amsterdam - Beijing
Dag 2 Beijing
Dag 3 Beijing, excursie Grote Muur en zomer paleis
Dag 4 Beijing
Dag 5 Beijng - nachttrein naar Xian
We beginnen deze mooie reis in Beijing: hoofdstad en regeringscentrum van China. De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 19 miljoen, dat nog dagelijks wordt vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad, en het is het handigst om je hier per metro, bus of taxi te verplaatsen. Bijvoorbeeld, met de taxi ben je al snel een half uur onderweg om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen. De reizigers die van een uitdaging houden, kunnen ook de fiets pakken.
Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.
Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte tempel van de Hemel, gelegen in een park in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar, die alle in opperste symmetrie gebouwd zijn. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel, waar tegenwoordig weer het Tibetaans boeddhisme beleden wordt.
Vanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur geregeld, waar je de tijd hebt om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis, dat even ten noorden van Beijing ligt aan een speciaal aangelegd meer. ’s Avonds bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera en/of dé specialiteit van Beijing te proeven: de Peking-eend. Zo begin je deze fascinerende reis in stijl. Na 4 nachten in Beijing vertrekken we met de nachttrein naar Xian.
Fietsen over de stadsmuur van Xian
Dag 6 aankomst Xian
Dag 7 Xian, excursie Terracottaleger
Dag 8 Xian - nachttrein naar Lhasa
Xian was in het verleden het startpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitischkarakter heeft gegeven. In het centrum van de stad, vlak achter de Drumtoren, bevindt zich nog altijd de oude islamitische wijk. In deze wijk kun je bijzonder gezellig wandelen en eten; ook tref je hier zeer veel kunst- en antiekwinkeltjes. Het oude centrum van Xian is altijd omringd geweest door een dikke muur, die grotendeels gerestaureerd is en waar je overheen kunt lopen of fietsen. Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Vlakbij de zuidmuur ligt het Provinciaal Museum, dat één van de grootste collecties Chinese kunstschatten herbergt, waaronder veel aardewerk en kalligrafie. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken, beide karakteristieke, oude Chinese gebouwen.
We trekken in Xian een halve dag uit voor het wereldberoemde Terracottaleger van de eerste keizer van China: Qin Shi Huangdi. Dit eeuwenoude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt. We vervolgen de route wederom met de beroemde hemeltrein naar Lhasa.
Tibet
Het Potalapaleis torent uit boven Lhasa
Dag 9 Lhasa
Dag 10 Lhasa
Dag 11 Lhasa
Het eerste dat je ziet als je Lhasa nadert, is het Potalapaleis, dat is gebouwd op een heuvel enhoog boven de stad uittorent. Hoewel dit paleis de winterresidentie van de Dalai Lama was, is het niet het belangrijkste religieuze bouwwerk. Dat is de centraal gelegen Jokhangtempel, het oudste heiligdom van het Tibetaanse boeddhisme. De vele pelgrims, die van heinde en verre komen en vaak dagenlang onderweg zijn, werpen zich in de volle lengte van het lichaam op de grond en raken met hun voorhoofd de heilige grond aan. Zo leggen zij al biddend, met hun hele lichaam, hun pelgrimstocht rondom de tempel af.
Verzamelplaats voor pelgrims en bezoekers is het plein voor Jokhang, de Barkhor. Het is fascinerend om de pelgrims zich te zien voorbereiden op hun gebeden voor geluk. Het is bijna niet voor te stellen dat dit heiligdom na de Culturele Revolutie een tijd als pension en bioscoop is gebruikt. Gelukkig heeft de tempel zèlf hier geen schade van ondervonden.
Ook de moeite waard is het Norbulingka, het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama. Tijdens het verblijf in Lhasa is het ook mogelijk enkele belangrijke kloosterplaatsen even buiten de stad te bezoeken, zoals Drepung en Sera. Drepung is het rijkste kloostercomplex met de meeste monniken. Op de begraafplaats even buiten het Sera-klooster worden de stoffelijke resten van overledenen achtergelaten ten prooi aan wilde dieren, want er is niet genoeg hout om de doden te kunnen verbranden. In de tuin van het Sera-klooster houden de monniken ‘s middags regelmatig debatten over religie en wereldse zaken, een belangrijk onderdeel van hun opleiding. De tijd is ruim in Lhasa; belangstellenden kunnen dan ook bijvoorbeeld het blindeninstituut bezoeken.
Kleurrijke gebedsvlaggen langs het heilige turkooizen Yamdrok Tso-meer
Dag 12 Lhasa - Gyantse - Shigatse
Dag 13 Shigatse - Tingri
We verlaten de heilige stad Lhasa en gaan richting Gyantse. Voor het aankomen bij Gyantse word je getrakteerd op prachtige vergezichten op besneeuwde bergen en een gletsjer. De 4974 meter hoge Kambapas geeft een verbluffend zicht op het heilige turkooizen Yamdrok Tso-meer. Langs de kant van de weg staan vele gebedsvaantjes en offerstenen, die de reiziger moeten beschermen. Het geluid van de vaantjes die klapperen op de eenzame vlakte is indrukwekkend en heeft als doel de goden te wijzen op de plaats waar mensen hen vereren. Op weg naar Shigatse rijden we eerst voornamelijk door vruchtbaar landbouwgebied van Gyantse.
In dit stadje zijn de Chinese invloeden niet zo groot, zodat de sfeer nog authentiek Tibetaans is gebleven. Vroeger was het een belangrijke pleisterplaats voor wolhandelaren op doortocht naar India. Hier kun je de imposante dzong (fort) bekijken en daar het uitzicht bewonderen over het klooster en de stad. Binnen de kloostermuren ligt de 35 meter hoge Kumbumstoepa, een van de mooiste bouwwerken in Tibet, met binnenin 112 kapellen vol beelden en muurschilderingen.
Shigatse op 3900 meter, is de tweede stad van Tibet en de naam betekent ‘mooie plek’. Je kunthier het indrukwekkende Tashilunpo-klooster bezoeken, de residentie van de Panchen Lama en één van de belangrijkste operationele kloosters in Tibet. Dit klooster heeft, sinds de bouw in 1447 onder leiding van de eerste Dalai Lama, altijd een vooraanstaande plaats ingenomen. Hier kwamen geestelijke en politieke leiders bijeen om de politieke en economische besluiten voor het land te nemen. In die tijd leefden zo’n 3000 monniken in het klooster, nu nog slechts 600. Vanuit Shigatse vertrekken we naar Tingri.
In Tingri (4550 meter) overnachten we weer in een eenvoudig Tibetaans guesthouse. Je hebt hier soms geen douche en toilet op de kamer, de sanitaire voorzieningen zijn dan te vinden in een gebouwtje op de binnenplaats. Het gebrek aan comfort wordt goedgemaakt door de sfeer van de kamers met hun beschilderde wanden en meubelen en de dikke donsdekens op de bedden. Natuurlijk staat er de gebruikelijke thermoskan met heet water, die je altijd kunt laten bijvullen. ‘s Avonds komt iedereen naar de knusse, lekker verwarmde keuken en eetzaal.
Je dient je hier dik te kleden tegen de kou op de passen en het is zaak je rustig voort te bewegen, want de ijle lucht vergt veel van je energie. Bij helder weer kunnen we vanuit Tingri de besneeuwde toppen van de Mount Everest zien. Van Tibetaanse zijde is het zicht op de Mount Everest (met 8850 meter de hoogste berg ter wereld) nog indrukwekkender dan vanaf de Nepalese kant.
Dag 14 Tingri - Jilong
Dag 15 Jilong - Kathmandu
Dag 16 Kathmandu
Dag 17 Kathmandu - Bhaktapur
De reis van Tingri naar Jilung gaat door een indrukwekkend berglandschap, maar de rit is langzaam vanwege de kronkelende wegen. We dwalen rustig af door smalle dalen en over steile bergpassen. Vanaf Jilung zetten we de afdaling naar Kathmandu voort, waarbij de weg ons door bochtige routes leidt. Het tempo blijft laag door de uitdagende wegomstandigheden, waardoor we niet snel kunnen afdalen.
Rijdend over 'het Dak van de Wereld' zien we spectaculaire landschappen
De volgende ochtend zetten we de reis voort naar Kathmandu. Rijdend over ‘het Dak van de Wereld’ zie je enkele hoge Himalayapieken, kleine Tibetaanse dorpjes en grazende yaks. De onherbergzame en grillige route van het hooggelegen Tibetaanse plateau, wordt de route naarmate we Nepal nadere steeds groener en glooiender.
Nepal
Onze volgende bestemming is Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een fascinerende stad waar je overal stoepa's, tempels, pagodes en andere heiligdommen tegenkomt. Rond Durbar Square, het centrum van de stad, vind je o.a. het koninklijk paleis Hanuman Dokha, de Taleju-tempel en het huis van Kumari, de levende godin.
Via de Kathmanduvallei bereiken we de oude koningsstad Bhaktapur, één van de meest sprookjesachtige plaatsjes van Nepal. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende pleintjes, ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Wanneer het merendeel van de toeristen ’s avonds terugkeren naar Kathmandu, komt die sfeer pas goed tot zijn recht. Ook in de ochtend biedt het rustige Bhaktapur onvergetelijke ervaringen. Vooral het Durbarplein en het pottenbakkersplein zijn dan een bezoek meer dan waard.
Tropische avonturen in Nepal
Dag 18 Bhaktapur - Chitwan national park
Dag 19 Chitwan national park, jeep excursie 20.000 meren
Dag 20 Chitwan
De volgende ochtend dalen we verder naar Chitwan, waar we vlakbij de ingang van hetnationale park verblijven. Om het park te verkennen ga je mee op een wandelsafari, uiteraard onder leiding van een deskundige gids. We gaan op zoek naar de beroemdste bewoner van het nationale park: de neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met zo’n indrukwekkend beest en met iets meer geluk zie je misschien ook nog een tijger. Zoals gebruikelijk is de toegang tot het nationale park niet bij de reissom inbegrepen.
In dit rustieke plaatsje kun je je laten rondrijden in een ossenkar. Je kunt ook een fiets huren om de omgeving te verkennen en om één van de kleine boerderijen te bezoeken. Het Chitwan nationaal park is het thuisfront van verschillende dieren zoals herten, apen, neushoorns en tijgers. De omgeving kun je verkennen per ossenkar of fiets. Onder begeleiding van een lokale gids kun je een wandeling maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).
Bekijk in Varanasi het kleurrijke schouwspel aan de Ganges
Dag 21 Chitwan - Lumbini
Lumbini ligt aan de voet van de Himalaya en is de belangrijkste historische plaats van Nepal.Hier werd in 563 voor Christus prins Siddharta Gautama geboren die 35 jaar later Boeddha zou worden. Het plaatsje ontvangt jaarlijks vele pelgrims en behoort naast Kushinagar, Bodhgaya en Sarnath tot de vier bekende pelgrimsoorden. Lumbini is de belangrijkste archeologische vindplaats van het land: de vondsten hier dateren bijna allemaal uit de 3e eeuw voor Christus. Sinds 1997 staat Lumbini op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
India
Dag 22 Lumbini - Varanasi
Dag 23 Varanasi, boottocht op de Ganges
We verlaten de historische plaats Lumbini om 2 nachten in de bijzondere plaats Varanasi te verblijven. Varanasi is één van de meest indrukwekkende steden van India en één van de oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort, omdat er zoveel te zien en te horen is. Djoser verzorgt ‘s ochtends een boottocht op de Ganges, een uitgelezen manier om deze magische rivier te ervaren. De oever van de rivier biedt telkens weer een fantastisch kleurrijk schouwspel. Gelovige Indiërs komen naar hun heilige stad Varanasi om voor zonsopkomst een reinigend bad in de Ganges te nemen. Met een roeiboot komen we erg dicht bij ghats waar dit zich afspeelt.
De oude stad, met zijn wirwar van steegjes waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is buitengewoon fascinerend. In Varanasi kun je ook je toekomst laten voorspellen door een heuse guru of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats. De stad is sinds eeuwen de zijde-hoofdstad van het noorden. Met de nacht trein zetten we de reis voort naar Agra.
Van Taj Mahal naar Jaipur
Dag 24 Varanasi - nachttrein naar Agra
Dag 25 Agra
Dag 26 Agra - Fatehpur Sikri - Abhaneriput - Ranthambore
Agra is natuurlijk de stad met de wereldberoemde Taj Mahal. Sjah Jahan bouwde de Taj Mahaltussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Een bezoek aan de Taj bij zonsopkomst is een unieke ervaring, die gegarandeerd in je geheugen gegrift blijft staan. Rust uit met een lekkere lunch en geniet op een van de dakterrassen van het prachtige uitzicht op de Taj Mahal. Of bezoek het Agra Fort, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Je kunt ook het plaatsje Sikandra bezoeken, waar de graftombe van Akbar te vinden is.
Op weg naar Ranthambor brengen we een bezoek aan de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Uiteraard stoppen we ook bij Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van het Mogol-rijk.
Op tijgersafari in Ranthambore
Dag 27 Ranthambore, ochtend gamedrive’ - Jaipur
Dag 28 Jaipur
Dag 29 Jaipur - Delhi
Dag 30 Delhi - Amsterdam
India staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In het Ranthambore nationaal park kun je deze majestueuze dieren het beste spotten, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Het op een heuvel gelegen fort van Ranthambore stamt uit de 10e-eeuw en wordt vermeld op de werelderfgoedlijst. We kunnen de Amber-fort bezoeken we in Jaipur, maar sommige reizigers gebruiken deze dag ook om een lekker dagje rond te dwalen door de straten van Ranthambore. We raden aan om het nabij gelegen Jaigarh-fort te bezoeken. Neem ook eens een kijkje bij het schitterende Paleis der Winden, met zijn 1000 kleine rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Liefhebbers kunnen ook naar een Hindifilm in één van de prachtige cinema’s.
We eindigen onze reis in Delhi. De hoofdstad is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. In het centrum van de stad ervaar je de chaotische wirwar van straten, waar toeterende riksja's, ossenkarren, bussen en auto's zich een weg banen door de menigte. Terwijl in het nieuwe Delhi een mate van rust heerst, door de groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebieden. Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden hoef je je in deze metropool niet te vervelen.
Na een kort, maar krachtig bezoek aan het levendige Delhi vliegen we terug naar Amsterdam. Na deze avontuurlijke reis, vol met prachtige ervaringen en onvergetelijke momenten, zul je voldaan maar wellicht ook toe aan wat rust thuiskomen.
Omdat dit een echte pioniersreis is, met meerdere grensovergangen en verschillende soorten vervoer, is het belangrijk om flexibel te blijven. Soms kunnen we routes moeten aanpassen als wegen tijdelijk niet beschikbaar zijn door bijvoorbeeld slecht weer of gladheid. Bij Djoser staat veiligheid altijd voorop, en we zorgen in zulke gevallen voor de best mogelijke oplossing, zodat de reis soepel verloopt en je veilig kunt blijven genieten van de ervaring.
Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een van dag tot dag gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 pax.
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.895,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Vluchten worden uitgevoerd door Emirates
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.995,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.795,-
Vertrekdata 2026
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Inclusief
- Vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Hotel overnachtingen
- Vervoer per bus
- Nachttrein Agra - Varanasi
- Hemeltrein Xi'an naar Lhasa
- Nachttrein Beijng - Xi'an
- Nederlandse reisbegeleiding
- Gids in Tibet
- Bezoek Fatehpur Sikri
- Boottocht op de Ganges
- Bezoek Lumbini
- Wandelsafari Chitwan nationaal park
- Gamedrive op zoek naar tijgers
- Bezoek Tashilhunpo-klooster
- Excursie Terracottaleger
- Excursie Chinese Muur
Exclusief
Overige maaltijden, visa, entreegelden, toeristenbelasting (Bhaktapur), facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Hotelverlenging
Verlenging met accommodatie is in Delhi bij te boeken. In Delhi verblijf je na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.
Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Vertrek informatie
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.
Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.
Vertrek gegarandeerd
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.
Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.
Reviews Van Beijing naar Delhi, 30 dagen
-
Enorm zware reis welke tot de nek toe was gevuld met geweldige excursies & ervaringen. Je zal passen bereiken boven de 5200+ meter hoogte (zuurstof gebrek!) in Tibet en last krijgen van je maag in India, maar dit is het uiteindelijk allemaal waard. Prachtige landen met magnifieke cultuur.
-
Een prachtig avontuur door 4 verschillende culturen met een vleugje Boeddhisme als okergele leidraad. Ook een avontuur op grote hoogte met de Hemelse trein van Xi’an naar Lhasa. De verkiezing van premier Modi aan de Ganges in Varanassi ging niet ongemerkt voorbij. Dankzij reisbegeleider Jeroen een bijzondere reis.
-
Hele pittige reis maar heel interessant en gaaf. Mede door Jeroen, wat een fantastische reisleider is, enorm genoten, want het was niet altijd even makkelijk voor hem.
-
Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster
Praktische informatie
Accommodatie
Er wordt meestal overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels voorzien douche en toilet op de kamer. De hotels beschikken vaak over een goed restaurant.
In China overnachten we in goede middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem koffie/thee zelf mee).
In Tibet zijn de hotels op het platteland karakteristiek en eenvoudig - zeker in de meer afgelegen gebieden. Het hotel in Lhasa is van goede kwaliteit. In Lhasa kan je als één van de weinige gebieden in Tibet ook op eigen gelegenheid op onderzoek uit, waarvoor het hotel hier dicht bij de hoogtepunten van het centrum ligt.
In Nepal zijn de accommodaties eenvoudiger. De kamers zijn schoon en, met uitzondering van de accommodatie in Bhaktapur voorzien van eigen douche en toilet.
In India vormen onze comfortabele hotels een aangenaam rustpunt in het drukke straatleven. In India zijn de meeste kamers voorzien van airconditioning.
Bekijk hotelreviews op
Beijing | Star Moon Hotel |
Xian | HNA hotel downtown |
Lhasa | Yak Hotel |
Shigazte | Gesar Hotel |
Kathmandu | Hotel Thamel |
Chitwan | Rhino lodge |
Varanasi | Tridev |
Agra | Amar Hotel |
Rhanthambore | Ankur Resort |
Jaipur | Bissau Palace |
Delhi | Rockwell Plaza |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Amsterdam - München
Vertrek
17:05 - 18:30
Vlucht met
Lufthansa
Traject
München - Beijing
Vertrek
19:20 - 11:40
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Delhi - Frankfurt
Vertrek
02:50 - 07:50
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Frankfurt - Amsterdam
Vertrek
09:25 - 10:35
Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later dan in Nederland. In Nepal is het één kwartier later dan in India. In Tibet en China geldt Beijing tijd, die 6 uur verschilt met onze zomertijd.
Vervoer
In India en van Lhasa tot Kathmandu maken we gebruik van eigen bussen met chauffeur. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.
Houd er rekening mee dat enkele afstanden behoorlijk groot zijn, waardoor langere reisdagen, met name in Tibet, onvermijdelijk zijn. Enkele verplaatsingen nemen, afhankelijk van het weer en de staat waarin de weg zich bevindt, zo’n 10 uur in beslag. De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat de ritten langer kunnen duren dan verwacht en dat vermelde reistijden slechts een grove schatting zijn.
Enkele langere trajecten (van Agra naar Varanasi en Beijng naar Xi'an) overbruggen we per nachttrein, waarin we gereserveerde slaapplaatsen hebben.
Een van de hoogtepunten van de reis is de spectaculaire treinrit over het Dak van de Wereld van Xi'an naar Lhasa.
De steden kun je vaak het beste te voet verkennen, de bus staat in principe niet tot de beschikking. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Al staan wij als Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Beijing kent een uitgebreid en goedkoop metronet.
Bij de reis inbegrepen
- Vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Hotel overnachtingen
- Vervoer per bus
- Nachttrein Agra - Varanasi
- Hemeltrein Xi'an naar Lhasa
- Nachttrein Beijng - Xi'an
- Nederlandse reisbegeleiding
- Gids in Tibet
- Bezoek Fatehpur Sikri
- Boottocht op de Ganges
- Bezoek Lumbini
- Wandelsafari Chitwan nationaal park
- Gamedrive op zoek naar tijgers
- Bezoek Tashilhunpo-klooster
- Excursie Terracottaleger
- Excursie Chinese Muur
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of dompelt zich onder in de diverse lokale, religieuze gebruiken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- In Beijing vertrek je vroeg in de ochtend met de bus, onder leiding van een lokale gids, naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.
- In Xi’an ga je het beroemde Terracottaleger bezoeken dat op ongeveer een uur rijden buiten de stad ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
- Shigatse: Breng in de tweede stad van de Tibet een bezoek aan het Tashihunpo-klooster, zetel van de (door de Chinese overheid geïnstalleerde) pänchen lama.
- Het Potala Paleis in Lhasa is de spectauclaire voormalige winterresidentie van de Dalai Lama's, totdat de veertiende Dalai Lama genoodzaakt was Tibet te ontvluchten. Een tocht over de vele trappen is een pilgrimage op zich.
- Wandelsafari in Chitwan nationaal park: een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Chitwan staat bekend om de vele wilde dieren die daar leven zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns en tijgers. Hier zullen we onder leiding van een gids een wandeling maken door het nationale park.
- Lumbini: Bezoek de geboorteplaats van Siddhartha Gautama, rond 450 v.Chr geboren als prins die op 35-jarige leeftijd verlichting bereikte en bekend zou worden als de Boeddha.
- Boottocht over de Ganges: bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen - ghats - vanaf het water.
- Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Mogolrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
Daarnaast zijn er diverse optionele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals:
- Beijing: In Beijing is er eigenlijk genoeg te zien voor een verblijf van enkele weken. Naast de muur en het zomerpaleis is een bezoek aan de Verboden Stad zeer aan te raden. De bouw van het 720 000 vierkante meter grote paleizencomplex heeft tien jaar geduurd en onder andere de Ming- en Qin-keizers hebben hier hun onuitwisbare stempel gedrukt op China.
- Xi’an: Ondanks dat de stad met name bekend staat om het wereldberoemde Terracottaleger, valt hier veel meer te zien en te beleven. Een bezoek aan Moslimwijk is erg interessant. Naast een prachtige moskee zijn hier veel leuke kleine straatjes te vinden en is het eten er om de vingers bij af te likken.
- Lhasa: Het Drepung en het Sera-klooster liggen iets buiten Lhasa, echter voegen ze veel toe aan een bezoek aan Tibet. Drepung is in 1416 gesticht en is het grootste klooster van Tibet. Het Sera-klooster is interessant, omdat er veel wild debatterende monniken in het klooster te zien zijn.
- Gyantse: De op bijna 4000 meter gelegen stad in Tibet, beschikt over een prachtige chörten, een soort stoepa met 108 kapellen en meer dan 10.000 wandschilderingen. Breng een bezoek aan dit unieke bouwwerk tijdens deze unieke reis.
- Kathmandu: De Bodnath en de Swayambghunath Stoepa's, voorzien van de ogen van de Boeddha zijn belangrijke sites voor de Tibetaanse boeddhisten in Nepal en beide zeer imposant. Rond het Durbar-plein in de stad tref je typische Newah architectuur, zoals het paleis en diverse hindoeïstische tempels.
- Agra: Wellicht de meest spectaculaire liefdesbetuiging ooit: De Taj Mahal. Gebouwd door Sha Jahan, vijfde Mogol heerser van India, voor zijn geliefde overleden echtgenote Mumtaz Mahal.
- Delhi: Het Rode Fort is misschien wel de meeste bekende bezienswaardigheid van Delhi. Het in 1648, in opdracht van Shah Jahan, gebouwde fort met de karakteristieke rode kleur illustreert op imponerende wijze de macht van de Mogol heersers van India.
Reisdocumenten
- E-ticket. Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je het e-ticket per mail. Neem hiervan een kopie mee op reis.
- Paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit India en moet nog 2 lege bladzijdes hebben.
- Visum voor China: voor deze reis naar China heb je een visum nodig. Hoewel er momenteel een visumvrijstelling is voor reizen naar China van niet langer dan 15 dagen en je tijdens deze reis niet langer dan deze lengte in het land verblijft, adviseren wij toch ten zeerste aan om vooraf een visum aan te vragen. Onderzoek bij de luchtvaartmaatschappijen en de Chinese immigratiedienst heeft namelijk uitgewezen dat de kans aanwezig is dat je op de internationale vlucht kan worden geweigerd of de toegang tot het land kan worden ontzegd, indien je niet over bewijs van een vertrekkende vlucht beschikt die aangeeft dat je ook daadwerkelijk binnen de termijn van 15 dagen weer het land verlaat. Het visum dient voor vertrek geregeld te worden via de website van het Chinese Visa Application Service Center (kosten rond de € 125,-).
- Visum voor Tibet: Om Tibet te kunnen bezoeken heb je een aparte uitnodiging nodig die Djoser voor je verzorgt. Hiervoor hebben we uiterlijk 1 maand voor vertrek, een kopie van je paspoort nodig. NB: vanwege de grote hoogte worden er door de lokale autoriteiten niet Tibet Permits verstrekt aan personen van 75 jaar of ouder! Om aanspraak te maken voor de de Tibet Permits is een dokters verklaring nodig die wij 2 maanden voor vertrek nodig hebben.
- Visum Nepal: voor Nepal is mogelijk om online een e-visum aan te vragen (voor 15 dagen) bij het Consulaat Generaal in Amsterdam. Dit is de enige officiële diplomatieke vestiging in Nederland die visa voor Nepal uitgeeft. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
- Visum India: voor India heb je een visa nodig die ons toegang heeft om over land binnen te komen via Sonouli. Deze visum kan worden aangevraagd via deze website. Belangrijk dat er geen E-visum wordt aangevraagd. Meer informatie over de visum staat vindt u op Mijn Djoser pagina. (kosten rond de € 150,-).
Geldzaken
In India wordt er betaald met de Indiase rupee, in Nepal betaal je met de Nepalese rupee en in China met de Rénminbi (yuan). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Pinnen: is mogelijk in de meeste steden.
Contant: euro’s of dollars
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-.
Maaltijden
De maaltijden zijn gedurende deze reis niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad.
De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. Je zou bijvoorbeeld een zogenaamde thali (Hindi voor bord) kunnen bestellen. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit. Je kunt in onze hotels in India en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.
In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. Het altijd mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dahl baht’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In Kathmandu zijn de varianten van westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Van pizza’s tot yakburgers en van Thais tot friet met mayo.
Hoewel de middelen in Tibet beperkt zijn, vallen de typische gerechten als momo’s (gevulde deegballetjes) en thukpa (noedelsoep) meestal wel in de smaak. Andere specialiteiten zijn yakkaas en gedroogd yakvlees, maar je komt ook veel Chinese gerechten tegen met vooral groenten en noodles.
Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. Overal kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten, die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.
Thee is de volksdrank in China, die krijg je op veel plaatsen automatisch voorgezet, maar mineraalwater, frisdrank en bier zijn ook vrijwel overal verkrijgbaar. Yakboterthee, met de zoute smaak, is typisch Tibetaans, dus die moet je beslist een keer proberen. In vrijwel alle Chinese accommodaties is warm water beschikbaar voor een kop thee of instantkoffie. Water is in vrijwel alle plaatsen in flessen verkrijgbaar. Het wordt nergens aangeraden om water uit de kraan te drinken. In Tibet (op hoogte) is het belangrijk om veel te drinken, tot zelfs 4 à 5 liter per dag (water, thee, cola).
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in alle landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine, paracetamol en middelen tegen darmstoornissen en reisziekte.
Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Zorg er daarom voor dat je tijdens de reis goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Onderschat de zwaarte van de reis niet en bereid je er goed op voor. We reizen in Tibet op grote hoogte (van 3.600 tot 5.000 meter) en het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, duizelingen of kortademigheid veroorzaken. Wanneer wij op grote hoogte zijn hebben wij zuurstofflessen in de bussen mocht dit nodig zijn.
Het is raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op grote hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen ouder dan zestig raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met de huisarts.
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Verlenging met accommodatie is in Delhi bij te boeken. In Delhi verblijf je na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
Onderweg tussen Beijing en Delhi reis je door totaal uiteenlopende gebieden, met verschillende klimaten. De reis wordt uitgevoerd in de periode april tot en met oktober, aangezien buiten deze perioden de wegen in Tibet, door sneeuw en ijs niet tot moeilijk begaanbaar zijn.
De Chinese steden Xi'an en Beijing hebben een landklimaat met warme temperaturen in de zomermaanden (30°C), in het voor- en najaar is het over het algemeen aangenaam, al kunnen de avonden ook hier behoorlijk afkoelen.
Onderweg in Tibet veroorzaken de hoogte en de wind het gehele seizoen een snijdende kou, met name op de hoogste passen. De zon is op grote hoogte daarnaast erg fel, waardoor het uit de wind vaak bijzonder aangenaam kan zijn. In het voor- en najaar kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt, vaak levert dit wel de mooiste uitzichten op het gebergte op. Wanneer de zon er doorheen komt wordt het vaak aangenaam warm, maar het kan dan ’s avonds en ’s nachts weer behoorlijk afkoelen.
De moesson valt in India en Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus. Precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Ook al heeft Tibet, aan de noordkant van de hoogste pieken, veel minder neerslag dan de zuidelijker gelegen gebieden, je moet in de regentijd rekening houden met glibberige wegen in de bergen en oponthoud tijdens reisdagen. Regen valt meestal aan het einde van de dag en ’s nachts. De buien zijn vrijwel altijd kort en hevig en in deze periode is het wolkendek vaak dicht. In China valt het gehele jaar door neerslag, al zijn de zomermaanden over het algemeen vrij droog.
In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar en het voorjaar zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als 's nachts. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India.
Reisbegeleiding en gidsen
Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.
In Tibet gaat er gedurende ons verblijf een lokale gids mee. In Beijing en Xi’an is er tijdens de Djoser excursies een lokale gids. Hij/zij vertelt uitgebreid over de regio; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.
Veelgestelde vragen
Welke visa heb ik nodig voor deze reis?
- Visum voor China: voor deze reis naar China heeft u een visum nodig. Hoewel er momenteel een visumvrijstelling is voor reizen naar China van niet langer dan 15 dagen en u tijdens deze reis niet langer dan deze lengte in het land verblijft, adviseren wij toch ten zeerste aan om vooraf een visum aan te vragen. Onderzoek bij de luchtvaartmaatschappijen en de Chinese immigratiedienst heeft namelijk uitgewezen dat de kans aanwezig is dat u op de internationale vlucht kan worden geweigerd of de toegang tot het land kan worden ontzegd, indien u niet over bewijs van een vertrekkende vlucht beschikt die aangeeft dat u ook daadwerkelijk binnen de termijn van 15 dagen weer het land verlaat. Het visum dient voor vertrek geregeld te worden via de website van het Chinese Visa Application Service Center (kosten rond de € 125,-).
- Visum voor India: voor deze reis dient u van tevoren een visum voor India aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u t.z.t. op uw Mijn Djoser paigna.
- Visum voor Nepal: het visum voor Nepal is een E-visum
- Om Tibet te kunnen bezoeken heb je een aparte uitnodiging nodig die Djoser voor je verzorgt, hiervoor hebben we, uiterlijk 4 weken voor vertrek, een kopie van je paspoort en een kopie van je Chinese visum nodig.
Voor wie is deze reis geschikt?
Deze reis is geschikt voor reizigers die een spectaculaire -once in your lifetime- reis willen maken door diverse aangrenzende landen met bijzondere overeenkomsten en enkele grote verschillen. Deze reis is een must voor reizigers die graag grote afstanden over land afleggen en daarbij graag zowel (levende)culturele schatten als overweldigende natuur ervaren.
We trekken te voet drukke steden door en prachtige natuur in. Wandelingen zijn door de temperatuur, de vele indrukken en - in Tibet- grote hoogte pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen en optimaal te kunnen genieten van deze unieke reis.
Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Zorg er daarom voor dat je tijdens de reis goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Onderschat de zwaarte van de reis niet en bereid je er goed op voor. We reizen in Tibet op grote hoogte (van 3.600 tot 5.000 meter) en het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, duizelingen of kortademigheid veroorzaken.
Beschikken we over een eigen bus?
In India, Nepal en Tibet beschikken we over een eigen bus, indien nodig voorzien van airconditioning. Over drie trajecten reizen we per nachttrein, t.w. van Agra naar Varanasi, over het spectaculaire traject van Lhasa naar Xi'an en van Xi'an naar Beijing.
Van wat voor soort accommodaties maakt Djoser gebruik?
In alle landen maken we gebruik van middenklasse hotels, waar over het algemeen kamers zijn gereserveerd met eigen douche en toilet. In Nepal en Tibet zijn de accommodaties eenvoudiger, het kan voorkomen dat douche en toilet hier gedeeld moeten worden met andere reizigers. De hotels variëren van kleinschalig tot vrij groot (bv in China). De bedden in de hotels in China zijn vaak iets harder dan wij gewend zijn. De meeste hotels bieden ontbijtmogelijkheden en wasservice. De hotels liggen over het algemeen centraal t.o.v. de bezienswaardigheden.
Hoe wordt de reis begeleid?
De gehele reis wordt de groep bijgestaan door Nederlandse reisbegeleiding. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft praktische informatie in de te bezoeken plaatsen. In Tibet en bij de Djoser-excursies naar het terracottaleger en de Grote Muur is een lokale gids bij de groep.
Welke excursies zijn inclusief in deze reis?
Excursies naar de Grote Muur, het terracottaleger, de junglewalk in Chitwan en een boottocht op de Ganges zijn inclusief in de reissom. Eventuele entrees dienen ter plaatse wel nog betaald worden. De reisbegeleiding zal u tips geven over andere mogelijke excursies en kan eventueel excursies voor de groep regelen.
Kan ik overal pinnen?
In de meeste steden in alle plaatsen kunt u inderdaad pinnen. Neem voor noodgevallen wel een bedrag in contante Euro's mee.
Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?
In alle steden zijn telefoonkantoortjes en internetfaciliteiten en op steeds meer plekken is Wifi. Of je mobiele telefoon het doet hangt af van je provider. Neem contact met hen op om hier zekerheid over te krijgen. Met uitzondering van de rit over de hoogvlakte is er regelmatig goed bereik. In China heb je op dit moment geen toegang tot Facebook, Gmail en andere diensten van Google. Ook Whatsapp werkt niet altijd even goed. Andere accounts, zoals Hotmail zijn wel toegankelijk.
Hoe groot zijn de groepen?
De groepen bestaan gemiddeld uit 15 personen. De maximale groepsgrootte is 20.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.
Foto's en video
Reisblog Van Beijing naar Delhi
-
-
De 7 hoogtepunten van Kathmandu
Kathmandu is een stad gevuld met de heerlijke chaos die je alleen in Nepal kunt vinden. Je komt ogen...
-
Oog in oog met een neushoorn in Chitwan
Tijdens ons verblijf in Chitwan brengen we natuurlijk ook een bezoek aan het nationale park. In dit ...
-
De Nepalese keuken
Nepal staat om veel dingen bekend, maar de nepalese keuken is daar niet één van. Niet geheel terecht...
-
Reisverslag India & Nepal
Ook dit jaar ben ik weer in de maand december en januari op vakantie geweest.
-
India & Nepal 22 dagen
Fioranna is met Djoser 22 dagen naar India & Nepal geweest. Lees over haar belevenissen tijdens de r...
-
-
De drie koningssteden van Nepal
Kathmandu, Bhaktapur en Patan vormen samen de drie koningssteden in de Kathmandu-vallei.
-
Nepal: welkom tijdens de wederopbouw
Een mooiere plek om een blogpost te schrijven kan ik me niet wensen.
-
UNICEF helpt in Nepal
Djoser en UNICEF werken al twintig jaar samen om het leven van kinderen wereldwijd te verbeteren. Vo...