Overzicht Indonesië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Indonesië

Landinformatie Indonesië

Landinformatie Indonesië

 • Hoofdstad: Jakarta
 • Andere bekende steden in Indonesië: Bandung, Medan, Soerabaja, Denpasar en Yogyakarta
 • Inwoners: 256 miljoen
 • Taal: Bahasa
 • Munteenheid: Roepia
 • Tijdsverschil: In de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali, Lombok, Sulawesi en de Kleine Sunda-eilanden 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.
 • Oppervlakte: 1.910.931 km2
 • Geografie: Indonesië is gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Slechts een zesde van de eilanden is bewoond. De bekendste eilanden zijn Sumatra, Java en Bali. In de eilandengroep groeit circa 140 miljoen hectare regenwoud. Het land is overwegend bergachtig met ongeveer 400 vulkanen, waarvan er 100 actief zijn.


> Rondreizen Indonesië

Terug naar boven

Beste reistijd Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Het klimaat op Java verschilt echter van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

> Rondreizen Indonesië

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Indonesië

Bezienswaardigheden in Indonesië

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ’s werelds grootste eilandstaat. Met een populatie van 253 miljoen inwoners is het land qua inwonersaantal het drie na grootste land ter wereld. Tevens is Indonesië het land met de grootste diversiteit aan godsdiensten. Toch heeft Indonesië een eigen kenmerkend stukje cultuur gecreëerd, waarin de Nederlandse architectuur mee ingenomen is. Er zijn tal van verschillende bezienswaardigheden, verdeeld over heel Indonesië, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Indonesische keuken
Eten IndonesiëDoor het immens grote land is er grote diversiteit te vinden in de Indonesische keuken. Veel eilanden hebben hun eigen gerechten, die met specifieke kruiden worden bereid. Kruiden zijn de specifieke eigenschappen in elk gerecht van de Indonesiërs. In het algemeen heeft de Indonesische keuken onder invloed gestaan van Chinese, Arabische, Indiase en ook de Nederlandse keuken. Uit Indonesië kwam onder meer saté, babi pangang, kroepoek, nasi en bami in de Nederlandse keuken terecht.

Miljoenenstad Jakarta

Jakarta Indonesië DjoserDe meeste toeristen die door Indonesië reizen komen vroeg of laat in Jakarta terecht. Jakarta heette oorspronkelijk Sunda Kelapa, maar na de verovering in 1613 heeft het hoogste bestuur van de VOC anders besloten: de stad heette vanaf dat moment Batavia. Dit bleef tot 1942, het jaar dat Nederlands-Indië bezet werd door de Japanse troepen. Batavia werd toen hernoemd tot Djakarta.

Een echte aanrader is de wijk Kota, waar de invloed van de Nederlanders goed zichtbaar te zien is. Zo vind je hier tal van musea die gericht zijn op het verleden en zie je de Nederlandse architectuur duidelijk terug. Lepangan Merdeka is het centrale plein van Jakarta. Op dit plein staat het nationaal monument, een 132 meter hoge toren die Soekarno heeft laten bouwen. Jakarta biedt zoveel mogelijkheden en is een onmisbare bezienswaardigheid die niet vergeten mag worden tijdens een reis naar Indonesië

Yogyakarta: de culturele hoofdstad van Java
Yogyakarta fietsen Indonesië DjoserJakarta is weliswaar de hoofdstad van Indonesië, maar Yogyakarta is dé culturele hoofdstad van Indonesië. Een bezoek aan Yogyakarta en omgeving wordt door veel reizigers gezien als een van de culturele hoogtepunten van een reis door Java.  Je kunt hier een bezoek brengen aan de kraton met het paleis van de sultan, de vogeltjesmarkt en de talloze batikateliertjes. Yogyakarta is ook de uitvalsbasis voor het bezoeken van het beroemde boeddhistische tempelcomplex Borubudur en de hindoeïstische Prambanan tempels. ’s Avonds kun je genieten van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

Lovina Beach

Lovina Beach is een wereldberoemde plek om dolfijnen in het wild te spotten. De dolfijnen komen hier elke dag om in het warme ondiepe water te spelen. Tegenwoordig zijn er zoveel mensen die naar deze dieren komen kijken, dat er aangeraden wordt om dolfijnentochten te boeken. De dolfijnentochten zijn op meerdere plekken te boeken, bijvoorbeeld bij Turtle Island, net ten zuiden van Sanur. Ook hier komen regelmatig de dolfijnen.

Senggigi
Senggigi Lombok Indonesië DjoserDe regio Senggigi is de belangrijkste toeristische bestemming op het eiland Lombok. Het gebied rondom de stad Senggigi staat bekend om zijn mooie stranden op het westen. Senggigi ligt op een prachtige locatie langs vele baaien en witte stranden, wat mooi afsteekt tegen de jungle en palmbomen op de achtergrond. In de late middag zakt de bloedrode zon weg in de zee. Een mooie beleving om mee te maken.


Veelzijdig Sumatra
Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië en kent vele diversiteit. Sumatra bestaat uit een immens groot stuk natuur met grote meren, ongerept oerwoud, hete bronnen en is het tehuis van de neushoorn, olifant, tijger en de orang-oetang. Op verschillende delen van het eiland zijn de rubber-, thee-, tabak-, palmolie en houtplantages te vinden. Vele lokale bewoners bieden je de kans om de kleinste details van de plantages te ontdekken.

Toba meer Lombok Indonesië DjoserEén van de bekendste bezienswaardigheden van Sumatra is het reusachtige Toba-meer. Het Toba-meer is ontstaan als caldera van een vulkaanuitbarsting zo’n 70.000 jaar geleden. Vlakbij het meer zijn er tal van accommodaties en ontspanningsmogelijkheden: je kunt zwemmen in het warme water, kanoën, waterskiën, zeilen of lekker relaxen aan de oeverkant terwijl je geniet van de exotische flora en fauna om je heen.

> Rondreizen Indonesië

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

Super vakantie gehad. Dit is ook de reden dat wij wederom me...
Super vakantie gehad. Dit is ook de reden dat wij wederom met Djoser op pad willen.

Arno M. - 10,0
Terug naar boven