Bekijk de Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen van Djoser

Rondreis Sri Lanka & Malediven 21 dagen

Van geschiedenis en cultuur naar het paradijs

Vanaf € 3.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Bezoek de eeuwenoude koningssteden in Anuradhapura en Polonnaruwa. In Dambulla vind je boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy, in het hart van Sri Lanka, biedt specerijen- en botanische tuinen. Voel de Engelse invloeden in het bergstadje Nuwara Eliya en reis met de trein door prachtige groene theeplantages. Aan de zuidkust verblijven we in het dorpje Ahangama aan het strand, op korte afstand van de oud-Hollandse stad Galle. De laatste dagen geniet je op een eiland van de Malediven van zon, zee en strand en kun je al duikend of snorkelend de onderwaterwereld ontdekken.

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Comfortabele bus met airconditioning
 • Goede, comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Nederlandse reisbegeleiding tot de Malediven
 • Lokale gids in Sri Lanka
 • Korte reisafstanden
 • Inclusief fietstocht in Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Inclusief bijzondere treinreis door de theeplantages
 • Mogelijkheid tot wildspotten tijdens een facultatieve jeepsafari
 • Twee kampeerovernachtingen bij Udawalawe NP, inclusief ontbijt en diner
 • Duiken en snorkelen op de paradijselijke Malediven
 • Vervoer naar de Malediven per vliegtuig en speedboot

Route en kaart

Routekaart Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - Anuradhapura, excursie Mihintale
 4. Anuradhapura
 5. Anuradhapura - Ritigala - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya
 7. Polonnaruwa - Dambulla - Kandy
 8. Kandy
 9. Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand
 10. Kandy - Nuwara Eliya
 11. Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains
 12. Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe nationaal park, kampeerovernachting
 13. Udawalawe NP, kampeerovernachting
 14. Udawalawe NP - Ahangama
 15. Ahangama
 16. Ahangama - Galle - Colombo
 17. Colombo - vlucht en boot naar Malediven
 18. Malediven
 19. Malediven
 20. Malediven - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Beleef de lokale vismarkt in Negombo

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo rijden we door naar Negombo, een kleine badplaats aan een rustige lagune met uitgestrekte mangrovebossen. Hier hebben we een middag de tijd om op het goudgele palmstrand rustig bij te komen van de vlucht. Zo kunnen we uitgerust aan de reis beginnen. Je maakt al direct kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking van Sri Lanka. Het grootste deel van de bevolking van Sri Lanka (70%) is boeddhistisch, de Tamil-minderheid (15%) is overwegend hindoeïstisch. Het overige deel van de bevolking is christelijk of islamitisch. Bij het bezoek aan tempels en andere religieuze plaatsen wordt van je verwacht dat je gepaste kleding draagt, dat wil zeggen schouders en knieën bedekt. Het kan ook handig zijn om een omslagdoek mee te nemen.

Wie geen zin heeft om de middag op het brede zandstrand door te brengen kan Negombo op eigen gelegenheid ontdekken. Doordat Negombo grotendeels Christelijk is wordt de stad ook wel “Little Rome” genoemd. Niet vreemd dus dat er veel kerken te vinden zijn. Ook kun je een oud Nederlands fort bezoeken of een wandeling langs het kanaal maken dat vroeger door de Hollanders gegraven is voor de specerijenhandel. Een boottochtje door de Dutch Canals behoort ook tot de mogelijkheden. Net ten noorden van Negombo vind je het Munneswaram tempel complex, één van de belangrijkste hindoe tempels van Sri Lanka. De bouwstijl is te vergelijken met de felgekleurde, piramidevormige tempels uit Zuid-India.

Fiets langs de ruïnes in de oude koningssteden

Dag 3 Negombo - Anuradhapura, excursie Mihintale
Dag 4 Anuradhapura

VVismarkt Negombo Sri Lanka Djoser oor we naar de voormalige koningsstad Anuradhapura rijden bezoeken we eerst de vismarkt van Negombo. Het hele strand ligt vol met vis die daar ligt te drogen. Naast het toerisme is de visvangst de belangrijkste inkomstenbron van de lokale bewoners vandaar ook dat dit één van de grootste vismarkten van Sri Lanka is. In Negombo kun je dus uiteraard heerlijk verse vis eten!

Rijdend door het mooie binnenland langs vele kokospalmen gaan we naar Anuradhapura, een stad die bekend staat om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Sri Lankaanse beschaving. Hiervandaan maken we een excursie naar Mihintale, het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanuit Anuradhapura werd een groot deel van het eiland vanaf de vijfde eeuw v.Chr. meer dan duizend jaar geregeerd. De beste manier om de oude stad te verkennen is per fiets die hier voor je ter beschikking staat. Het centrum van de oude stad is de heilige Bo-boom. Deze is gegroeid uit een stekje van de originele Bo-boom in Bodgaya in India onder welke Boeddha in zijn meditatie de toestand van verlichting bereikte.

De opvallendste verschijningen in het landschap zijn de dagoba's, boeddhistische solide tempels, met indrukwekkende namen als Ruwanweliseya en Abhayagiri.

Beklim de bekende 'Leeuwenrots' Sigiriya

Dag 5 Anuradhapura - Ritigala - Polonnaruwa
Dag 6 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya

Op weg van Anuradhapura naar Polonnaruwa stoppen we bij het oude boeddhistische kloostercomplex van Ritigala. Deze ruïnes liggen midden in de jungle en zijn een eeuw ouder dan onze jaartelling.

Polonnaruwa nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura in de 10e eeuw. De stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: een liggende, twee zittende en een staande. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen en ook hier zit het gebruik van de fiets bij de reissom inbegrepen.

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan Sigiriya. Hier bezoeken we een enorme rots die loodrecht uit het landschap oprijst. Dit was ooit de plaats van het verborgen koninkrijk van koning Kassapa. De citadel boven op de rots diende als paleis, maar is tegenwoordig slechts een ruïne. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld van 'wolkenmaagden'. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya, dat 'leeuwenrots' betekent, is hier aan ontleend. Het is een pittige wandeling omhoog, voornamelijk via trappen, maar onder andere het waanzinnige uitzicht maken het zeker de moeite waard.

Bezoek de wereldberoemde Tempel van de Tand

Dag 7 Polonnaruwa - Dambulla - Kandy
Dag 8 Kandy
Dag 9 Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand

Voor we in Kandy aankomen maken we eerst een stop in Dambulla waar je de beroemde rotstempels kunt bezoeken. Dit is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. In vijf grotten bevinden zich oude Boeddhabeelden en historische kunstwerken met beeltenissen van Boeddha’s leven. Op het terrein bevindt zich ook de Gouden Tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij het bezoeken van tempels en andere religieuze plaatsen wordt derhalve van je verwacht dat je gepaste kleding draagt. Het kan daarom handig zijn om een omslagdoek mee te nemen.

Tijdens een bezoek aan een 'spice garden' kun je een idee krijgen van het groei- en verwerkingsproces van een groot aantal kruiden. Zo zie je onder andere zien hoe kaneel, kardemom, kruidnagel en pepers groeien.

Kandy, de tweede stad van Sri Lanka, was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en is tegenwoordig het culturele en spirituele centrum van het land. In het gezellige centrum is het een drukte van belang. Kandy ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam van temperatuur is. Je kunt hier een aantal mooie wandelingen maken. Rond zonsondergang vindt in de 'Tempel van de Tand' een ceremonie plaats waarbij een tand van Boeddha centraal staat. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bezoeken. Ook bezoeken we de grote koninklijke botanische tuin van Kandy die enkele zeldzame planten en bloemen bevat. Zo staat er een boom met een kruin van meer dan 40 meter omtrek!
 

Wandelen door de groene heuvels

Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya
Dag 11 Nuwara Eliya, facultatieve excursie naar Horton Plains

Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'little England' wordt genoemd; de gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer, waarvan het rood geschilderde postkantoor het beste voorbeeld van is. Het ligt op ruim 2000 meter hoogte en dat is te merken: het is er 's avonds, ook in de zomer, fris. De Engelsen lieten hier op de plantages Ceylon thee verbouwen en ook vandaag de dag is deze thee wereldberoemd en één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka. Het bezoeken van een theeplantage is dan ook een absolute must.

Zeer de moeite waard is een wandeling door het Horton Plains nationaal park naar World’s End. Je loopt eerst een tijdje over een soort heide, dan door een bos en vervolgens naar een afgrond van ongeveer 700 meter. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over het laagland van Sri Lanka.

Op zoek naar wilde dieren in Udawalawe nationaal park

Dag 12 Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe nationaal park 
Dag 13 Udawalawe NP

Olifanten opvang Sri Lanka djoser Vanuit Nuwara Eliya (Nanu Oya Station) rijden we met de trein het centrale berggebied uit, omlaag naar Ella. Je kunt je tijdens de treinrit vergapen aan schitterende vergezichten. Vanuit Ella gaan we met de bus verder. We verblijven vlakbij het indrukwekkende Udawalawe nationaal park in een tent met eigen sanitair. Slapen doe je niet op een dun matje, maar in een gewoon bed. Kamperen doe je hier midden in de prachtige natuur. Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

Vanuit deze kampeeraccommodatie heb je de mogelijkheid om een jeepsafari te maken waar je olifanten , wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels kunt spotten. Er komen ook luipaarden voor, maar die zijn moeilijk te vinden. Daar is dus een beetje geluk voor nodig. Bij het kamp kun je heerlijk ontspannen met een boek en 's avonds wordt er een voortreffelijke maaltijd geserveerd. We maken een stop bij het Elephant Transit Home waar gewonde en jonge olifanten worden opgevangen voordat ze zelfstandig terug het wild in kunnen.

Struin door het historische kuststadje Galle 

Dag 14 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 15 Ahangama
Dag 16 Ahangama - Galle - Colombo

In Ahangama verblijven we in een gezellig en comfortabel hotel aan het strand. Geniet van je welverdiende rust aan het strand of het zwembad of proef de relaxte sfeer in één van de strandplaatsjes langs de kustlijn. Je kunt makkelijk een tuk-tuk nemen om de zuidkust te verkennen. Tevens bestaat er tussen november en april ook een mogelijkheid om een bootexcursie te maken om walvissen en dolfijnen te spotten. Op zee heb je in deze maanden grote kans dat je blauwe vinvissen of potvissen tegenkomt.

Onderweg naar Colombo maken we een stop in Galle. Galle was een belangrijk bolwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het enorme fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode. Nederlandse namen als Grote Kerk, Leynbaan Straat, Utrecht-Bastion, Akersloot-Bastion en Clippenberg Bastion herinneren aan de tijd dat er een levendige kruiden- en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd.

Colombo Straat Sri lanka Djoser Voordat we naar de Malediven gaan heb je nog even de tijd in Colombo. De stad is met één miljoen inwoners veruit de grootste stad van Sri Lanka. Colombo is grofweg onder te verdelen in een modern en een oud deel. De wijk Fort bevat nog wel enkele resten van de oude stadsmuur, maar is nu de zakenwijk van de hoofdstad die volstaat met moderne gebouwen. De wijk Pettah, die aan Fort grenst, is een gezellige en rommelige buurt. Hier zijn de marktjes en oudere gebouwen van de stad te vinden en hier bevindt zich ook het Hollands museum, het vroegere Hollandse stadhuis. Door de hele stad zijn tempels, kerken en boeddhabeelden te vinden. In Colombo is een heiligdom waar mensen van alle religies komen om te bidden.

Hagelwitte stranden en een onderwaterparadijs

Dag 17 Colombo - vlucht en boot naar Malediven
Dag 18 Malediven
Dag 19 Malediven 
Dag 20 Malediven - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam


Malediven Strand Zee Djoser Vanuit Sri Lanka vliegen we naar Malé, de hoofdstad van de eilandengroep Malediven. Daar nemen we een snelle boot naar het eiland waar we de resterende dagen van de reis verblijven.

Op de Malediven blijken alle clichés over tropische eilanden te kloppen: midden in de Indische Oceaan vind je witte stranden, wuivende palmbomen met kokosnoten en een helderblauwe zee. Je kunt uitrusten van je mooie rondreis door Sri Lanka met bijvoorbeeld een boek in de zon.

We verblijven in het mooie Paradise Island Resort in een Beach Bungalow op het eiland Lankanfinolhu. Als je wakker wordt loop je zo je villa uit, het witte zandstrand op voor een duik in het warme water. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Daarnaast zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans.

Ook zijn er talloze actieve mogelijkheden als wandelen, zwemmen, kanoën, waterskiën, zeilen, snorkelen en duiken. Het resort heeft onder andere een groot buitenzwembad, tennis- en squashbanen en een wellnesscenter met sauna, massage en fitness. De spectaculaire en kleurige onderwaterwereld moet je namelijk van dichtbij bekijken. Na drie nachten op de Malediven worden we weer met de speedboot terug gebracht naar het eiland Malé waar vandaan we weer helemaal uitgerust terug naar Amsterdam vliegen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
10 jul - 30 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
24 jul - 13 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
07 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
04 sep - 24 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
25 sep - 15 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
06 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
30 okt - 19 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 jan - 05 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
30 jan - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
06 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
20 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vlucht met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
06 mrt - 26 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
20 mrt - 09 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vlucht van Colombo naar de Malediven
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding op Sri Lanka
 • Lokale Engelssprekende gids op Sri Lanka
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee kampeerovernachtingen in Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bijzondere treinreis Nuwara Eliya - Ella
 • Bezoek aan Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een Spice Garden
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle
 • Tocht per speedboot naar het resort op de Malediven
 • Volpension tijdens het verblijf op de Malediven 

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven,  verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis is dit vanaf € 1.195,-, je bent dan de gehele reis verzekerd van een eigen kamer. Dit is een vanaf prijs en kan per vertrekdatum verschillen. Tussen november en maart liggen de prijzen over het algemeen hoger.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) of via de chat meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Sri Lanka & Malediven, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Ik heb echt een geweldige reis gehad. Sri Lanka heeft me positief verrast en ben onder de indruk van het land. Maar ook hoe de reis ik elkaar gezet is, de tours die we gemaakt hebben waren super. Ook een dikke pluim voor onze reisleiders Julie en lokale gids Nalaka. Ik zou het zo over doen!

  9,0

 • Mooi reis met veel hoogtepunten geweldige reisbegeleidster (Julie). Alles perfect geregeld zeker een aanbeveling waard om de reis te maken.

  9,0

 • Sri Lanka is prachtig, de veelzijdigheid van het land. Prachtige natuur, super lieve mensen en bijzonder mooie hotels. Leuke groep, de leukste reisbegeleidster (Petra krijgt een 10!). Mooie excursies, en genoeg tijd om zelf op pad te gaan! Malediven een heerlijk “dessert”.... Top reis!

  9,0

 • Wat een geweldige reis was dit! We hebben zoveel aspecten van dit groene land gezien, niet in de laatste plaats door de begeleiding van de gidsen Isabel en Deva. Tempels, natuur, mensen, activiteiten. En als toetje het inderdaad paradijselijke atol in de Malediven. Aanrader!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal voorbeelden.

Malediven PierBij aankomst op de luchthaven van Malé vertrek je per speedboot naar het Paradise Island Resort. De accommodatie ligt op een tropisch eiland zoals je van de Malediven kunt verwachten. Het resort ligt direct aan het parelwitte strand en is voorzien van alle gemakken. Je slaapt in een Beach Bungalow tussen de palmbomen en loopt zo het witte zandstrand of de helderblauwe zee in. Het resort beschikt over een eigen duikschool waar je ook snorkelspullen kunt huren. Relaxen kan ook aan het grote zwembad of in het sauna en wellness center. Tijdens je verblijf in het resort op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders of meer intiems verkiezen dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen.

Bekijk hotelreviews opTripadvisor
 

Negombo Beacon Beach Hotel
Anuradhapura The Heritage Hotel
Kandy Hotel Casamara
Nuwara Eliya The Hill Club
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Insight Resort
Colombo Wonder Hotel Colombo
Malediven Paradise Island Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis is dit vanaf € 1.195,-, je bent dan de gehele reis verzekerd van een eigen kamer. Dit is een vanaf prijs en kan per vertrekdatum verschillen. Tussen november en maart liggen de prijzen over het algemeen hoger.

 • Sri Lanka rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Heritage Hotel Anuradhapura Sri Lanka
 • Udawalawe National Park accommodatie

  In Udawalawe nationaal park slapen we in safaritenten

 • Sri Lanka accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Udawalawe kok

  Geniet van een heerlijk inclusief ontbijt en diner in Udawalawe NP

 • Sril Lanka accommodatie overnachting Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Je eindigt de reis in een bungalow tussen de palmbomen

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Eetzaal Malediven Paradise Island resort

  Tijdens je verblijf op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant inbegrepen

 • Sri Lanka Malediven rondreis Djoser resort zee strand Djoser

  Je loopt zo het witte zandstrand op

 • Zwembad Paradise island resort Malediven

  Neem een duik in het zwembad of in de helderblauwe zee

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Colombo

  Vertrek

  18:35 - 05:20*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Male - Istanbul

  Vertrek

  22:20 - 04:40*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:10 - 09:45

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur. Op de Malediven is het een half uur vroeger dan in Sri Lanka.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Vervoer

De comfortabele bus die we de hele reis door Sri Lanka tot onze beschikking hebben is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Op een deel van het traject van Nuwara Eliya naar Ella rijden we per trein. Naar de Malediven wordt gevlogen. Vanaf de luchthaven van Malé naar het eiland waar we verblijven, maken we gebruik van een speedboot.

 • Sri Lanka Malediven rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • Sri Lanka Malediven bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri lanka trein vervoersmiddel Djoser
 • Trein naar Ella Sri Lanka

  We maken een bijzondere treinreis van Nuwara Eliya naar Ella

 • Jeep safari Sri Lanka

  Maak een jeepsafari om wild te spotten

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Vlucht van Colombo naar de Malediven
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding op Sri Lanka
 • Lokale Engelssprekende gids op Sri Lanka
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee kampeerovernachtingen in Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bijzondere treinreis Nuwara Eliya - Ella
 • Bezoek aan Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een Spice Garden
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle
 • Tocht per speedboot naar het resort op de Malediven
 • Volpension tijdens het verblijf op de Malediven 

Excursies

Sigiriya RotsBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
 
Tijdens deze reis door Sri Lanka & Malediven zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar de plek waar het boeddhisme zijn oorsprong heeft in Sri Lanka; de heilige bergtop Minintale
 • Fietstocht door de oude koningstad Anuradhapura, waar we terug in de tijd duiken
 • Een bezoek aan de mooiste ruïnes en tempels van Polonnaruwa per fiets
 • Een wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de prachtige boeddhabeelden en fresco's in de rotstempels in Dambulla
 • We prikkelen onze zintuigen tijdens een bezoek aan een spice garden
 • We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude havenstadje Galle

Ter plaatse zijn nog vele andere mogelijkheden, zoals:

 • Bezoek de de gigantische rots Sigirya vanuit Pollonaruwa
 • Een bezoek aan het grote tempelcomplex in Kandy; Tempel van de Tand
 • Spot olifanten in het wild tijdens een safari in Udawalawe nationaal park
 • Een dolfijnen- en walvissafari vanuit Trincomalee/Ahangama (december tot april)
 • Een wandeling over Horton Plains naar World's End

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient voor vertrek een elektronisch visum (ETA) aan te vragen voor Sri Lanka via deze website. Het visum is 6 maanden geldig, waarbij je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Sri Lanka mag blijven. De kosten bedragen USD 50,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). We raden aan om voor de aanvraag Google Chrome of Microsoft Edge te gebruiken. Raadpleeg indien nodig de invulhulp in je Mijn Djoser account bij het kopje 'Visum & Reisdocumenten'. Voor de Malediven is een gratis visum verkrijgbaar bij aankomst in Malé.

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR) en op de Malediven betaalt men met Amerikaanse dollars. De koersen fluctueren constant, dus kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt een bedrag van ca. € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn tijdens deze reis niet inbegrepen, op twee plaatsen na:

 • Tijdens je verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.
 • Tijdens je verblijf in het resort op de Malediven is drie keer ontbijt, drie keer lunch en drie keer diner in het buffetrestaurant bij de reissom inbegrepen.  Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders willen, dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen. Je kunt ook kiezen voor een strandbarbecue. 

Gerecht Sri Lanka
Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd, zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens één reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C. Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

De eilandengroep Malediven kent het hele jaar door temperaturen tussen de 25 en 30°C. De verkoelende zeewind maakt het hier bijzonder aangenaam.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Op de Malediven zijn geen reisbegeleider en lokale gids aanwezig.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Sri Lanka en Malediven?

Je krijgt de absolute hoogtepunten te zien, zoals de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. Door het relaxte reisschema en korte reisafstanden heb je overal genoeg tijd om de vele bezienswaardigheden te zien.

Heel bijzonder is de overnachting in Udawalawe National Park, waar de in comfortabele safaritenten wakker worden midden in de natuur. Daar heb je de mogelijkheid om op safari te gaan om wild te spotten. Ook de treinreis door de theevelden bij Nuwara Eliya is een spectaculair hoogtepunt. 

Reizend met Djoser geniet je van de cultuur, natuur en witte stranden op de Malediven. Deze combinatie maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. Er reist ook een de lokale gids mee op Sri Lanka, die uitgebreid vertelt over het land. Zo leer je over de lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden. 

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Sri Lanka maken we gebruik een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire stop. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we één van de mooiste spoortrajecten af van Sri Lanka, van Nuwara Eliya naar Ella. Je vliegt naar de Malediven en vanuit daar nemen we de speedboot naar het eiland waar we verblijven. 

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

In Sri Lanka overnachten we in goede middenklasse hotels, waarvan een aantal met een zwembad. Op de Malediven verblijven we in beach bungalow's.

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Eigenlijk is het hele jaar door goed. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. Vanwege de hoge ligging kan het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk afkoelen, ook in de zomer. 

De eilandengroep Malediven kent het hele jaar door temperaturen tussen de 25 en 30°C. De verkoelende zeewind maakt het hier bijzonder aangenaam.

Kan ik de was laten doen in de hotels?

Ja, vrijwel alle hotels bieden de mogelijkheid om kleding te laten wassen. Houdt hier dus rekening mee met het inpakken van je tas.

Is het noodzakelijk om een klamboe mee te nemen?

Het is niet nodig om voor deze reis een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig in de hotels. Het wordt wel aangeraden om een muggenwerend middel met deet mee te nemen en je tegen de avond te kleden in lange broeken en shirts met lange mouwen.

Heb ik een visum nodig?

Voor Sri Lanka heb je een e-visum (ETA) nodig. De kosten bedragen 35 USD per persoon en vraag je voor vertrek aan via deze link. Voor de Malediven is een gratis visum verkrijgbaar bij aankomst in Malé.

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

In Sri Lanka zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. Bij Mihintale, Sigiriya en Dambulla kun je een rots beklimmen. Tijdens de klim heb je spectaculaire uitzichten over het land. Vanuit Nuwara Eliya is een facultatieve excursie mogelijk naar Horton Plains waar je een prachtige, maar pittige wandeling kunt maken.

Wat kan ik verwachten op de Malediven?

De Malediven, midden in de Indische Oceaan, staan bekend om de witte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. Je kunt uitrusten van je mooie rondreis door Sri Lanka, met een boek in de zon. Ook kan je wandelen, zwemmen, kanoën, waterskiën, zeilen of snorkelen en duiken om de kleurige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken. Op een paradijselijke eiland verblijven we in bungalows, voorzien van eigen douche en toilet. Alle maaltijden tijdens het verblijf op de Malediven zijn inbegrepen. De reisbegeleiding reist niet mee naar de Malediven.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Tijdens je verblijf op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant inbegrepen en tijdens de kampeerovernachtingen in Udawalawe nationaal park wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

In augustus vindt het jaarlijkse Peraherafestival plaats in Kandy. Dit gaat gepaard met dans en optochten. Indien je reist tijdens het Peraherafestival, houdt dit in dat je op het moment dat het festival plaatsvindt, in Kandy verblijft. Je bent vrij om dit festival al dan niet te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in Kandy drukker kan zijn dan gebruikelijk.

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

De zitplaatsen in de 1e klasse zijn slechts beperkt en niet voor groepen te boeken. Om die reden reizen we 2e of 3e klas. Voor deze klasses zijn beperkt stoelreserveringen mogelijk.

Kan ik mijn reis verlengen op de Malediven?

Het is mogelijk om je verblijf op de Malediven te verlengen. De prijzen voor deze verlenging zijn op aanvraag en variëren van € 430,- tot € 725,- voor een eenpersoonskamer, € 436,- tot € 731,- voor een tweepersoonskamer en € 686,- tot € 981,- voor een driepersoonskamer, afhankelijk van de reisperiode. 

Je kunt je verblijf ook upgraden naar bijvoorbeeld een luxe pool villa of watervilla. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. De prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en inclusief transfer per speedboat van en naar de luchthaven van Malé.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Sri Lanka & Malediven

Bekijk alle reisblogs over Sri Lanka & Malediven