Bekijk de Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis van Djoser

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen kampeerreis

Kampvuren langs de evenaar

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in het indrukwekkende Kenia, waar we onder andere Nairobi, Mount Kenya, het Samburu reservaat en de Nyahururu-waterval bezoeken. Het Serengeti nationaal park in Tanzania mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Dit park staat bekend om zijn dichtheid aan wild en heeft een schitterende natuur. Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. De witte stranden, helderblauwe zee en palmbomen, staan in contrast met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. aankomst Nairobi - Nanyuki - Mount Kenya
 3. Mount Kenya - Samburu nationaal park (avond gamedrive)
 4. Samburu NP (ochtend gamedrive) - Nyahururu-waterval
 5. Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park (middag gamedrive)
 6. Nakuru NP - Baringomeer
 7. Baringomeer - Kericho
 8. Kericho - Musoma, Victoriameer
 9. Musoma
 10. Musoma - Serengeti nationaal park (middag gamedrive)
 11. Serengeti NP (ochtend- en middag gamedrive)
 12. Serengeti NP (ochtend gamedrive) - Ngorongoro-krater (middag excursie)
 13. Ngorongoro-krater - Mto Wa Mbu
 14. Mto Wa Mbu - Arusha
 15. Arusha - Usambara-gebergte
 16. Usambara-gebergte - Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar (Stone Town)
 17. Zanzibar (Stone town)
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand)
 21. Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Glinsterende gletsjers van Mount Kenya

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 aankomst Nairobi - Mount Kenya, wandeling
Dag 3 Mount Kenya - Samburu nationaal park, avond gamedrive

Onze reis begint in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Deze stad heeft zijn naam te danken aan de taal van de Masai en is afgeleid van de term Ewaso Nyirobi, wat koele wateren betekent. Na het ontbijt rijden we met onze safaritruck naar Mount Kenya. Deze uitgedoofde vulkaan is, op de Kilimanjaro na, de hoogste berg van Afrika en is bedekt met eeuwige sneeuw. In de middag maken we op de flanken van de berg een mooie wandeling. Ook kunnen hier paarden worden gehuurd.

Samburu stam Kenia DjoserOp dag drie betreden we het eerste nationale park van deze reis: Het Samburu wildreservaat. De naam Samburu komt van de gelijknamige bewoners die in het park leven. Naast de Ewaso Nyiro-rivier zetten we de tenten op, waarna de eerste ontmoetingen met het wild kunnen beginnen. Doordat Samburu een droog gebied is, is de rivier erg belangrijk voor zowel de Samburu als voor het wild dat er leeft. De kans is groot dat er ’s avonds wilde dieren naast je tent staan te drinken. Waarschijnlijk kom je hier ook de bijzondere gerenoek of girafgazelle en de Grévy zebra tegen. Ook beschikt het park over een gezonde populatie katachtigen.

Roze zee van flamingo’s in Lake Nakuru

Dag 4 Samburu NP, ochtend gamedrive - Nyahururu-waterval
Dag 5 Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park

Nyahururu waterval KeniaNa het Samburu nationaal park staat een bezoek aan de Nyahururu-waterval op het programma. Deze liggen bij het gelijknamige hoogstgelegen plaatsje in Kenia. Het water stort zo’n 75 meter naar beneden. Op dag vijf vervolgen we onze reis naar het tweede nationale park van de reis: Nakuru. In het park ligt een meer, dat bekend staat om de vele flamingo’s en pelikanen die er leven. Nakuru is tevens één van de eerste nationale parken in Kenia die aan een uitgebreid beschermingsprogramma van de neushoorn is begonnen, waardoor inmiddels meer dan honderd neushoorns dit park als hun territorium beschouwen.


Jagende visarenden bij het Baringomeer

Dag 6: Nakuru NP - Baringomeer
Dag 7: Baringomeer - Kericho
Dag 8: Kericho - Musoma (Victoriameer)

Baringo meer Kenia DjoserWe vervolgen onze reis naar het volgende meer in de vallei van de grote Slenk: Het Baringomeer. Doordat dit meer uit zoetwater bestaat, vind je er veel verschillende diersoorten. Er leven veel verschillende soorten vogels zoals visarenden, pelikanen, aalscholvers en reigers. Ook vind je er nijlpaarden en krokodillen. In Baringo kun je een boottocht maken over het gelijknamige zoetwatermeer. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want er komen maar liefst 450 vogelsoorten voor. We slaan onze tenten op bij Kericho dat bekend is vanwege de thee die er geproduceerd wordt en die in Nederland en in België ook verkrijgbaar is. De grond en het klimaat zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van theestruiken.

We vervolgen onze weg naar het Victoriameer. De naam ‘Victoria’ komt van de Engelse koningin Queen Victoria. In de tijd dat zij regeerde ontdekte een Engelsman het meer en vernoemde het naar haar. Het is het grootste meer van Afrika en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. We kamperen aan de oevers van het meer. Een aanrader is een fietstocht in de omgeving. Ook kunnen we er met een bootje op uit trekken en nabijgelegen vissersdorpjes bezoeken.


Migratie van gnoes en zebra’s in de Serengeti

Dag  9: Musoma
Dag 10: Musoma - Serengeti nationaal park, avond gamedrive
Dag 11: Serengeti NP, ochtend- en avond gamedrive
Dag 12: Serengeti NP, ochtend gamedrive - Ngorongoro-krater, middag excursie

Leeuw welp Serengeti Tanzania DjoserHet Serengeti nationaal park is uitermate geschikt om op safari te gaan. Het park staat immers bekend om zijn dichtheid aan wild. Ook de natuur is schitterend. Het park herbergt open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. In de Serengeti leven grote kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook heb je een kans op een ontmoeting met leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Natuurlijk nemen we de tijd voor gamedrives en slapen we twee nachten in het park tussen het wild.

In Tanzania mag een bezoek aan de Ngorongoro-krater niet ontbreken. Deze krater is ontstaan na het afbreken van een vulkaan. Met jeeps rijden we over smalle steile weggetjes de krater in. Er leven onder andere giraffes, zwarte neushoorns, leeuwen, hyena’s, olifanten en nijlpaarden. De krater staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt hier kans om de Big Five te zien.


Mto Wa Mbu; op de fiets rond Lake Manyara

Dag 13: Ngorongoro - Mto Wa Mbu
Dag 14: Mto Wa Mbu - Arusha

We dalen, na ons bezoek aan de Ngorongorokrater, af naar het kleine plaatsje Mto Wa Mbu. In het dorp Mto Wa Mbu kun je bekijken hoe bananenbier gebrouwen wordt. Het dorp ligt in een prachtige omgeving. Een fietstocht is een goede manier om de natuur en de omliggende dorpen te verkennen. 

Vanuit Mto Wa Mbu rijden we weer terug richting de bewoonde wereld, waar we in de levendige plaats Arusha overnachten. In de middag heb je voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht nog wat leuke souvenirs op de kop te tikken.


Te voet het Usambara-gebergte verkennen

Dag 15: Arusha - Usambara-gebergte
Dag 16: Usambara-gebergte - Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar (Stonetown)

Zebra Tanzania DjoserVanuit Arusha rijden we naar het Usambara-gebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere bevolkingsgroepen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar en geschikt voor wandeltochten. We verblijven in het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen. Op dag 16 rijden we naar Dar es Salaam, waar we in de middag op de veerboot naar Zanzibar stappen.


Ontspannen aan de stranden van Zanzibar

Dag 17: Zanzibar (Stonetown)
Dag 18: Zanzibar (strand)
Dag 19: Zanzibar (strand)
Dag 20: Zanzibar (strand)
Dag 21: Zanzibar - Amsterdam

Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. De witte stranden, helderblauwe zee en palmbomen, staan in contrast met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste dag verblijven we vlakbij de hoofdstad van Zanzibar, Stonetown. Deze hoofdstad ademt de sfeer van de middeleeuwen uit. Je kunt er uren ronddwalen in de smalle straatjes met kinderkopjes. Het hotel is gelegen op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Stonetown. Hier verblijven we 2 nachten, waardoor we voldoende tijd hebben om de hoofdstad te verkennen.

Strand ZanzibarDe laatste drie dagen verblijven we in een resort gelegen aan het strand van Kendwa beach aan de noordelijke kant van Zanzibar, vlakbij het toeristische plaatsje Nungwi. Hier kan je heerlijk bijkomen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken en de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Deze excursies zijn optioneel. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de crew ingevuld. Er wordt een programma aangeboden en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van de reis en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 dec - 05 jan

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 09 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

10 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

16 jun - 06 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

07 jul - 27 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

14 jul - 03 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

21 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

28 jul - 17 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

04 aug - 24 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

08 sep - 28 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

29 sep - 19 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

06 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

20 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

15 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2024

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jan - 08 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

09 feb - 29 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

14 jun - 04 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • Avond- en ochtend gamedrive Samburu NP
 • Middag gamedrive Lake Nakuru nationaal park
 • 3 ochtend en 2 avond gamedrives Serengeti NP
 • Excursie in de Ngorongoro-krater met jeep
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen en een slaapmatje, behalve voor je slaapzak. De faciliteiten op sommige kampeerterreinen zijn eenvoudig. In Nairobi is een middenklasse hotel gereserveerd. Op Zanzibar overnachten we in een hotel in Zanzibar-stad en in bungalows bij het strand. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

Bekijk de reviews op Tripadvisor

Nairobi 67 Airport Hotel
Lake Nakuru NP Kembu Campsite
Karatu Kudu Camp
Mto wa Mbu Twiga Camp
Zanzibar (strand) Amaan Beach Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels en campsites waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 495,-.

 • Kilimanjaro Nakurumeer Djoser
 • Kenia - Lake Nakuru - tent

  je koepeltent is voorzien van muskietengaas.

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser

  Het hotel in de Stonetown is centraal gelegen

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting zwembad accommodatie Djoser

  Op Zanzbar vebrlijf je de laatste dagen aan het strand.

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar Djoser

  Aan de stranden van Zanzibar is het goed toeven

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Nairobi

  Vertrek

  20:15

  Aankomst

  02:55*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:00

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later. 
                                                                                                                                                                                                                   

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze safari door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck, die de vaak onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen geasfalteerd. We gebruiken speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Tijdens het verblijf op Zanzibar beschikken we niet meer over onze eigen trucks.

 • Kenia Tanzania Zanzibar Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

  Een vlucht van Turkish airlines brengt je comfortabel naar Afrika.

 • Kenia Tanzania Zanzibar zijkant bus Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar busvervoer Djoser

  We reizen met een goed uitgeruste safaritruck

 • Kenia tanzania Zanzibar rondreis minivan Djoser

  In de Ngorongorokrater maken we een 'gamedrive' met terreinwagens.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • Avond- en ochtend gamedrive Samburu NP
 • Middag gamedrive Lake Nakuru nationaal park
 • 3 ochtend en 2 avond gamedrives Serengeti NP
 • Excursie in de Ngorongoro-krater met jeep
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,- (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost US$ 50,- (wijzigingen voorbehouden).

 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In zowel Kenia als Tanzania betaal je met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: op enkele plekken in steden mogelijk zoals Nairobi, Nanyuki, Dar es Salaam en Zanzibar
Contant: Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten) 
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 44,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de safari zijn bij de prijs inbegrepen. Op de reizen is een campcourier aanwezig die de groep op gezette tijden van eten en drinken voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen.

Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Bij al deze reizen vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

Op Zanzibar en in Dar es Salaam zijn de maaltijden niet inbegrepen en heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals op de avondmarkt aan de kade. In verschillende hotels en restaurantjes in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase restaurants en zelfs ook Chinese en Italiaanse.
 

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
 • Malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem uw vaccinatieboekje mee op reis.

De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Tijdens het bezoek aan Mount Kenya kan de temperatuur 's nachts dalen tot 0°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de 'korte regentijd' tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Het is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden. Er wordt van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

Met Djoser vlieg je met Turkish airlines via Istanbul naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperen uitgeruste safaritruck. In deze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck.

Waar overnachten we?

Kan ik mijn verblijf op Zanzibar verlengen?

Welke excursies en entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Welke valuta kan ik het beste meenemen vanuit Nederland?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Wie begeleidt de reis?

Hoe groot zijn de groepen op deze reis?

Wat is de beste reistijd voor Kenia en Tanzania?

Wat is, vanwege het vervoer, het meest praktisch om je bagage in te vervoeren?

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Is het mogelijk om tijdens de reis de Kilimanjaro te beklimmen?

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

Hoe kom ik aan visa voor Kenia en Tanzania?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Wat is de beste reisperiode voor de gnoe-trek?

Hoe zijn de duikmogelijkheden op Zanzibar?

Is het gebruikelijk om fooien te geven tijdens de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Tanzania & Kenia reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Een geweldige reis, waarin ik veel gezien heb. Gids, kok en chauffeur waren geweldig! Minder goed vond ik dat alle gamedrives vanuit de truck waren (op 1 na) en de soms erg sobere campings. Geen water, geen elektra, terwijl er betere campings in de buurt waren …

  8,0

  8,0
 • Hoi, allereerst wat hebben we een geweldige reis gemaakt, veel gezien en de reisleiding en reisgenoten waren zeer leuk. Minpunten: Sommige accommodaties niet eens een douche die het deed, wc hetzelfde. Moeilijk tot niet met jullie contact te krijgen, dat vonden wij het ergste. Groetjes.

  7,0

  7,0
 • Zeer mooie reis met rijke ervaringen (8,5) 1)de dieren, we hebben effectief the big 5 gezien 2)de groepsgeest, alle leeftijden maar iedereen werkte mee, was stipt, tenten opzetten, afwas, eten voorbereiden... 3)het hele team: zeker de kok(wat hebben we lekker gegeten), Minpunt: zwaar programma

  8,0

  8,0
 • Ik heb de 21-daagse groepsreis naar Kenia, Tanzania en Zanzibar gemaakt. Het was een zeer geslaagde vakantie en we hadden een super leuke groep. De crew ter plaatsen (gids, kok en chauffeur) waren erg sociaal, behulpzaam en hadden veel kennis over de omgeving en de dieren. Zeker een aanrader.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle maaltijden tijdens safari & entreegelden parken t.w.v. € 575,- inbegrepen 
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Bezoek diverse nationale parken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongoro-krater inclusief
 • Strandverblijf Zanzibar in sfeervolle bungalows

Klantwaardering

8,4

Een geweldige reis, waarin ik veel gezien heb. Gids, kok en...
Een geweldige reis, waarin ik veel gezien heb. Gids, kok en chauffeur waren geweldig! Minder goed vond ik dat alle gamedrives vanuit de truck waren (op 1 na) en de soms erg sobere campings. Geen water, geen elektra, terwijl er betere campings in de buurt waren …

Francis V. - 8,0
Hoi, allereerst wat hebben we een geweldige reis gemaakt, ve...
Hoi, allereerst wat hebben we een geweldige reis gemaakt, veel gezien en de reisleiding en reisgenoten waren zeer leuk. Minpunten: Sommige accommodaties niet eens een douche die het deed, wc hetzelfde. Moeilijk tot niet met jullie contact te krijgen, dat vonden wij het ergste. Groetjes.

Eppo G. - 7,0
Zeer mooie reis met rijke ervaringen (8,5) 1)de dieren, we h...
Zeer mooie reis met rijke ervaringen (8,5) 1)de dieren, we hebben effectief the big 5 gezien 2)de groepsgeest, alle leeftijden maar iedereen werkte mee, was stipt, tenten opzetten, afwas, eten voorbereiden... 3)het hele team: zeker de kok(wat hebben we lekker gegeten), Minpunt: zwaar programma

Ann D. - 8,0

Het weer in Tanzania & Kenia

Het weer in Tanzania & Kenia

26°C

Terug naar boven