Bekijk de Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis van Djoser

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen hotel/lodgereis

Op safari in de mooiste nationale parken

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in Kenia, waar we onder andere Nairobi, Lake Navaisha, Lake Nakuru en het Baringomeer bezoeken. Het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongorokrater in Tanzania mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze parken staan bekend om hun soortenrijkdom en wilddichtheid en hebben een schitterende natuur.

De historische Stonetown op Zanzibar is een unieke mengeling van Arabische, Aziatische en Swahili-cultuur. Het eiland heeft witte stranden en een helderblauwe zee waar het na afloop van je rondreis goed vertoeven is.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. aankomst Nairobi
 3. Nairobi - Navaisha-meer
 4. Navaisha-meer, optionele boottocht
 5. Navaisha-meer - Lake Nakuru nationaal park, gamedrive
 6. Lake Nakuru NP - Baringomeer
 7. Baringomeer
 8. Baringomeer - Eldama-ravijn - Kisii
 9. Kisii - Victoriameer
 10. Victoriameer
 11. Victoriameer - Serengeti nationaal park
 12. Serengeti NP, hele dag gamedrive
 13. Serengeti NP - bezoek Ngorongoro-krater - Karatu
 14. Karatu, bezoek Mto wa Mbu, optioneel bezoek Lake Manyara
 15. Karatu - Arusha
 16. Arusha - vlucht naar Zanzibar, verblijf Stone Town
 17. Zanzibar, verblijf Stone Town
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand)
 21. Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nairobi, snel groeiende metropool met kosmopolitisch karakter

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 aankomst Nairobi

Nairobi - KeniaNa de vroege aankomst in Nairobi rusten we eerst wat uit in het hotel voordat we de stad gaan verkennen. Het huidige Nairobi, met meer dan vier miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De afgelopen decennia schieten wolkenkrabbers hier als paddenstoelen uit de grond. Verschillende uiteenlopende bevolkingsgroepen leven hier probleemloos samen. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken. In de nabijheid van ons hotel ligt het Nairobi Nationaal Museum dat een aardige indruk geeft van het Keniaanse culturele erfgoed. Buiten de stad bevindt zich de succesvolle opvang voor verweesde olifanten en neushoorns. In de wijk Karen kan je een kijkje nemen in het huis van de beroemde schrijfster Karen Blixen.


Nijlpaarden en visarenden bij Lake Navaisha

Dag 3 Nairobi - Naivasha-meer, optionele boottocht
Dag 4 Naivasha-meer, optionele boottocht

Lake Naivasha Kenia (internet)De volgende dag reizen we over de Panafrican Highway naar het Naivasha-meer. Eén van de grootste en bekendste zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer wordt omzoomd door gele koortsbomen en papyrus. Hier kun je deelnemen aan een boottocht, waarbij je zeker nijlpaarden zult zien. Onder de vele vogelsoorten zijn pelikanen, aalscholvers en verschillende ijsvogelsoorten het meest vertegenwoordigd. De machtige roep van de visarend trekt echter de meeste aandacht.

Een bezoek aan Villa Elsamere, het huis van de naturalist Joy Adamson die bekendheid verwierf met de omgang met leeuw Elsa, is de moeite waard. Een plaquette ter nagedachtenis aan deze leeuwin siert de toegangspoort van het aangrenzende nationale park Hells Gate. Een optioneel bezoek aan dit park, waar je per fiets of te voet in mag, is de moeite waard. Tegen de steile rotswanden in het park nestelen lammergieren en andere roofvogels en je ziet hier ook verschillende antilopen, zebra’s, buffels en andere diersoorten.


Op zoek naar flamingo’s en neushoorn in Nakuru

Dag 5 Naivasha-meer - Lake Nakuru nationaalpark, gamedrive

Lake Nakuru flamingo Kenia KTZADe volgende dag is het niet ver rijden naar Lake Nakuru. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis van vaak duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kun je de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water opsnuiven. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn. Sinds 1986 kent Lake Nakuru National Park het 'Rhino Rescue project', een initiatief speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden.

De kans om neushoorns aan te treffen is in dit nationale park dan ook groot. Daarnaast leven hier ook luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf Baboon cliff heb je een prachtig uitzicht op het meer. Na onze lange gamedrive overnachten we in Nakuru-stad.


Kennismaken met Pokot nabij het Baringomeer

Dag 6 Lake Nakuru - Baringomeer
Dag 7 Baringomeer
Dag 8 Baringomeer - Kisii

Na een overnachting in Nakuru-stad rijden we noordwaarts naar Lake Baringo. Dit meer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt er tevens (facultatief) per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer met een bezoek te vereren.

Kenia tanzania nijlpaardenNijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen. In de omgeving zijn verschillende Pokot-dorpen waar de lokale bevolking je graag laat zien hoe zij leven. Na ons verblijf rijden we naar Kisii, het economische centrum van de Gusiistam, een ijverig landbouwvolk.

Gamedrives maken over de savannes van de Serengeti

Dag  9 Kisii - Victoriameer
Dag 10 Victoriameer
Dag 11 Victoriameer - Serengeti nationaal park
Dag 12 Serengeti NP, hele dag gamedrive

We rijden via het grensplaatsje Isebania naar het Victoriameer in Tanzania. Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika. Rondom het meer komen verschillende vogelsoorten voor. Het is mogelijk om de volgende dag een tochtje over het meer te maken. De lokale vissers kunnen je honderduit vertellen over het leven in en op het water. Ook is het mogelijk om onder begeleiding in de omgeving te mountainbiken.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Serengeti, waar we overnachten in een tented camp. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives (speurtochten naar wild). Aangezien het park zo enorm uitgestrekt is, zullen we hier een volle dag op pad gaan om wild te gaan zoeken. Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan hier zijn hart ophalen.

Tanzania Serengeti zebra's DjoserHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.


Per terreinwagen de Ngorongoro-krater verkennen

Dag 13 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro-krater - Karatu
Dag 14 Karatu, bezoek Mto wa Mbu, optioneel bezoek Lake Manyara
Dag 15 Karatu - Arusha

Ngorongoro krater olifanten DjoserWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro- krater, welke we 's middags verkennen met terreinwagens. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is, maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden.

De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vervolgens overnachten we in het levendige plaatsje Arusha.


Specerijen, palmbomen en witte stranden op Zanzibar

Dag 16 Arusha - vlucht naar Zanzibar, Stone Town
Dag 17 Zanzibar, Stone Town
Dag 18 Zanzibar (strand)
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar (strand)
Dag 21 Zanzibar - Amsterdam

Vandaag checken we in voor de vlucht naar Zanzibar. Het eiland is onze laatste stop op deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste nachten verblijf je in het historische Stone Town.

zanzibar tanzania djoser vissersbootDe laatste dagen verblijven we vlakbij het strand , waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Neem een verfrissend duik in zee, drink een drankje in de vele strandbars en geniet van het uitzicht op de oceaan. Je kunt natuurlijk het eiland verder verkennen. Interessant is een excursie naar de verschillende specerijplantages op het eiland of het Jozanibos, waar de zeldzame bruine colobusaap zich ophoudt. Je kunt ook de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Helemaal uitgerust vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, waar we dezelfde dag nog aankomen.


Op reis met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 04 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

02 feb - 22 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

21 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

16 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

23 jul - 12 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

06 aug - 26 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

17 sep - 07 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

08 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

17 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jan - 03 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

28 jan - 17 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

18 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht van Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Bezoek aan Lake Baringo
 • Bezoek aan Lake Naivasha
 • Bezoek aan Lake Victoria
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Excursie Ngorongoro-krater per terreinwagen
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Drie maaltijden per dag (dag 3 t/m dag 14)
 • Ontbijt tijdens het verblijf op Zanzibar
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en tented camps

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels en lodges waarin we tijdens deze safarireis overnachten zijn comfortabele middenklasse accommodaties. Nabij of in de wildparken liggen deze sfeervolle lodges vaak op de mooiste plekjes midden in de natuur. Je verblijf hier draagt bij aan een intensere beleving van je safari. Op het terrein of in de tuin spot je al bijzondere vogels, apen of nijlpaarden die ’s nachts op het sappige gras van het gazon afkomen.

In de Serengeti overnachten we in een ‘tented' lodge of in een ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Bij het Victoriameer overnachten we in tenten die ook zijn voorzien van bedden. De sanitaire voorzieningen zijn hier niet en suite, maar bevinden zich op terrein. In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Aan het eind van de reis overnacht je op Zanzibar in een middenklasse hotel vlakbij het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Nairobi Sentrim Nairobi Hotel Boulevard
Lake Naivasha Fish Eagle Inn
Lake Victoria Speke Bay Lodge
Serengeti NP Ikoma Bush Camp
Karatu Kudu Lodge & Camp
Arusha Moivaro Lodge
Zanzibar Stonetown Forodhani Park
Nungwe Zanzibar Amaan Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.

 • Karatu Kudu Lodge & Camp zwembad Tanzania

  De Kudu Lodge in Karatu heeft een heerlijk zwembad

 • Lake Naivasha Fish Eagle bed Kenia Djoser
 • Lake Naivasha Fish Eagle Kenia Djoser

  De Fish Eagle Inn ligt direct aan de oevers van het Naivasha-meer

 • Karatu Kudu Lodge & Camp luchtfoto Tanzania Djoser
 • Karatu Kudu Lodge & Camp huisje Tanzania Djoser

  In de Kudu Lodge overnacht je in sfeervolle huisjes

 • Karatu Kudu Lodge & Camp restaurant Tanzania Djoser
 • Arusha Moivaro lodge bar Tanzania Djoser

  Kruip bij het haardvuur in de bar van de Moivaro Lodge in Arusha

 • Arusha Moivaro lodge zwembad Tanzania Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows kamer Djoser

  Waar nodig hangt er muskietengaas boven je bed

 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows tuin Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Nairobi

  Vertrek

  20:15

  Aankomst

  02:55*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:00

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongoro krater hebben we terreinwagens tot onze beschikking.

De meeste stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Kenia en in Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Nairobi en tijdens het verblijf op Zanzibar staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's.

 • Kenia Tanzania Zanzibar Turkisch Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

  Comfortabele vlucht met Turkish airlines

 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis bus Djoser

  We reizen met een safaritruck die goed zicht biedt op de omgeving

 • Kenia tanzania Zanzibar rondreis minivan Djoser

  In de Ngorongoro-krater maken we een gamedrive met terreinwagens

 • Kenia Tanzania Zanzibar busvervoer minivan rondreis Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis woestijn Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht van Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Bezoek aan Lake Baringo
 • Bezoek aan Lake Naivasha
 • Bezoek aan Lake Victoria
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Excursie Ngorongoro-krater per terreinwagen
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Drie maaltijden per dag (dag 3 t/m dag 14)
 • Ontbijt tijdens het verblijf op Zanzibar
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en tented camps

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Lake Nakuru, entreegeld en 'gamedrive' met onze eiegen safaritruck
 • Baringomeer, entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier hebt u de gelegenheid om een mooie wandeling of een boottocht te maken om nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels gade te slaan.
 • Serengeti national park, entreegeld inbegrepen van het park. Met een picknick lunch zijn we de hele dag op ‘gamedrive’ met onze safaritruck om zoveel mogelijk dieren te zien op de enorm uitgestrekte savannes.
 • Ngorongoro-krater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en ‘gamedrive’ met terreinwagens.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Nairobi, bezoek aan olifantenweeshuis en het Karen Blixenmuseum.
 • Baringomeer, boottocht op het meer om vogels, nijlpaarden en krokodillen te spotten. Lokale gidsen hebben hier een bijzondere band met de visarenden.
 • Naivasha-meer, boottocht op het meer, ontwaar nijlpaarden tussen de lelies en speur naar ijsvogels en andere bijzondere vogels.
 • Masai Mara, bezoek een Masaidorp een zogenaamde manyatta en maak kennis met deze kleurrijke veehouders.
 • Victoriameer, maak een boottocht met lokale vissers naar hun dorp en maak kennis met hun leefgewoonten en vismethodes. Je bezoekt steunt de lokale gemeenschap.
 • Victoriameer, maak olv een gids een ‘birdwalk’ in de omgeving van de lodge en aan de oevers van het meer. Neem je verrekijker en vogelboek/checklist mee!
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,-  Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: voor Tanzania dien je een e-visum aan te vragen. Dit vraag je vooraf online aan en kost $ 50,-

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met de shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is inmiddels toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan echter ook gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor euro's of dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: mogelijk in de grote steden zoals Nairobi, Nakurustad, Kissii, Zanzibar en Dar es Salaam.
Contant: Amerikaanse dollars, vooral voor Tanzania.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd. In Tanzania is pinnen meestal alleen mogelijk met credit card. 

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Tijdens de safari (dag 3 t/m dag 14) zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. De meeste hotels en lodges serveren een uitgebreid ontbijtbuffet. Tijdens het verblijf op Zanzibar is uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt is meestal gebaseerd op een ‘English breakfast’ met toast, bacon, worstjes en gebakken eieren. De laatste worden door koks in alle vormen ter plekke voor je bereid. Het buffet is meestal voorzien van yoghurt, ontbijtgranen, juice, boter, jam en vers fruit. In thee en koffie wordt voorzien. Lunch is in de vorm van sandwiches, chapati en vers fruit. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox, die we nuttigen op prachtig gelegen picknickplekken.

Tanzania - Kilimanjaro bierTijdens het diner kan je kiezen uit een aanbod van westerse gerechten en enkele traditionele schotels. Pasta, heerlijke curries geserveerd met rijst, burgers met frites, steaks, salades, kip, ugali (mais pap) met sukuma wiki (groente) en vegetarische gerechten. Drankjes zijn voor eigen rekening. Fanta en cola zijn overal voorhanden. Bier is voordelig en populair, Tusker en Whitecap zijn in Kenia populair, Safari en Kilimanjaro bestel je in Tanzania. In beide landen kan het water uit de kraan niet worden gedronken, maar op veel plekken kan mineraalwater in flessen worden gekocht.

De lunches en diners zijn tijdens ons verblijf in Nairobi, in Arusha en op Zanzibar niet inbegrepen, maar je kunt hier heerlijk eten in het restaurant van de accommodatie, of zelf op zoek gaan naar een restaurantje. De reisbegeleider wijst je graag de weg. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals bijvoorbeeld op de avondmarkt aan de kade. In het historische centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd in de hotels en restaurants. Je kunt hier ook kiezen voor de Chinese, Indiase en zelfs Italiaanse keuken.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
- malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts meenemen op reis,

De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van medio maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

We vliegen met Turkish Airlines naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal uitgeruste safaritruck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Tijdens het bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van Landcruisers.

Het traject van Arusha naar Zanzibar leggen we per tijdsbesparende binnenlandse vlucht af.

Hoe groot zijn de groepen?

Wie begeleidt de reis?

Waar overnachten we?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te reserveren?

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reissom?

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

Wat is de beste reistijd om wild te zien?

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

Wanneer is de grote trek van de gnoes?

Mag ik een koffer meenemen op reis?

Is een klamboe nodig?

Is er een mogelijkheid om de Kilimanjaro te beklimmen?

Hoe moet ik de geldzaken regelen tijdens deze reis?

Zijn er visa nodig voor Kenia en Tanzania?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen, appen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Tanzania & Kenia reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een prachtige reis. De tot bus verbouwde vrachtwagen over de hobbelige zandwegen vereiste best veel geduld en uithoudingsvermogen van de passagiers. De meeste locaties erg mooi enkele onder de maat. Zanzibar had wat ons betreft gemist kunnen worden. Prettige reisbegeleiding en goede lokale gidsen.

  9,0

  9,0
 • Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwisselend. Een enkele optionele excursie (stadswandeling Stonetown, bootje naar Prison eiland) vielen wat tegen, andere (Vogelspotten, Spice tour) zeer de moeite waard. Zeer ervaren reisleider en plezierige reisgenoten.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze vogels, nijlpaarden en krokodillen in het merengebied gezien. De game drives waren geweldig en we hebben geluk gehad om de big 5 gezien te hebben. Het Afrikaanse culturele leven zie je. Goede lodges en een reisleider met heel kennis.

  9,0

  9,0
 • Beste reisbegeleidster ooit! Evelien.

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis, een avontuur! Onze complimenten gaan zeker uit naar onze reisleider Eveline! De reis is door haar een groot succes geworden! Lief, behulpzaam en zeer deskundig over alles wat we tegen kwamen. De volgende reis gaan we zeker weer met Evelien. Lolke en Mieke

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis avontuur, ontzettende veel dieren gespot in de uitgestrektheid van de Serengeti en dan met name, de wegtrekkende gnoes. Een hele leuke gezellige groep met daarbij een fantastische gedreven, enthousiaste reisbegeleidster Eveline

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis gehad, met een ontzettend leuke groep. De inspanningen van onze reisbegeleidster Eveline, maakte deze reis helemaal onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Onze 7e Djoser reis in 5 jr , opnieuw verrast met fijne groep, lieve top-reisleidster Annemarieke. Wat zijn Kenia en Tanzania mooie landen om dieren te spotten, zoals reisleider Laurens ons al eens adviseerde. Geen 10, dat blijft voor ons Madagaskar, met z'n nog mooiere landschappen.

  9,0

  9,0
 • 21 dagen Lodge/Hotelreis Kenia, Tanzania & Zanzibar. Een geweldige reis heel veel dieren gespot, Ron onze reisleider geweldig, wist heel veel te vertellen over de dieren en ook heel gezellig met elkaar, het enige minpuntje vond ik dat we met 20 personen waren, uit de bus soms moeilijk te spotten.

  9,0

  9,0
 • Een heerlijke vakantie gehad. Uitstekend georganiseerd en heel veel wild gezien (2x de big five waarvan 1x op 1 dag!). Over het algemeen mooie en goede lodges. Ook de maaltijden waren goed en smakelijk. Goede chauffeurs en reisleider. Wat ons betreft een aanrader!

  9,0

  9,0
 • De reis was fantastisch.We hadden een prima reisleider en we hebben ontzettend veel gezien 2x de big five en zelfs de grote trek van de zebra's en gnoe's. Dat was echt bonus. De hotels waren allemaal keurig verzorgd en de excursies heel divers. Kortom, deze reis is een aanrader.

  10,0

  10,0
 • Naar Afrika "voor de dieren" zogezegd. Ik werd verrast door het landschap en de mensen: de aarde untouched (of toch zo goed als) en hoe de mensen daarop leven. De dieren kwamen 'for free'. Verrassende logies en dito eterij. Gelukkig met Djoser zodat we niet achter een wimpeltje moesten lopen.

  10,0

  10,0
 • Reis met goede afwisseling tussen fauna/flora en lokale bevolking. Bezoek Masia en Pokot stam zijn zeker aan te bevelen. Accommodaties zijn goed maar niet echt luxe.

  7,0

  7,0
 • Teruggekomen van de rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar. Het is een onvergetelijke ervaring geworden. De grote trek van de gnoes/zebra's in de Serengeti. De leeuw op 5 meter van de truck. De olifanten en giraffen in de savanne. Het luipaard in de boom. De beelden staan in ons geheugen gegrift.

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldige reis. Veel gezien en gedaan. Goede reisbegeleider. Ik geniet nog elke dag van de foto's en de film.

  8,0

  8,0
 • We hebben een fantastische reis gehad met heel veel goede gevarieerde onderkomens. Veel dieren gezien en als toetje een paar afsluitende rustdagen op een zonnig Zanzibar. Dit alles onder leiding van een geweldige reisbegeleidster. Djoser bedankt.

  10,0

  10,0
 • Op deze reis wil je zeker mee. Zo indrukwekkende de Serengeti!

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis, waarin we veel gezien hebben. Goede reisbegeleiding, prima accommodaties. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • ONVERGETELIJKE reis! Prachtige natuur, goede organisatie, contact met de bevolking en zelfs een afgelegen stam, zeer leuke groep, mooie en comfortabele lodges (met elke dag een douche!), big five gezien (zelfs 3 luipaarden!) en niet te vergeten: onze fantastische en leuke reisbegeleider: Jaap!

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis met prachtige lodges/tent/ hotels,mooi, mooier, mooist, ludiek in een (te) gekke truck , prettige reisgenoten en een flexibele, hulpvaardige, grappige reisbegeleider! Afwisselend programma met the big five,vogels,mooi landschap, boottocht en af en toe een relax(mid) dag! Prima eten!

  9,0

  9,0
 • In één woord FANTASTISCH. Waarom? De nieuwe ervaring met dieren. Je kent ze allemaal, maar in het wild is het zoveel intenser. En ook de landschappen. Enorm. Alles was goed verzorgd door Djoser en onze gids Jaap Lagaay. Er ging niks verkeerd. Ik kan deze reis met Djoser warm aanbevelen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Maaltijden en entreegelden twv € 625,- inbegrepen
 • Comfortabele sfeervolle accommodaties
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongoro-krater inbegrepen 
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar
 • Verblijf aan het strand op Zanzibar in sfeervolle bungalows

Klantwaardering

9,0

Een prachtige reis. De tot bus verbouwde vrachtwagen over de...
Een prachtige reis. De tot bus verbouwde vrachtwagen over de hobbelige zandwegen vereiste best veel geduld en uithoudingsvermogen van de passagiers. De meeste locaties erg mooi enkele onder de maat. Zanzibar had wat ons betreft gemist kunnen worden. Prettige reisbegeleiding en goede lokale gidsen.

Fred G. - 9,0
Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwissele...
Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwisselend. Een enkele optionele excursie (stadswandeling Stonetown, bootje naar Prison eiland) vielen wat tegen, andere (Vogelspotten, Spice tour) zeer de moeite waard. Zeer ervaren reisleider en plezierige reisgenoten.

Johan K. - 9,0
Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze v...
Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze vogels, nijlpaarden en krokodillen in het merengebied gezien. De game drives waren geweldig en we hebben geluk gehad om de big 5 gezien te hebben. Het Afrikaanse culturele leven zie je. Goede lodges en een reisleider met heel kennis.

Hein K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Tanzania & Kenia

Het weer in Tanzania & Kenia

27°C

Terug naar boven