Tuinroute

Tuinroute



De spectaculaire tuinroute brengt je langs de kustlijn van Zuid-Afrika. Je komt langs mooie verlaten stranden, indrukwekkende landschappen en levendige plaatsen waar genoeg te beleven valt. De route wordt beschouwd als één van de mooiste van Zuid-Afrika, en daar is niets van verzonnen!

 

Pinguïn kolonie 

Bij Zuid-Afrika denk je niet direct aan pinguïns, maar niets is minder waar. Ten zuiden van Kaapstad ligt tussen de rotsen Boulders Beach. Hier bevindt zich 1982 een kolonie zwartvoetpinguïns  







Kaap de Goede Hoop 

Op het Kaapse schiereiland ligt Kaap de Goede Hoop, een nationaal park met geweldige wandelmogelijkheden. Je kan op de foto met het bekende bord dat laat zien dat je op het zuidelijkste puntje van Afrika bent of ga met het kabelbaantje omhoog en bewonder de 19e-eeuwse vuurtoren.  







Stellenbosch, romantische wijnstreek met Kaaps-Hollandse architectuur. 

De omgeving van Stellenbosch is spectaculair mooi. De boerderijen in Kaaps-Hollandse stijl, en de uitgestrekte wijnvelden zijn prachtig en geven je het gevoel alsof je door een schilderij heen rijdt. Een wijnproeverij in deze wijnstreek mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook Ome Samie Se Winkel, misschien wel de bekendste en meest unieke winkel van Zuid-Afrika, is een bezoekje waard.  



Walvissen zien 

Hermanus is de ‘walvishoofdstad’ van de wereld. Op slechts een half uurtje rijden van Kaapstad ligt dit dorpje, waar je deze indrukwekkende zoogdieren kunt spotten. Tussen augustus en december is deze plek een walvissenparadijs. Je kunt ze bewonderen vanaf het strand of tijdens een drie uur durende boottocht. Een onvergetelijke ervaring.  



Tsitsikamma marine life 

Tsitsikamma betekent ‘plek van veel water’, met een kustlijn van ruim 80 kilometer doet het Tsitsikamma nationaal park zijn naam eer aan. Het park is bekend vanwege het fynbos en bijzondere vegetatie die je kunt zien als je bijvoorbeeld een stukje van de Otter Trail bewandelt. Aan de rotsachtige kust kun je dolfijnen spotten en tussen mei en november kun je er ook walvissen vinden.  


Cangogrotten en struisvogels: Oudtshoorn 

De Cangogrotten dichtbij Oudtshoorn zijn een van Zuid-Afrika’s natuurwonderen en kun je slechts bezoeken onder begeleiding van een gids. De grotten zijn wel 5 kilometer lang, als toerist kun je een vierde deel van de grot bezichtigen. Daarnaast is een bezoek aan een struisvogelfarm een onvergetelijke ervaring. Je kunt de struisvogels van dichtbij zien, aaien en zelfs eten geven.  


Hangbrug Stormsrivier 

De echte durfal kan over de lange, wiebelige touwbrug lopen, die hangt over de Stormsrivier.

> Rondreizen Zuid-Afrika

> Familyreizen Zuid-Afrika