Zuid-India

Rondreis Zuid-India21 dagen

Ervaar de door pelgrims drukbezochte tempelsteden en het natuurschoon van Zuid-India. Het minder bekende zuiden heeft veel te bieden en bezit vooral ook een heel eigen, ontspannen karakter. Je ziet kleurrijke tempelsteden als Madurai en Thanjavur (Tanjore) , tropische stranden, bezoekt de historische havenstad Cochin, het Periyar Nationaal Park en maakt een bijzondere boottocht over de backwaters. Dit is een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten afgewisseld door smalle, groene eilanden. In Mysore kun je het enorme paleis van de Maharadja bekijken of de buiten de stad gelegen tempels van Somnathpur bezoeken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-India, 21 dagen
 1. Amsterdam - Chennai
 2. aankomst Chennai - Dakshina Chitra - Mahabalipuram
 3. Mahabalipuram
 4. Mahabalipuram
 5. Mahabalipuram - Sadras Fort - Pondicherry
 6. Pondicherry - Darasuram - Thanjavur
 7. Thanjavur
 8. Thanjavur - Trichy - Madurai
 9. Madurai
 10. Madurai - Periyar nationaal park, excursie theeplantage en kruidentuin
 11. Periyar NP
 12. Periyar NP - Kovalam
 13. Kovalam
 14. Kovalam - Aleppey
 15. Aleppey - boottocht Backwaters
 16. boottocht Backwaters - Aleppey - Cochin
 17. Cochin, boottocht haven
 18. Cochin - Mysore
 19. Mysore, excursie Somnathpur
 20. Mysore - Bangalore
 21. Bangalore - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mahabalipuram
Dag 1 Amsterdam - Chennai
Dag 2 aankomst Chennai - Dakshina Chitra - Mahabalipuram
Dag 3 Mahabalipuram
Dag 4 Mahabalipuram


Arjuna's boetedoening Mahabalipuram India DjoserNa aankomst in Chennai rijden we via Dakshina Chitra naar het ontspannen havenplaatsje Mahabalipuram.  Deze is vooral bekend vanwege de tempels vlak aan zee en het beroemde vijfentwintig meter lange en hoge reliëf bekend als Arjuna’s boetedoening met uitgehouwen afbeeldingen van goden en olifanten. De uit de 7e eeuw stammende Jalasayana-tempel, 'hij die op de golven rust', ligt op het strand. Bijzonder is ook de grote ronde rots die bovenop een heuvel balanceert, beter bekend als Krishna's boterbal.

In het culturele centrum Dakshina Chitra komen tradities uit de verschillende Zuid-Indiaase provincies tot leven. Bekijk de uiteenlopende dans- en muziekstijlen en zie hoe de Brahmins, koopmannen en pottenbakkers vroeger leefden.

Gedurende het verblijf in Mahabalipuram is het mogelijk om een excursie te maken naar Kanchipuram, een van de zeven heilige steden van de hindoes en tevens één van de oudste in India. Je kunt hier een grote hoeveelheid schitterende tempels uit de 6e en 7e eeuw bezichtigen waaronder de 185 meter hoge Ekambareswarar. Niet voor niets heeft het de bijnaam ‘gouden stad met 1000 tempels’.

Pondicherry, Thanjavur
Dag 5 Mahabalipuram - Sadras Fort
- Pondicherry 
Dag 6 Pondicherry -
Darasuram - Thanjavur
Dag 7 Thanjavur


Straatbeeld Pondicherry Zuid India DjoserWe reizen zuidwaarts naar het voormalige Franse koloniale stadje Pondicherry waar ze nog altijd Franse straatnamen hebben. De brede boulevards, de agenten met Franse kepies en de vele eethuisjes doen hier denken aan een plaatsje aan de Rivièra. Ook is Pondicherry bekend vanwege de Aurobindo Ashram, een meditatiecentrum, dat vooral veel westerlingen naar deze streek trekt. Onderweg stoppen we bij het voormalige Nederlandse fort Sardras.

Via het plaatsje Darasuram rijden we langs een mooie landelijke route naar Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore. De plaats ligt in een gebied dat zeer vruchtbaar is door de Kauvery-rivier die er doorheen stroomt. Deze rivier wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. De 10e-eeuwse Brihadishvara-tempel, gewijd aan Shiva, is de belangrijkste van de stad. De poorten worden bewaakt door twee demonisch ogende tempelwachters. Op het tempelterrein staat een enorm beeld van Nandi, de stier waarop Shiva rijdt. De top van de tempel wordt gevormd door een blok steen van ongeveer 80 ton. In het centrum van de stad kun je het 17e-eeuwse paleis van de Nayaka-dynastie bezoeken.

Madurai
Dag 8 Thanjavur - Trichy
- Madurai
Dag 9 Madurai

Shree Meenakshi-tempel Madurai India DjoserVanuit Thanjavur is het een korte rit naar Trichy. De skyline van deze stad wordt gedomineerd door het Rock-fort. Het fort ligt op een 83 meter hoge ‘heilige’ rots van 3800 miljoen jaar oud. Een mooie weg voert je verder naar Madurai, volgens sommige wetenschappers de oudste stad van Zuid-India. Deze levendige stad vol pelgrims en een drukke handel is een grote bazaar volgepakt met winkels, straatkraampjes en heiligdommen.


Madurai doet heel ‘middeleeuws’ aan, verschillende reizigers vinden dit de meest spectaculaire stad van het zuiden. Onbetwist hoogtepunt, en kern van alle activiteiten, is de Shree Meenakshi-tempel. Onder begeleiding van oude Tamilhymnen en tromgeroffel wordt Shiva iedere avond naar de slaapkamer van Parvati gebracht en iedere ochtend weer terug. Gelovigen, sadhu’s en vele priesters maken dit ritueel dagelijks mee.

Periyar, Kovalam

Dag 10 Madurai - Periyar nationaal park, excursie theeplantage en kruidentuin
Dag 11 Periyar NP
Dag 12 Periyar NP -
Kovalam
Dag 13 Kovalam


We verlaten de deelstaat Tamil Nadu en reizen verder door de kleinere deelstaat Kerala. In Vandiperiyar stoppen we voor een bezoek aan een theefabriek en Adam's Spice Garden. De tuin herbergt een schat aan typisch Indiase kruiden en specerijen. Het Periyar nationaal park, ook wel Thekkady genoemd, is een van de mooiste en belangrijkste wildparken van Zuid-India en biedt een welkome natuurlijke afwisseling van de eerder bezochte tempelsteden. Het wild bestaat hier voornamelijk uit olifanten, herten, antilopen en zwijnen. Dankzij het ‘Project Tiger’ hebben tijgers de mogelijkheid gekregen om hier te overleven, maar de kans om er één in levende lijve te aanschouwen is klein. Ook de vogelpopulatie is bijzonder in het park.

Vissers strand Kovalam India DjoserHet park is te voet te verkennen onder begeleiding van een gids, maar bijvoorbeeld ook met een boottochtje op het stuwmeer midden in het park. Om heerlijk tot rust te komen en alle indrukken tot dusver op een rijtje zetten is het tijd voor een van de mooiste badplaatsen van India: Kovalam. De stranden liggen rond een rots, waarop een voormalig paleis staat van een van de koningen van Travancore. Tegenwoordig een zeer luxueus hotel. Het is ook dé plaats om een traditionele Ayurveda-behandeling te ondergaan, een massagetherapie waarbij ze kruidige oliën gebruiken.

Cochin, Backwatertocht
Dag 14 Kovalam - Aleppey
Dag 15 Aleppey - boottocht Backwaters
Dag 16 boottocht Backwaters - Aleppey - Cochin
Dag 17 Cochin, boottocht haven


Rijstboot backwaters India DjoserNa de ontspannen tijd aan het strand bij Kovalam reizen we naar Aleppey. De eerste nacht slapen we nog op het vaste land om de volgende middag te beginnen aan een schitterende boottocht over de 'Backwaters', een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten, afgewisseld door smalle, groene eilanden. Rijstvelden, palmen en kleine dorpjes bieden een onvergetelijke indruk van het Indiase plattelandsleven.

Op
onze eigen traditionele rijstboot, de zogenaamde kettuvallam, maken we een onvergetelijke trip door deze mooie omgeving. Een kok verzorgt de drie maaltijden aan boord, deze zijn inbegrepen in de reissom.

Wanneer we de volgende ochtend vroeg weer aan land komen reizen we met de bus verder naar Cochin. In het centrum van deze oude stad vind je nog veel sporen uit de koloniale periode toen de VOC hier de heerschappij had. Het oude havengedeelte met Fort Cochin, de karakteristieke Chinese visnetten, de oude synagoge en het Dutch Palace vormen de hoogtepunten van deze plaats. Verder zijn er in de oude stad vele antiekwinkeltjes waar je zeker wel een middag kunt doorbrengen. Tegen de avond maken we een boottocht door de haven.

Cochin is ook beroemd om de Kathakali dans welke zich kenmerkt door groteske gebaren en een zeer uitgebreide make-up. Het is mogelijk om zo’n voorstelling bij te wonen.

Mysore, Bangalore
Dag 18 Cochin - Mysore
Dag 19 Mysore, excursie Somnathpur
Dag 20 Mysore - Bangalore
Dag 21 Bangalore - Amsterdam


Paleis maharadja Mysore India DjoserEen lange rit brengt ons naar de stad Mysore, een centrum van producten als sandelhout, parfum, zijde en wierook. De belangrijkste bezienswaardigheid is het enorme paleis van de Maharadja. Dit luxueuze bouwwerk ligt in het centrum van deze rustige, overzichtelijk en groene stad met markten vol fruit en bloemen. Ten zuiden van de stad vind je, op Chamundi Hill, een tempel gebouwd voor Shiva, waar je naartoe kunt wandelen.

In het als hotel omgebouwde buitenverblijf van de Maharadja aan de rand van de stad kun je thee drinken of zwemmen in de prachtig aangelegde tuin. Misschien is het hier ook tijd voor een prachtige melodramatische Indiase film in een van de grote bioscopen op loopafstand van het hotel. Ook de buiten de stad gelegen tempels van Somnathpur kun je bezoeken.

Een korte rit brengt ons tenslotte naar de laatste halteplaats van deze afwisselende reis: Bangalore, bekend als de belangrijkste computerstad van het land. De middag is vrij ter besteding en na een laatste thali vlieg je de volgende ochtend terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 nov - 29 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

14 dec - 03 jan

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 07 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

15 feb - 06 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot inclusief maaltijden
 • Excursie Dakshina Chitra
 • Excursie Cholatempels Darasuram
 • Excursie theeplantage en kruidentuin
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursies Somnathpur
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 385,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €280,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig.

Op de 'Backwaters' slapen we een nacht op een rijstboot die is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers. Douche en toilet deel je met de medereizigers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mahabalipuram Mamalla Heritage
Pondicherry Hotel Green Palace
Thanjavur Star Residency
Madurai Star Residency
Periyar Chrissie's hotel
Kovalam Neelakanta Detour Hotel
Aleppey Coir Village Lake resort
Cochin Abad Hotel
Mysore Siddharta Hotel
Bangalore MGM Mark Whitefield


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 385,-.

 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid india rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid india rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting DJoser
 • Zuid India rondreis hotel badkamer overnachting accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Chennai

  Vertrek

  02:45

  Aankomst

  08:15

 • Vlucht met

  Traject

  Bangalore - Dubai

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  12:45

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  20:00


Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over 2 verdiepingen.

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3½ uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. Vanuit Aleppey maken we een boottocht over de binnenwateren van Kerala om het leven langs het water gade te slaan.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Zuid India Emirates luchtvaartmaatschappij rondreis Djoser
 • India Zuid binnenkant bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid india buitenkant bus rondreis Djoser
 • Zuid India buitenkant minivan rondreis Djoser
 • Rijstboot/houseboat Kerala Zuid-India Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot inclusief maaltijden
 • Excursie Dakshina Chitra
 • Excursie Cholatempels Darasuram
 • Excursie theeplantage en kruidentuin
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursies Somnathpur
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Mysore op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempelcomplex, kruidentuin, overblijfselen uit de VOC of strijkt neer op het (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Schoolmeisjes Zuid-India DjoserBackwatertocht; vanaf onze eigen rijstboot verkennen we de 'Backwaters' van Zuid-India. Al varend krijg je een beeld van het dagelijks leven, dat zich hier volledig op en rondom het water afspeelt. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Boottocht haven Cochin. Sla het leven gade van de vissers in de haven van Cochin.
 • Excursie Somnatphur. Dit tempelcomplex is een goed voorbeeld van de Hoysala bouwstijl, rijkversierd met afbeeldingen van o.a. Vishnu, dansers, muzikanten en jagers.
   

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • In de buurt van Mahaballipuram bezoeken we het culturele centrum Dakshina Chitra waar tradities van de verschillende Zuid-Indiase provincies tot leven komen.
 • Op weg naar Thanjavur stoppen we in Darasuram waar enkele oude Cholatempels staan.
 • Op weg naar Madurai kunnen we stoppen in Trichy. Blikvanger van de stad is het Rock-fort gelegen op een 83 meter hoge 'heilige' rots.
 • Vlakbij Periyar brengen we een bezoek aan een theefabriek en kruidentuin.
 • Op weg naar Kovalam brengen we een bezoek aan een theefabriek in Vandiperiyar.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Vanuit Mahabalipuram kun je Kanchipuram, één van de 'zeven heilige steden van India' bezoeken. In Cochin kan je een Kathakali dansvoorstelling bijwonen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Mumbai worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Aan boord van de rijstboot zijn lunch, diner en ontbijt inbegrepen. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Zuid India rondreis curries restaurant Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Zuid-India zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In Zuid-India is het eigenlijk het hele jaar door stabiel warm weer. Het is met name landinwaarts een droge warmte die veel beter te verdragen is dan de vochtige warme zomer bij ons. Aan de kuststroken is het vaak wat vochtiger. Het is verstandig om er in de ochtend en aan het eind van de middag op uit te gaan en het tussen de middag rustig aan te doen. In de winter (december en januari) is het overdag aangenaam warm terwijl het 's avonds en 's nachts kan afkoelen. De zomer kan behoorlijk warm zijn in heel India.

De moesson valt ongeveer van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Backwatertocht

In de 'Backwaters' vormen de waterwegen de voornaamste verkeersaders. We varen hier een groot deel van de dag op een ‘kettuvalam’, een traditionele rijstboot, door lagunes, meertjes, rivieren en kanalen. Je ziet hoe het dagelijks leven zich hier op en langs het water afspeelt. We brengen een nacht aan boord door, waar je de rust van dit gebied nog sterker ervaart. De scheepskok verzorgt de maaltijden, deze veelal lokale specialiteiten zijn bij de reissom inbegrepen. 

Bellen & e-mailen

Bezienswaardigheden, ligging

Bezienswaardigheden Zuid-India

Elektriciteitsvoorziening

Hotels

Klamboe ja/nee

Klimaat, beste reistijd

Maaltijden

Reisbegeleiding

Vervoer India

Visum India

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Een prachtige reis om India te ontdekken. Kleurrijke vriendelijke mensen, tempels, natuur, een bootreis en schitterende paleizen. Een TOP reis met letterlijk een gouden randje!

  9,0

  9,0
 • Het was een heel mooie reis, goede en aardige reisleider en een heel aardige reisgroep. Ook hadden we een heel goede Indiase buschauffeur die heel kundig onze bus veilig door moeilijke routes en door het hectische Indiase verkeer heeft geleid. Mijn eerste reis van Djoser is me goed bevallen.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis door een kleurrijk en afwisselend Zuid- Indië, nog door weinig westerse toeristen bezocht. Vriendelijke mensen en willen graag met je op de foto. Mooie natuur en kleurige tempels.

  8,0

  8,0
 • Een bijzondere reis door het zuiden van India waar de bevolking ontzettend vriendelijk, open en toegankelijk is. In het noorden, waar ik vorig jaar ben geweest zijn de mensen gereserveerder maar vond ik wel meer te zien op cultureel gebied, denkend aan alle paleizen, de Taj Mahal en de Kamasutra.

  7,0

  7,0
 • Zeer mooie en afwisselende reis, vriendelijke mensen, mooie natuur, fascinerende cultuur en overal kleur.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, mede door de bezielende begeleiding van Gerdien. Veel gezien, maar wel een hoog tempel gehalte. Een probleem was de pin automaten, werkten niet of was leeg. Dus neem volkomen de cash geld mee voor de eerste dagen.

  8,0

  8,0
 • Fantastische afwisselende reis. Geweldige reisleider Henk, die veel meer deed dan hij moest doen. Ik kan deze reis zeker aanbevelen.

  8,0

  8,0
 • Ik heb genoten. Goed begeleider die Jolanda.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis. De nadruk ligt op de vele hindoetempels. Weinig mogelijkheden om lekker te wandelen. Het varen over de backwaters is erg toeristisch.

  7,0

  7,0
 • Leuke, afwisselende reis. Reisafstanden onderweg vielen reuze mee. Vriendelijke mensen die, vergeleken met het Noorden, niet opdringerig waren.

  7,0

  7,0
 • Heel leuke gevarieerde reis met een uitstekende reisbegeleidster

  8,0

  8,0
 • Wij willen het Djoser team allereerst hartelijk bedanken voor deze fantastisch reis door Zuid India. Deze reis geeft een goed beeld over het leven van de mensen die in dit gebied leven. Ook Julia (reis begeleidster) weet waar over ze praat. Gewoon een fantastisch reis. Hartelijk dank hiervoor.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Complete reis door het zuiden van India
 • Afwisselende reis met tempelsteden, prachtige landschappen en strand
 • Excursie theeplantage en kruidentuin Periyar
 • Backwatertocht op rijstboot incl. maaltijden
 • Boottocht door de haven van Cochin
 • Excursie naar tempelstad Somnathpur
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,2

Een prachtige reis om India te ontdekken. Kleurrijke vriende...
Een prachtige reis om India te ontdekken. Kleurrijke vriendelijke mensen, tempels, natuur, een bootreis en schitterende paleizen. Een TOP reis met letterlijk een gouden randje!

Marry-Ellen B. - 9,0
Het was een heel mooie reis, goede en aardige reisleider en...
Het was een heel mooie reis, goede en aardige reisleider en een heel aardige reisgroep. Ook hadden we een heel goede Indiase buschauffeur die heel kundig onze bus veilig door moeilijke routes en door het hectische Indiase verkeer heeft geleid. Mijn eerste reis van Djoser is me goed bevallen.

Rob Brandon - 9,0
Fantastische reis door een kleurrijk en afwisselend Zuid- In...
Fantastische reis door een kleurrijk en afwisselend Zuid- Indië, nog door weinig westerse toeristen bezocht. Vriendelijke mensen en willen graag met je op de foto. Mooie natuur en kleurige tempels.

Henk K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

28°C

Terug naar boven