Bekijk de Rondreis Sumatra, Java, Bali & Lombok, 28 dagen van Djoser

Rondreis Sumatra, Java, Bali & Lombok 28 dagen

In één reis alle hoogtepunten van Indonesië

Een complete reis over vier van de bekendste Indonesische eilanden. Het Tobameer en Bukittinggi zijn de bezienswaardigheden van Sumatra, naast natuurlijk de Orang-oetans in het Gunung Leuser NP. Op Java bezoek je de koloniale hoofdstad Jakarta, de Botanische tuinen van Bogor, geniet je aan het strand bij Pangandaran en bezoek je de tempels Borobodur en Prambanan. De Bromovulkaan mag natuurlijk ook niet ontbreken op de reis. Op Bali kun je heerlijk genieten op het strand bij Lovina Beach en van de prachtige natuur met rijstterrassen bij Ubud. Het laatste eiland dat je bezoekt is Lombok waar je verblijft in Senggigi. Bij de palmstranden van Senggigi kun je heerlijk zwemmen, zonnen, snorkelen of duiken. Een echte aanrader is een boottocht naar de paradijselijk witte stranden van de Gili eilanden. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Sumatra, Java, Bali & Lombok, 28 dagen
 1. Amsterdam - Jakarta - Medan
 2. aankomst Medan
 3. Medan - Bohorok
 4. Bohorok
 5. Bohorok - Samosir
 6. Samosir
 7. Samosir - markt Balige - Padang Sidempuan
 8. Padang Sidempuan - stop Bonjol (evenaar) - Bukittinggi
 9. Bukittinggi
 10. Bukittinggi - Padang - vlucht naar Jakarta
 11. Jakarta
 12. Jakarta - Bogor - Bandung
 13. Bandung - Kampung Naga - Pangandaran
 14. Pangandaran
 15. Pangandaran - boottocht Kalipucang-Cilacap - Yogyakarta
 16. Yogyakarta, excursie Borobodur en Prambanan
 17. Yogyakarta
 18. Yogyakarta - Malang
 19. Malang - Bromovulkaan
 20. Bromovulkaan, jeepexcursie - Lovina Beach
 21. Lovina Beach
 22. Lovina Beach - Gitgit watervallen - Ulun Danu Bratantempel - Ubud
 23. Ubud
 24. Ubud - Senggigi
 25. Senggigi, excursie naar Gili eilanden
 26. Senggigi
 27. Senggigi - Jakarta - Amsterdam
 28. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Ga op zoek naar orang-oetans in de jungle van Sumatra

Dag 1 Amsterdam - Medan
Dag 2 aankomst Medan
Dag 3 Medan - Bohorok
Dag 4 Bohorok

Orang-Oetans Sumatra Sumatra, het noordelijkste eiland van Indonesië, heeft een heel ander gezicht dan Java en Bali. Het is dunbevolkt en heeft uitgestrekte, ongerepte natuurgebieden met een unieke flora en fauna. We vliegen naar Medan en de volgende dag rijden we met onze eigen bus verder naar Bohorok, het einddoel van vandaag. Onderweg passeer je diverse rubber- en palmolieplantages. Bohorok is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de oudste nationale parken van Indonesië; Gunung Leuser. Hier leven zo’n 500 vogelsoorten, maar ook olifanten, tijgers, beren en orang-oetans. De volgende ochtend kun je onder begeleiding van een gids een trekking door het tropisch regenwoud maken op zoek naar de dieren die hier in de jungle leven.


Fiets over het eiland Samosir en zwem in het Tobameer

Dag 5 Bohorok - Samosir
Dag 6 Samosir
Dag 7 Samosir - Balige - Padang Sidempuan
Dag 8 Padang Sidempuan - Bonjol - Bukittinggi

Toba Meer Sumatra Indonesie We verlaten de jungle en rijden naar het zuidelijker gelegen Toba-meer. De rit van Bohorok naar dit reusachtige kratermeer biedt voornamelijk uitzichten op eindeloze kokosnoten- en palmolieplantages. Met de ferry steken we halverwege de middag van Prapat over naar Tuk Tuk op het in het meer gelegen eilandje Samosir. Ons hotel ligt aan het meer dat is ontstaan door een reusachtige vulkaanuitbarsting.
Tuk Tuk is een prima uitvalsbasis voor een wandel-, fiets- of brommertocht naar de Batakdorpen Ambarita en Tomok met hun oude stenen monumenten. Ook kan er een boottocht worden georganiseerd rond het schiereiland naar het openluchtmuseum in Simanindo, de heetwaterbronnen of de markt van Pangururan. Ook is het een heerlijke plaats om wat te luieren en te zwemmen.

Terug op het vasteland rijden we in twee lange reisdagen via Padang Sidempuan naar Bukittinggi, een lange maar mooie weg over dichtbeboste bergen. Onderweg stoppen we bij de markt van Balige, een mooie lokale Batak markt, waar de lokale bevolking hun koopwaar aan de man brengt. Bij het passeren van de evenaar bij Bonjol wordt een memorabele fotostop gemaakt. Deze plaats is tevens bekend als geboorteplaats van de Tuanko Imam Bonjollso. Deze man wordt gezien als nationale held in de strijd tegen de Nederlandse heerschappij en staat dan ook afgebeeld op het biljet van 5000 Rupiah.

Duik in de geschiedenis van Bukittinggi

Dag 9 Bukittinggi
Dag 10 Bukittinggi - Padang - vlucht naar Jakarta
Dag 11 Jakarta

In het sfeervolle centrum van de provinciehoofdstad Bukittinggi vind je onder meer de resten van het vroegere Nederlandse Fort de Cock. De meerderheid van de bevolking in deze regio maakt deel uit van de Minangkabau-stam. Kenmerkend is de matriarchale cultuur en de zeer kleurige kunst en architectuur. In het culturele centrum kun je 's avonds een Minangkabau-dansvoorstelling bijwonen met onder andere de beroemde pencak silat. Een bezoek aan de gezellige markt hoort uiteraard tot de mogelijkheden. Aan Bukittinggi grenst de vijf kilometer lange Ngarai Canyon die uitnodigt tot een enerverende en schitterende wandeling met als einddoel het zilverwerkdorpje Kota Gadang. Vanuit Bukittinggi rijden we naar het vliegveld van Padang voor de vlucht naar Jakarta.

Ontdek de koloniale hoofdstad Jakarta op Java

Oude Batavia Jakarta Java Indonesie Deze bruisende en moderne miljoenenstad is de hoofdstad van het land. In de wijk Kota herinneren talloze gebouwen aan het Nederlands verleden en aan het oude Batavia. Veel gebouwen zijn of worden weer in hun oude glorie hersteld. Via het uit 1710 stammende stadhuis dat als museum is ingericht, het wayangpoppen-museum en een oer-Hollandse ijzeren ophaalbrug loop je naar het Maritiem Museum dat gevestigd is in een voormalig VOC-pakhuis.

In de haven Sunda Kelapa kun je, met een zogenaamde prauw, een tochtje maken langs enorme houten schoeners. In deze haven is het vaak een drukte van belang: tientallen zeilschepen die de eilanden aandoen lossen hier hun vracht. 's Avonds kun je het centrum van de stad verkennen waar o.a. het Presidentieel Paleis, de overweldigend grote Istiqlal moskee en het Indonesisch Nationaal Museum liggen. Eventueel kun je de nabijgelegen Chinese wijk inlopen waar een fascinerende Chinese markt en verschillende Chinese tempels een bezoek waard zijn. Verder biedt Jakarta diverse musea die het verleden tot leven brengen, maar ook ultramoderne winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Art deco, vulkanen en theeplantages

Dag 12 Jakarta - Bogor - Bandung

Vroeg in de ochtend vertrekken we per bus van Jakarta naar Bandung. Onderweg maken we een stop bij het hoger gelegen, en daarom koelere, Bogor. In de tijd van de VOC heette dit stadje Buitenzorg en was het een geliefd weekend- en vakantieoord voor de Nederlanders en later voor de Britten. Tegenwoordig trekken de rijkere inwoners van Jakarta er graag naartoe.

We bereiken aan het begin van de avond Bandung. Ondanks het feit dat het op slechts 750 meter hoogte ligt, kent de stad een vrij koel klimaat. De stad kenmerkt zich door koloniale (Nederlandse) architectuur.

Maak kennis met het platteland en traditionele dorpen

Dag 13 Bandung - Kampung Naga - Pangandaran
Dag 14 Pangandaran
Dag 15 Pangandaran - boottocht Kalipucang-Cilacap - Yogyakarta

Kampung Naga Java IndonesiëDe volgende dag maken we een prachtige rit van Bandung naar Pangandaran aan de zuidkust van Java. Op het platteland passeren we uitgestrekte rijstvelden en zien we wat misschien wel de mooiste rijstterrassen van het eiland zijn. Grote kans dat we kunnen stoppen om het planten en oogsten van de rijst van dichtbij te bekijken en wie weet kun je wel meehelpen. We brengen een bezoek aan het bijzondere Kampung Naga, een authentiek en zeer traditioneel dorpje, waar het lijkt alsof de tijd al jaren stil heeft gestaan. Het dorp ligt in een vallei aan een rivier en om hier te komen moet je een lange trap af- en ook weer oplopen. Het is de inspanning echter zeker waard. De witte huisjes met een dak van palmbladeren liggen in een groene vallei met rijstterrassen en bossen.

In de namiddag arriveren we in Pangandaran. Dit vissersdorp biedt alle gelegenheid om van de tropische zon, zee en stranden te genieten. Verken per fiets of becak het platteland met de groene plantages, gemoedelijke kampongs en interessante fabriekjes waar krupuk, tempe, Javaanse palmsuiker en kokosnoot wordt verwerkt. Op natuurexcursies kun je veel van de omgeving zien: ga bijvoorbeeld op de fiets via kleine dorpjes richting de Green Canyon waar je met een bootje doorheen vaart. Of maak een jungletocht in het natuurreservaat op het schiereiland waar grote populaties apen en herten leven. 's Avonds kun je heerlijk eten in één van de vele visrestaurantjes.

Bezoek de culturele schatten van Java

Dag 16 Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
Dag 17 Yogyakarta
Dag 18 Yogyakarta - Malang
Dag 19 Malang - Bromovulkaan

Borobudur Java IndonesiëYogyakarta is een prettige, vriendelijk stad en in cultureel opzicht een van de hoogtepunten van Java. We maken een excursie naar de beroemde boeddhistische tempel Borobudur. Deze tussen 750 en 850 gebouwde grote stoepa is prachtig gedecoreerd met o.a. reliëfs uit het leven van Boeddha. We maken ook een excursie naar de dichterbij gelegen Hindoeïstische Prambanan tempel. Bij een aardbeving in 2006 zijn delen van dit complex beschadigd geraakt, maar de nog resterende tempels zijn echter nog steeds zeer de moeite waard.

De volgende dag heb je voldoende tijd om er zelf op uit te trekken. Je kunt een bezoek brengen aan de kraton met het paleis van de sultan, de vogeltjesmarkt en de talloze batikateliertjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro is een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je het productieproces bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de rustieke sultansbegraafplaats bij Imogiri. Verder kun je overwegen een uitstapje te maken naar de dorpen Kota Gede (zilver), Bantul (batik), Kasongar (keramiek), het strand van Parangtritis of de Merapi-vulkaan. 's Avonds kun je genieten van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

Vroeg op vandaag, we reizen naar de hooggelegen oud-koloniale gouvernementsstad Malang. Het koloniale karakter zie je vooral terug in de wijk rond de Ijen boulevard waar nog steeds grote huizen uit de jaren twintig en dertig in ruime tuinen en aan brede straten staan. Ook een bezoek aan het bekende restaurant Toko Oen draagt bij aan het tempo doeloe gevoel. De volgende dag reizen we door richting de Bromovulkaan.


Beklim de Bromovulkaan

Dag 20 Bromo vulkaan, jeepexcursie - Lovina Beach
Dag 21 Lovina Beach
Dag 22 Lovina Beach

Bromovulkaan IndonesieTegen het einde van de middag komen we aan bij een eenvoudig hotel. Vroeg naar bed, want rond 03:00 uur vertrekken de jeeps naar het uitzichtpunt waar we de zonsopkomst boven de Bromovulkaan kunnen meemaken. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende maanlandschap van de verschillende vulkanen van het Bromo-Tenger massief.

Ontdek het echte Bali

Na het ontbijt vertrekken we voor het laatste traject op Java. Na een lange rit bereiken we het uiterste punt van Java, vanwaar we met de ferry een korte oversteek maken naar Bali. Na een lange dag bereiken we Lovina Beach aan de noordkust van het eiland. Dit deel van Bali is nog relatief rustig en een prima plek om bij te komen van alle opgedane indrukken van de reis tot nu toe. Het hotel bij Lovina ligt dicht bij het strand. Bijzonder is een boottochtje ‘s ochtends vroeg om de in de buurt zwemmende dolfijnen te observeren. Ook kun je hier uitstekend zwemmen, snorkelen en duiken boven het koraalrif. Bij plaatselijke duikscholen kun je een snorkel- of duikuitrusting huren. Andere mogelijke uitstapjes zijn naar de grote markt van Singaraja en het boeddhistische klooster en de warmwaterbaden in Banjar. ’s Avonds heb je een ruime keuze aan restaurants in het dorp.

Fiets door de adembenemende groene rijstvelden

Dag 23 Lovina Beach - Gitgit watervallen - Ulun Danu Bratan - Ubud
Dag 24 Ubud

Op weg van Lovina Beach naar Ubud is een bezoek aan de Gitgit watervallen een absolute must. De watervallen zijn prachtig gelegen in het tropisch regenwoud en hebben een hoogte van 35 meter. Een andere bijzondere plek waar we onderweg stoppen is de Balinese Pura Ulun Danu Bratan. Deze hindoeïstische tempel werd in 1633 gebouwd in het Bratan meer, ook wel bekend als het 'heilige bergmeer'. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren.

Rijstvelden Indonesie We arriveren in het gezellige Ubud. Hier proef je de typische sfeer van Bali waar het hindoeïsme letterlijk het leven kleurt. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden regelmatig ceremonies en processies gehouden, mogelijk maak je er één mee. Door de centrale ligging op het eiland is geen plaats méér geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes dan Ubud. Lopend of met de fiets kun je vanuit Ubud alle kanten op. Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Kuta, Candidasa, Sanur en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. Vanuit Ubud kun je snel enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih tempelcomplex, de Gunung Batur vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi.

Een wandeling of een fietstocht door de prachtige omgeving met zijn groene, terrasvormige rijstvelden en verscholen tempeltjes is zeker de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de apentempel van Sangeh of de zeetempel van Tanah Lot. Uiteraard heb je in Ubud zelf ook volop mogelijkheden om je dagen te vullen. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest waar brutale aapjes worden gevoerd. De talloze handwerkateliertjes vormen verder een waar lustoord voor winkelaars. Voor degene die lekker willen ontspannen kunnen terecht in één van de vele spa’s die Ubud rijk is.


Zwemmen, snorkelen en ontspannen op Lombok

Dag 25 Ubud - Padangbai - ferry naar Senggigi
Dag 26 Senggigi
Dag 27 Senggigi - Jakarta - Amsterdam
Dag 28 aankomst Amsterdam

Gili eilanden Lombok IndonesiëIn ongeveer vijf uur brengt de ferry je naar het rustige eiland Lombok, waar we drie dagen in Senggigi verblijven. Bij de palmstranden van Senggigi kun je heerlijk zwemmen, zonnen, snorkelen of duiken. We maken met een klein bootje een tocht naar de paradijselijk witte stranden van de Gili eilanden. Bij de fantastische koraalriffen, met talloze kleurrijke vissen, kun je prima snorkelen en heb je een grote kans om zeeschildpadden tegen te komen. Of je kunt een bezoek brengen aan het weefdorp Sukarare, het pottenbakkersdorp Penujak, de traditionele Sasak-huizen in Rambitan en de hindoetempel in Lingsar. Van Lombok vliegen we naar Jakarta waar vandaan we terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Indonesië immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

07 mrt - 03 apr
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Lokale Nederlandstalige reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

04 apr - 01 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

06 jun - 03 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 jul - 14 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

24 jul - 20 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

29 aug - 25 sep
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Nederlandstalige reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

19 sep - 16 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

10 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Nederlandstalige reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

07 nov - 04 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

12 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

06 mrt - 02 apr
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Nederlandstalige reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

03 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

05 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Padang - Jakarta
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Ferry naar Bali en Lombok
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursie Borobudur
 • Excursie Prambanan
 • Excursie per jeep Bromovulkaan
 • Excursie Gitgit watervallen
 • Bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan tempel
 • Excursie per boot naar de Gili -eilanden

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, haventax Padangbai (ca. € 4,-), fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22. 

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Aditya Beach Resort Lovina zwembad IndonesieTijdens je reis door Indonesië overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. We boeken zoveel mogelijk hotels die centraal gelegen zijn, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer maak je gebruik van een taxi om in het centrum te komen. Een deel van de hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik.

In Bohorok overnacht je in een eenvoudig hotel, maar perfect gelegen aan de rand van de jungle. Van hieruit maak je eenvoudig een excursie naar de orang-oetans. Bij het Tobameer overnacht je op het eiland Samosir in een sfeervolle accommodatie, gelegen aan het meer.

In Bandung overnachten we in een goed hotel wat centraal gelegen is. Bij het zwembad vind je mooie tropische planten en palmbomen. Binnen is het hotel gedecoreerd met Indonesische kunst en houtsnijwerk. Het hotel ligt in de buurt van een groot winkelcentrum met diverse restaurants.

In Yogyakarta overnacht je in een nieuw en modern hotel wat midden in het centrum ligt. Het hotel beschikt over een ruim zwembad. Elke kamer heeft een balkon. 

In Malang verblijven we in een comfortabel en centraal gelegen hotel met zwembad. In Lovina verblijf je in een heerlijk hotel aan zee, met zwembad en op loopafstand van het strand. In Ubud maken we gebruik van diverse accommodaties, een aantal zijn hieronder weergegeven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor NL klein

Medan Le Polonia
Bohorok Rindu Alam Hotel
Samosir Toledo Inn
Bukittinggi Hotel Grand Rocky
Jakarta Mercure Batavia
Bandung Sukajadi Hotel
Pangandaran Horison Palma
Yogyakarta 101 Yogyakarta Tugu Hotel
Malang 101 Malang OJ Hotel
Bromo Bromo Permai
Lovina Aditya Beach Resort
Ubud Hotel Champlung Sari
Senggigi Jayakarta Lombok Beach Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Indonesie accommodatie overnachting Djoser

  In Bohorok verblijf je aan de rand van de jungle

 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen

 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het hotel op Samosir ligt aan het Tobameer

 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Hotelkamer Indonesië Djoser

  Alle hotels hebben een eigen douche en toilet

 • Ontbijtzaal hotel Indonesië Djoser
 • The 101 Yogyakarta hotel

  Vanuit het hotel in Yogyakarta loop je gemakkelijk naar de grootste en bekendste winkelstraat: Jalan Malioboro

 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djsoer
 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser

  In Lovina verblijven we in een resort aan het strand. Je kunt hier ook heerlijk snorkelen of dolfijnen spotten!

 • Indonesie hotel accommodatie overnachting Djoser

  De reis eindigt in een prachtig resort aan het strand op Lombok

Vliegreis

Garuda Indonesia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Amsterdam - Jakarta

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  07:35*

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Medan

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  13:05

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Padang - Jakarta

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Lombok - Jakarta

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Amsterdam

  Vertrek

  21:25

  Aankomst

  07:50*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali en Lombok 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.

Landarrangement
In verband met binnenlandse vluchten is het voor deze reis alleen op aanvraag mogelijk om een landarrangement te boeken.
 

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Jakarta. Vanuit Jakarta vliegt Garuda door naar de vele andere Indonesische eilanden. Aan boord van de Boeing 777-300ER ontbreekt het je aan niets. De drankjes en maaltijden zijn een weerspiegeling van de rijke Indonesische cultuur. Daarnaast beschik je over een eigen in-flight entertainment system en er is zelfs WiFi.  Sinds 2014 behoort Garuda tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Je bent dus gegarandeerd van goede service.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Vervoer

We reizen met onze eigen comfortabele bussen met ruime zitplaatsen en airconditioning. De oversteek van Java naar Bali en van Bali naar Lombok maken we per veerboot. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus.

Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets huren.

 • Vliegen Garuda Indonesië Djoser
 • Busvervoer Indonesië Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • busvervoer voorkant Indonesië Djoser
 • Jeep Bromo Indonesië

  Per jeep reizen we naar de Bromovulkaan

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Padang - Jakarta
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Ferry naar Bali en Lombok
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursie Borobudur
 • Excursie Prambanan
 • Excursie per jeep Bromovulkaan
 • Excursie Gitgit watervallen
 • Bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan tempel
 • Excursie per boot naar de Gili -eilanden

Excursies

Prambanan tempel IndonesiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de prachtige flora en fauna op Sumatra, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een zilverwerkfabriekje of maakt graag een flinke wandeling door de prachtige rijstvelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zoals de Prambanan en de Borobudur, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats, zoals de Bromovulkaan. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sumatra, Java, Bali en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Boottocht Kalipucang-Cilacap. Geniet van een mooie tocht langs de mangrovebossen.
 • Excursie Borobudur. Een prachtig gedecoreerde stoepa, een echte must see!
 • Excursie Prambanantempel. Ontdek deze bijzondere hindoeïstische tempel.
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan. Ontdek dit prachtige maanlandschap tijdens de zonsopkomst.
 • Een bezoek aan de de Gitgitwatervallen, met zestig meter de hoogste waterval van Bali
 • Excursie naar de Gili-eilanden, fantastische koraalriffen met talloze kleurrijke vissen.

Ter plaatse zijn er nog veel andere mogelijkheden, zoals:

 • Een jungletocht op zoek naar de orang-oetans
 • Een wandeling naar de Sibayak vulkaan
 • Leer Indonesisch koken tijdens een kookcursus
 • Een snorkeltour bij het koraalrif voor de kust van Lovina

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek;
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is;
 • Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Geldzaken

In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle plaatsen.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- tot € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

Eten Bali IndonesiëDe Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij uw huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november.

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Indonesië?

Djoser maakt gebruik van goede, sfeervolle middenklasse hotels in Indonesië. Het type accommodatie is erg afwisselend: van typisch Indonesische bouwstijl met een mooie tropische tuin, tot kleine hotels beheerd door een familie en moderne, wat luxere hotels. In een aantal gevallen zijn de accommodaties voorzien van een zwembad voor een verkoelende duik of ligt het strand op loopafstand.

Hoe is het vervoer in Indonesië?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Welke maaltijden zijn er tijdens de reis inbegrepen?

Hoe groot zijn de groepen naar Indonesië?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Is een visum voor Indonesië noodzakelijk?

Kan ik langer dan 30 dagen in Indonesië blijven?

Heb ik een klamboe nodig?

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis?

Zijn er mogelijkheden om te duiken tijdens de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Indonesië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Wat een fantastische reis. Mijn eerste kennismaking met Djoser maar beslist niet de laatste keer. Deze reis staat echt in de top 3 van al mijn reizen. Erg veel gezien en daarom een goed beeld gekregen van Indonesie. Reisbegeleiding (Nanda) en hotels waren dik voor elkaar. Kortom een echte aanrader!

  10,0

  10,0
 • Een avonturier houdt van verrassingen. In deze reis heb ik mezelf elke dag laten verrassen door de prachtige natuur, de lieve lokale bevolking en de schoonheid en chaos van dit prachtige land. Indonesië, bedankt voor de 28 dagen gastvrijheid. Ik ben in korte tijd verliefd geworden op jullie land!

  9,0

  9,0
 • Mooiste ervaring van mijn leven (so far)! Erg getroffen met groep en natuurlijk het lekkere weer in Indonesië. Gave excursies gehad en de bevolking op Sumatra en Lombok zijn echt hartverwarmend! Ik raad het iedereen aan die van cultuur en natuur houdt en die niet graag alleen op vakantie gaat.

  8,0

  8,0
 • Leuke groep, veel activiteiten: tracking, wildwater zwemmen, fietsen en snorkelen. Veel gezien, kon zo nu en dan mijn eigen gang gaan, vervolgens weer optrekken met een aantal reisgenoten. Goed geholpen door de reisbegeleider heeft veel voor ons geregeld. Minpuntje de lange busreizen van 2 dagen.

  10,0

  10,0
 • In één woord fantastisch. Wat een mooie reis en wat een andere cultuur en religies. We hebben er zo enorm van genoten. Voorlopig kunnen we hier op teren maar de volgende Djoserreis zit al weer in de planning. Zo goed verzorgd en toch heel veel vrije tijd om zelf in te vullen.

  10,0

  10,0
 • Mooie en afwisselende reis. De lange reisdagen op Sumatra vielen reuze mee. Geweldig vriendelijke bevolking overal. Het alternatief voor het verblijf op Lombok was prima. Mooie excursie naar een eiland incl. snorkelen. En alles prima ondersteund door Cris, de reisbegeleidster

  9,0

  9,0
 • Een mooie luxe reis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de eilanden van Indonesië. Je bent veel onderweg maar ziet hierdoor zoveel als mogelijk. Tijdens de reis mogelijkheid om zelf de eilanden te ontdekken. De reisleider helpt wanneer nodig om al je wensen werkelijkheid te maken.

  8,0

  8,0
 • Wat is Indonesië mooi, wat hadden we een superleuke groep en een enthousiaste en zeer inspirerende reisleider! We hebben veel gezien en veel gedaan. Deze reis zou ik iedereen willen aanbevelen.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis met verschillende hoogtepunten als de Borobudur. Prambanan en de Orang Oetans. Goede reisleider met goede hotels. Zeker aan te raden!

  8,0

  8,0
 • Een mooie maar ook een opwindende vakantie in Indonesië gehad. Veel gezien, genoten van de natuur en dat in goed gezelschap. Door aardbeving in Lombok een goed alternatief onderkomen op Bali gekregen, waardoor de vakantie goed kon worden afgerond. Bedankt ☺

  8,0

  8,0
 • Mooie reis. Vol programma, veel reistijd, drukke wegen/rijstijl, groot land. Weinig momenten ter vrije besteding. In beschrijving helaas onjuistheden. Locale reisbegeleider sprak perfect nederlands en was top gids. Op z'n Indonesisch soms helaas minder transparant en voorspelbaar. Aardige mensen.

  8,0

  8,0
 • Veel van het land gezien. Dat was een voordeel en meteen ook een nadeel. Omdat we veel gereisd hebben, waren het ook lange dagen in de bus. Het was fijn om een lokale reisbegeleider te hebben die veel kon vertellen over het land en de cultuur. De inwoners waren ontzettend vriendelijk.

  8,0

  8,0
 • Mooie interessante rondreis, over de 4 bekendste eilanden, veel hoogtepunten zoals de Bohorok (Oerang oetang) Borobudur, Prambanan, Ubud, en de Gili eilanden! Het tempo van de reis is goed tedoen ! Zodat je 's avonds lekker kunt ontspannen in het Tropische klimaat ! Een Topreis !!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige rondreis. Heel veel gezien, wel aanpoten. Soms een tikkeltje zwaar voor ouderen. Hadden een prima reisbegeleider, altijd goed gehumeurd, in voor grappen en mengde zich goed in het gezelschap.

  8,0

  8,0
 • Het ontdekken van Indonesië deel je het liefst met anderen. We hadden een leuke, gezellige groep en een top reisbegeleidster Carrie! Het was veel onderweg zijn om naar de mooiste plekken te komen. De lokale bevolking is erg vriendelijk, toegankelijk en wil graag met je op de foto. Een echte aanrader.

  9,0

  9,0
 • Het was een erg leuke reis, 4 weken Indonesië. Hier gingen we naar Sumatra, Java, Bali en Lombok. We hebben erg veel gezien en veel mee gemaakt. Goed georganiseerd Djoser. Ik heb mezelf uitstekend vermaakt.

  8,0

  8,0
 • Na 23 jaar weer een fraaie kennismaking met Sumatra, blijft oorspronkelijk, ruig en vrolijk. Java wat een drukte na al die jaren, maar nog steeds bijzondere plekken. Bali, hindoe offers, groen, Lovina, Ubud, Lombok, fraai, groen, rustig, snorkelen. Prachtige reis, vermoeiend, uitstekende reisbegeleidster !

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis!

  9,0

  9,0
 • Dit is de 1e reis die wij maakten en wat hebben we genoten. Alle eilanden hebben zo hun eigen karakter. Dat maakte het ook zo boeiend. De reis van zeer gevarieerd (natuur,Cultuur,Culinair) En wat het compleet maakte was onze reisleider Net. Hij woont daar en wist heel veel en sprak de taal. Dank Net!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met veel natuur en cultuur. En lekker gegeten. Soms wel wat lange reisdagen. Toch een aanrader.

  8,0

  8,0
 • Echt een super mooie reis! Onze reisleider was René. De beste reisleider die wij ooit hebben gehad. wij hebben deze reis gemaakt in december 2014.

  9,0

  9,0
 • Wij mijn vrouw en ik hebben deze reis gemaakt met Djoser groep door indonesie prachtig om mee te maken. Prima reisleider goede hotels. OK Nu weer zoeken naar een nieuwe reis met Djoser.

  9,0

  9,0
 • David was de reisbegeleider op onze reis, begeleid heeft hij in alle opzichten. Door ziekte was dat noodzakelijk. De reis was geweldig door de afwisseling van natuur, cultuur vrijheid en lekker eten. Onze reisgenoten waren allen voortreffelijk 4 weken lang genoten met z'n allen.

  9,0

  9,0
 • De reis 8-10 tot 4 -11-2013 was prima, hebben genoten van alles ,wel lange reisdagen.Dank aan onze reisleidster Manon,zij heeft gewoon een dubbele ster verdiend,altijd vriendelijk en behulpzaam,petje af voor haar . groeten Jan en Ellen Plomp

  7,0

  7,0
 • vroegere reisgenoten vertelden mij over deze reis maar is nog mooier dan men mij verteld had en heb dus echt genoten van deze reis

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan Gunung Leuser NP
 • Boottocht langs de mangrovebossen van Kalipucang naar Cilacap
 • Excursie naar Borobudur en Prambanan
 • Excursie per jeep naar Bromo vulkaan
 • Excursie naar paradijselijke Gili eilanden nabij Lombok
 • Verlenging aan het strand van Lombok mogelijk

Klantwaardering

8,6

Wat een fantastische reis. Mijn eerste kennismaking met Djos...
Wat een fantastische reis. Mijn eerste kennismaking met Djoser maar beslist niet de laatste keer. Deze reis staat echt in de top 3 van al mijn reizen. Erg veel gezien en daarom een goed beeld gekregen van Indonesie. Reisbegeleiding (Nanda) en hotels waren dik voor elkaar. Kortom een echte aanrader!

Joost F. - 10,0
Een avonturier houdt van verrassingen. In deze reis heb ik m...
Een avonturier houdt van verrassingen. In deze reis heb ik mezelf elke dag laten verrassen door de prachtige natuur, de lieve lokale bevolking en de schoonheid en chaos van dit prachtige land. Indonesië, bedankt voor de 28 dagen gastvrijheid. Ik ben in korte tijd verliefd geworden op jullie land!

Robert O. - 9,0
Mooiste ervaring van mijn leven (so far)! Erg getroffen met...
Mooiste ervaring van mijn leven (so far)! Erg getroffen met groep en natuurlijk het lekkere weer in Indonesië. Gave excursies gehad en de bevolking op Sumatra en Lombok zijn echt hartverwarmend! Ik raad het iedereen aan die van cultuur en natuur houdt en die niet graag alleen op vakantie gaat.

Ashley T. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Indonesië

Het weer in Indonesië

31°C

Terug naar boven