Bekijk de Rondreis Japan, 22 dagen van Djoser

Rondreis Japan 22 dagen

Maak een bijzondere reis door een uniek land

Vanaf € 4.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze drieweekse rondreis door Japan biedt een unieke ervaring, vol contrasten. Tokyo is een moderne hoofdstad met de nieuwste trends, hippe jongeren, neonreclames én rustgevende parken en tuinen. In Kamakura en Kyoto vind je eeuwenoude Zentempels en paden door de bossen. Onderweg naar het kasteel van Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In de Todaiji-tempel in Nara vind je de 'Nara Daibutsu', een enorm bronzen boeddhabeeld. Tijdens het bezoek aan Hiroshima herinnert de Atoombomkoepel aan het einde van een bewogen periode. In Nagasaki vind je naast de oorlogsgeschiedenis ook het voormalig schiereiland Dejima, waar de Hollanders ruim 200 jaar handel voerden met Japan.

Daarom Djoser

 • Comfortabel reizen per trein en Shinkansen
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Overnachting in een tempelcomplex incl. diner en ontbijt
 • Ruim de tijd in de bijzondere steden Tokyo en Kyoto
 • Bewonder Mt. Fuji vanuit Kawaguchiko
 • Bezoek eiland Miyajima met de beroemde rode Torii
 • Bezoek in Matsumoto het unieke 'Zwarte kraai-kasteel'
 • Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'
 • Excursies naar o.a. Kamakura, Nara en de Aso-vulkaan
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Japan, 22 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo, excursie Kamakura
 5. Tokyo
 6. Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto
 7. Matsumoto - Takayama
 8. Takayama - Kyoto
 9. Kyoto
 10. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
 11. Kyoto
 12. Kyoto - Koyasan
 13. Koyasan - Osaka
 14. Osaka
 15. Osaka - Himeji - Hiroshima
 16. Hiroshima, excursie eiland Miyajima
 17. Hiroshima - Kumamoto
 18. Kumamoto, excursie Asovulkaan
 19. Kumamoto - Nagasaki
 20. Nagasaki
 21. Nagasaki - Tokyo
 22. Tokyo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Dompel je onder in de cultuurschok van Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

Na de vlucht naar Tokyo heb je enkele dagen de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Straat Shibuya Tokyo JapanDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het economische succesverhaal van Azië. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels zoals de Hie tempel. 's Avonds komt de stad tot leven; zakenmensen gaan in groepjes naar restaurants, stellen flanneren over straat, shoppers slaan hun slag en de vele neonreclames verlichten de omgeving.

Aan het water van de Baai van Tokyo ligt de prachtige Hama-Rikyu tuin, een bezoek meer dan waard. Vanaf deze tuin kun je met de boot naar de beroemde Sensōji tempel  in Asakusa. Neem ook even de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het uitbundige Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

Buddha Kamakura DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In Kamakura mag je het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken met grote ceders. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur.

Je kunt vanuit Tokyo een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Reizen door de Japanse Alpen: Matsumoto en Takayama

Dag 6 Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto per bus
Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus

Kawaguchiko meer Fuji kersenbloesem JapanWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto en bezoeken onderweg het Kawaguchiko-meer. Het meer en de mooie omgeving zijn zelf al de moeite waard, maar de echte bezienswaardigheid is het zicht op de beroemde berg Mt. Fuji, die dicht in de buurt ligt. Je kan hier mooie foto's maken van het meer met Mt. Fuji op de achtergrond. Er is ook een kabelbaan waarmee je tot 1.000 meter hoogte gaat en een panoramisch uitzicht hebt op de berg, het meer en de wijde omgeving. Wil je wat beweging dan kun je eventueel in een halfuurtje weer naar beneden lopen. In de omgeving zijn ook diverse musea te vinden. Is het te druk voor de kabelbaan dan stoppen we bij Oishi park, een rustigere plek met ook een heel mooi uitzicht op de berg.

Let op: Vanaf 2025 zal altijd Oishi park bezocht worden, én de beroemde Chureito pagoda vanaf waar je weer een heel ander uitzicht op Mt. Fuji hebt.

De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.

Hida no Sato Takayama Japan DjoserDe volgende dag reizen we per bus door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama waar we één nacht verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. Het openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard.


In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.  
 

Bezoek de prachtige tempels van Kyoto

Dag 8 Takayama - Kyoto per trein
Dag 9 Kyoto
Dag 10 Kyoto, excursie per trein naar Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
Dag 11 Kyoto

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende  monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Kyoto uitzicht (Gijs)De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Todaji tempel Nara Japan DjoserVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Zo bevinden de meeste monumenten zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.

In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Fushimi Inari-taisha torii Kyoto Japan DjoserJe kan aan de andere kant van het park ook het Shintoïstische heiligdom Kasuga Taisha bezoeken dat is omgeven door 3.000 lantaarns. De Shinto-tempels lijken erg op de boeddhistische tempels. Een verschil is dat op het pad naar de ingang van het heiligdom altijd een of meer Torii staan: poorten gemaakt uit twee staanders met daarop twee dwarsbalken die aan de uiteinden iets omhoog buigen. Het hagelwitte papier en het touw, dat om het altaar is gedrapeerd, maakt duidelijk dat we met een Shinto-heiligdom te doen hebben.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken.

Op de laatste dag in Kyoto kun je wellicht de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad doen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants, boetieks en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners.
 

Ontspannen in het spirituele Koyasan

Dag 12 Kyoto - Koyasan per trein
Dag 13 Koyasan - Osaka per trein
Dag 14 Osaka

Koyasan begraafplaats JapanIn het hooggelegen Koyasan trachten Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar ook hoopt menigeen er in één van de vele boeddhistische tempels een beetje los te komen van de stress in het dagelijks leven. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner, dat inbegrepen is in de reissom, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Ook hier, net als bij de gewone Japanse huizen, verwissel je je schoenen voor sloffen. Tijdens ons verblijf kun je 's ochtends vroeg een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Dontonbori straat Osaka Japan DjoserVlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. Hierna reizen we in ongeveer drie uur naar het bruisende Osaka. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse.

Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Het beroemde aquarium met walvishaaien is een bezoek meer dan waard. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.
 

Bijzondere geschiedenis in Himeji en Hiroshima

Dag 15 Osaka - Himeji - Hiroshima per trein
Dag 16 Hiroshima, excursie per trein en veerboot naar Miyajima

Himeji kasteel DjoserDe rit van Osaka naar Hiroshima maken we met de Shinkansen, de snelle ‘kogeltrein’. We maken onderweg een stop in Himeji. In deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' dat stamt uit 1333. Dit kasteel is een van de weinige nog originele houten kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringd door een mooie tuin. Vanuit de tuin is het uitzicht op het kasteel prachtig. In het kasteel leer je meer over de geschiedenis van deze beroemde burcht en vanaf de bovendste verdieping heb je uitzicht op de indrkwekkende daken en Himeji-stad.

Hiroshima atoombom koepel Japan DjoserHiroshima is uiteraard bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park met het atoombommuseum en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad. Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

Miyajima Hiroshima JapanWe maken een uitstapje met trein en boot naar het eiland Miyajima. Op dit eiland bezoeken we het UNESCO Itsukushima-jinja heiligdom dat bij hoog water op het water lijkt te drijven. Vlakbij is de beroemde rode torii die in zee staat. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde. Vanaf de berg op het eiland, Mt. Misen, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Je kunt naar boven en beneden wandelen of de kabelbaan gebruiken.
 

Van de Asovulkaan naar de moderne stad Nagasaki

Dag 17 Hiroshima - Kumamoto per trein
Dag 18 Kumamoto, excursie per bus naar Asovulkaan
Dag 19 Kumamoto - Nagasaki per trein
Dag 20 Nagasaki
Dag 21 Nagasaki - Tokyo per trein
Dag 22 Tokyo - Amsterdam

Okayama vervalt v.a. juli 2024. Van april t/m juni 2024 wordt Okayama onderweg van Osaka naar Hiroshima bezocht. Zie de routekolom op datum.

T/m maart 2024:
Dag 21 Nagasaki - Okayama - Osaka per trein
Dag 22 Osaka - Amsterdam

Mt. Aso Japan DjoserNa ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Vanuit Kumamoto maken we een tocht naar het natuurgebied van de Aso-vulkaan, met een van de grootste kraters ter wereld, op een hoogte van bijna 1.600 meter. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Indien het niet mogelijk is om de kraterrand te bezoeken door de vulkanische activiteit dan kun je in het omliggende natuurgebied wandelen of het vulkaanmuseum bezoeken.

Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

Nagasaki stad uitzicht Japan DjoserEeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen die in 1614 door de shogun werden verbannen omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

De Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

Peace Memorial Park Nagasaki JapanOp 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. Het Park van de Vrede herinnert aan de verwoesting en je vindt hier diverse monumenten en beelden, waaronder het 10 meter hoge Standbeeld voor de Vrede. Het atoombommuseum van Nagasaki is in de buurt te vinden. In het centrum bevindt zich, ondanks de toenmalige grote schade, op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een bezoek te brengen aan de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch. Hier zijn tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming.

Okayama tuin JapanVanuit Nagasaki reizen we met de expresstrein en Shinkansen terug naar Osaka. Onderweg stoppen we in Okayama waar je de Korakuen landschapstuin vindt. Deze tuin wordt alom gezien als één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. De tuin bestaat sinds 1687 en is opengesteld voor publiek in 1884. Vanuit de tuin zie je het kasteel van Okayama. Het originele kasteel uit 1597 is vernietigd in de tweede wereldoorlog, maar de reproductie uit 1966 is nog steeds indrukwekkend en zeker een plaatje gezien vanuit de Korakuen-tuin. Er is nog wel een originele toren uit 1620 te vinden bij het kasteel.
(Okayama vervalt vanaf juli 2024)

In Tokyo heb je nog de tijd om nog één keer te genieten van alle gezelligheid die de levendige in de avond te bieden heeft. De volgende dag vliegen we terug naar huis.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jun - 14 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
07 jul - 28 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
11 jul - 01 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
13 jul - 03 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates. Nacht minder in Osaka.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
15 jul - 05 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
20 jul - 10 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
26 jul - 17 aug
i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
10 aug - 31 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
24 aug - 14 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
31 aug - 21 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
04 sep - 25 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

4.395,-

Start - einde
07 sep - 28 sep
i

Vlucht met Emirates. Nacht minder in Osaka.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
12 sep - 02 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

21-daagse reis. Nacht minder in Osaka

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

4.195,-

Start - einde
14 sep - 05 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
21 sep - 12 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
24 sep - 15 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
28 sep - 19 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
05 okt - 26 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
10 okt - 31 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
12 okt - 02 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates. Nacht minder in Osaka.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
15 okt - 04 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

21-daagse reis. Nacht minder in Osaka

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
19 okt - 09 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
26 okt - 16 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
02 nov - 23 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
09 nov - 30 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates. Nacht minder in Osaka.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
16 nov - 07 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates. Nacht minder in Osaka.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
01 mrt - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
08 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
15 mrt - 05 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
22 mrt - 12 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
26 mrt - 16 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
29 mrt - 19 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
02 apr - 23 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
05 apr - 26 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
12 apr - 03 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
16 apr - 07 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
19 apr - 10 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
23 apr - 15 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
26 apr - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
30 apr - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
03 mei - 24 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
07 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
10 mei - 31 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
17 mei - 07 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
24 mei - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
07 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
21 jun - 12 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek aan Kawaguchiko, Mt. Fuji uitzicht
 • Stop bij de Chureito pagoda bij Kawaguchiko (v.a. 2025)
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Bezoek Himejijō, het mooiste kasteel van Japan
 • Bezoek aan de prachtige tuin van Okayama (vervalt v.a. juli 2024)
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw 
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Miyajima met de UNESCO Itsukushima-tempel
 • Excursie Aso-vulkaan, de grootste krater ter wereld (indien mogelijk)

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Japan, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wat een topreis! Veel gezien, interessante cultuur, vriendelijke mensen en een fascinerende samenleving. Gemiddeld 17 km per dag gelopen maar dan zie je ook wat. We hadden gelegenheid om ons eigen plan te trekken of gebruik te maken van het aanbod om mee te gaan met onze fijne reisbegeleider (Remco)

  9,0

 • Een prachtige rondreis door Japan met heel goede begeleiding. Verblijf in prima hotels. Wij zijn zeer tevreden en kijken terug op 3 heerlijke weken in Japan. Piet en Wim

  10,0

 • Djoser heeft onze huwelijksreis onvergetelijk gemaakt en soepel laten verlopen. Alle transporten en hotels waren netjes geregeld en onze reisleidster Mirande was super. Je had de mogelijkheid zelf op pad te kunnen gaan of aan te sluiten bij Mirande. Voor herhaling vatbaar!

  9,0

 • De reis naar Japan is erg goed geregeld. Fijne hotels op goeie locaties. Locaties zijn zowel groepsmatig als in een kleinere samenstelling zelf in te vullen. Rijden met de bullet trein is een wereldervaring. Osaka en Kyoto zijn echt must see plekken in de wereld die je geproefd en beleefd moet hebben

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Koyasan tempel Japan DjoserIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Matsumoto Matsumoto Hotel Kagetsu
Takayama Hida Takayama Washington
Kyoto Ala Hotel Kyoto
Koyasan Shojoshin-in Temple
Osaka Hotel Plaza Osaka
Hiroshima Hiroshima Grand Intelligent Hotel
Kumamoto Ark Hotel Kumamoto jomae
Nagasaki Hotel Monteray Nagasaki

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Boek je met drie of vijf personen, bekijk dan de informatie over de kamerindeling.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo hotel Japan

  In Tokyo slaap je in Ikebukuro, een moderne wijk vol restaurants en winkels

 • Kamer hotel Japan Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Matsumoto Hotel Kagetsu Japan
 • Hida Takayama Washington Hotel onsen Japan

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

 • Elcient Hotel Kyoto Japan
 • Elcient kamer Kyoto Japan
 • Koyasan tempel overnachting Hozen-in Japan Djoser

  In Koyasan slaap je in een shukubu, een traditionele overnachtingsplaats bij een tempel

 • Gang Hozen-in Koyasan Japan
 • Koyasan tempel overnachting kamer Hozen-in Japan Djoser

  Je slaapt in Koyasan op tatami-matten op een futon

 • Hozenin tempel eten Koyasan Japan

  Een heerlijke vegetarische maaltijd is inbegrepen in Koyasan. Net als het ontbijt

 • Hearton Hotel Nishiumeda
 • Hearton Hotel Nishiumeda entree Osaka Japan
 • Hotel Clio Court Hakata Japan

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd door KLM, Air France, Cathya Pacific of Emirates. Je kan het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Tokyo Narita

  Vertrek

  13:20 - 09:35*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Osaka - Amsterdam

  Vertrek

  12:00 - 19:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur. Lees meer over het tijdsverschil.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Japan dames klederdracht trein station DjoserIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust aangezien er in de trein niet wordt gebeld en de vele slapende reizigers. In de steden reis je met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gelopen. Dankzij het uitgebreide openbare vervoer in Japan kun je eenvoudig de vele bezienswaardigheden bezoeken.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en snelle Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Tussen Hiroshima en het eiland Miyajima wordt er gereisd met een veerboot. Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een metro, bus en een kabeltrein.

Bagagevervoersysteem
Tijdens vier trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • KLM vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen onder andere met de snelle Shinkansen

 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Kabeltrein Koyasan Japan Djoser

  Op weg naar Koyasan maak je onder andere gebruik van een kabeltreintje

 • Bus Koyasan Japan
 • Ferry Miyajima Hiroshima Japan Djoser

  Om het eiland Miyajima bij Hiroshima te bezoeken pakken we de ferry

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek aan Kawaguchiko, Mt. Fuji uitzicht
 • Stop bij de Chureito pagoda bij Kawaguchiko (v.a. 2025)
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Bezoek Himejijō, het mooiste kasteel van Japan
 • Bezoek aan de prachtige tuin van Okayama (vervalt v.a. juli 2024)
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw 
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Miyajima met de UNESCO Itsukushima-tempel
 • Excursie Aso-vulkaan, de grootste krater ter wereld (indien mogelijk)

Excursies

Kyoto Kiyomizu Dera tempel entree Japan DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Akihabara, de ander wil tot rust komen in een Japanse tuin of bezoekt graag een tempel om het leven van de monniken ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • We bezoeken het Kawaguchiko-meer waar je een prachtig uitzicht hebt op de beroemde Mt. Fuji.
 • We maken een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.
 • Onderweg naar Hiroshima bezoeken we Himeji, hier staat het mooiste kasteel van Japan.
 • Ook bezoeken we Okayama. Een stad met één van de drie Japans mooiste landschapstuinen. (vervalt v.a. juli 2024)
 • Per boot gaan we vanuit Hiroshima naar het eiland Miyajima waar we de UNESCO Itsukushima-tempel bezoeken.
 • Vanuit Kumamoto maken we een excursie naar de indrukwekkende vulkaan Aso, een van de grootste vulkanen ter wereld.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn het drukke kruispunt van Shibuya en de Meiji-tempel.
 • Of bezoek vanuit Tokyo de heilige berg Mt. Takao, waar je mooie wandelingen kunt maken en uitzicht op Mt. Fuji hebt.
 • In Matsumoto kun je het unieke zwarte kasteel bezoeken. Een van de weinige originele kastelen uit de 16e eeuw.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • In Hiroshima en Nagasaki is een bezoek aan de atoombommusea bijna verplichte kost.
 • Het kunstmatige eilandje Dejima in Nagasaki was lange tijd de enige plek waar contact was tussen Japanners en buitenlanders. Nederland kon hier ruim 200 jaar lang handel drijven met Japan. Het eiland is nu opgeslokt door de stad, maar is te bezoeken als museum.


Ter plaatse zijn ook veel andere mogelijkheden. Vanuit Tokyo kun je Nikko bezoeken, een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost ongeveer € 10,- per dag.

Vanuit Nagasaki kun je een bezoek brengen aan Huis ten Bosch, een themapark waarin een getrouwe replica van een Nederlands stadje met allerlei Nederlandse gebouwen is gemaakt, waaronder Kasteel Nijenrode en de Utrechtse Dom.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Maaltijden

Sushi vis eten Tokyo DjoserTijdens de reis kun je zelf bepalen waar, met wie en wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (met uitzondering van het gezamenlijke diner en ontbijt in Koyasan). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden.

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi en sashimi. Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket, typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Udon noodles Eten JapanAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu, twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten, gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen, kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken. Ook zijn er op veel plaatsen bijvoorbeeld Chinese, Indiaase en Mexicaanse restaurants te vinden.

Ook zijn er in Japan ontzettend veel, meer dan 50.000, kleine supermarkten, konbini's genoemd, die (vrijwel allemaal) 24 uur per dag open zijn. De drie grote ketens zijn de 7-Eleven, Lawsons en FamilyMart. Je kan hier terecht voor snacks, kant en klaar-maaltijden, fruit, drankjes en nog veel meer.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Japan is een hygiënisch land en het Japanse toilet neemt hier een speciaal plekje bij in.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland en België.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Kersenbloesem Kyoto Japan DjoserEind maart, begin april is de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Tijdens het Hanami Matsuri 'bloemkijk festival' zitten Japanners met familie, vrienden en collega's op kleedjes of aan tafels onder de bloesembomen. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is en maar ongeveer een week in volle bloei staat. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien. In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden: het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien.

Japanse es herfst DjoserIn het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als je met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor vragen en wensen en delen zij relevante weetjes en informatie over het land. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Japan?

Heel bijzonder is het verblijf in het klooster bij de berg Koyasan, waar je in typisch Japanse sferen verblijft. We reizen voornamelijk met de trein en de Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen. Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend.

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze rondreis zijn het diner en het ontbijt in Koyasan bij de reissom inbegrepen. Tijdens de overige dagen bepaal je zelf waar, wat en met wie je gaat eten. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

Het is in (vrijwel) alle hotels mogelijk om te ontbijten. Het is ook mogelijk (en vaak leuker en goekoper) om een lokaal restaurantje op te zoeken voor b.v. een Japans of westers ontbijt als er daar tijd voor is. Ook zijn er veel bakkertjes en supermarkten waar je o.a. verse broodjes kunt halen en op de iets grotere stations is er ook altijd eten te krijgen. Dit laatste is ook ideaal voor een meeneemlunch (bento) voor de momenten dat je tijdens lunchtijd onderweg bent.

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

In Japan reizen we grotendeels per trein. Op diverse trajecten gebruiken we daarvoor de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein. Tijdens sommige trajecten moet er overgestapt worden waarbij er gelopen moet worden van perron naar perron. Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Tussen Hiroshima en het eiland Miyajima wordt er gereisd met een veerboot. Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een bus en een kabeltrein. In de steden reizen we met de plaatselijke trein, metro of bus en wordt er vaak gewandeld. Taxi's zijn ruim beschikbaar.

Waar overnachten we?

We overnachten veelal in comfortabele middenklasse hotels, die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. In Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Tijdens de overnachting in Koyasan (1 nacht) word je wel met drie personen op een kamer ingedeeld als je samen hebt geboekt.

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Tijdens vier trajecten op deze reis gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem waarbij de grote bagage vooruit gestuurd wordt. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis ongeveer 10.000 yen per koffer inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

Wij adviseren om een dagrugzak / weekendtas / kleine rolkoffer mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor tweemaal één en tweemaal twee nachten.

Is gebruik van het systeem verplicht?


Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste reizigers kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Houd er rekening mee dat je tijdens de reis enkele keren een kleine afstand met de tas moet lopen. We raden aan om maximaal 15-17 kilo mee te nemen.

Je kunt zelf beslissen wat voor een tas je meeneemt. Dit kan een koffer zijn (hard of zacht), een rugzak of een duffel bag.

Kan ik pinnen in Japan?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Ook kun je pinnen bij de vele 7-Eleven supermarkten.

Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Wij adviseren om naast een pinpas ook een creditcard en contante euro’s mee te nemen. In restaurants en winkels wordt meestal alleen cash geaccepteerd. Soms is betalen met een creditcard wel mogelijk.

Belgische bankkaarten werken soms niet in Japan, een creditcard meenemen om mee te kunnen pinnen is daarom sterk aan te raden.

Geef je fooien in Japan?

In Japan worden in principe geen fooien gegeven, en zelfs vaak ook niet geaccepteerd! Ondanks het hoge serviceniveau in hotels, restaurants etc. zal men raar opkijken als je geld achterlaat en het zeer waarschijnlijk weigeren of zelfs achter je aanlopen om het terug te geven. De service hoort er gewoon bij en is één van de bijzondere aspecten van Japan.

Huur je een gids in voor bijvoorbeeld een rondleiding, dan is het wel geaccepteerd om een fooi te geven. Zelfs dan wordt het niet vanzelfsprekend verwacht.

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Mobiel bellen in Japan kan met toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/4G. Met de meeste moderne smartphones kun je daarom bellen in Japan.

Als je wil bellen, vergeet dan niet om in Japan je 3G/4G aan te zetten en je 'dataroaming' uit te zetten.

Het is niet mogelijk om ter plaatse een Japanse mobiele telefoon te kopen, maar je kunt wel een mobiele telefoon huren. Sommige providers in Nederland bieden deze mogelijkheid aan en ook in Japan zelf is het mogelijk een toestel te huren.

In hotels, en vaak in restaurants, grotere stations en stadscentra is gratis wifi aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar zijn de temperaturen het aangenaamst. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met een hoge luchtvochtigheid. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland. De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

De bloei van de kersenbloesems, of sakura in Japan, begint rond eind maart in het zuiden en begin mei in het noorden. Deze rondreis start in het midden van Japan en eindigt in het zuiden.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

In Japan gebruikt men de afwijkende netspanning van 100 volt, de stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen. Europese apparatuur werkt normaal gesproken prima, maar een adapter voor het stopcontact is noodzakelijk.

Je leest er hier meer over.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Japan

Bekijk alle reisblogs over Japan

/