Bekijk de Rondreis Portugal, 15 dagen van Djoser

Rondreis Portugal 15 dagen

Ontdek de natuur, geschiedenis en de bevolking

Vanaf € 2.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

"Terwijl Porto werkt, studeert Coimbra en heeft Lissabon plezier." Of dit bekende Portugese gezegde echt klopt, gaan we onderzoeken tijdens deze reis! Maar behalve dat zien we nog veel meer: op reis van Porto helemaal naar Faro in het zuiden ontdekken we alle hoogtepunten van het land. We maken kennis met interessante steden en wandelen door de prachtige natuur van Geres. We maken ook een ware reis door de tijd en ontdekken oude monumenten, middeleeuwse kastelen en kathedralen en leren over de ontdekkingen van Vasco de Gama. 

Daarom Djoser

 • Vluchten met KLM / Air France
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Boottocht door Porto
 • Port proeven in Vila Nova de Gaia
 • Bezoek en wijnproeverij bij Quinta Quetzal in Vidiguira
 • Wandeling door Gerês nationaal park met gids
   

Route en kaart

Routekaart Rondreis Portugal, 15 dagen
 1. Amsterdam - Porto
 2. Porto, oriënterende stadswandeling
 3. Porto, excursie naar Guimarães, Braga en Vioana do Castelo
 4. Porto, excursie naar Gerês: wandeling door het nationale park
 5. Porto - Coimbra
 6. Coimbra - Batalha - Alcobaça - Nazare
 7. Nazare - Obidos - Lissabon
 8. Lissabon
 9. Lissabon, excursie naar Queluz en Sintra
 10. Lissabon, excursie Cabo da Roca, Cascais en Estoril
 11. Lissabon - Almendres - Evora
 12. Evora - Monsaraz - Esporeo - Beja - Mertola
 13. Mertola - Alcoutim - Tavira - Albufeira
 14. Albufeira, excursie naar Silves, Lagos en Sagres
 15. Albufeira - Faro - Amsterdam

Reisbeschrijving

Beleef het landschap als een herder in Gerês nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Porto
Dag 2 Porto, oriënterende stadstour
Dag 3 Porto, excursie Guimarães, Braga en Vioana do Castelo
Dag 4 Porto, excursie Gerês, wandeling door het nationale park

Porto PortugalVan Amsterdam vliegen we direct met KLM naar Porto. Porto is een gezellige stad met veel culturele hoogtepunten, waar we er met een verkennende stadswandeling al gelijk een paar van bekijken. Porto is een levendige stad, wat ook terugkomt in het populaire gezegde “terwijl Porto werkt, studeert Coimbra en heeft Lissabon plezier”. De gezellige boulevard van Santa Catharina zit vol leuke winkeltjes, waardoor hier goed geshopt kan worden. Ook is er bijna overal wel een sterke Portugese espresso te vinden, die lokaal 'cimbalino' wordt genoemd, naar een veelgebruikt espressoapparaat (in de rest van Portugal noemt men de koffie een bica).

Boekhandel Livraria Lello Porto PortugalVoor de boekenwurm - of diegene die gewoon van bijzondere dingen houdt - is een bezoek aan één van de mooiste boekwinkels, Livraria Lello, ter wereld een must. Eigenlijk lijkt het meer op een bibliotheek uit een fantasieverhaal, met hoge boekenkasten, een prachtig bewerkt plafond en een enorme trap met rode treden. Ook de Clerigos-toren en het treinstation, dat versierd is met maar liefst met 20.000 blauwe 'azulejos'-tegeltjes, is een bezoek meer dan waard.

Porto staat natuurlijk bij uitstek bekend om de wereldberoemde versterkte wijn, de port, en die moeten we natuurlijk proeven. We gaan naar Vila Nova de Gaia’s, waar diverse wijnhuizen te vinden zijn. Hier kunnen we in een typisch Portugese sfeer de nationale drank proeven. Vervolgens maken we een tochtje van een uur over de Douro-rivier, vanwaar we uitzicht hebben over de aan de oever gelegen wijngaarden en de vele bruggen van Porto.

Guimaraes kasteel PortugalDe geboorteplaats - en de eerste hoofdstad - van Portugal is Guimaraes. De stad is omgeven door heuvels en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Het 15e-eeuwse paleis van de Baron van Braganca wordt gezien als één van de mooiste residenties uit die tijd. Het grote kasteel in het historisch centrum van Guimaraes heeft een geschiedenis van meer dan 1.000 jaar. Braga is één van de oudste steden van Portugal. Santuàrio do Bom Jesus is het symbool van de stad. Als de tijd het toelaat is dit heiligdom zeker een bezoek waard. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Viana do Castelo en hebben vanaf het hoogste punt van de stad een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Geres nationaal park PortugalVanuit Porto reizen we naar Gerês nationaal park, waar we onder begeleiding van een gids een wandeling maken door één van de mooiste stukken natuur van Portugal. We lopen ongeveer zes kilometer door een indrukwekkend landschap waar de tijd te lijkt hebben stilgestaan. Niet alleen het landschap is interessant, ook de manier van leven van de lokale bevolking draagt bij aan wat dit nationale park uniek maakt. We onderzoeken afgelegen hooglanden, diepe beboste valleien en afgelegen dorpjes.

Door het park lopen paden van graniet die de dorpjes verbinden met de weilanden, waar het vee in de zomer graast. Hier staan tijdelijke nederzettingen die goed illustreren hoe hard het leven is van de herders die hier werken. Want nog steeds grazen er paarden en koeien op deze weides. Aan het einde van de wandeling komen we in Soajo, waar we oude woonhuizen, silo’s en watermolens van graniet van deze zelfvoorzienende gemeenschap bekijken.

Het charmante rivierdorpje Ponte de Lima is de laatste stop van de dag. We bezoeken het middeleeuwse centrum en de Romeinse brug.

Onderzoek een oude universiteitsstad en vele kloosters en kerken

Dag 5 Porto - Coimbra
Dag 6 Coimbra - Batalha - Alcobaça - Nazare
Dag 7 Nazare - Obidos - Lissabon

Coimbra PortugalNa vele indrukken te hebben opgedaan in en rondom Porto, reizen we verder naar de universiteitsstad Coimbra, dat in de middeleeuwen meer dan honderd jaar de hoofdstad is geweest van Portugal. De universiteit is gesticht in 1290 AD en daardoor één van de oudste universiteiten van Europa. De barokke bibliotheek beschikt over maar liefst 250.000 antieke boeken. Na de bibliotheek bekijken we de oude kathedraal en het 17e-eeuwse Santa-Clara-a-Nova klooster. Coimbra leent zich ook uitermate goed om lekker doorheen te dwalen. Zeker ’s avonds is het met de vele barretjes en restaurantjes – en alle studenten – een erg gezellige boel.

Klooster Batalha PortugalWe vervolgen onze reis naar Nazare, maar niet zonder onderweg nog twee interessante tussenstops te maken. De eerste is in Batalha, een charmant stadje dat samen met het klooster van Santa Maria da Vitoria  is gesticht door koning D. João ter ere van een overwinning op Castilla (Spanje) in 1385. De tweede stop op de route is in Alcobaca, waar we het middeleeuwse 'Mosteiro de Alcobaca' en de bijbehorende kerk bezoeken: de vroegste gotische gebouwen van Portugal. Het plaatsje heeft met koning Dom Pedro, die begraven ligt naast zijn geliefde Ines, een eigen versie van het verhaal van Romeo en Julia. Nazare is een gemoedelijk vissersstadje en een waar paradijs voor de visetende reizigers.

Op de heuvel van de stad staat de Onze Vrouwe van Nazare-kerk, dat een prachtig zwarthouten Mariabeeld uit de 12e-eeuw herbergt. Vanaf de heuvel heb je trouwens een prachtig panorama over de stad en de Atlantische oceaan.

Het kleine middeleeuwse stadje Obidos is de mooiste ommuurde stad van Portugal. Wandel over de met kinderkopjes geplaveide straatjes, geniet van de traditioneel geschilderde huizen en vergaap je aan het indrukwekkende en bijzonder goed bewaard gebleven kasteel. Vervolgens reizen we verder naar Lissabon.

Opzoek naar ontdekkingsreizigers

Dag 8 Lissabon
Dag 9 Lissabon, excursie Queluz en Sintra
Dag 10 Lissabon, excursie Cabo da Roca, Cascais en Estoril
Dag 11 Lissabon - Almendres - Evora

Lissabon PortugalDe Portugese hoofdstad is gebouwd op zeven heuvels en kijkt uit over de machtige Taag-rivier. De stad heeft een fris voorkomen van pastelkleuren, met geel, groen en roze geverfde huisjes met oranje daken. Aangekomen in de stad waan je je haast in een waterverfschilderij. De stad heeft erg veel te bieden en een bezoek aan het 'Mosteiro dos Jéronimos', een van de meest opmerkelijke heilige monumenten van Europa, mag daarbij niet aan ontbreken. In het klooster zijn onder andere de graven te vinden van ontdekkingsreiziger Vasco de Gama en de bekende dichter Camões.

Ook de 16e-eeuwse Belem-toren is een bijzonder bouwwerk: het fort met vijf elegante torentjes is een echt meesterwerk in de laatgotische Manuelstijl. De toren is in de 16e eeuw gebouwd door koning Manuel I ter herinnering aan Vasco de Gama en tegenwoordig hét symbool van Lissabon. Ook het monument der ontdekkingen, ter herdenking aan de vijfhonderdste verjaardag van prins Henry de Navigator, waarop veel belangrijke figuren in reliëf zijn weergeven, gaan we bekijken.

Alfama wijk Lissabon PortugalHet oudste monument in Lissabon is 'Catelo de São Jorge', dat teruggaat tot de tijd van de zeevarende Feniciërs. Het uitzicht vanaf het mossige kasteel is prachtig en je krijgt een goede indruk van de welvaart die Portugal heeft vergaard tijdens de overzeese tochten. Vanaf het kasteel wandel je eenvoudig naar Alfama, één van de oudste en meest pittoreske wijken van de stad. Je kunt je hier verplaatsen in traditionele trams. Voor de reiziger die zich graag onderdompelt in de geschiedenis van de tegels van Portugal, is het Nationale Tegelmuseum een must. Er is meer dan genoeg te doen - en te proeven - in de stad, waardoor je je niet snel zult vervelen tijdens je verblijf!

Sintra PortugalVanuit Lissabon maken we enkele excursies naar omliggende plaatsen. We beginnen bij het Paleis van Queluz, dat ook wel het Versailles van Portugal wordt genoemd, gevolgd door Sintra, de voormalige zomerresidentie van de Portugese koninklijke familie. Het milde klimaat en de prachtige tuinen maakten dit tot een waar paradijs. Het paleis is al van verre te zien en valt extra op vanwege de twee bijzondere kegelvormige keukenschoorstenen. Deze schoorstenen zijn zelfs zo opmerkelijk dat ze het symbool zijn geworden van de sfeervolle stad.

Cabo da Roca PortugalWe brengen een bezoek aan het meest westelijke puntje van het Europese vasteland: 'Cabo da Roca', een 140 meter hoge kaap aan de Atlantische Oceaan. We vervolgen onze reis langs de kust en maken een tussenstop in Guincho, waar altijd wel windsurfers op het water zijn en een paar van Portugals mooiste stranden liggen. Ook Cascais is een typisch Portugese kustplaats. Van origine een vissersdorp, maar door de ligging als snel omgetoverd tot de favoriete vakantiebestemming van de Portugese adel.

We verblijven nog een laatste nacht in Lissabon, voordat we doorreizen naar Evora.

Almendres Cromlech PortugalOnderweg stoppen we bij overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Een mooi voorbeeld is 'Almendres Cromlech', de grootste megalithische site van het Iberische schiereiland en één van de oudste in z’n soort, maar liefst 2000 jaar ouder dan Stonehenge. Het prehistorische monument is omringd door een kurkboombos en bestaat uit ongeveer 100 monolieten. De meeste stenen staan erbij zoals ze gevonden zijn, en heel klein deel van de site is gereconstrueerd voor interpretatie. Uiteraard schreef men in de prehistorie nog niets op, maar experts gaan ervan uit dat de plaatsing van de stenen gebaseerd is op de jaarlijkse bewegingen van de zon en de maan. Vanaf de bus is het ongeveer drie kwartier wandelen, maar het is de inspanning zeker waard. Aangekomen in Evora kun je wandelen door de stad om een kathedraal, kerk en het stadsplein te bezichtigen.

Een smeltkroes van beschavingen in de Algarve

Dag 12 Evora - Monsaraz - Esporão - Mertola
Dag 13 Mertola - Tavira - Albufeira
Dag 14 Albufeira, excursie naar Silves, Lagos en Sagres
Dag 15 Albufeira - Faro - Amsterdam

Monsaraz PortugalIn de ochtend reizen we verder naar Monsaraz, een klein, als een vogelnest op een heuvel gelegen vestingstadje, beschermd door een 14e-eeuws kasteel. Het plaatsje is een soort levend museum. Vanaf de heuvel hebben we een mooi uitzicht over omliggende vlaktes van Alentejo en de wateren die worden afgesloten door de Alqueva-dam. In het plaatsje Esporai bezoeken we een wijnmakerij die onder het label 'Herdade do Esporao' de lekkerste wijnen maakt. 

Mertola PortugalWe rijden verder naar het charmante stadje Mertola, een rustig ommuurd plaatsje aan de oever van de Guadiana-rivier. Ooit was dit één van de belangrijkste rivierhavens van het mediterrane gebied en een reis naar Mertola is dan ook een reis door de tijd. Onder andere de Romeinen, Visigoten, Moslims en Christenen hebben hier hun sporen achtergelaten. De eerste bewoning van de nederzetting gaat maar liefst terug tot het neolithicum. Ook mag een stop in Tavira niet ontbreken; deze stad staad bekend als de mooiste van de Algarve! 

Eén van de bekendste regio's van Portugal is natuurlijk de Algarve, tot 1976 de meest zuidelijke provincie van het land en tegenwoordig onderdeel van het district Faro. Onze eeerste stop is in Tavira, wellicht de mooiste locatie in deze bekende kuststreek. Een bezoek aan de 4e-eeuwse Romeinse brug en het Moorse fort mag zeker niet aan de dag ontbreken! We verblijven twee nachten in Albufeira, waarvandaan we nog een aantal bijzondere plaatsen bezoeken. Wat de denken van Silves, de oude Moorse hoofdstad van de Algarve? Het imposante kasteel van de stad dateert uit de Moorse periode en is een indrukwekkend gezicht. Maar ook de gotische kathedraal zal voor mooie vakantiefoto’s zorgen.

Kust Lagos PortugalIn Lagos, onze volgende bestemming, komen het heden en het verleden samen in een bruisende stad. Van oudsher is dit een zeehaven waar volop handel werd gedreven en waarvandaan ontdekkingsreizigers begonnen aan hun reis. Tegenwoordig liggen hier met name plezierjachtjes. De oude slavenmarkt, tegenwoordig een cultureel centrum, is een herinnering aan de bittere prijs van alle pracht en praal. De kust bij Lagos is spectaculair en geliefd bij de vele badgasten.

Vuurtoren Cabo de Sao Vicente Sagres Algarve PortugalWe reizen door naar 'het einde van de wereld', oftewel Sagres. Het fort van dit stadje was ooit de beroemde navigatieschool van prins Henry de Navigator. Dit meest zuidwestelijke puntje van het Europese continent werd door de zeevaarders van weleer gezien als het einde van de wereld. Vanaf de vuurtoren op de kliffen, bekijken we nog een keer hoe de zon de zee in zakt, voordat we na nog één overnachting in Albufeira naar Faro rijden, waarvandaan we via Parijs terugvliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 mei - 18 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Boottocht door Porto
 • Port proeven in Vila Nova de Gaia
 • Bezoek en wijnproeverij bij Herdade do Esporao
 • Wandeling door Gerês nationaal park met gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, city tax in Porto en Lissabon (ca €20,- pp totaal), fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 745,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Portugal, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een heerlijke reis gehad die afwisselend was qua cultuur, natuur en wandelingen. Omdat Portugal nergens vlak is, is het veel hellingen en trappen lopen. Vooral de kleine authentieke dorpjes spraken me aan. Daarnaast 2 weken lang fantastisch gegeten en genoten van de Portugese keuken.

  9,0

 • Vorig jaar geëindigd in Porto en met deze rondreis het vervolg van Portugal mogen zien, beleven en voelen. Een indrukwekkende reis waarbij Portugal veel meer te bieden heeft dan strand. Kleine dorpjes met impsante kastelen en muren maar ook Porto en Lissabon waar het heerlijk dwalen is. Top Djoser!

  9,0

 • Wat een mooie gebalanceerde reis. Je reist van Noord naar Zuid door heel Portugal en bezoekt zowel de natuur als grote en kleinere steden, elk zeer charmant maar toch telkens weer anders en met eigen karakter. Deze reis heeft mijn verwachtingen overtroffen.

  9,0

 • Wauw, wat een mooi en interessant land is Portugal. De rondreis was prima, voldoende tijd overal en geen lange reisdagen. En wat hebben we veel gezien. Kastelen, paleizen, kerken en oude ommuurde stadjes. Ik genoot ervan!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op loopafstand van de binnensteden, maar in de grote steden komt het voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Het ontbijt is inbegrepen in de reissom.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Porto Hotel Tuela Porto
Coimbra Hotel Dona Inês
Nazare Hotel Miramar Sul
Lissabon Hotel 3K Europa
Evora Hotel Dom Fernando
Mertola Hotel Museu
Albufeira Hotel Vila Gale Atlantico


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 745,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

 • Hotel Tuela Porto Djoser Portugal
 • Hotel Tuela Porto kamer Djoser Portugal

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Hotel Dona Ines zwembad Coimbra Portugal
 • Hotel Dona Ines kamer Coimbra Portugal
 • Hotel Dona Ines ontbijt Coimbra Portugal

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Miramar Sul kamer Nazare Portugal
 • Hotel Miramar Sul zwembad Nazare Portugal

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel 3K Europa Lissabon buitenkant Djoser Portugal

  De hotels zijn centraal gelegen in de steden

 • Hotel 3K Europa Lissabon kamer
 • Hotel Dom Fernando kamer Evora Portugal

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer

 • Hotel Dom Fernando zwembad Evora Portugal
 • Hotel Dom Fernando ontbijt Evora Portugal
 • Hotel Meseu Mertola kamer Djoser Portugal
 • Hotel Meseu Mertola ontbijt Djoser Portugal
 • Hotel Vila Gale Atlantico Albufeira receptie Djoser Portugal
 • Hotel Vila Gale Atlantico Albufeira kamer Djoser Portugal
 • Hotel Vila Gale Atlantico Albufeira zwembad

  Ons hotel in Albufeira ligt op 300 meter van Praia da Galé

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd door KLM/Air France of Transavia. Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Porto

  Vertrek

  09:20 - 10:55

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Faro - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  09:45 - 13:35

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  14:30 - 15:45

Tijdsverschil met Nederland: in Portugal is het een uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

De hele reis maken we gebruik van een comfortabele en ruime bus. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan twee tot vijf uur. Portugal heeft uitstekende wegen, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken. Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. De grotere plaatsen kun je prima te voet verkennen, onze eigen reisbegeleider wijst je hierbij de weg.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Boottocht door Porto
 • Port proeven in Vila Nova de Gaia
 • Bezoek en wijnproeverij bij Herdade do Esporao
 • Wandeling door Gerês nationaal park met gids

Excursies

Parkje LissabonBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of zit graag op het terras met glaasje port of espresso. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Portugal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandelingen in Porto
 • Boottocht door Porto
 • Port proeven in Vila Nova de Gaia
 • Excursie naar Peneda Geres nationaal park
 • Uitstapje naar Cabo da Roca, Cascais en Estoril
 • Bezichtiging van de universiteit van Coimbra*
 • Bezoek en wijnproeverij bij Herdade do Esporao
 • Excursie naar Silves, Lagos en Sagres

*Om de excursie te garanderenis het raadzaam om op tijd kaartjes te kopen.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies en activiteiten worden geregeld, zoals bijvoorbeeld een Fado-optreden, een port-proeverij of een treinrit vanuit Porto door de schilderachtige Douro-vallei.

Reisdocumenten

 • Voor deze reis wordt gebruik gemaakt van een e-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.  

Geldzaken

Portugal gebruikt de euro als betaalmiddel.

Pinnen: overal mogelijk.
Creditcards worden ruim geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt ongeveer € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Ontbijt is bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel, dat je altijd zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Het eetgedrag van de Portugezen wijkt behoorlijk af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond ongeveer 13.30 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

Tussen 18.00 en 21.00 uur is de tijd voor borrels en de avondmaaltijd volgt pas daarna.

Gamba's eten PortugalTypisch Portugees zijn natuurlijk de visgerechten, zoals bacalhau en sardinhas en ook overheerlijke gamba's zijn op veel plaatsen te vinden. De gerechten zijn vaak eenvoudig, met wat groente en aardappels, maar heerlijk qua smaak. Portugezen zien maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes.

Een driegangenmenu kun je gebruiken vanaf € 10,-. Bezoek je een fadohuis, reken dan op € 30,- tot € 50,-.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers.

Klimaat en geografie

Het Iberisch schiereiland kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. Portugal kent een relatief gematigd klimaat door de invloed van de Atlantische Oceaan. Het landschap is hierdoor verrassend groen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Portugal?

We overnachten over het algemeen in sfeervolle Portugese familiehotels, die op loopafstand liggen van de centra van de verschillende plaatsen. De hotels hebben vaak een beperkt aantal eenpersoonskamers, dus mocht je hier interesse in hebben, wees er dan tijdig bij. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet.

Hebben we een eigen bus?

Voor de verplaatsingen Portugal hebben we een eigen bus met chauffeur. De bussen zijn comfortabel, er is voldoende ruimte en ze beschikken over airconditioning. Het voordeel van een eigen touringcar is dat we kunnen stoppen waar we willen.

Kan ik tijdens de reis de universiteit van Coimbra bezoeken?

Het is mogelijk de universiteit van Coimbra te bezoeken. Je dient hiervoor zelf een reservering te maken via de volgende website:  https://visit.uc.pt. Een geschikt moment hiervoor, is rond 10.30 à 11.00 uur op dag 5.

Wat is de beste reistijd?

Portugal kun je het best bezoeken tussen april en oktober. In het voorjaar is het vanwege de gematigde temperaturen ideaal om te reizen, daarnaast is de natuur dan op haar mooist. De zomers zijn warm.

Hoe is de verhouding natuur en cultuur tijdens de reis?

We bezoeken alle hoogtepunten van Portugal. Deze reis kenmerkt zich door de afwisseling tussen culturele alsook natuurlijke hoogtepunten. In de stad Porto hebben we gelegenheid om het Muziektheater van Porto te bezichtigen. Denk daarnaast ook bijvoorbeeld aan het bijwonen van een Fado-optreden. De prachtige natuur zie je bijvoorbeeld in het Peneda Gerês nationaal park in Portugal. Ook is de ruige kust bij Albufeira adembenemend.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Portugal

Bekijk alle reisblogs over Portugal