Tibet & Nepal

Rondreis Tibet & Nepal21 dagen

De reis begint en eindigt in Kathmandu. Op weg naar de grens met Tibet bezoeken we de andere koningsstad in de Kathmandu vallei, Bhaktapur. We overnachten in Nagarkot met uitzicht op de Himalaya. Door een prachtig berggebied reizen we rustig naar Lhasa. Onderweg zien we indrukwekkende kloosters, landschappen en mensen. We hebben uitgebreid de tijd om Lhasa, het Potala Paleis en de Jokhang tempel te ontdekken. Aan het einde van de reis nemen we een vlucht terug naar Kathmandu waar we nog een dag de tijd hebben om rond te kijken en souvenirs te kopen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Tibet & Nepal, 21 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu
 4. Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot
 5. Nagarkot - Kathmandu
 6. Kathmandu - Syabrubensi
 7. Syabrubensi - Jilong
 8. Jilong - Tingri
 9. Tingri - Sakya
 10. Sakya - Shigatze
 11. Shigatze
 12. Shigatze - Gyantze
 13. Gyantze - Samyeklooster
 14. Samyeklooster - Lhasa
 15. Lhasa
 16. Lhasa, excursie naar Ganden en Drak Yerpaklooster
 17. Lhasa
 18. Lhasa - vlucht naar Kathmandu
 19. Kathmandu
 20. Kathmandu
 21. Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kathmandu

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu
Dag 2 aankomst Kathmandu
Dag 3 Kathmandu
Dag 4 Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

Riksja Kathmandu NepalDe reis begint in de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een fascinerende stad, die vol staat met stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen. Kathmandu is eigenlijk één groot openluchtmuseum waar op elke straathoek wel iets te zien is. Rond het Durbarplein, het centrum van de stad, liggen bijzondere gebouwen als het koninklijk paleis Hanuman Dhoka, de Talejutempel en het huis van Kumari, de levende kindergodin. 

Als je geluk hebt kun je hier misschien een glimp van haar opvangen. De fraaie oude Kasthamandaptempel, de naamgever van de stad, werd volgens de overlevering gebouwd uit het hout van één boom. Vlakbij de stad liggen de stoepa’s Bodnath en Swayambunath. Deze laatste wordt ook wel ‘apentempel’ genoemd en biedt niet alleen een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, maar ook een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rondom Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen gevestigd. In de vroege avonduren komen hier veel Tibetanen samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa.

Bij het hindoetempelcomplex Pashupatinath, aan de heilige Bagmathirivier, vinden regelmatig lijkverbrandingen plaats. Zo ook de crematie van de in 2001 vermoorde koninklijke familie. Ook de andere twee koningssteden Patan en Bhaktapur liggen in de Kathmanduvallei. Patan, waar de paleizen en tempels ook aan het Durbarplein liggen, is vanuit Kathmandu eenvoudig bereiken.

Bhaktapur NepalWe vertrekken met onze eigen bus richting de Himalaya, maar onderweg in de Kathmanduvallei bezoeken we eerst Bhaktapur. Dit kleine stadje met een wirwar aan steegjes en verschillende mooie pleintjes ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Vooral het Durbarplein en het pottenbakkersplein zijn een bezoek meer dan waard. Na Bhaktapur bezoeken we, als de tijd het toelaat, de oude hindoetempel Changu Narayan. Dan slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. We verblijven hier een hotel met een heerlijke tuin bovenop een heuvelrug. Met helder weer heb je van je balkon 's ochtends een imponerend uitzicht op het Himalayagebergte.

 

De Kathmanduvallei

Dag 5 Nagarkot - Kathmandu
Dag 6 Kathmandu - Syabruensi
Dag 7 Syabruensi - Jilong
Dag 8 Jilong - Tingri

Na een overnachting met hopelijk de Mount Everest te hebben gezien vertrekken we weer naar Kathmandu. Onderweg maken we een prachtige wandeling met uitzicht op de vallei en door dorpjes naar een Vishnu tempel. De Changu Narayan is een van de oudste tempels van Nepal. We hebben nog een overnachting in Kathmandu voor we vertrekken voor onze tocht naar het dak van de wereld. Omdat de conditie van de weg veel minder is, leggen we deze reis af met 4 wheeldrives. Een spectaculaire tocht met veel fotoshops in de dorpjes die we onderweg tegenkomen. Op 18 km voor de grens met Tibet overnachten we in Syabrubensi, een leuk Tamang dorp, omringt door bergen. Hier verblijven we in eenvoudige hotel. Je kun een korte wandeling maken of bij de lokale ambachtslieden kijken hoe ze hun ambacht beoefenen. 

Tibet landschapDe grens met Tibet is vanaf het hotel maar een paar kilometer verderop maar in Tibet is het ineens twee uur en een kwartier later. De weg slingert zich langs snelstromende rivieren en veel groen naar de grens. Na de uitgebreide formaliteiten aan de Chinese kant zijn we dan eindelijk in Tibet. In het grensplaatsje Jilong hebben we onze eerste kennismaking met Tibet. Er wordt bijna geen engels gesproken maar de lokale bevolking knikt vriendelijk terug. Van het groene glooiende landschap in Nepal wordt de omgeving, naarmate onze reis naar het hooggelegen Tibetaanse plateau vordert, steeds grilliger en onherbergzamer. De route van de grens naar de hoofdstad, Lhasa, mag zeker één van de spectaculairste routes ter wereld worden genoemd. Rijdend over ‘het Dak van de Wereld’ zie je enkele hoge Himalayapieken, kleine Tibetaanse dorpjes en grazende yaks.

Langzaam aan moeten we wennen aan de hoogteverschillen. Regen kan de weg ‘s zomers wat moeilijk begaanbaar maken zodat we ondanks de afstand veel tijd nodig hebben. In een paar dagen tijd stijgen we behoorlijk wat meters. Doe het die eerste dagen vooral rustig aan, dan kun je zonder al te veel lichamelijke ongemakken genieten van de omgeving.Je dient je te kleden tegen de kou op de bergpassen en het is belangrijk je rustig voort te bewegen want de ijle lucht vergt veel van je energie. Bij helder weer kunnen we vanuit Tingri de besneeuwde toppen van de Mount Everest zien.

Yak TibetVanaf de Tibetaanse zijde is het zicht op de Mount Everest (met 8.848 meter de hoogste berg ter wereld) nog indrukwekkender dan vanaf de Nepalese kant. In Tingri (op 4.550 meter) overnachten we in een Tibetaanse hotel met een sfeervolle eetzaal. De bedden hebben dikke donsdekens en de gebruikelijke waterkoker klaar, deze vind je op alle hotelkamers. ‘s Avonds kom iedereen naar de knusse, lekker verwarmde eetzaal voor een maaltijd. De volgende ochtend hoef je alleen maar het hotel uit te lopen om vanaf de straat de Mount Everest te zien liggen. Als je al een beetje gewend bent aan de hoogte kun je een stukje het dorpje inlopen en vragen of je mee mag op een elektrische brommer met laadbak om je naar een ander uitzichtpunt op de mount Everest te brengen.

Shigatze

Dag 9 Tingri - Sakya
Dag 10 Sakya - Shigatze 
Dag 11 Shigatze

Via de Lagpa-pas (5.100 meter) rijden we door ruig berglandschap met fantastisch mooie uitzichten. Onderweg zie je herders met hun kuddes yaks en schapen. Wellicht een goed moment voor een kopje yakboterthee! De Tibetanen drinken de hele dag door tientallen koppen per dag van deze drank met z’n bijzondere geur en smaak. Eigenlijk is het geen thee, maar gemalen gerst met yakboter, heet water en zout. Yakboterthee is zeker de moeite van het proberen waard, ook al zijn de meeste westerse bezoekers er niet van gecharmeerd. We brengen een bezoek aan het Sakya klooster, het belangrijkste klooster van de roodkap monniken. 

Shigatse monnik TibetOok tijdens de reisdag naar Shigatse passeren we op 4500 meter de Yalung pas weer. Shigatse, op 3.900 meter, is de tweede stad van Tibet en de naam betekent ‘mooie plek’. Je kunt hier het indrukwekkende Tashilunpoklooster bezoeken, de residentie van de Panchen Lama en één van de belangrijkste operationele kloosters in Tibet. Dit klooster heeft, sinds de bouw in 1447 onder leiding van de eerste Dalai Lama, altijd een vooraanstaande plaats ingenomen. Hier kwamen geestelijke en politieke leiders bijeen om de politieke en economische besluiten voor het land te nemen. In die tijd leefden zo’n 3000 monniken in het klooster, nu nog ‘slechts’ 600.

Het klooster heeft weinig te lijden gehad tijdens de Culturele Revolutie en wordt onder begeleiding van onze lokale gids bezichtigd. Wellicht tref je het en kun je één van de vele ceremonies bijwonen. Monniken, gekleed in hun traditionele donkerrode gewaden en goudgele mutsen, prevelen hierbij geconcentreerd hun gebeden. Tijdens de ‘kora’, de pelgrimsroute om het klooster, kom je Tibetaanse pelgrims tegen, maar heb je ook mooie uitzichten op het klooster en de omgeving van Shigatse. Sla ook de markt, in het historische Tibetaanse stadsdeel en met uitzicht op het oude fort, niet over.

Gyantse en Samye

Dag 12 Gyantse - bezoek Samyeklooster
Dag 13 Samye - Lhasa

Gyantse TibetWe rijden voornamelijk door vruchtbaar landbouwgebied naar Gyantse. In deze stad zijn de Chinese invloeden niet zo groot zodat de sfeer nog authentiek Tibetaans is gebleven. In Gyantse, vroeger een belangrijke pleisterplaats voor wolhandelaren op doortocht naar India, kun je de imposante dzong (fort) bekijken en daar het uitzicht bewonderen over het klooster en de stad. Binnen de kloostermuren ligt de 35 meter hoge Kumbumstoepa, één van de mooiste bouwwerken in Tibet, met binnenin 112 kapellen vol beelden en muurschilderingen. Onderweg naar Samye passeren we verschillende passen, waarvan één boven de 5000 meter. Het levert steevast prachtige uitzichten op besneeuwde bergen en een gletsjer op.

Samye TibetDe 4.974 meter hoge Kambapas geeft een verbluffend zicht op het heilige turkooizen Yamdrok Tso-meer. Langs de kant van de weg staan vele gebedsvaantjes en offerstenen die de reiziger moeten beschermen. Het geklapper van de vaantjes op de eenzame vlakte is indrukwekkend om te horen en bedoeld om de goden te wijzen op de plaats waar mensen hen vereren. Na een laatste afdaling, tot ongeveer 3600 meter, vervolgen we onze weg naar de Yarlung Tsangpo rivier (ook wel Brahmaputra genaamd). Na een tocht langs de Yarlung-Tsangpo-rivier bereiken we het Samyeklooster, het oudste van Tibet, waar we overnachten op loopafstand van het klooster. Je kunt vrij het kloosterterrein op en door de tuinen lopen langs de vier stupa's die allemaal een andere kleur hebben. Natuurlijk staan we vroeg op om de ochtendrituelen in het klooster mee te maken alvorens we op weg gaan naar de hoofdstad. 

Lhasa

Dag 14 Lhasa, Potalapaleis
Dag 15 Lhasa, excursie Ganden en Drak Yerpa klooster
Dag 16 Lhasa
Dag 17 Lhasa

Potalapaleis Lhasa TibetHet eerste dat je ziet als je Lhasa nadert, is het Potalapaleis dat is gebouwd op een heuvel en hoog boven de stad uittorent. Hoewel dit paleis de winterresidentie van de Dalai Lama was, is het niet het belangrijkste religieuze bouwwerk. Dat is de centraal gelegen Jokhangtempel, het oudste heiligdom van het Tibetaanse boeddhisme. De vele pelgrims, die van heinde en verre komen en vaak dagenlang onderweg zijn, werpen zich in de volle lengte van het lichaam op de grond en raken met hun voorhoofd de heilige grond aan. Zo leggen zij al biddend, met hun hele lichaam, hun pelgrimstocht rondom de tempel af.

Verzamelplaats voor pelgrims en bezoekers is het plein voor Jokhang, de Barkhor. Het is fascinerend om de pelgrims zich te zien voorbereiden op hun gebeden voor geluk. Het is bijna niet voor te stellen dat dit heiligdom na de Culturele Revolutie een tijd als pension en bioscoop is gebruikt. Gelukkig heeft de tempel zelf hier geen schade van ondervonden. Ook de moeite waard is het Norbulingka, het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama. 

Bid wielen TibetTijdens het verblijf in Lhasa kun je een bezoek aan de belangrijke kloosterplaatsen even buiten de stad, Drepung en Sera. Drepung is het rijkste kloostercomplex met de meeste monniken. Op de begraafplaats even buiten het Seraklooster worden de stoffelijke resten van overledenen achtergelaten ten prooi aan wilde dieren want er is in Tibet niet genoeg hout om de doden te kunnen verbranden. In de tuin van het Seraklooster houden de monniken ‘s middags regelmatig debatten over religie en wereldse zaken, een belangrijk onderdeel van hun opleiding. Wanneer de tijd het toelaat kunnen belangstellenden een blindeninstituut bezoeken.

Vanuit Lhasa maken we een excursie naar de twee mooi gelegen kloosters van Ganden en Drak Yerpa. Ganden ligt op een bergtop 45 kilometer ten noorden van de hoofdstad. In Ganden kan de mooie met zilver en goud gedecoreerde tombe van Je Tsongkhapa Lozang Drapa worden bezocht. Deze wordt veelvuldig bezocht door pelgrims. Rondom het Drak Yerpa klooster bevinden zich allerlei holtes waar monniken zich kunnen terug trekken om te mediteren. Nabij ligt een luchtbegraafplaats en de uitzichten vanaf het klooster zijn op zijn minst spectaculair te noemen.

Kathmandu


Dag 18 Lhasa - vlucht naar Kathmandu
Dag 19 Kathmandu
Dag 20 Kathmandu
Dag 21 Kathmandu - Amsterdam

We vliegen van Lhasa rechtstreeks terug naar Nepal. Onderweg heb je, bij goed weer, nog prachtige uitzichten op de hoogste pieken van de wereld die je eerder vanaf een lager niveau hebt kunnen zien. In Kathmandu heb je nog een volle dag de tijd om de dingen te gaan bekijken die je tijdens de eerste dagen nog niet hebt gezien. Kathmandu is bovendien een paradijs voor souvenirjagers. Na een laatste maaltijd in één van de vele gezellige restaurantjes van Kathmandu vlieg je terug naar Amsterdam.

N.B. Soms is een traject (gedeeltelijk) ontoegankelijk geworden en moet de route worden aangepast. Onder uitzonderlijke weersomstandigheden kan het moeilijk begaanbare grenstraject tussen Nagarkot (Nepal) en Jilong (Tibet) komen te vervallen. Een extra vlucht van Kathmandu naar Lhasa zou dan noodzakelijk zijn. We volgen dan een aangepast programma vanuit Lhasa. De ingelaste vlucht brengt extra kosten met zich mee en we wijzen je erop dat bij een dergelijke noodzakelijke aanpassing de kosten voor rekening van de reizigers zijn.

Tot deze routewijzigingen kan meestal pas ter plaatse, door de reisbegeleiding en de lokale agent in samenspraak met Djoser, ‘last minute’ besloten worden. We kunnen je daarover dus niet altijd van tevoren inlichten, maar je hoort het dan ter plaatse van de reisbegeleiding.

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uit trekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 mei - 29 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht van Lhasa naar Kathmandu
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Lokale gids in Tibet
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Gezien het kleinschalige karakter van de accommodaties in Tingri en Samye kunnen we daar niet altijd een eigen kamer garanderen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken, maar alleen na je reis. Je verblijft dan na afloop van je reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 33,50. Een verlenging in Lhasa is in verband met het groepsvisum niet mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €495,-.  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Van de bezoekers aan de Himalaya wordt er extra aanpassingsvermogen verwacht, dit wordt ruimschoots beloond met het exclusieve, bijzondere karakter van deze streek en onze reis. In Tibet is het toerisme, in de kleinere plaatsen, nog een relatief nieuw verschijnsel met een klein aanbod aan overnachtingsplaatsen.

Bij het Samyeklooster verblijven we in eenvoudige, maar typisch Tibetaans onderkomens met gedeeld sanitair. Het kan voorkomen dat ivm de beperkte capaciteit de kamers met 3 of 4 andere reisgenoten gedeeld worden.

In de steden Gyantse, Shigatse en Lhasa overnachten we in goede hotels.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kathmandu Hotel Thamel
Lhasa Jin Bo Grand Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Gezien het kleinschalige karakter van de accommodaties in Tingri en Samye kunnen we daar niet altijd een eigen kamer garanderen.

 • tibet en nepal accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Tibet en nepal accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet en Nepal rondreis Djoser
 • Tibet en Nepal excursie djoser
 • Tibet en Nepal hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet en Nepal Djoser accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet en Nepal rondreis accommodatie overnachting Djoser \
 • Tibet en nepal rondreis accommodatie hotel overnachting Djoser
 • Rondreis Tibet en Nepal hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet en nepal rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tibet en Nepal rondreis accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  20:45

  Aankomst

  06:20

 • Vlucht met

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:35

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  15:10

  Aankomst

  17:45


Tijdsverschil: in Nepal is het in de zomer 3 uur en 45 minuten later dan in bij ons. In Tibet geldt Chinese tijd, die 6 uur verschilt met onze zomertijd.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Als je het landarrangement boekt dien je zelf te zorgen voor internationale vlucht en de transfers van en naar de luchthaven. Tijdens de reis wordt er gereisd met een vliegtuig en bus.

We beschikken zowel in Tibet als in Nepal over eigen, bussen. Zo kunnen we stoppen waar en wanneer we willen, bijvoorbeeld om een dorpje, een lokale markt of andere bezienswaardigheid te bezoeken.

De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Verschillende reisdagen op het ‘dak van de wereld’ zijn lang omdat de kwaliteit van de wegen nog niet overal even goed is.

In de steden en dorpen kun je vaak gebruik maken van taxi’s of fietsriksja’s. Het grenstraject over het stukje niemandsland wordt soms uitgevoerd met trucks.

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Tibet en Nepal bus vervoersmiddel Djoser
 • Tibet en Nepal bus vervoersmiddel rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht van Lhasa naar Kathmandu
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Lokale gids in Tibet
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij  Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Kathmandu of Lhasa op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het (dak)terras, om onder het genot van een glaasje yakboterthee, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige ‘highlights’ mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat de entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis door Tibet en Nepal zijn de volgende excursies inbegrepen:
 

 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels.
 • Bezoek aan Tashilunklooster in Shigatse
 • Bezoek aan het spectaculair gelegen Samyeklooster, een van de oudste van Tibet
 • Excursie vanuit Lhasa naar het Ganden en weinig bezochte Drak Yerpaklooster

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort: moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn
 • Visum voor Nepal (voor 30 dagen, € 75,-). Je kunt je visum via het Visumburo laten verzorgen. Naast de kosten van het visum brengen we € 30,- bemiddelingskosten per visum per persoon in rekening. Je ontvangt dan ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Een visum voor China dien je in Kathmandu te regelen (kosten $ 115,-). Chinese visa uitgegeven in Nederland of België zijn niet geldig!
 • Djoser verzorgt de benodigde uitnodiging voor Tibet en brengt hiervoor € 25,- op de factuur in rekening. Voor deze uitnodiging hebben we 6 weken voor vertrek een kopie van het paspoort nodig waarmee je reist.

Geldzaken

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese rupee. In Tibet wordt er betaald met de Chinese yuan (renminbi). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in Jilong, Sakya, Sygatse, Gyantze, Lhasa en Kathmandu
Contant: euro’s en dollars (deze laatste voor het visum China dat in Kathmandu geregeld wordt)
Creditcard: wordt alleen in Kathmandu en Lhasa geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 225,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf waar en met wie je gaat eten. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf, of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant of eethuis.

Hoewel de middelen in Tibet beperkt zijn, vallen de typische gerechten als momo’s (gevulde deegballetjes) en thukpa (noedelsoep) meestal wel in de smaak. Andere specialiteiten zijn yakkaas en gedroogd yakvlees, maar je komt ook veel Chinese gerechten tegen met vooral groenten en noodles.

Thee is de volksdrank, die krijg je op veel plaatsen automatisch voorgezet, maar mineraalwater, frisdrank en bier zijn ook vrijwel overal verkrijgbaar. Yakboterthee, met de zoute smaak, is typisch Tibetaans, dus die moet je beslist een keer proberen. In vrijwel alle accommodaties is warm water beschikbaar voor een kop thee of instantkoffie.

In Nepal is het altijd mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dahl baht’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In Kathmandu zijn de varianten van westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk.

Gezondheid

Voor deze reizen worden vaccinaties aangeraden tegen DTP, tyfus en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in het de landen zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed op te letten wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalaya regio vermoeiend kan zijn. Zorg er daarom voor, dat je tijdens de reis goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Onderschat de zwaarte van de reis niet en bereid je er goed op voor. We reizen in Tibet op grote hoogte (van 3600 tot 5200 meter) en het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan hoofdpijn veroorzaken, misselijkheid, slapeloosheid, duizelingen of kortademigheid.

Het is raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op grote hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen ouder dan zestig raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met een arts.

Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Je lichaam moet behoorlijk wennen aan de grote hoogte en je kunt fysieke inspanning dan ook het beste vermijden. Voor eventuele gevallen waarbij directe medische hulp noodzakelijk is, zijn onze reisbegeleiders voldoende geïnstrueerd om je op de juiste wijze te begeleiden.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken, maar alleen na je reis. Je verblijft dan na afloop van je reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 33,50. Een verlenging in Lhasa is in verband met het groepsvisum niet mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de Tibet reizen alleen uit van april tot en met november; in de wintermaanden zijn de passen door de sneeuw onbegaanbaar. Op deze passen veroorzaken de hoogte en de wind het gehele seizoen een snijdende kou, maar ook de zon is fel, op grote hoogte, waardoor het uit de wind vaak erg aangenaam is.

De moesson heerst grofweg in juli en augustus, maar volledig voorspelbaar is dat niet. Ook al heeft Tibet, aan de noordkant van de hoogste pieken, veel minder neerslag dan de zuidelijker gelegen gebieden, je moet in de regentijd rekening houden met gladde wegen in de bergen en oponthoud tijdens reisdagen. Regen valt meestal aan het einde van de dag en ’s nachts. De buien zijn vrijwel altijd kort en hevig en in deze periode is het wolkendek vaak dicht. Wanneer de zon er doorheen komt wordt het aangenaam warm, maar het kan ’s avonds en ’s nachts weer behoorlijk afkoelen. Reis je eind oktober en of in november dan zal de temperaturen tot 0 graden dalen, dit levert de mooiste uitzichten op het gebergte op.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis door Nepal en Tibet?

In de meeste plaatsen verblijven we in goede hotels met douche en toilet op de kamer. Aangezien het toerisme in Tibet nog in zijn kinderschoenen staat, zijn sommige hotels wat eenvoudiger maar een waterkoker is er altijd. Er zijn altijd extra dekens beschikbaar voor de koude nachten. Een heel enkele keer verblijven we op een lokatie waar het sanitair gedeeld wordt.

Hoe is het vervoer in Tibet?

Tibet ligt op grote hoogte, krijg je daar last van?

Hoe wordt de groep in Tibet begeleid?

Is het politiek gezien wel aan te raden om naar Tibet te gaan?

Heb ik een visum voor China en Nepal nodig voor deze reis?

Hoe kom ik aan een visum voor China & Nepal?

Wat dien ik in te vullen op het visumformulier?

Wat is het voltage in Tibet en Nepal?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het was een geweldige reis! De groep ging met elkaar op. Yvonne was ook geweldig ondanks dat het haar eerste keer in Nepal en Tibet was. Ze kon goed met lastige momenten omgaan.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, mooi opgebouwd reisprogramma, indrukwekkend landschappen en sfeervolle tempels. Het bezoek aan het Potala Paleis was een van de vele hoogtepunten. Vervoer en hotels waren prima en alles uitstekend geregeld door enthousiaste reisbegeleidster en lokale gids.

  9,0

  9,0
 • Het was erg fijn om tijdens deze reis een eigen bus te hebben. Zo konden wij op de meest prachtige plekjes stoppen.

  9,0

  9,0
 • De lokale gids en de reisbegeleiding waren super. Zij hebben er samen voor gezorgd dat het een reis om nooit te vergeten is!

  8,5

  8,5
 • Het was geweldig om op het dak van de wereld te zijn. Het landschap was zo mooi en indrukwekkend.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Excursie naar de authentieke kloosters Ganden en Drak Yerpa
 • Rondleiding in het Potala paleis
 • Spectaculair uitzicht op de Mount Everest
 • Bijwonen van een gebedsdienst in het Samye klooster
 • Samen met pelgrims de 'kora' lopen om het Tasilunpokklooster
 • Picknick met uitzicht op een heilig meer
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Het was een geweldige reis! De groep ging met elkaar op. Yvo...
Het was een geweldige reis! De groep ging met elkaar op. Yvonne was ook geweldig ondanks dat het haar eerste keer in Nepal en Tibet was. Ze kon goed met lastige momenten omgaan.

Virginie B. - 9,0
Fantastische reis, mooi opgebouwd reisprogramma, indrukwekke...
Fantastische reis, mooi opgebouwd reisprogramma, indrukwekkend landschappen en sfeervolle tempels. Het bezoek aan het Potala Paleis was een van de vele hoogtepunten. Vervoer en hotels waren prima en alles uitstekend geregeld door enthousiaste reisbegeleidster en lokale gids.

Daphne L. - 9,0
Het was erg fijn om tijdens deze reis een eigen bus te hebbe...
Het was erg fijn om tijdens deze reis een eigen bus te hebben. Zo konden wij op de meest prachtige plekjes stoppen.

Senna L. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Tibet & Nepal

Het weer in Tibet & Nepal

20°C

Terug naar boven