• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5

  Cuba20 dagen West & Oost

  Op deze veelzijdige familiereis door Cuba maak je kennis met alle highlights van het eiland. Je begint de reis in het bruisende Havana. Je ontdekt het gehiem van de Cubaanse sigaar in het prachtige Vinales en bezoekt het koloniale Trinidad. Net als de piraten in de 17e eeuw kunnen we eindeloos dwalen in het oude centrum van Camagüey, om daarna in de sporen te treden van de Cubaanse revolutionairen in het Sierra Maestra gebergte. In Santiago, de bakermat van de Cubaanse son, gooi je flink de heupen los op het ritme van de salsa. Na een intensieve reis vol met onvergetelijke ervaringen eindigen jullie de reis aan twee van Cuba’s meest beroemde stranden. Zowel in Guardalavaca als in Varadero kun je een plons nemen in de Caribische wateren, lekker te snorkelen en met een mojito in de hand te genieten van ondergaande zon!

  Reisschema

  1. Amsterdam - Havana
  2. Havana, stadswandeling Old Havana
  3. Havana - Soroa - Viñales
  4. Viñales
  5. Viñales - Playa Larga
  6. Playa Larga - Trinidad
  7. Trinidad
  8. Trinidad - Camagüey
  9. Camagüey - Sierra Maestra
  10. Sierra Maestra - Santiago
  11. Santiago
  12. Santiago
  13. Santiago - Guardalavaca
  14. Guardalavaca
  15. Guardalavaca - Morón
  16. Morón - Remedios - Santa Clara
  17. Santa Clara - Varadero
  18. Varadero
  19. Varadero - Havana
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Groep CubaCuba is een reis terug in de tijd voor jong en oud! Het leven lijkt stil te staan en speelt zich grotendeels af in de buitenlucht. Hierdoor is het gemakkelijk contact leggen met de zeer vriendelijke bevolking. Behalve een bezoek aan de prachtige koloniale steden Havana, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey, Santiago en Remedios zijn er volop mogelijkheden om van de prachtige natuur te genieten. Diep verscholen in de wouden van het Sierra Maestra gebergte ontdek je waar de Cubaanse revolutie begon. Uiteraard zou de reis niet compleet zijn zonder een bezoekje aan de parelwitte stranden van Guardalavaca en Varadero. Kortom, deze reis door Cuba is de perfecte cocktail van cultuur, natuur, strand en geschiedenis, met een vleugje politiek. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin!

  De kleurrijke hoofdstad van Cuba: Havana

  Dag 1 Amsterdam - Havana
  Dag 2 Havana, City tour

  Havana straat CubaAls je door de straten van Havana wandelt, vallen alle beroemde ‘eyecatchers’ gelijk op: de pastelkleuren van de huizen, het leven op straat en de oude Amerikaanse auto's die door hun eigenaren worden vertroeteld en gepoetst. Het oudste deel van de stad, Habana Vieja, staat met zijn prachtige koloniale monumenten al sinds jaar en dag op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Real Fuerza-fort uit 1558 is het oudste monument van de stad.

  Met een stadwandeling maken wij kennis met deze bruisende stad. Aan de Plaza de Armas staat het Paleis van de Capitanes Generales. Dit fraaie, vierkante gebouw is nu stadsmuseum, en op de plaats waar de stad in 1519 officieel werd gesticht staat het monument Templete. De oude apotheek in de winkelstraat Obispo is ook een leuke bezienswaardigheid. Je zal niet de eerste en de enige zijn die op het terras van de beroemde bar Bodeguita del Medio een (alcoholvrije) mojito bestelt. Dit was het geliefde mixdrankje van de beroemde schrijver Hemingway. Het is altijd leuk om het leven op straat van een afstandje te bekijken. De kans is groot dat je in Havana een oude afgeschreven Nederlandse bus ziet rijden, met als eindbestemming Rotterdam Centraal op de voorruit!

  Oldtimer Havana CubaEr is ook veel prots en praal te ontdekken. In het vroegere presidentspaleis is nu het Museo de la Revolucion gevestigd en achter het museum staat het jacht 'Granma' in een glazen kist. Met dit jacht voer Fidel Castro in 1956 met zijn makkers van Mexico naar Cuba om de revolutie te beginnen. Aan de rand van de oude stad ligt het Capitolio, een protserig bouwwerk uit 1929 dat vroeger het parlementsgebouw was. Het imposante interieur heeft veel bladgoud en is en replica van het Capitool in Washington.

  's Avonds is het heerlijk flaneren over de zeeboulevard Malecón, dé ontmoetingsplaats van alle 'Habaneros'. Havana swingt! In la Casa de la Trova, een populaire muziekcafé, kun je je heupen losgooien.

  Authentiek Viñales met zijn rijzende Mogotes

  Dag 3 Havana - Soroa - Viñales
  Dag 4 Viñales, excursie naar de Viñales-vallei

  Paardenkar Viñales CubaNa een intensive kennismaking met de hoofdstad, verlaten we Havana en rijden we westwaarts naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río: het sigarencentrum van Cuba. Allereerst maken we een stop in Soroa in de Sierra del Rosario. Hier bezoeken we een indrukwekkend natuurgebied. We maken een mooie wandeling, bezoeken koffieplantages en lunchen onderweg in een creools restaurantje. Vervolgens rijden we verder naar het dorpje Viñales, waar we die avond zullen overnachten.

  De volgende dag gaan we op avontuur door de beeldschone natuur van de Vinales-vallei. Die wordt getekend door de typische ‘mogotes’: dichtbegroeide kalkstenen heuvels met prachtige ronde vormen. Het landschap nodigt uit tot het maken van wandelingen of paardrijdtochten. In de grot 'Cueva del Indio' kun je na een stukje lopen en via een onderaardse rivier naar buiten varen.

  Een lange rit voert ons langs de zuidkust naar het schiereiland Zapata. Onderweg zien we langzaam het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaan in de moerassen van Zapata. Midden in deze moerassen ligt de historische 'Bahia de Cochinos', oftewel de Varkensbaai. Hier werd in april 1961 een inval van een CIA-legertje na drie dagen afgeslagen. Mede omdat de verwachte algemene opstand tegen Castro uitbleef. De verdediging werd in eigen persoon geleid door Fidel. Een klein museum herinnert aan deze voor Cubanen heroïsche strijd. Na een overnachting in het kleine vissersdorpje Playa Larga rijden we door naar Trinidad. Onderweg maken we nog een korte stop in Cienfuegos waar we deze Frans koloniale stad kunnen ontdekken.

  Straat Trinidad CubaWe rijden verder over een mooie route door de 'Sierra del Escambray'. We verblijven in het authentieke plaatsje Trinidad, dat sinds 1988 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de 19e eeuw zorgden slavenhandel en suikerrietproductie ervoor dat Trinidad een rijke stad werd. Het verdiende geld werd besteed aan de architectuur van de stad. Nu is het een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum. Steegjes met keienbestrating slingeren tussen de uitbundig gekleurde huizen en koloniale gebouwen door. Rond het rustieke centrale plein staan koloniale woonhuizen, die vandaag de dag meestal zijn verandert in musea. Vergeet in niet de heupen los te gooien tijdens een salsadansles!

  Waan je teug in de tijd in koloniaal Trinidad

  Dag 7 Trinidad - Topes de Collantes
  Dag 8 Trinidad - Camagüey

  Na het bezoek aan het swingende Trinidad verruilen we het tropische klimaat voor de koelere en vochtigere bergen. We gaan met een heuse truck op pad. Het nationaal park Topes de Collantes is omgeven door eucalyptusbossen, hoge varens en koffieplantages. Je zult zeker verschillende prachtig gekleurde tropische vogelsoorten tegenkomen en schitterende watervallen ontdekken. In het nabij gelegen 'Valle de los Ingenios' zijn te midden van de suikerrietvelden de oude ruïnes van de suikerfabrieken te bewonderen.

  Straat Camagüey CubaVanuit Trinidad rijden we door een vlak Cubaans landschap, dat vooral wordt gebruikt voor de veeteelt, naar Camagüey. Camagüey heeft een charmant oud centrum met smalle, bochtige straten en koloniale huizen. Het centrum staat onder toezicht van de nationale monumentenzorg. Je treft er een aantal prachtige kerken aan. De binnenstad is een echt doolhof. De straten lopen zigzaggend door elkaar. Dit is bewust gedaan om binnenvallende de piraten te misleiden.

  Na een overnachting rijden we verder naar de Sierra Maestra, de grootste en hoogste bergketen van het eiland. De pieken zijn dichtbegroeid en worden geflankeerd door koffie-, bananen- en cacaoplantages. We verblijven in de Sierra Maestra op een mooie locatie te midden van het natuurgebied, tussen de ‘guajiros’: eenvoudige gastvrije boeren, die je met alle plezier een banaan of een avocado toestoppen!

  Het charmante oude centrum van Camagüey

  Dag 9 Camagüey - Sierra Maestra
  Dag 10 Sierra Maestra - Santiago de Cuba

  Centrum Camagüey CubaCamagüey heeft een charmant oud centrum met smalle bochtige straten en koloniale huizen. Het centrum staat onder toezicht van monumentenzorg. Je treft er een aantal prachtige kerken aan. De binnenstad van Camagüey is een werkelijk doolhof. De straten lopen zigzaggend door elkaar. Dit is bewust gedaan in de 17de eeuw, om de piraten te misleiden.

  Na een overnachting rijden we verder naar de Sierra Maestra, de grootste bergketen van het eiland. De bergen zijn dichtbegroeid en worden geflankeerd door koffie-, bananen- en cacaoplantages. We verblijven in de Sierra Maestra op een mooie locatie te midden van het natuurgebied, tussen de “guajiros”, eenvoudige gastvrije boeren, die je met alle plezier een banaan of een avocado toestoppen!

  Vanaf hier maken wij de excursie naar de 'Comandancia de la Plata'. Een stevige wandeling voert je naar wat in de jaren vijftig het hoofdkwartier van Castro was. Hier bevindt zich een verscholen hut waar de commandant 6 maanden heeft doorgebracht, een veldhospitaal en een radiostation. Vervolgens rijden we naar de tweede stad van Cuba, Santiago de Cuba.

  De tweede stad van Cuba: Santiago

  Dag 11 Santiago
  Dag 12 Santiago (Gran Piedra)
  Dag 13 Santiago - Guardalavaca

  Santiago de CubaSantiago de Cuba, in het oosten van het land, is de tweede stad van Cuba en de officieuze hoofdstad van de revolutie. Ook hier prijkt de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot de monumenten behoort onder andere de kathedraal, die na vele aardbevingen en verwoestingen in 1922 volledig gerestaureerd werd. De smalle straatjes rond het centrale Parque Céspedes zijn steil, de stad is namelijk op verschillende heuvels bij de baai gebouwd. Op 26 juli 1953 begon in Santiago de revolutie van Fidel Castro met de mislukte aanval op de Moncada-kazerne, nu een museum compleet met kogelgaten. Aan de rand van de stad ligt de in 1838 gebouwde rumfabriek van Bacardi. Buiten de stad ligt het Morro-fort, dat de ingang van de baai bewaakt en weidse uitzichten biedt. Santiago is de stad waar het hart van typische Cubaanse son-muziek ligt. In Casa de la Trova, een populair muziekcafé, kun je je eigen muzikale talent ten gehore brengen en je tot diep in de nacht laten meevoeren op de ritmes van son en de salsa.

  De volgende dag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. De natuurliefhebbers onder ons kunnen een excursie naar het nationale park Gran Piedra maken. Je waant jezelf in een prachtig natuurgebied met uitgestrekte verzichten over de stad Santiago, een tropisch regenwoud en prachtige watervallen. Misschien heb je geluk en zie je de ‘tocororo’ vliegen: Cuba’s nationale vogel!

  Relaxen aan de witte stranden in Guardalavaca

  Dag 14 Guardalavaca
  Dag 15 Guardalavaca - Morón

  Cuba strand Junior kinderen

  Na volop genoten te hebben van de meest Caribische stad van het eiland, is het tijd om even lekker te relaxen aan een van Cuba ’s parelwitte zandstranden, waar je lekker kunt zwemmen in een azuurblauwe zee. We overnachten in een Cubaans resort, prachtig gelegen aan het strand van Guardalavaca. We kunnen hier onbeperkt genieten van de creoolse keuken en de typische tropische drankjes. De volgende dag kun je met het gezin heerlijk genieten van het strand, snorkelen voor de kust en of deelnemen aan verschillende watersporten. Het is ook mogelijk om het nationale park ‘Cayo Saetía’ te bezoeken. Dit schiereiland is een vast toevluchtsoord voor hooggeplaatste Cubaanse regeringsfunctionarissen, die het nabijgelegen park als jachtgebied gebruiken. Tijdens de safari op dit park, zie je zebra’s, kamelen, struisvogels, everzwijnen en buffels. Exoten die geïmporteerd zijn om het safari park te bevolken.

  Paardencar CubaNa ons verblijf in Guardalavaca is het weer tijd om terug te reizen naar het westen. Onderweg komen we in het overwegend agrarische landschap veel liftende Cubanen tegen. Liften is in Cuba is gemeengoed. Het openbaarvervoer in deze gebieden is nauwelijks ontwikkeld en maar weinig Cubanen bezitten een auto. Paard en wagen zijn in deze delen van het land nog dagelijkse transportmiddelen. We overnachten die nacht in het kleinschalige plattelandsstadje Morón.

  Santa Clara, stad van de heldhaftige guerilla

  Dag 16 Morón - Remedios - Santa Clara

  Vanuit Morón gaan wij via het prachtige koloniale stadje San Juan de Los Remedios richting Santa Clara. We maken een kleine stop bij de oude suikerrietraffinaderij 'Marecelo Salado' in Caibarién. Je kunt hier bovenop de oude stoomlocomotieven klimmen, die destijds gebruikt werden voor het transport van het suikerriet, vanuit heel Cuba naar deze suikerraffinaderij.

  Mausoleum Santa Clara CubaWe rijden verder naar Santa Clara. Deze stad werd in een klap beroemd in december 1958, toen de revolutionairen onder leiding van Ché Guevara de plaats veroverden op het regeringsleger. Het gebeente van Che is hier kort geleden herbegraven. Tijdens het verblijf is het mogelijk een bezoek te brengen aan het mausoleum. In een buitenwijk staan enkele wagons van de trein die dictator Batista hierheen stuurde met versterkingen. De verovering van deze 'Tren Blindado' was de beslissende slag voor het zegevieren van de Cubaanse revolutie.

  Zon, zee en strand in Varadero

  Dag 17 Santa Clara - Varadero
  Dag 18 Varadero
  Dag 19 Varadero - Amsterdam

  Strand Varadero CubaIn de loop van de middag rijden we verder naar Varadero, befaamd om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Geniet van verfrissende duiken in de golven van de Atlantische Oceaan terwijl je huid vanzelf bruin kleurt. Vanuit Varadero is het mogelijk een excursie naar Rio Canimar te maken, een rivier waar een boottocht over wordt gemaakt. Er is ook genoeg tijd voor andere leuke activiteiten zoals snorkelen. Misschien heb je eindelijk tijd voor het lezen van een goed boek, terwijl de kinderen zich op het strand vermaken of voel je er meer voor je golfvaardigheden te verhogen op de voormalige privé-course van de Amerikaanse miljonair Dupont. Hij verkreeg dit schiereiland onder valse voorwendselen en verkocht het daarna voor een veel hogere prijs aan zijn vrienden. De weelderige buitenverblijven zijn inmiddels omgetoverd in verzorgde hotels. Heerlijk uitgerust vliegen we tenslotte vanuit Havana terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Cuba niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  26 jul - 14 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vlucht met Air France / KLM
  Prijs
  € 2.595,-

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Inclusief 18x ontbijt, 5x lunch en 4x diner
  • Stadswandeling Havana
  • Bezoek aan het natuurreservaat Soroa
  • Excursie naar Viñales-vallei
  • Bezoek aan Cienfuegos
  • Excursie naar de Topes de Collantes
  • Stadswandeling Camagüey
  • Excursie naar 'La Comandancia' in het Sierra Maestra gebergte.
  • Stadswandeling Santiago de Cuba
  • Twee nachten op all-inclusive basis direct aan het strand van Guardalavaca
  • Twee nachten op all-inclusive basis direct aan het strand van Varadero

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking, bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in hotels die voorzien zijn van een douche en toilet op de kamer. De hotels hebben meestal een zwembad.

  In Havana verblijven we in een hotel met zwembad aan de beroemde boulevard de Malecon. Vanuit hier maken we een stadsrondrit door Old en Nieuw Havana.

  De accommodatie in Soroa heeft gezellige huisje omgeven door een mooie tuin. Het heeft ook een mooi zwembad. Vanuit hier maken we een wandeling naar een mooie waterval.

  In Trinidad verblijven we in een hotel met zwembad net buiten het centrum. Het is heerlijk rustig gelegen midden in de natuur maar toch op 20 minuten loopafstand van het centrum

  In de Sierra Maestra verblijven in huisjes afgelegen in de bergen te midden van de natuur, in het hotel: 'Villa Santo Domingo'. Dit hotel ligt aan het beginpunt van de hike naar la comandancia de la plata.

  In Santiago verblijven we in een heerlijk centraal gelegen hotel, waar je een verfrissende duik in het zwembad kunt maken aan het eind van een drukke dag.

  In Guardalavaca verblijven we in een prachtig resort pal aan het mooie witte zandstrand. Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen in dit hotel.

  Ons hotel in Varadero ligt aan het strand en heeft een zwembad met ligstoelen. Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand of gaan snorkelen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Havana Hotel Deauville
  Viñales Rancho San Vincente
  Playa Larga Hotel Playa Larga
  Trinidad Finca Maria Dolores
  Camagüey Hotel Camagüey
  Sierra Maestra Villa Santo Domingo
  Santiago de Cuba Las Americas
  Guardalavaca Brisas Guardalavaca
  Morón Hotel Morón
  Santa Clara La Granjita
  Varadero Hotel Tuxpan

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin, waar mogelijk, op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Air Europa

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Air Europa

   Traject

   Amsterdam - Madrid

   Vertrek

   11:05

   Aankomst

   13:45

  • Vlucht met

   Air Europa

   Traject

   Madrid - Havana

   Vertrek

   15:35

   Aankomst

   19:30

  • Vlucht met

   Air Europa

   Traject

   Havana - Madrid

   Vertrek

   21:30

   Aankomst

   12:50*

  • Vlucht met

   Air Europa

   Traject

   Madrid - Amsterdam

   Vertrek

   15:00

   Aankomst

   17:35

  * aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: In Cuba is het 6 uur vroeger.

  Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis voor het hele gezin. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

  Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je voor jong en oud. Air Europa serveert tijdens de vlucht goed verzorgde maaltijden en drankjes. Mocht je willen blijven appen, facebooken of Tik-tokken aan boord, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Cuba reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet al te groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een oldtimer, een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Inclusief 18x ontbijt, 5x lunch en 4x diner
  • Stadswandeling Havana
  • Bezoek aan het natuurreservaat Soroa
  • Excursie naar Viñales-vallei
  • Bezoek aan Cienfuegos
  • Excursie naar de Topes de Collantes
  • Stadswandeling Camagüey
  • Excursie naar 'La Comandancia' in het Sierra Maestra gebergte.
  • Stadswandeling Santiago de Cuba
  • Twee nachten op all-inclusive basis direct aan het strand van Guardalavaca
  • Twee nachten op all-inclusive basis direct aan het strand van Varadero

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag een rondrit maken in een oude oldtimer, sommige reizigers vinden het leuk om op hun gemak rond te kijken bij een museum of lopen graag door de oude wijken van de mooi Cubaanse steden. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad of lekker snorkelen.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 20-daagse Family-reis van west naar oost zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Old Havana waar we zeker Parque Central, Plaza Vieja en Plaza de Armas zullen bezoeken.
  • Bezoek aan het natuurpark Soroa
  • Excursie naar Viñales-vallei
  • Bezoek aan de Varkensbaai staat op het programma.
  • Excursie in het natuurpark topes de Collantes.
  • Bezoek aan Cienfuegos
  • Bezoek aan voormalige suikerriet plantage 'Valle de Los Ingenios'
  • Stadswandeling door Camagüey
  • Excursie naar: 'La comandancia' in het Sierra Maestra gebergte
  • Stadswandeling door Santiago de Cuba
  • Bezoek Voormalige suikerrietrafindaderij: 'Marcelo Salado'
  • Bezoek aan de coloniale stad Remedios
  • Bezoek aan het Che Guevara Mausoleum

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Het paspoort dient minstens geldig te zijn gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum vanuit deze bestemming) en dient minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
  • Verzekeringsbewijs medische kosten (zie nieuws voor meer info).
  • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica). Deze kost € 25 en wordt door Djoser geregeld en 2 weken voor vertrek per post naar je opgestuurd. De kosten worden bij boeking op de factuur verwerkt.

  Geldzaken

  In Cuba wordt er betaald met de Cuban peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  In Cuba kun je niet pinnen. Neem daarom genoeg euro's mee, dollars worden niet geaccepteerd. Tijdens de reis kun je  het geld wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (Casas de Cambio van Cadeca). Met een creditcard kun je geld opnemen bij de bank, hierover berekenen ze wel commissie.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Cuba is geen goedkoop land, houd rekening met de vele excursies die mogelijk zijn en zorg dat je altijd wat extra te besteden hebt.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

  Maaltijden

  Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De lunch op de 2 excursie dagen is inclusief. Tevens zijn tijdens het verblijf in Guardalavaca en Varadero de lunch en het diner inbegrepen. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. Heel populair zijn de paladares, privé-restaurantjes bij mensen thuis.

  De kosten van een maaltijd liggen tussen $ 10 en $ 20. Gedurende het verblijf in Sierra del Escambray en Varadero is het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden: DTP en hepatitis A.

  De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Cuba is een warm land, drink voldoende water.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, zonnebrand iets tegen diarree en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging). De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Cuba ligt op de rand van de tropen. Tijdens de maanden juli en augustus is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. Het kan af en toe regenen wat zorgt voor wat heerlijke verkoeling. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is zeer aangenaam.

  Cuba is met 115.000 km² het grootste eiland van de Antillen en is drie keer zo groot als Nederland. Geografisch gezien ligt het eiland slechts 180 km ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het landschap op Cuba is zeer gevarieerd. De natuur in het westen wordt gekenmerkt door de mysterieuze nevelwouden van de Sierra del Escambray en de kalkstenen heuvels rond Viñales. Veel bossen op Cuba hebben inmiddels moeten wijken voor suikerrietplantages die je over het hele eiland tegenkomt. De mooiste zandstranden vind je bij Varadero, aan de noordkust.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een meereizende lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenisen de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven, de omgeving, stad of excursie.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Cuba?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. Cuba is een divers land waar kinderen zich zeker zullen vermaken: salsa, oude auto's, koloniale steden en tropische stranden. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn een stuk langer dan bij de twee andere Cuba reizen. De bussen zijn voorzien van airco en er worden veel stops onderweg gemaakt. We adviseren echter deze reis niet te ondernemen met kinderen jonger dan 10 jaar.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Aangezien Cuba in de tropen ligt, is de temperatuur hier vrij constant. Vrijwel het hele jaar is het 20 tot 25 graden. Tijdens onze zomermaanden regent het in Cuba meer dan tijdens onze wintermaanden. Dit zijn echter vaak korte buien, die net zo snel weer verdwijnen als ze opkomen. Het tropische weer wordt voor het gevoel wat getemperd door de aangename wind.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Cuba dien je in bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Cuba nog een half jaar geldig is. Het visum voor Cuba is in de vorm van een toeristenkaart. Deze kaart dien je in te vullen en te laten zien bij aankomst in Cuba. De toeristenkaart staat standaard op de Djoser factuur aangegeven, wij zorgen dat je 2 weken voor vertrek de kaart thuis ontvangt.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. In Cuba zijn driepersoons niet overal gebruikelijk, in sommige accommodaties komt het daarom voor dat je bij 3 personen een tweepersoons,- en eenpersoonskamer ontvangt. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad en tijdens veel wandelingen is er de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in een waterval.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds wat kan afkoelen. Zorg voor praktische kleding en eventueel luchtige kleding met lange mouwen/pijpen tegen de muggen. Goed lopende schoenen komen van pas en ook een hoofddeksel tegen de zon is handig.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Pinnen is in Cuba niet tot nauwelijks mogelijk. In Havana, Viñales, Trinidad en Varadero is het mogeljk om geld op te nemen met een creditcard. Zorg in ieder geval dat je altijd wat euro's bij je hebt om te wisselen voor de convertibele peso, de munteenheid in Cuba. De eurobiljetten dienen onbeschadigd te zijn, andere kunnen ze worden geweigerd. Amerikaanse dollars worden niet geaccepteerd in Cuba.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top