• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Indonesië 15 dagen

  Rondreis Bali, Gili & Lombok

  Reis naar de prachtige eilanden Bali, Gili Meno en Lombok. Je vindt hier indrukwekkende natuur, grote tuinen, theeplantages, mooie stranden, rijstterrassen en oude tempels. Ontmoet de vriendelijke bewoners van deze eilanden. Beklim een vulkaan en ontdek al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Denpasar
  2. aankomst Denpasar - Ubud
  3. Ubud, monkeyforrest
  4. Ubud - Munduk
  5. Munduk - Lovina
  6. Lovina
  7. Lovina - Candi Dasa
  8. Candi Dasa - Gili Meno
  9. Gili Meno
  10. Gili Meno - Tetebatu
  11. Tetebatu
  12. Tetebatu - Sengigi
  13. Sengigi
  14. Sengigi - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Bali
  Dag 1 Amsterdam - Denpasar
  Dag 2 aankomst Denpasar - Ubud
  Dag 3 Ubud, bezoek Monkey Forest

  Riksja Indonesie Family DjoserWe starten de reis in Ubud, het culturele centrum van Bali. In Ubud wonen veel kunstenaars en ambachtslieden. Er zijn dus veel leuke winkels en handwerkateliertjes te vinden. Wandel of fiets door de omgeving van Ubud en geniet van de groene, terrasvormige rijstvelden en ontdek de kleine verscholen tempels. Je kunt in Ubud heerlijk eten in de vele restaurantjes en barretjes. De vriendelijke bewoners zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Zin om te relaxen? Laat je dan masseren in één van de spa's.

  Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest, waar we een wandeling maken. Hier zie je slingerende apen aan de bomen hangen en brutale aapjes worden gevoerd, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen! Een aanrader is ook een prachtige wandel- of fietstocht door de groene sawa’s rondom Ubud. Bezoek daarbij de oude tempel Goa Gajah enkele kilometers verderop, of één van de omliggende dorpen met hun eigen handwerkspecialiteiten: batik, houtsnijwerk, schilderijen en zilversmeedwerk.

  Indonesie dansvoorstelling bali familyVanuit Ubud kun je gemakkelijk enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex, de Gunung Batur-vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi. In en rond Ubud worden iedere avond traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het hindoeïsme drukt een kleurig stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden zoveel ceremonies en processies gehouden, dat je erop mag rekenen er minstens één mee te maken.

  Munduk
  Dag 4 Ubud - Munduk, excursie naar Waterval

   rijstveld kinderen family djoser indonesieVan Ubud rijden we naar Munduk. Dit kleine rustige bergdorpje ligt in een adembenemende omgeving. Begin 20ste eeuw was dit een vakantielocatie voor Nederlanders. De huizen die zij destijds gebouwd hebben zijn nog steeds te bewonderen. Trek hier de groene vallei in en neem een duik in de 35 meter hoge waterval. Deze waterval staat vooral bekend om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou het water je huid verjongen en huidproblemen verhelpen. Naast de rijstvelden zie je hier ook koffie -en kruidnagelplantages.

  Lovina
  Dag 5 Munduk - Ulun Danu Bratan tempel - Lovina
  Dag 6 Lovina
  Dag 7 Lovina - Candi Dasa

  Na de verfrissende omgeving van Munduk reizen we door naar de noordkust van Bali, waar we eerst verblijven in Lovina. Dit is de bekendste badplaats aan de noordkust van Bali, maar is nog wel lekker rustig. Zeker vergeleken met de toeristische stranden in het zuiden van Bali. Schrik niet, want het zand is hier niet wit maar gitzwart. Dit komt doordat het eiland Bali van vulkanische oorsprong is. Aan het strand kun je lekker relaxen. Als je wat meer activiteit wilt, kun je met een boot naar de koraalriffen die voor de kust liggen. Hier kun je prachtig mooi snorkelen en duiken. Lovina staat ook bekend om de dolfijnen die je hier in groepen voor de kust voorkomen. Ga ’s ochtends vroeg met een lokale vissersboot de zee op. Je hebt een grote kans om dolfijnen tegen te komen! Ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Singaraja of de fraai gelegen warmwaterbronnen bij Banjar behoren tot de mogelijkheden.

  Indonesie strand familyWe vervolgen onze weg naar de oostkust van Bali, naar het kustplaatsje Candi Dasa. Je geniet vanuit de bus van het prachtige landschap en we stoppen regelmatig bij een mooi uitzichtpunt of een tempel. Eenmaal aangekomen in Candi Dasa hoef je zeker niet stil te zitten. Je kunt heerlijk zwemmen of snorkelen in de zee, een tempel bezoeken of je heerlijk laten verwennen in een van de spa’s. 

  Gili eilanden
  Dag 8 Candi Dasa - boot naar Gili Meno - Gili Meno
  Dag 9 Gili Meno, excursie Gili Trawangan

  Gili Indonesie Family DjoserWe laten Bali achter ons en nemen de boot naar de paradijselijke Gili eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili betekend letterlijk ‘klein eiland’. Er zijn witte stranden waar je heerlijk kunt relaxen en in het blauwgroene water kun je prachtig snorkelen en duiken. Tussen de fantastische koraalriffen zie je talloze kleurrijke tropische vissen. De kans groot dat je schildpadden tegenkomt. Als je geluk hebt zie je hier zelfs rif haaien, zeepaartjes en roggen. Je kunt hier ook surfen, kanoën of stand up paddle boarden. Of maak een boottocht naar de andere eilanden.

  Schildpad gili indonesie family djoserNaast de water activiteiten is het zeker aan te raden om het eiland te verkennen. Er komen geen motorvoertuigen voor, dus je kunt net als de lokale bevolking je vervoeren per fiets, paard en wagen of wandelend. In de zeeschildpaddenopvang zie je jonge schildpadjes die gered zijn van stropers en wilde dieren die de eieren uitgraven op het strand. De schildpadden worden vrij gelaten als ze sterk genoeg zijn. Vanaf het uitzichtpunt kun je de berg Agung (gelegen op Bali) en de berg Rinjani (gelegen op Lombok) zien liggen. Onderweg kun je een verkoelend drankje kopen bij een van de winkeltjes. Neem je zwemspullen mee, want je bent natuurlijk overal snel bij het strand voor een verkoelende duik.

  Tetebatu
  Dag 10 Gili Eilanden - boot naar Lombok - Tetebatu
  Dag 11 Tetebatu

  De reis met vertrek op 21 december 2019 volgt vanaf dag 10 een aangepast programma. Deze beschrijving vind je aan het einde van de dag-tot-dag beschrijving.

  We nemen de ferry naar het laatste eiland van de reis: Lombok. Van ver zie je de reusachtige vulkaan Rinjani al opdoemen. De Balinezen en de Sasak vereren de Rinjani als een heilige berg, een zetel van de goden. Aan de voet hiervan ligt, midden tussen de felgroene rijstvelden, plantages en jungle, het dorpje Tetebatu. In de omgeving van Tetebatu kun je prachtige wandelingen maken. Je kunt een wandeling maken naar het apenbos of een bezoek brengen aan 20 meter hoge de Joben waterval. Deze bevorderd de haargroei volgens de lokale bevolking. In de omliggende dorpjes van Tetebatu ontmoet je lokale bevolking die oude ambachten verrichten, zoals mandenvlechten, pottenbakken, en houtsnijwerk.

  Sengiggi
  Dag 12 Tetebatu - Sengigi
  Dag 13 Sengigi
  Dag 14 Sengigi - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  Lombok snorkelen djoser familyDe laatste dagen van de reis strijken we neer in Senggigi, gelegen aan de westkust van Lombok. Het strand is zo mooi dat je er wel uren wilt liggen. maar je kunt ook iets actiefs gaan doen. Zo is het waterpaleis in Narmada zeker een bezoek waard. Dit prachtige zomerpaleis werd begin 19e eeuw gebouwd door een Balinese koning. Wandelliefhebbers genieten van een wandeltocht in de omgeving van de bergdorpjes Senaru en Sembalun, aan de voet van de vulkaan Gunung Rinjani.

  Verder kun je een kookcursus doen, waar je heerlijke Indonesische gerechten leert maken, zodat je bij terugkomst de thuisblijvers kunt verassen met de heerlijke smaak van Indonesië. Of neem een yoga- of surf lesje.

  Indonesie koken djoser family's Avonds is het prima toeven met een drankje en een hapje aan het strand van Sengiggi, terwijl je de reis nog eens op je laat inwerken. Een perfecte afsluiting van deze avontuurlijke reis.

  Vanuit Lombok nemen we het vliegtuig naar Jakarta vanwaar we rechtstreeks naar Amsterdam terug vliegen.
  De reis met vertrek op 21 december 2019 volgt vanaf Gili Meno de volgende route:

  Excursie Tetebatu
  Dag 10 Gili Eilanden - boot naar Lombok - Sengigi
  Dag 11 Sengigi, excursie Tetebatu

  We nemen de ferry naar het laatste eiland van de reis: Lombok. Van ver zie je de reusachtige vulkaan Rinjani al opdoemen. De Balinezen en de Sasak vereren de Rinjani als een heilige berg, een zetel van de goden. Aan de voet hiervan ligt, midden tussen de felgroene rijstvelden, plantages en jungle, het dorpje Tetebatu. Vanuit Sengigi maken we een dagexcursie naar Tetebatu waar je prachtige wandelingen maken. Je kunt een wandeling maken naar het apenbos of een bezoek brengen aan 20 meter hoge de Joben waterval. Deze bevorderd de haargroei volgens de lokale bevolking. In de omliggende dorpjes van Tetebatu ontmoet je lokale bevolking die oude ambachten verrichten, zoals mandenvlechten, pottenbakken, en houtsnijwerk. Aanhet eind van de dag rijden we terug naar ons hotel in Sengigi.

  Sengiggi
  Dag 12 Sengigi
  Dag 13 Sengigi - Amsterdam
  Dag 14 aankomst Amsterdam

  Lombok snorkelen djoser familyDe laatste dagen van de reis strijken we neer in Senggigi, gelegen aan de westkust van Lombok. Het strand is zo mooi dat je er wel uren wilt liggen. maar je kunt ook iets actiefs gaan doen. Zo is het waterpaleis in Narmada zeker een bezoek waard. Dit prachtige zomerpaleis werd begin 19e eeuw gebouwd door een Balinese koning. Wandelliefhebbers genieten van een wandeltocht in de omgeving van de bergdorpjes Senaru en Sembalun, aan de voet van de vulkaan Gunung Rinjani. Verder kun je een kookcursus doen, waar je heerlijke Indonesische gerechten leert maken, zodat je bij terugkomst de thuisblijvers kunt verassen met de heerlijke smaak van Indonesië. Of neem een yoga- of surf lesje.

  Indonesie koken djoser family's Avonds is het prima toeven met een drankje en een hapje aan het strand van Sengiggi, terwijl je de reis nog eens op je laat inwerken. Een perfecte afsluiting van deze avontuurlijke reis.

  Vanuit Lombok nemen we het vliegtuig naar Jakarta vanwaar we rechtstreeks naar Amsterdam terug vliegen.
   
  Op weg met Djoser
  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de in de brochure beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er ruim gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  21 dec - 03 jan
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Meer informatie

  Info

  14-daagse reis
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 dec - 02 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele internationale vluchten met Garuda Indonesia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht naar Gili Meno en naar Lombok
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Excursies volgens programma
  • Overnachtingen in hotels met zwembad, eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Indien je wilt verlengen op Lombok kan dat in het Jayakarta Hotel in Senggigi vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Houd er rekening mee dat de transfer naar de luchthaven niet inbegrepen is bij een verlenging.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten tijdens deze reis in prachtig gelegen strandhotels en eenvoudige middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn en een eigen, sfeervol karakter hebben. De kamers beschikken over eigen douche en toilet, maar zijn over het algemeen niet voorzien van luxe extra's.

  Bekijk hotelreviews op

  Ubud Champlung Sari
  Munduk Puri Lumbung
  Lovina Aditya Beach Resort
  Candi Dasa Rama Candidasa Resort
  Gili Meno Seri Resort
  Tetebatu Green Orry
  Senggigi Jayakarta Lombok Beach Resort & Spa

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven:

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: in de zomer is 6 uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen over land in comfortabele moderne bussen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms groot zijn. Een bepaald traject kan inclusief de stops een hele dag in beslag nemen. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus, tenzij anders vermeld. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren. Om de overtocht te maken tussen de eilanden maken we gebruik van de lokale (fast) ferry. Houd er rekening mee dat door veranderende weersomstandigheden snelle veerboten uit de vaart gehaald kunnen worden waardoor er met een grotere langzame ferry gevaren dient te worden.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele internationale vluchten met Garuda Indonesia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht naar Gili Meno en naar Lombok
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Excursies volgens programma
  • Overnachtingen in hotels met zwembad, eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Ubud op zoek naar koopjes, de ander wil op graag het onderwaterleven bekijken met een snorkeltocht of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een Indonesische maaltijd, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats.

  Tijdens deze reis door naar Bali, Gili en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Tijdens een wandeling door het Monkey Forest in Ubud zie je slingerende apen in de bomen hangen, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen!


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Breng een bezoek aan het waterpaleis in Narmada op het eiland Lombok.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een fietstocht door de rijstvelden in Ubud, of een dolfijnenexcursie in Lovina tot de mogelijkheden. Vanaf de Gili eilanden worden verschillende duik en snorkel excursies georganiseerd.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthaven van Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Geldzaken

  In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR).Kijk voor een actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: in de grote plaatsen zijn geldautomaten.
  Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- ~ € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- welke in de lokale valuta voldaan dient te worden.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

  Maaltijden

  De Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

  In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. D
  e reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Indien je wilt verlengen op Lombok kan dat in het Jayakarta Hotel in Senggigi vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Houd er rekening mee dat de transfer naar de luchthaven niet inbegrepen is bij een verlenging.

  Klimaat en geografie

  Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Op zowel Bali, Gili en Lombok is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. In de hoger gelegen plaatsen kunnen de temperaturen ’s avonds het hele jaar door afkoelen. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top