• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Israël

  8 dagen

  Verrassend Israël: reis naar de toekomst en terug in de tijd

  Van hippe terrasjes in Tel Aviv tot eeuwenoude steegjes in Jeruzalem, en van levendige vissershavens in Akko tot verstilde zoutstranden aan de Dode Zee: Israël is een verrassend diverse bestemming! We nemen uitgebreid de tijd om alle monumenten van Jeruzalem te bezoeken, zoals natuurlijk de klaagmuur en de tempelberg. Maar ook in het noorden van Israël valt ontzettend veel te zien, zoals prachtige watervallen, Romeinse ruïnes en middeleeuwse forten.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem
  2. Jeruzalem
  3. Jeruzalem, optionele excursie Massada en Dode Zee
  4. Jeruzalem - Jericho - Gan Haslosha - Yardenit - Tiberias
  5. Tiberias , excursie naar Galilea, Berg van Zaligsprekingen, Tabgha en Capernaum
  6. Tiberias - Nazareth - Akko
  7. Akko - Haifa - Caesarea - Tel Aviv
  8. Tel Aviv - Amsterdam

  Reisbeschrijving

  De heilige hoofdstad Jeruzalem en de Dode Zee

  Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem
  Dag 2 Jeruzalem
  Dag 3 Jeruzalem, optionele excursie Dode Zee

  Mahane JehudaNa aankomst in Tel Aviv reizen we met de bus naar het eeuwenoude Jeruzalem waar je de binnenstad op eigen houtje kunt ontdekken. Waar je ook loopt, van de levendige marktjes tot de stille stegen, overal kun je de geschiedenis voelen en aanraken. Natuurlijk breng je een bezoek aan de Westmuur, beter bekend als Klaagmuur. Je hebt vast wel eens op tv gezien hoe de religieuze bezoekers bidden bij de oeroude muur. Loop vooral ook door de Via Dolorosa, de straat waar Jezus, volgens de bijbelse overleveringen zijn kruis droeg. Als straten konden praten, zou deze eeuwenoude straat een hele geschiedenis kunnen vertellen. Ditzelfde geldt voor de Gouden Poort die naar de tempelberg voert. Rust lekker uit op één van de gezellige terrasjes en geniet vooral van de heerlijke kleine gerechtjes die in het Midden-Oosten ‘mezze’ worden genoemd. Waar je ook gaat of staat, de vrolijke bevolking zorgt voor een fantastische ervaring.
   
  Dode ZeeDe volgende ochtend kun je als je wilt een excursie maken maar de mythische berg van Massada, vlakbij de Dode Zee. We vertrekken extra vroeg, zodat we de hitte van de woestijn zoveel mogelijk vermijden. Ook deze berg vertelt een zware geschiedenis. De citadel boven op de berg van Massada is een belangrijk symbool voor het Joodse volk. toen de Romeinen de citadel belegerden, kozen 1000 Joden ervoor om een eind aan hun leven te maken in plaats van onder het juk van de Romeinen te leven. Sindsdien staat de citadel symbool voor de onverzettelijkheid van de Joden. De berg van Massada ligt vlak langs een hoge klif die boven de Dode Zee. De omgeving is adembenemend en het uitzicht is prachtig. Nu we toch zo dichtbij zijn, kunnen we een duik in het hyperzoute water natuurlijk niet overslaan. Het is echt waar: je drijft echt óp het water. Veel mensen komen hier baden voor de geneeskundige krachten van het zoute water.

  Op naar het noorden!

  Dag 4 Jeruzalem - Jericho - Gan Haslosha - Yardenit - Tiberias
  Dag 5 Tiberias, excursie naar Galilea, Berg van Zaligsprekingen, Tabgha en Capernaum
   
  JerichoJericho is de oudste stad ter wereld. De geschiedenis gaat 11.000 jaar terug! De stad ligt bezaaid met bijzondere ruïnes en het is een bizarre gedachte dat de oudste gebouwen al zijn gemaakt in de prehistorie. We bezoeken de stad onderweg naar Tiberias.
   
  Dat Israël veel meer is dan alleen woestijn, bewijst de oase van Gan Hashlosha. Je kunt hier heerlijk verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water en lekker op je rug dobberen tussen de palmbomen en groene varens. Avonturiers kunnen een sprong of glijtocht wagen van één van de watervallen.
  Ook onze tussenstop in Yardenit draait om water, maar daar neem je niet zomaar een duik. Dit is een belangrijke doopplaats, waar volgens overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Nog elke dag komen vele pelgrims naar deze plek om zich te laten dopen. Volgens de traditie dragen ze hierbij witte gewaden. Een echte spirituele belevenis.
   
  In Tiberias kun je heerlijk genieten van de stranden aan het meer van Galilea. Volgens overlevering is dit de plek waar Jezus over water liep. Maak ook zeker een wandeling over de promenade en door de gezellige oude binnenstad naar de vissershaven. Hier is het altijd een gezellige bedoeling, vol bedrijvigheid. Rond de haven vind je allemaal lokale restaurantjes, waar je kunt genieten van de verse lokale vis. Hier zie je goed hoe multicultureel Israël is: je vindt niet alleen Arabische en Joodse restaurants, maar ook Amerikaanse, Oost-Europese en Kaukasische keukens. Aan jou de keuze! Het zal hoe dan ook heerlijk smaken.
   
  Berg der ZaligsprekingenVanuit Tiberias maken we een excursie naar de beroemde Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. Een belangrijke plek voor christenen, die tegenwoordig mooi versierd is met een kapel en verschillende wijngaarden. We zijn vlakbij de hoogste berg van de Golanhoogvlakte, ook zeker nog een bezoek waard. Hier hebben we een fantastisch uitzicht over het laagvlaktes rondom Galilea. Ook Capernaum en Tabgha staan op het programma, beide belangrijke historische plaatsen, waar Jezus woonde en werkte. Je vindt hier interessante opgravingen en krijgt zo een kijkje in het leven van vele honderden jaren geleden.

  Akko, stad van de kruisvaarders en hip Tel Aviv

  Dag 6 Tiberias - Nazareth - Akko
  Dag 7 Akko - Haifa - Caesarea - Tel Aviv
  Dag 8 Tel Aviv - Amsterdam
   
  Onderweg naar Akko maken we een stop in Nazareth. Lang was dit een slaperig dorpje, maar inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste Arabische stad van het land. Jezus leefde hier in zijn kinderjaren en op de plek waar Maria de aartsengel ontving is nu een prachtige Basiliek gebouwd. De kleine straatjes van de oude stad lenen zich perfect om op eigen gelegenheid te ontdekken. Je kunt op elke hoek genieten van heerlijke taartjes die in heel Israël beroemd zijn.

  Haifa Bahai GardensAkko was één van de belangrijkste steden van de kruisvaarders. Dit kun je nog altijd zien aan de gigantische stadsmuren die om het oude centrum gebouwd zijn. Voor een beter beeld van dit stukje middeleeuwse geschiedenis maak je een bezoek aan de ‘Hal van de Kruisvaarders’. De oude eetzalen, kerkers en kerken zijn goed bewaard gebleven. Je voelt je net een ridder in deze eeuwenoude gangen en krochten! Als alle geschiedenis even te veel wordt, kun je heerlijk relaxen op het strand van de oude stad.

  Bij Caesarea stuiten we op gigantische Romeinse ruïnes, van onder andere groot amfitheater, een aquaduct en verschillende paleizen. De stad Haifa kent een woelige geschiedenis en is, nadat hij enkele keren is belegerd, voor het laatst door niemand minder dan Napoleon weer opgebouwd. Het Karmelgebergte ligt vlakbij. Je kunt hier een schitterende wandeling maken langs de mediterrane kust.

  Aan het einde van de dag komen we aan in Tel Aviv. Tijd om te shoppen en te genieten van de superhippe  hotspots. We kunnen nog één keer genieten van de bruisende Israëlische keuken, voordat we de volgende dag terug vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Stadswandeling door Jeruzalem
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosha National Park
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Stadstour door Nazareth
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Opmerkingen

  Feestdagen en Sjabbat
  Israël kent een groot aantal (religieuze) feestdagen. Joodse feestdagen worden in Israël officieel en landelijk gevierd, zoals het Joods Nieuwjaar, het Joods Paasfeest (Pesach) en de Grote Verzoendag (Jom Kipoer). Op deze dagen zijn de meeste bedrijven en instellingen gesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en het is niet makkelijk om een restaurant te vinden dat geopend is om een hapje te eten. Hetzelfde geldt voor de sjabbat, die duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond. Musea en niet-religieuze bezienswaardigheden zijn vaak wel gewoon open. Het verschilt echter van plaats tot plaats in hoeverre dit invloed heeft. Ook tijdens christelijke feestdagen is het niet mogelijk om kerken en/of heilige plaatsen te bezoeken. Mochten er feestdagen binnen onze reizen vallen, zullen wij indien nodig het programma aanpassen.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Je kunt meestal lopend naar het centrum, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Het hotel in Akko ligt vlakbij het strand en heeft bovendien een zwembad. (Let op: zwembaden in Israël zijn doorgaans geopend vanaf begin mei t/m eind oktober.)

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Jeruzalem Holy Land Hotel
  Tiberias Dona Gracia
  Akko Acco Beach Hotel
  Tel Aviv Sea Net Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

  In Akko verblijven we in een hotel met zwembad.

  Ons hotel in Tel Aviv ligt op loopafstand van het strand.

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

  In Akko verblijven we in een hotel met zwembad.

  Ons hotel in Tel Aviv ligt op loopafstand van het strand.

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

  In Akko verblijven we in een hotel met zwembad.

  Ons hotel in Tel Aviv ligt op loopafstand van het strand.

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

  In Akko verblijven we in een hotel met zwembad.

  Ons hotel in Tel Aviv ligt op loopafstand van het strand.

  Vliegreis

  Swiss

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Amsterdam - Zurich

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:25

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zurich - Tel Aviv

   Vertrek

   09:45

   Aankomst

   14:35

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Tel Aviv - Zurich

   Vertrek

   16:05

   Aankomst

   19:15

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zurich - Amsterdam

   Vertrek

   20:55

   Aankomst

   22:30


  Tijdverschil: in Israël is het één uur later.

  Swiss is de grootste luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. De luchtvaartmaatschappij behoort tot de Lufthansa Groep en werkt intensief samen met Lufthansa en Austrian. Swiss beschikt over een breed netwerk en een zeer moderne vloot. Aan boord tref je echte Zwitserse luxe: de stoelen in de economy class zijn goed afgewerkt en bieden voor zowel korte als lange afstandsvluchten voldoende beenruimte. Op de lange afstandsvluchten wordt een inflight entertainment systeem geboden aan elke passagier hier vind je meer dan 140 films, tv programma’s, muziek en games. Tijdens de reis wordt je voorzien van een heerlijke maaltijd en/of snack hierbij heb je keuze uit twee opties. Bij de maaltijden ontvang je een drankje naar keuze, wijn is tevens inbegrepen. Kortom geniet je van de Zwitserse gastvrijheid aan boord van Swiss.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De reisafstanden in Israël zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Stadswandeling door Jeruzalem
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosha National Park
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Stadstour door Nazareth
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko,  weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Israël zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. 
  • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
  • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
  • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt.
  • Zwemmen in het natuurbad van Gan Haslosha en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho.

  Optioneel zijn er nog verschillende activiteiten te ondernemen. Vanuit Jeruzalem kun je een dagtocht maken naar de Negev-woestijn waarbij je Massada en de Dode Zee bezoekt. De kans om te ervaren hoe het is om te drijven in het extreem zoute water. Vanuit Tiberias kun je een boottocht maken over het meer van Galilea.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Israël nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlische autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

  Geldzaken

  In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. 

  Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben. 
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. 

  Het is in Israël gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

  Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.

  Maaltijden

  De lunches en diners tijdens deze reis zijn niet inbegrepen. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Het land is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken.

  Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd. 

  Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus

  In deze landen komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

  Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Israël?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die af en toe over een zwembad beschikken. De reis naar Israël is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij het ronddwalen in het eeuwenoude Jeruzalem als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De reisafstanden in Israël zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Met name het voorjaar en najaar is een hele geschikte tijd om Israël te bezoeken.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

  Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig voor Israël. Boek je alleen een landarrangement dan moet je zelf voor vertrek een visum aanvragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Ons hotel in Akko beschikt over een zwembad. Dit hotel ligt bovendien op loopafstand van het strand, evenals het hotel in Tel Aviv. Hier kun je dus in de zee een verfrissende duik nemen.

  Let op: zwembade in Israël zijn doorgaans van begin mei t/m eind oktober geopend.

  Is er Wifi aanwezig tijdens deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. 

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Israël is een zeer religieus land. Zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate. Op plaatsen waar je kerken of andere heilige plaatsen bezoekt is gepaste kleding een eis.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. En zorg voor goed schoeisel tijdens de excursies, zoals bij Massada, Caesarea en Jeruzalem.
  Daarnaast in het voor- en najaar af en toe fris zijn. Zeker in de woestijn koelt het 's nachts erg af.
  In december ligt de temperatuur gemiddeld rond de 15 graden en is warmere kleding absoluut aan te raden.

  In hoeverre merk je als reiziger iets van de sjabbat of andere feestdagen?

   Israël kent een groot aantal (religieuze) feestdagen. Joodse feestdagen worden in Israël officieel en landelijk gevierd, zoals het Joods Nieuwjaar, de Grote Verzoendag en het Joods Paasfeest. Op deze dagen zijn de meeste bedrijven en instellingen gesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en het is niet makkelijk om een restaurant te vinden dat geopend is om een hapje te eten. Hetzelfde geldt voor de sjabbat, die duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond. Het verschilt echter van plaats tot plaats in hoeverre dit invloed heeft.  

  Djoser Foto's en Video

  Go to top