• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Israel 8 dagen

  Van hippe terrasjes in Tel Aviv tot eeuwenoude steegjes in Jerusalem, en van levendige vissershavens in Akko tot verstilde zoutstranden aan de Dode Zee: Israël is een verrassend diverse bestemming! We nemen uitgebreid de tijd om alle monumenten van Jeruzalem te bezoeken, zoals natuurlijk de klaagmuur en de tempelberg. Maar ook in het noorden van Israël valt ontzettend veel te zien, zoals prachtige watervallen, romeinse ruïnes en middeleeuwse forten.

  Reisschema

  1. Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
  2. Jeruzalem
  3. Jeruzalem, optionele excursie Dode Zee
  4. Jerusalem – Jericho – Gan Haslosho – Yardenit – Tiberias
  5. Galilea, Berg van Zaligsprekingen, Tabgha en Capernaum
  6. Tiberias – Nazareth – Akko
  7. Akko – Haifa – Caesarea – Tel Aviv
  8. Tel Aviv – Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving


  Jeruzalem en de Dode Zee
   
  Dag 1 Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem
  Dag 2 Jeruzalem
  Dag 3 Jeruzalem, optionele excursie Dode Zee
   
  Na aankomst in Tel Aviv reizen we met de bus naar het eeuwenoude Jeruzalem. Waar je ook loopt in de stad, van de levendige marktjes tot de stille stegen, overal lijkt de geschiedenis tastbaar. De binnenstad leent zich perfect om op eigen gelegenheid te ontdekken. Liefhebbers van cultuur halen hun hart op bij plekken als de Klaagmuur, de Via Dolorosa of de Gouden Poort, terwijl anderen liever neerstrijken op één van de gezellige terrasjes, waar je de lekkerste ‘mezze’ eet (kleine gerechtjes, een beetje zoals tapas). Waar je ook voor kiest: de vrolijke bevolking maakt het tot een fantastische ervaring.
   
  De volgende ochtend kun je een optionele excursie maken maar de mythische berg van Masada, vlakbij de Dode Zee. We vertrekken extra vroeg, zodat we de hitte van de woestijn zoveel mogelijk vermijden. De citadel op de berg van Masada is een belangrijk symbool voor het Joodse volk: toen de Romeinen de citadel belegerden, kozen 1000 Joden ervoor om zelfmoord te plegen, in plaats van onder het juk van de Romeinen door te leven. Sindsdien staat de citadel symbool voor de onverzettelijkheid van de Joden. Het staat op een adembenemede plek, vlak langs een hoge klif die boven de Dode Zee. En nu we zo dichtbij zijn, kunnen we een duik in het hyperzoute water natuurlijk niet overslaan. Het is echt waar: je drijft echt óp het water. Bovendien zou het water geneeskundige krachten bezitten.
   
  Naar het noorden
   
  Dag 4 Jerusalem – Jericho – Gan Haslosho – Yardenit – Tiberias
  Dag 5 Galilea, Berg van Zaligsprekingen, Tabgha en Capernaum
   
  Jericho is de oudste stad ter wereld. De geschiedenis gaat 11.000 jaar terug! De stad ligt bezaaid met bijzondere ruïnes. Het is een bizarre gedachte dat de oudste gebouwen al zijn gemaakt in de prehistorie. We bezoeken de stad onderweg naar Tiberias.
   
  Dat Israël veel meer is dan alleen woestijn, bewijst de oase van Gan Hashlosho. Je kunt hier heerlijk verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water, en lekker op je rug dobberen tussen de palmbomen en groene varens. Avonturiers kunnen een sprong of glijdtocht wagen van één van de watervallen.
  Ook onze tussenstop in Yardenit draait om water, maar daar neem je niet zomaar een duik. Dit is een belangrijke doopplaats, waar volgens overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Nog elke dag komen vele pelgrims naar deze plek om zich te laten dopen. Volgens de traditie dragen ze hierbij witte gewaden. Een spirituele belevenis.
   
  In Tiberias kun je heerlijk genieten van de stranden aan het meer van Galilea. Volgens overlevering is dit de plek waar Jezus over water liep. Voor ons is het misschien toch beter om een zwembroek aan te trekken. Maak ook zeker een wandeling over de promenade en door de gezellige oude binnenstad naar de vissershaven. Hier is het altijd een gezellige bedoeling, vol bedrijvigheid. Rond de haven vind je allemaal lokale restaurantjes, waar je kunt genieten van de verse lokale vis. Hier zie je goed hoe multicultureel Israël is: je vindt niet alleen Arabische en Joodse restaurants, maar ook Amerikaanse, Oost-Europese en Kaukasische keukens. Aan jou de keuze! Het zal hoe dan ook heerlijk smaken.
   
  Vanuit Tiberias maken we een excursie naar de beroemde berg van Capernaum, waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. Een belangrijke plek voor christenen, die tegenwoordig mooi versierd is met een kapel en verschillende wijngaarden. We zijn vlakbij de hoogste berg van de Golanhoogvlakte, ook zeker nog een bezoek waard. Hier hebben we een fantastisch uitzicht over het laagvlaktes rondom Galilea.
   
  Akko en Tel Aviv
   
  Dag 6 Tiberias – Nazareth – Akko
  Dag 7 Akko – Haifa – Caesarea – Tel Aviv
  Dag 8 Tel Aviv – Amsterdam
   
  Onderweg naar Akko maken we een stop in Nazareth. Lang was dit een slaperig dorpje, maar inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste Arabische stad van het land. Jezus leefde hier in zijn kinderjaren, en op de plek waar Maria de aartsengel ontving is nu een prachtige Basiliek gebouwd. De kleine straatjes van de oude stad lenen zich perfect om op eigen gelegenheid te ontdekken. Je kunt overal genieten van heerlijke gebakjes, die in heel Israël beroemd zijn.
   
  Akko was één van de belangrijkste steden van de kruisvaarders. Dit kun je nog altijd zien aan de gigantische stadsmuren die om het oude centrum gebouwd zijn. Voor een beter beeld van dit stukje middeleeuwse geschiedenis maak je een bezoek aan de ‘Hal van de Kruisvaarders’. De oude eetzalen, kerkers en kerken zijn in goede staat bewaard gebleven. Je voelt je net een ridder in deze eeuwenoude gangen en krochten! Als alle geschiedenis even te veel wordt, kun je heerlijk liggen op het strand van de oude stad.
   
  Bij Caesarea stuiten we op gigantische Romeinse ruïnes, van onder andere groot amfitheater, een aquaduct en verschillende paleizen. De stad Haifa kent een woelige geschiedenis, en is voor het laatst opgebouwd – nadat het enkele keren is belegerd – door niemand minder dan Napoleon. Het Karmelgebergte ligt vlakbij. Je kunt hier een schitterende wandeling maken langs de mediterrane kust.
   
  Aan het einde van de dag komen we aan in Tel Aviv. We kunnen nog één keer genieten van de bruisende Israëlitische keuken, voordat we de volgende dag terug vliegen naar Amsterdam.
   

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  25 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 mei - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.395,-
  € 1.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 dec - 26 dec
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  26 dec - 02 jan
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  20 feb - 27 feb
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  24 apr - 01 mei
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  01 mei - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Hotelovernachtingen, vaak met zwembad
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Stadswandeling door Jerusalem
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosho National Park
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Stadstour door Nazareth
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 1.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Opmerkingen

  Feestdagen en Sjabbat
  Israël kent een groot aantal (religieuze) feestdagen. Joodse feestdagen worden in Israël officieel en landelijk gevierd, zoals het Joods Nieuwjaar, het Joods Paasfeest (Pesach) en de Grote Verzoendag (Jom Kipoer). Op deze dagen zijn de meeste bedrijven en instellingen gesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en het is niet makkelijk om een restaurant te vinden dat geopend is om een hapje te eten. Hetzelfde geldt voor de sjabbat, die duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond. Musea en niet-religieuze bezienswaardigheden zijn vaak wel gewoon open. Het verschilt echter van plaats tot plaats in hoeverre dit invloed heeft. Ook tijdens christelijke feestdagen is het niet mogelijk om kerken en/of heilige plaatsen te bezoeken. Mochten er feestdagen binnen onze reizen vallen, zullen wij indien nodig het programma aanpassen. 
   

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

   We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Je kunt meestal lopend naar het centrum, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Jerusalem Holy Land Hotel
  Tiberias Dona Gracia
  Akko Acco Beach Hotel
  Tel Aviv Golden Beach Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Amsterdam - Zürich

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:25

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zürich - Tel Aviv

   Vertrek

   09:45

   Aankomst

   14:35

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Tel Aviv - Zürich

   Vertrek

   16:05

   Aankomst

   19:15

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zürich - Amsterdam

   Vertrek

   20:55

   Aankomst

   22:30


  Tijdsverschil: In Israël is het twee uur later dan in Nederland.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 1.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De reisafstanden in Israël zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Hotelovernachtingen, vaak met zwembad
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Stadswandeling door Jerusalem
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosho National Park
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Stadstour door Nazareth
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko,  weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Israël zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. 
  • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
  • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
  • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt.
  • Zwemmen in het natuurbad van Gan Haslosho en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld Jericho.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Israël nog minimaal een half jaar geldig is.

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

   

  Geldzaken

   In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. 

  Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben. 
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. 

  Het is in Israël gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

  Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Het land is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken.

  Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd. 

  Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A


  In deze landen komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  FAQ

  Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

   In Israël maken we gebruik van verschillende accommodaties. Over het algemeen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels, maar het kan ook voorkomen dat we iets verder van het centrum verblijven. In Tel Aviv overnachten we in een hotel op slechts een steenworp van het strand en in Jeruzalem ligt ons hotel vlakbij de oude stadsmuren. In Akko verblijven we in een comfortabel hotel, dat wel een een stukje van het oude centrum vandaan ligt, omdat in het centrum alleen hostels te vinden zijn. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning.

  In hoeverre merk je als reiziger iets van de sjabbat of andere feestdagen?

   Israël kent een groot aantal (religieuze) feestdagen. Joodse feestdagen worden in Israël officieel en landelijk gevierd, zoals het Joods Nieuwjaar, de Grote Verzoendag en het Joods Paasfeest. Op deze dagen zijn de meeste bedrijven en instellingen gesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en het is niet makkelijk om een restaurant te vinden dat geopend is om een hapje te eten. Hetzelfde geldt voor de sjabbat, die duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond. Het verschilt echter van plaats tot plaats in hoeverre dit invloed heeft.  

  Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

   De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. De reisbegeleid(st)er is echter geen gids en mag dus geen rondleidingen geven. Uiteraard vertelt hij of zij wel zoveel mogelijk over het dagelijkse leven en de cultuur en geeft hij/zij praktische tips over restaurants, openingstijden, mogelijke excursies, entreeprijzen enzovoorts. Voor vragen, opmerkingen of klachten kunt u altijd bij hem/haar terecht.

  Mocht je ter plaatse wat meer achtergrondinformatie willen ontvangen van een lokale gids, dan kan dat vaak ter plaatse nog geregeld worden, zoals bij de optionele excursie naar Bethlehem. Een lokale gids is gediplomeerd en kan derhalve veel meer vertellen over de geschiedenis en de achtergronden van de een bepaalde bezienswaardigheid.

  Welke maaltijden zijn inbegrepen?

  Alle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen, maar overige maaltijden niet. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

  In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd.

  Heb ik een visum voor Israël nodig?

  Als je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt heb je geen visum voor Israël nodig. Wel dient je paspoort nog 6 maanden na thuiskomst geldig te zijn. Reizigers met een andere nationaliteit kunnen hier terugvinden of een visum noodzakelijk is.
   

  Ik heb een stempel van een Arabisch land in mijn paspoort. Is dat een probleem?

  Israël legt geen beperkingen op aan reizigers die in Arabische landen zijn geweest. U hoeft dus niet om deze reden een nieuw paspoort aan te vragen voor deze reis. Wel dient uw paspoort nog zes maanden na vertrek uit Israël geldig te zijn.
  Houdt u er daarnaast rekening mee dat u bij aankomst ondervraagd zult worden over uw eerdere reizen, met name als uit uw paspoort blijkt dat u in Syrië of Iran bent geweest.
   

  Wat is de beste reistijd voor Israël?

  Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.
   

  Hoe reis ik in Israël?

  Tijdens deze reis maken we op de reisdagen gebruik van een eigen bus met airconditioning. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep. Hoewel de afstanden niet erg groot zijn en de infrastructuur in deze landen goed is, komt het voor dat je een dag lang onderweg bent, omdat er onderweg veel bezienswaardigheden worden bezocht.

  In de steden kunnen we de bus niet gebruiken. Hier reis je prima met openbaar vervoer of taxi's.

  Waar kan ik geld wisselen?

  De gemakkelijkste manier om aan Shekel te komen is met je pinpas, uit de geldautomaat. Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. Controleer voor je op reis gaat of je betaalpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen. Neem voor de zekerheid ook wat contante euro’s mee voor noodgevallen. Ook met een credit card kun je bijna overal terecht.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser Family groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 20 personen. De maximale groepsgrootte is 26.

  Gelden er kledingvoorschriften voor Israël?

  In Israël gelden geen kledingvoorschriften voor buitenlandse reizigers. Wel raden wij u aan in kleding en gedrag rekening te houden met de lokale bevolking. Zeker wanneer u heiligdommen bezoekt is gepaste kleding vereist. Een korte broek en blote armen worden op deze plaatsen vaak niet toegestaan. Daarnaast moet ook vaak het hoofd bedekt worden. 
   

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Israël?

   De netspanning bedraagt 220 volt en de stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland.
   

  Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

  Je kunt overal gemakkelijk telefoneren en internetten. De bereikbaarheid van mobiele telefonie is redelijk goed. De meeste hotels beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Als je internet op je telefoon wilt tijdens de reis, kun je het beste voor vertrek bij je telecomprovider nagaan wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Ook kun je bij je provider nagaan wat de prijzen zijn voor bellen in het buitenland. De prijzen verschillen nogal eens en zijn afhankelijk van het abonnement en de provider die je hebt.  
   

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top