• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Thailand, Cambodja & Koh Chang21 dagen

  Tijdens deze rondreis door Thailand en Cambodja bezoeken we de levendige metropool Bangkok. Hier kun je struinen over gezellige markten, prachtige tempels bezoeken en een ritje maken in een tuk-tuk. We bezoeken de drijvende markt en overnachten aan de oevers van River Kwai. En in het Khao Yai nationaal park, het oudste park van van Thailand, speuren we naar wilde dieren. We steken de grens over naar Cambodja voor de imposante tempelcomplex van Angkor Wat bij Siem Reap, één van de plekken die je gezien moet hebben! We  verblijven in authentieke, landelijk gelegen Battambang en sluiten de reis af op de zalig palmenstrand van het tropische eiland Koh Chang.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bangkok
  2. aankomst Bangkok
  3. Bangkok, boottocht over klongs
  4. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  5. River Kwai
  6. River Kwai - Ayutthaya
  7. Ayutthaya
  8. Ayutthaya - Khao Yai NP
  9. Khao Yai NP
  10. Khao Yai NP - Nam Rong
  11. Nam Rong - Siem Reap
  12. Siem Reap (Angkor Wat)
  13. Siem Reap (Angkor Wat)
  14. Siem Reap - Battambang
  15. Battambang
  16. Battambang - Koh Chang
  17. Koh Chang
  18. Koh Chang
  19. Koh Chang - Bangkok
  20. Bangkok - nachtvlucht naar Amsterdam
  21. Aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Bangkok
  Dag 1 Amsterdam - Bangkok
  Dag 2 aankomst Bangkok
  Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs

  Thailand Bangkok Tempel Family DjoserBereid je maar voor, de Thaise hoofdstad Bangkok is een stad vol contrasten. Aan de ene kant race je mee in het moderne en jachtige bestaan van de inwoners van de stad. Aan de andere kant voel je je totaal zen tussen de monniken die rust en vrede uitstralen. Als je een beetje gewend bent aan de Aziatische hectiek, past Bangkok je als een heerlijke warme jas. Met een speciale longtailboot varen we langs de zogenaamde klongs, smalle kanalen die de stad doorkruisen en leren we Bangkok van een andere kant kennen. Het klinkt cliché maar het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Trotse grootouders houden toezicht op hun spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders druk zijn met hun dagelijkse bezigheden. Dwars door de stad stroom de Chao Phraya River die de stad in tweeën verdeeld. Vergeet de metro en de bus en laat je per de Chao Praya Express River Taxi van plek naar plek vervoeren. De hop-on hop-off taxi’s varen af en aan en stoppen bij de grootste bezienswaardigheden zoals de Grand Palace en de naastgelegen tempel Wat Phra Kaew met gouden torens en prachtige versieringen van duizenden spiegeltjes en felgekleurde mozaïeken. Bij de ingang houden twee enorme stenen poortwachters trots de wacht.

  Emerald tempel Bangkok Thailand FamilyDe belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de kleurrijke tempel Wat Phra Kaew en het naastgelegen Grand Palace. Zeker de Wat Phra Kaew is leuk om met kinderen te doen, aangezien de tempel prachtig versierd is. Bij de ingang staan enorme beelden van poortwachters, de torens zijn van goud, overal zie je spiegeltjes, felgekleurde mozaïeken en anders versierseltjes. Het lijkt net of je in een Boeddhistische fantasiewereld bent. 

  Aan de overkant van de rivier ligt Wat Arun, de mooie, witte tempel die helemaal met porselein is belegd. In het museum Royal Barges kun je de versierde oude boten van de koning bekijken. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens ook gemakkelijk met gewone taxi en openbaar vervoer te bereiken en uiteraard brengt de ludieke tuk-tuk je overal waar je wilt zijn. Spreek wel van te voren een prijs af! Anders kun je voor rare verrassingen komen te staan.  

  Misschien is het wel het leukste om Bangkok op de fiets te ontdekken. Tijdens een leuke, vrijblijvende excursie fietsen we door de smalle stegen en langs verborgen tempels die de stad zo interessant maken. We pakken ook een ‘longtail’ naar de andere kant van de rivier en ontdekken dat Bangkok niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers bestaat. We stoppen bij mooie tempels en nemen even de tijd voor een lokale markt.

  Shop-till-you-drop in een vele warenhuizen en vooral ook een van de beroemde en drukke Nightmarkets. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn dus… kijk uit wat je koop. ‘s Avonds wordt op de populaire straat Khao San Road een gezellige markt opgezet. Maak strikte afspraken met je zelf, want hier kun je alvast al je souvenirs van de hele reis vergaren. In de verschillende restaurantjes zijn Thais, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Een must do: Eet een heerlijke Pad Thai die stalletjes op straat vers voor je neus worden gewokt.

  River Kwai
  Dag 4 Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  Dag 5 River Kwai
  Dag 6 River Kwai - Ayutthaya

  Bangkok Klong Tour Djoser FamilyWe vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok en kunnen een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt in de tempel offers aan Boeddha. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnentreedt, want dat is niet netjes tegenover Boeddha.

  Damnoen Saduak drijvende markt Bangkok ThailandVervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar honderden bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. Je stapt zelf ook in een bootje en al snel ben je omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je afdingt op elke markt, want dat is een gebruik in heel Azië!
   
  Thailand River Kwai Bovenaanzicht

  Vanaf hier vertrekken we naar Kanchanaburi. De sporen van de Tweede Wereldoorlog en de restanten van de beruchte Birma-spoorlijn vertellen veel over de WOII in Thailand. Als we in Kanchanaburi aankomen kunnen we, als het lokale boemeltje op tijd is, op de trein stappen die ons over de 'Bridge on the River Kwai' brengt. We maken een spectaculaire rit over het spoor en langs de rivier naar het plaatsje Nam Tok. Dan reizen we verder naar ons speciale verblijf voor de komende nachten. We verblijven namelijk in avontuurlijke, eenvoudige maar comfortabele op bamboevlotten gebouwde bungalows die midden in de jungle op de rivier drijven. Tijd voor waterpret en een verfrissende duik. 

  Je kunt hier heerlijk uitrusten of een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze indrukwekkende watervallen liggen midden in de jungle en bestaan uit zeven trappen. Na een wandeling door de jungle bereik je de eerste trap waar je een heerlijke kunt ‘douchen’ onder de waterval een verfrissende duik kunt nemen in het blauwe water. Echte avonturiers lopen nog even verder naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving in je opnemen en genieten van het voorbij stromende water.


  Khao Yai nationaal park
  Dag 7 Ayutthaya
  Dag 8 Ayutthaya - Khao Yai NP
  Dag 9 Khao Yai NP
  Dag 10 Khao Yai NP - Nam Rong

  Ayutthaya Wat Phra MahathatThailand Family DjoserOp de route naar het Khao Yai nationaal park verblijven we een dag in Ayutthaya, de tempelstad van Thailand, en één van de vroegere hoofdsteden van het Siamese Koninkrijk. Verspreid over de stad vind je verschillende ruïnes van tempels en boeddhistische kloosters. Zo kun je naar het tempelcomplex Wat Chai Watthanaram, gelegen aan de oever van de Chao Phraya Rivier. Het bekende Wat Phra Mahathat staat bekend om het Boeddhahoofd dat wordt vastgehouden door de wortels van een bodhiboom. De Wat Lokayasutharam is een gigantische liggende Boeddha van wel 37 meter lang. Je kunt met de fiets naar de verschillende tempels te fietsen, of je laten rijden in een tuk-tuk.

  Naast het bezichtigen van de tempels kun je ook verschillende andere activiteiten ondernemen in Ayutthaya, zo kun je een boottocht maken over de Chao Phraya Rivier, of een bezoekje brengen aan het Million Toy museum, hier staan wel 1.000.000 stuks speelgoed uitgestald.

  We vervolgen daarna de route naar het Khao Yai nationaal park. Dit is het oudste nationale park van Thailand. Hier kun je door de jungle een safari maken, op zoek naar wilde dieren. In het Khao Yai komen veel dieren voor, bijvoorbeeld olifanten, tijgers, beren, luipaarden, apen en veel verschillende soorten vogels. Je kunt natuurlijk ook de jungle te voet verkennen tijdens een jungle trekking naar een van de watervallen. Ook bestaat de mogelijkheid om het uitvliegen van zo'n miljoen vleermuizen te zien tegen zonsondergang. Wie liever wil ontspannen, kan ook lekker luieren bij onze accommodatie.

  We vervolgen onze weg richting Cambodja, want de tempels van Angkor Wat wachten op ons, maar voor we de grens over steken slapen we nog een nachtje in Thailand, in Nam Rong.

  Siem Reap (Angkor Wat)
  Dag 11 Nam Rong - Siem Reap
  Dag 12 Siem Reap
  Dag 13 Siem Reap

  Ankor Wat tempel boomwortels Cambodja Djoser FamilyWe rijden langs de oevers van het Tonle Sap meer en begeven ons naar Siem Reap, de toegangspoort tot de eeuwenoude UNESCO Werelderfgoed  tempelruïnes van Angkor. Een chauffeur brengt je graag met een tuk-tuk naar de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon. Als je liever met de fiets op verkenningstocht gaat kan dat ook. In de onmiddellijke omgeving liggen de schitterende tempelcomplexen als Preah Kahn en de door bomen overgroeide mysterieuze Ta Prohm. Dit is wel een hele spannende plek om verstoppertje te spelen.

  Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk het grootse Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en nu in gebruik als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren. Wie telt hier de meeste olifanten in de muurtekeningen?

  Monniken Ankor Wat CambodjaEr zijn nog tientallen andere tempels in dit bosrijke gebied te bezoeken. Sta eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomst. Sommige tempels zijn grotendeels overwoekerd door de jungle; het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wortels het langzaam schijnen te winnen van de stenen. Niet alleen de tempels, ook het platteland in de omgeving, de markten, de boerendorpjes geven een indruk van het prachtige Cambodja. ‘s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes kennis maken met de heerlijke Khmer keuken, een drankje drinken of een Cambodjaanse dansvoorstelling bijwonen. Je kunt hier ook een kookworkshop doen.

  Battambang
  Dag 14 Siem Reap - Battambang
  Dag 15 Battambang

  Vertrekken vanuit Siem Reap naar de rijstschuur van Cambodja, Battambang. Ook al is Battambang één van de grootste steden van het land, het ademt nog altijd een provinciale, authentieke sfeer met koloniale architectuur en traditionele winkelpanden in schilderachtige steegjes. Je kunt hier eeuwenoude tempels bekijken. Als je geluk hebt kun je een bijzonder circus bezoeken, je vind hier geen dieren, maar talentvolle jeugd die je verbazen met hun acrobatische kunsten. Het circus is een non-profit organisatie en heeft als doel om arme jongeren een kans te geven om hun talent te ontwikkelen.

  Battambang treintje Cambodja Djoser FamilyVanuit Battambang maak je eenvoudig een uitstapje naar de omliggende dorpjes, idyllisch gelegen tussen de rijstvelden. Hier maak je kennis met het ongerepte landelijke Cambodjaanse leven. Het platteland herbergt daarnaast verschillende schilderachtige oude pagodes, ruïnes uit het Khmer tijdperk en heimelijk verscholen grotten en watervallen. Je kunt hier ook een ritje maken met een bamboe trein. Deze treintjes worden ter plaatste in elkaar gezet met wielen, een bamboe onderstel en een motortje.  Je hebt het gevoel alsof je op een vliegend tapijt door de Cambodjaanse natuur vliegt. Het is enkelspoor, de kans is dus groot dat je een tegenligger tegenkomt. Hier geldt dan de regel: de trein met de minste lading moet van de rails af, de tegenligger voorbij laten gaan, en dan kan de trein weer in elkaar gezet worden en kun je weer verder.

  Battambang betekent letterlijk 'verdwijnende stok’, afkomstig uit een legende over een krachtige staf, die kundig gehanteerd werd door de legendarische heerser Ta Dambang om macht over het gebied te verkrijgen. Er staat een imposant standbeeld van Ta Dambang en de stok aan de oostelijke ingang van de stad.

  Koh Chang
  Dag 16 Battambang - Koh Chang
  Dag 17 Koh Chang
  Dag 18 Koh Chang
  Dag 19 Koh Chang - Bangkok
  Dag 20 Bangkok - nachtvlucht naar Amsterdam
  Dag 21 Aankomst Amsterdam

  Strand schommel Thailand Djoser FamilyWe reizen per bus en boot naar het eiland Koh Chang. Op het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis. Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken.

  Na een paar relaxte dagen op dit prachtige eiland vaar je terug naar het vasteland waarna je doorreist naar Bangkok. Op deze dag heb je nog de mogelijkheid om de laatste souvenirs aan te schaffen waarna we 's avonds terug vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  11 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 07 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 13 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.495,-
  Start - einde
  31 jul - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Inclusief comfortabele internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 6x ontbijt
  • Bezoek aan Ayutthaya
  • Resort aan zee op tropische eiland Koh Chang
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Diensten Djoser service balie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.645,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Koh Chang bij te boeken. In Bangkok verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht.

  Op Koh Chang verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 95,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid tot zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier. Daarnaast is tegenwoordig in veel hotels, al dan niet tegen betaling, wifi aanwezig.

  In Bangkok verblijven we nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 10 minuten naar het alom bekende Khao San Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

  We overnachten aan de oevers van River Kwai. Je kunt vanuit je bed een frisse duik in het water maken.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Bangkok Nuovo City Hotel
  Bangkok IBIS Styles
  River Kwai Tayan Resort
  River Kwai Baan Pha Nam Resort
  Ayutthaya Krungsri River Hotel
  Khao Yai Eco Valley Lodge
  Nam Rong Phanomrung Puri Hotel
  Siem Reap Marvel Holiday Boutique Villa
  Batambang King Fy Hotel
  Koh Chang Siam Bay Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Qatar Airways

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Amsterdam - Doha

   Vertrek

   16:15

   Aankomst

   23:35

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Bangkok

   Vertrek

   01:40

   Aankomst

   12:40

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Bangkok - Doha

   Vertrek

   02:10

   Aankomst

   05:30

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Amsterdam

   Vertrek

   07:50

   Aankomst

   13:45


  Het tijdsverschil met Thailand en Cambodja is in de zomer vijf uur, in de winter komt daar nog een uur bij en is het dus zes uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.645,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Thailand en Cambodja reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt. .

  In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Inclusief comfortabele internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 6x ontbijt
  • Bezoek aan Ayutthaya
  • Resort aan zee op tropische eiland Koh Chang
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Diensten Djoser service balie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boedhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

  Tijdens de reis bezoeken we een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
   

  • We stoppen in Ayutthaya, een voormalige hoofdstad met prachtige tempels. Hier kun je een museum of tempel bezoeken.
  • We verblijven in een mooie lodge aan de rand van Khao Yai nationaal park. Je kunt prachtige wandelingen maken onder leiding van een ervaren natuurgids.


  Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. Zo zijn er in Bangkok tal van mogelijkheden, zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Ook vanuit Siem Reap zijn er verschillende excursiemogelijkheden om het indrukwekkende Angkor Wat te bezoeken. Op Koh Chang kun je heerlijk snorkelen of duiken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Visum voor Cambodja, kost ongeveer US$ 35,-, wordt ter plaatse geregeld.

  Geldzaken

  In Thailand betaal je met de baht, in Cambodja met de Amerikaanse dollar of de plaatselijke riel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand en Cambodja zijn pinautomaten te vinden.
  Contant: euro’s
  Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is in Thailand en Cambodja gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers. Vergeet niet om je pinpas aan te zetten voor Azië.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn, met uitzondering van het ontbijt in Bangkok en River Kwai (totaal 5x), niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Aziatische keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. Opmerkelijk in Cambodja zijn de stokbroden en baguettes, een overblijfsel uit de tijd dat de Fransen dit gebied gekolonialiseerd hadden.

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Koh Chang bij te boeken. In Bangkok verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht.

  Op Koh Chang verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 95,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

  Klimaat en geografie

  Thailand en Cambodja hebben beide een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen.

  Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
   

  • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
  • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
  • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over Thailand en Cambodja; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Thailand, Cambodja en Koh Chang?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. In 21 dagen bezoek je twee prachtige landen waarbij cultuur en natuur centraal staan. Er worden prachtige tempels bezocht en in het Khao Yai nationaal park ga je opzoek naar wilde dieren. Op het einde van de reis kan je nog een aantal dagen ontspannen op Koh Chang. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  We reizen met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Eenmaal op de bestemming maken we met name gebruik van lokaal vervoer, zoals de tuk-tuk.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Thailand en Cambodja hebben beide een tropisch klimaat. Van juni tot en met september is het  warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

  Hebben we een visum nodig?

  In Thailand ontvang je na aankomst een gratis visum op de luchthaven.Voor Cambodja is ook een visum nodig, welke ter plaatse wordt geregeld voor USD$35,- per persoon.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer.

  Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Siem Reap en Battambang. In Koh Chang verblijf je aan het strand en aan de River Kwai is de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?
  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.
   
  Bij een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok gelden wel strenge kledingvoorschriften. Zowel voor volwassenen als kinderen, man of vrouw, geldt dat benen en bovenarmen bedekt dienen te zijn. Leggings of andere strak zittende kleding is ook niet toegestaan.
  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor het verblijf op de River Kwai is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is er een aantal keer de mogelijkheid om te zwemmen tijdens een jungletocht, in de River Kwai of in watervallen. Het is daarom aan te raden om waterschoenen of sandalen mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top