• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
  Zuid-Afrika, 15 dagen

  Zuid-Afrika, 15 dagen

  Zuid-Afrika is een ideaal land om rond te reizen met de kinderen. In de prachtige natuur speur je naar wilde dieren als olifanten, buffels en giraffen. Een vakantie waar zowel de ouders als de kinderen zich uitstekend zullen vermaken.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kaapstad
  2. Kaapstad
  3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  4. Kaapstad, excursie Stellenbosch
  5. Kaapstad - Swellendam
  6. Swellendam
  7. Swellendam - Plettenberg Bay
  8. Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
  9. Plettenberg Bay - Addo Elephant nationaal park
  10. Addo Elephant NP
  11. Addo Elephant NP - Oudtshoorn
  12. Oudsthoorn - Kaapstad
  13. Kaapstad
  14. Kaapstad - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Deze reis door Zuid-Afrika beid een verrassende kijk op het land. Uiteraard ga je ook op safari en sta je oog in oog met de  reusachtige olifant maar je maakt ook kennis met Kaapstad en zijn Nederlandse verleden, de bijzondere tafelberg mag daar natuurlijk niet in missen. Na het bezoek aan het Kaapse schiereiland met de pinguïn kolonie gaan we via Stellenbosch naar Swellendam beide met prachtige oud Nederlandse woningen, uitgestrekte wijnvelden en weidse landschappen komen aan je voorbij. Via de ruige kuststreek met de vele baaien komen we aan in het Addo Elephant nationaal park waar we oog in oog staan met de Olifanten. Met de kurk droge Karoo woestijn maken we het aantal soorten landschappen compleet voordat we weer terug gaan naar bruisend Kaapstad.

  Kaapstad
  Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
  Dag 2 Kaapstad
  Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  Dag 4 Kaapstad, excursie Stellenbosch

  Tafelberg Uitzicht Zuid-Afrika Junior DjoserWe vliegen naar het bruisende Kaapstad, waar deze reis begint. De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dunne deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven zijn op de Tafelberg mooie wandelingen uitgezet en de ervaren wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

  In Kaapstad zelf is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is tegenwoordig hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar het bekende Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela. Kinderen kunnen zich vermaken in het nabijgelegen Imaxtheater of in het mooie Two Oceans aquarium. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

  We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland waar je vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, een oneindig uitzicht hebt. In sommige periodes van het jaar kun je hier walvissen voor de kust zien. Onderweg doen we de plaatsjes Houtbaai en Simons Town aan. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns bij Boulder Beach, die op de jongere generatie waarschijnlijk veel indruk maken.

  Een volgende excursie voert naar Stellenbosch. Onderweg rijden we langs vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Oom Samie se Winkel heeft nog snoepjes uit grootmoeders tijd.

  Swellendam

  Dag 5 Kaapstad - Swellendam
  Dag 6 Swellendam

  Het is niet ver rijden naar Swellendam, een historische plaatsje nabij de Breede Rivier en gesticht in 1776. Het biedt zijn bezoekers een kijkje terug in de tijd en heeft vele oud Hollandsche huizen in het straatbeeld staan. Er zijn in de omgeving vele outdoor activiteiten mogelijk en een bezoek aan het Bontebok Nationaal Park, het kleinste nationale park in Zuid-Afrika, is ook aantrekkelijk.

  Plettenberg Bay
  Dag 7 Swellendam - Plettenberg Bay
  Dag 8 Plettenberg Bay, Tsitsikamma NP

  De rit naar Plettenberg Bay duurt ongeveer vijf uur. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Het is de belangrijkste omgeving van de Tuinroute. In de lagunes worden oesters gekweekt. De "National Lake Area" is een Nationaal Park vlakbij.

  Tsitsikamma National Park Zuid Afrika Djoser De volgende dag bezoeken we het nationaal park Tsitsikamma waar je mooie wandelingen kunt maken. Bijvoorbeeld naar een reusachtige, eng wiebelende hangbrug over de monding van de Stormrivier, waar de jongere deelnemers zich in de voetsporen van Indiana Jones wagen.

  ‘s Middags kun je een duik in zee wagen, of heb je tijdens het walvisseizoen (juni-november) de mogelijkheid om een boottocht te maken waarmee je heel dicht bij deze immense zoogdieren kunt komen.

  Addo Elephant nationaal park
  Dag 9 Plettenberg Bay/Wilderness - Addo Elephant NP
  Dag 10 Addo Elephant NP

  Dan reizen we in zuidoostelijke richting naar het bekende nationaal park Addo Elephant. Onderweg stoppen we op de boulevard van het leuke plaatsje Port Elisabeth waar je even aan het strand kunt relaxen of het aquarium kunt bekijken.
  Vlakbij onze accommodatie bevindt zich het Addo Elephant NP, waar je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's kunt aantreffen. Met onze eigen bus gaan we op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant.

  Oudtshoorn en Kaapstad

  Dag 11 Addo Elephant NP - Oudtshoorn
  Dag 12 Oudtshoorn - Kaapstad
  Dag 13 Kaapstad
  Dag 14 Kaapstad - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  We verruilen de groene kuststrook weer voor de uitgestrektheid van de dorre Karoo. Via spectaculaire bergpassen rijden we door de Kleine Karoowoestijn naar Oudtshoorn. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. De vergezichten zijn hier adembenemend. Ook kun je hier een eheimzinnige tocht door de sprookjesachtige Cangoo-grotten maken. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties.

  Leeuw Zuid-Afrika Junior DjoserWe keren terug naar Kaapstad, waar we de laatste twee nachten doorbrengen. Dit geeft je nog voldoende tijd om de laatste souvenirs te kopen op een van de marktjes of in de vele winkels. Of misschien ben je nog niet op de Tafelberg geweest om te genieten van het overweldigende uitzicht. Rond het Waterfront geniet je nog na van een indrukwekkende reis voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam.
   

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  2017

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 dec - 06 jan
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  24 dec - 07 jan
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
   

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  28 apr - 12 mei
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 dec - 05 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 dec - 06 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  07 apr - 21 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.145,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 apr - 04 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.145,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Gamedrive in Addo Elephant NP
  • Inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

    

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In Kaapstad en Plettenberg Bay verblijven we in een leuk hotel met zwembad en eigen douche en toilet.

  In Swellendam, Addo Elephant National Park en in Oudsthoorn kom je heerlijk tot rust in sfeervolle appartementen en chalets, 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je soms de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met een andere familie. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven hier midden in de natuur met uitzicht op een prachtige tuin en de indrukwekkende bergen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kaapstad Lady Hamilton
  Swellendam Aanhuizen Guest House
  Plettenberg Bay Bayview Hotel
  Addo Elephant NP Avoca River Cabins
  Oudtshoorn Kleinplaas Holiday Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Deze reis wordt uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema is, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Kaapstad 10:00 - 21:35
     
  Kaapstad - Amsterdam 23:00 - 10:30*

  *aankomst volgende dag

  Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de winter is het er één uur later.


  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Gamedrive in Addo Elephant NP
  • Inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op,  de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robben eiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten). Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies (exlc entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
  • Tuinroute
  • De Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven
  • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.

   Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.
  • In Kaapstad kun je Robbeneiland bezoeken en met een kabelbaan de Tafelberg op.
  • In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekajakken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
  • Voor kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 een geboortecertificaat. Klik hier voor meer informatie.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden. 

  Gezondheid

  Voor Zuid-Afrika wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A. Wij komen tijdens deze reis niet in gebieden waar malaria voorkomt. Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
   
  De hygiënische omstandigheden in Zuid-Afrika zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse en Belgische.  Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. De temperatuur overdag in de maanden april en december zijn boven de 25 graden. Hou er rekening mee dat het in de avond kan afkoelen en dat de weersituatie in het zuiden langs de kust wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   
   

  FAQ

  Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

  Geldig vanaf 1 juni 2015!

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kinderen.

  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een origineel geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het officiële geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure.

  De wetswijziging gaat 1 juni 2015 in. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.

  Zie ook Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!
   

  Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!


   V: Gelden de nieuwe regels alleen voor reizen in Zuid-Afrika?
   A: De regels gelden voor zowel reizen in en naar Zuid-Afrika als voor een transit in Zuid-Afrika.

   V: Tot welke leeftijd gelden de nieuwe regels?
   A: De regels gelden voor kinderen tot 18 jaar.

   V: Moeten reizende ouders met hun kinderen een originele geboorteakte bij zich hebben?
   A: Nee, een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waarin iemand is geboren.

   V: Welke documenten hebben reizigers nodig als ze:
  1: alleenstaand ouder zijn die met een kind reist?
   A: Een volledige geboorteakte en:
   1.1) Toestemming in de vorm van een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin verklaard wordt dat het kind met toestemming reist met de betreffende persoon;
   1.2) Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind, of;
   1.3) Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

   2: Een volwassene zijn, die met een kind reist waarvan ze niet de biologische ouder is?
   2.1) Een gecertificeerde kopie van de volledige geboorteakte;
   2.2) Een verklaring van de ouders of wettelijke voogd van het kind waaruit blijkt dat er toestemming is om te reizen met het betreffende kind;
   2.3) Kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder of wettelijke voogd van het kind en;
   2.4) De contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind.

  3: Een alleenstaande minderjarige is?
   3.1)  Een bewijs van toestemming van een van of beide ouders of de wettelijke voogd van het betreffende kind. Dit kan in de vorm van een brief of beëdigde verklaring dat het kind af mag reizen naar het land. Als het gaat om toestemming van één ouder, moet er ook een kopie aanwezig zijn van een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind.
   3.2) Een brief van de persoon die het kind ontvangt in Zuid-Afrika, met zijn of haar woonadres en contactgegevens.
   3.3) Een kopie van de identiteitsdocumenten en visum of verblijfsvergunning van de persoon die het kind ontvangt.
   3.4) De contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind.

   V: Hoe controleren de douane ambtenaren in Zuid-Afrika de Nederlandse papieren?
   A: Als de namen op de volledige geboorteakte overeenkomen met de namen op het paspoort, maakt het niet uit in welke taal de geboorteakte is. De volledige geboorteakte is er om er zeker van te zijn dat het kind reist met de juiste ouders of wettelijke voogd. Mocht het kind niet met beide ouders reizen, of met iemand anders mee zijn, dan moeten de juiste papieren meegenomen worden (zie hierboven). Die papieren moeten wel allemaal Engels zijn.
   

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Zuid Afrika dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Zuid Afrika nog minimaal een maand geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Zuid Afrika nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Zuid Afrika reist.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM.
  • Luchthavenbelasting,  veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag.
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij.
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  Hoe worden de Family reizen begeleid?

  Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM naar Kaapstad.Gedurende de reis door Zuid-Afrika maken we gebruik van onze lokale bus. We kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten. Kijk om een idee te krijgen van het vervoer op www.djoserjunior.nl/_tr/

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  In Zuid-Afrika overnachten we in zowel hotels, chalets als in ‘rondavels’. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes met meestal twee slaapkamers en een zitkamer. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Moeten we een klamboe mee te nemen?

  Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De accommodaties waar je met Djoser verblijft beschikken (waar nodig) over airconditioning of een ventilator.

  Wat is het voltage in Zuid Afrika?

  De netspanning is 220 Volt, voor de stopcontacten heb je driepolige stekkers met ronde pinnen nodig. Deze zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar, dus kun je ze het beste in Zuid-Afrika aanschaffen.

  Wat is het verschil tussen de 15 en de 23-daagse reis?

  Beide reizen volgen in grote lijnen dezelfde route. Tijdens de 23-daagse reis verblijf je extra in de plaatsen Ballito, St Lucia en het Krugerpark. De langere reis is uiteindelijk rustiger van opzet en kent kortere reisdagen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Heerlijke reis gehad met mijn dochter van 11! Alles klopte, leuke groep, Zeer attente en leuke gids en chauffeur. Veel gezien en op prachtige locaties gelogeerd. Punt van verbetering: hotel lady Hamilton in Kaapstad. Locatie op zich prima, maar kamers sterk wisselend v kwaliteit

   Chat met Djoser
   Go to top
   Menu sluiten

   Reis zoeken

   Regio

   Prijs

   Met oog voor

   Reisduur

   Vakantieperiode

   Leeftijdscategorie