Bekijk de Rondreis Lanzarote & Tenerife, 8 dagen van Djoser

Rondreis Lanzarote & Tenerife 8 dagen

Vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan

Veel mensen denken bij de Canarische eilanden aan zon, zee en strand! Niets is echter minder waar. Je maakt kennis met vulkanische landschappen en steile kliffen die metersdiep in de onstuimige Atlantische oceaan verdwijnen. We verkennen het ongerepte eilandje La Graciosa en we maken kennis met de door Shakespeare in de 16de eeuw zo geprezen wijnen. Je verdwaalt in het betoverende laurierwoud in het Agana-gebergte. Daarnaast beklimmen we de hoogste berg van Spanje, El Teide en bezoeken we prachtige koloniale steden.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Lanzarote & Tenerife, 8 dagen
 1. Amsterdam - Arrecife - Puerto del Carmen
 2. Puerto del Carmen, excursie naar Teguise en Haría en wandeling Risco de Famara
 3. Puerto del Carmen, excursie naar La Graciosa-eiland
 4. Puerto del Carmen - Arrecife - vlucht naar Tenerife-Noord - San Cristobal, excursie Agana NP - Puerto de la Cruz
 5. Puerto de la Cruz - Teide NP - Masca (Teno NP)
 6. Puerto de la Cruz, excursie naar Garachico en Icod de los Vinos
 7. Puerto de la Cruz, excursie naar La Orotava en Tacoronte
 8. Puerto de la Cruz - Santa Cruz - Candelaria - Tenerife Sur - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nationale parken, beroemde wijn en het prachtige Teguise

Dag 1 Amsterdam - Puerto del Carmen
Dag 2 Puerto del Carmen, excursie naar Teguise en Haría en trekking Risco de Famara

Tijdens het landen zie je al het contrast tussen de zwarte vulkanische landschappen en de kleine witte dorpjes. Lanzarote, anders dan de andere eilanden, heeft als beleid dat huizen niet meer dan 4 verdiepingen hoog mogen worden gebouwd. Bovendien dienen de huizen altijd wit geschilderd te worden. Dit beleid is ingevoerd door de beroemdste architect van de Canarische Eilanden: César Manrique, om harmonie in het landschap te realiseren.

Kerk Teguise LanzaroteNa het ontbijt vertrekken we naar het prachtige Teguise. Deze voormalige hoofdstad van Lanzarote is bekend om zijn drukbezochte zondagsmarkt en om zijn beroemde kerk: La Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. De zondagsmarkt is de perfecte plaats om alvast een paar geschenken te kopen voor het thuisfront. De toren van deze kerk is de hoogste van het eiland en is dan ook in de wijde omgeving te zien. We vervolgen onze reis richting het prachtige dorpje Haría, gelegen in het dal van de duizend palmbomen. Hier bezoeken we het museumhuis van César Marnique. César Manrique, heeft geprobeerd om de traditionele bouwstijlen van het eiland te combineren met hedendaags comfort, met een moderne inslag. De architect heeft zelf tot aan zijn dood in 1992 in dit huis gewoond. Na de lunch gaan we een prachtige wandeling maken over el Risco de Famara. Vanaf deze rots heb je prachtige uitzichten over de westkust van het eiland.

Optioneel kan op de terugweg naar Playa del Carmen, Los Jameos del Agua of de César Manrique foundation bezocht worden. Bij deze momumenten is een lavagrottencomplex door César Marnique omgetoverd in een museum, restaurant, tuinen en een auditorium. In Puerto Del Carmen kun je nog een heerlijke avondwandeling langs vulkanische strand maken of geniet van een diner in de oude havenwijk van Puerto del Carmen.

Eilandhoppen op de Canarische Eilanden

Dag 3 Puerto del Carmen, excursie Timanfaya NP

Het Timanfaya Nationaal Park is een echte must see op Lanzarote. Via de zoutvlaktes van Janubio komen we bij de indrukwekkende natuurlijke rotsformaties Los Hervideros. Uitgesleten door de krachtige golven, vormen deze rotsen een mooi fenomeen voor fotografie-liefhebbers. Na een lunch in El Golfo rijden we de middag naar het wijngebied La Geria, waar we op een traditioneel wijngoed de lokale wijn kunnen proeven. Salud!

Dag 4 Puerto del Carmen - Arrecife - vlucht naar Tenerife-Noord - San Cristobal, excursie Agana nationaal park

Playa Francesa Le Graciosa LanzaroteDe volgende dag staan wij vroeg op. In Orzola nemen we de ferry naar Caleta del Sebo op het eiland: La Graciosa. Dit is een van de kleinere eilanden op de Canarische archipel en is onderdeel van het natuurpark: Archipel Chinijo. Het eiland heeft alleen onverharde wegen en is het best te voet te verkennen.  Vergeet niet een lunchpakket en voldoende water mee te nemen want enkel op Caleta del Sebo zijn winkeltjes en restaurantjes te vinden, de rest van het eiland bestaat uit ongerepte natuur. Voordat we terug gaan naar Playa del Carmen, maken we nog een stop bij het uitkijkpunt: Mirador del Rio. Dit spectaculaire bouwwerk van César Marnique is gemaakt van natuurlijke materialen en is volledig in harmonie met de natuurlijke omgeving gebouwd. Het biedt een prachtig uitzicht over la Graciosa en is de ideale plaats om de zon te zien ondergaan in de woeste Atlantische oceaan!

San Cristobal TenerifeWe vertrekken vroeg in de ochtend om de vlucht te nemen naar Tenerife-Noord. Ondanks dat deze eilanden op nog geen 260 kilometer van elkaar af liggen, kan het contrast niet groter zijn. San Cristobal de la Laguna is een prachtige koloniale stad en behoord tot het UNESCO werelderfgoed. We bezoeken de Kerken Real Santuario del Santísmo Cristo de la Laguna en de Kathedraal van San Cristobal. De prachtig gekleurde koloniale huizen in het centrum geven je het gevoel dat je in Latijns Amerika bent. Dit is zo gek nog niet, als je je bedenkt dat de kolonisatie van de Canarische eilanden omstreeks 1402 begon, 90 jaar voor de ontdekking van Amerika. De architectuur is vergelijkbaar, maar de materialen kunnen van gebied tot gebied variëren. Na de lunch bezoeken wij het mysterieuze laurierbos in het Aganagebergte.

25 miljoen jaar geleden zagen grote delen van Europa er vergelijkbaar uit. Door de klimaatverandering zijn de Laurisilva-bossen in de rest van Europa verdwenen. Echter door het vochtige en constante klimaat op de Canarische eilanden, Madeira en de Azoren, zijn dit de laatste plaatsen op aarde waar dit oerbos nog te bewonderen valt.

Onwerkelijk maanlandschap, mooie dorpjes en het groene noorden

Dag 5 Puerto de la Cruz - Teide nationaal park - Masca (Teno nationaal park)
Dag 6 Puerto de la Cruz, excursie naar Garachico en Icod de los Vinos
Dag 7 Puerto de la Cruz, excursie naar Orotava, middag vrij

El Teide nationaal park TenerifeVandaag bezoeken we al vroeg het nationale park El Teide. Zodra je het nationale park bereikt, bevind je je in een onwerkelijk maanlandschap. Neem warme kleding mee want het basiskamp ligt op een hoogte van 2.356m boven de zeespiegel. El Teide is met zijn 3718m de hoogste berg van Spanje en kan per kabelbaan bezocht worden. De kabelbaan brengt je tot een hoogte van 3.555 meter. Vanuit deze hoogte heb je een spectaculair zicht over de omliggende eilanden. Activelingen kunnen ook een prachtige wandeling maken rond Roque de Garcia. Het maanlandschap maakt voorzichtig plaats voor dennenbossen als we richting Masca rijden. De Canarische den is een van de meest droogtetolerante dennen ter wereld en groeit zelfs op plaatsen waar minder dan 200mm regen per jaar valt.

Masca TenerifeMasca is een van de mooiste dorpjes van Tenerife. Vanuit dit pittoreske dorpje, vroeger een verstopplaats voor piraten, heb je een spectaculair uitzicht over een van de meest fascinerende landschappen van Tenerife, het bergmassief: El Teno. We vervolgen de reis via een serpentineweg over het bergmassief. De uitzichten zijn spectaculair en onderweg is er voldoende gelegenheid om de mooiste foto’s te maken. Na een enerverende reis komen we aan in het groene noorden van Tenerife. Het landschap hier is compleet verschillend van wat we tot nu toe gezien hebben. Bananenplantages worden afgewisseld door boomgaarden en wijnbouwgebieden. Het microklimaat is ook anders en neerslag komt hier veel vaker voor. We vervolgen de reis naar de tweede stad van Tenerife, Puerto de La Cruz, waar we overnachten.

Garachico TenerifeDe volgende dag beginnen we de dag vroeg met een bezoek aan de prachtige stad Garachico, vroeger een belangrijke doorvoerhaven voor suiker en andere producten naar Amerika en Europa. Na de vulkaanuitbarsting van 1706 kwam er een einde aan de handel en raakte deze handelsplaats grotendeels bedolven onder de lava. Het San Miguel fort gebouwd in 1575 heeft de uitbarsting overleeft en is volledig gerestaureerd. Na het bezoek aan Garachico is het tijd om de benen te strekken. We maken een bergwandeling bij het dropje Los Erjos in het noorden van Tenerife. De uitzichten zijn spectaculair en het is buitengewoon verrassend hoe groen deze kant van het eiland is.

Drakenboom Icod de Los Vinos TenerifeNa de wandeling brengen wij een bezoek aan de koloniale stad Icod de Los Vinos, ook wel de stad van de duizendjarige Drakenbloedboom genoemd, het symbool van Tenerife. Deze boom is een overblijfsel uit de prehistorie en komt nog zelden in het wild voor. De oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, de Guanches, gebruikten het roodachtige hars dat vrijkomt na het insnijden van de barst als helend smeersel en om hun doden te balsemen. In Icod de los Vinos bezoeken we ook het Guanche museum, hier leer je alles over de oorspronkelijk bewoners van de Canarische eilanden. Deze bewoners leefden in een neolithische cultuur met een weinig ontwikkelde landbouw, voordat de Spanjaarden de eilanden koloniseerden. We eindigen de dag in Puerto de La Cruz, tijd om in een van de velen restaurantjes te genieten van de lokale specialiteiten. Papas arrugadas (gezouten aardappeltjes) en mojo picón (een rood of groen traditioneel sausje dat met vis of aardappelen wordt gegeten) met zwaardvis of gegrilde tonijnfilet en Ropa vieja (kikkererwten stoof), zijn enkele van de heerlijke lokale specialiteiten, die je zeker een keer geproefd moet hebben.La Orotava TenerifeLa Orotava is een koloniale stad en wordt ook wel de parel van Tenerife genoemd. De stad werd gesticht in het begin van de 16de eeuw en is cultureel erfgoed in architectuur, parken en tradities. Na de kolonisatie werd de vruchtbare vallei van La Orotava gebruikt voor het verbouwen van suikerriet en voor wijnbouw. We bezoeken de barokke kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, het museumhuis La Casa de los Balcones en de botanische tuinen. In Tacoronte vormen de befaamde kerk van Santa Catalina en het klooster van Santísmo Cristo de Tacoronte de hoogtepunten.

Koloniale geschiedenis, prachtige kerken en postmodernisme op Tenerife

Dag 8 Puerto de la Cruz - Santa Cruz - Candelaria - Tenerife Sur - Amsterdam


Wijnveld TenerifeWanneer de vluchttijden het toelaten is er gelegenheid om ook op Tenerife een wijnproeverij bij te wonen. Intensieve wijnbouw is op de Canarische eilanden niet mogelijk, wegens het ruige en onregelmatige landschap kan de wijnbouw niet geautomatiseerd worden. De rode druiven Listán Negro en Negromoll zijn hier de autochtone druifsoorten. De wijnbouw in Tenerife is anders dan op Lanzarote. De wijnranken zijn geplant in vruchtbare aarde en vanwege de regelmatige regenbuien in het noorden, gedijen de wijnranken goed. De rijke vulkanisch aarde geeft de wijn een zachte minerale smaak. In de middag is er gelegenheid de stad Puerto de La Cruz te verkennen. Liefhebbers kunnen ook een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan nemen.

Auditorium Santa Cruz de TenerifeDe laatste dag beginnen we met een korte stop in de bruisende hoofdstad, Santa Cruz de Tenerife waar we uiteraard het spectaculaire auditorium van Santa Cruz bezichtigen. Dit postmodernistische gebouw doet niet onder voor het Opera House in Sydney. Na een korte stop in Santa Cruz, brengen we nog een bezoek aan Candelaria om de prachtige Basiliek van Nuestra Señora de La Candelaria te bewonderen, de beschermheilige van de Canarische Eilanden. De in 1949 gebouwde kerk is relatief jong, maar daardoor niet minder imposant. Het interieur van de basiliek bevat opvallende muurschilderingen en sculpturen van de negen Guanche-koningen van Tenerife. Vanuit de luchthaven van Tenerife Sur vliegen we terug naar Amsterdam. Het beeld van ‘zon, zee en strand’, heeft dan zeker plaats gemaakt voor ‘natuur, cultuur, geschiedenis en heerlijke wijn’!

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 dec - 17 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.545,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

28 jan - 04 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

25 feb - 04 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

11 mrt - 18 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht tussen Lanzarote en Tenerife
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overtocht per ferry naar eiland La Graciosa
 • Stadswandeling Teguise
 • Excursie Timanfaya Nationaal Park
 • Bezoek aan Haría
 • Wandeling naar Risco de Famara met spectaculaire uitzichten
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna
 • Hike in het Laurisilva oerbos in het Agana gebergte
 • Excursie naar het El Teide nationaal park 
 • Excursie door het bergmassief El Teno met bezoek aan het plaatsje Masca
 • Stadswandeling Garachico
 • Hike in los Erjos
 • Bezoek aan Icod de los Vinos
 • Excursie naar La Orotava
 • Bezoek aan Tacoronte

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 245,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Vervroeging in Playa del Carmen of verlenging in Puerto de la Cruz met hotel is bij te boeken.

De prijs in Playa del Carmen is v.a. € 43,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 69,- per nacht.

De prijs in Puerto de la Cruz is v.a. € 46,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 73,- per nacht.

De bevestiging is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Op deze reis overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels/appartementen. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet, soms zelfs een keukentje. Het ontbijt is inbegrepen tijdens de overnachtingen. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter en sommige van onze accommodatie liggen dicht bij zee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puerto del Carmen Aparthotel Costamar
Puerto de la Cruz 4Dreams Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 245,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Aparthotel Costa Mar Lanzarote

  Ons hotel in Puerto del Carmen ligt op loopafstand van het strand

 • Aparthotel Costa Mar kamer Lanzarote

  Comfortabele kamers voor een goede nachtrust

 • Aparthotel Costa Mar zwembad Lanzarote
 • Hotel 4Dreams puerto de la Cruz

  Het hotel in Puerto de la Cruz is centraal gelegen in het bruisende centrum

 • Hotel 4Dreams Puerto de La Cruz

  De kamers hebben een eigen badkamer

 • Hotel Costamar Puerto del Carmen
 • Hotel 4Dreams Puerto de la Cruz

  De hotels beschikken over een heerlijk verkoelend zwembad

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Lanzarote

  Vertrek

  06:15

  Aankomst

  09:40

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Tenerife - Amsterdam

  Vertrek

  18:50

  Aankomst

  00:20*

* aankomst volgende dag

Het is 1 uur vroeger dan in Nederland, op de Canarische eilanden.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan 1,5 uur. Zowel Lanzarote als Tenerife hebben een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat de wegen op het bergmassief El Teno op Tenerife uit veel scherpe bochten bestaan.

Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig prachtige uitzichten hebben, wordt hier regelmatig gestopt. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken.

De overtocht van Orzola naar Caleta del Sebo geschiedt per ferry. De doorvlucht van Lanzarote naar Tenerife maken we per binnenlandse vlucht.

 • Transavia

  We vliegen rechtstreeks met Transavia

 • Canaryfly
 • Bus Tenerife

  We maken gebruik van comfortabele bussen met Airconditioning

 • Bus binnenkant Tenerife
 • Bus uitzicht Tenerife

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht tussen Lanzarote en Tenerife
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overtocht per ferry naar eiland La Graciosa
 • Stadswandeling Teguise
 • Excursie Timanfaya Nationaal Park
 • Bezoek aan Haría
 • Wandeling naar Risco de Famara met spectaculaire uitzichten
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna
 • Hike in het Laurisilva oerbos in het Agana gebergte
 • Excursie naar het El Teide nationaal park 
 • Excursie door het bergmassief El Teno met bezoek aan het plaatsje Masca
 • Stadswandeling Garachico
 • Hike in los Erjos
 • Bezoek aan Icod de los Vinos
 • Excursie naar La Orotava
 • Bezoek aan Tacoronte

Excursies

Kabelbaan TenerifeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In La Graciosa gaat de een het liefst avontuurlijk op pad met de mountainbike, de andere maakt liever een wandelexcursie, weer iemand anders wilt liever de omgeving verkennen per 4x4. Excursieprijzen en toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die onderdeel zijn van het programma, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Lanzarote en Tenerife zijn de volgende excursies opgenomen in het programma (evt. entreekosten exclusief):

 • Wandeling naar Risco de Famara met spectaculaire uitzichten over het eiland
 • Stadswandeling door Teguise met bezoek aan onder andere de kerk: Nuestra Señora de Guadalupe en de beroemde zondagsmarkt.
 • Excursie naar het dal van de duizend palmbomen met een bezoek aan het dropje Haría.
 • Excursie naar het prachtige Timanfaya Nationaal Park met indrukwekkende rotsformaties
 • Bezoek aan het uitzichtpunt: Mirador del Rio. Het complex is ontworpen in 1973 door César Manrique
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna met bezoek aan de kerken: Real Santuario del Santísmo Cristo en de Kathedraal van la Laguna.
 • Wandeltocht door het Laurisilva oerbos in het Agana nationaal park
 • Bezoek aan nationaal park El Teide
 • Excursie door het bergmassief el Teno, met bezoek aan het pittoreske dorpje Masca
 • Wandel tour in Noord-Tenerife
 • Wandeltocht Garachico inclusief bezoek aan San Miguel kasteel
 • Hike in Los Erjos waar je kennis maakt met het prachtige groene noorden van Tenerife
 • Excursie Icod de los Vinos inclusief bezoek aan de duizendjarige Drakeboom en het Guanche museum
 • Stadswandeling in La Orotava inclusief bezoek aan de kerk nuestra Señora de la Concepción en de befaamde botanische tuinen
 • Stadstour Tacoronte inclusief wijndegustatie
 • Citytour Santa Cruz de Tenerife met een stop bij het emblematische auditorium in postmodernistische stijl
 • Bezoek aan de Basiliek van Nuestra Señora de la Candelaria, de beschermheilige van de Canarische eilanden.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Bezoek aan los Jameos del agua en la Cueva Verde, een lavagrotten complex dat is omgebouwd door de Architect César Manrique in een tuin, zwembad, restaurant en in een auditorium
 • Bezoek aan de César Manrique foundation
 • Bezoek aan de Cactustuin: Jardín de Cactus, een botanische tuin gespecialiseerd in cactussen en cactusacghtige Euphorbia's.
 • Mountainbike verhuur op La Graciosa
 • Excursie per 4x4 op La Graciosa
 • Beklimming el Teide per kabelbaan naar platform: La Rambleta op 3555m hoogte. Vanaf het hoogste punt is het mogelijk om bij helder weer alle 7 Canarische eilanden te zien!

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Spanje is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Het eetgedrag van de Spanjaarden wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een muffin of een croissant met koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna sommige restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu (menu del día) aan.

Je kunt verschillende gerechten bestellen en deze met andere delen (raciones) Een Ración kan tussen de € 5,- en € 12,- kosten en afhankelijk van het restaurant kun je 3, 4 raciones bestellen en met 4 personen lekker eten.

Als je in de Canarische eilanden bent ontkom je niet aan de: Papas Arrugadas en de Mojo Picón. Papas arrugadas zijn kleine gekookte aardappeltjes met een zout korstje er omheen. Mojo Picón heb je zowel de rode als de groene. Dit rode wordt veel met aardappels gegeten of met brood, de groene is vooral lekker met vis. Sowieso wordt er veel vis op de eilanden gegeten. Zoals gegrilde zwaardvis, tonijn en doradas.

Een typisch gerecht op de eilanden is Gofio, dat uit de pre-spaanse tijd stamt. Het product bestaat uit geroosterde tarwe, mais of gierst dat gemalen wordt tot bloem. Je kunt het eten als pap met melk, maar het wordt ook in de warme maaltijd als bijgerecht geserveerd als een soort polenta van vissesoep. 

Gekruid en gestoofd geitenvlees en diverse kazen maken de heerlijke keuken af. In lanzarotte is de kaas meestal hard, belegen met een sterke smaak, lekker om in de rode Mojo picón te dompelen. In Tenerife is de kaas juist zacht, zacht van smaak en vergelijkbaar in consistentie met de Mozarella.

Gezondheid

Voor de Canarische eilanden worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig om wagenziektepilletjes mee te nemen omdat de wegen vol scherpe bochten zitten.

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Playa del Carmen of verlenging in Puerto de la Cruz met hotel is bij te boeken.

De prijs in Playa del Carmen is v.a. € 43,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 69,- per nacht.

De prijs in Puerto de la Cruz is v.a. € 46,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 73,- per nacht.

De bevestiging is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Canarische eilanden kennen een sub-tropisch klimaat. Echter heeft ieder eiland verschillende klimaatzones waar de temperaturen sterk kunnen variëren. In het algemeen kun je zeggen dat de gemiddelde temperatuur het hele jaar rond de 24 graden schommelt, een ideaal kimaat!

Het groene noorden van Tenerife is over het algemeen iets koeler en heeft vaker regenval. De wolken blijven namelijk in dit gedeelte van de bergen hangen. De West en de Zuid-kant van Tenerife kent een droog klimaat en de temperatuur is iets hoger. Naar mate je hoger de bergen in gaat, wordt het kouder. Boven op de berg el Teide kan het behoorlijk koud zijn. De tempratuur in nationaal park el Teide ligt gemiddeld 10g.c. lager.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van bestemming opwacht en de groep tijdens de reis begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het programma, de route, mogelijke excursies en andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

* In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen op de Canarische Eilanden zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden zijn relatief kort, echter hou wel rekening met bergachtige gebieden en derhalve bochtige wegen, waardoor je langer in de bus zit dan je zou verwachten. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of bij prachtige uitzichtpunten. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de in het voor- en naseizoen?

Zijn de hikes tijdes deze reis voor iedereen geschikt?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Excursies: welke bezoeken zijn inbegrepen?

Wat is het voltage in Spanje?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Spanje reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Leuke reis over de mooiste plekjes van twee eilanden met wandelingen over vulkanische landschappen en bezoek aan toffe stadjes. Goed seizoen met beperkte drukte en toch nog aangename temperaturen en weer, we hebben hierbij wel wat geluk gehad.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis met veel verschillende activiteiten. Prachtige wandelingen en leuke musea. Gids Brian was uiterst attent en kon leuk en boeiend vertellen. Hij gaf het programma een extra boost door ons mee te nemen naar El Golfo. Bij elke wandeling droeg hij alternatieve routes aan. Prima restauranttips.

  9,0

  9,0
 • Mooie en leerzame reis. Flinke wandelingen gemaakt door het diverse berglandschap. je moet wel van wandel houden en goeie stevige schoenen dragen. De uitzichten zijn adembenemend. Leuke musea bezocht en het weer was prima. Prima appartement op Lanzarote. Hotel op Tenerife was gehorig, maar wel mooi

  9,0

  9,0
 • Leuke korte reis waar, tot mijn verbazing, enorm veel te zien is. Ik had een veel hoger cijfer gegeven als de gekozen hotels niet zo tegen hadden gevallen. Gelukkig was Brian, de reisbegeleider, vol energie en een topper.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Overnachtingen in comfortabele hotels direct aan zee
 • Avontuurlijke dagtocht op het kleine eiland La Graciosa
 • Bezoek aan de hoogste berg van Spanje: El Teide
 • Hike in het Laurisiva-oerbos in het Agana-gebergte
 • Bezoek aan verschillende prachtige koloniale steden
 • Proeferij van befaamde Canarische wijn
 • Prachtige trekking Risco de Famara
 • Alle ontbijten inclusief

Klantwaardering

8,5

Leuke reis over de mooiste plekjes van twee eilanden met wan...
Leuke reis over de mooiste plekjes van twee eilanden met wandelingen over vulkanische landschappen en bezoek aan toffe stadjes. Goed seizoen met beperkte drukte en toch nog aangename temperaturen en weer, we hebben hierbij wel wat geluk gehad.

Karen D. - 8,0
Mooie reis met veel verschillende activiteiten. Prachtige wa...
Mooie reis met veel verschillende activiteiten. Prachtige wandelingen en leuke musea. Gids Brian was uiterst attent en kon leuk en boeiend vertellen. Hij gaf het programma een extra boost door ons mee te nemen naar El Golfo. Bij elke wandeling droeg hij alternatieve routes aan. Prima restauranttips.

S. - 9,0
Mooie en leerzame reis. Flinke wandelingen gemaakt door het...
Mooie en leerzame reis. Flinke wandelingen gemaakt door het diverse berglandschap. je moet wel van wandel houden en goeie stevige schoenen dragen. De uitzichten zijn adembenemend. Leuke musea bezocht en het weer was prima. Prima appartement op Lanzarote. Hotel op Tenerife was gehorig, maar wel mooi

Vincent V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Spanje

Het weer in Spanje

28°C

Terug naar boven