Bekijk de Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen van Djoser

Fietsreis Vietnam & Cambodja 18 dagen

Vanaf € 2.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In de bedrijvige Mekongdelta wisselen suikerriet-, kokosnoten- en fruitplantages de groene rijstvelden af. De 'rijstschuur van Vietnam' is overwegend vlak en laat zich prima per fiets ontdekken. Je rijdt door dorpen, steekt rivierarmen over met veerboten en ontmoet praatgrage deltabewoners. In Cambodja maken we een mooie fietstocht tussen de tempels van wereldwonder Angkor Wat.

Daarom Djoser

 • Fietstochten veelal over landwegen en vlak terrein
 • Veel contact met lokale bevolking
 • Vervoer met eigen bus en bezemwagen
 • Fietshuur en fietsenmaker
 • Overnachtingen bij lokale bevolking
 • Lokale gids en Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietsen tussen tempels en rijstvelden
 • Bezoek aan Cu Chi-tunnels
 • Boottocht Can Tho
 • Bezoek Long Quang-pagode
 • Bezoek aan Angkor Wat
 • Inclusief ontbijt

Route en kaart

Routekaart Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, Cu Chi
 4. Saigon - boottocht My Tho - Ben Tre
 5. Ben Tre - Tra Vinh
 6. Tra Vinh - Soc Trang, bezoek vleermuizenpagode
 7. Soc Trang - Can Tho, boottocht drijvende markt
 8. Can Tho - Vinh Long
 9. Vinh Long - Cao Lanh
 10. Cao Lanh - Long Xuyen - Ong Ho
 11. Ong Ho - Long Xuyen - Tra Su - Chao Doc
 12. Chao Doc - Tinh Bien - Phnom Penh
 13. Phnom Penh
 14. Phnom Penh - Siem Reap
 15. Siem Reap (Angkor Wat), fietsexcursie Angkor Wat
 16. Siem Reap
 17. Siem Reap - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en vijf pittig en voor de ervaren fietser. Eén fietsje is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Het zijn eenvoudige fietstochten over vlakke wegen. Tijdens deze reizen gaat het vooral om het genieten. Deze reis krijgt één fietsje. Meer informatie over de fietsduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Miljoenenstad Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon

Saigon is het beginpunt van onze fietsreis, hoewel we de fietsen deze eerste dag nog even laten staan. Onderweg naar het hotel valt je direct de hoeveelheid brommers, cyclo’s (fietstaxi’s) en gewone fietsen op. Bij de jongeren maakt vooral de hippe scooter een niet te stuiten opmars. Zeker ’s avonds zie je grote stromen jongeren op de weg flaneren met de mooiste scooters.

Saigon Vietnam Djoser Saigon is een echte miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. In april 1975 gaven de revolutionaire autoriteiten, de stad de naam Ho Chi Minh City, maar de meeste inwoners blijven het Saigon noemen. In de architectuur en de stokbroodjes die je op iedere straathoek kunt kopen zijn de Franse invloeden nog duidelijk herkenbaar.

Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. De Vietnamezen hebben hier tegenwicht aan gegeven door overal in de stad pagodes en tempels te bouwen zodat de 'eigen' cultuur en architectuur ook duidelijk zichtbaar zijn.

Saigon is een uitgelezen plaats voor een cyclotocht, dus kun je de fiets laten staan en meegaan met een optionele cyclotocht. Je hoeft dan, onderweg naar het kloppend hart van de stad, de levendige Chinese marktwijk Cholon, niet zelf op het verkeer te letten.

De imposante Vietcongtunnels

Dag 3 Saigon, Cu Chi
Vroeg in de ochtend bezoeken we het ondergrondse netwerk van Vietcongtunnels bij Cu Chi dat in de zestiger jaren in deze provincie een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong was. In de middag heb je nog tijd voor een bezoek aan het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum. Ook zijn een bezoek aan de 'Notre Dame kathedraal' en het centrale postkantoor zeker de moeite waard. Beide gebouwen zijn prima voorbeelden van de Franse invloeden die nog zichtbaar zijn. Of je kunt bijvoorbeeld naar de fascinerende Ben Thanh markt lopen, waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt.

Fietsen door de Mekongdelta

Dag 4 Saigon - Boottocht My Tho - Ben Tre
Fietsvakantie Vietnam DjoserWe verlaten de stad met onze eigen bus, de fietsen en fietsenmaker gaan mee in de 'bezemwagen'. Bij het verlaten van de stad merk je al snel waarom we ervoor kiezen om niet de stad uit te fietsen maar voor het eerste stuk onze eigen bus te nemen. Het is een gekrioel van scooters, brommers, auto’s en vrachtauto’s die ’s ochtends de stad in- of uitrijden. Zodra we de grootste drukte achter ons hebben gelaten, stappen we op onze fietsen. De route voert door verschillende langgerekte dorpen en het landschap wordt steeds interessanter naarmate we verder de Mekongdelta intrekken.

De talloze vertakkingen van de gelijknamige rivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. De bewoners van de delta leveren met hun vele rijstvelden en fruitplantages dan ook een belangrijke bijdrage aan de welvaart van Vietnam. Onze eerste fietstocht is een tocht van ca. 18 km naar Chau Thanh waar we de tijd nemen voor een kopje koffie of thee om even bij te komen van het eerste traject. Daarna maken we een boottocht over de Mekong om het dagelijks leven van de lokale bevolking in de delta gade te slaan. Onderweg eten we fruit, brengen we een bezoek aan een bloementuin en proeven we kokossnoepjes welke bekend zijn in heel Vietnam. Van hieruit maken we nog een fietstocht van ca. 15 km naar Ben Tre.

 • Afstand: ± 30 km
 • Fietsduur: ± 3,5 uur


Rijstvelden Fiets Vietnam Djoser Dag 5 Ben Tre - Tra Vinh
De route tussen Ben Tre en Tra Vinh leggen we voor het grootste gedeelte af met onze fietsen. We fietsen over landwegen en door kleine dorpjes. Aan het einde van de middag komen we aan in onze accommodatie, waar we de komende nacht verblijven. 

 • Afstand: ± 50 km
 • Fietsduur: ± 4 uur


De bijzondere Vleermuizenpagode Chua Doi

Dag 6 Tra Vinh - Soc Trang, bezoek vleermuizenpagode
Fietsvakantie Vietnam DjoserVandaag kunnen we een tocht van ca. 32 km maken, die ter plaatse weer ingekort of verlengd kan worden. We fietsen door afgelegen gedeeltes van de delta en via de Âng-pagode en de Cao Dai tempel. Een kleurrijk gebouw met daarop draken in alle soorten en maten. Het Caodaïsme is een vrij jong geloof van nog geen 100 jaar oud. Wellicht krijg je nog een glimp mee van een van de bijzondere ceremonies die ze er houden. In de hele provincie wonen vele Khmer, wat in eerste instantie niet direct zichtbaar is. De Khmer spreken Vietnamees en de kleding en levenswijze is ook niet heel anders dan dat van de Vietnamezen. Toch zie je de Khmercultuur hier nog duidelijk terug. Er zijn in de omgeving meer dan 140 Khmertempels te zien.

De Vleermuizenpagode 'Chua Doi' is een bijzondere bezienswaardigheid in de Mekong Delta. Zodra je het terrein van de klooster nadert hoor je het ‘gegil’ van de vele vleermuizen die hier zijn komen wonen. De monniken zijn vriendelijk en laten je graag meer van het klooster zien. Ook in Soc Trang kun je de Kh’leng pagode bekijken. Het lijkt of deze pagode in zijn geheel vanuit Cambodja is overgeplaatst naar Soc Trang.

 • Afstand: ± 32 km
 • Fietsduur: ± 4 uur


Kleurrijke drijvende markten op de Mekong

Dag 7 Soc Trang - Can Tho
Drijvende markt Vietnam Djoser Tussen Soc Trang en Can Tho gebruiken we voor een groot deel onze eigen bus. We fietsen langs het water en over de vele kleine bruggetjes. Net voor we richting ons hotel rijden brengen we noh een bezoek aan de Champa pagode, gebouwd in de typische Khmer-stijl.
De drijvende markten behoren tot de kleurrijkste attracties in de Mekongdelta. De grootste drijvende markt in dit gebied is de markt van Cai Rang bij Can Tho, welke wij de morgen bezoeken.

 • Afstand: ± 32 km
 • Fietsduur: ± 2,5 uur


Dag 8 Can Tho, boottocht drijvende markt - Vinh Long
Het dagelijks leven speelt zich grotendeels af op en langs het water, vooral ‘s morgens vroeg wanneer de vele houten bootjes naar de drijvende markten varen. Je kunt dan ook het beste vroeg in de ochtend, tijdens een boottocht de markt op zijn best beleven en de levendige sfeer proeven. Je vaart over drukke kanalen en langs dorpjes van houten paalwoningen waar kinderen ons toewuiven en vrouwen de was ophangen.

We steken met de boot de rivier over naar het eiland An Binh, waar we op de fiets stappen naar Vinh Long. We verblijven hier in een homestay.

Later in de middag verkennen wij het eiland op de fiets!

 • Afstand: 20 km
 • Fietsduur: ± 3 uur
   

Dag 9 Vinh Long - Cao Lanh
Vietnam Fietsreis Fruit Verkoopster markt 	Vietnam Fietsreis Fruit Verkoopster marktVandaag maken we de laatste fietstocht in de delta, welke voert door landelijk gebied, naar Vinh Long en het stadje Cao Lanh. We fietsen ongeveer 40 kilometer naar de voormalige VC army base: Xeo Quyt. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om met kleine bootjes een boottocht te maken in de jungle of kan een wandeling te maken met een gids.
We maken nog een kleine fietstocht om de dag af te sluiten, de bus brengt ons daarna naar het hotel.

 • Afstand: ± 47 km
 • Fietsduur: ± 6 uur


Cultureel overnachten op Tijgereiland

Dag 10 Cao Lanh - Long Xuyen - Ong Ho
Vanuit het stadje Cao Lanh fietsen we zo’n 40 kilometer naar Long Xuyen. In Long Xuyen steken we over naar Ong Ho, bijgenaamd Tijgereiland, waar we één nacht verblijven. Men zegt dat het vroeger het domein was van veel tijgers en panters. We logeren bij plaatselijke families. De eilanders bieden niet alleen onderdak, maar zetten ons ook de maaltijden en veel vers fruit voor.

In de namiddag fietsen wij een rondje op het eiland!

 • Afstand: ± 54 km
 • Fietsduur: ± 4 uur


Dag 11 Ong Ho - Long Xuyen - Tra Su - Chao Doc
Vietnam Cambodja Fietsreis Fietsende groep DjoserVandaag is alweer onze laatste volledige dag in Vietnam. Na het ontbijt verlaten we het eiland, en fietsen nog zo'n vier uur voordat de fietsen weer op de truck worden geladen en we afscheid nemen van ons lokale fietsteam. 

Met de bus rijden we verder richting Tra Su Cajuput Forest, waar we eerst nog lunchen voordat we met een boot het park ontdekken. 

 • Afstand: ± 40 km
 • Fietsduur: ± 4 uur


Op naar Cambodja: hoofdstad Phnom Penh

Dag 12 Chau Doc - Tinh Bien - Phnom Penh
Dag 13 Phnom Penh
Dag 14 Phnom Penh - Siem Reap

We verlaten Vietnam via het grensplaatsje Thin Bien, waar we door een lokale gids worden opgewacht aan Cambodjaanse zijde. Daarna rijden we met de bus naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Je hebt hier de gehele dag de tijd om de bezienswaardigheden van deze bijzondere stad te bekijken zoals het koninklijk paleis en het nationaal museum met veel schatten uit de Angkortempels. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende en tegelijkertijd huiveringwekkende 'Killing Fields', die vele bezoekers, ondanks de schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden, toch niet willen overslaan.

Het wereldberoemde Angkor Wat

Dag 15 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 16 Siem Reap
Dag 17 Siem Reap - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Het gezellige plaatsje Siem Reap is uitgangspunt voor een bezoek aan een van de hoogtepunten van deze reis, het wereldberoemde complex Angkor Wat. De rijkelijk versierde hindoetempels dateren uit de bloeitijd van de Khmerbeschaving van de 9e tot de 13e eeuw.

Angor Wat Cambodja Djoser Op de fiets ontdekken we de eerste dag de door oerwoud overwoekerde tempels van Ta Prohm, Banteay Srei, Angkor Thom, Angkor Wat, Bayon en de boerendorpjes in de omgeving. Er zijn nog vele andere tempels in het bosrijke gebied te bezoeken. Sta ook eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomt. ’s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes van Siem Reap heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling klassieke Cambodjaanse dans bijwonen.

Vanuit Siem Riep vliegen we naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jul - 28 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
18 jul - 04 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
19 sep - 06 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
10 okt - 27 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
22 okt - 08 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
31 okt - 17 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
07 nov - 24 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Emirates. Lokale vlucht Siem Reap - Saigon

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.645,-

Start - einde
17 nov - 04 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
24 nov - 11 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
12 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
19 dec - 05 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jan - 22 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
12 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
23 jan - 09 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
30 jan - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
06 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
13 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
20 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
27 feb - 16 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
13 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
27 mrt - 13 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
17 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- eindpunt fietstochten
 • Fiets- en helmhuur zowel in Vietnam als Cambodja
 • Volgwagen
 • Hotelovernachtingen 
 • 3 Overnachtingen bij lokale bevolking
 • Diner Ong Ha Island 
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Lokale gids
 • Fietsenmaker
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Bezoek aan de Cu Chi tunnels
 • Boottocht My Tho
 • Bezoek aan vleermuizenpagode
 • Boottocht drijvende markt Can Tho
 • Bezoek Angkor Wat
 • Bezoek aan de Killing Fields

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Tijdens het verblijf op Ong Ho, Vinh Long en Ben Tre zijn er geen eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Saigon/Siem Reap bij te boeken. De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 24,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 48,- per nacht. De prijs voor het hotel in Siem Reap is vanaf € 18,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.
 

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Goed georganiseerde reis met goed materiaal en prima gidsen. Het fietsen in de delta van de Mekong is makkelijk voor goede fietsers en een heerlijke ervaring. Ook fietsen in Angkor Wat een speciale manier om het grote complex te ontdekken.

  9,0

 • Thuisgekomen kijk ik met alle tevredenheid terug op een dynamische tocht door Vietnam en Cambodja. Het vliegtuig, de boot, de kano, de bus en de fiets zijn de vervoermiddelen geweest om deze schitterende tocht te kunnen maken. Ook de diversiteit van de hotels en homestays was groot en goed.

  10,0

 • Een fantastische fietstocht over het platteland van Vietnam met overwegend goede fietspaden, een enkele keer een grindpad, langs levendige dorpjes met vriendelijke enthousiaste bewoners, gezonde groenten en fruit als voedsel, Cambodja met schitterende Angkor Wat. Deze reis echt een aanrader

  9,0

 • Geweldige reis, fietsen door Mekong Delta in Viëtnam, dichtbij mensen, extra uitstapjes, goed georganiseerd. Gidsen en chauffeurs waren heel fijn, zeker ook Ivo als onze reisleider, zo relaxed. Laatste dagen Cambodja en mountainbiken bij Angkor Wat: mooie afsluiter. Echt top & leuke groep! Doen dus.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In de grote moderne steden zoals Saigon en Phom Penh, hebben we kamers gereserveerd in goede, centraal gelegen middenklasse hotels, van waaruit je makkelijk met je fiets of te voet de stad kunt ingaan. In afgelegen gebieden, zoals midden in de Mekong delta, maken we gebruik van middenklasse hotels, die gunstige gelegen zijn ten opzichte van de fietsroutes. Je zult hier weinig tot geen andere toeristen tegenkomen, maar eerder Vietnamezen die bijvoorbeeld op doorreis zijn.  De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en nagenoeg altijd van airconditioning. Je treft op de kamer vaak een thermosfles met heet water aan en een doosje thee. De badkameruitrusting bevat vaak zeep, shampoo, een kam en tandenborstels. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

In Ben Tre en Vinh Long overnachten we in een eenvoudige ‘homestay’ en op Ong Ho, bijgenaamd Tijgereiland, overnachten we één nacht bij een lokale familie. Bij deze accommodaties zijn de faciliteiten eenvoudig, maar is de sfeer uniek: je leert zo echt een land en haar bevolking goed kennen! Ook kenmerken deze accommodaties zich door de lokale bouwstijl, zoals de mooie met bamboe-afgewerkte huisjes van Ba Linh Homestay. Meestal deel je de kamer met meerdere personen.

Aan het einde van de reis verblijven in Siem Reap meestal in het Neak Pean Hotel, waar je heerlijk kunt genieten van het zwembad, terwijl je onder het genot van een tropische vruchtendrankje nog even nageniet van alle ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Vinh Long Ba Linh Homestay
Phnom Penh Dara Reang Sey Hotel
Siem Reap Neak Pean

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Tijdens het verblijf op Ong Ho, Vinh Long en Ben Tre zijn er geen eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Homestay Vietnam

  Op Ong Ho overnachten we één nacht bij een plaatselijke familie

 • Homestay kamer Vietnam
 • Homestay restaurant Vietnam

  We ontbijten gezamenlijk in de accommodaties

 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotels zijn centraal gelegen

 • Fietsreis Vietnam en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  11:15 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:45 - 10:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Siem Reap - Singapore

  Vertrek

  10:40 - 13:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 06:45*

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een fiets met versnellingen. In Vietnam is het een sportieve fiets en in Cambodja maken we gebruik van een mountainbike. De fietsen in Vietnam zijn tot onze beschikking van dag 4 (vertrek naar Ben Tre) tot en met dag 11. In Cambodja hebben we tijdens het verblijf in Siem Reap (dag 13 en 14) een fiets tot onze beschikking. Er gaat de gehele reis in het Vietnamese gedeelte een (naast de lokale fietsgids) een ‘fietsenmaker’ mee. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. Het terrein is over het algemeen vlak, waardoor we geen routes hebben met steile en lange hellingen. Het dragen van een helm wordt ten zeerste aangeraden en in Cambodja is verplicht. Helmhuur is inbegrepen bij deze reis.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Daarnaast gaat er de gehele reis in Vietnam een bagagetruck mee waar onze fietsen in worden geladen wanneer wij deze niet gebruiken; de zogenaamde ‘bezemwagen’. De afstand van de grens in Cambodja naar Siem Reap en vanaf Siem Reap naar Phnom Penh leggen we af met de bus.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de dorpen/steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen.

 • Singapore Airlines A330
 • fietsreis Vietnam Cambodja bus

  Onze bus is voorzien van airconditioning

 • Fietsreis Cambodja Vietnam bus binnenkant
 • Fietsreis Vietnam Cambodja fiets

  We maken gebruik van sportieve fietsen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- eindpunt fietstochten
 • Fiets- en helmhuur zowel in Vietnam als Cambodja
 • Volgwagen
 • Hotelovernachtingen 
 • 3 Overnachtingen bij lokale bevolking
 • Diner Ong Ha Island 
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Lokale gids
 • Fietsenmaker
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Bezoek aan de Cu Chi tunnels
 • Boottocht My Tho
 • Bezoek aan vleermuizenpagode
 • Boottocht drijvende markt Can Tho
 • Bezoek Angkor Wat
 • Bezoek aan de Killing Fields

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een gaat graag mee op een cyclotocht om Saigon te verkennen, terwijl de ander liever een boottocht maakt over een drijvende markt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Vietnam en Cambodja zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels
 • Boottocht My Tho
 • Bezoek aan vleermuizenpagode en museum Soc Trang
 • Boottocht drijvende markt Can Tho
 • Stop onderweg bij de Long Quang-pagode
 • Dagexcursie op de fiets naar Angkor Wat
 • Bezoek vanuit Phnom Penh Tuol Sleng en leer over de verschrikkingen van de Cambodjaanse burgeroorlog.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep.

 • Een cyclotocht in Saigon, laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo.
 • Optionele fietstoer bij Tonlé Sapmeer.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Vietnam en Cambodja nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Cambodja, bij aankomst te regelen. Kosten $ 35,- te betalen in dollars. 
 • Visum voor Vietnam, $ 25,- via online e-visumaanvraag.

Geldzaken

In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong en in Cambodja wordt er betaald met de Riel, maar ook Dollars worden geaccepteerd. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In Vietnam kun je op verschillende plaatsen pinnen; Ho Chi Minh, Tra Vinh, Soc Trang, Can Tho en Cao Lanh. In Cambodja kun je pinnen in Phnom Penh en Siem Reap.
Contant: euro’s of dollars. In Cambodja worden vrijwel overal Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd. De entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag) dien je in dollars te betalen.
Creditcards: op enkele plaatsen in zowel Vietnam als Cambodja kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam en Cambodja gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In het algemeen wordt vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen een Vietnamees ontbijt bestellen. Op Ong Ho eiland zijn ook het diner en het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De plaatselijke familie bereidt heerlijke maaltijden en we proeven veel vers fruit. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot.

De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, rond zes euro. Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, (ijs)koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaciinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A

Voor Vietnam en Cambodja worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan en in Cambodja op sommige plaatsen kan malaria voorkomen, dit kan verschillen per periode.

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Saigon/Siem Reap bij te boeken. De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 24,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 48,- per nacht. De prijs voor het hotel in Siem Reap is vanaf € 18,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. In het zuiden (waar deze reis verblijft) is het van mei tot oktober warm en vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang.

Cambodja kent een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. Daarna is het helder en aanvankelijk koel. Na februari wordt het langzaam heter. Door de aanwezige jungle kan het ook in deze maanden nog wel eens bewolkt zijn.
 

Zwaarte van de reis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Laagste punt fietstocht: 1 meter
Hoogste punt fietstocht: 45 meter
Totaal aantal km fietsen: ca. 320 kilometer
Gemiddeld aantal km fietsen: 36 kilometer per fietsdag

Tijdens de fietsreis in Vietnam en Cambodja fiets je tussen de 18 tot 55 kilometer per dag. Er zijn weinig tot geen hoogteverschillen. Het is mogelijk om een aantal fietsdagen te verlengen en ook in te korten indien wenselijk. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. De hoge temperaturen maken het fietsen soms zwaarder. We proberen tijdens deze dagen zoveel mogelijk vroeg te vertrekken om de grootste hitte te vermijden.

Meer informatie over de fietsduur per dag vind je in de dag-tot-dagbeschrijving. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Vietnamese gids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. De gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. In Cambodja gaat er een lokale gids mee tijdens de fietsdag in Siem Reap.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?We fietsen gemiddeld 36 kilometer per dag. De langst mogelijke fietstocht is 55 kilometer. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. Het terrein is over het algemeen vlak, waardoor we geen routes hebben met steile en lange hellingen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen in Vietnam hebben een bagagedrager, je kan dus eventueel een fietstas mee nemen of je dagrugtas onder de snelbinders binden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. De afstand van de grens in Cambodja naar Siem Reap en vanaf Siem Reap naar Phnom Penh leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat. Daarnaast gaat er de gehele reis in Vietnam een bagagetruck mee waar onze fietsen in worden geladen wanneer wij deze niet gebruiken; de zogenaamde 'volgwagen'.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

We gebruiken fietsen die in Vietnam gemaakt zijn die zijn voorzien van drie versnellingen en handremmen. In Cambodja maken we gebruik van mountainbikes met meerdere versnellingen.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

In Cambodja is het verplicht om een fietshelm te dragen. We raden het ook voor Vietnam ten zeerste aan. Ter plaatse worden fietshelmen ter beschikking gesteld. Uiteraard kunt je ook je eigen helm meenemen, wanneer je zeker wilt zijn van de juiste pasvorm.  

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

Djoser maakt gebruik van goede middenklasse hotels. Dit zijn centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk met je fiets of te voet de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en nagenoeg altijd van airconditioning. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven, indien de verblijfsduur dit toelaat. In Ben Tre, Vinh Long en Ong Ho, bijgenaamd Tijgereiland, overnachten we bij een plaatselijke families. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar de sfeer maakt veel goed.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen. Tijdens de overnachting bij een lokale familie is er geen wifi aanwezig.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Tijdens het verblijf op Ong Ho, Vinh Long en Ben Tre zijn er geen eenpersoonskamers beschikbaar en deel je de kamer altijd met meerdere personen. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. In het algemeen wordt vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas.  Daarnaast is er ook twee keer een Vietnamees diner bij de reis inbegrepen. Tijdens de overnachtingen in Nui Cam en bij de lokale familie op Ong Ho (Tijgereiland) worden de diners voor ons verzorgd.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Er gaat zowel een Nederlandse reisbegeleider mee als een lokale fietsgids. De Nederlandse reisbegeleider zorgt, samen met onze deskundige lokale vertegenwoordiger, voor een soepel verloop van de reis. Je reisbegeleider wordt tijdens de reis in Vietnam bijgestaan door een lokale, Engelssprekende gids en een fietsenmaker die meegaat voor onderhoud aan de fietsen. In Cambodja gaat er tijdens de fietsexcursie in Siem Reap een lokale gids mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kom ik aan een visum voor Vietnam en Cambodja?

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten voor Vietnam vooraf een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. De kosten hiervoor bedragen €65,- per visum. Aanvraag en verstrekking op dezelfde dag is mogelijk, wanneer je persoonlijk naar de ambassade gaat.

Ook kun je het visum laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum, €30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT.

In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Een visum voor Cambodja regel je bij aankomst aan de grens. De kosten bedragen $35,-, te betalen in dollars. Neem hiervoor een pasfoto mee.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Saigon of Siem Reap worden bijgeboekt. De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 24,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 47,- per nacht. De prijs voor het hotel in Siem Reap is vanaf € 18,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 35,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Kan ik pinnen in Vietnam en Cambodja?

Je vindt alleen pinautomaten in de grotere plaatsen: op deze reis dus alleen in Saigon, Phnom Penh en Siem Reap. Het is raadzaam om daarnaast een bedrag in euro’s of Amerikaanse dollars mee te nemen. In Cambodja worden vrijwel overal Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd. De entree voor de tempels van Angkor dien je in dollars te betalen.
 

Heb ik voor de reis naar Vietnam en Cambodja malaria pillen of vaccinaties nodig?

Voor Vietnam en Cambodja worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Daarnaast kan en in Cambodja op sommige plaatsen kan malaria voorkomen, dit kan verschillen per periode. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Moet ik een klamboe/muskietennet meenemen?

 Waar nodig zijn de hotels voorzien van klamboes. U hoeft dit niet zelf mee te nemen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Fietsreis Vietnam & Cambodja

Bekijk alle reisblogs over Fietsreis Vietnam & Cambodja