Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Vervoer

< Terug naar de reis

In India maken we gebruik van een eigen bus met airconditioning. In Nepal heeft de bus ventilatie en verwarming. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

Soms is een lange reisdag onvermijdelijk. India is een groot land, de wegen in India en Nepal zijn minder goed zijn dan in Europa, en het reizen door berggebieden gaat niet zo snel. Daar staat echter tegenover dat het uitzicht een hoop goed maakt en dat er altijd van alles te zien en te beleven is aan de kant van de weg.

Van Agra naar Varanasi reizen we met een nachttrein. We slapen in couchettes met airco van 4 à 6 personen. Je hebt dus je eigen bed en voor lakens, een deken en een kussen wordt gezorgd.

Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets en riksja tot kameel. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort aangeklede bromfiets met aanhanger. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

Go to top