Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika Noord & Swaziland, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika Noord & Swaziland 15 dagen

Natuur in KwaZulu-Natal & Drakensbergen

De nadruk bij deze reis, langs de hoogtepunten van het oosten van Zuid-Afrika, ligt op de spectaculaire en veelzijdige natuur, met speurtochten naar wild, een kijkje in de lokale Zoeloe-cultuur en de geschiedenis van Zuid-Afrika. Een aanrader is een jeepsafari door het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park. Het park is lichtglooiend en opmerkelijk groen en er is een grote kans om de Big Five te zien. Tot slot kun je een bezoek brengen aan het grootste en bekendste township in Zuid-Afrika, Soweto. Tijdens deze reis overnacht je in hotels en chalets aan de voet van de Drakensbergen, in de nationale parken Kruger en Golden Gate en in het koninkrijkje Swaziland. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika Noord & Swaziland, 15 dagen
 1. Amsterdam - Johannesburg
 2. aankomst Johannesburg - Pretoria - Sabie
 3. Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park/Manyeleti game reserve
 4. Manyeleti game reserve
 5. Manyeleti game reserve - omgeving Kruger NP
 6. omgeving Kruger NP - Swaziland (eSwatini)
 7. Swaziland (eSwatini)
 8. Swaziland - Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 9. Hluhluwe-Imfolozi NP
 10. Hluhluwe-Imfolozi NP - St. Lucia
 11. St. Lucia - Drakensbergen
 12. Drakensbergen
 13. Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
 14. Golden Gate NP - Johannesburg, optionele Soweto tour - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Historie in Pretoria en panoramische uitzichten

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg - Pretoria
Dag 2 Pretoria - Sabie
Dag 3 Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park/Manyeleti game reserve

We vliegen naar Johannesburg waar we laat in de avond aankomen. Op de luchthaven van Johannesburg worden we met een vriendelijk 'Goeienaand' welkom geheten door de lokale reisbegeleider. Een korte rit met eigen bus brengt ons naar Pretoria voor de eerste nacht op Afrikaanse bodem.

Zuid Afrika Blyde River Canyon DjoserDe volgende ochtend staat er een stadstour op het programma voordat we doorrijden naar Sabie. We beginnen bij Church Square, het historische centrum van de stad met prachtige gebouwen uit eind 19e eeuw. Daarna staan de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen, de Union Buildings, op het programma. Tevens nemen we een kijkje bij het Voortrekkermonument, dat is opgericht ter herinnering aan de grote trek van de blanke pioniers en waar de geschiedenis van de Afrikaner in zandsteen is uitgehouwen. Aan het einde van de middag komen we aan in ons mooi gelegen hotel in Sabie.

Hier overnachten we een nachtje zodat we de volgende dag de hele dag de tijd hebben om de wereldberoemde Panoramaroute naar het Kruger nationaal park te rijden. De route gaat langs de Blyde River Canyon, een kloof van zo’n 26 kilometer lang. Het is een van de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. We stoppen onderweg bij diverse uitkijkpunten. Zo bezoeken we de 'Drie Rondavels' en 'God's Window'. En bij 'Bourke's Luck Potholes' maken de indrukwekkende rotsformaties en kleine watervallen in een prachtige omgeving grote indruk. De diversiteit van Zuid-Afrika’s adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht. Na deze prachtige rit komen we aan in het Manyeleti private game reserve, dat onderdeel is van het Greater Kruger nationaal park. We overnachten hier twee nachten en vervolgens nog een nacht in Nelspruit nabij het Krugerpark.

Op zoek naar de big five in het Kruger

Dag 4 Manyeleti game reserve, gamedrive per jeep
Dag 5 Manyeleti game reserve - Nelspruit

Zuid Afrika Krugerpark zonsondergang DjoserHet Kruger nationaal park is een van de grootste en mooiste wildparken ter wereld. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. Je kunt tijdens je verblijf verschillende gamedrives maken, waarbij je op zoek gaat naar olifanten, leeuwen, giraffen, neushoorns en talloze andere dieren. Zebra's, buffels, impala's en talloze kleurrijke vogels kruisen je pad. Met een beetje geluk zie je de 'Big Five'. Het is ook mogelijk om mee te doen aan een gamewalk, een spannende voettocht op zoek naar wild. Onder leiding van een ranger, een ervaren parkwachter, ga je op zoek naar wild. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden. Een gamedrive is bij de reissom inbegrepen.

Een leuke afwisseling is wellicht een wandeling naar het nabijgelegen dorpje waarbij je kennismaakt met de lokale bevolking en ziet hoe ze leven. Van het Manyeleti private game reserve rijden we onze accommmodatie bij Nelspruit, nabij het Krugerpark.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 6 Nelspruit - Swaziland
Dag 7 Swaziland
Dag 8 Swaziland - Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
Dag 9 Hluhluwe-Imfolozi NP
Dag 10 Hluhluwe-Imfolozi NP - St. Lucia

Zuid Afrika Swaziland DjoserWe verlaten Zuid-Afrika en rijden het bergachtige koninkrijk Swaziland (tegenwoordig eSwatini) binnen waar we overnachten in een prachtig wildreservaat. Onze accommodatie bestaat uit traditionele Bee-hives, ronde typisch Zuid-Afrikaanse huisjes. De sfeer is echt Afrikaans. Er is een restaurant waar ze heerlijke maaltijden serveren of je kunt gebruik maken van de braai boven het kampvuur. In het reservaat zitten onder andere giraffen, wrattenzwijntjes en antilopen zoals de impala en de blesbok. In het overnachtingskamp zie je regelmatig een impala tussen de bomen wegschieten en 's avonds is het gezellig napraten bij een kampvuur. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen, zoals een jeepsafari en een wandeltocht in de mooie omgeving. Ook wordt er regelmatig een optreden geregeld van een Afrikaanse dans door het kamppersoneel. Het is een plek die je niet snel zult vergeten.

Zuid-afrika safari Djoser We rijden door het prachtige berglandschap van Swaziland naar het zuiden en steken de grens weer over naar Zuid-Afrika. Onze volgende bestemming is het Hluhluwe-Imfolozi park. Het park is lichtglooiend en opmerkelijk groen. In het park leeft de 'Big Five' en je kunt tijdens een jeepsafari op zoek naar de zeldzame witte neushoorn, die hier als een speciaal project is uitgezet. Naast de speurtocht naar wild geniet je van prachtige uitzichten op de Afrikaanse wildernis.

St. Lucia in het iSimangaliso Wetland Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is ons volgende reisdoel. Het moerassenreservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. St. Lucia is een gezellig stadje waar we in het centrum overnachten. Er is een ruime keuze aan restaurantjes en barretjes.

Hippo's in St. Lucia Zuid AfrikaJe kunt in St. Lucia een boottocht maken op het meer waarbij je vele nijlpaarden en krokodillen kunt spotten. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar talloze vogels leven. Een verrekijker komt hier zeker van pas.

De machtige Drakensbergen

Dag 11 St. Lucia - Drakensbergen
Dag 12 Drakensbergen

Voordat we het natuurschoon van de Drakensbergen bewonderen, rijden we via de prachtige 'Vallei met de duizend heuvels' naar de Drakensbergen. In dit gebied kun je een bezoek brengen aan PheZulu Cultural Village. Hier krijg je uitleg over de gebruiken en rituelen van de Zoeloe-cultuur en kun je een Zoeloe-dans bijwonen. Vervolgens rijden we naar de zuidelijke Drakensbergen waar we twee nachten verblijven. De Drakensbergen zijn het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen en er zijn mooie wandeltochten uitgezet. Je kunt kiezen uit verschillende wandeltochten die je naar de mooiste plekjes brengen.

Zuid Afrika Sani Pass naar Lesotho DjoserNiet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. De Zoeloe's noemen het uKhahlamba: barrière van de speren. In 2000 is uKhahlamba of Drakensbergpark als gemengd natuurerfgoed en cultuurgoed toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt een hele dag om dit prachtige gebied te verkennen. Ook kun je er voor kiezen om mee te gaan op een spectaculaire tocht over de Sani Pass naar het koninkrijkje Lesotho. Vroeger was het een smal pad waar je te voet en per ezel naar omhoog werd gebracht. Tegenwoordig gaat er een bredere, spectaculaire route omhoog. Deze route is alleen toegankelijk met een 4x4. Vanaf het hoogst gelegen punt op 2874 meter geniet je onder het genot van een drankje van een schitterend uitzicht. Vergeet niet je paspoort mee te nemen. Je verlaat, net als in Swaziland, Zuid-Afrika.

Bijzondere rotsformaties in het Golden Gate nationaal park

Dag 13 Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
Dag 14 Golden Gate NP - Johannesburg, optionele Soweto tour - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Zuid-Afrika tafelberg rondreis Djoser Het laatste park dat we bezoeken is het Golden Gate nationaal park, dat aan zijn naam komt door de briljante schaduwen van de zon op de zandsteen kliffen. Het gebied kenmerkt zich door grasbedekte hellingen, heldere bergstroompjes en spectaculaire kleurtinten. Het natuurpark huisvest verschillende soorten dieren zoals het zwarte wildebeest, de eland, blesbok, springbok en de steppezebra. En ook zijn er vele vogelsoorten, voor je het weet vliegt er een lammergier boven je. Vanuit ons kamp, waar we in sfeervolle, ronde Zuid-Afrikaanse huisjes overnachten, kun je in de namiddag nog een mooie wandeltocht maken naar prachtige uitzichtpunten, zoals naar Zoeloehoek, het derde hoogste punt in het park, Generaalskop, 'Drakensberg view' of het Oribibekken.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de rotsformatie van Brandweg of een vogelplaats bij de Langtoon dam.

In de ochtend rijden we vanuit Golden Gate nationaal park in enkele uren terug naar Johannesburg. Tot slot kunnen we het grootste en bekendste township in Zuid-Afrika bezoeken: Soweto. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Vilikazi Street waar zowel Nelson Mandela als Desmond Tutu hebben gewoond, Mandela Huis, het Hector Pieterson Museum, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. Aan het begin van de avond vlieg je vanuit Johannesburg terug naar Nederland.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 20 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

24 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

05 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

21 jul - 04 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
De vluchten worden uitgevoerd door Swiss/ Lufthansa

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

04 aug - 18 aug
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

15 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

29 sep - 13 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

13 okt - 27 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

17 nov - 01 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

22 dec - 05 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 19 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

16 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

02 mrt - 16 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlands- / Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel-/chalet-overnachtingen
 • Overnachtingen in het Manyeleti private game reserve
 • Bezoek aan Drakensbergen met verschillende wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 • Bezoek aan Golden Gate nationaal park
 • Mooie rit over de Panoramaroute langs Blyde River Canyon,
 • Gamedrive (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets/appartementen wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Pretoria bij te boeken. Je verblijft voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Pretoria bedraagt € 75, - per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. We slapen in goede middenklasse hotels en een enkele keer in appartementen of chalets.

Een nacht in het Golden Gate nationaal park overnachten we in een eenvoudige 'rondavel', een typisch Zuid-Afrikaans rond huisje, waarbij de sanitaire faciliteiten gemeenschappelijk zijn.

Ook overnachten we bij het Krugerpark in een 'tented-camp' in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen of je slaapt in een rondavel met eigen sanitair.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Pretoria Premier Hotel
Sabie Blyde Canyon
Kruger Shalati Adventure Lodge
Swaziland Maguga Lodge
Underberg Coleford Lodge
Golden Gate Glen Reenen

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets/appartementen wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Zuid-afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika lodge accommodatie overnachting Djoser

  Overnachtingen in tented camps midden in de natuur

 • Zuid-Afrika accommodatie Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie Djoser
 • Zuid-afrika accommodatie overnachting Djoser

  We verblijven in typisch Zuid-Afrikaanse rondavels

 • Zuid-Afrika accommodatie Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

  's Avonds gezellig rondom het kampvuur bij de lodge

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser

  Meerdere accommodaties hebben een zwembad

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overachting Djoser

Vliegreis

British Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  British Airways

  Traject

  Amsterdam - London Heathrow

  Vertrek

  19:00

  Aankomst

  19:20

 • Vlucht met

  British Airways

  Traject

  London Heathrow - Johannesburg

  Vertrek

  21:25

  Aankomst

  09:15*

 • Vlucht met

  British Airways

  Traject

  Johannesburg - London Heathrow

  Vertrek

  21:10

  Aankomst

  07:20*

 • Vlucht met

  British Airways

  Traject

  London Heathrow - Amsterdam

  Vertrek

  11:45

  Aankomst

  14:05

* aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.
 

Britisch Airways is de nationale trots van het Verenigd Koninkrijk, met als thuisbasis Londen Heathrow en Londen Gatwick. Vanuit Londen worden wereldwijd meer dan 180 bestemmingen aangevlogen. Aan boord hoef je je niet te vervelen. Er is keuze uit een ruim aanbod van entertainment. De catering aan boord is prima met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Britisch Airways is een comfortabele reis verzekerd.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Zuid-Afrika reizen we met een eigen bus voorzien van airconditioning. We kunnen overal stoppen waar we willen. De wegen zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over. De uitzichten onderweg maken tijdens de langere reisdagen veel goed!
 

 • Alitalia vliegtuig
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika jeepsafari rondreis Djoser

  Met een gamedrive in open voertuig maak je prachtige safari's!

 • Bus binnenkant Zuid-Afrika

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlands- / Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel-/chalet-overnachtingen
 • Overnachtingen in het Manyeleti private game reserve
 • Bezoek aan Drakensbergen met verschillende wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 • Bezoek aan Golden Gate nationaal park
 • Mooie rit over de Panoramaroute langs Blyde River Canyon,
 • Gamedrive (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park

Excursies

Leeuw Zuid-AfrikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil in St. Lucia een gamedrive maken naar Hluhluwe-Imfolozi en de ander maakt liever een wandeltocht. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een gamedrive met jeeps vanuit Manyeleti game reserve in en aan de rand van het Krugerpark. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute van Sabie naar het Krugerpark. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk.

 • In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker.
 • In Swaziland zijn er diverse mogelijkheden. In St. Lucia kun je een boottocht maken.
 • In Hluhluwe-Imfolozi kun je een gamedrive maken op zoek naar de witte neushoorn.
 • In de Drakensbergen kun je diverse wandelingen maken.
 • Ga mee met een optionele excursie en tocht over de Sani Pass naar Lesotho.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) geldt dat wanneer het kind reist met beide biologische ouders een geboorteakte niet nodig is. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. Ondanks deze wijziging blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen, omdat luchtvaartmaatschappijen of douanebeambten soms nog om deze documenten blijven vragen. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet. 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s zijn op verschillende plaatsen te wisselen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om te eten. 

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en mieliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Bij een aantal overnachtingplaatsen kun je je eigen 'braaivleis' bereiden: een barbecue ontbreekt namelijk nooit. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele mieliepap, gemaakt van maïsmeel. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten. Alleen in het oostelijk deel van Zuid-Afrika komt malaria voor. Van het verblijf in het Krugerpark tot en met St. Lucia en dan vooral van september tot en met mei.


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Pretoria bij te boeken. Je verblijft voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Pretoria bedraagt € 75, - per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden met name 's nachts koud kan worden.

In het zuiden langs de kust is de weersituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands- / Afrikaanssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. We slapen in goede middenklasse hotels en een enkele keer in appartementen of chalets. In de appartementen/chalets heb je een eigen slaapkamer, maar deel je de zitkamer en sanitaire voorzieningen met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Het is een losstaand of aan elkaar geschakeld huisje. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje. Een nacht in het Golden Gate nationaal park overnachten we in een eenvoudige 'rondavel', een typisch Zuid-Afrikaans rond huisje, waarbij de sanitaire faciliteiten gemeenschappelijk zijn.
 

Van welk vervoer maken wij gebruik in Zuid-Afrika?

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Heb ik malariapillen nodig?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Wat zijn de bijkomende kosten ter plaatse?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Zuid-Afrika?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Zuid-Afrika reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Wij hebben een fantastische reis achter de rug door Zuid-Afrika Noord en Swaziland (en een stukje Lesotho). We hebben heel veel gezien. De Panoramaroute was bijzonder, de game-drives onvergetelijk, de rit over de Sani-pas indrukwekkend. We hebben aan alle optionele activiteiten meegedaan. Geweldig!

  9,0

  9,0
 • Hebben een geweldige mooie rondreis achter de rug met een superleuke gids, onze goedlachse Felicity! Zij wist ons veel te vertellen en was er de hele reis bij, zoveel gezien, beleefd en gedaan, aanrader!!! We zijn gaan houden van mooi Zuid Afrika en de prachtige dieren, natuur en vriendelijke bevolking

  10,0

  10,0
 • Fijne reis gehad, veel gezien, goede en enthousiaste reisleidster

  9,0

  9,0
 • Het was een reis met zeer veel hoogtepunten en prachtige natuur, in St Lucia en The Golden Gate mocht er gerust nog een nacht bij om even op adem te komen en te genieten van de mooie omgeving. Maar de kers op de taart was ons reisbegeleidster Felicity, zij heeft het plaatje afgewerkt. Bedankt Felicity!

  8,0

  8,0
 • Nu al enkele dagen thuis, maar nog steeds aan het landen en nagenieten van de 15-daagse reis naar Zuid-Afrika. Een totaal andere wereld! Zowel de geschiedenis, de diverse landschappen, de wilde dieren, de culturen, de sterrenhemel en het seizoen! Enerverend! En goed georganiseerd. Ikke Blyde Rivier.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis, ontzettend veel gezien en een uitstekende gids en chauffeur. Voor eerst met een groep op vakantie en dit is ons goed bevallen. In goed overleg werden de mogelijkheden voor activiteiten aangeboden en georganiseerd.

  8,0

  8,0
 • Geweldige ervaring! Verrassende reis! Wisselende accommodaties.

  8,0

  8,0
 • Afwisselende natuur. Vol programma. Verrassend mooi.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis veel gezien zeer goed georganiseerd een reis om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • 3-daags verblijf bij Kruger nationaal park
 • Kennismaking met de cultuur van de Zoeloe's
 • Verschillende wandelmogelijkheden in prachtige Drakensbergen
 • Panoramaroute met stops o.a. bij de Blyde River Canyon
 • Verlenging in Pretoria mogelijk
 • Comfortabele eigen bus
 • Lokale Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding

Klantwaardering

8,6

Wij hebben een fantastische reis achter de rug door Zuid-Afr...
Wij hebben een fantastische reis achter de rug door Zuid-Afrika Noord en Swaziland (en een stukje Lesotho). We hebben heel veel gezien. De Panoramaroute was bijzonder, de game-drives onvergetelijk, de rit over de Sani-pas indrukwekkend. We hebben aan alle optionele activiteiten meegedaan. Geweldig!

Jelle H. en Willy M. - 9,0
Hebben een geweldige mooie rondreis achter de rug met een su...
Hebben een geweldige mooie rondreis achter de rug met een superleuke gids, onze goedlachse Felicity! Zij wist ons veel te vertellen en was er de hele reis bij, zoveel gezien, beleefd en gedaan, aanrader!!! We zijn gaan houden van mooi Zuid Afrika en de prachtige dieren, natuur en vriendelijke bevolking

Anja P. - 10,0
Fijne reis gehad, veel gezien, goede en enthousiaste reislei...
Fijne reis gehad, veel gezien, goede en enthousiaste reisleidster

Toon E. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

19°C

Terug naar boven