Zuid-Afrika (hotel/chalet)

Rondreis Zuid-Afrika15 dagen

Rondreis beginnend of eindigend in Kaapstad of Pretoria. Deze rondreis geeft een goed overzicht wat Zuid-Afrika te bieden heeft, zoals het Robbeneiland en Tafelberg, de schitterende tuinroute, de (wijn)cultuur rondom Swellendam en Oudtshoorn. We bezoeken ook het meest zuidwestelijke punt van Afrika: kaap de Goede Hoop. We bekijken tevens de beroemde Cango-grotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Met een binnenlandse vlucht overbrug je de langste afstand, zodat je zowel van het mooie zuiden als het Krugerpark kunt genieten.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. Kaapstad, Kaap de Goede Hoop
 3. Kaapstad
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
 5. Swellendam - Oudtshoorn
 6. Oudtshoorn, Cangogrotten
 7. Oudtshoorn - George - Knysna - Plettenberg Bay
 8. Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park
 9. Plettenberg Bay - Addo Elephant nationaal park - Port Elizabeth
 10. Port Elizabeth - vlucht naar Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
 11. Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
 12. Greater Kruger NP - Panoramaroute - omgeving Kruger NP
 13. omgeving Kruger NP - Pretoria
 14. Pretoria - Johannesburg - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar Pretoria, daarna volgt de omgekeerde route van Pretoria naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar Pretoria

Kaapstad, Kaap de Goede Hoop

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 3 Kaapstad

Zuid Afrika Kaapstad Waterfront DjoserDe beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden. In de stad is veel te zien. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak.

Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagnies-tuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

De reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg gesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier walvissen voor de kust.


Kaapstad, Swellendam, Oudtshoorn

Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
Dag 5 Swellendam - Oudtshoorn
Dag 6 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm 

Zuid Afrika wijnboerderij DjoserOnderweg naar Swellendam brengen we eerst een bezoek aan het plaatsje Stellenbosch. We rijden langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Daarna rijden we door naar het pittoreske dorpje Hermanus. Tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien. Het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie gaat vrij plotseling over in de Kleine Karoo-woestijn.

Zuid Afrika struisvogel Oudtshoorn DjoserVia schitterende bergpassen rijden we naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We bekijken tevens de beroemde Cango-grotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Plettenberg Bay, Addo Elephant nationaal park

Dag 7 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Dag 8 Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park
Dag 9 Plettenberg Bay - Addo Elephant national park - Port Elizabeth

Vanuit Oudtshoorn volgen we een mooie weg door de bergen en rijden we in de richting van de kust. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord.

Zuid-Afrika Tsitsikamma nationaal park DjoserHiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Wandelaars kunnen een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

Zuid Afrika Addo Elephant nationaal park DjoserIn de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's bekijken. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant. We overnachten vervolgens in Port Elizabeth

Kruger Park & Blyde Rivier Canyon

Dag 10 Port Elizabeth, vlucht Johannesburg - Greater Kruger national park
Dag 11 Greater Kruger national park, (ochtend) gamedrive per jeep
Dag 12 Greater Kruger national park  - omgeving Kruger NP

Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Port Elizabeth naar Johannesburg. Vanaf hier gaan we op weg naar het wereldberoemde Kruger Park. Je krijgt vast de gelegenheid om wild te zien wanneer we langzaam naar onze accommodatie rijden. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.

Zuid Afrika Krugerpark gamewalk DjoserIn het Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger Park, maken we een ochtendexcursie die is inbegrepen in de reissom. We maken deze ochtend een zgn. ‘gamedrive’ waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten, waar je de jeep uit kunt stappen en rustig kunt blijven kijken. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Uitstappen is echter absoluut onmogelijk.

Later op de dag is het ook mogelijk om een "sunsetdrive" te maken. Tijdens deze drive heb je de kans om weer heel andere dieren te spotten. Een andere mogelijkheid is het maken van een 'bushwalk'; een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een 'ranger', een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

De laatste nacht overnachten we nabij het Krugerpark.

Pretoria

Dag 13 omgeving Kruger nationaal park - Blyderiver Canyon - Pretoria
Dag 14 Pretoria - Amsterdam
Dag 15 aankomst in Amsterdam

Zuid Afrika Blyde River Canyon DjoserDe laatste bestemming van de reis is Pretoria. We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even bij te stoppen. Door ‘Gods Window’ een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyderivier Canyon. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen.

Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede het huis van Paul Kruger zijn een bezoek waard.

Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden. 's Avonds vertrek je weer naar Nederland.

N.B. Het kan voorkomen dat we tijdens het hoogseizoen in Plettenberg Bay (van oktober tot februari) uit moeten wijken naar Knysna of Wilderness, twee andere mooie kustplaatsen. Het Tsitsikammapark is vanuit deze plaatsen ook goed te bereiken en er is ook altijd de mogelijkheid om met de bus Plettenberg Bay te bezoeken.


Van Pretoria naar Kaapstad

Pretoria

Dag 1 Amsterdam - Pretoria
Dag 2 Pretoria/Middelburg

Zuid Afrika leeuw DjoserOnze reis begint in Pretoria. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen. Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede het huis van Paul Kruger zijn een bezoek waard. Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden en musea die bezocht kunnen worden, zoals het Mandela Familie huis. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden.

Blyde Rivier Canyon en Kruger Nationaal Park

Dag 3 Pretoria/Middelburg - Blyderiviercanyon - omgeving Kruger NP
Dag 4 omgeving Kruger nationaal park - Greater Kruger NP
Dag 5 Greater Kruger nationaal park, (ochtend) gamedrive per jeep

We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even te stoppen. Door ‘Gods Window’ een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyderivier Canyon. Uiteindelijk bereiken we het Kruger Nationaal Park, wat uniek is door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. We verblijven tijdens de reis in twee verschillende accommodaties zodat we een groter gebied bestrijken. We overnachten twee nachten in het Kruger Park en één nacht aan de rand van het park. De eerste nacht is deze aan de rand van het Krugerpark.

Zuid Afrika Krugerpark olifant DjoserIn het Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger Park, maken we een ochtendexcursie die is inbegrepen in de reissom. We maken deze ochtend een zgn. ‘gamedrive’ waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten, waar je de jeep uit kunt stappen en rustig kunt blijven kijken. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen.

Uitstappen is echter absoluut onmogelijk. Later op de dag is het ook mogelijk om een "sunsetdrive" te maken. Tijdens deze drive heb je de kans om weer heel andere dieren te spotten. Een andere mogelijkheid is het maken van een 'bushwalk'; een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een 'ranger', een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Addo Elephant Nationaal Park en Plettenberg Bay

Dag 6 Omgeving Kruger NP - Johannesburg, vlucht Port Elizabeth
Dag 7 Port Elizabeth - Addo Elephant NP - Plettenberg Bay
Dag 8 Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park

We verlaten het Krugerpark en rijden terug naar Johannesburg. Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Johannesburg naar Port Elizabeth. Vanaf hier gaan we op weg naar het Addo Elephant Nationaal park. In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's aantreffen. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant.

Zuid Afrika Plettenberg Bay kust DjoserPlettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Oudtshoorn, Swellendam, Kaapstad

Dag 9 Plettenberg Bay - Oudtshoorn
Dag 10 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm
Dag 11 Oudtshoorn - Swellendam
Dag 12 Swellendam - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

We verlaten Plettenberg Bay en via een mooie weg door de bergen rijden we het binnenland in.

Zuid Afrika Oudtshoorn struisvogel DjoserOnderweg naar Oudtshoorn zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij kunnen bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We brengen tevens een bezoek aan de beroemde Cango-grotten . Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Via schitterende bergpassen rijden we naar Swellendam. De kleine Karoo-woestijn gaat vrij plotseling over in het vruchtbare landschap van de Kaap-provincie. Na het bezoek aan Swellendam brengen we eerst een bezoek aan het pittorekse dorpje Hermanus. Tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien. Voordat we onze weg naar Kaapstad vervolgen, maken we eerst een stop in het kleine dorp Stellenbosch. Onderweg rijden we langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Na een bezoek aan Stellenbosch rijden we door naar Kaapstad. 

Kaapstad

Dag 13 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 14 Kaapstad - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Zuid Afrika Kaapstad DjoserIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zuid Afrika Kaapstad Camps Bay DjoserDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier meestal walvissen voor de kust.
 

N.B. Het kan voorkomen dat we tijdens het hoogseizoen in Plettenberg Bay (van oktober tot februari) uit moeten wijken naar Knysna of Wilderness, twee andere mooie kustplaatsen. Het Tsitsikammapark is vanuit deze plaatsen ook goed te bereiken en er is ook altijd de mogelijkheid om met de bus Plettenberg Bay te bezoeken. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

01 feb - 15 feb
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

15 feb - 29 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

04 apr - 18 apr
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

19 apr - 03 mei

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i
i
Vlucht met Lufthansa. 16-daagse reis.

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

11 jul - 25 jul
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

18 jul - 01 aug
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

20 jul - 03 aug
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

25 jul - 08 aug
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

08 aug - 22 aug
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

12 sep - 26 sep
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

26 sep - 10 okt
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

03 okt - 17 okt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

10 okt - 24 okt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

17 okt - 31 okt
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

24 okt - 07 nov
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

31 okt - 14 nov
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

07 nov - 21 nov
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

14 nov - 28 nov
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

05 dec - 19 dec
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

19 dec - 02 jan
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.Vluchten met LH

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

20 dec - 03 jan
V
Vertrekgarantie i
i
Vluchten met Turkish Airliines

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

21 dec - 04 jan
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 jan - 16 jan
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 jan - 30 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

30 jan - 13 feb
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

13 feb - 27 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

27 feb - 13 mrt
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

03 apr - 17 apr
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

24 apr - 08 mei
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

25 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

01 mei - 15 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

12 jun - 26 jun
V
Vertrekgarantie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/ chalet overnachtingen op basis van logies
 • Excursies Kaap de Goede Hoop via Chapmans peakdrive & Stellenbosch
 • Bezoek Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie Cango-grotten en struisvogelfarm
 • Bezoek Panoramaroute en Blyde river canyon
 • 'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger national park
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €315,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In de grote plaatsen slapen we in goede middenklasse hotels. Daarnaast overnachten een enkele keer in appartementen en chalets, 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

De chalets hebben meestal een eigen terras en een 'braai'. In het Kruger nationaal park slapen we op twee locaties o.a in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor NL klein

Kaapstad Lady Hamilton Hotel
Swellendam Aanhuizen Guest House
Oudtshoorn Kleinplaas
Plettenberg Bay Bayview Hotel 
Addo Elephant NP Muluwa Lodge
Greater Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Port Elizabeth Humewood Hotel
Middelburg Olifants River Lodge
Pretoria Court Classique Hotel 


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  21:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:10

  Aankomst

  10:20*

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Zuid-Afrika reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over. De uitzichten vanaf de bergpassen maken tijdens de langere reisdagen veel goed!

Een binnenlandse vlucht brengt ons van Port Elizabeth naar Johannesburg en of andersom.

 • KLM vliegtuig
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika safari bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/ chalet overnachtingen op basis van logies
 • Excursies Kaap de Goede Hoop via Chapmans peakdrive & Stellenbosch
 • Bezoek Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie Cango-grotten en struisvogelfarm
 • Bezoek Panoramaroute en Blyde river canyon
 • 'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger national park
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Excursies

Cape Town, South AfricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil graag de Tafelberg op wandelend of met de kabelbaan (in de zomer vaak enkele weken gesloten voor onderhoud, voor meer informatie kijk hier) en de ander gaat liever eerst naar Robbeneiland en daarna naar de Tafelberg. De één wil graag een walvissentocht maken vanuit Plettenberg Bay en de ander wil daar gaan kayakken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Gedurende de dag wordt u rondgereden op het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we o.a. in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguïns treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive. (exclusief entreegelden)
 • Een bezoek aan de Cango-grotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven bij Stellenbosch. (exclusief entreegelden)
 • Vanuit Plettenberg Bay regelen wij vervoer naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken of andere activiteiten plannen. (exclusief entreegelden)
 • In het Addo Elephant nationaal park kunnen we met onze eigen bus een gamedrive maken (exclusief entreegelden).
 • Een gamedrive met jeeps aan de rand van het Krugerpark. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen! (exclusief entreegelden voor het park).
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute van het Krugerpark naar Johannesburg. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels. (exclusief entreegelden)

Ter plaatse zijn er veel andere excursies mogelijk.
Elephant Tanzania
In Kaapstad kun je Robbeneiland bezoeken en met een kabelbaan de Tafelberg op. In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekayakken. In het Addo Elephant nationaal park kun je een gamedrive maken met jeeps op zoek naar wild. In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast begin 2019. Reist het kind met beide biologische ouders dan is een geboorteakte niet nodig. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. Ondanks deze wijziging blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen, omdat luchtvaartmaatschappijen of douanebeambten soms nog om deze documenten blijven vragen. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet. 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s zijn op verschillende plaatsen te wisselen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken is niet bij de reissom inbegrepen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Tijdens de overnachtingen in een chalet kun je je eigen 'braaivleis' bereiden: een barbecue ontbreekt namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen.

Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten. In de periode september tot en met mei is alleen het Kruger Park malariagebied.

Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden.

In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe lucht en temperaturen die meestal variëren tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands/Afrikaans en/of Engelssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

FAQ

Van welk vervoer maken wij gebruik in Zuid-Afrika?

We beschikken over eigen comfortabele bussen, zodat we onderweg altijd kunnen stoppen waar we willen. De bussen hebben airconditioning en de wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijden we in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.
 

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

Maakt het iets uit of de reis begint in Kaapstad of in Johannesburg?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Moet ik een handdoeken meenemen op reis?

Heb ik malariapillen nodig?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Zuid-Afrika is een prachtige bestemming als je van bergen, natuur en (wilde) dieren houdt. De reis is afwisselend en heeft mooie excursies. Stel jezelf wel in op lange busreizen/afstanden en de kosten van het eten/drinken en de excursies zijn niet inbegrepen.

  7,0

  7,0
 • Ik kan er heel kort over zijn: het was een fantastische reis. Oktober: 20 tot 30 graden, prachtige Jakaranda bomen in Pretoria! Dank aan onze goede gids Deon!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis

  8,0

  8,0
 • Het was een adembenemende reis. De organisatie van de reis was uitstekend. Zuid-Afrika is een prachtig land. Het was een levenservaring, voor herhaling vatbaar. Djoser verdient een dikke pluim.

  9,0

  9,0
 • Het was voor mij niet de eerste reis met Djoser in Zuid-Afrika, maar wel een mooie. Met een ervaren reisleidster Helma liet ze ons in krap twee weken de hoogtepunten van het land zien. Met een gezellige en aangename groep. Het grote wild in het Krugerpark, met daarna ontelbare olifanten in Addo.

  10,0

  10,0
 • Prachtig mooi land, geweldige gids. Samen met mijn dochter een geweldige beleving mogen mee maken. Bedankt Djoser en reisgids Helma en chauffeurs.

  10,0

  10,0
 • Dankzij de hele goede gids is het een prachtig avontuur geworden!

  10,0

  10,0
 • Wat een fantastische reis! Onze reis begon in Kaapstad en eindigde in Johannesburg. De reis was goed opgebouwd en het werd alleen maar mooier en leuker! Het hoogtepunt was de 2daagse Safari in het Krügerpark! Onvergetelijke ervaring, zeker door het spotten van de Big 5!

  9,0

  9,0
 • Goed georganiseerd met een deskundige leuke reisleider, goed vervoer en hele luxe verblijven en goede verblijven. Echt geslaagd.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis! We hebben het idee 6 weken weg te zijn geweest, zoveel gezien en gedaan. De zeer bekwame en gezellige lokale gids Elaine was fantastisch! Fijne hotels, ook een aantal mindere maar nooit ondermaats. Groep van 15 personen was fijn, 20 was wel wat druk geweest. Bedankt Djoser!

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis, veel gezien en uitgebreide informatie door de gids Peter

  10,0

  10,0
 • Het is een hele mooie reis, bijzonder veel dieren gezien, ook groot verschil in arm en rijk. Erg veel gezien in (te)weinig tijd. Helaas een dag te weinig in Kaapstad, maar door 1 park over te slaan hadden we toch wat meer tijd in Kaapstad, waardoor we ' s avonds nog de tafelberg op konden .

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis. In 14 dagen heel veel gezien van het land; de grote wilde dieren, het landschap met wijdse uitzichten, de bloemen. Grote verschillen van stinkend rijk tot straat arm. We hadden, net als met onze Peru reis vorig jaar, goeie chauffeurs en een super gids.

  9,0

  9,0
 • In 14 dagen een heel land zien - het kan dus blijkbaar. Van Kaapstad in het zuidwesten tot het Krugerpark aan de oostgrens, wat een variatie. Een bizar maar vooral landschappelijk prachtig land. En dan liefst 2 1/2 dag gamedrive! De reis is wel erg vol maar dat kan dan ook niet anders. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, met een zeer betrokken reisleider en een hele gezellige groep.

  8,0

  8,0
 • Het mooie Zuid-Afrika, een absolute aanrader. Voor mij was dit een Top vakantie!

  9,0

  9,0
 • Een hele fijne vakantie gehad

  8,0

  8,0
 • De reis was goed opgezet en er zaten geweldige excursies in zoals Kruger NP, Blyde River Canyon, Cango caves en Cape of good hope.

  8,0

  8,0
 • Rijk beeld van het land gekregen. Van de groene kust in Kaapstad tot droge vlaktes in Krugerpark. Sommige overnachtingen comfortabel, andere koud. Natuur, dier en cultuur tijdens een rondreis in wintertijd, onder prima begeleiding van Henning, is een beleving om te koesteren.

  9,0

  9,0
 • De 15-d reis door Z-Afrika met Djoser was een unieke & rijke ervaring, mede dankzij onze locale supergids Henning. Het land heeft een verscheiden (en gedeeld) verleden en een overweldigende natuur. Gelukkig klinken er ook positieve maatregelen op soc.-econ. terrein door, al gaan die helaas langzaam.

  8,0

  8,0
 • Uitstekende reisleiding. Gevarieerd gezelschap van 29 jaar tot 79 jaar en het mixte uitmuntend! Al met al mooie, goeie reis en 'n bijzondere kennismaking met Zuid-Afrika,de bewoners ook met hen die in de townships leven en wonen en met hun kerkdiensten. De dieren en de natuur waren overweldigend!!

  8,0

  8,0
 • Zeer veel indrukken opgedaan door de vele met elkaar verschillende bezienswaardigheden met als hoogtepunten, zonder de rest tekort te doen, natuurlijk het Krugerpark met z'n vele wild (de Big Five gespot!) en de Tafelberg met z'n prachtige vergezichten. Voor ons was de reis zeker geslaagd!

  9,0

  9,0
 • Mooi land en een prachtige reis in afwisselende omgeving. De reis is wel intensief. Vol programma, waardoor je weinig individuele vrijheid hebt. Maar dan zien je wel de highlights van Zuid-afrika.. Aan te raden om na de vakantie nog wel een paar dagen vrij te hebben om bij te komen!

  7,0

  7,0
 • Een reis vol prachtige en indrukwekkende flora en fauna in een land vol tegenstellingen!

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis, Een reis om nooit meer te vergeten. Mooie natuur, vooral Krugerpark. Walvissen gezien, ondanks dat het walvisseizoen over was. Tafelberg was erg geweldig, met de kabelbaan naar boven en lopend naar beneden, wat een belevenis.

  10,0

  10,0
 • De reis met Djoser was een reis om nooit meer te vergeten. Met de reisleidster Mariana hadden we het meer dan getroffen. Tot in de puntjes word je ontzorgd en ik zou dan ook eenieder aanraden om dit prachtige, schone land met een heerlijke keuken en rijke historie / natuur te bezoeken.

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke reis in het paradijs dat Zuid-Afrika heet. Het land van de eeuwige lach en waar men echt nog geniet van het leven. Ik ben er helemaal door gebeten en zal zeker nog terug gaan. Echt een aanrader!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Binnenlandse vlucht Port Elisabeth - Johannesburg
 • Combinatie van Tuinroute en Krugerpark
 • Gamedrive in open safarivoertuig in Kruger inclusief
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Lokale Nederlands/Afrikaans en of Engels sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Overnachtingen in goede hotels/chalets

Klantwaardering

8,7

Zuid-Afrika is een prachtige bestemming als je van bergen, n...
Zuid-Afrika is een prachtige bestemming als je van bergen, natuur en (wilde) dieren houdt. De reis is afwisselend en heeft mooie excursies. Stel jezelf wel in op lange busreizen/afstanden en de kosten van het eten/drinken en de excursies zijn niet inbegrepen.

Elise - 7,0
Ik kan er heel kort over zijn: het was een fantastische reis...
Ik kan er heel kort over zijn: het was een fantastische reis. Oktober: 20 tot 30 graden, prachtige Jakaranda bomen in Pretoria! Dank aan onze goede gids Deon!

Lizet R. - 9,0
Mooie reis

Rob S. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

24°C

Terug naar boven