Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Italië

Tijdens de rondreis door Italië bezoek je o.a. Napels, de Amalfikust en op Sicilië Cefalu, Mazara de Valle en de Etna. Deze prachtige reis door het gastvrije zuidelijke Italië laat je kennis maken met bijzondere landschappen en cultuurschatten.

Lees meer >

Alle rondreizen Italië:

Djoser Family:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Beste reistijd Italië?
Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. Deze reis gaat door het Zuiden van Italië, in de zomermaanden kan het hier erg warm worden, 40 graden is geen uitzondering. Direct aan zee voel je de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt. In het voor en najaar zijn de temperaturen ideaal om hier te reizen.

Goed verzorgde rondreizen
In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. Zo is het hotel La Quiete in Trecchina kleinschalig en perfect passend in de omgeving. Het hotel in Maiori is voorzien van alle gemakken en biedt een fantastisch uitzicht over de zogenaamde Costa Amalfitana. Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider om je het echte Zuid-Italië te laten zien.

Waarom Djoser?
De rondreis door Zuid-Italië is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Zuid-Italië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Zuid-Italië rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

 

Blog rondreis Italië

De lekkerste landen

Hou je ook van lekker eten op reis? Dan vind je het volgende vast inte...

Lees meer >

Reviews rondreis Italië: 8,0Naam: Max N.
Cijfer: 8

Sicilië: uitzicht vanaf de Etna

Op weg naar de oostkust van Sicilië doemt de actiefste vulkaan van Europa, de Etna, voor ons op. Onderweg van Piazza Armerina naar Letojanni rijden we naar de parkeergelegenheid op zo’n 1900 meter hoogte, waar vandaan je over het lavazand naar oude kraters toe wandelt en geniet van een prachtig uitzicht. Je kan ook kiezen voor een facultatieve tocht naar het hoogst mogelijke punt op zo’n 2600 meter! Een plaatselijke gids begeleidt je dan in de rit per jeep. Eenmaal boven heb je een nog uitgebreider panorama dan vanaf de parkeerplaats: om je heen een schitterende omgeving, waar duidelijk te zien is hoe de lava heeft gestroomd in januari en februari 2003. Aan je voeten ligt de prachtige, wereldberoemde Siciliaanse kust.

Laatst bekeken

Er zijn geen laatst bekeken reizen.