• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Marokko, 22 dagen

  Marokko 22 dagen

  Marokko biedt naast de belangrijke stad Casablanca, met de grote Hassan II-moskee, ook de kleurrijke bekende koningssteden Fes, Meknès en Marrakech. Ervaar hier in de oude medina’s de drukte en gezelligheid van de smalle straatjes. Koop je souvenirs in de kleine winkeltjes op de bazaar. Natuurlijk maken we een tocht door de woestijn en verkennen we in de Atlas een paar Berber dorpjes, waar je kennis maakt met deze vriendelijke bewoners. We eindigen de reis in het vissersplaatsje Essaouria met talloze koffiehuizen en gezellige terrasjes aan het strand.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Casablanca
  2. Casablanca, bezoek Hassan II moskee
  3. Casablanca - Rabat
  4. Rabat, bezoek mausoleum
  5. Rabat - Volubilis - Meknés - Fès
  6. Fès
  7. Fès
  8. Fes - Azrou - Middelt
  9. Middelt - Erfoud
  10. Erfoud - Erg Chebbi, woestijnovernachting
  11. Erg Chebbi - Zagora
  12. Zagora
  13. Zagora - Ouarzazate
  14. Ouarzazate - Atlas Studio's - Ait ben Haddou
  15. Ait ben Haddou - Marrakech
  16. Marrakech, bezoek souks
  17. Marrakech
  18. Marrakech - Essaouira
  19. Essaouira
  20. Essaouira
  21. Essaouira - Marrakech
  22. Marrakech - Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Een belangrijk deel van het Marokkaanse leven speelt zich af binnen de Medina, de oude ommuurde stad. Ronddwalend door de mysterieuze straatjes van de bazaar kijk je je ogen uit. In de bergen maken we kennis met de traditionele bewoners, de berbers. Een overnachting in de Sahara en een ritje op een kameel mag uiteraard niet ontbreken! Aan het einde van de reis kun je lekker ontspannen in het leuke vissersplaatsje Essaouira.

  Casablanca
  Dag 1 Amsterdam
  Dag 2 Casablanca, bezoek Hassan II moskee

  Hassan II Moskee Casablanca Marokko DjoserMet een directe vlucht vliegen we met Transavia naar Casablanca. Casablanca, of 'Casa', zoals de Marokkanen Casablanca noemen, is geen oude stad: mooie winkelstraten, veel restaurants en grote gebouwen zijn beeldbepalend voor deze stad. We brengen een bezoek brengen aan de enorme Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld. Het is de enige moskee in Marokko die je als niet moslim mag bezoeken. Binnen zijn aparte gebedsruimtes voor mannen en vrouwen, maar voor je naar binnen gaat moet je wel eerst je schoenen uittrekken.

  De minaret van de moskee is de hoogste minaret ter wereld, meer dan 200 meter hoog! Rondom de moskee komen families samen om te picknicken.

  Koningssteden Rabat, Meknès en Fès
  Dag 3 Casablanca - Rabat
  Dag 4 Rabat, bezoek aan mausoleum
  Dag 5 Rabat - Volubilis - Meknès - Fès
  Dag 6 Fès
  Dag 7 Fès 

  Medina Rabat Marokko Junior GroepsreisWe rijden in twee uur naar Rabat, waar we een sfeervol hotel in het centrum hebben. Rabat is één van de vier oude koningssteden. In de medina kun je ronddwalen in kronkelige steegjes, met veel goud-, zilver- en kruidenwinkeltjes, of onderhandelen in de mellah, de gezellige joodse wijk. Ter nagedachtenis aan koning Mohammed V werd in Rabat een groots mausoleum gebouwd. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks. Vogelliefhebbers mogen zeker de 'Jardins d'Essai' niet missen. Hier leven vele ooievaars en ibissen, die hun nesten hebben gebouwd op de ruïne van onder andere de minaretten van een oude moskee.

  Onderweg naar Fès brengen we een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Volubilis. Deze lag vroeger in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied, vanwaar niet alleen koren en olijven werden verhandeld maar ook wilde dieren. In een aantal Romeinse villa’s bevinden zich nog prachtige mozaïeken. We stoppen ook in Meknès, de volgende koningsstad. We lopen even door de medina met de kleurrijke soeks, marktstraatjes waar in de kleine winkeltjes van alles te koop is. Als je iets wilt uitzoeken krijg je van de vriendelijke verkoper misschien eerst wel een glaasje muntthee.

  Fès is de oudste koningsstad van Marokko en het religieuze centrum van het land. We logeren er in een modern hotel in het centrum van de nieuwe stad. Vanuit het hotel is het gemakkelijk om de oude stad te verkennen. In dit kleurrijke doolhof is het een drukte van belang, overal wringen zich volgeladen ezels, karren en sjouwende mannen tussendoor. De wolververs geven hun wijk letterlijk een kleurrijk aanzien; nadat ze de wol in enorme aardewerken kruiken geverfd hebben, hangen ze de strengen in de straten te drogen. Je ziet hier ook houtdraaiers, koperslagers en leerlooiers aan het werk. Ze bedrijven hun ambacht nog zonder moderne machines dus op de traditionele, in onze ogen ouderwetse manier. De dierenhuiden die de leerlooiers hebben bewerkt liggen op de daken van huizen te drogen. Het stinkt ontzettend maar als je een muntblaadje voor je neus houdt, merk je daar niets meer van! Je koopt in de medina naast stoffen en kruiden ook amuletten tegen het boze oog.

  Woestijn en Atlas
  Dag 8 Fès - Azrou - Midelt
  Dag 9 Midelt - Erfoud
  Dag 10 Erfoud - Erg Chebbi, woestijnovernachting
  Dag 11 Erg Chebbi - Zagora
  Dag 12 Zagora
  Dag 13 Zagora - Ouarzazate
  Dag 14 Ouarzazate - Atlas Studio's - Ait Ben Haddou

  We maken een schitterende tocht door het Atlasgebergte en rijden een woestijnachtige streek binnen, waar we langs karakteristieke bergdorpjes rijden waar Berbers wonen. De Berbers met hun traditionele kledij zijn voornamelijk geitenhoeders en schapenfokkers. We komen langs uitgestrekte cederwouden, waar je in de bomen slingerende apen ziet. Dan maakt de groene savanne plaats voor de woestijn. We rijden via Midelt, door de ‘Tunnel du Légionnaire’, en volgen de loop van de rivier in de Ziz-vallei. Voordat we de woestijn ingaan, zoeken we eerst nog wat verkoeling bij een plaats waar je kunt zwemmen.

  Kamelentocht Sahara woestijn MarokkoVanuit Erfoud maken we een onvergetelijke woestijnsafari. We trekken met landrovers naar het zuiden, en rijden de ‘kleine woestijn’ Erg Chebbi in. We logeren hier in tenten in een traditioneel Berberkamp. We maken een safari op een kameel door de eindeloze zandvlakte in de Sahara. De sfeer hier is sprookjesachtig; De ondergaande zon geven de zandduinen een rode gloed geeft, de vriendelijke Berbers zorgen voor het diner en daarna wordt er gedanst rond het kampvuur. Je valt in slaap in een bedoeïenentent onder de uitzonderlijk heldere sterrenhemel en tijdens het ontbijt zie je de zandzee weer langzaam kleur krijgen. We reizen verder naar Zagora, een lange maar schitterende tocht door woestijngebied. Wie geen genoeg van de woestijn kan krijgen, kan hier een kameel huren voor een avontuurlijke tocht door de woestijn. Ook kun je schitterende wandelingen maken, al moet je er soms een flinke klimpartij voor over hebben.

  Langs de weg naar Ouarzazate zie je oude kasba’s staan; niet voor niets heet deze streek ook wel de ‘Vallei van de duizend kasba’s’. De prachtig versierde, rode lemen bouwwerken vormen een harmonisch geheel met de omgeving en hebben al in menig film een belangrijke achtergrondrol gespeeld. We bezoeken onderweg dan ook de Atlas Studio’s, het Hollywood van Marokko en overnachten bij Ait ben Haddou: de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. Deze stad werd als decor gebruikt voor vele films, o.a. "Game of Thrones", "Gladiator" en "The Mummy".

  Marrakech
  Dag 15 Ait Ben Haddou - Marrakech
  Dag 16 Marrakech, bezoek souks
  Dag 17 Marrakech
  Dag 18 Marrakech - Essaouira 

  De bergachtige weg gaat verder naar Marrakech dat vanwege de kleur van de huizen ook wel de rode stad wordt genoemd. Marokko dankt haar naam aan deze vroegere hoofdstad. Het hotel waar we tijdens deze rondreis verblijven heeft een terras en restaurant en ligt op een steenworp afstand van het bekende plein Djemaa el-Fna. Dit plein is het hart van de stad; 's ochtends kun je er de meest kleurrijke markt van Marokko bezoeken, in de middag verandert het plein in een grote kermisattractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Je kunt hier een ritje met een paardenkoetsje maken. We brengen een bezoek aan de souks waar je je ogen uitkijkt naar alles wat er te koop is. Pas op de je niet verdwaald in de chaos die de souks met zich meebrengen. Vanuit zo’n caleche kun je veel van de stad zien. Ook hier is weer een medina waar ontelbaar veel straatjes zijn met elk hun eigen specialiteit. Zo is er een straat waar alleen maar groente en fruit wordt verkocht en een straatje waar alleen tapijten te koop zijn.

  Essaouira
  Dag 19 Essaouira
  Dag 20 Essaouira

  Djemaa el-Fna Plein Marrakech Het verblijf in het vissersplaatsje Essaouira betekent een ware verademing na vele drukke dagen van reizen in de warmte. Het ligt aan zee en de bijna permanente wind zorgt voor aangename verkoeling. Door de vesting met zijn verweerde witte huisjes, de talloze koffiehuizen en gezellige terrasjes doet dit stadje meer Portugees dan Marokkaans aan. Grote forten met kanonnen; vroeger was Essaouira door speciale belastingregels een bloeiende handelsplaats. Later kreeg deze stad ook faam als badplaats. De nauwe straatjes zitten vol met leuke souvenirwinkeltjes. In de haven kun je zien hoe de vissers de vangst van die ochtend in rieten mandjes aan wal gooien. Gegadigde kopers drommen eromheen; verser kun je het niet krijgen. Je kunt hier dan ook erg lekker vis eten.

  Dag 21 Essaouira - Marrakesh
  Dag 22 Marrakesh - Amsterdam

  Vanuit Essaouira rijden we terug anar Marrakech waar we ons voor de laatste avond onderdompelen in het Arabische sprookje. Voor de laatste souvenirs kun je de souk nog induiken of genieten van alle bijzondere straatartiesten op het Djemaa el-Fna plein. De volgende morgen vliegen we vanuit Marrakesh terug naar Amsterdam.
   
  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia,
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Bezoek aan Mausoleum in Rabat
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Stop onderweg in Azrou
  • Stop onderweg in Tamegroute
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Ontspannen verblijf aan het strand in Essaioura
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in comfortabele hotels met douche en toilet op de kamer. In de meeste hotels is gratis  WIFI en airconditioning aanwezig. Sommige hotels hebben ook een restaurant met een gezellig terras of een binnenplaats, waar je heerlijk kunt zitten eten. We gebruiken hotels met een eigen karakter en met een goede ligging, vaak op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.

  Vrijwel alle hotels (m.u.v. de hotels in Casablanca en Rabat) beschikken over een zwembad, zodat je een verfrissende duik kunt nemen, of lekker kunt relaxen op een ligbed aan de rand van het water.

  In Casablanca overnachten we in een typische Marokkaans hotel en in Rabat slapen we in een mooi hotel, midden in het nieuwe centrum. In Fes ligt het hotel naast de ingang van de medina. In Erfoud slapen we in een Riad en in Zagora in een hotel in kasbah-stijl.
   

  In de woestijn overnachten we in tenten in een berberkamp. Hiervoor hoef je geen slaapzak mee te nemen; er staan bedden in je tent en voor schone lakens, dekens en een handdoek wordt gezorgd. 

  Aan het strand van Essaouira ligt het 5 sterren Atlas Resort & Spa waar we aan het eind van de reis verblijven.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Casablanca Moroccan House
  Rabat Hotel Lutece
  Fes Hotel Batha
  Midelt Hotel Taddart
  Erfoud Riad Salam
  Erg Chebbi Sahara Garden
  Zaroga Hotel Tinsouline
  Ouarzazate Le fint
  Ait Benhaddou Riad Maktoub
  Marrakech Oudaya Hotel
  Essaouira Atlas Resort & Spa


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Gedurende de zomertijd in Nederland is het in Marokko 2 uur vroeger; in de winter is het 1 uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus met eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. 

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia,
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Bezoek aan Mausoleum in Rabat
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Stop onderweg in Azrou
  • Stop onderweg in Tamegroute
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Ontspannen verblijf aan het strand in Essaioura
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil liever een museum bezoeken of strijkt neer op een terras op het Djemaa-el-Fna-plein, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Marokko zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan de Hassan II Moskee in Casablanca; Dit is de op twee na grootste moskee ter wereld en de enige moskee in Marokko waar je als niet-moslim naar binnen mag.
  • Bezoek aan het mausoleum van van koning Mohammed V in Rabat. Met name de wisseling van de wacht is spectaculair om te zien!
  • Met terreinwagens rijden we de woestijn in en maken een safari op een kameel door de eindeloze zandvlakte in de Sahara.
  • We bezoeken de souk van Marrakech, waar je je ogen uitkijkt aan exotische kruiden en handelswaar dat hier wordt aangeboden.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te gaan:

  • Onderweg naar Fès brengen we een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Volubilis. En stoppen we in de koningsstad Meknes.
  • We maken een stop onderweg bij de bossen van Azrou, waar je makaken door de bomen ziet slingeren. Ook tref je hier een zeldzame soort vlinders.
  • We stoppen in Tamegroute, een typisch Marokkaans woestijnstadje. Erg bijzonder om te bezoeken is de bibliotheek van het Naciri broederschap, dat eeuwenoude boeken, versierd met goudstof en saffraan, herbergt.
  • We bezoeken de Atlasfilmstudio’s; het Hollywood van Marokko en Ait ben Haddou; de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. Deze stad werd als decor gebruikt voor vele films.


  Ter plaatse zijn er diverse andere excursies en activiteiten mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in Essaioura leren surfen of tijdens een kookworkshop een heerlijke tajine op tafel toveren. Een bezoekje aan de hamman maakt je verblijf compleet!
   

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers dat minimaal geldig is voor de duur van het verblijf.
    

  Geldzaken

  In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is in Marokko gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit brood, boter en jam of honing. Ook het diner in de woestijn is inbegrepen in de reissom. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5 en € 10 voor een maaltijd. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

  Gezondheid

  Voor Marokko zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Marokko zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven de 30˚C, vooral in de woestijn en in steden als Marrakech is dit het geval. Deze temperaturen zin zeker geen reden om het land in de zomer te vermijden. De temperaturen zijn in de ochtend en in de avond aangenaam en aan de kust is de temperatuur door de zeewind zeer aangenaam. ’s Nachts kan het afkoelen tot zón 20˚C in de steden en in de woestijn zal de temperatuur nog verder dalen. Regen hoef je in deze periode van het jaar niet te verwachten.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Marokko?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Marokko is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de kameelsafari in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Marokko heeft een gematigd klimaat. In voor-en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is da de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee kan het ook in de zomer koel zijn, waardoor je een trui nodig hebt.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Marokko is geen visum nodig. Er is alleen een paspoort nodig dat geldig is tijdens de hele reis.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een eénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. In de woestijn overnacht je in tenten in een berberkamp. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Bij de overnachtingen in de woestijn is geen Wifi aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Marokko is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Religieuze bezienswaardigheden dienen altijd met bedekkende kleding bezocht te worden, anders wordt de toegang geweigerd.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevebs voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het in het voor- en najaar fris zijn in de bergen waardoor het verstandig is een trui mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Een zeer afwisselende relaxte reis in een prachtig land met mooie mensen! Aanrader dus. Veel van het land morgen zien en onze reisbegeleider wist enorm veel over het land en de cultuur te vertellen.

   Erg leuke reis gehad met onze zoon! Zeer gevarieerd van stad tot woestijn, voor ons gevoel overal geweest en een heel mooi beeld van het land gekregen. Hotels, van eenvoudig tot luxe maar allemaal goed. Fijne reisleiding genaamd Dorian en chauffeur Brahim. Luxe en snel met eigen bus!

   Deze reis biedt een hele mooie balans in stad, natuur, zand, zee, zwembad, historie, modern, samen en zelf! Djoser heeft het programma in een fijn tempo en goede afwisseling samengesteld. Een fotogeniek land, vriendelijke mensen en lekkere keuken. Ik wil weer!

  • Marokko, een koninkrijk aan kronkelige binnensteden (Medina's) vol kleurrijke specerijen, kruiden en fruit, afgewisseld met een fascinerend berglandschap op de reisdagen. Met als hoogtepunt met je kinderen op een kameel door de woestijn!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top