• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
  Namibië Selfdrive, 21 dagen

  Namibië Selfdrive, 21 dagen

  Groepsrondreis met eigen 4x4

  Namibië is bekend vanwege de Namib woestijn met haar veelvuldig gefotografeerde zandduinen bij de Sossusvlei, de beruchte Skeleton Coast waar menig schip verging, schitterende wildparken, waaronder Etosha, met een enorme diversiteit aan wild en traditionele bevolkingsgroepen. Dé manier om deze overweldigende natuur te ontdekken en te ervaren is om zelf achter het stuur van een sterke terreinwagen te kruipen en rond te rijden. Bereid samen met je medereizigers de maaltijden en slaap in een daktent op je auto. Meereizende begeleiders helpen je bij pech. Een avontuur om nooit te vergeten!

  Reisschema

  Routekaart Namibië Selfdrive, 21 dagen Luchtvaartmaatschappij
  1. Amsterdam - Windhoek
  2. Aankomst Windhoek
  3. Windhoek – Namib Naukluft
  4. Namib Naukluft, bezoek Sossusvlei & Deadvlei
  5. Namib Naukluft – Solitair
  6. Solitair - Swakopmund
  7. Swakopmund
  8. Swakopmund - Cape cross - Brandberg
  9. Brandberg
  10. Brandberg - Palmwag
  11. Palmwag
  12. Palmwag - Kamanjab
  13. Kamanjab - Etosha NP
  14. Etosha NP
  15. Etosha NP
  16. Kamanjab – Okonjima
  17. Okonjima
  18. Okonjima
  19. Okonjima - Windhoek
  20. Windhoek - Amsterdam
  21. Aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Deze indrukwekkende selfdrive voert je door het schitterend land Namibië. De kans is groot dat je dieren van heel dichtbij ziet en misschien zwemt er wel een krokodil langs je boot of sta je opeens oog in oog met een nijlpaardfamilie. Je rijdt met je eigen gezin in een terreinwagen voorzien van een daktent en volledige kampeeruitrusting. Enkele excursies zijn bij de reis inbegrepen en daardoor vastliggen, maar de resterende tijd is vrij in te vullen met je reisgenoten. 

  Windhoek

  Dag 1 Amsterdam - Windhoek
  Dag 2 aankomst Windhoek

  We starten deze avontuurlijke selfdrive in de hoofdstad van Namibië; Windhoek. We worden door onze begeleiders op de luchthaven opgewacht en met een bus naar een hotel gebracht.

  Op de middag van aankomst ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling door de stad. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Wandel ook eens op de Independence Avenue waar je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aantreft. In het straatbeeld vallen de mooi uitgedoste Herero-vrouwen zeker op.

  De volgende dag pikken we onze auto’s op, stouwen onze voorraden en bagage en krijg je uitleg over je auto en de uitrusting. We verlaten vervolgens de Namibische hoofdstad over een goed geasfalteerde weg naar het zuiden.

  Namib Naukluft National Park

  Dag 3   Windhoek - Namib Naukluft National Park
  Dag 4   Namib Naukluft NP, bezoek Sossusvlei  & Deadvlei 

  We verlaten de drukte van de stad en rijden met onze eigen 4 x 4 naar Sesriem, onze uitvalsbasis het Namib Naukluft National Park, een van de grootste natuurparken ter wereld. In de middag kun je een duik nemen in het zwembad of een korte wandeling (of ritje) maken naar de kleine, maar indrukwekkende Sesriem-canyon, zo’n 4 kilometer van onze campsite af. Hier heeft de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten. 

  De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, voor zonsopgang op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft park binnen. De Sossusvlei, een duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode avondlicht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite.

  Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen 'Deadvlei', waar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen.

  Swakopmund

  Dag 5 Namib Naukluft NP - Solitair
  Dag 6 Solitair - Swakopmund
  Dag 7 Swakopmund

  Via Solitaire verlaten we Namib Naukluft NP en bereiken we de kust bij Walvisbaai waar honderden flamingo’s de kustlijn kleuren. In Swakopmund bereiken we weer de bewoonde wereld om onze wagens vol te tanken en voorraden aan te vullen. Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats, is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. We overnachten hier in een simpel hotel. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is.
  's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

  Meer zin in actie? Je kunt hier geweldig sandboarden,  'quadbiken' door de zandduinen, een boottocht op zee of een ‘scenic flight’ boven de Skeleton Coast, waarbij je enkele afgelegen scheepswrakken goed kunt zien.

  Cape Cross en Brandberg, de White Lady

  Dag 8   Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
  Dag 9   Brandberg

  We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie zeerobben. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. 

  We rijden landinwaarts naar Brandberg, de hoogste bergketen van Namibië. Langzaamaan zie je het vlakke landschap veranderen in een heuvel- en berglandschap. Zoek een kampeerplekje in de schaduw van de bomen voor een beetje koelte. We slapen hier in de omgeving van Brandberg en maken een mooie wandeling naar de White Lady, een prachtige, eeuwenoude rotstekening. 

  Woestijnolifanten en Himba 's

  Dag 10 Brandberg - Palmwag
  Dag 11 Palmwag
  Dag 12 Palmwag - Kamanjab

  Verder noordwaarts worden we verrast door de prachtige Etendekabergen en ruige omgeving van Damaraland. De Palmwag lodge waar we kamperen, ligt in het gelijknamige privéreservaat. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied.

  De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en proberen je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring!  Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad waar olifanten soms hun dorst komen lessen.

  We komen aan in Kamanjab, het afgelegen Kaokoland en het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. De Himba zijn vooral bekend omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische manier van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten staan die gemaakt zijn van takken en mest. Op zoek naar goede weidegronden voor hun vee verlaat men deze nederzettingen soms tijdelijk of verhuist men helemaal.

  Etosha Nationaal Park

  Dag 13 Kamanjab - Etosha NP
  Dag 14 Etosha NP
  Dag 15 Etosha NP
  Dag 16 Etosha NP – Okonjima

  Etosha is ongetwijfeld één van de mooiste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om gamedrives (wildspeurtochten) te houden. We overnachten hier in een lodge aan de westkant van het park bij de Anderson gate. Met je eigen auto kan je de hele dag in het park rondrijden. De beste tijd om wild te kijken is echter bij zonsopgang en in de late namiddag.

  De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen.

  Ten bate van de dieren zijn er in het park en ook op de kampeerterreinen enkele permanente drinkplaatsen gegraven waar veel dieren op afkomen. Van verre kun je hier kuddes olifanten en zebra's aan zien komen om hun dorst te lessen.

  Okonjima (Africat)

  Dag 17 Okonjima
  Dag 18 Okonjima
  Dag 19 Okonjima – Windhoek
  Dag 20 Windhoek – Amsterdam
  Dag  21Aankomst Amsterdam

  Onze laatste dagen verblijven we in Okonjima, een prachtig natuurreservaat waar veel katachtigen leven, waaronder de Cheeta. AfriCat is een organisatie die zich inzet voor het behoud van deze dieren en die hier gehuisvest is. Onder leiding van een ervaren ranger maken we een gamedrive en gaan we op zoek naar sporen. Wie weet spotten we wel een cheeta, luipaard of hyena! Meer weten over de gezondheid van de dieren? Breng dan een bezoek aan het onderzoekcentrum. Hier zijn specialisten aanwezig die je van alles kunnen vertellen over de ‘big cats’. ’s Avonds maken we de laatste keer een maaltijd in de bush. We rijden terug naar Windhoek waar we de auto’s inleveren. We overnachten de laatste nacht in een accommodatie even buiten de stad. Hier kunnen we nog het stof afspoelen voordat we terugvliegen naar Nederland. 

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Vliegreis met KLM of British Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier, die helpt bij de inkoop van maaltijden
  • Vervoer per 4Wheeldrive huurauto met eigen gezin, met daktent en kampeeruitrusting
  • Ontbijt, 11 x lunch en 11 diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 225-.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) incl alle maaltijden.
  • Bezoek aan de Himba's
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive Etosha NP
  • Verzekering huurauto:
   - Volledige afkoop van het eigen risico (€ 0,- eigen risico)
   - TLW: diefstalverzekering
   - CDW: materiële schade aan de eigen huurauto
   - Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Lokale heffingen & toeslagen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visa, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, brandstof huurauto, internationaal rijbewijs, borg huurauto, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Opmerkingen

  De prijs is gebaseerd op een bezetting van vier personen per auto. Het minimum aantal personen per auto is twee, het maximum is vier. Indien het gezin uit drie personen bestaat dan is er een toeslag van € 175,- per persoon. Bestaat het gezin uit twee personen dan is de toeslag € 500,- per persoon.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 4 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze kampeer/lodge reis overnachten we 7 nachten in sfeervolle hotels/lodges en 11 nachten in je eigen daktent. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijg je een of twee tenten. De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Er zijn sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen aanwezig en vaak ook een zwembad. Op een aantal campings tref je er ook een kleine kampwinkel aan.

  In Namib Naukluft  verblijven we op de Sesriem camping. De camping is prachtig gelegen midden in de woestijn met adembenemende uitzichten vanuit je daktent.  Er is een zwembad en een kleine campingwinkel aanwezig. Ook is er een tankstation en is de ingang van de Sossusvlei vlakbij.

  Ons hotel in Swakopmund ligt in het centrum en op loopafstand van het strand. Vanuit hier zijn er verschillende excursies mogelijke zoals oa sanboarden. We verblijven hier twee dagen zodat we ook tijd hebben om boodschappen te doen voor het vervolg van dit avontuur.

  In het Etosha NP verblijven we in een lodge net buiten het park. Je overnacht met je eigen gezin in een sfeervol huisjes met een houten veranda. Je hebt een prachtig uitzicht en met een beetje geluk zie je het wild aan je voorbij trekken. De lodge heeft een mooie tuin met zwembad en een gezellige bar waar je iets kunt drinken. Vanuit hier kun je met je eigen 4 x 4 verschillende game drives maken.  Bekijk reviews op Tripadvisor

  Sesriem Sesriem campsite
  Solitair  Agama River Camp
  Swakopmund Prost Hotel
  Swakopmund Hotel Deutsches Haus
  Kamanjab Oppi Koppi restcamp
  Etosha NP Etosha Village
  Etosha NP Toshari Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Windhoek 22:45 - 10:10
     
  Windhoek - Amsterdam 16:25 - 06:15*


  *aankomst volgende dag

  Op de vertrekdata 15 juli en 30 juli worden de vluchten uitgevoerd door British Airways. Ongeveer 8 weken voor vertrek ontvangen de deelnemers een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema met British Airways ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Londen

  19:10 - 19:30

  Londen - Johannesburg 21:25 - 09:15*
  Johannesburg - Windhoek 12:00 -13:00
     
  Windhoek - Johannesburg 13:55 - 16:50
  Johannesburg - Londen 19:20 - 05.30*
  Windhoek - Amsterdam 06:40 - 09:05

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Je reist met je eigen gezin in een volledig uitgeruste terreinwagen met een tent op het dak. De auto is voorzien van complete kampeeruitrusting inclusief matjes en slaapzakken. ’s Avonds klap je de daktent open en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. Wij regelen de campings en de hotels/lodges.

  De prijs van de reis is gebaseerd op een bezetting van vier personen per auto. Het minimum aantal personen per auto is twee, het maximum is vier. Indien het gezin uit drie personen bestaat dan is er een toeslag van € 175,- per persoon. Bestaat het gezin uit twee personen dan is de toeslag € 500,- per persoon.

  De auto is van het type Toyota Highlux of vergelijkbaar. De auto is verzekerd voor schade aan ruiten en banden. Niet te verzekeren is schade aan de onderzijde van de auto, welke niet door een aanrijding is veroorzaakt. Deze schade loop je op door te snel door drifts/dips te rijden waarbij de auto de grond raakt. Ook bij een doorwading van een rivier kan je bodemschade oplopen. Voorzichtigheid is daarom geboden. Rijd op een gravelweg nooit harder dan 80 kilometer per uur om tijdig snelheid te kunnen minderen voor gaten, bochten, dips en loslopend wild of vee.

  Onderweg kan er van bestuurder worden gewisseld. Twee bestuurders staan geregistreerd per auto. Ervaring in het rijden van off road is niet nodig. De auto is voorzien van één of twee daktenten. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling.

  De reis wordt begeleid door een ervaren gids en zijn assistent. De lokale gids assisteert bij technische problemen onderweg en helpt met het  inkopen voor het eten. Uiteraard geven zij ook graag uitleg over Namibië, haar bevolking, geschiedenis en de boeiende flora en fauna. De gids en zijn assistent  rijden in hun eigen auto.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met KLM of British Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier, die helpt bij de inkoop van maaltijden
  • Vervoer per 4Wheeldrive huurauto met eigen gezin, met daktent en kampeeruitrusting
  • Ontbijt, 11 x lunch en 11 diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 225-.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) incl alle maaltijden.
  • Bezoek aan de Himba's
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive Etosha NP
  • Verzekering huurauto:
   - Volledige afkoop van het eigen risico (€ 0,- eigen risico)
   - TLW: diefstalverzekering
   - CDW: materiële schade aan de eigen huurauto
   - Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Lokale heffingen & toeslagen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat na vertrek uit Namibië nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Internationaal rijbewijs:Je kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-.
   Neem je Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl je wacht.

  Geldzaken

  In Namibia wordt er betaald met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: alleen mogelijk in de grotere steden van Namibië zoals Windhoek en Swakopmund
  Contant: dollars/euro's
  Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals lunch en diner in Windhoek, Swakopmund en
  Etosha NP, overige entreegelden, brandstof voor de auto, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal
  € 200,- per persoon per week.

  De entreegelden van de nationale parken (Etosha, Sossusvlei en Cape Cross) zijn al in de reissom opgenomen. Ook zijn de maaltijden en koffie/thee tijdens de kampeerovernachtingen al in de reissom opgenomen. Als je nog andere drankjes wil drinken dien je dit nog zelf aan te schaffen. De auto’s zijn voorzien van een koelbox.

  Het is in Namibië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, welke wordt beheerd door een deelnemer. Hieruit worden de gezamenlijke tips voor lokale gidsen, hotelpersoneel e.a. betaald. Ook stellen de begeleiders na afloop van de reis een tip op prijs.

  Maaltijden

  Op deze reis koken we zelf onze maaltijden. De lokale reisbegeleiders doen hiervoor samen met iemand uit de groep de inkopen en geven helpen bij de bereiding. De maaltijden zijn westers georiënteerd. Daarnaast steken we regelmatig de barbecue aan, ‘braaien’ is namelijk net als in Zuid-Afrika heel populair!

  Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht bij het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. Per dag hebben vier deelnemers corvee.

  Tijdens de gehele reis zijn alle ontbijten inclusief. Verder zijn alle maaltijden tijdens de safari (11 x lunch en 11 x diner) bij de prijs inbegrepen.  

  Het basisgerecht van Namibie is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

  In de restaurants in de hotels/lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

  Indien je een bepaald dieet volgt kan je dit bij boeking en aan het begin van de reis aan de reisbegeleider/courier kenbaar maken, die er dan zoveel mogelijk rekening mee houdt. Voor vegetariërs zijn er altijd alternatieven mogelijk.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • Malariatabletten

  We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen, Nestosil (tegen muggenbeten, wondjes ed.) pleisters en een muggenwerend middel dat DEET bevat. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De begeleiding is ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Nederland en België, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Namibië. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°C. In de ochtend en avond kan het wel wat afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak (tot -5°C) aan te raden zijn.

   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste lokale reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt.

  FAQ

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top
  Menu sluiten

  Reis zoeken

  Regio

  Prijs

  Met oog voor

  Reisduur

  Vakantieperiode