• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Marokko (woestijn en Marrakech), 8 dagen

  Marokko (woestijn en Marrakech) 8 dagen

  Deze reis brengt je naar een aantal mooie plekjes in de woestijn van Marokko. Voordat je hierheen gaat bezoek je eerst de roze stad Marrakech. In de mooi Fint oase overnacht je in een berberkamp en in de Tinfou woestijn wordt je bovenop een kameel naar je overnachtingsplaats gebracht. Onderweg naar Zagora zie je mooie woestijnlandschappen langs komen en in Ait Ben Haddou hebben we zeker nog even tijd om de kashba te bezoeken.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Marrakech
  2. Marrakech, bezoek aan souks & Djeema el Fna-plein
  3. Marrakech - Ouarzazate - per jeep naar Fint-oase
  4. Fint-oase - Zagora
  5. Zagora - Kamelentocht in Tinfou-woestijn
  6. Tinfou-woestijn - Ait Ben Haddou
  7. Ait Ben Haddou - Marrakech
  8. Marrakech - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Al na een paar uur vliegen waan je je in de sprookjeswereld van duizend en een nacht.
  Overnachten onder de onmetelijke sterrenhemel in de Sahara, een kopje verse muntthee drinken bij de Bedoeïenen, dwalen door de medina van Marrakech op zoek naar leuke snuisterijen, op een kameel de woestijn trotseren: laat je betoveren door dit geweldige land.

  Marrakech
  Dag 1 Amsterdam - Marrakech
  Dag 2 Marrakech

  junior Marokko Souk Marrakech DjoserMarokko komt dankzij Marrakech aan zijn naam omdat deze stad vroeger de hoofdstad was. Vanwege de kleur van de stad wordt het ook wel de roze stad genoemd. Djemaa el-Fna is het bekendste plein en het hart van de stad Marrakech; 's ochtends kun je er de meest kleurrijke markt van Marokko bezoeken, in de middag verandert het plein in een grote kermisattractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Je kunt er hier voor kiezen om een ritje met een paardenkoets te maken. Vanuit zo’n caleche kun je veel van de stad zien. In de medina, waar ontelbaar veel straatjes zijn met elk hun eigen specialiteit, kijk je je ogen uit. Zo is er een straat waar alleen maar groente en fruit wordt verkocht en een straatje waar alleen tapijten te koop zijn.

  Fint Oase en Zagora
  Dag 3 Marrakech - Ouarzazata - Fint oase
  Dag 4 Fint Oase - Zagora
  Dag 5 Zagora - Tinfou woestijn

  We rijden over de Tizi-n-Tichkapas, de hoogste bergtop van Noord-Afrika, door de Hoge Atlas naar Ouarzazate, dat wel `Hollywood in de woestijn´ genoemd wordt. Ouarzazate is een rustige stad en vanuit hier reizen we door naar de Fint-oase.

  Tentenkamp Berberkamp Marokko Junior Djoser In terreinwagens met vierwielaandrijving rijden we de woestijn in. Plotseling zie je tussen de groene dadelpalmen de indrukwekkende oase van Fint opduiken. We logeren hier in tenten in een Berberkamp en worden bij aankomst op de thee gevraagd. De sfeer is sprookjesachtig, de vriendelijke Berbers zorgen voor het diner en daarna wordt er gedanst rond het kampvuur.

  In Zagora overnacht je in een mooi hotel in de palmoase, met restaurant en zwembad. Karakteristiek voor dit kleine dorpje zijn de lemen huizen en het grote dorpsplein, waar het leven zich afspeelt.

  In traditionele 'jalabiya' gehulde mannen zitten hier in groepjes bij elkaar; je hoort onophoudelijk de dominostenen kletteren. Zagora ligt in een woestijnachtige streek en is een rustige plaats, van waaruit je schitterende wandelingen kunt maken.

  Kamelentocht Woestijn Groep Marokko Junior Djoser De volgende middag trekken we vanuit Zagora op een kameel door  de Tinfoewoestijn. Als we aankomen bij de rand van de Tinfou woestijn staan de kamelen al voor ons klaar. We maken een mooie tocht op de rug van een kameel door de schitterende omgeving. De kamelen brengen ons naar Tamegrout, en daar worden we opgehaald voor de overnachting in  een bedoeïenenkamp. Opnieuw maakt de kok een smakelijke maaltijd klaar en genieten we 's nachts van het uitzicht op de verpletterende sterrenhemel.

  Ait Ben Haddou
  Dag 6 Tinfou woestijn - Ait Ben Haddou
  Dag 7 Ait Ben Haddou - Marrakech
  Dag 8 Marrakech - Amsterdam

  Vanuit de Tinfou woestijn reizen we terug via Zagora en Ouarzazate naar Ait Ben Haddou. Als je hier aankomt heb je zeker nog de tijd om een kashba te bezoeken. Dit is een soort fort waarin een hele dorpsgemeenschap woont. Er zijn nog steeds gemeenschappen die in een kashba wonen, maar dit is niet meer zo gebruikelijk als vroeger. De forten zijn opgetrokken uit klei, vermengd met stro. We bezoeken de beroemdste kashba van Aït Benhaddou, die als decor voor talloze spektakelfilms diende, waaronder ‘Gladiator‘ en ‘Alexander‘.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 okt - 27 okt
  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 1.195,-
  € 1.095,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  21 dec - 28 dec
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.245,-
  € 1.145,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 dec - 29 dec
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.245,-
  € 1.145,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 dec - 04 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.245,-
  € 1.145,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 feb - 29 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.195,-
  € 1.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.195,-
  € 1.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 mei - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.195,-
  € 1.095,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Overnachtingen in tent bij Fint Oase én Tinfou inclusief ontbijt en diner
  • Jeeptocht naar Fint Oase
  • Kamelentocht in Tinfou Woestijn
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 745,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 845,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in comfortabele hotels met douche en toilet op de kamer. In de hotels is airconditioning en een zwembad aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging.


  Zo overnachten we in Marrakech in een traditioneel ingericht hotel waar je je meteen thuis voelt. Ontbijten doe je je op de binnenplaats en ontspannen aan de rand van het zwembad op een van de aanwezige ligbedden.

  In de Fint-oase en in de Tinfou woestijn overnachten we in tenten in een berberkamp. Je slaapt op matjes met schone lakens en een warme deken. Hoewel er voldoende dekens aanwezig zijn, adviseren wij een slaapzak mee te nemen voor wie het snel koud heeft 's nachts. Als je buiten de tent onder de sterren wilt slapen dien je zeker zelf een slaapzak mee te nemen.

  Nadat we uit de woestijn komen, verblijven we in Aït Ben Haddou in het bijzondere hotel Riad Maktoub. Geniet hier van het zwembad en de heerlijke tangines!

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Marrakech Hotel Gomassine
  Zagora Hotel La Fibule
  Ait Ben Haddou Riad Maktoub


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Transavia

   Traject

   Amsterdam - Marrakech

   Vertrek

   06:30

   Aankomst

   09:25

  • Vlucht met

   Transavia

   Traject

   Marrakech - Amsterdam

   Vertrek

   18:55

   Aankomst

   23:40


  Gedurende de zomertijd in Nederland is het in Marokko 1 uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 745,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 845,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus met eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. Om naar de Fint Oase te gaan, staan terreinwagens klaar om ons hierheen te brengen. In de Tinfou woestijn maken we een rit op de kameel om het bedoeïenenkamp te bereiken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Overnachtingen in tent bij Fint Oase én Tinfou inclusief ontbijt en diner
  • Jeeptocht naar Fint Oase
  • Kamelentocht in Tinfou Woestijn
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil liever een museum bezoeken of strijkt neer op een terras op het Djemaa-el-Fna-plein, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Marokko zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • In Marrakech brengen we een bezoek aan de souks, waar in de nauwe steegjes allerlei soorten koopwaar wordt aangeboden en uiteraard nemen we ook een kijkje op het Djeema el Fna-plein, waar je slangenbezweerders en waarzeggers ziet.
  • In de Tinfou woestijn maken we een tochtje per ‘schip der woestijn’, oftewel op de kameel.


  In Marokko zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Zo kun je in Zagora een mooie wandeling maken, kunnen we een bezoek brengen aan de beroemde Atlas filmstudio’s en ook een bezoek aan een kasbah behoort tot de mogelijkheden. Dit kan eventueel door de reisbegeleider in samenspraak met de groep worden geregeld.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort voor alle reizigers dat geldig is voor de duur van het verblijf.

  Geldzaken

  In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
  Het is in Marokko gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit brood, boter en jam of honing. Ook het diner in de Fint Oase en in de Tinfou woestijn is inbegrepen in de reissom. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5 en € 10 voor een maaltijd. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

  Gezondheid

  Voor Marokko zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Marokko heeft een gematigd klimaat. In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser naar Marokko?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen.Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Marokko is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de jeepsafari in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van bussen met airco. De Fint Oase bezoeken we met terreinwagens en de Tinfou woestijn bereiken we door een rit op de kameel.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Marokko heeft een gematigd klimaat. In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig kan hebben.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Marokko is geen visum nodig. Er is alleen een paspoort nodig dat geldig is tijdens de hele reis.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad, met uitzondering van de overnachting in Fint Oase en de Tinfou woestijn. Zie meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Bij de overnachtingen in de woestijn is er geen Wifi aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Marokko is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Religieuze bezienswaardigheden dienen altijd met bedekkende kleding bezocht te worden, anders wordt de toegang geweigerd.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggevens van de Mijn Djoser pagina. In de Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het in het voor- en najaar fris zijn in de bergen waardoor het verstandig is een trui mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,8
  • Een fantastische reis met een hele leuke groep. We hebben genoten. Geen 10 maar een negen omdat er altijd wel ergens een minnetje is te vinden. Een absolute aanrader voor de avontuurlijke reiziger die het niet allemaal zelf wil uitzoeken.

   Geweldig mooi land, gave reis en zeer vriendelijke mensen. Wij hadden een super reisbegeleider (Sjoerd). Hij vertelde veel mooie verhalen over het land tijdens de busreis, hij was vriendelijk voor de kids en heeft ons zeer goed geholpen toen onze koffers kwijt waren, ze waren snel terug.

   Onvergetelijke momenten in kashbas, tenten, oasen en het Atlas gebergte. In een hoog tempo met een zeer gedreven + enthousiaste reisleidster Jennifer plus zes hele gezellige andere gezinnen hebben wij in ruim een week vanuit Marrakech het oosten van Marokko naar volle tevredenheid verkend. Geweldig!

  • Supermooie indrukwekkende week gehad!! Vanuit Marrakesh dwars over de Atlas naar de woestijn!! 8 dagen lang in een 1001 sprookje!! De kids hebben met elkaar buiten geslapen in de woestijn, inclusief een kleine zandstorm, ze raken er niet over uitgepraat!!

   Marokko, met je eindeloze zandvlakten, desolate woestijnen, hectisch Marrakesh, je gele zandduinen en je verrukkelijke eten. Tijdens mijn rondreis Marokko verloor ik voorgoed mijn hart aan dit magische land! M'n hele reisverslag lees je hier: http://www.nenehschoice.nl/2017/02/rondreis-marokko

   Ondanks de relatief korte tijd van 8 dagen, hebben we ontzettend veel ontdekt en genoten, van zowel het landschap als de mensen.

  • We hebben erg genoten van deze reis! Marrakech met al zijn kleuren, de souks, het Jeema El Fna plein. De tocht door de Hoge Atlas naar de paradijselijke Fint-oase en de woestijn met dromedarissen en het slapen onder de sterrenhemel. Alles onder deskundige en vrolijke begeleiding van Henk. Super!!

   We hebben een fantastische tijd gehad in Marokko. Leuke groep en goede reisleider. Tijdens de 2 dagen logeren in de Fint Oase en Tinfou woestijn in tenten is voor de reizen in het najaar wel aan te raden om een slaapzak mee te nemen i.v.m. de ijzige kou.

   Samen met mijn dochter van 8 heb ik een fantastische reiservaring mogen meemaken. Deze reis gaan wij niet meer vergeten! Prachtig land, afwisselende reis boordevol contrasten en met dank aan onze reisbegeleidster Margriet!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top