Bekijk de Rondreis India & Nepal, 22 dagen van Djoser

Rondreis India & Nepal 22 dagen

Met prachtige natuur en cultuur

De hoogtepunten van Noord-India worden op deze intrigerende reis gecombineerd met de meest interessante plaatsen van Nepal. Een beeld van Rajasthan krijg je tijdens je bezoek aan de hoofdstad van deze regio, Jaipur. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de Taj Mahal, wellicht het meest bekende bouwwerk ter wereld, de beroemde erotische tempels van Khajuraho en de fascinerende oude en heilige stad Varanasi gelegen aan de Ganges. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele bezienswaardigheden van India.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India & Nepal, 22 dagen

 • 07-03-2023 Amsterdam - Delhi
 • 08-03-2023 aankomst Delhi, stadstour (Holi Festival)
 • 09-03-2023 Delhi - Jaipur
 • 10-03-2023 Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort
 • 11-03-2023 Jaipur - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
 • 12-03-2023 Agra, bezoek Taj Mahal & optionele kookworkshop
 • 13-03-2023 Agra - trein Jhansi (Orccha)
 • 14-03-2023 Orccha - Khajuraho
 • 15-03-2023 Khajuraho, optionele fietstocht langs tempels en platteland
 • 16-03-2023 Khajuraho - Varanasi
 • 17-03-2023 Varanasi, boottocht Ganges
 • 18-03-2023 Varanasi
 • 19-03-2023 Varanasi - trein Gorakhpur - Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
 • 20-03-2023 Lumbini, wandeling langs tempels - Chitwan nationaal park
 • 21-03-2023 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 • 22-03-2023 Chitwan NP
 • 23-03-2023 Chitwan NP - Pokhara
 • 24-03-2023 Pokhara
 • 25-03-2023 Pokhara - Kathmandu
 • 26-03-2023 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 • 27-03-2023 Kathmandu
 • 28-03-2023 Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kijk je ogen uit in chaotisch Delhi

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi, stadstour

Straatbeeld Delhi India DjoserWe beginnen de reis in de hoofdstad Delhi. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend: rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken hier van de koopjesjacht een onvergetelijke ervaring. In en om het centrum ligt een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogol-tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden.

Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Wil je er zelf op uit in het uitgestrekte Delhi dan is de metro, autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek van tevoren de prijs af als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen.


Laat je betoveren door de 'Pink City' Jaipur

Dag 3 Delhi - Jaipur
Dag 4 Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort

Galta Ji apentempel JaipurJaipur, is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Ter ere van de prins van Wales liet maharadja Ram Singh II alle huizen en gebouwen in het centrum roze verven. Toentertijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. Hieraan dankt Jaipur haar bijnaam 'Pink City'. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw. De Hawa Mahal, oftewel het Paleis der Winden, is met zijn 1000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit bouwwerk dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan.

We maken een interessante excursie naar het 11 km buiten de stad gelegen Amber-fort. Onder leiding van een gids wandelen we naar het nabij gelegen Jaigarh-fort.


De Chand Baori waterput lijkt een kunstwerk van Escher

Dag 5 Jaipur - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 6 Agra, bezoek Taj Mahal & optionele kookworkshop

Chand Baori (waterput) Abhaneri Step Well India DjoserOp weg naar Agra brengen we een bezoek aan de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Uiteraard stoppen we ook bij Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van het Mogol-rijk.

Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het bezoek aan de Taj Mahal in Agra. Dit schitterende uit marmer opgetrokken mausoleum werd gebouwd door de Mogol-heerser Shah Jahan als eerbetoon aan zijn derde vrouw, Mumtaz Mahal. Het bouwwerk wordt dan ook gezien als het symbool van de liefde. Rondom ligt een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Een bezoek aan de Taj bij zonsopkomst is een unieke ervaring. Vlakbij het levendige oude centrum ligt het Agra-fort waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Ook hier is de riksja een uitstekend vervoermiddel. In het plaatsje Sikandra vind je de graftombe van de voormalige vorst Akbar. Wie het leuk vindt kan optioneel een kookworkshop doen bij een Indiase familie thuis.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.


Bezoek de door jungle overwoekerde tempels van Khajuraho

Dag 7 Agra - trein Jhansi (Orccha)
Dag 8 Orccha - Khajuraho
Dag 9 Khajuraho, optionele fietstocht langs tempels en platteland

Tempel Khajuraho DjoserWe arriveren met een typisch Indiase dagtrein, waarin zitplaatsen in de airconditioned klasse zijn gereserveerd, in Orccha, ooit één van de machtigste koninkrijken van India. Op een eiland in de Bawra-rivier ligt het indrukwekkende fort van de voormalige heerser.

We rijden door naar het rustige en landelijk gelegen Khajuraho, een lange maar boeiende rit over het platteland. Een absolute must zijn de eeuwenlang door jungle overwoekerde tempels van de middeleeuwse Chandella-dynastie. De prachtig gebeeldhouwde erotische taferelen maken dit tempelcomplex wereldberoemd. Met de fiets rijd je snel en gemakkelijk van de ene tempel naar de andere en naar de dorpjes eromheen. Wie wil kan een optioneel bezoek brengen aan het nabijgelegen Panna nationaal park waar een grote verscheidenheid aan wild leeft.

Dompel je onder in spiritueel Varanasi

Dag 10 Khajuraho - Varanasi
Dag 11 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 12 Varanasi

Ritueel bad Varanasi IndiaEen lange reisdag over het Indiaase platteland brengt ons naar de volgende bestemming. Varanasi is één van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort. Pelgrims baden zich in de heilige Ganges om zich te vrijwaren van hun zonden. Op de ghats (riviertrappen) worden de doden verbrand. Hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte. Djoser verzorgd in de ochtend een boottocht over de rivier, een prachtige plek om de ochtendrituelen te bekijken.

Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren. De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Ook kun je je toekomst laten voorspellen door een heuse goeroe of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats.

Lumbini, treed in de voetsporen van Boeddha

Dag 13 Varanasi - trein Gorakhpur - Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
Dag 14 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 15 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 16 Chitwan NP

We vervolgen onze route per trein en bus naar Nepal. Een onvergetelijke tocht door de landelijke omgeving brengt ons naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini.  Het is de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Witte neushoorn Chitwan DjoserDe natuur in Nepal verandert ten opzichte van India en wordt meteen heuvelachtiger. Het Chitwan nationaal park is het thuisfront van verschillende dieren zoals herten, apen, neushoorns en tijgers. De omgeving kun je verkennen per ossenkar of fiets. Onder begeleiding van een lokale gids kun je een wandeling maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).

Wanneer de lokale omstandigheden het toelaten kun je het park ook per jeep bezichtigen. Ga op zoek naar de meest beroemde bewoner van het nationale park: de Indische neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met zo’n indrukwekkend beest.


Geniet in Pokhara van adembenemende uitzichten op de Annapurna

Dag 17 Chitwan NP - Pokhara
Dag 18 Pokhara

Tibetaanse vrouwen Phokara Nepal DjoserVanaf Chitwan is het ongeveer vijf uur rijden naar Pokhara, gelegen aan het mooie Phewa-meer, waar je een boottochtje kunt maken of de Peace Pagoda kunt bezoeken. Ook kun je een flinke bergwandeling maken naar of in de omgeving van het dorpje Sarangkot. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht op de majestueuze pieken van het 8.000 meter hoge Annapurna-massief.

De echte sportieveling kan een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje, zoals Tashiling of Hyengja, waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd. Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in één van de kloosters.


Kathmandu, stad van tempels en koningssteden

Dag 19 Pokhara - Kathmandu
Dag 20 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
Dag 21 Kathmandu
Dag 22 Kathmandu - Amsterdam

Bodnath stoepa Kathmandu NepalDe reis eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een fascinerende stad waar je stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen vindt. Rond Durbar Square, het middelpunt van de stad, vind je verschillende bezienswaardigheden. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, 'stad van de gouden tempels'. De Swayambunath, ook wel de 'apentempel' genoemd, biedt naast een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei.

Rondom de Bodnath-tempel hebben zich veel Tibetanen gevestigd sinds de Chinese inval in hun land. In de vroege avonduren komen ze samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Tempelcomplex Pashupathinath ligt aan de heilige Bagmati-rivier waar regelmatig lijkverbrandingen plaatsvinden. Op de laatste dag vertrek je vol nieuwe indrukken terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 05 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

05 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

19 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

08 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Varanasi

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

26 mrt - 16 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

16 jul - 06 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

23 jul - 13 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

30 jul - 20 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

17 sep - 08 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

14 okt - 04 nov
V
Vertrek informatie i
i
Diwali Festival Varanasi

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

28 okt - 18 nov
V
Vertrek informatie i
i
Dev Diwali Festival Varanasi

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 nov - 28 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

10 dec - 31 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jan - 04 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

04 feb - 25 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

17 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Kathmandu

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

25 mrt - 15 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Trein Varanasi - Gorakhpur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18de eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels op kamers met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je heerlijke wandelingen maken in de omgeving. De accommodatie in Kathmandu is simpel, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras, maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Jaipur Bissau Palace
Agra Hotel Amar
Orccha The Orccha Resort
Khajuraho Radisson Jass
Varanasi Broadway Hotel
Chitwan NP Rhino Lodge
Pokhara Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Voorkant Bissau Palace Jaipur India Djoser
 • Slaapkamer Bissau Palace Jaipur India Djoser

  In Jaipur voel je je als een maharadja in het sfeervolle paleisje uit de 18de eeuw

 • Bissau Palace in Jaipur India Djoser
 • Radisson Jass Khajuraho India Djoser

  Het hotel in Khajuraho is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempels

 • Zwembad Hotel Radisson Jass Khajuraho India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

 • Rhino Lodge Chitwan Nepal Djoser

  In de weelderige tuin in ons hotel in Chitwan kom je helemaal tot rust na het indrukwekkende India

 • Rhino Lodge in Chitwan Nepal Djoser
 • Hotel Thamel Kathmandu Nepal Djoser

  Vanuit ons hotel in Kathmandu wandel je de gezellige wijk Thamel in, een paradijs voor shoppers

 • Hotel Thamel in Kathmandu Nepal Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vertrekdatum

  07-03-2023

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vertrekdatum

  07-03-2023

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  04:45*

 • Vertrekdatum

  28-03-2023

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:50

 • Vertrekdatum

  28-03-2023

  Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

Het traject Agra - Janshi (Orccha) en Varanasi - Gorakhpur overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Turkish Ailines india en nepal luchtvaartmaatschappij Djosr
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Bus interieur India Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Trein Varanasi - Gorakhpur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18de eeuws paleisje
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Excursies

Bhaktapur NepalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de tempels van Khajuraho of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India & Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Djoser biedt een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Wandeling onder begeleiding van een gids van Amber- naar Jaigarh-fort.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk vanaf het water de fascinerende rituelen aan de ghats,  riviertrappen.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Wie het leuk vindt kan in Agra een kookworkshop volgen bij een Indiase familie thuis.
 • In het sfeervolle plaatsje Orccha heb je voldoende tijd om de Ram Raja-tempel, het Orccha-paleis en de Jahangir Mahal te bekijken.
 • Tijdens het verblijf in Khajuraho kan optioneel een jeepsafari worden geboekt in het nabijgelegen Panna nationaal park om wild te spotten.
 • In Khajuraho zijn de met jungle overwoekerde tempels uit de Chandella-dynastie zeker een bezichtiging waard.
 • Maak kennis met het platteland van Khajuraho tijdens een fietstocht.
 • Tijdens een junglewalk in Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar neushoorns, olifanten, lippenberen en een grote varieteit aan vogels. De wandeling kan gecombineerd worden met een kanotocht.
 • Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en bewonder de spectaculaire vergezichten.
 • Kathmandu heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Durbar square, Swayambunath en Bodnath zijn zeker een bezoek waard.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Nepal nog 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Een visum voor Nepal US$ 30,- (aan de grens).

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase of Nepalese maaltijd krijgen. In beide landen kun je als vegetariër ook goed terecht. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Thali India DjoserDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. De variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in India & Nepal zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af. De zomer is vrij warm in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India & Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India & Nepal?

Wie begeleid de reis?

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe zijn de reisafstanden

Wat is de zwaarte van de reis?

Hoe regel ik het visum voor India & Nepal?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews India & Nepal reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De prachtige steden, oogverblindende Taj Mahal en kleurrijke mensen, Varanasi, zo mooi! Echt onvergetelijk. Onze reisleidster Germa was geweldig en zijn we heel dankbaar voor de fijne begeleiding en gezelligheid! - M & B

  8,0

  8,0
 • India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt ogen te kort. Nog zeer authentiek. Heel vriendelijke en gastvrije bevolking. Nepal viel wat tegen, mede door het bewolkte weer en de smog. Meer toeristisch. Prima reisbegeleider Germa en ook onze reisgenoten waren top.

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yana! Het was het grote genieten! Zoveel indrukken en mooie momenten! Wel denk ik dat de overnachting beter met een nacht kan worden uitgebreid en bijvoorbeeld Varanasi een nacht minder, de indicatie van EUR 200,00 zakgeld per week, is te laag

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. India en Nepal op en top. Maaike (onze reisgids) deed dit geweldig! Ze deelt haar gedrevenheid en positivisme met de ganse groep. Eén tip: Maak je 'huiswerk' voor je vertrekt en laat de indrukken op je afkomen. We genieten nog dagelijks na!

  10,0

  10,0
 • Dit is een bijzonder mooie, afwisselende reis waarbij je enorm veel indrukken opdoet. De vele (optionele) excursies zijn zeer de moeite waard. Onder de enthousiaste en deskundige leiding van reisleidster Maaike en een fijne groep reisgenoten hebben we (wederom) met Djoser een geweldige reis gehad!

  10,0

  10,0
 • India: you love it or hate it. I love it! Wat een indrukwekkend land. De chaos, de kleurrijke mensen, de prachtige Taj Mahal, Varanasi. Je raakt niet uitgekeken. Daarna een week rust in het mooie groene Nepal. Een goede afwisseling! Reisleidster Margriet was een topper! Tip: binnenlandse vlucht.

  8,0

  8,0
 • Boeiend reisprogramma, een must voor wie in korte tijd veel wil zien van India/Nepal. Bijzonder is het contrast tussen beide landen op vlak van cultuur en natuur. Een overweldigende beleving voor alle zintuigen. In een chaotisch land als India maakt een goede begeleiding het verschil, pluim voor Henk.

  8,0

  8,0
 • Een boeiende reis door twee landen die op elkaar lijken, maar toch ook heel verschillend zijn. Goed opgezette reis die je in relatief korte tijd langs veel hoogtepunten brengt. Fascinerende cultuur, goede groep en perfecte reisbegeleiding maakten de reis tot een mooie ervaring.

  8,0

  8,0
 • Op mijn bucketlijst stonden de Taj Mahal en de Himalaya. Deze reis is echter veel meer. Na 3 weken zit mijn hoofd vol met indrukken. Het verkeer, te veel om te zien in Varanassi, de natuur in Nepal. Goed dat ik uiteindelijk had besloten om deze reis in groepsverband te maken. Aanrader deze reis.

  9,0

  9,0
 • 1 zeer interessant traject met onvergetelijke reiservaringen 2 bijzonder aangenaam reisgezelschap 3 goede reisbegeleider, misschien iets te weinig reisgids 4 enkele hotels ondermaats ( op hygiënisch gebied ) 5 vier verloren dagen door lange busverplaatsingen op slechte wegen in vastlopend verkeer

  7,0

  7,0
 • Prachtige reis. Leuke groep. Geen klachten. En waren deze er wel dan werden ze opgelost door onze zeer goede gids Ton. Zeker nog een keer mee met Djoser. Allemaal bedankt.

  9,0

  9,0
 • Wat een ongelooflijke ervaring! India is het éne hoogtepunt na het andere, de drukte, de chaos, de schoonheid, de cultuur, de kleuren en geuren, het straatleven. Hoogtepunten te over, met Varanassi en haar ghats als absoluut hoogtepunt. De Himalaya in Nepal en reisleider Ton maakten het áf!

  10,0

  10,0
 • Mooie reis met een uitstekende reisbegeleider die overduidelijk van alles weet over beide landen. Prima chauffeurs die zich staande houden tussen soms idiote weggebruikers en bovenal een leuke groep medereizigers waardoor vakantie zeer geslaagd genoemd kan worden.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis! We hebben de hoogtepunten van noord India gezien en zeker Varanasi was geweldig, India ten voeten uit. Nepal is een heel ander land en de combinatie maakt deze reis nog leuker. De deskundigheid van onze reisleider heeft ervoor gezorgd dat we deze landen goed hebben leren kennen.

  10,0

  10,0
 • Nog geen 24 uur terug van de 22-daagse India Nepal reis en een korte review maken is niet eenvoudig. India is een continue beleving van pieken, het is zo extreem vies maar ook weer zo mooi door zijn hektische en kleurrijk bestaan. India moet je beleven. Nepal prachtig landschap en het volk heel lief

  8,0

  8,0
 • Vanaf de aankomst in Delhi tot het vertrek uit Kathmandu, was dit één grote belevenis. Het intrigerende van de Indische cultuur gecombineerd met de mooie natuur van Nepal, maakten van deze reis een ongelooflijk avontuur waarbij alle zintuigen tot het uiterste werden gedreven om alles te bevatten!

  10,0

  10,0
 • Geweldige mooie reis door India en Nepal. Enorm veel indrukken opgedaan in een heel andere wereld. Goed georganiseerd door Djoser met een geweldige reisbegeleidster, Alette !

  10,0

  10,0
 • Ik kijk met zeer veel plezier terug op de rondreis door India en Nepal. Elke dag veel gezien en gedaan, onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van reisleidster Maaike. Dicht in de buurt gekomen van real life in India, dicht bij de gewone mensen en hun rituelen. Veel geleerd over hindoeisme.

  10,0

  10,0
 • Mooie tempels, leuke ervaring zeker. Nepal is absoluut de moeite en zeer goede reisbegeleidster Marcella.

  8,0

  8,0
 • Drie weken India-Nepal met Djoser was weer een bijzondere ervaring. Kleurrijk en vol met bijzondere ervaringen. Doordat je veel je eigen weg kan gaan, kom je terecht bij de locals, bezoek je onverwacht een schooltje en beleef je avonturen. Vol verwondering. Bedankt voor een onvergetelijke reis!

  9,0

  9,0
 • Bijzonder reiservaring. Twee totaal verschillende landen. Veel ellende en armoede gezien, maar India en Nepal hebben ook zoveel moois! Onze reisgids Margriet, heeft alles gedaan om deze reis voor ons onvergetelijk te maken. Het programma was zeer afwisselend. Enige minpunt is de lange busreizen.

  8,0

  8,0
 • Een reis om nooit te vergeten! Met een groep mensen die de prachtige kwaliteiten bezitten om in harmonie met elkaar om te gaan. Dit heeft samen met onze unieke reisleidster, deze prachtige India, Nepal reis tot een succes gemaakt.

  9,0

  9,0
 • Een mooie afwisselende reis. Prima reisbegeleiding. Ik zou het programma zelf aanpassen m.b.t. Chwitwan, dat kan 1 dagen korter want het park daar valt tegen. Pokhara daarentegen zou ik een dag langer doen

  8,0

  8,0
 • De prachtige reis naar India/Nepal was tot in de PUNTJES geregeld. Reisleider Henk dacht overal aan, waarvoor heel hartelijk dank. Henk is bijzonder, heeft een scherp oog voor zijn medemens, is hulpvaardig, zorgzaam en heeft een goede dosis humor. Hans & Yvonne

  10,0

  10,0
 • Een reis die alle tegenstellingen van een manier van leven, alle externe prikkels intens op je inwerken en je niet onberoerd laten. Dit moet je zelf aan den lijve ervaren hebben.

  7,0

  7,0
 • Wat een achtbaan deze reis! Geweldige landen de drukte (toeteren, overal auto's, geen regels) en veelzijdigheid van India is genieten, de rust in Nepal echt vakantie. En goede begeleiding van Margriet. Echt een aanrader. En India ik kom zeker terug! Wat heb ik genoten! Djoser en Margriet bedankt.

  9,0

  9,0
 • Een mooie/interessante rondreis, door de verschillende landen India/Nepal, vooral Varanasi is een hoogtepunt, en dat in 1 reis, echt een aanrader, en goede reisleiding (Margriet) heeft veel (gezellige) kennis van de landen !

  9,0

  9,0
 • Mooi, drukke en vermoeiende reis. Hebben genoten van de vele hoogte punten. Maar ook soms schokkend om te zien hoe mensen leven. Varanasi is wat dat betreft een hoogte én een diepte punt. India met z'n drukte en Nepal met de natuur en rust. Een vakantie met tegenstellingen waar je veel van leert!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie van cultureel India en natuur in Nepal
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Bezoek aan Fatehpur Sikri
 • Voldoende tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Bezoek aan fascinerend Orccha & Khajuraho
 • Voldoende tijd om Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha te bezoeken
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamerprijs

Klantwaardering

8,7

We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De...
We hebben een prachtige reis gemaakt door India en Nepal. De prachtige steden, oogverblindende Taj Mahal en kleurrijke mensen, Varanasi, zo mooi! Echt onvergetelijk. Onze reisleidster Germa was geweldig en zijn we heel dankbaar voor de fijne begeleiding en gezelligheid! - M & B

Marjolein - 8,0
India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt...
India was mooi en kleurrijk, mysterieus en hectisch. Je komt ogen te kort. Nog zeer authentiek. Heel vriendelijke en gastvrije bevolking. Nepal viel wat tegen, mede door het bewolkte weer en de smog. Meer toeristisch. Prima reisbegeleider Germa en ook onze reisgenoten waren top.

Willy N. - 8,0
Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yan...
Wat een prachtige reis en wat een fijne begeleiding door Yana! Het was het grote genieten! Zoveel indrukken en mooie momenten! Wel denk ik dat de overnachting beter met een nacht kan worden uitgebreid en bijvoorbeeld Varanasi een nacht minder, de indicatie van EUR 200,00 zakgeld per week, is te laag

Marianne F. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India & Nepal

Het weer in India & Nepal

36°C

Terug naar boven
/