Bekijk de Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja 23 dagen

Alle hoogtepunten van Indochina

Vanaf € 2.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze mooie rondreis door Indochina gaat van start in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In Halong bay genieten van de overweldigende natuur. Hier maken we een schitterende boottocht en brengen de nacht door aan boord van een houten schip. Via bergachtig gebied komen we in het rustige en groene Laos met haar verscheidenheid aan landschappen en tempels in Luang Prabang. In Cambodja is er ruim de tijd voor een bezoek aan de tempels van Angkor en de hoofdstad Phnom Penh. De reis wordt afgesloten in de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh, beter bekend als Saigon.

Daarom Djoser

 • De hoogtepunten van Indochina (Vietnam, Laos & Cambodja)
 • Bezoek bergdorpje Sapa
 • Reizen door het ongerepte noorden van Vietnam en Laos
 • Tweedaagse boottocht Halong Bay inclusief maaltijden en entree
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt

Route en kaart

Routekaart Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen
 1. Amsterdam - Hanoi
 2. aankomst Hanoi
 3. Hanoi - Halong Bay (overnachting op boot)
 4. Halong Bay - Hanoi - nachttrein naar Lao Cai
 5. aankomst Lao Cai - Sa Pa
 6. Sa Pa
 7. Sa Pa - Phong Tho
 8. Phong Tho - Dien Bien Phu
 9. Dien Bien Phu - Tay Trang/Pang Hok (grens) - Muang Khua
 10. Muang Khua - boot naar Ban Muang Ngoi
 11. Ban Muang Ngoi - Luang Prabang
 12. Luang Prabang
 13. Luang Prabang - Vang Vieng
 14. Vang Vieng - Vientiane
 15. Vientiane - vlucht naar Siem Reap
 16. Siem Reap (Angkor Wat)
 17. Siem Reap (Angkor Wat)
 18. Siem Reap - Phnom Penh
 19. Phnom Penh
 20. Phnom Penh - Tay Ninh - Cu Chi - Saigon
 21. Saigon
 22. Saigon - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdek de verborgen parels van Hanoi

Dag 1 Amsterdam - Hanoi
Dag 2 aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
Dag 4 Halong Bay - Hanoi - nachttrein naar Lao Cai

Hanoi Vietnam DjoserVan oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Saigon (Ho Chi Minh-stad) een provinciaals stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde de Ville Française, het 'moderne centrum', met warenhuizen, ambassades en hotels.

De straatjes in de oude Chinese wijk zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan-markt ligt in de oude wijk: hier kun je veel lokale eetkraampjes vinden en voor een habbekrats allerlei spullen inslaan, die bij ons al jaren uit de mode zijn. In het oosten van de stad vind je de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son-tempel. Breng 's avonds ook zeker een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater, waar de oude volkskunst tot leven komt.

Vietnam Halong Bay DjoserMet de bus rijden we van Hanoi naar het unieke natuurgebied Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier maken we een schitterende boottocht en brengen we de nacht door aan boord van ons houten schip, waar je je eigen hut met badkamer hebt. Geniet vanaf het dek of al dobberend van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. We leggen aan bij een strandje om één van de talloze grotten te bezoeken.De volgende dag rijden we terug naar Hanoi, waar je ’s avonds op de slaaptrein stapt naar Lao Cai, gelegen in het bergachtige gebied tegen de Chinese grens. Je overnacht in een vierpersoonsslaapcoupé.

Adembenemende bergen en rijstvelden

Dag 5 aankomst Lao Cai - Sa Pa
Dag 6 Sa Pa
Dag 7 Sa Pa - Phong Tho
Dag 8 Phong Tho - Dien Bien Phu

Na aankomst, 's ochtends vroeg, rijden we met de bus door een prachtig groen berggebied naar Sa Pa. De weg slingert door de bergen omhoog, terwijl je geniet van mooie vergezichten.

Sa Pa rijstveld VietnamSa Pa is met tal van dorpjes van de Hmong-, Tai- en Dao-minderheden in de buurt, een goede uitvalsbasis voor een wandeling. Het door bossen omringde bergplaatsje was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord, waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Dao en Tay die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waar aan de man brengen. Deze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurrijke klederdracht, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen te bezoeken. Via Phong Tho rijden we naar Dien Bien Phu waar een bloedige slag om de onafhankelijkheid van Vietnam is gestreden.

Ervaar de authenticiteit van de pittoreske dorpjes in Laos

Dag 9 Dien Bien Phu - Tay Trang/Pang Hok (grens) - Muang Kha
Dag 10 Muang Khua - boot naar Ban Muang Ngoi
Dag 11 Ban Muang Ngoi - Luang Prabang

Monniken LaosVanaf de grens tussen Vietnam en Laos bij Tay Trang/Pang Hok rijden we naar Muang Khua, heerlijk rustig gelegen aan de oever van de Nam Ou-Rivier tussen prachtige bergen, waar we eventjes heerlijk kunnen bijkomen. Sta 's ochtends vroeg op om bij zonsopkomst de monniken met hun bedelnap te zien.

De volgende dag varen we door de adembenemende omgeving van de Nam Ou-valleien langs bijzondere vergezichten stroomafwaarts naar Ban Muang Ngoi. Dit idyllische dorp ligt tussen begroeide kalkstenen rotsen en is een schitterende plaats voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

De volgende dag reizen we verder per boot en bus naar Luang Prabang.

Bezoek de vele tempels, musea en markten

Dag 12 Luang Prabang
Dag 13 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 14 Vang Vieng - Vientiane

Kuang Si watervallen LaosLuang Prabang is een stadje aan de Mekong, midden in het bergachtige, met regenwoud bedekte binnenland van Laos. Door de vredige, bijna slaperige sfeer is de plaats voor veel reizigers een weldadig rustpunt. Vanaf de Phu Si heuvel, in het centrum, heb je een magnifiek uitzicht. In de stad kun je veel historische tempels bezoeken en ook in de omgeving is van alles te zien, zoals de heilige grotten van Pak Ou of de waterval van Kuang Si. De vele tempels kenmerken zich door de tot bijna op de grond hangende daken en veel detail, zoals houtsnijwerk en mozaïeken. Het vroegere koninklijke paleis is tegenwoordig ingericht als museum.

We komen in de middag aan in Vang Vieng, een sfeervol dorpje, omgeven door schitterende natuur. Geniet van de gezellige sfeer, of maak een boottochtje over de aangrenzende rivier.

De volgende dag reizen we door naar Vientiane, gelegen aan de Mekong en de kleinste hoofdstad van Zuidoost-Azië. De oude koloniale gebouwen en levendige gezelligheid van vele dagjesmensen vanuit Thailand geven Vientiane een leuke sfeer. Je kunt alle tijd nemen om rond te wandelen door de straten, langs tempels en de Mekong. De That Luang-stoepa is het belangrijkste tempelcomplex van het land.

Naast de diverse tempels vind je hier verder onder andere ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. De Franse invloeden doen zich voornamelijk gelden in historische gebouwen en een heerlijk vers stokbroodje bij het ontbijt. Leuke restaurantjes kun je vinden rond de Nam Phou-fontein.

Ontdek de tempels van Angkor per tuk tuk

Dag 15 Vientiane - vlucht naar Siem Reap
Dag 16 Siem Reap (Angkor)
Dag 17 Siem Reap (Angkor)

Vanuit Vientiane vliegen we naar Siem Reap. In dit gezellige plaatsje overnachten we in een centraal gelegen hotel, waar vanuit we een van de hoogtepunten van deze reis bezoeken: de wereldberoemde tempels van Angkor gebouwd in de klassieke Khmer-stijl van de 9e tot 12e eeuw. Je hebt de geplande dagen zeker nodig om het grote aantal tempels en de omgeving te verkennen.

Laos Djoser Cambodja rondreis vietnam Een chauffeur met gemotoriseerde tuk tuk brengt je graag (maar je kunt ook een fiets huren) naar dit prachtige tempelcomplex. De resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon, mag je niet overslaan. In de onmiddellijke omgeving liggen eveneens schitterende heiligdommen als Preah Kahn en de overgroeide mysterieuze Ta Prohm. Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en nu in gebruik als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren. Zowel een bezoek bij zonsopkomst als zonsondergang is een aanrader.

Niet alleen de tempels, ook het platteland, de markten en de boerendorpjes houden je optimaal bezig. ’s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling van klassieke Cambodjaanse dans bijwonen.

Ervaar de gemoedelijke sfeer in Phnom Penh

Dag 18 Siem Reap - Phnom Penh
Dag 19 Phnom Penh

Phnom Penh paleis Cambodja Phnom Penh biedt vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum met vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd. In deze wijk vind je ook oude boeddhistische kloosters en andere gebouwen met duidelijke Khmer-kenmerken. Noordelijk hiervan ligt, het vroegere ‘Franse’ deel van de stad, gebouwd rond de op een heuvel gelegen tempel Wat Phnom.

Het charmantste deel van de stad is de boulevard langs de Tonlé Sap-rivier, waar je in de avonduren kunt genieten van de pantoffelparade te voet of op de brommer. Neem plaats op een balkon van een van de vroegere sociëteiten om van een stemmige zonsondergang te genieten. Verder geeft een wandeling rond de centrale markt je een goede indruk van de Chinese wijk met al zijn drukte. Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend zijn het Tuol Sleng Genocide Museum en de zogenaamde ‘Killing Fields’, die vele bezoekers, ondanks de schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden, toch niet willen overslaan.

Groene parken, talloze tempels en koloniale architectuur

Dag 20 Phnom Penh - Tay Ninh - Cu Chi - Saigon
Dag 21 Saigon
Dag 22 Saigon - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Dai Nam Pagode Saigon VietnamDe reis eindigt in het zuiden van Vietnam, in het overweldigende Saigon. Op weg hiernaartoe stoppen we bij Tay Ninh. Daarna rijden we door naar een als museum ingericht stuk van de Cu Chi-tunnels, dat in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong was.

Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. De stad kreeg de naam Ho Chi Minh-stad na de intocht van de noordelijke legers in april 1975, maar bij de meeste toeristen is het nog altijd bekend als Saigon.

Om de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, de kathedraal en het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis. Bezoek ook het Museum van de Revolutie, het historisch of het Ho Chi Minh-museum. De Chinese wijk Cho Lon, letterlijk ‘grote markt’, is één en al bedrijvigheid en een prima plek om je laatste souvenirs op de kop te tikken! Op de fascinerende Ben Thanh-markt, kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt.

Vietnam straatbeeld Saigon DjoserDe veelal met groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom brommers. Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur  brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Na een hoop nieuwe indrukken keren we terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jul - 14 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
24 sep - 16 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
08 okt - 30 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
21 okt - 12 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
13 nov - 05 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
20 nov - 12 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
27 nov - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
04 dec - 26 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
18 dec - 09 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jan - 28 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
19 jan - 10 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
29 jan - 20 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
09 feb - 03 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
19 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
04 mrt - 26 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
12 mrt - 03 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
02 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
23 apr - 15 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
14 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Tijdsbesparende vlucht van Vientiane naar Siem Reap
 • Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens boottocht Halong Bay zijn inclusief
 • Boottocht met overnachting door Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Excursie naar de Cu Chi tunnels

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Hanoi en Saigon bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Hanoi is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht. De prijs in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Aanrader. Reisbegeleider is top. Jammer dat niet alle plaatselijke gidsen even correct waren. Toffe groep!!!

  8,0

 • Overdonderende reis met Spartaanse tijden, waarbij je te midden van charmante, chaotische Aziatische hectiek in een kolkende massa van mooie ervaringen wordt meegesleurd.

  8,0

 • De Indochina reis was onze 3e Djoserreis en is wederom goed bevallen. Onder begeleiding van de kundige, vaardige,en vooral aardige reisleider René reisden we door het gebied. Alles volgens afspraak vaak nog mooier dan verwacht, en ook ruimte voor eigen ideeën en uitstappen. Alles is aan te raden!

  9,0

 • Fantastische mooie reis gehad, een absolute aanrader!! Een fijne reisleidster die zelf pas voor de tweede keer deze reis begeleiden, maar dat op een vakkundige manier heeft gedaan. Mooi afwisselend programma en goede hotels. Reis waarvoor een goede conditie nodig is TOP REIS !!!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels. In Muang Khua overnachten we in een eenvoudig guesthouse. Dekamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of ventilator. Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. In veel hotels is er de mogelijkheid om kleding te laten wassen. 

In de Halong Bay slapen we een nacht op een houten schip, waarop 4 hutten met eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hanoi Thang Long Espana Hotel
Sapa Lacasa Hotel
Dien Bien Phu Him Lam resort
Ban Muang Ngoi Lattanavongsa Guesthouse
Vientiane Khampiane Boutique hotel
Siem Reap Angkor Panoramic hotel
Phnom Penh Rose Emerald Hotel
Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven. De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • Hanoi Thang Long espana
 • Vietnam Laos en cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser

  In Hanoi overnachten we in het gezellige centrum van de stad

 • Boot Halong baai hut
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam Laos en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Vietnam Laos en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic
 • Claremont Angkor Boutique Hotel Room Vietnam en Cambodja rondreis Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic ontbijt
 • Claremont Angkor Boutique Hotel Pool Vietnam en Cambodja rondreis Djoser
 • Rang Dong Hotel Saigon

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  11:00 - 05:45*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Hanoi

  Vertrek

  09:15 - 11:25

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Ho Chi Min City - Singapore

  Vertrek

  19:50 - 22:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 06:45*

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil met Vietnam, Laos en Cambodja is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen (mini)bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. Door de Halong Bay maken we een boottocht met overnachting langs de indrukwekkende rotsformaties. De maaltijden zijn inclusief.

Per nachttrein reizen we van Hanoi naar Sa Pa, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd. Een mooie bootreis brengt ons van Muang Khua naar Ban Muang Ngoi. Het traject Vientiane - Siem Reap leggen we af met het vliegtuig, met een tussenstop in Pakse.

Aangezien de meeste hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend of per fiets overbruggen. Sa Pa is bij uitstek geschikt voor het maken van wandelingen.

 • Singapore Airlines vliegtuig Djoser Vietnam en Cambodja
 • Bus Vietnam

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnekant Vietnam
 • Vietnam nachttrein rondreis Djoser
 • Vietnam Laos en Cambodja nachttrein vervoersmiddel Djoser

  In de nachttrein overnachten we in vierpersoons coupes

 • Vietnam Laos en Cambodja straatbeeld Djoser
 • Halong Bay boot Vietnam

  We varen in Halong Bay met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Tijdsbesparende vlucht van Vientiane naar Siem Reap
 • Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens boottocht Halong Bay zijn inclusief
 • Boottocht met overnachting door Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Excursie naar de Cu Chi tunnels

Excursies

Halongbaai rotsformaties water Djoser Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Hanoi of Sa Pa op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de tempels in Luang Prabang, Angkor Wat of strijkt neer op een terras aan de rivier in Phnom Penh. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Indochina zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Boottocht met overnachting door Halong Bay. Bekijk de bijzondere rotsformaties die boven het wateroppervlak uitsteken. Geniet dobberend op het water of vanaf het dek van de prachtige vergezichten. De maaltijden en entreegeld zijn inclusief
 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.


Tijdens de reis door Indochina zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken
 • Bedwing de hoogste top van Vietnam en laat je vervoeren per kabelbaan naar de op 3143 meter gelegen top van de Fansipan en geniet hier van het indrukwekkende uitzicht.
 • Maak een wandeling in de adembenemende omgeving van Sapa en Ban Muang Ngoi
 • Vanuit ons hotel in Luang Prabang kun je te voet naar verschillende tempels en het voormalig koninklijk paleis
 • Maak een excursie naar de adembenemende watervallen van Tat Kuang Si nabij Luang Prabang
 • Laat je per boot vervoeren langs de prachtige karstgebergtes in de omgeving van Vang Vieng
 • Ontdek per tuk tuk de meest ontspannen hoofdstand van Azie en bezichtig zijn vele tempels en onder andere de Patuxai, de Arc de Triomfe van Vientiane.
 • Bezoek vanuit Siem Reap de indrukwekkende en mystieke tempels bij Angkor Wat en ontdek zelf waarom dit al jaren gekozen wordt als nummer 1 bezienswaardigheid ter wereld
 • Indrukwekkend en gelijk huiveringwekkend is een bezoek aan de Killing fields en de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Saigon worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer een week voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten $50,- via een online e-visumaanvraag.
 • Visum voor Laos wordt ter plekke door agent geregeld, kosten zijn € 65,- (vooraf te betalen)
 • Visum voor Cambodja, kosten $43,-, wordt ter plaatse geregeld (visa on arrival).
 • 3 pasfoto's van 3x4cm (witte achtergrond)

Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de dong, in Laos de kip en in Cambodja de riel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Vietnam:
Pinnen: in alle steden (zowel US dollars als de lokale valuta).
Contant: euro’s of dollars.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Laos:
Pinnen: in alle steden.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Cambodja:
Pinnen: in Phnomh Penh en Siem Reap (zowel US dollars als lokale valuta).
Contant: Je kunt overal met USD betalen (kleine coupures) en kleine bedragen krijg je vaak in riel terug. De entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag) dien je in dollars te betalen.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

Garnalen VietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal wordt er vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen een lokaal ontbijt bestellen. Lunch, diner en ontbijt op de boot in Halong Bay is inclusief. Hier wordt een heerlijke maaltijd met veel verse vis geserveerd. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. In enkele van deze landen is men gewend om met stokjes te eten; het is niet vanzelfsprekend dat je overal bestek krijgt!

De basis van de lokale maaltijden is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember.

Soep eten VietnamDe Vietnamese keuken telt bijna 500 traditionele gerechten. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag gegeten. Daarnaast zijn er Chinese restaurantjes en tref je steeds vaker Europese gerechten op de kaart aan. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Over het algemeen drinkt men thee, maar ook koffie is overal verkrijgbaar (met name de Laotiaanse koffie is een aanrader), evenals bronwater en frisdranken.Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot. Opmerkelijk zijn de stokbroden, die overal in Laos en Cambodja gegeten worden, een overblijfsel uit de tijd van de Fransen. In de grotere plaatsen zijn ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus, hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Hanoi en Saigon bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Hanoi is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht. De prijs in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.  In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In Sa Pa is het gemiddeld enkele graden koeler en in de wintermaanden kan het er zelfs koud zijn.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts.

Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. Daarna is het helder en aanvankelijk koel. Na februari wordt het langzaam heter. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De reis door Vietnam, Laos & Cambodja is een wat zwaardere reis dan normaal. In het noorden overnachten we vaak maar één nacht op dezelfde locatie en is het tempo erg hoog. Ook vanwege de vele grensovergangen, boottocht, binnenlandse vlucht en beperkte toegang tot medische instanties (met name in Laos) is een goede conditie voor deze reis wel vereist.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers. Met uitzondering van de homestay en de treinreis, hiervoor geldt een coupé voor 4 personen.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Bellen & e-mailen

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider en je abonnement of en tegen welke tarief je naar huis kunt bellen en berichten sturen. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simkaart te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel simlockvrij zijn. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) WiFi tegen. In het noorden van Laos zal je minder goed bereikbaar zijn.

Elektriciteitsvoorziening

De netspanning is overal 220 volt. Men gebruikt bijna overal stekkers van het Europese model met twee ronde poten. Echter, in sommige plaatsen heb je een Amerikaanse stekker met twee platte poten nodig. Een wereldstekker kan dus goed van pas komen.

Geldzaken

Tijdens de reis kun je in de meeste plaatsen pinnen. Wel is het raadzaam een klein bedrag in contanten mee te nemen, mocht het voorkomen dat het pinautomaat het niet doen. Kleinere coupures in dollars zijn handig om bijvoorbeeld entreegelden en visa mee te betalen.

Hotels

In Vietnam, Laos en Cambodja maken we gebruik van comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. In Muang Khua overnacht je in een eenvoudiger guesthouse. Overal zijn tweepersoonskamers geboekt, voorzien van eigen douche en toilet. Een klamboe hoef je niet mee te nemen. De meeste hotels bieden de mogelijkheid om je kleding te laten wassen.

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen, behalve na de overnachting in de nachttrein. Dan ontbijten we in een restaurant in het plaatsje Lao Cai.

Malaria

Voor een bezoek aan Laos & Cambodja kunnen malariatabletten worden geadviseerd. Kijk voor actuele reisinformatie op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Reisbegeleiding

Tijdens deze reis gaat er een Nederlandse reisbegeleid(st)er mee. Ter plaatse is ook een lokale Engelssprekende gids aanwezig die je begeleidt waar dat nodig is. Bij sommige vertrekdata hebben wij alleen een lokale gids, dit staat vermeld bij de desbetreffende vertrekdata.

De Nederlandse reisbegeleider zorgt, samen met een lokale Engelssprekende gids, voor een soepel verloop van de reis. Wanneer je een grens passeert, zal een andere gids van het betreffende land zich bij de groep aansluiten. De reisbegeleider regelt excursies, geeft tips over goede restaurantjes, een kleurrijke lokale markt en helpt met allerlei praktische zaken. Hij/zij is echter geen gids!

Ter plaatse kun je een lokale gids inhuren als je meer wilt weten over een bepaalde plaats, bijvoorbeeld in Angkor Wat. Deze personen zijn hier speciaal voor opgeleid en kunnen je alles vertellen over de geschiedenis van het land, de bouwstijlen, symboliek e.d. Onze eigen lokale gids heeft die specifieke kennis niet, maar kan je wel voorzien van allerlei interessante achtergrondinformatie over het land, de gebruiken etc.

Transfer van/naar luchthaven

Indien je zelf je vluchten boekt en dus bij Djoser gebruik maakt van een landprogramma, of als je via Djoser je reis hebt verlengd (eerder heen of later terug dan de groep), dan dien je zelf je transfer van luchthaven naar hotel of vice versa te regelen. De kosten voor deze transfers zijn uiteraard voor eigen rekening.

Verlengen reis

Het is mogelijk de datum van je heen- of terugvlucht te wijzigen, om langer in Hanoi of Saigon (Ho Chi Minh) te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor wijzigingskosten per persoon berekend.

Vervoer Vietnam, Laos en Cambodja

We maken voornamelijk gebruik van een eigen bus, voorzien van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

*Door Halongbaai maken we een boottocht met overnachting langs indrukwekkende rotsformaties, maaltijden incl.
*Per nachttrein reizen we van Hanoi naar Sa Pa, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd.
*Een mooie bootreis brengt ons van Muang Khua naar Ban Muang Ngoi.
*Het traject Vientiane – Siem Reap wordt met het vliegtuig afgelegd.

Visum

Voor alle drie de landen heb je een visum nodig. Voor Vietnam is het op dit moment alleen mogelijk om een e-visum aan te vragen. Dit kan via een online e-visumaanvraag. Kosten zijn voor een multi-entry visum ongeveer 50 USD. Voor Laos ( US$ 43 ) en Cambodja  ( US$ 35 ) worden de visa aan de grens geregeld. Hiervoor heb je voor ieder land een pasfoto en Amerikaanse dollars in contanten nodig.

4 weken voor vertrek van de reis ontvang je een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder aan.

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan raden we je aan om bij de betreffende ambassades (Vietnam, Laos en Cambodja) na te vragen of er afwijkende regels gelden.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Laos?

Makphet (vertaling: chili) restaurant is onderdeel van een project om kansarme jongeren een vak te leren. Het restaurant staat bekend om de traditionele gerechten en cocktails. Ook is er een kleine gift-shop waar producten worden verkocht gemaakt door lokale families, zodat ze hun kinderen op school kunnen houden. Dit restaurant is onderdeel van het Friends-International project dat kinderen, jongeren familie en gemeenschappen helpt aan een betere toekomst

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Indochina

Bekijk alle reisblogs over Indochina