Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen hotel/lodgereis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen 24 dagen hotel/lodgereis

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Ontdek tijdens deze afwisselende rondreis door Zuidelijk Afrika de hoogste zandduinen ter wereld van Sossusvlei en de op één na grootste canyon ter wereld: de Fish River Canyon. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Aanschouw prehistorische rotstekeningen in Afrika bij Peet Alberts Koppie. Tijdens 'gamedrives' in de parken Etosha en Chobe kunnen we op zoek naar groot wild. Op de grens met Zambia/Zimbabwe kun je de grootste watervallen van Afrika bewondern, de Victoriawatervallen. In Botswana bezoeken wij de Okavangodelta, de grootste binnenlandse delta ter wereld.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 4.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen hotel/lodgereis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaaps Schiereiland (Kaap de Goede Hoop en Pinguïnkolonie)
 4. Kaapstad - Lambertsbaai
 5. Lambertsbaai - Springbok - Oranjerivier
 6. Oranjerivier - Fish River Canyon
 7. Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
 8. Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei
 9. Sesriem - Solitaire - Swakopmund
 10. Swakopmund
 11. Swakopmund - Cape Cross - Kamanjab
 12. Kamanjab
 13. Kamanjab - Etosha nationaal park
 14. Etosha NP
 15. Etosha NP
 16. Etosha NP - Rundu
 17. Rundu - Maun
 18. Maun, excursie Okavangodelta
 19. Maun - Nata
 20. Nata - Chobe nationaal park, boottocht op Chobe-rivier
 21. Chobe NP - Victoriawatervallen
 22. Victoriawatervallen
 23. Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar de Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van de Victoriawatervallen naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Veelzijdig Kaapstad, dompel je onder in z'n historie of geniet van het uitzicht op de Tafelberg

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad (Zuid-Afrika)
Dag 2 Kaapstad

Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserNa aankomst heb je de tijd om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. Green Market square is een gezellig plein met marktkraampjes. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen.

De beroemde Tafelberg en minder bekende Signal Hill en Leeuwkop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.


Pinguïns spotten bij Boulders Beach

Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop & pinguïnkolonie Boulders Beach
Dag 4 Kaapstad - Lambertsbaai

Op weg naar Kaap de Goede Hoop volgen we een van de mooiste Pinguins Boulders Beach Zuid-Afrika Djoserkustwegen ter wereld; de Chapman's Peak Drive. Onderweg bezoeken we enkele schilderachtige plaatsjes, als Houtbaai en op de terugweg Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. We nemen een kijkje bij het met rotsblokken bezaaide strand; Boulders Beach. Onze bestemming is de Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt. Kaap de Goede Hoop is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op de meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het westen de Atlantische Oceaan en verder oostelijk de Indische. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien. In de avond keren we terug naar Kaapstad.

De volgende ochtend vertrekken we naar Lambertsbaai. Even buiten Kaapstad werpen we vanaf Blouberg strand nog even een blik op de Tafelberg. We volgen de mooie kustweg naar het noorden. Via Velddrift bereiken we na vier uur Lambertsbaai. In de namiddag is het mogelijk, als de weersomstandigheden het toelaten, een optioneel bezoek te brengen aan Bird Island. Dit is de pleisterplaats van duizenden blauwoog jan-van-genten en andere zeevogels.


Reizen langs de indrukwekkende Fish River Canyon

Dag 5 Lambertsbaai - Springbok - Oranjerivier (Namibië)
Dag 6 Oranjerivier - Fish River Canyon

Fish River Canyon twee mensen genieten van uitzicht Namibië DjoserOp weg naar Oranjerivier wordt het landschap leger en leger naarmate we verder in het aangrenzende Namaqualand doordringen. Onderweg passeren we kleine ingeslapen stadjes. Het landschap wordt weer wat groener als we in de buurt komen van de brede Oranjerivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je vindt langs de oevers irrigatieprojecten waar seizoensarbeiders uit heel Namibië op afkomen. We passeren de grens bij Vioolsdrift en overnachten in de Karasvallei in Zuid-Namibië. Liefhebbers kunnen, als de tijd dit toelaat, kano’s huren om de rivier en omgeving te verkennen. We vervolgen onze reis verder in Namibië. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. We rijden naar enkele uitkijkpunten. Met enig geluk zien we hier al ons eerste wild als springbokken en klipspringers en de bijzondere kokerbomen. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.


Beklim 's werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag 7 Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 8 Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei

Hoe verder we naar het noorden rijden hoe desolater het wordt. Sossusvlei duinen NamibiëEinddoel van onze inspannende en stoffige tocht is de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We rijden 's ochtends vroeg naar de Sossusvlei. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

We bezoeken de Sesriem Canyon, deze canyon is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 2 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.


Wandel over de promenade van de kustplaats Swakopmund

Dag  9 Sesriem - Solitaire - Swakopmund
Dag 10 Swakopmund

Koloniaal huis Swakopmund Namibië DjoserDoor de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we naar het aan de kust gelegen Swakopmund. Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen, een rondvlucht boven de Skeleton Coast, het bezoeken van een township of het spectaculaire 'sand-boarden'.


Bekijk pelsrobben bij Cape Cross en rotstekeningen

Dag 11 Swakopmund - Cape Cross - Kamanjab
Dag 12 Kamanjab, bezoek gravures Peet Alberts Koppie
Dag 13 Kamanjab - Etosha nationaal park

Een kaarsrechte weg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Daarna laten we de civilisatie en het asfalt weer achter ons en rijden langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.

Pelsrobbenkolonie Cape Cross Namibië DjoserWe stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. We rijden verder landinwaarts over desolate grindvlaktes langs de Brandberg naar de omgeving van Kamanjab. Nabij Kamanjab bevindt zich Peet Albert’s Koppie, de twee na grootste vindplaats van rots gravures van San Bosjesmannen waarvan sommigen al duizenden jaren oud zijn. Graveringen die je kunt zien zijn van onder andere gemsbokken, leeuwen of olifanten en ook geometrische figuren.

Vanuit Kamanjab kun je een bezoek brengen aan de Himba, een van de laatst traditioneel levende bevolkingsgroep op de wereld. Tijdens een optionele excursie maak je kennis met hun cultuur. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven.
De volgende dag rijden we door naar Etosha nationaal park.


Etosha NP, maak een gamedrive door één van de beste wildparken van Zuidelijk Afrika

Dag 14 Etosha nationaal park
Dag 15 Etosha nationaal park, 'gamedrives'
Dag 16 Etosha NP - Rundu

Gapende leeuw Etosha NPEtosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om 'gamedrive's (wildspeurtochten) te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.


Verken de waterwegen van de Okavangodelta

Dag 17 Rundu - Maun
Dag 18 Maun, excursie Okavangodelta (boottocht in een mokoro)
Dag 19 Maun - Nata

Okavangodelta Botswana DjoserVan Etosha nationaal park rijden we via Grootfontein naar Rundu. Verder noordwaarts laten we de droge woestijn achter ons en bereiken de vruchtbare Zambezi-regio. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. In de buurt van Rundu zien we voor het eerst de Okavangorivier. Het plaatsje zelf is niet groot, de uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. We overnachten in een lodge, gelegen aan de Okavangorivier. Als we op tijd terug zijn kun je in de middag een facultatieve boottocht maken op deze rivier. De volgende dag overnachten we in Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavangorivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahariwoestijn. Een fijnvertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. De volgende dag varen we (onder voorbehoud van de waterstand) per motorboot de delta in. We verkennen de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten en papyrus de doorgang bemoeilijken, per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.


Observeer het wild langs de Chobe-rivier tijdens een mooie 'gamecruise'

Dag 20 Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'

Namibie Okavango Gamewalk DjoserHet Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. In Chobe heb je grote kans de Afrikaanse buffel te zien en ze de "big Five' complee te maken! Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie.  Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. We maken een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien olifanten, verschillende antilopen en met enig geluk een luipaard. Een optionele ''gamedrive'' met open safarivoertuigen behoort tot de mogelijkheden.


Laat je imponeren door de indrukwekkende Victoriawatervallen

Dag 21 Chobe NP - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 22 Victoriawatervallen
Dag 23 Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg -Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Zimbabwe Victoria watervallenDjoserIn een uurtje rijden we vanuit Chobe nationaal park naar de grens met Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Op dag 23 rijden wij naar de luchthaven in Victoria Falls (Zimbabwe) om op de vlucht te stappen naar Johannesburg van waaruit we terugvliegen naar Amsterdam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van de Victoriawatervallen naar Kaapstad


Laat je imponeren door de indrukwekkende Victoriawatervallen

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg -  vlucht naar Victoria Falls (Zimbabwe)
Dag 3 Victoriawatervallen

Zimbabwe Victoria watervallenDjoserWe vliegen van Amsterdam naar Johannesburg waar we een vlucht nemen naar Victoria Falls (Zimbabwe). De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Je bent in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Sundowner cruises zijn een mooie gelegenheid om van de prachtige omgeving te genieten. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.


Observeer het wild langs de Chobe-rivier tijdens een mooie 'gamecruise'

Dag 4 Victoriawatervallen - Chobe nationaal park (Botswana), 'gamecruise'
Dag 5 Chobe NP - Nata

Namibie Okavango Gamewalk DjoserWe laten de Victoriawatervallen achter ons, en rijden naar het Chobe nationaal park. Bij het grensplaatsje Kasane steken we de grens met Botswana over. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten getuige de vele bruine vlekken op de weg. Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

We maken een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien olifanten, verschillende antilopen en met enig geluk een luipaard. Een optionele ''gamedrive'' met open safarivoertuigen behoort tot de mogelijkheden.

Verken de waterwegen van de Okavangodelta

Dag 6 Nata - Maun
Dag 7 Maun, excursie Okavangodelta (boottocht in een mokoro)
Dag 8 Maun - Rundu

Okavangodelta Botswana DjoserVia Kasane verlaten we Chobe nationaal park en rijden zuidwaarts naar Nata. Maun is onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavangorivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahariwoestijn. Een fijnvertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. We varen (als de waterstand dat toelaat) per motorboot de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten en papyrus de doorgang bemoeilijken, per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.

Etosha NP, maak een gamedrive door één van de beste wildparken van Zuidelijk Afrika

Dag 9 Rundu - Etosha nationaal park
Dag 10 Etosha nationaal park
Dag 11 Etosha NP, 'gamedrives'

Gapende leeuw Etosha NPRundu is niet groot, de uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. We overnachten in een lodge, gelegen aan de Okavangorivier. In de middag kun je, afhankelijk van de tijd, een facultatieve boottocht maken op deze rivier. Van Rundu rijden we via Grootfontein naar het Etosha nationaal park, dat ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika is. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives' (wildspeurtochten) te houden.

De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen. We overnachten twee nachten iets ten zuiden van het Etosha nationaal park.


Bekijk pelsrobben bij Cape Cross en rotstekeningen

Dag 12 Etosha NP - Kamanjab
Dag 13 Kamanjab, optioneel bezoek Himba
Dag 14 Kamanjab - Cape Cross - Swakopmund


Pelsrobbenkolonie Cape Cross Namibië DjoserNa ons bezoek aan Etosha rijden we naar Kamanjab. Vanuit Kamanjab kun je een bezoek brengen aan de Himba, een van de laatst nog traditioneel levende bevolkingsgroepen op de wereld. Tijdens een optionele excursie maak je kennis met hun cultuur. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Vanuit Kamanjab bezoeken we Peet Albert’s Koppie, de twee na grootste vindplaats van rots gravures van San Bosjesmannen waarvan sommigen al duizenden jaren oud zijn. Graveringen die je kunt zien zijn van onder andere gemsbokken, leeuwen of olifanten en ook geometrische figuren.

Tijdens de rit naar Swakopmund stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button.


Wandel over de promenade van de kustplaats Swakopmund

Dag 15 Swakopmund

Koloniaal huis Swakopmund Namibië DjoserNa Cape Cross hebben we civilisatie en asfalt weer achter ons gelaten en rijden langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. Deze kaarsrechte weg leidt ons naar het aan de kust liggende Swakopmund.

Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen, het bezoeken van een township of het spectaculaire 'sandboarden'.

Beklim 's werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag 16 Swakopmund - Solitaire - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 17 Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei


Sossusvlei duinen NamibiëNa Swakopmund vervolgen we onze reis naar Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

We bezoeken de Sesriem Canyon, deze canyon is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 2 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

Reizen langs de indrukwekkende Fish River Canyon

Dag 18 Sesriem - Fish River Canyon
Dag 19 Fish River Canyon - Oranjerivier

Fish River Canyon twee mensen genieten van uitzicht Namibië DjoserWe vervolgen onze reis verder richting Zuid-Afrika. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. Met enig geluk zien we hier wild als springbokken en klipspringers en de bijzondere kokerbomen. Er zijn verschillende spectaculaire uitzichtpunten. Afdalen in de kloof is helaas niet toegestaan. De Oranjerivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika. Je vindt langs de oevers irrigatieprojecten waar seizoensarbeiders uit heel Namibië op afkomen. We overnachten in een accommodatie met uitzicht op de rivier. Liefhebbers kunnen, als de tijd dit toelaat, kano’s huren om de omgeving te verkennen.

Pinguïns spotten bij Boulders Beach

Dag 20 Oranjerivier - Springbok - Lambertsbaai (Zuid-Afrika)
Dag 21 Lambertsbaai - Kaapstad
Dag 22 Kaapstad; excursie Kaaps Schiereiland (bezoek Kaap de Goede Hoop en pinguïnkolonie Boulders Beach)

Pinguins Boulders Beach Zuid-Afrika DjoserWe steken bij Vioolsdrift de grens over naar Zuid-Afrika en passeren op weg naar Lambertsbaai ingeslapen stadjes. Het landschap wordt minder leeg naarmate we Lambertsbaai naderen. In de namiddag is het mogelijk, als de weersomstandigheden het toelaten, een optioneel bezoek te brengen aan Bird Island. Dit is de pleisterplaats van duizenden blauwoog jan-van-genten en andere zeevogels. Naar Kaapstad volgen we de kustweg. Via Velddrift bereiken na vier uur rijden Bloubergstrand waar we onze eerste blik op de Tafelberg kunnen werpen. Op weg naar Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt, volgen we een van de mooiste kustwegen ter wereld; de Chapman's Peak Drive. Onderweg bezoeken we enkele schilderachtige plaatsjes, als Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. We nemen een kijkje bij het met rotsblokken bezaaide strand; Boulders Beach. Onze bestemming is de Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt. Kaap de Goede Hoop is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien.

Veelzijdig Kaapstad, dompel je onder in z'n historie of geniet van het uitzicht op de Tafelberg

Dag 23 Kaapstad - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserDe volgende dag heb je tijd tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. Green Market square is een gezellig plein met marktkraampjes. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen.

De beroemde Tafelberg en minder bekende Signal Hill en Leeuwkop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.


Op weg met Djoser

Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de accommodaties natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. Onze reisbegeleiders hebben altijd  ideeën en bieden ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de reisbegeleiding je handige tips geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 feb - 06 mrt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

04 mrt - 27 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

12 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.645,-

Start - einde

03 mei - 26 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

07 jun - 30 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

12 jul - 04 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

17 jul - 09 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

08 aug - 31 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde. Vluchten zijn met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

12 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten zijn met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

03 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde Vluchten zijn met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

25 okt - 17 nov
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

15 nov - 08 dec
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde

06 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Vertrekdata 2024

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 jan - 26 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

07 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

02 mrt - 25 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

10 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

01 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde. Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

05 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM of Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Victoria Falls - Johannesburg v.v.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, lodges en chalets
 • ontbijt
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan de pinguïnkolonie bij Simon's Town
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • Boottocht ('gamecruise') op de Chobe-rivier 
 • Gamedrives met truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de vluchten, dus ook exclusief de vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €3.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt vanaf € 425,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad, Pretoria en/of Victoria Falls bij te boeken. De prijs in Kaapstad/Pretoria is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht, voor een eenpersoonskamer vanaf € 100,- per nacht. De prijs in Victoria Falls is vanaf € 80,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en de prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De prijs is afhankelijk van periode.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten voornamelijk in prima middenklasse hotels en lodges. In de steden zijn deze accommodaties centraal gelegen en in de natuur liggen zij op de mooiste plekjes. De chalets hebben soms een eigen terras, een ingebouwd keukenblokje en een barbecue buiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Ashanti lodge
Oranjerivier Norotshama River Resort
Fish River Canyon Canon Village Lodge
Sossusvlei Desert Camp
Sossusvlei Namseb Lodge
Swakopmund Zum Kaiser
Kamanjab Toko Lodge
Etosha Etosha Village
Etosha Etosha Safari Camp
Chobe Thebe River Lodge
Rundu N-Kwazi River Lodge
Victoriawatervallen Shearwater Explorers Village


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt vanaf € 425,-.

 • Huisje Norotshama River Lodge Oranjerivier Zuid-Afrika Djoser

  We overnachten tijdens de reis veelal in sfeervolle lodges

 • Zwembad Norotshama River Lodge Oranjerivier Zuid-Afrika Djoser
 • Kamer Canyon Village River Lodge Fish River Canyon Namibië Djoser

  De gezellig ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Zwembad Canyon Village River Lodge Fish River Canyon Namibië
 • Huisje Desert Camp Sesriem/Sossusvlei Namibië Djoser

  Desert Camp in de buurt van de Sossusvlei is spectaculair gelegen

 • Kamer Desert Camp Sesriem/Sossusvlei Namibie Djoser
 • Desert Camp Sossusvlei Namibië zwembad Djoser

  De meeste lodges hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Buitenkant Zum Kaiser Swakopmund Namibië Djoser
 • Twin kamer Zum Kaiser Swakopmund Namibië Djoser

  Vanuit ons hotel in Swakopmund kun je te voet het koloniale plaatsje verkennen

 • Huisje Etosha Village Namibie Djoser
 • Kamer Etosha Village Namibië Djoser
 • Zwembad Etosha Village Namibië Djoser
 • Buffet Etosha Village Namibië Djoser

  De koks van de lodges maken de heerlijkste maaltijden klaar

 • Huisjes van buitenaf N-Kwazi River Lodge Rundu Namibië Djoser
 • Twin kamer N-Kwazi River Lodge Namibië Djoser

  Daar waar nodig hangt er muskietengaas voor de ramen of een klamboe boven je bed

 • Zitje aan de rivier N-Kwazi River Lodge Rundu Namibië Djoser

  Geniet van de rust en stilte langs de Okavangorivier

 • Huisje Shearwater Explorers Village Vic Falls
 • Zitje Shearwater Explorers Village Victoriawatervallen Zimbabwe Djoser

  De meeste lodges hebben een gezellig zitje om te genieten van de omgeving

 • Twin kamer Shearwater Explorers Village Vic Falls Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  21:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Livingstone - Johannesburg

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  15:15

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:10

  Aankomst

  10:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Zuidelijk Afrika een uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de vluchten, dus ook exclusief de vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €3.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De doorgaande wegen in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en deels geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in West-Namibië tref je geen asfalt aan.

In de grote steden als Kaapstad en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend vanuit de centraal gelegen accommodatie of met een (goedkope) taxi te verkennen.

Het traject Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg v.v. of Johannesburg  - Kaapstad v.v. wordt uitgevoerd middels een lokale vlucht.

We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De 'gamedrives' die bij de reissom zijn inbegrepen (Etosha NP) maken we met onze eigen truck. Het is mogelijk om ter plaatse een optionele gamedrive met een open jeep bij te boeken. 

 • KLM vliegtuig
 • Truck Sossusvlei Namibië Djoser

  We reizen met een goed uitgeruste truck, waarmee we ook gamedrives doen in de parken

 • Truck picknick langs de weg Namibië Djoser

  De lekkerste lunch, is de zelfgemaakte picknick onder een boom langs de weg

 • Boottocht Okavangodelta Botswana Djoser

  We verkennen de Okavango per boot om op zoek te gaan naar wild langs en op de rivier

 • Jeepsafari Etosha NP Namibië Djoser

  In Etosha kun je optioneel een jeepsafari doen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM of Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Victoria Falls - Johannesburg v.v.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, lodges en chalets
 • ontbijt
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan de pinguïnkolonie bij Simon's Town
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • Boottocht ('gamecruise') op de Chobe-rivier 
 • Gamedrives met truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Excursies

Oryx bok Etosha NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt een township in Swakopmund de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of ontspant met een drankje aan de Waterfront in het internationale Kaapstad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. We volgen de mooie Chapman's Peak Drive en stoppen bij Kaap de Goede Hoop (nationaal park) en de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bij Simon's Town.
 • Vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park Fish River Canyon in om de canyon vanuit een aantal uitzichtpunten te bekijken.
 • We bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei gelegen binnen het Namib-Naukluft nationaal park. Als er tijd over is bezoeken we de Sesriem Canyon.
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
 • Etosha nationaal park, we maken met onze eigen safaritrucks twee 'gamedrives' per dag om het wild te observeren/fotograferen.
 • Excursie in de Okavangodelta, we rijden met jeeps diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet onder leiding van een gids op zoek naar wild.
 • We maken een boottocht op de Chobe-rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.


Onze safaritruck staat klaar voor een aantal activiteiten waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen:

 • In Lambertsbaai bezoeken we een indrukwekkende jan-van-gentenkolonie op Bird Island.
 • In de omgeving van Kamanjab bezoeken we bij Peet Alberts Koppie gravures van Bosjesmannen.
 • De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk te voet vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Walvisbaai - dolfijnentocht
  Walvisbaai - dolfijnentocht

  Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen 4,5 uur durende boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

  Prijs € 70,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single-entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon. Indien de vlucht aankomt of vertrekt vanuit Livingstone (Zambia), dan kost het visum $ 50,-.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de pula. In Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen mogelijk in de grote steden van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en bij de Victoriawatervallen.
Contant: euro's/dollars.
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname en in verschillende lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. De lunch is tijdens de excursie naar de Okavangodelta inclusief. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen.

Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In Zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, 'relish' genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt. In de wat betere restaurants en de hotels en lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden.

De bekendste lokale snack in Zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad, Pretoria en/of Victoria Falls bij te boeken. De prijs in Kaapstad/Pretoria is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht, voor een eenpersoonskamer vanaf € 100,- per nacht. De prijs in Victoria Falls is vanaf € 80,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en de prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De prijs is afhankelijk van periode.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het gehele jaar kun je prima rondreizen door Zuidelijk Afrika. In het algemeen is het zo dat de seizoenen tegengesteld zijn aan de Nederlandse, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Zuid-Afrika en Namibië. Juli is de koudste maand, januari de warmste.

Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°. In de ochtend en avond kan het echter flink afkoelen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur zo'n tien graden hoger. In Botswana valt het regenseizoen in de periode tussen november en maart. In Zuid-Afrika en Namibië schijnt in deze periode dan juist volop de zon. In Etosha kan het in deze periode vrij warm worden. 

Reisbegeleiding en gidsen

De meeste reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale Engelssprekende reisbegeleider. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

We vliegen met de KLM rechtstreeks of Lufhansa via Frankfurt naar het Afrikaanse continent. Om ons reistijd te besparen, overbruggen we bovendien het traject tussen de Victoriawatervallen en Johannesburg met een korte vlucht. Indien je de reis zonder de internationale vluchten (het landarrangement) hebt geboekt dan dien je zelf voor het vervoer tussen Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom) te zorgen.

Over land reizen we met een safaritruck, toegerust voor het Afrikaanse wegdek.

Waar overnachten we?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Hoe wordt de reis begeleid?

Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?

Welke entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en zijn koffers toegestaan?

Wat moet ik meenemen?

Wat zijn bijkomende kosten voor excursies?

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in zuidelijk Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Welke regels m.b.t. reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Onze eerste groepsreis is perfect verlopen: veel gezien (maar ook veel gereisd) met een heterogene groep die prima met elkaar omging. Dankzij onze inspirerende en goed organiserende "avontuur"-leider Eveline en onze chauffeur Speedy Gonzales Steve een onvergetelijke vakantie gehad in vier landen.

  10,0

  10,0
 • Wat een onvergetelijke reis! Mede dankzij onze geweldige reisbegeleidster Eveline en chauffeur Steve, die er elke dag samen een feestje van maakte. Wij hebben van elke dag genoten, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je krijgt zeker waar voor je geld, een absolute aanrader!

  9,0

  9,0
 • Deze reis zit mooi in elkaar. Goede opbouw van het programma. Heel veel verrassende hoogtepunten. De reisbegeleidster, Eveline, weet op een plezierige manier van de reizigers een groep te maken. Ze heeft veel kennis over de reis en de landen. De chauffeur, Steve, is zeer veelzijdig en rijdt veilig.

  10,0

  10,0
 • We hebben deze reis zelf uitgezocht, maar dat het zo zou uitpakken hadden we niet kunnen bedenken. De natuur is overweldigend. Daarbij komt (en zeker niet op de laatste plaats) de onvermoeibare inspanningen van de reisleiding Eveline en Steve om het ons naar de zin te maken. TOP!!! en alle lof!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Overnachting in comfortabele lodges & chalets
 • Vlucht Johannesburg - Victoria Falls
 • Excursie Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Excursie per 'mokoro' in Okavangodelta inclusief lunch
 • Entreegelden nationale parken t.w.v. € 225,- inbegrepen
 • Vervoer per safaritruck
 • Gamedrives Etosha nationaal park inclusief
 • Gamecruise Chobe nationaal park inclusief
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

Onze eerste groepsreis is perfect verlopen: veel gezien (maa...
Onze eerste groepsreis is perfect verlopen: veel gezien (maar ook veel gereisd) met een heterogene groep die prima met elkaar omging. Dankzij onze inspirerende en goed organiserende "avontuur"-leider Eveline en onze chauffeur Speedy Gonzales Steve een onvergetelijke vakantie gehad in vier landen.

Cor M. - 10,0
Wat een onvergetelijke reis! Mede dankzij onze geweldige rei...
Wat een onvergetelijke reis! Mede dankzij onze geweldige reisbegeleidster Eveline en chauffeur Steve, die er elke dag samen een feestje van maakte. Wij hebben van elke dag genoten, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je krijgt zeker waar voor je geld, een absolute aanrader!

Elles - 9,0
Deze reis zit mooi in elkaar. Goede opbouw van het programma...
Deze reis zit mooi in elkaar. Goede opbouw van het programma. Heel veel verrassende hoogtepunten. De reisbegeleidster, Eveline, weet op een plezierige manier van de reizigers een groep te maken. Ze heeft veel kennis over de reis en de landen. De chauffeur, Steve, is zeer veelzijdig en rijdt veilig.

Karin Z. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

31°C

Terug naar boven