Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen hotel/lodgereis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen 24 dagen hotel/lodgereis

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Ontdek tijdens deze afwisselende rondreis door Zuidelijk Afrika de hoogste zandduinen ter wereld van Sossusvlei en de op één na grootste canyon ter wereld: de Fish River Canyon. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Aanschouw een van de grootste concentraties prehistorische rotstekeningen in Afrika bij Twyfelfontein. Tijdens gamedrives in de parken Etosha en Chobe kunnen we op zoek naar groot wild. Op de grens met Zambia/Zimbabwe kun je de grootste watervallen van Afrika bewondern, de Victoriawatervallen. In Botswana bezoeken wij de Okavangodelta, de grootste binnenlandse delta ter wereld.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen hotel/lodgereis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaaps Schiereiland (Kaap de Goede Hoop en Pinguïnkolonie)
 4. Kaapstad - Lambertsbaai
 5. Lambertsbaai - Springbok - Oranjerivier
 6. Oranjerivier - Fish River Canyon
 7. Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
 8. Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei
 9. Sesriem - Solitaire - Swakopmund
 10. Swakopmund
 11. Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein - Khorixas
 12. Khorixas - Kamanjab
 13. Kamanjab - Etosha nationaal park
 14. Etosha NP
 15. Etosha NP
 16. Etosha NP - Rundu
 17. Rundu - Maun
 18. Maun, excursie Okavangodelta
 19. Maun - Nata
 20. Nata - Chobe nationaal park, boottocht op Chobe-rivier
 21. Chobe NP - Victoriawatervallen
 22. Victoriawatervallen
 23. Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar de Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van de Victoriawatervallen naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Veelzijdig Kaapstad, dompel je onder in z'n historie of geniet van het uitzicht op de Tafelberg

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad (Zuid-Afrika)
Dag 2 aankomst Kaapstad

Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserNa aankomst heb je de tijd om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. Green Market square is een gezellig plein met marktkraampjes. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen.

De beroemde Tafelberg en minder bekende Signal Hill en Leeuwkop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.


Pinguïns spotten bij Boulders Beach

Dag 3 Kaapstad, excursie Kaaps Schiereiland (bezoek Kaap de Goede Hoop en pinguïnkolonie Boulders Beach)
Dag 4 Kaapstad - Lambertsbaai

Op weg naar Kaap de Goede Hoop volgen we een van de mooiste Pinguins Boulders Beach Zuid-Afrika Djoserkustwegen ter wereld; de Chapman's Peak Drive. Onderweg bezoeken we enkele schilderachtige plaatsjes, als Houtbaai en op de terugweg Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. We nemen een kijkje bij het met rotsblokken bezaaide strand; Boulders Beach. Onze bestemming is de Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt. Kaap de Goede Hoop is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op de meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het westen de Atlantische Oceaan en verder oostelijk de Indische. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien. In de avond keren we terug naar Kaapstad.

De volgende ochtend vertrekken we naar Lambertsbaai. Even buiten Kaapstad werpen we vanaf Blouberg strand nog even een blik op de Tafelberg. We volgen de mooie kustweg naar het noorden. Via Velddrift bereiken we na vier uur Lambertsbaai. In de namiddag is het mogelijk, als de weersomstandigheden het toelaten, een optioneel bezoek te brengen aan Bird Island. Dit is de pleisterplaats van duizenden blauwoog jan-van-genten en andere zeevogels.


Reizen langs de indrukwekkende Fish River Canyon

Dag 5 Lambertsbaai - Springbok - Oranjerivier (Namibië)
Dag 6 Oranjerivier - Fish River Canyon

Fish River Canyon twee mensen genieten van uitzicht Namibië DjoserOp weg naar Oranjerivier wordt het landschap leger en leger naarmate we verder in het aangrenzende Namaqualand doordringen. Onderweg passeren we kleine ingeslapen stadjes. Het landschap wordt weer wat groener als we in de buurt komen van de brede Oranjerivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je vindt langs de oevers irrigatieprojecten waar seizoensarbeiders uit heel Namibië op afkomen. We passeren de grens bij Vioolsdrift en overnachten in de Karasvallei in Zuid-Namibië. Liefhebbers kunnen, als de tijd dit toelaat, kano’s huren om de rivier en omgeving te verkennen. We vervolgen onze reis verder in Namibië. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. We rijden naar enkele uitkijkpunten. Met enig geluk zien we hier al ons eerste wild als springbokken en Klipspringers en de bijzondere kokerbomen. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.


Beklim 's werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag 7 Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 8 Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei

Hoe verder we naar het noorden rijden hoe desolater het wordt. Sossusvlei duinen NamibiëEinddoel van onze inspannende en stoffige tocht is de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We rijden 's ochtends vroeg naar de Sossusvlei. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

We bezoeken de Sesriem Canyon, deze canyon is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 2 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.


Wandel over de promenade van de kustplaats Swakopmund

Dag  9 Sesriem - Solitaire - Swakopmund
Dag 10 Swakopmund

Koloniaal huis Swakopmund Namibië DjoserDoor de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we naar het aan de kust gelegen Swakopmund. Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen, een rondvlucht boven de Skeleton Coast, het bezoeken van een township of het spectaculaire 'sand-boarden'.


Bekijk pelsrobben bij Cape Cross en rotstekeningen bij Twyfelfontein

Dag 11 Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontijn - Khorixas
Dag 12 Khorixas - Kamanjab
Dag 13 Kamanjab - Etosha nationaal park

Een kaarsrechte weg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Daarna laten we de civilisatie en het asfalt weer achter ons en rijden langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.

Pelsrobbenkolonie Cape Cross Namibië DjoserWe stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. We rijden verder landinwaarts over desolate grindvlaktes langs de Brandberg naar de omgeving van Twyfelfontijn. Het gebied kent wereldwijde bekendheid vanwege de vele rotstekeningen en inscripties die in de rotsen te zien zijn en waarvan sommigen al duizenden jaren oud zijn. Graveringen die je kunt zien zijn van onder andere gemsbokken, leeuwen of olifanten en ook geometrische figuren. Sinds 2007 staat Twyfelfontijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vanuit Kamanjab kun je een bezoek brengen aan de Himba's, een van de laatst echte traditionele stammen op de wereld. Tijdens een optionele excursie maak je kennis met hun cultuur. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. 

De volgende dag rijden we door naar Etosha NP. We overnachten twee nachten iets ten zuiden van het park.


Etosha NP, maak een gamedrive door één van de beste wildparken van Zuidelijk Afrika

Dag 14 Etosha nationaal park
Dag 15 Etosha nationaal park, 'gamedrives'
Dag 16 Etosha NP - Rundu

Gapende leeuw Etosha NPEtosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om gamedrives (wildspeurtochten) te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.


Verken de waterwegen van de Okavangodelta

Dag 17 Rundu - Maun
Dag 18 Maun, excursie Okavangodelta (boottocht in een mokoro)
Dag 19 Maun - Nata

Okavangodelta Botswana DjoserVan Etosha nationaal park rijden we via Grootfontein naar Rundu. Verder noordwaarts laten we de droge woestijn achter ons en bereiken de vruchtbare Caprivi-regio. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. In de buurt van Rundu zien we voor het eerst de Okavangorivier. Het plaatsje zelf is niet groot, de uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. We overnachten in een lodge, gelegen aan de Okavangorivier. Als we op tijd terug zijn kun je in de middag een facultatieve boottocht maken op deze rivier. De volgende dag overnachten we in Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavangorivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahariwoestijn. Een fijnvertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. De volgende dag varen we (onder voorbehoud van de waterstand) per motorboot de delta in. We verkennen de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten en papyrus de doorgang bemoeilijken, per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.


Observeer het wild langs de Chobe-rivier tijdens een mooie 'gamecruise'

Dag 20 Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'

Namibie Okavango Gamewalk DjoserHet Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. We maken een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien olifanten, verschillende antilopen en met enig geluk een luipaard. Een optionele ''gamedrive'' met open safarivoertuigen behoort tot de mogelijkheden.


Laat je imponeren door de indrukwekkende Victoriawatervallen

Dag 21 Chobe NP - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 22 Victoriawatervallen
Dag 23 Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg -Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Zimbabwe Victoria watervallenDjoserIn een uurtje rijden we vanuit Chobe nationaal park naar de grens met Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Op dag 23 rijden wij naar de luchthaven in Victoria Falls (Zimbabwe) om op de vlucht te stappen naar Johannesburg van waaruit we terugvliegen naar Amsterdam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van de Victoriawatervallen naar Kaapstad


Laat je imponeren door de indrukwekkende Victoriawatervallen

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg -  Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 3 Victoriawatervallen

Zimbabwe Victoria watervallenDjoserWe vliegen van Amsterdam naar Johannesburg waar we een vlucht nemen naar Victoria Falls (Zimbabwe). De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Je bent in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Sundowner cruises zijn een mooie gelegenheid om van de prachtige omgeving te genieten. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.


Observeer het wild langs de Chobe-rivier tijdens een mooie 'gamecruise'

Dag 4 Victoriawatervallen - Chobe nationaal park (Botswana), 'gamecruise'
Dag 5 Chobe NP - Nata

Namibie Okavango Gamewalk DjoserWe laten de Victoriawatervallen achter ons, en rijden naar het Chobe nationaal park. Bij het grensplaatsje Kasane steken we de grens met Botswana over. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten getuige de vele bruine vlekken op de weg. Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

We maken een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien olifanten, verschillende antilopen en met enig geluk een luipaard. Een optionele ''gamedrive'' met open safarivoertuigen behoort tot de mogelijkheden.

Verken de waterwegen van de Okavangodelta

Dag 6 Nata - Maun
Dag 7 Maun, excursie Okavangodelta (boottocht in een mokoro)
Dag 8 Maun - Rundu

Okavangodelta Botswana DjoserVia Kasane verlaten we Chobe nationaal park en rijden zuidwaarts naar Nata. Maun is onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavangorivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahariwoestijn. Een fijnvertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. We varen (als de waterstand dat toelaat) per motorboot de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten en papyrus de doorgang bemoeilijken, per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.

Etosha NP, maak een gamedrive door één van de beste wildparken van Zuidelijk Afrika

Dag 9 Rundu - Etosha nationaal park
Dag 10 Etosha NP
Dag 11 Etosha NP, 'gamedrives'

Gapende leeuw Etosha NPRundu is niet groot, de uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. We overnachten in een lodge, gelegen aan de Okavangorivier. In de middag kun je, afhankelijk van de tijd, een facultatieve boottocht maken op deze rivier. Van Rundu rijden we via Grootfontein naar het Etosha nationaal park, dat ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika is. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om gamedrives (wildspeurtochten) te houden.

De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen. We overnachten twee nachten iets ten zuiden van het Etosha nationaal park.


Bekijk pelsrobben bij Cape Cross en rotstekeningen bij Twyfelfontein

Dag 12 Etosha NP - Kamanjab
Dag 13 Kamanjab - Khorixas
Dag 14 Khorixas - Twyfelfontijn - Cape Cross - Swakopmund


Pelsrobbenkolonie Cape Cross Namibië DjoserNa ons bezoek aan Etosha rijden we naar Kamanjab. Vanuit Kamanjab kun je een bezoek brengen aan de Himba's, een van de laatst echte traditionele stammen op de wereld. Tijdens een optionele excursie maak je kennis met hun cultuur. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Vanuit Khorixas rijden we naar Twyfelfontijn. Het gebied kent wereldwijde bekendheid vanwege de vele rotstekeningen en inscripties die in de rotsen te zien zijn en waarvan sommigen al duizenden jaren oud zijn. Graveringen die je kunt zien zijn van onder andere gemsbokken, leeuwen of olifanten en ook geometrische figuren. Sinds 2007 staat Twyfelfontijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tijdens de rit naar Swakopmund stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button.


Wandel over de promenade van de kustplaats Swakopmund

Dag 15 Swakopmund

Koloniaal huis Swakopmund Namibië DjoserNa Cape Cross hebben we civilisatie en asfalt weer achter ons gelaten en rijden langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. Deze kaarsrechte weg leidt ons naar het aan de kust liggende Swakopmund.

Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen, het bezoeken van een township of het spectaculaire 'sandboarden'.

Beklim 's werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag 16 Swakopmund - Solitaire - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 17 Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei


Sossusvlei duinen NamibiëNa Swakopmund vervolgen we onze reis naar Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

We bezoeken de Sesriem Canyon, deze canyon is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 2 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

Reizen langs de indrukwekkende Fish River Canyon

Dag 18 Sesriem - Fish River Canyon
Dag 19 Fish River Canyon - Oranjerivier

Fish River Canyon twee mensen genieten van uitzicht Namibië DjoserWe vervolgen onze reis verder richting Zuid-Afrika. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. Met enig geluk zien we hier wild als springbokken en klipspringers en de bijzondere kokerbomen. Er zijn verschillende spectaculaire uitzichtpunten. Afdalen in de kloof is helaas niet toegestaan. De Oranjerivier vormt de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika. Je vindt langs de oevers irrigatieprojecten waar seizoensarbeiders uit heel Namibië op afkomen. We overnachten in een accommodatie met uitzicht op de rivier. Liefhebbers kunnen, als de tijd dit toelaat, kano’s huren om de omgeving te verkennen.

Pinguïns spotten bij Boulders Beach

Dag 20 Oranjerivier - Springbok - Lambertsbaai (Zuid-Afrika)
Dag 21 Lambertsbaai - Kaapstad
Dag 22 Kaapstad; excursie Kaaps Schiereiland (bezoek Kaap de Goede Hoop en pinguïnkolonie Boulders Beach)

Pinguins Boulders Beach Zuid-Afrika DjoserWe steken bij Vioolsdrift de grens over naar Zuid-Afrika en passeren op weg naar Lambertsbaai ingeslapen stadjes. Het landschap wordt minder leeg naarmate we Lambertsbaai naderen. In de namiddag is het mogelijk, als de weersomstandigheden het toelaten, een optioneel bezoek te brengen aan Bird Island. Dit is de pleisterplaats van duizenden blauwoog jan-van-genten en andere zeevogels. Naar Kaapstad volgen we de kustweg. Via Velddrift bereiken na vier uur rijden Bloubergstrandt waar we onze eerste blik op de Tafelberg kunnen werpen. Op weg naar Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt, volgen we een van de mooiste kustwegen ter wereld; de Chapman's Peak Drive. Onderweg bezoeken we enkele schilderachtige plaatsjes, als Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. We nemen een kijkje bij het met rotsblokken bezaaide strand; Boulders Beach. Onze bestemming is de Kaap de Goede Hoop, Afrika’s meest zuidwestelijke punt. Kaap de Goede Hoop is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien.

Veelzijdig Kaapstad, dompel je onder in z'n historie of geniet van het uitzicht op de Tafelberg

Dag 23 Kaapstad - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserDe volgende dag heb je tijd tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. Green Market square is een gezellig plein met marktkraampjes. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen.

De beroemde Tafelberg en minder bekende Signal Hill en Leeuwkop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.


Op weg met Djoser

Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de accommodaties natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. Onze reisbegeleiders hebben altijd  ideeën en bieden ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de reisbegeleiding je handige tips geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 dec - 31 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 28 jan
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

12 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa, lokale Engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

05 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Lufthansa. Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

06 apr - 29 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

27 apr - 20 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

08 jun - 01 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

13 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

18 jul - 10 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

10 aug - 02 sep
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider. Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

14 sep - 07 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

05 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

26 okt - 18 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

16 nov - 09 dec
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

07 dec - 30 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 27 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

11 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

04 mrt - 27 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Lokale Engels sprekende reisbegeleider Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

12 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

03 mei - 26 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM of Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg v.v.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, lodges en chalets
 • 8-10 x ontbijt
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan de pinguïnkolonie bij Simon's Town
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • Boottocht op de Chobe-rivier 
 • Gamedrives met truck in Etosha NP
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de vluchten, dus ook exclusief de vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt vanaf € 455,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad, Pretoria en/of Victoria Falls bij te boeken. De prijs in Kaapstad/Pretoria is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht, voor een eenpersoonskamer vanaf € 100,- per nacht. De prijs in Victoria Falls is vanaf € 80,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en de prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De prijs is afhankelijk van periode.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten voornamelijk in prima middenklasse hotels en lodges. In de steden zijn deze accommodaties centraal gelegen en in de natuur liggen zij op de mooiste plekjes. De chalets hebben soms een eigen terras, een ingebouwd keukenblokje en een barbecue buiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Ashanti lodge
Oranjerivier Norotshama River Resort
Fish River Canyon Canon Village Lodge
Sossusvlei Desert Camp
Sossusvlei Namseb Lodge
Swakopmund Zum Kaiser
Kamanjab Toko Lodge
Etosha Etosha Village
Etosha Etosha Safari Camp
Chobe Thebe River Lodge
Rundu N-Kwazi River Lodge
Victoriawatervallen Shearwater Explorers Village


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt vanaf € 455,-.

 • Huisje Norotshama River Lodge Oranjerivier Zuid-Afrika Djoser

  We overnachten tijdens de reis veelal in sfeervolle lodges

 • Zwembad Norotshama River Lodge Oranjerivier Zuid-Afrika Djoser
 • Kamer Canyon Village River Lodge Fish River Canyon Namibië Djoser

  De gezellig ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Zwembad Canyon Village River Lodge Fish River Canyon Namibië
 • Huisje Desert Camp Sesriem/Sossusvlei Namibië Djoser

  Desert Camp in de buurt van de Sossusvlei is spectaculair gelegen

 • Kamer Desert Camp Sesriem/Sossusvlei Namibie Djoser
 • Desert Camp Sossusvlei Namibië zwembad Djoser

  De meeste lodges hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Buitenkant Zum Kaiser Swakopmund Namibië Djoser
 • Twin kamer Zum Kaiser Swakopmund Namibië Djoser

  Vanuit ons hotel in Swakopmund kun je te voet het koloniale plaatsje verkennen

 • Huisje Etosha Village Namibie Djoser
 • Kamer Etosha Village Namibië Djoser
 • Zwembad Etosha Village Namibië Djoser
 • Buffet Etosha Village Namibië Djoser

  De koks van de lodges maken de heerlijkste maaltijden klaar

 • Huisjes van buitenaf N-Kwazi River Lodge Rundu Namibië Djoser
 • Twin kamer N-Kwazi River Lodge Namibië Djoser

  Daar waar nodig hangt er muskietengaas voor de ramen of een klamboe boven je bed

 • Zitje aan de rivier N-Kwazi River Lodge Rundu Namibië Djoser

  Geniet van de rust en stilte langs de Okavangorivier

 • Huisje Shearwater Explorers Village Vic Falls
 • Zitje Shearwater Explorers Village Victoriawatervallen Zimbabwe Djoser

  De meeste lodges hebben een gezellig zitje om te genieten van de omgeving

 • Twin kamer Shearwater Explorers Village Vic Falls Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  21:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Livingstone - Johannesburg

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  15:15

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:10

  Aankomst

  10:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Zuidelijk Afrika een uur later. In Namibië is het zowel zomer als winter 1 uur later. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de vluchten, dus ook exclusief de vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De doorgaande wegen in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en deels geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in West-Namibië tref je geen asfalt aan.

In de grote steden als Kaapstad en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend vanuit de centraal gelegen accommodatie of met een (goedkope) taxi te verkennen.

Het traject Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg v.v. of Johannesburg  - Kaapstad v.v. wordt uitgevoerd middels een lokale vlucht.

We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De 'gamedrives' die bij de reissom zijn inbegrepen (Etosha NP) maken we met onze eigen truck. Het is mogelijk om ter plaatse een optionele gamedrive met een open jeep bij te boeken. 

 • KLM vliegtuig
 • Truck Sossusvlei Namibië Djoser

  We reizen met een goed uitgeruste truck, waarmee we ook gamedrives doen in de parken

 • Truck picknick langs de weg Namibië Djoser

  De lekkerste lunch, is de zelfgemaakte picknick onder een boom langs de weg

 • Boottocht Okavangodelta Botswana Djoser

  We verkennen de Okavango per boot om op zoek te gaan naar wild langs en op de rivier

 • Jeepsafari Etosha NP Namibië Djoser

  In Etosha kun je optioneel een jeepsafari doen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM of Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg v.v.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, lodges en chalets
 • 8-10 x ontbijt
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan de pinguïnkolonie bij Simon's Town
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • Boottocht op de Chobe-rivier 
 • Gamedrives met truck in Etosha NP
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Excursies

Oryx bok Etosha NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt een township in Swakopmund de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of ontspant met een drankje aan de Waterfront in het internationale Kaapstad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. We volgen de mooie Chapman's Peak Drive en stoppen bij Kaap de Goede Hoop (nationaal park) en de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bij Simon's Town.
 • Vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park Fish River Canyon in om de canyon vanuit een aantal uitzichtpunten te bekijken.
 • We bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei gelegen binnen het Namib-Naukluft nationaal park. Als er tijd over is bezoeken we de Sesriem Canyon.
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
 • Etosha nationaal park, we maken met onze eigen safaritrucks twee 'gamedrives' per dag om het wild te observeren/fotograferen.
 • Excursie in de Okavangodelta, we rijden met jeeps diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet onder leiding van een gids op zoek naar wild.
 • We maken een boottocht op de Chobe-rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.


Onze safaritruck staat klaar voor een aantal activiteiten waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen:

 • In Lambertsbaai bezoeken we een indrukwekkende jan-van-gentenkolonie op Bird Island.
 • In de omgeving van Twyfelfontijn bezoeken we de berg waar meer dan 2000 gravures van Bosjesmannen zijn te bewonderen. We nemen ook een kijkje bij de 'orgelpijpen' en 'verbrande berg'.
 • De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk te voet vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Walvisbaai - dolfijnentocht
  Walvisbaai - dolfijnentocht

  Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen 4,5 uur durende boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

  Prijs € 60,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single-entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon. Indien de vlucht aankomt of vertrekt vanuit Livingstone (Zambia), dan kost het visum $ 50,-.
 • Het Ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid-Afrika en Namibië hebben de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de Rijksoverheid niet.

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de pula. In Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen mogelijk in de grote steden van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en bij de Victoriawatervallen.
Contant: euro's/dollars.
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname en in verschillende lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Tijdens de reis is op verschillende plaatsen in Namibië en Botswana het ontbijt inbegrepen (ca. 8-10 keer). De lunch is tijdens de excursie naar de Okavangodelta inclusief, de overige maaltijden zijn niet inbegrepen.

Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In Zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, 'relish' genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt. In de wat betere restaurants en de hotels en lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden.

De bekendste lokale snack in Zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad, Pretoria en/of Victoria Falls bij te boeken. De prijs in Kaapstad/Pretoria is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht, voor een eenpersoonskamer vanaf € 100,- per nacht. De prijs in Victoria Falls is vanaf € 80,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en de prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De prijs is afhankelijk van periode.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het gehele jaar kun je prima rondreizen door Zuidelijk Afrika. In het algemeen is het zo dat de seizoenen tegengesteld zijn aan de Nederlandse, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Zuid-Afrika en Namibië. Juli is de koudste maand, januari de warmste.

Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°. In de ochtend en avond kan het echter flink afkoelen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur zo'n tien graden hoger. In Botswana valt het regenseizoen in de periode tussen november en maart. In Zuid-Afrika en Namibië schijnt in deze periode dan juist volop de zon. In Etosha kan het in deze periode vrij warm worden. 

Reisbegeleiding en gidsen

De meeste reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale Engelssprekende reisbegeleider. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

We vliegen met de KLM rechtstreeks of met British Airways via Londen naar het Afrikaanse continent. Om ons reistijd te besparen, overbruggen we bovendien het traject tussen de Victoriawatervallen en Johannesburg met een korte vlucht. Indien je de reis zonder de internationale vluchten (het landarrangement) hebt geboekt dan dien je zelf voor het vervoer tussen Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of andersom) te zorgen.

Over land reizen we met een safaritruck, toegerust voor het Afrikaanse wegdek.

Waar overnachten we?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Hoe wordt de reis begeleid?

Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?

Welke entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en zijn koffers toegestaan?

Wat moet ik meenemen?

Wat zijn bijkomende kosten voor excursies?

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in zuidelijk Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Welke regels m.b.t. reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Mooie reis gehad. Helaas geen Kaapstad vanwege de vertragingen van de storm Dennis. Ook te weinig ruimte in het programma om tot rust te komen. Hoogtepunten: Chobe National Park, Elephants Sands en de Okavango Delta.

  7,0

  7,0
 • Ondanks de vertraagde vlucht vanwege storm Dennis hebben wij een fantastische reis gehad in het zuidelijk Afrika.Veel regen zorgde voor een volle Okovango Delta, groen, bloemen en een grandioze Victoria Waterval. Een geweldige begeleiding en een prima chauffeur zorgen voor een zorgeloze reis.

  9,0

  9,0
 • Zoveel zien in drie weken tijd! En wat hebben we op prachtige locaties geslapen. Hoogtepunten voor mij waren Sossusvlei, de gamedrives en de kanotocht in de Okavangadelta. Dank aan Johannes en Alette. Zij hebben zondermeer bijgedragen aan het slagen van deze reis.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige maar pittige reis. Enorm veel hoogtepunten, schitterende lodges. Safaribus niet erg comfortabel , maar die heb je wel nodig op de 1500 km onverharde wegen. De reis is met bijna 6000 km lang.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis en een 10 voor onze reisleider Aletta! Een fijne groep en heel luxe slaapplaatsen. Een minpunt is dat de vliegreis niet rechtstreeks was.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis! Dit was mijn eerste kennismaking met Afrika en door deze reis smaakt het echt naar meer. Veel wild gezien en veel over de bezochte landen geleerd, mede door de goede voorbereiding van reisbegeleider Jack en chauffeur Johanes. Hoogtepunten voor mij: Ethosha, Chobe en de delta.

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis door Zuidelijk Afrika met talrijke hoogtepunten, mede dankzij onze zeer gedreven en enthousiaste reisbegeleidster Eveline.

  10,0

  10,0
 • Wat een kennismaking met een prachtig continent. De afwisseling in landschappen en de daarin levende dieren is prachtig. Namibië is betoverend mooi. De gidsen bij verschillende excursies waren top. Eveline, onze reisbegeleiding, was fantastisch! Afrika zit in haar bloed. Wat een voorrecht voor ons.

  10,0

  10,0
 • Geweldig avontuur. Veel afwisseling van steden, natuur en wildlife. Heel veel gezien en vooral beleeft. Uitstekende accommodaties en complimenten voor chauffeur Johannis en reisleider Geert Jan. Onvergetelijke ervaring.

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis. Elke dag was een prachtig avontuur waar we steeds verrast werden door de mooie omgeving en zijn dieren. Mooie locaties om te overnachten. Daarbij waren Evelien (reisleidster) en Johannes (chauffeur) een geweldig team die iets extra's brengen gedurende deze reis.

  9,0

  9,0
 • Deze reis verliep volledig volgens onze verwachting, precies zoals vooraf in de beschrijving was weergegeven. Vooral ook de vriendelijke en enthousiaste en zeker professionele reisbegeleiding door Eveline was het een zeer geslaagd adventure. Hartelijk dank daarvoor.

  10,0

  10,0
 • Uitstekende reis, vooral ook dankzij de reisleidster Eveline. Zij heeft vele uitzonderlijke gebeurtenissen mogelijk gemaakt, waarvoor mijn dank. Jammer dat een bezoek aan Twijfelfontein, vanuit Djoser geen doorgang kon vinden, aangezien die rotstekeningen voor mij een hoogtepunt zouden zijn

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis, een ware aaneenschakeling van hoogtepunten ! Ook een welgemeende dankjewel aan onze reisbegeleidster Eveline om deze reis op een geweldige manier te begeleiden en haar passie voor Afrika op ons over te brengen ! Mede dankzij haar werd het een onvergetelijk avontuur !

  10,0

  10,0
 • Fantastische, goed georganiseerde reis met heel veel hoogtepunten. Prachtige natuur en wilde dieren, zoveel olifanten gezien. We waren een leuke groep en werden deskundig begeleid en gereden door Maaike en Steve. De verblijven waren uitstekend. Deze reis is een echte aanrader, ik geniet nog na.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis was dit!! De schoonheid, en trots van de landen en de mensen, een diversiteit aan wereldwonderen van dag 1 tot 23. Soms wat bizar midden in de desert. We hadden een leuke groep, met Maaike en Steve die ons met hun passie en enthousiasme meenamen naar al het nieuwe. Thanks!!

  9,0

  9,0
 • Afrika is een schitterend continent met een vriendelijke bevolking, prachtige natuur en veel wilde dieren. De reis was super, mooie logementen, leuke medereizigers maar vooral onze reisleidster Maaike en onze chauffeur Steven maakte deze reis compleet. Een echte aanrader.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, goede onderkomens met veel lange verplaatsingen. Heel veel mooie dieren en vogels in de verschillende bezochte natuurparken, bij de gamedrive en excursies, gezien. Hadden een prima reisbegeleider in combinatie met een zeer goede en vriendelijke chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, zowel landschappelijk als wat betreft het spotten van wild. Prima lodges. Maar het zijn wel grote dag afstanden die moeten worden afgelegd. Ruim 5700 km. En je moet tegen het hobbelen (soms redelijk extreem) van de safaritruck op slechte wegen kunnen. Eind oordeel: doen!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, heel afwisselend. mede zo’n boeiende reis door onze onvermoeibare en enthousiaste gids Evelien en de chauffeur Steve een gouden koppel. voor Evelien was niets te veel. ze gaf heel veel extra informatie op allerlei gebied en was ontzettend attent.

  9,0

  9,0
 • De bezochte landen zijn indrukwekkend mooi, zóveel te zien en te beleven, zóveel afwisseling. De verblijfslocaties en accommodaties waren zeer goed. Alleen jammer dat je er vaak maar zó kort bent en van kunt genieten, en er veel tijd zit in het reizen met een niet al te comfortabele truck.

  8,0

  8,0
 • Voor het eerst met Djoser op vakantie. Deze reis is een aanrader, met vele hoogtepunten, mede dankzij reisleidster Eveline. Zij weet veel van Zuidelijk Afrika. Ze voegt veel toe aan de reis. Ze heeft aandacht voor de natuur, de groep en het individu. Samen met chauffeur Farai vormde ze een topteam.

  10,0

  10,0
 • Dit was de MOOISTE reis van mijn leven! Ik wist niet wat ik er van verwachten moest, maar deze ervaringen had ik ook niet verwacht. Wat een verscheidenheid aan natuur en fauna. Hoe wonderbaarlijk is alles op elkaar is afgestemd!! Ik kijk dankbaar en uiterst tevreden terug op deze fantastische reis.

  10,0

  10,0
 • Erg mooie reis met veel verschillende landschapen met mooie natuur en dieren. Reis beginnend met Victoriawatervallen naar Kaapstad is voor natuurliefhebber en voor eigen beeld van zuidelijk Afrika aan te bevelen. Veel mooie en bijzondere plekken.

  9,0

  9,0
 • Een reis vol afwisseling. Als dieren, planten én mensen je interesses wegdragen is dit dé ideale combinatie. Bovendien krijgt Djoser een 10 wat betreft de accommodaties. Bovenop dit alles verdient de reisbegeleider (Richard) eenzelfde topscore. De toffe groep van 15 was de kers op de taart!

  9,0

  9,0
 • Go to South-Africa: The Wildlife and the Nature. Twijfel niet maar ga, het is adembenemend.

  9,0

  9,0
 • Overdonderd door de schoonheid van zuidelijk Afrika! Vanuit Kaapstad naar de Victoria watervallen een geweldige opbouw gezien qua natuur en dieren, rijdend door een steeds weer veranderend landschap.

  9,0

  9,0
 • Uitstekend opgezette reis (vandaar zo populair) met alles volgens de beschrijving en een zeer prima reisbegeleidster en co-leider/chauffeur. Could not be better!! (Min-puntje: geen berichten, zoals beloofd, voor 'thuisblijvers')

  10,0

  10,0
 • Een geweldige reis waar je veel krijgt te zien. De reis dagen zijn soms wel lang en onderweg valt er niet veel te bekijken. Een grote lege vlakte. De safaritruck is niet zo comfortabel als genoemd. De accommodaties waren allemaal goed met goede bedden. De reisbegeleiding was erg plezierig en goed

  7,0

  7,0
 • Een prachtige reis door een afwisselend landschap met soms veel groot of klein wild. Volop gelegenheid om in contact te komen met verschillende Afrikaanse culturen en Europese invloeden uit de koloniale tijd.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis! Veel wildlife en mooie landschappen. Big Five was ruimschoots vertegenwoordigd, maar ook nijlpaarden, krokodillen, dolfijnen, zeehonden en vele vogels. Enige nadeel zijn de lange busritten. De stemming met ons groep was bijzonder goed, vooral dankzij onze reisleider en chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Wat een ongelooflijk mooie reis, echt een aanrader, vooral Namibië pracht land.

  9,0

  9,0
 • We hebben de reis als prachtig, geen woorden voor, gezellig en goed verzorgd ervaren. Eigenlijk zoals we van Djoser gewend zijn. We hebben gereisd met een uitzonderlijke groep. Nooit eerder zó positief ervaren. Afrika is een bijzonder werelddeel met uitersten en zeker een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Een zeer mooie reis. Indrukwekkende route door afwisselende landen en landschappen. We hadden Eveline als reisleidster (een toppertje) en Farai als geweldige chauffeur. Voor de wild life/natuur liefhebber zeker een aanrader. Lodge/hotels divers van basic tot zeer mooi.

  9,0

  9,0
 • Uitstekend.

  8,0

  8,0
 • Indrukwekkende landschappen, veel dieren en ook heel veel kilometers. De Okavangodelta was voor ons de topper.

  9,0

  9,0
 • Prachtig groepsrondreis. Mijn mooiste rondreis tot nu toe. Mooie accommodaties. Mooie truck en geweldige Johanes als chauffeur en een geweldige Evelien als reisleidster. Ik zou graag met deze 2 mensen nog een keer willen rondreizen.

  10,0

  10,0
 • Afrika is een groot werelddeel met grote landen, dus logisch dat je lange reizen in een bus maakt. Maar als het uitgestrekte landschap steeds weer ziet veranderen, dan verveel je je niet. En dan al die exotische dieren in hun natuurlijke omgeving! En dat in en goed georganiseerde en verzorgde reis.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis mogen maken, Saar was al eerder geweest maar ik dus niet. Heb 24 dagen onafgebroken genoten van de uitzichten, verschillende landschappen, dieren. Prachtige accommodaties. Leuk gezelschap en een reisleider met heel veel kennis en organisatie vermogen. Was echt een geweldige reis. TOP

  9,0

  9,0
 • In één woord geweldig! Wat een fantastische reis is dit. Indrukwekkend, uniek, idyllisch, overweldigend, spectaculair...niet in woorden uit te drukken hoeveel indruk Afrika heeft gemaakt. Een reis die je absoluut moet maken & daarna nooit meer zal vergeten!

  9,0

  9,0
 • Prachtige veelzijdige rondreis door zuidelijk Afrika, met enkele lange reisdagen. Sommige lodges waren zo mooi dat ik er wat langer had willen blijven.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. Indrukwekkende route door zeer afwisselende landen en landschappen, goede reisbegeleider en chauffeur, veel mooie lodges en hotels. En ook nog een leuke groep reisgenoten.

  9,0

  9,0
 • Alles werd onderweg goed geregeld. Ik heb een geweldige reis gehad

  8,0

  8,0
 • Een indrukwekkende, afwisselende reis met prachtige natuur en dieren. Reisbegeleider Richard en chauffeur Johannes hebben door hun enthousiaste inzet en kennis deze reis onvergetelijk gemaakt. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis, maar zeer vermoeiend, bijna 6000 km in 3 weken maar heel veel mooie dingen gezien en beleefd! Samen met fijne reisgenoten, een prima reisleidster en een geweldige chauffeur een heerlijke vakantie gehad!

  8,0

  8,0
 • Werkelijk prachtige reis/route. De tocht voert langs vele hoogtepunten in de diverse landen en doet ook de meeste wildparken aan. De accommodatie is goed tot zeer goed, alhoewel een airco en koelkast niet op alle plekken aanwezig is, wat een verbeterpuntje zou kunnen zijn.

  9,0

  9,0
 • Van hoogtepunt naar hoogtepunt! Een geweldige reis!

  9,0

  9,0
 • Goede organisatie, aangename reis en verblijf. Zeer goede begeleidster en uitstekende driver (ik weet hem te waarderen, want ik kom van hetzelfde vak).

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis! Goede afwisseling van programma cq activiteiten en optionele activiteiten. Goed vervoer. Goede accommodaties. Eten was ook goed. Top reisleidster (Eveline)! Goede chauffeur (Johannes).

  8,0

  8,0
 • Schitterende reis, prachtige natuur, overweldigende hoeveelheid dieren, prima reisgezelschap onder de bezielende leiding van Arno.

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkende, afwisselende, enerverende reis met Arno als goede reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis. Starten in Kaapstad met de imposante Tafelberg en via ontelbare hoogtepunten eindigen bij 1 van de 7 natuurlijke wonderen: de Victoria Falls. Een reis die je gemaakt moet hebben. En heb je geluk dan zijn Eveline en Johannes je reisleider en chauffeur. Zou zo weer gaan!

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis, zoveel geweldige indrukken van landschappen tot het zien van het eerste wild. Optionele excursies maken het echt compleet! Eveline, een geweldige reisbegeleidster, voor alles een oplossing en enorm enthousiast! Samen met chauffeur Johannes een TOP team :) !

  9,0

  9,0
 • Een zeer mooie wild life ervaring opgedaan. De lodges waren meer dan fantastisch. Onze chauffeur Johannes heeft zeer veilig en vakbekwaam gereden op de ruim 5000 km! De reisbegeleiding ter plekke was voldoende. Voor ons een zeer bijzondere vakantie!!!

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis met overwegend uitstekende verblijven op unieke locaties. Wel rekening houden met een paar lange verplaatsingsdagen!

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis met Alette als reisbegeleidster, die met hart en ziel voor alle problemen een oplossing had! Een voorbeeld voor iedereen!

  9,0

  9,0
 • Interessante rondreis met een uitstekende reisbegeleider.

  7,0

  7,0
 • De reis was fantastisch goeie groep, goeie reisleider, het enige dat minder was zijn de wegen in Namibië en Botswana (grondpad en trrrrilpad) zoals Eveline het verwoorde, maar daar is weinig tegen te beginnen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, geweldige reisbegeleider Eveline en chauffeur Johannes. Voldeed aan mijn verwachtingen en vaak meer dan dat! De soms lange reisdagen werden meer dan goed gemaakt door al het moois wat te zien en te ervaren was. Doen zou ik zeggen

  10,0

  10,0
 • Mooie reis. Veel auto.

  8,0

  8,0
 • Fantastische maar inspannende reis door uitermate afwisselende gebieden en landschappen. Een avontuur van ongekende hoogte met mooie flora&fauna.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben een fantastische reis gehad. Veel gezien. De meeste dingen waren heel goed geregeld.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis door mooie landen, onder deskundige begeleiding van Arno onze gids, en Steve onze chauffeur. Mooie lodges/hotels. Leuke groep. Kort om zeer geslaagde vakantie.

  10,0

  10,0
 • Het was een mooie reis. Namibië was een hoogtepunt

  8,0

  8,0
 • Mooie reis en zeer tevreden over de reisbegeleiding.

  9,0

  9,0
 • Het was een super mooie reis, we hebben echt genoten van zoveel moois.

  8,0

  8,0
 • Super mooie reis en wat hadden we het getroffen met ons gidsie Eveline en chauffeur Dumile.

  9,0

  9,0
 • Super, vooral de Okavango Delta. De hele reis was fantastisch.

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis met veel afwisselende mooie landschappen en ook de vele dieren zijn de moeite waard. Zeker een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige ervaring. Meer dieren gezien dan verwacht, zoals een gehele leeuwenfamilie. Zeer goede lodges op unieke plekken. Fijne reisbegeleidster met ruime ervaring van het gebied. Als wijndrinker zat ik op de goede plek. Zuid Afrika heeft zeer goede wijnen...Jammer dat het zeewater zo koud is.

  9,0

  9,0
 • Het is een prachtige reis, maar alles staat of valt met de reisbegeleider.

  8,0

  8,0
 • Het was een fantastische reis met de grote groene truck. Het ene highlight na het andere. Wel heel veel reizen, met meestal maar een overnachting. Maar dat is ook het enige puntje van kritiek. We hadden in Wilfred een geweldige reisbegeleider en in Moyo een zeer goede chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis door prachtige landen. Het is een reis waar heel veel moois te zien is. Mijn complimenten gaan uit naar Eveline die de reis goed begeleid heeft die de liefde voor dit continent aan ons heeft overgebracht. Samen met Wessel vormden ze perfect team waardoor deze reis zeer geslaagd is.

  9,0

  9,0
 • Net terug van deze mooie reis door 4 Afrikaanse landen genieten wij nu na van alle indrukken die wij hebben opgedaan. Complimenten aan reisbegeleidster Eveline voor haar enorme inzet en haar liefde voor dit deel van Afrika. Ook aan truckchauffeur Wessel die ons overal veilig naartoe heeft gereden.

  9,0

  9,0
 • Het is een zeer diverse natuurreis. Het is nooit saai, iedere keer verandert het landschap en ook de reisdagen zijn altijd leuk met een bezoek aan de jan van genten, robben, natuurstop onderweg. Wij vonden het een mooie gevarieerde reis. Lichamelijk niet heel actief, wel inspannend door de indrukken

  9,0

  9,0
 • Geweldige afwisselende reis. Prima verzorgd en begeleid qua informatie vanuit Djoser. Uitstekende reisbegeleider getroffen in Eveline en een geweldige truckchauffeur met Bjorn die met arendsogen wild spotte. Een echte aanrader voor hen die in het wild levende dieren van dichtbij willen zien.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige rondreis door 4 totaal verschillende landen! De afwisseling in de natuur, de fantastische reisleidster en de ontzettend gezellige groep hebben ervoor gezorgd dat mijn droom is uitgekomen...

  10,0

  10,0
 • Een fantastische emotionele ervaring met de Afrikaanse natuur, dieren en lokale bevolking; een aanrader!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Overnachting in comfortabele lodges & chalets
 • Vlucht Johannesburg - Victoria Falls
 • Excursie Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Excursie per 'mokoro' in Okavangodelta inclusief lunch
 • Entreegelden nationale parken t.w.v. € 225,- inbegrepen
 • Vervoer per safaritruck
 • Gamedrives Etosha nationaal park inclusief
 • Gamecruise Chobe nationaal park inclusief
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Mooie reis gehad. Helaas geen Kaapstad vanwege de vertraging...
Mooie reis gehad. Helaas geen Kaapstad vanwege de vertragingen van de storm Dennis. Ook te weinig ruimte in het programma om tot rust te komen. Hoogtepunten: Chobe National Park, Elephants Sands en de Okavango Delta.

Peter W. - 7,0
Ondanks de vertraagde vlucht vanwege storm Dennis hebben wij...
Ondanks de vertraagde vlucht vanwege storm Dennis hebben wij een fantastische reis gehad in het zuidelijk Afrika.Veel regen zorgde voor een volle Okovango Delta, groen, bloemen en een grandioze Victoria Waterval. Een geweldige begeleiding en een prima chauffeur zorgen voor een zorgeloze reis.

Joke H. - 9,0
Zoveel zien in drie weken tijd! En wat hebben we op prachtig...
Zoveel zien in drie weken tijd! En wat hebben we op prachtige locaties geslapen. Hoogtepunten voor mij waren Sossusvlei, de gamedrives en de kanotocht in de Okavangadelta. Dank aan Johannes en Alette. Zij hebben zondermeer bijgedragen aan het slagen van deze reis.

Lyonne - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

27°C

Terug naar boven