Bekijk de Java & Bali, 22 dagen van Djoser

Java & Bali 22 dagen

Prachtige cultuur en natuur op de bekendste eilanden van Indonesië

Vanaf € 3.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Java en Bali zijn misschien wel de belangrijkste eilanden van het Indonesisch archipel. De natuur is overweldigend mooi en afwisselend met groene theeplantages, rijsterrassen, grote tuinen, tropische stranden en oude tempels. Op Java kun je een vulkaan beklimmen en bij Lovina op Bali kun je al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Verblijf in Jakarta: het voormalige hoofdkwartier van de V.O.C.
 • Overnachtingen in hotels met zwembaden en inclusief ontbijt
 • Indrukwekkende treinreis Bandung - Yogyakarta
 • Excursie naar Borobodur en Prambanan tempel
 • Optionele jeepsafari naar de Bromovulkaan
 • Ontspannen verblijf aan het strand
 • Veel leuke activiteiten, zoals een optionele becak tour in Yogyakarta en bezoek plantage in Kalibaru

Route en kaart

Routekaart Java & Bali, 22 dagen
 1. Amsterdam - Jakarta
 2. aankomst Jakarta
 3. Jakarta, bezoek Batavia
 4. Jakarta - Bogor - Bandung
 5. Bandung - trein naar Yogyakarta
 6. Yogyakarta, excursie Borobodur en Prambanan
 7. Yogyakarta, becak tour
 8. Yogyakarta - Malang
 9. Malang - bromovulkaan, jeepexcursie
 10. Bromovulkaan - Kalibaru, plantage tour
 11. Kalibaru - Lovina
 12. Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
 13. Lovina
 14. Lovina - Munduk
 15. Munduk - Pura Ulun Danu Bratan tempel - Ubud
 16. Ubud, bezoek Monkey Forest
 17. Ubud
 18. Ubud - Sanur
 19. Sanur
 20. Sanur
 21. Sanur - Denpasar - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Indonesië bestaat uit 14.572 eilanden en elk eiland spreek tot de verbeelding met tropische stranden, prachtige landschappen en een bijzonder rijke cultuur. Op deze reis bezoek je twee eilanden: Java en Bali. Java is de grootste van de twee en staat bekend om de vele culturele hoogtepunten. Het artistieke Balie is een stuk kleiner en heeft prachtige stranden.

Java

Terug naar koloniaal Batavia

Dag 1 Amsterdam - Jakarta
Dag 2 aankomst Jakarta
Dag 3 Jakarta, bezoek Batavia

Jakarta Family selfie IndonesiëOnze reis start in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het bijzondere van deze grote, bruisende en moderne stad is dat je nog veel terug ziet van de Nederlandse koloniale tijd toen Jakarta nog Batavia heette. In het oude centrum staan nog de eeuwenoude pakhuizen van de V.O.C., de Verenigde Oost-Indische Compagnie, naast de Oudhollandse huisjes en een oer-Hollandse ijzeren ophaalbrug. Het oude stadhuis uit 1710 is nu ingericht als wajangpoppen-museum. Vanaf hier wandel je zo over de brug naar het Maritiem Museum in een voormalig V.O.C-pakhuis. Struin vooral ook door de haven waar zeilvrachtschepen hun goederen laden en lossen en sla het presidentiële paleis, de overweldigend grote Istiqlal-moskee en het Indonesisch Nationaal Museum zeker niet over.

Als je zin hebt in iets lekkers, strijk dan even neer in Café Batavia in een typisch koloniaal pakhuis. Hier kun je heerlijke Indonesische en westerse gerechten bestellen. Vanaf hier kun je de Chinese wijk inlopen en over de levendige Chinese markt slenteren of de typische Chinese tempels bezoeken. In Taman Mini, de lokale versie van Madurodam, kun je alvast de Indonesische bezienswaardigheden in het klein bekijken. Boven alles uit toornt de bronzen Monas bedekt met 35 kilo goud. Dit onofficiële nationale monument staat voor de vastberadenheid van het Indonesische volk om voor de vrijheid te blijven strijden.

Treinreis langs de rijstvelden

Dag 4 Jakarta - Bogor - Bandung
Dag 5 Bandung - trein naar Yogyakarta
Dag 6 Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
Dag 7 Yogyakarta, becak tour

bogor family indonesiëWe verlaten Jakarta en rijden naar Bandung. Onderweg stoppen we bij de prettige buitenplaats Bogor waar het heerlijk koel is. In Bogor (door de Nederlanders Buitenzorg genoemd) legde kolonel Raffles tijdens de Britse bezetting een schitterende botanische tuin aan met planten en bomen uit bijna de hele wereld. Op een verscholen plekje in deze tuin ligt een oud Nederlands begraafplaatsje. Als je goed kijkt zie je hoog in de boom ‘vliegende honden’ (grote vleermuizen). Het is niet zo gek dat dit vroeger een geliefd weekend- en vakantieoord was voor de Nederlanders en de Britten en nu vooral rijkere inwoners van Jakarta trekt.

We vervolgen onze weg en bereiken aan het einde van de middag Bandung. Als het mogelijk is, rijden we over de hoge Puncak-pas en kunnen we de uitgestrekte theeplantages bewonderen. Bandung ligt niet eens zo hoog,  slechts 750 meter boven zeeniveau, toch is het er heerlijk koel. Ook in Bandung zien we veel terug uit de  Nederlandse koloniale tijd. De volgende dag pakken we de trein naar Yogyakarta. Maak je op voor een mooie treinreis over uitgestrekte rijstvelden en hoge bergtoppen. Yogyakarta is een prettige, vriendelijke stad en wordt wel de culturele hoofdstad van het land genoemd.

Groep family Indonesie BorobudurNatuurlijk maken we vanuit ‘Yogya’ een excursie naar de beroemde Borobudur, 40 km buiten de stad. Dit grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld is gebouwd tussen de jaren 750 en 850 en is prachtig gedecoreerd met onder andere reliëfs uit het leven van Boeddha. De Borobudur is een immens bouwwerk en bestaat uit negen verdiepingen. Op het bovenste platform staan meer dan 400 klokvormige stoepa’s met in ieder een Boeddhabeeld. Als het je lukt om een van de Boeddhabeelden aan te raken, mag je een wens doen! Lokale mensen garanderen je dat deze wens ook echt uitkomt. We brengen ook een bezoek aan de Hindoeïstische Prambanan tempels die dicht bij Yogyakarta liggen. Het complex kenmerkt zich door verschillende tempelgebouwen van vulkanische steen met spitse torens. Let vooral op de verhalen uit vervlogen tijden die uit het steen zijn gehakt.

Riksja Yogyakarta Indonesie FamilyDe volgende dag maken we een tocht met een becak, een soort bakfiets, langs de leukste plekjes van Yogyakarta Later die dag kun je de stad op eigen gelegenheid verder ontdekken. In het centrum van Yogyakarta ligt het Kraton, een koninklijk paleis in een ommuurde stukje stad. Dit is tot op de dag van vandaag de residentie van de sultans van het voormalige Mataram Koninkrijk. De vogeltjesmarkt en de lange winkelstraat Jalan Malioboro zijn echte must-go’s voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen, zoals het prachtige Ramayanaballet.

Excursie naar de Bromovulkaan op Oost-Java

Dag 8 Yogyakarta - Malang
Dag 9 Malang - Bromovulkaan, jeepexcursie
Dag 10 Bromovulkaan - Kalibaru, plantagetour

We rijden door naar Malang, een oud-koloniale stad die een Europese sfeer uitademt. Proef eens een typisch Indonesische ‘kopi tubruk’, een dubbel gemalen koffie die even moet bezinken.

Bromo Vulkaan Java Indonesie GroepsreisWe rijden verder naar onze volgende overnachtingsplaats vlak bij de Bromovulkaan de beroemdste vulkaan van Indonesië. Hier stappen we in de jeeps die voor ons klaar staan en maken een spectaculaire excursie naar de vulkaan. Boven op de vulkaan worden we beloond met een fascinerend uitzicht over de uitgestorven zandvlakte, de omringende vulkanen en de zon die langzaam ondergaat. De volgende dag reizen we naar Kalibaru waar je kunt bijkomen van het Bromovulkaan-avontuur. We brengen een bezoek aan de plantages waar cacao, rubber, koffie of palmsuiker wordt verbouwd.

Bali

Zwarte stranden en spot dolfijnen in Lovina

Dag 11 Kalibaru - Lovina
Dag 12 Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
Dag 13 Lovina

Dolfijnen Lovina Beach IndonesiëVanuit Ketapang steken we met de veerboot over naar Bali waar we de eerste dagen in Lovina aan de noordkust verblijven. Hoewel dit de bekendste badplaats aan de noordkust van Bali is, is het er relatief rustig. Zeker vergeleken met de toeristische stranden in het zuiden van Bali. Schrik niet, het zand is hier niet wit maar gitzwart. Dit komt doordat het eiland Bali van vulkanische oorsprong is. Aan het strand kun je lekker relaxen en bijkomen van de afgelopen weken. Wil je wat meer actie? Dan kun je met een bootje naar de koraalriffen voor de kust varen. Hier kun je prachtig snorkelen. Lovina staat ook bekend om de dolfijnenexcursie. Als je ’s ochtendsvroeg met een lokale vissersboot de zee op gaat, heb je grote kans dat je dolfijnen spot. Ben je niet zo’n strandliefhebber? Dan kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Singaraja of naar de fraai gelegen warmwaterbronnen bij Banjar.

Groene rijstvelden en tropisch regenwoud: Ubud

Dag 14 Lovina - Munduk
Dag 15 Munduk -  Pura Ulun Danu Batan tempel - Ubud
Dag 16 Ubud, bezoek monkey Forest
Dag 17 Ubud

rijstveld family indonesieVan Lovina rijden we naar Munduk. Dit kleine rustige bergdorpje ligt in een adembenemende omgeving. Begin 20ste eeuw was dit een vakantielocatie voor Nederlanders. De huizen die zij destijds gebouwd hebben, zijn nog steeds te bewonderen. Trek hier de groene vallei in en neem een duik in de 35 meter hoge waterval. Deze waterval staat vooral bekend om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou het water je huid verjongen en huidproblemen verhelpen. In de omgeving zie je rijstvelden, maar ook koffie -en kruidnagelplantages.

Pura ulan danu bratan tempel familyNa de verfrissende omgeving van Munduk reizen we door naar het gezellige dorp Ubud. Onderweg stoppen we bij de Pura Ulun Danu Batan tempel die op een klein eilandje in het meer ligt. In Ubud kun je veel verschillende uitstapjes maken. Je kunt hier de fiets pakken, een motor of auto huren en een mooie wandelingen maken. Je kunt alle kanten op.

De omgeving van Ubud is echt prachtig en voldoet vast en zeker helemaal aan de verwachtingen die je van Indonesië hebt. Met groene rijstvelden en tropische regenwouden. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest. We maken een mooie wandeling en nemen alle tijd om de slingerende apen te bestuderen en de brutale aapjes te bekijken die aan en de bomen hangen en gevoerd worden. Ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen! Een aanrader is ook een prachtige wandel- of fietstocht door de groene sawa’s rondom Ubud. Bezoek de oude tempel Goa Gajah, enkele kilometers verderop, of één van de omliggende dorpen met eigen handwerkspecialiteiten: batik, houtsnijwerk, schilderijen en zilversmeedwerk. Souvenirs kun je in en rond Ubud in overvloed vinden.

Vanuit Ubud kun je gemakkelijk enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex, de Gunung Batur-vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi. In en rond Ubud worden iedere avond traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het hindoeïsme drukt een kleurig stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden zoveel ceremonies en processies gehouden. De kans is dan ook heel groot dat je er zeker één gaat meemaken.

Ontspannen in badplaats Sanur

Dag 18 Ubud -Sanur
Dag 19 Sanur
Dag 20 Sanur
Dag 21 Sanur - Denpasar - Amsterdam
Dag 22 Aankomst Amsterdam


sanur strandNiet ver van Ubud liggen de badplaatsen Sanur, Kuta, Candidasa en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. We overnachten in Sanur, een kalme badplaats. Trotseer hier de golven op je surfplank. Of breng een bezoek aan de andere kustplaatsjes, bijvoorbeeld het Waterbom park in Kuta, één van de leukste waterparken van Azië. Na een paar ontspannen dagen aan het strand komt er helaas een einde aan het avontuur. Vanaf de luchthaven van Denpasar vliegen we terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag beschreven in de brochure en op de website. De route staat vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jul - 09 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 jul - 12 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
24 jul - 14 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 jul - 16 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
31 jul - 21 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

€ 3.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
02 aug - 23 aug
i

Vluchten worden uitgevoerd door Turkish Airlines

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Comfortabele internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Treinreis Bandung - Yogyakarta
 • Overtocht van Java naar Bali per ferry
 • Overnachtingen in goede hotels met zwembad
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta
 • Bezoek aan Bogor, het vroegere Buitenzorg
 • Excursie naar Borobodur en Prambanan
 • Plantagetour in Kalibaru
 • Bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan tempel
 • Bezoek Monkey Forest in Ubud

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Als je na afloop van de reis nog een paar dagen door wil brengen aan het strand, kunnen we een hotelverlenging voor je boeken op Bali in het Prime Plaza Hotel in Sanur.

De prijs inclusief ontbijt hiervoor bedraagt €35,50 per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat in het geval van vervroeging of verlenging van de reis, de transfers niet zijn inbegrepen.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Java & Bali, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,6

 • Beste vakantie die ik ooit heb meegemaakt. Alles top geregeld en hele leuke activiteiten. Altijd leuke dingen te doen en mooie dingen te zien. Ik heb niets te klagen! Het was echt geweldig.

  10

 • Wat een geweldige, indrukwekkende, prachtige reis! Lieve mensen ontmoet, prachtige natuur en cultuur opgesnoven. In 1 woord geweldig!

  9

 • De rondreis Java en Bali is een veelzijdige rondreis met vele hoogtepunten wat betreft natuur, cultuur en spiritualiteit. Gids Mirjam maakte daarbij absoluut het verschil, omdat ze de behoeften van jong en oud prima aanvoelde.

  9

 • Na lang aarzelen hebben we ons ingeschreven voor de Djoser familiereis naar Indonesië (Java en Bali). Het was één van mijn beste beslissingen ooit. Voor mijn dochter en mij was het een onvergetelijke reis: tot in de puntjes georganiseerd en met hele fijne mensen die zoveel mogelijk wilden zien.

  10

WIST JE DAT ?

De Indonesische eilanden zijn bij elkaar ruim 5000 kilometer lang; dat is van Ierland tot aan de Oeral!

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn. Zo verblijven we in Jakarta op een steenworp afstand van het oude Batavia. Vrijwel alle hotels beschikken over een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. De kamers beschikken over eigen douche en toilet. De meeste hotels hebben bovendien airconditioning.

Ons hotel in Yogyakarta ligt op loopafstand van Malioboro Street: de grootste en bekendste winkelstraat in Yogyakarta. Alle kamers hebben een airco en er is hier ook een zwembad aanwezig: een oase van rust te midden van alle bedrijvigheid.

Het hotel bij de Bromo vulkaan is eenvoudig, maar de locatie maakt alles goed: gelegen op de kraterrand van de Bromovulkaan heb je een schitterend uitzicht over het betoverende maanlandschap. In Lovina op Bali ligt ons hotel pal aan het strand, of heel vlakbij; je loopt zo van het hotel het strand op. Ook is er een zwembad aanwezig voor wie liever daar een frisse duik neemt.

Op Bali verblijven we in een hotel dat op loopafstand ligt van het centrum van Ubud. Ook Monkey Forest is lopend te bereiken. In de prachtige tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en wil je helemaal bijkomen van je indrukwekkende reis, dan kun je hier ook een heerlijke massage krijgen.

In Sanur verblijven we in een hotel op loop afstand van het strand en met een prachtig groot zwembad. In de omgeving van het hotel vind je ook heerlijke koffie tentjes, verschillende restaurants en kun je op de boulevard je laatste souvenirs scoren.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Jakarta Mercure Batavia
Bandung Sukajadi Hotel
Yogyakarta Santika Premiere Jogja
Malang The 101 Malang OJ
Bromo Bromo Permai
Kalibaru Kalibaru Cottages
Lovina Beach Aneka Lovina Villas & Spa
Munduk Puri Lumbung
Sanur Prime Plaza Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Wij raden aan voor meer comfort voor oudere kinderen, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in Indonesië hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • hotel jakarta indonesie
 • Hotel Bandung Family

  Het Savoy Homann hotel is een bijzonder hotel in art deco stijl.

 • hotel yogyakarta family

  Vrijwel alle hotels hebben een zwembad.

 • hotel yogyakarta family
 • bromo hotel

  Op de Bromo verblijven we eenvoudig maar op een prachtige locatie.

 • kalibaru hotel indonesie
 • restaurant indonesie family lovina
 • hotel lovina family
 • zwembad lovina hotel family
 • Munduk family djoser

  In Munduk verblijven we sfeervol tussen de rijstvelden.

 • ubud hotel family
 • hotel ubud family
 • zwembad ubud
 • ontbijt family indonesie

  Alle ontbijten zijn inbegrepen tijdens de reis.

 • hotel sanur family
 • kamer sanur family

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Jakarta

  Vertrek

  21:15 - 18:05*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Denpasar - Amsterdam

  Vertrek

  20:35 - 07:55*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het op Java 5 uur later en op Bali 6 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen over land in onze eigen airconditioned bussen met comfortabele, ruime zitplaatsen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Een bepaald traject kan inclusief de stops een hele dag in beslag nemen. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus.

Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel eenvoudig om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren. Van Bandung naar Yogyakarta reizen we per trein. Vanuit Kalibaru rijden we naar Banyuwangi en varen we met de boot van Java naar Bali.

 • bus indonesie

  De bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Indonesie trein vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Met de trein reizen we van Bandung naar Yogyakarta.

 • Indonesie trein vervoersmiddel rondreis Djoser Family

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Treinreis Bandung - Yogyakarta
 • Overtocht van Java naar Bali per ferry
 • Overnachtingen in goede hotels met zwembad
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta
 • Bezoek aan Bogor, het vroegere Buitenzorg
 • Excursie naar Borobodur en Prambanan
 • Plantagetour in Kalibaru
 • Bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan tempel
 • Bezoek Monkey Forest in Ubud

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag langs de oude koloniale gebouwen in het oude Batavia, terwijl de ander liever de geschiedenis in duikt in het nationaal museum. Sommige reizigers maken graag een mooie wandeling door de rijstvelden, terwijl anderen liever relaxen aan het zwembad van het hotel. Je kunt het programma dus naar eigen inzicht indelen. Meestal kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Het vervoer van dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is exclusief.

Tijdens deze reis door Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta, dat vol staat met koloniale gebouwen uit de tijd dat Indonesië een Nederlandse kolonie was.
 • Bezoek aan de botanische tuinen van Bogor, het voormalige Buitenzorg.
 • Excursie Borobudur & Prambanan. We bezoeken de grootste boeddhistische tempel ter wereld, een prachtig gedecoreerde stoepa en hindoeïstische tempels.
 • Bij Kalibaru maken we een plantagetour. Tijdens een wandeling leer je meer over het verbouwen van koffie, cacao, gember, kaneel, etc.
 • Bij Munduk maken we een wandeling door de rijstvelden, naar de mooie 35 meter hoge waterval. Geniet van een verfrissende duik.
 • Bezoek aan de Balinese Pura Ulun Danu Bratan-tempel: een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer.
 • Tijdens een wandeling door Monkey Forest in Ubud zie je slingerende apen aan de bomen hangen, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen!

Tijdens deze reis door Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma Optioneel:

 • Jeepexcursie naar de Bromovulkaan, waar je een betoverend uitzicht hebt vanaf de rand van de krater over het maanachtige zandlandschap.
 • Becaktour door Yogyakarta. In een soort bakfiets rijd je langs de leukste plekjes van Yogyakarta.

Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan het Kraton in Yogyakarta, een fietstocht door de rijstvelden in Ubud, of een dolfijnenexcursie in Lovina tot de mogelijkheden.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Borobudur – de grootste boeddhistische tempel ter wereld

  De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. De prachtig gedecoreerde stoepa is een echte must see. Het complex dat werd gebouwd rond de achtste eeuw is maar liefst 123 meter bij 123 meter groot. Als je de Borobudur beklimt kun je de meer dan 1.500 reliëfs, ruim 70 kerkklokachtige stoepa’s en Boeddha’s en de grote egale stoepa op de top van dichtbij bewonderen onder leiding van een gids. Zo achterhaal je het levensverhaal van Boeddha. Aangezien er maar een beperkt aantal bezoekers per uur worden toegelaten, dien je voor vertrek aan te geven of je de Borobudur wilt beklimmen. Indien je de Borobudur niet wilt beklimmen, kun je ook ter plaatse een ticket kopen om het plein rondom de tempel te bezoeken.

  Inbegrepen: Entreeticket Borobudur inclusief beklimming, Upanat (speciale sandalen) en gids.

  Prijs volwassenen € 32,- p.p.
  Prijs kinderen onder 10 jaar € 22,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het nodig om voor IDR 500.000 (EUR 30) bij aankomst een visum te kopen. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.
 • Voor het reserveren van de treintickets dienen wij uiterlijk 2 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de geldige paspoortgegevens.
 • Wanneer u naar Bali reist, moet u toeristenbelasting betalen. De belastingplicht geldt wanneer u vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, maar ook wanneer u vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. De belasting bedraagt IDR 150.000 (ongeveer € 9) en kan betaald worden via lovebali.baliprov.go.id. Het wordt aangeraden om dit voor vertrek te doen.

Geldzaken

in Indonesië betaalt men met de Indonesische roepia. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: Op de luchthaven en in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
Contant: lokale valuta, Indonesiche roepia, voor persoonlijke uitgaven.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

eten indonesieHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie wil kan een Indonesisch ontbijt krijgen. Voor de lunch en het diner heb je alle vrijheid om zelf te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je tips geven over leuke en goede restaurants. Er is een scala aan mogelijke eetgelegenheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Het eten is niet duur, voor een paar euro heb je al een lekkere nasi goreng.

De Indonesische keuken is buitengewoon gevarieerd en voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Rijst is het basisvoedsel, maar de bijgerechten verschillen sterk per streek. Bekend is de Indonesische rijsttafel. Je krijgt een tafel vol verschillende gerechtjes en uiteraard rijst; dé manier om kennis te maken met de Indonesische keuken. Of kies voor een echte gado-gado, een vegetarisch gerecht met o.a. sperziebonen, ei, pindasaus, komkommer en rijst. Houd uiteraard wel altijd de kwaliteit van het voedsel in de gaten en let erop dat het goed gekookt of doorbakken is. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Als je na afloop van de reis nog een paar dagen door wil brengen aan het strand, kunnen we een hotelverlenging voor je boeken op Bali in het Prime Plaza Hotel in Sanur.

De prijs inclusief ontbijt hiervoor bedraagt €35,50 per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat in het geval van vervroeging of verlenging van de reis, de transfers niet zijn inbegrepen.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Het klimaat op Java verschilt echter van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november maar een bui kan aan het einde van de dag altijd vallen. Maar wees gerust, de bui is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Indonesië?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar de verschillende Indonesische eilanden is met name gericht op de indrukwekkende natuur en oude tempels, waarbij het wordt afgesloten met een paar dagen aan het strand. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Over land wordt er gereisd in comfortabele bussen. Sommige afstanden kunnen erg groot zijn, in dit geval proberen we meerdere stops onderweg te houden. Bijvoorbeeld om foto’s te maken, te lunchen of voor een excursie. Ter plaatse kan je heel makkelijk een fiets of motor huren en hier zal minder gebruik gemaakt worden van de bus. Van Bandung naar Yogyakartareizen we per trein en vanuit Kalibaru varen we per boot naar Java en Bali.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Indonesië heeft een erg tropisch klimaat, waarbij de temperaturen het gehele jaar rond de 30°C liggen. In de hoger gelegen gebieden kan het wat frisser zijn. Over het algemeen is de droge periode van begin april tot ongeveer november. Dit kan per jaar wat variëren.

Hebben we een visum nodig?

Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het nodig om voor IDR 500.000 (+- € 35,-) bij aankomst een visum te kopen. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige middenklasse strandhotels. De kamers hebben de nodige voorzieningen maar beschikken niet over luxe extra’s. De hotels in Jakarta, Lovina, Yogyakarta, Ubud en Sanur is een zwembad aanwezig.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het kan handig zijn om bijvoorbeeld een sarong of omslagdoek mee te nemen, zodat je deze makkelijk om kan doen bij een bezoek aan een tempel.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Vind je het leuk om te gaan snorkelen? Dan is het aan te raden om een snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen op reis. Helaas zijn er voor kinderen op de bestemming vaak niet voldoende producten in kleine maten aanwezig.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video