Bekijk de Japan, 21 dagen van Djoser

Japan 21 dagen

Ervaar de mooiste plekken van het land van de 'Rijzende Zon'

Vanaf € 4.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze reis bezoeken we wereldsteden als Tokyo, Osaka, Hiroshima en Nagasaki, maar we komen ook in het landelijk gelegen Takayama in de Japanse Alpen, slapen in een traditionele ryokan en bezoeken de indrukwekkende Aso-vulkaan. De metropool Tokyo is het centrum van de Japanse jongerencultuur. Onderweg naar Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In Kyoto kun je vergapen aan talloze prachtige tempels. De steden Hiroshima en Nagasaki zijn bekend door de indrukwekkende oorlogsgeschiedenis. We reizen voornamelijk met de trein, waaronder de supersnelle kogeltrein, de 'Shinkansen'.

Daarom Djoser

 • Comfortabele internationale vluchten
 • Inclusief Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Inclusief bezoek aan imposante Aso-vulkaan
 • Overnachting in traditionele ryokan, incl. Japans diner en ontbijt
 • Comfortabel reizen per trein en supersnelle kogeltrein Shinkansen
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek eiland Miyajima
 • Excursie naar de Fushimi Inari-tempel in Kyoto
 • Excursie naar Nara

Route en kaart

Routekaart Japan, 21 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo, excursie Kamakura
 5. Tokyo
 6. Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto
 7. Matsumoto - Takayama
 8. Takayama - Kyoto
 9. Kyoto
 10. Kyoto, excursie Fushimi Inari Tempel
 11. Kyoto - Himeji - Hiroshima
 12. Hiroshima, excursie Miyajima
 13. Hiroshima - Kumamoto
 14. Kumamoto, excursie Aso vulkaan
 15. Kumamoto - Nagasaki
 16. Nagasaki
 17. Nagasaki, optioneel bezoek Huis ten Bosch
 18. Nagasaki - Osaka
 19. Osaka, excursie Nara
 20. Osaka
 21. Osaka - Amsterdam

Reisbeschrijving

Maak kennis met de moderne Japanse samenleving, die in scherp contrast staat met de eeuwenoude cultuur en de rijke tradities. Japan is het 'thuis' van karate, Hello Kitty, geisha’s, manga en natuurlijk sushi. Je slaapt één nacht in een traditionele ryokan.

Oostelijke hoofdstad Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie Kamakura
Dag 5 Tokyo

Tokyo Senso-ji Asakusa Japan DJoserWe beginnen onze reis in Tokyo, met 12 miljoen inwoners de hoofdstad van Japan. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je hebt enkele dagen om deze boeiende stad te ontdekken. Je kijkt hier je ogen uit: eindeloze wolkenkrabbers, flink uitgedoste Harajuku-meisjes en ontelbaar veel karaokebars. En wat te denken van een automaat waar je bosjes bloemen kunt kopen, buigende meisjes die de lift bedienen en hoesjes uitdelen voor druipende paraplu’s? Hier is niks te gek. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken, die als oases midden in Tokyo liggen.

tokyo girlIn Tokyo heeft iedere wijk zijn eigen karakter. In Ginza vind je dure winkels, in Shibuya hangen hippe jongeren rond en in Akihabara moet je zijn voor de nieuwste gadgets. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels. Bezoek ook zeker de beroemde Sensōji tempel in Asakusa. Deze tempel wordt druk bezocht door zowel aanbidders als toeristen. Wil je echt wat anders, neem dan de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

Japanners zijn ook dol op pretparken. Zo kun je ervoor kiezen om een dagje naar Tokyo Disneyland te gaan. Gil je schor in de Spacemountain, waan je een prinses in het kasteel van Doornroosje of ga op de foto met Mickey Mouse.

Beeldjes tempel Kamakura JapanVanuit Tokyo brengen we een bezoek aan de 13e-eeuwse hoofdstad Kamakura, waar eeuwenoude tempels staan en de op één na hoogste bronzen Boeddha van Japan is te bewonderen. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur. Kamakura was in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan en is schitterend gelegen aan de azuurblauwe Grote Oceaan. Het wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels.

Ook is het mogelijk om een facultatieve excursie te maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.

Kasteelstad Matsumoto & het charmante Takayama

Dag 6 Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto per bus
Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus
Dag 8 Takayama - trein naar Kyoto

Matsumoto kasteel JapanWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto. Onderweg maken we een stop bij het Kawaguchiko-meer. Tegen de achtergrond van het schilderachtige meer zie je de beroemde Mt. Fuji liggen. Een fotogeniek beeld! Met de kabelbaan kun je naar boven tot een hoogte van 1.000m voor een panoramisch uitzicht op de berg, het meer en de omgeving. Is het te druk voor de kabelbaan dan stoppen we op een rustigere plek met ook een heel mooi uitzicht op de berg. Vervolgens trekken we verder naar de kasteelstad Matsumoto. Vanaf de bovenste verdieping van het zwart-witte Matsumoto kasteel kijk je uit over de Japanse Alpen: indrukwekkend. Houd je camera in de aanslag!

De volgende stop is Takayama. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.

takayamaHet openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard. We overnachten hier in een ryokan. Net als de Japanse reizigers in het Edo-tijdperk (1603-1868) slaap je in een kamer met tatami matten op een futon (dun matras). Je mag hier niet met schoenen naar binnen, maar er staan pantoffels voor je klaar! Het is gebruikelijk om voor het eten te baden in een onsen. Eerst ga je zitten op een klein krukje naast het bad en zeep je je helemaal in. Daarna ga je pas het bad in. Helemaal schoon en ontspannen wordt er een heerlijke klassieke Japanse maaltijd geserveerd: Hida kaiseki, bestaande uit een aantal kleine gerechten. Op deze manier komen de smaken het beste tot hun recht.

De vele tempels in Kyoto

Dag 9 Kyoto
Dag 10 Kyoto, bezoek Fushimi Inaritempel

Tempel Kytoto Japan DjoserNa het heerlijke Japanse ontbijt gaan we op weg – met de trein - naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels. Eén van de bekendste is de Fushimi Inaritempel, waar we uiteraard een bezoek aan brengen. Wellicht herken je die wel uit de film Memoires of a Geisha. Deze tempel heeft meer dan duizend poortjes, wat het een indrukwekkend monument maakt. Naast tempels vind je in Kyoto ook vele ambachtelijke winkeltjes, prachtige tempeltuinen en schilderachtige plekjes.

Schattige poppetje Kyoto JapanIn het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht. De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. In de amusementswijk Gion zie je ook verschillende ochaya: dit zijn theehuizen waar nog steeds geisha’s werken. Het lijkt net alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Een aanrader tijdens je bezoek aan Kyoto is het manga museum, waar je alles te weten kunt komen van het wereldberoemde Japanse equivalent van een stripverhaal. Je kunt hier ook een mangaportret van jezelf laten maken: een origineel souvenir aan je reis naar Japan! Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Hiroshima en de immense Aso-vulkaan

Dag 11 Kyoto - Himeji - Hiroshima per trein
Dag 12 Hiroshima, excursie Miyajima
Dag 13 Hiroshima - trein naar Kumamoto
Dag 14 Kumamoto, excursie Asovulkaan
Dag 15 Kumamoto - trein naar Nagasaki

Hiroshima Atoombom koepel Japan Djoser Met de supersnelle ‘kogeltrein’, de Shinkansen, reizen we verder van Kyoto naar Hiroshima. We stappen onderweg uit bij de Himeji, in deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'. Dit kasteel is een van de weinige nog originele kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringt door een mooie tuin. Hiroshima is uiteraard vooral bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad.

Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes, die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

Een leuke excursie brengt ons per trein en veerboot naar het eiland Miyajima, dat zo heilig is dat het eeuwenlang verboden terrein was voor gewone mensen. We bezoeken hier het heiligdom Itsukushima en je hebt een mooi uitzicht op de beroemde rode Toriipoort met op de achtergrond de berg Misen. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde.

Na ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Door een tweetal aardbevingen in April 2016 is het kasteel zwaar beschadigd en is men onlangs begonnen met de herstelwerkzaamheden.

Mt. Aso family groep JapanVanuit de vriendelijke stad Kumamoto gaan we met onze eigen bus naar het natuurgebied rond de immense Aso-vulkaan. De actieve vulkaan heeft de grootste krater ter wereld. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Afhankelijk van de wind en de giftige dampen, die nog regelmatig uit de krater opstijgen, is het mogelijk om rond deze krater te wandelen. Verder lopen er diverse wandelroutes door het natuurgebied. (Let op: Omdat de Aso vulkaan een actieve vulkaan is kunnen de mogelijkheden om deze omgeving te bezoeken verschillen).

Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

Nagasaki: Schakel met de westerse wereld

Dag 16 Nagasaki
Dag 17 Nagasaki, optionele excursie huis Ten Bosch

nagasaki uitzichtEeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen, die in 1614 door de shogun werden verbannen, omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld, via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

DejimaDe Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien, die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

Op 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. In het centrum bevindt zich echter op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een facultatieve excursie te maken naar de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch, waar tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte zijn nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming.

Culinair genieten in bruisend Osaka

Dag 18 Nagasaki - Osaka per trein
Dag 19 Osaka
Dag 20 Osaka
Dag 21 Osaka - Amsterdam

Osaka Japan Djoser Winkelstraat De supersnelle Shinkansen trein brengt ons naar de laatste stop op deze rondreis, het bruisende Osaka, de op twee na grootste stad van Japan. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijke Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

Nara hert NaraVanuit Osaka brengen we een bezoek aan Nara, nog een voormalige hoofdstad van Japan. Hier staat de Todaiji, een boeddhistisch tempelcomplex met het grootste houten gebouw ter wereld. Ook de andere tempels, waarvan sommige dateren uit de 7e en 8e eeuw, zijn de moeite waard. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Wat je in Osaka absoluut niet mag missen, is het Osaka Aquarium Kaiyukan: één van de grootste aquaria ter wereld. Er zwemmen hier zelfs walvishaaien rond! Dit zijn de grootste vissoorten ter wereld. Ook een bezoekje aan de Boeddhistische Shitennoji-tempel is meer dan de moeite waard. Deze tempel is één van de oudste en meest gebruikte tempels van Japan. Een andere bekende bezienswaardigheid is het 173 meter hoge Umeda Sky Building. Als je hier naar de bovenste etage gaat, heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Vergeet dus niet je camera mee te nemen.

Voor bijzondere pretparken ben je in Japan ook aan het goede adres. Heeft Tokyo zijn eigen versie van Disneyland, in Osaka staat het Universal Studio's pretpark compleet met een Harry Potter wereld waar het uit de boeken en films bekende Zwijnstein kasteel is nagebouwd. Een 'must see' voor alle dreuzels!

Osaka is aan het water gelegen maar heeft geen natuurlijke stranden. Ten zuiden van de stad zijn nabij de luchthaven enkele kiezelstranden gecreerd en er is een zandstrand genaamd Rinkuminamihama. Hier kun je terecht voor een frisse duik, een drankje in de strandtent of om even uit de drukte van de stad te ontsnappen en lekker uit te rusten van de prachtige reis.

Vanaf de luchthaven op het kunstmatig aangelegde eiland voor de kust, vliegen we terug naar Amsterdam.


Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
27 jul - 16 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

€ 4.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 17 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
31 jul - 20 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

€ 4.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
04 aug - 24 aug
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

€ 4.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
07 aug - 27 aug
Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

€ 4.695,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Tijdbesparend vervoer per trein en 'bullet train' Shinkansen
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in traditionele 'ryokan'
 • Heerlijke Japanse maaltijden (diner en ontbijt) tijdens het verblijf in de ryokan
 • Excursie vanuit Tokyo naar Kamakura
 • Bezoek aan Kawaguchiko, uitzichtpunt mt. Fuji
 • Bezoek aan de Fushimi Inari-tempel
 • Bezoek aan Himeji
 • Excursie naar het eiland Miyajima
 • Excursie naar de actieve vulkaan Mount Aso
 • Excursie naar Nara

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Japan, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Japan, het land van grote contrasten. In drie volle weken leer je dit bijzondere, schone, veilige en voor ons soms een beetje gekke land goed kennen: druk en rustig, mooi en lelijk, lekker en vies, traditioneel en modern, boeddha en shinto, workaholic en inefficiënt, vriendelijk en afstandelijk.

  8

 • De reis was echt goed georganiseerd en onze gids zorgde ervoor dat iedereen tevreden was. De reis omvatte een breed scala aan Japan en was op het juiste niveau voor de kinderen. Zelfs voordat we van huis gingen vonden we de ervaring met Djoser erg gemakkelijk, we zullen zeker weer boeken.

  10

 • Heerlijk dat je zo vrij wordt gelaten, maar toch ook terug kan vallen op de tips en ideeën van de reisbegeleider.

  9

 • Wat een fantastische reis! Onze enthousiaste reisbegeleider heeft ons kennis laten maken met alle prachtige, leuke en interessante facetten van Japan. Japan is zo afwisselend, van prachtige natuurlandschappen, tempels, drukke steden, indrukwekkende musea, karaoke, lekker eten en nog veel meer.

  10

 Zon

Japan betekent ‘oorsprong van de zon’.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. Daarnaast zijn de meeste hotels voorzien van een goede wifi verbinding.

In Takayama overnachten we in een ryokan. Bij deze traditionele accommodatie hebben de kamers tatami matten, gemaakt van rijststro, op een futon (dun matras). Maar je kunt ook kiezen voor kamers met westerese bedden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel Tokyo
Matsumoto Alpico Plaza Hotel
Takayama Takayama Hoshokaku
Kyoto Hotel Elcient
Hiroshima Hiroshima Grand Intelligent Hotel
Kumamoto Hotel Route-Inn Kumamoto Ekimae
Nagasaki JR Kyushu Hotel
Osaka Hearton Hotel Nishi Umeda

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

Overnachting in een éénpersoonskamer is niet mogelijk in de Ryokan in Takayama.

 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo hotel Japan

  In Tokyo slaap je in Ikebukuro, een moderne wijk vol restaurants en winkels

 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Matsumoto Hotel Kagetsu Japan

  De comfortabele hotels zijn van alle gemakken voorzien

 • Ingang Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Eten Hoshokaku ryokan Takayama Japan

  Geniet van een traditionele Japanse maaltijd in Takayama

 • Daiwa Roynet Kyoto Hachijoguchi
 • Hotel New Hiroden bedden
 • Hotel Plaza Osaka Japan
 • Hotel Plaza kamer Osaka Japan

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Tokyo Narita

  Vertrek

  14:20 - 10:45*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Osaka - Amsterdam

  Vertrek

  12:00 - 19:15

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: In de zomertijd is het in Japan 7 uur later. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

conducteur trein japanIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij de tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig! Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich.  Opvallend is de rust aangezien er in de trein niet wordt gebeld en de vele slapende reizigers.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein, die een snelheid van 300 km/u kan behalen! Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens een aantal trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. De totale kosten hiervoor bedragen per koffer (afhankelijk van de grootte) zo'n Y 10.000,- op deze reis.  

 • KLM vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen onder andere met de snelle Shinkansen

 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Bus Koyasan Japan
 • Ferry Miyajima Hiroshima Japan Djoser

  Om het eiland Miyajima bij Hiroshima te bezoeken pakken we de ferry

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Tijdbesparend vervoer per trein en 'bullet train' Shinkansen
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in traditionele 'ryokan'
 • Heerlijke Japanse maaltijden (diner en ontbijt) tijdens het verblijf in de ryokan
 • Excursie vanuit Tokyo naar Kamakura
 • Bezoek aan Kawaguchiko, uitzichtpunt mt. Fuji
 • Bezoek aan de Fushimi Inari-tempel
 • Bezoek aan Himeji
 • Excursie naar het eiland Miyajima
 • Excursie naar de actieve vulkaan Mount Aso
 • Excursie naar Nara

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Akihabara, de ander wil tot rust komen in een Japanse tuin of bezoekt graag een tempel om het leven van de monniken gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Deze excursies zijn bij de reissom inbegrepen, maar ook hierbij geldt dat het entreegeld nog wel apart betaald moet worden.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen:

 • Vanuit Tokyo brengen we een bezoek aan aan de 13e-eeuwse hoofdstad Kamakura, waar eeuwenoude tempels staan en de op één na hoogste bronzen Boeddha van Japan is te bewonderen.
 • Op weg naar Matsumoto stoppen we onderweg bij het Kawaguchiko-meer waar we genieten van een prachtig uitzicht op de Mt. Fuji, Japans beroemdste berg.
 • Vanuit Kyoto brengen we een bezoek aan één van de bekendste tempels van Japan: de Fushimi Inaritempel.
 • Onderweg naar Hiroshima stoppen we in Himeji, voor een bezoek aan Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'. Dit kasteel is een van de weinige nog originele kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringt door een mooie tuin.
 • Vanuit Hiroshima gaan we per trein en veerboot naar het heilige eiland Miyajima, dat zo heilig is dat het eeuwenlang verboden terrein was voor gewone mensen.
 • Vanuit Kumamoto brengen we een bezoek aan de imposante Mount Aso vulkaan. Deze actieve vulkaan met de grootste krater ter wereld is immens en de vergezichten op de omgeving zijn adembenemend.
 • Vanuit Osaka brengen we een bezoek aan Nara, nog een voormalige hoofdstad van Japan.


Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Bezoek bijvoorbeeld het aquarium van Osaka en sta oog in oog met walvishaaien. Of bezoek het themapark Huis ten Bosch, de Japanse versie van Madurodam. Maar dan met gebouwen op bijna ware grootte. In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben. Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost ongeveer € 10,- per dag.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de postkantoren, 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn vele geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Belgische bankkaarten werken niet in Japan.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. In hotels en restaurants is automatisch al bedieningsgeld inbegrepen en er worden geen extra bijdragen verwacht.

Maaltijden

De maaltijden tijdens het verblijf in de ryokan zijn bij de reissom inbegrepen. Dit betreft een typisch Japans diner en ontbijt, dat op traditionele wijze is bereid. Voor het diner krijg je je eigen blad met daarop allerlei verschillende gerechtjes met allerlei bijzondere kleuren, smaken en geuren. Door het als kleine hapjes te serveren, komen de verschillende smaken het beste tot hun recht komen.

Verder kun je tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurant op te zoeken. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder sjieke restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

eten japanHoud je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi en sashimi. Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket; typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Andere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu; twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten; gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in het Westen en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Japan?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Deze reis naar Japan biedt een leuke combinatie van wereldsteden, slaperige dorpjes met volop aandacht voor leuke bezienswaardigheden, mooie natuur, traditionele gewoontes en lekker eten. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze treinreizen wordt er veel tijd bespaard en bespaard en blijven de reisdagen redelijk kort. Het zijn erg comfortabele treinreizen die gezien worden als een ervaring op zich.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Omdat Japan van het noorden naar zuiden ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist. De seizoenen in Japan lopen verder gelijk aan de seizoenen in Nederland. juli en augustus zijn warme maanden waarbij af en toe een kleine bui kan vallen.

Hebben we een visum nodig?

Voor Japan is een enkel een paspoort nodig dat geldig is gedurende je verblijf.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Tijdens drie trajecten op deze reis gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem waarbij de grote bagage vooruit gestuurd wordt. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis ongeveer 10.000 yen per koffer inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

Wij adviseren om een dagrugzak / weekendtas / kleine rolkoffer mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor teenmaal één en tweemaal twee nachten.

Is gebruik van het systeem verplicht?


Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste reizigers kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

De hotels op deze reis beschikken over het algemeen niet over zwembaden. Wel zijn er in verschillende hotel typisch Japanse 'onsen' faciliteiten. In enkele steden is het mogelijk een openbaar zwembad te bezoeken.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om voor alle verschillende weertypes kleding mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om een regenjas mee te nemen. In alle hotels is het mogelijk om kleding te wassen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Tijdens vier trajecten gaat u gebruik maken van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. Wij adviseren om een dagrugzak mee te nemen voor de in totaal vijf nachten dat u geen beschikking heeft over uw grote bagage. Dit is voor maximaal twee nachten achter elkaar.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video