• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Thailand, 15 dagen

  Thailand 15 dagen

  Thailand leent zich bij uitstek voor een avontuurlijke vakantie met de kinderen. In Bangkok maken we een boottocht en vind je gouden paleizen. Op de drijvende markt doe je de inkopen uit een bootje. Vanuit Chiang Mai kun je een heuse jungle excursie maken naar bergstammen of maak een leuke fietstocht over het platteland . De laatste dagen van de reis geniet je van de prachtige witte stranden van het eiland Koh Samed.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bangkok
  2. aankomst Bangkok
  3. Bangkok, boottocht over klongs
  4. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai, overnachting drijvend hotel
  5. River Kwai, overnachting drijvend hotel
  6. River Kwai - Uthai Thani
  7. Uthai Thani - Sukhothai
  8. Sukhothai - Markt Talaan Thoen - Chiang Mai
  9. Chiang Mai
  10. Chiang Mai, jungletocht - nachttrein naar Bangkok
  11. Aankomst Bangkok - transfer naar Koh Samed
  12. Koh Samed
  13. Koh Samed
  14. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Olifanten in de jungle, gouden Boeddhabeelden, monniken in feloranje gewaden, toeterende tuktuks,  kleurrijk versierde tempelcomplexen, kruidige Thaise curry's en wuivende palmbomen op tropisch eiland. Het 'land van de glimlach' heeft veel te bieden voor jong en oud!

  Bangkok
  Dag 1 Amsterdam - Bangkok
  Dag 2 aankomst Bangkok
  Dag 3 Bangkok, boottocht over de klongs

  De Thaise hoofdstad is een stad vol contrasten, zoals tussen het moderne en jachtige bestaan van de inwoners en de rust en vrede die de overal aanwezige monniken uitstralen. Langs de klongs, de kanalen die de intrigerende Thaise hoofdstad doorkruisen, speelt zich een belangrijk deel van het drukke dagelijks leven af. Voor jong en oud is de tocht per typische ‘longtailboot’ een aangename manier om kennis te maken met de stad. Je komt zo op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Trotse grootouders houden hier toezicht op hun vrolijk spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders, op of langs het water, druk zijn met hun dagelijkse bezigheden.  Deze tocht staat de dag na aankomst in Bangkok op het programma.

  Wat Pho Bangkok Thailand Djoser De belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de kleurrijke tempel Wat Phra Kaew en het naastgelegen Grand Palace. Zeker de Wat Phra Kaew is leuk om met kinderen te doen, aangezien de tempel prachtig versierd is. Bij de ingang staan enorme beelden van poortwachters, de torens zijn van goud, overal zie je spiegeltjes, felgekleurde mozaïeken en anders versierseltjes. Het lijkt net of je in een Boeddhistische fantasiewereld bent.

  Ook de tempel Wat Pho is de moeite waard en ligt op loopafstand van de Wat Phra Kaew. Binnenin de  tempel vind je een bijzondere liggende Boeddha gemaakt van bladgoud van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog! Chinatown mag je ook echt niet overslaan als je in Bangkok bent. Tussen Chinese opschriften en lampionnetjes betreed je een wereld van levendige, geurige straatmarkten, winkeltjes en eethuisjes, waar jong en oud ogen tekort komt!

  De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges (museum met prachtig versierde oude boten van de koning) en de mooie tempel Wat Arun (helemaal belegd met porselein) kun je makkelijk per boot bereiken. Het meeste vervoer (ook personen) gaat trouwens over de Chao Phraya rivier die als vervoersslagader door Bangkok slingert. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: de stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typische Thaise driewielertaxi: de tuk tuk. Spreek bij deze twee laatste mogelijkheden de prijs van tevoren goed af!

  Een andere erg leuke excursie is fietsen door Bangkok. Op de fiets verken je de smalle steegjes en verborgen tempels die de stad zo interessant maken. Ook ga je met een ‘longtail’ naar de andere kant van de rivier en merk je opeens dat Bangkok niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers bestaat. Onderweg wordt er gestopt bij een leuke tempel of een lokale markt. Een echte aanrader als je het andere Bangkok wilt ontdekken!

  Eten Thailand Djoser In de populaire straat Khao San Road kun je diverse winkeltjes en restaurantjes vinden. 's Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet, waar kooplustigen zeker iets van hun gading kunnen vinden. In de verschillende restaurantjes zijn Thais, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Op straat komen allemaal gaarkeukens tevoorschijn waar de lekkerste Thaise gerechten vers voor je worden gewokt.

  River Kwai
  Dag 4 Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  Dag 5 River Kwai
  Dag 6 River Kwai - Uthai Thani

  We vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok en kunnen een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt in de tempel offers aan Boeddha. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnen treedt, want dat is niet netjes tegenover Boeddha.

  Damnoen Sduak Drijvende Markt River Kwai Thailand Junior Djoser Vervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar honderden bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. Je stapt zelf ook in een bootje en al snel ben je omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je afdingt op elke markt, want dat is een gebruik in heel Azië!

  Hiervandaan vertrekken we naar Kanchanaburi, waar je kunt leren over de Tweede Wereldoorlog in Thailand en over het werk aan de beruchte Birma-spoorlijn.  Aangekomen in Kanchanaburi kunnen we - indien het lokale boemeltje op tijd is - op de eenvoudige trein stappen, over de 'Bridge on the River Kwai'. Wat volgt is een spectaculaire rit over het spoor langs de rivier naar het plaatsje Nam Tok. Van hieruit reizen we verder naar ons speciale verblijf voor de komende nachten. We verblijven namelijk in eenvoudige, avontuurlijke, maar comfortabele op bamboevlotten gebouwde bungalows, die midden in de jungle op de rivier drijven. Een ideale plek, zeker voor kinderen, om bij een mooie waterval een duik in het water te nemen.

  Je kunt hier heerlijk uitrusten of een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze indrukwekkende watervallen bestaan uit zeven trappen en liggen midden in de jungle. Na een wandeling door de jungle kom je aan bij de eerste trap, hier kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in het blauwe water en een heerlijke ‘douche’ nemen onder de waterval. Avonturiers kunnen nog verder doorlopen naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving ervaren en voordat je het weet zit je in dromenland.

  Sukhothai
  Dag 7 UthaiThani -  Sukhothai
  Dag 8 Sukhothai - markt Talaan Thoen - Chiang Mai

  Door het mooie groene landschap rijden we via het plaatsje Uthai Thani verder noordwaarts naar de hoofdstad van het oude Siam: Sukhothai. Onderweg kunnen we eventueel stoppen in de plaats Phitsanulok, voor een bezoek aan een fabriekje van Boeddhabeeldjes.

  Boeddha's Thailand Djoser Sukhothai zelf was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Vooral het oude gedeelte van Sukhothai is doordrenkt van klassieke Thaise kunst en architectuur. Het stadje heeft een imposant complex van tempelruïnes, die over een groot terrein zijn verspreid. De kans is groot, dat je oog in oog komt te staan met een heuse Boeddha. Kleine en grote Boeddhabeelden zitten, liggen of staan namelijk altijd in en rondom de tempels en pagodes.

  Mocht er voldoende tijd zijn, dan is de fiets is de ideale manier om deze tempels in het historische park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen, want er is weinig verkeer.

  Op weg naar Chiang Mai verbazen kinderen én ouders zich op de ‘enge-beestenmarkt’ over de uitgestalde waren. Hier kom je echt van alles tegen…

  Chiang Mai
  Dag 9 Chiang Mai, jungletocht
  Dag 10 Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
  Dag 11 Aankomst Bangkok - Koh Samed

  De oude koningsstad Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer met een eigen taal, keuken en tradities. De stad die volledig ommuurd is, ligt aan de voet van de berg Doi Suthep (1685m hoog) en aan de rivier de Ping. 's Avonds is het leuk om een bezoek te brengen aan de avondmarkt. Hier vind je de meest uiteenlopende, met de hand gemaakte voorwerpen, vaak afkomstig uit een van de werkplaatsen van zilversmeden, houtbewerkers, parasolmakers en zijdewevers uit de omliggende dorpjes. Geniet ook van de lekkerste Thaise gerechten en snacks, die vers klaar gemaakt worden. Voor een paar Euro heb je op straat al een overheerlijke maaltijd. Op de markt dien je meestal goed te onderhandelen over de prijs.

  Chiang Mai wandelen omgevinf Family Thailand DjoserVanuit Chiang Mai maken we een bijzondere excursie. We rijden de bergen in, waar we onder leiding van een mooie wandeling maken door de rijstvelden en jungle. Onderweg is het puur genieten van de mooie uitzichten en de schitterende omgeving. De tocht door de voert je verder naar een waterval, waar je zelf ook een frisse duik in het water kunt nemen. We nemen een kijkje in een authentiek Thais dorpje, waar nog altijd bergstammen wonen in bamboe en houten huisjes. Ook kun je zien hoe hier rijst wordt verbouwd. Na deze lokale ontmoeting maak je een tocht per bamboe vlot over een rivier, alvorens we weer teruggaan naar Chiang Mai. Wie liever in Chiang Mai blijft, hoeft uiteraard niet mee.

  Ook kun je een fietstocht maken door de mooie omgeving en ontdek zo het platteland rond Chiang Mai. Je ziet boeren tot hun enkels in de rijstvelden staan en overal lopen waterbuffels en kippen door de straten van kleine dorpjes.

  Op zoek naar spanning en avontuur? Je kunt als je durft aan een Zipline van boom tot boom door de jungle vliegen. Voor jong en oud een fantastische ervaring.

  Bamboe raft Chiang MaiIn Chiang Mai zelf laat je je rijden in een fietsriksja; dit is een soort fietstaxi waarbij de bestuurder je voortduwt. Op deze manier zijn de vele tempels die de stad rijk zijn, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. Liefhebbers kunnen ook nog een tocht over de rivier maken op een bamboevlot. Kortom, voor elk wat wils dus in de hoofdstad van het noorden!

  We reizen met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok om van daar met onze bus de ongeveer drie uur durende rit naar Ban Phe aan te vangen. Vanuit dit kustplaatsje brengt een veerboot je naar  het laatste hoogtepunt van de reis, het tropische eiland Koh Samed.

  Koh Samed
  Dag 12 Koh Samed
  Dag 13 Koh Samed
  Dag 14 Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  Koh Samed Thailand strand Djoser Op het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis en de enerverende belevenissen van de afgelopen dagen. Kinderen vermaken zich prima op dit paradijselijke eiland met prachtige palmbomen en fantastische witte stranden. De zee is er erg rustig, dus een prima plek om een frisse duik in zee te nemen. Je hebt hier twee dagen om heerlijk te genieten van de rust.

  Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken.

  Op de laatste dag reizen we van Koh Samed naar de luchthaven van Bangkok waarvandaan we weer terug vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  21 dec - 04 jan
  Beschikbaarheid
  6 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.145,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  22 dec - 05 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 apr - 10 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachting in Bangkok op loopafstand van centrum
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen in een drijvend hotel aan de River Kwai
  • 5x ontbijt
  • Boottocht over Klongs in Bangkok
  • Bezoek aan een drijvende markt
  • Bezoek aan de Birma Spoorlijn, het oorlogskerkhof en -museum in Kanchanaburi
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht. Voor een driepersoonskamer zijn de kosten vanaf € 40,- per persoon per nacht. 

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid tot zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier. Daarnaast is tegenwoordig in veel hotels al dan niet tegen betaling wifi aanwezig.

  In Bangkok verblijven we in een modern boutique hotel met een heerlijk zwembad op het dak dat gelegen is nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 10 minuten naar het alom bekende Khaosan Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

  We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie: een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. Je kunt dus vanuit je bed een frisse duik in het water maken. De bungalows zijn eenvoudig ingericht en een klamboe is aanwezig. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen, maken het verblijf extra sfeervol.

  We sluiten de reis af op Koh Samed, een tropisch eiland in de Golf van Thailand. We verblijven, in verschillende accommodaties, allen gelegen in de rustige en sfeervolle Vongdeuan baai.


  NB: Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag is circa 1000 bath per persoon.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Bangkok Nuovo City Hotel
  Bangkok IBIS Styles
  River Kwai River Kwai Jungle Rafts
  River Kwai Baan Pha Nam Resort
  Uthai Thani Country Lake Nature Lodge
  Sukhotai Le Charme
  Sukothai Sukothai Treasure Resort
  Chang Mai The Park Hotel
  Koh Samed Avatara Resort
  Koh Samed Tom Pizza Resort
  Koh Samed La Lune Beach Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Amsterdam - Doha

   Vertrek

   16:25

   Aankomst

   23:40

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Bangkok

   Vertrek

   02:00

   Aankomst

   12:40

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Bangkok - Doha

   Vertrek

   02:05

   Aankomst

   04:45

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Amsterdam

   Vertrek

   07:45

   Aankomst

   13:30

  Het tijdsverschil met Thailand is in de zomer vijf uur, in de winter komt daar nog een uur bij en is het dus zes uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Thailand reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Van Chiang Mai naar Bangkok reizen we per nachttrein waarin slaapplaatsen zijn gereserveerd. Van de ruime zitplaatsen worden ’s avonds door het treinpersoneel comfortabele slaapplaatsen gemaakt. Voor elk bed kan een gordijntje geschoven worden. Beddengoed is aanwezig in de trein.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachting in Bangkok op loopafstand van centrum
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen in een drijvend hotel aan de River Kwai
  • 5x ontbijt
  • Boottocht over Klongs in Bangkok
  • Bezoek aan een drijvende markt
  • Bezoek aan de Birma Spoorlijn, het oorlogskerkhof en -museum in Kanchanaburi
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boeddhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
  • Vanuit Chiang Mai trek je ook een dagje de jungle in. De wandeling voert langs rijstvelden en authentieke dorpjes en je kunt zelfs olifanten tegen komen!
  • Op weg naar de River Kwai stop je bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier krijg je een goed beeld van een traditionele markt op het water.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

  • Je bezoekt in Kanchanaburi de Birma spoorlijn waar je natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zult zien. Vanaf hier kun je met de trein naar de volgende overnachtingsplek op de River Kwai.
  • Er wordt een stop gemaakt bij Talaat Thoen, een markt waar je bijvoorbeeld sprinkhanen of spinnen kunt eten. Ook bij het dorpje Bo Sang maken we een stop. Hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Tijdens het verblijf op de River Kwai kun je een excursie maken naar een prachtige waterval. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, Thaiboxen, ziplinen of een fietstocht in de omgeving. Op Koh Samet kun je een excursie boeken naar verschillende eilandjes waar je goed kunt snorkelen of duiken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. (zonder e-ticket kun je geweigerd worden op de luchthaven). Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Visum: bij een verblijf van 30 dagen of korter ontvang je na aankomst op de luchthaven een gratis visum. 

  Geldzaken

  In Thailand wordt er betaald met de Thaise Bath (THB). Kijk vor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden.
  Contant: euro’s
  Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  De maaltijden, met uitzondering van het ontbijt in Bangkok, River Kwai en Koh Samed (totaal 7x), zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Thaise keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de Thaise maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn Thaise gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig.

  Veel hotels in Thailand organiseren op oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag is circa 1.000 bath per persoon.

  Gezondheid

  Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
   
  De hygiënische omstandigheden in Thailand zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht. Voor een driepersoonskamer zijn de kosten vanaf € 40,- per persoon per nacht. 

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Thailand kent een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
   

  • Van maart tot half juni: In deze periode is het warm en droog. De temperaturen kunnen oplopen tot 32°C. Ideaal dus voor een verfrissende duik in het zwembad of in de zee. In deze periode valt er niet veel regen.
  • Midden juni tot en met september: het is lekker warm maar ook vochtig. De temperatuur overdag ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, aan het einde van de middag.
  • Van november tot en met februari: in deze periode is het betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C en aan het einde van de middag kan er een buitje vallen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt de gids voor een soepel verloopt van de reis. De lokale gids gaat overigens niet mee naar Koh Samed.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Thailand?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis in Thailand is een avontuurlijke reis voor kinderen. Tijdens deze 15 dagen krijg je een goed beeld van het land. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Thailand reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Eenmaal op de bestemming maken we met name gebruik van lokaal vervoer, zoals de tuk-tuk. Van Chiang Mai naar Bangkok zullen we gebruik maken van een nachttrein.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Van maart tot en met half juni is het warm en droog in Thailand. Van juni tot en met september is het warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler in Thailand en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

  Hebben we een visum nodig?

  In Thailand ontvang je na aankomst een gratis visum op de luchthaven.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Bangkok, Sukothai en Chiang Mai. In Koh Samed verblijf je aan het strand en aan de River Kwai is de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  Bij een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok gelden wel strenge kledingvoorschriften. Zowel voor volwassenen als kinderen, man of vrouw, geldt dat benen en bovenarmen bedekt dienen te zijn. Leggings of andere strak zittende kleding is ook niet toegestaan.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor het verblijf op de River Kwai is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is er een aantal keer de mogelijkheid om te zwemmen tijdens een jungletocht, in de River Kwai of in watervallen. Het is daarom aan te raden om waterschoenen of sandalen mee te nemen.

  Djoser reviews

  9,1
  • Wij kijken met zeer veel plezier terug op onze 15-daagse reis door Thailand. Het programma is afwisselend: steden, cultuur, natuur, actie en strand komen allemaal aan bod. En dat allemaal onder de plezierige en professionele begeleiding van de reisbegeleider van Djoser en de lokale gids. Aanrader!

   Hele mooie reis waarbij je heel veel ziet in korte tijd. Wees wel voorbereid op vroeg opstaan en veel onderweg zijn maar dat laatste kan ook bijna niet anders in zo een groot land. Daardoor zie je wel dus heel veel en zijn er vele excursies die de moeite waard zijn.

   Het was geweldig om Thailand te zien en te beleven, maar de vakantie is onvergetelijk geworden door de families die mee waren en de reisleider. Bedankt Djoser dat jullie ons samen in een groep geplaatst hebben!

  • Prachtige avontuurlijke kennismaking met dit veelzijdig land en zijn aangename bevolking.

   Fantastisch georganiseerde reis naar een fantastisch land!

   Super, belevenis, strak geregeld, super, gids, matige accommodaties, super voor de kids, ofwel geweldige rondreis

  • Geweldige reis! Wat een ervaring om zo met je kind een vreemd land te verkennen. Mede door onze geweldige lokale gids en reisbegeleidster hebben we een fantastische reis gehad. De reisroute zit goed in elkaar met cultuur, natuur en eindigen op het prachtige strand van Koh Samed. Een aanrader zeker!

   'n geweldige vakantie gehad in Thailand. Met een super gids en een even zo'n goede reisleidster. Niets was het teveel en mijn zoon en ik hebben enorm genoten. Veel indrukken op gedaan en veel wijzer geworden over het land en cultuur. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een super vakantie was!!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top