Noord-India, Rajasthan & Nepal

Rondreis India, Rajasthan & Nepal30 dagen

Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal kun je zien tijdens deze rondreis. Na Delhi volgt een uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan met bijzondere steden als Jaisalmer en Jaipur. Een bezoek aan de Taj Mahal, evenals de heilige stad Varanasi, ontbreekt niet. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele Indiase bezienswaardigheden. In het Chitwan nationaal park kun je onder begeleiding van een ervaren gids een wandeling maken door de jungle. De besneeuwde bergtoppen van de Himalaya bieden je een indrukwekkend uitzicht.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen

 • 28-10-2019 Amsterdam - Delhi
 • 29-10-2019 aankomst Delhi
 • 30-10-2019 Delhi - Mandawa
 • 31-10-2019 Mandawa - Fatehpur - Bikaner
 • 01-11-2019 Bikaner, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn
 • 02-11-2019 Bikaner - Phalodi - Jaisalmer
 • 03-11-2019 Jaisalmer
 • 04-11-2019 Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 • 05-11-2019 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
 • 06-11-2019 Udaipur
 • 07-11-2019 Udaipur - Pushkar
 • 08-11-2019 Pushkar (Pushkar Festival)
 • 09-11-2019 Pushkar - Jaipur
 • 10-11-2019 Jaipur, excursie Amber-fort
 • 11-11-2019 Jaipur - Ranthambore nationaal park
 • 12-11-2019 Ranthambore NP
 • 13-11-2019 Ranthambore NP - Fatehpur Sikri - Agra
 • 14-11-2019 Agra, nachttrein naar Varanasi
 • 15-11-2019 Varanasi, boottocht Ganges
 • 16-11-2019 Varanasi
 • 17-11-2019 Varanasi - Shivpatinagar
 • 18-11-2019 Shivpatinagar - Chitwan nationaal park
 • 19-11-2019 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 • 20-11-2019 Chitwan NP
 • 21-11-2019 Chitwan NP - Pokhara
 • 22-11-2019 Pokhara
 • 23-11-2019 Pokhara - Kathmandu
 • 24-11-2019 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 • 25-11-2019 Kathmandu
 • 26-11-2019 Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Delhi, India

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi

De reis begint in Delhi, de hoofdstad van India. Het oude en nieuwe gedeelte van de stad zijn beide rijk aan bezienswaardigheden. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend, rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken hier van de koopjesjacht een onvergetelijke ervaring. In en om het centrum van Oud Delhi ligt een groot aantal bezienswaardigheden.

Rode Fort Delhi India Djoser Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Moghul tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi, waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem de belangrijkste bezienswaardigheden.

In het uitgestrekte Delhi is de autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek wel van tevoren de prijs af, wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen.

Mandawa, Bikaner

Dag 3 Delhi - Mandawa
Dag 4 Mandawa - Fatehpur - Bikaner

mannen tulband Rajasthan India DjoserVanuit Delhi reizen we met onze eigen bus naar de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Het is één van de kleurrijkste en meest sprookjesachtige streken in India. De Rajasthaanse mannen herken je aan hun reusachtige tulband en de vrouwen aan hun opvallende zilveren sieraden en sari’s in sprekende kleuren. Veel van de indrukwekkende forten en paleizen van de Rajputs, die tien eeuwen lang heersten in Rajasthan, zijn bewaard gebleven, al zijn deze nu vaak omgetoverd tot hotels of musea. In de Rajasthaanse provincie Shekawati is elke plaats een feest voor het oog.

De haveli’s, die we onder meer kunnen bezoeken in Mandawa en Fatehpur, zijn opgetrokken uit goudgele zandsteen en voorzien van rijk beeldhouwwerk.

Bikaner, Jaisalmer

Dag 5 Bikaner, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn
Dag 6 Bikaner - Phalodi - Jaisalmer
Dag 7 Jaisalmer

Onze volgende stop is Bikaner, vroeger een handelscentrum op de route tussen Centraal-Azië en Noord-India. Je kunt hier verschillende Jaintempels, een paleis en het Junagarh-fort bezoeken. Dit fort is uniek in Rajasthan, omdat de inrichting nog volledig uit de tijd van de voormalige maharadja’s is. Zo´n 30 kilometer verderop ligt het plaatsje Deshnoke waar je eventueel de Karni Mata-tempel kunt bekijken, deze wordt bevolkt door een enorme hoeveelheid heilige ratten, in het hindoeïsme omschreven als 'het rijdier van de populaire god Ganesha'.

Kamelensafari Bikaner India DjoserVanuit Bikaner maken we in de Tharwoestijn een safari per kameel, het vervoermiddel bij uitstek in deze streek. Tijdens deze safari trek je overdag gedurende enkele uren, met regelmatige pauzes, op de rug van een kameel door de woestijn. Onderweg kunnen we kleurrijke dorpjes bezoeken en maak je kennis met de leefwijze van de lokale bevolking. ’s Avonds slaan we onze tenten op aan de rand van een dorp, lakens en dekens zijn aanwezig. Gedurende deze safari zijn de maaltijden inbegrepen.

De busrit van Bikaner naar Jaisalmer gaat dwars door de Tharwoestijn. Op weg naar deze woestijnstad bezoeken we Phalodi, ook bekend als de zoutstad. Zodra we Jaisalmer naderen zie je de stad als een soort fata morgana uit de woestijn oprijzen. Het is één van de meest indrukwekkende steden van India, gelegen midden in de woestijn, waar heden en verleden letterlijk samenkomen. Lopend door de nauwe straatjes van het fort waan je je in een wereld, waar rajputs en maharadja's het voor het zeggen hebben. In de oude stad ben je weer helemaal terug in het drukke Indiase leven.

Udaipur

Dag 8 Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
Dag 9 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
Dag 10 Udaipur

Jodhpur is evenals Jaisalmer, historisch gezien een handelscentrum. De stad is er echter in geslaagd deze functie in modern India te behouden. Tegenwoordig is het dan ook, na Jaipur, de grootste stad van Rajasthan. In Jodhpur kun je, naast het indrukwekkende Mehrangarh-fort, diverse tempels en paleizen bezoeken. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. De ommuurde oude stad met de aan de klokkentoren herkenbare markt is ook zeker een bezoek waard. In de talloze, vaak piepkleine donkere winkeltjes en ateliertjes worden de aantrekkelijke Rajasthaanse handwerkproducten op traditionele wijze vervaardigd.

In Ranakpur, kun je de rijk versierde marmeren Jaintempel bezoeken. Deze tempel uit de 15e eeuw telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jainisme is een afscheiding van het hindoeïsme en is tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

Lake Palace Picholameer Udaipur India DjoserNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan het einde van de dag in Udaipur de ‘stad van de zonsopgang’ aan. Het is een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s. In deze stad kom je ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, tempels, kleurrijke markten en winkeltjes is interessant om te bekijken.

Vanaf de eilandjes in het Picholameer, waar je naartoe kunt roeien als het water hoog genoeg staat, heb je een mooi uitzicht over de plaats. De belangrijkste attracties zijn het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, nu een exclusief hotel, dat midden in het Picholameer staat. Filmkenners herkennen het gebouw zeker van de James Bond film ‘Octopussy’.

Push
kar, Jaipur

Dag 11 Udaipur - Bijaynagar
Dag 12 Bijaynagar - Pushkar
Dag 13 Pushkar - Jaipur
Dag 14 Jaipur, excursie Amber-fort

Paleis der Winden Jaipur India DjoserIn Bijaynagar lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Tijdens een ritje met de ossenkar kom je in aanraking met het plattelandsleven. De eigenaars van het paleisje waarin we verblijven laten ons tijdens een kookdemonstratie graag kennis maken met de Indiase kookkunst.

We reizen door naar Pushkar, waar gelovigen zich bij het meer onderdompelen in het heilige water. Uiteraard bezoeken we in Jaipur, bekend als de ’roze stad’, het beroemde Amber-fort. Neem ook eens een kijkje bij het schitterende Paleis der Winden, met zijn 1000 kleine rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Liefhebbers kunnen ook naar een Hindifilm in één van de prachtige cinema’s.

Ranthambore nationaal park & Agra

Dag 15 Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 16 Ranthambore NP
Dag 17 Ranthambore NP - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 18 Agra - nachttrein naar Varanasi

In Ranthambore nationaal park heb je een goede kans om een tijger in het wild tegen te komen. Het op een heuvel gelegen fort van Ranthambore stamt uit de 10e eeuw en wordt vermeld op de Werelderfgoedlijst.

Taj Mahal Agra India DjoserOnderweg naar Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, bezoeken we Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk. Een bezoek aan de Taj, het mausoleum voor de vrouw van Moghulvorst Sjah Jahan, bij zonsopkomst is een unieke ervaring die je niet zal vergeten. Het Agra-fort ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel, onderhandelen over de prijs is wel een ‘must’. Je kunt ook het plaatsje Sikandra bezoeken, waar je de graftombe van Akbar vindt.

Per comfortabele nachttrein, waarin slaapcoupés zijn gereserveerd, reizen we naar Varanasi.

Varanasi

Dag 19 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 20 Varanasi

Ganges Varanasi India DjoserVaranasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges, is een van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. De bedrijvigheid aan de ghats - riviertrappen - levert een fascinerend schouwspel op. In de ochtend verzorgt Djoser een boottocht op de Ganges, een uitgelezen manier om deze magische rivier te ervaren. Hindoestaanse gelovigen komen van heinde en verre om vóór zonsopkomst een reinigend bad te nemen. Ook vinden er regelmatig lijkverbrandingen plaats, hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte.

De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Je kunt hier ook je toekomst laten voorspellen door een heuse guru of een hoofdmassage ondergaan. Een facultatieve excursie brengt je naar het nabijgelegen Sarnath, waar Boeddha zijn eerste lessen gaf in een hertenpark.

Chitwan nationaal park, Nepal

Dag 21 Varanasi - Shivpatinagar
Dag 22 Shivpatinagar - Chitwan nationaal park
Dag 23 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 24 Chitwan NP

We vervolgen onze route naar Nepal. De onvergetelijke tocht over het platteland wordt onderbroken door een overnachting in Shivpatinagar. Hier maken we gebruik van een oud koloniaal hotel: The Royal Retreat, gelegen in een landelijke omgeving.

Witte neushoorn Chitwan NP Nepal DjoserHet eerste dat je van Nepal ziet, is het laagland van de Terai. We verblijven er in kleine huisjes in een schitterende tuin, dichtbij de ingang van het nationale park Chitwan. Je kunt onder begeleiding van een ervaren gids een wandeling maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).

Wanneer de lokale omstandigheden het toelaten kun je een jeepsafari maken in het naastgelegen park, de beste plek om de Indische neushoorn te spotten. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met dit indrukwekkend beest en als je geluk hebt zie je wellicht nog een tijger.

Pokhara

Dag 25 Chitwan NP - Pokhara
Dag 26 Pokhara
Dag 27 Pokhara - Kathmandu

Annapurna Pokhara Nepal DjoserWe rijden naar Pokhara, gelegen aan het heldere Phewameer. Hier zijn veel mogelijkheden om fiets- en wandeltochten te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Op heldere dagen kun je in de verte de ruim 8000 meter hoge pieken van het Annapurnamassief zien liggen, waarvan verschillende bergpieken bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Je kunt bijvoorbeeld een flinke bergwandeling naar of in de omgeving van Sarangkot maken, langs dorpjes en rijstvelden.


De echte sportieveling kan in Pokhara een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd. Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in een van de kloosters. Je kunt het ook rustiger aan doen en een boottochtje op het meer maken of heerlijk genieten van de rust in een van de tuintjes langs het water.

Kathmandu
Dag 28 Kathmandu, excursie koningsstad Bakthapur
Dag 29 Kathmandu
Dag 30 Kathmandu - Amsterdam

India en Nepal Bhaktapur stad van gouden tempels Djoser Na een bustocht door bergachtig gebied strekt de vallei van Kathmandu zich voor je uit. De reis eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Kathmandu is een fascinerende stad waar je wordt omringd door stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers, waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, ‘stad van de gouden tempels’, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De Newar-architectuur, die deze stad kenmerkt, bestaat uit een combinatie uniek metsel- en houtsnijwerk. Vanuit Kathmandu vliegen we weer terug naar huis.

Wie de zon over het Himalayagebergte wil zien opgaan kan een overnachting in Nagarkot boeken.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 okt - 16 nov
i
Diwali Festival Udaipur

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

28 okt - 26 nov
V
Vertrek gegarandeerd
i
Pushkar Festival

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

13 dec - 11 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 jan - 06 feb
V
Vertrekgarantie i
i
Camel Festival Bikaner

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 feb - 15 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

29 feb - 29 mrt
V
Vertrekgarantie i
i
Holi Jaisalmer

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Kampeerovernachting kamelensafari incl. maaltijden
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Ranakpurtempel
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 Chitwan NP
 • Excursie koningsstad Bhaktapur
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 33,50.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €280,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

In Bikaner slapen we onder de sterrenhemel, tijdens de woestijnsafari. Voel je als een Maharadja in de sfeervolle paleisjes waarin we overnachten in Bijaynagar en Pushkar.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je mooie wandelingen maken in de adembenemende omgeving. De accommodatie in Kathmandu is eenvoudig, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Rockwell Plaza
Mandawa Udai Vilas
Bikaner Heritage Resort
Jaisalmer Kalyan Bhawan
Jodhpur Mapple Abhay
Udaipur Paras Mahal
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Pushkar Jagat Palace
Jaipur Hotel Libra
Ranthambore Ankur Resort
Agra Hotel Amar
Shivpatinagar The Royal Retreat
Chitwan Rhino Lodge
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Kamer Kathmandu Nepal Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  04:45

 • Vlucht met

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  18:20

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20

  Aankomst

  21:05


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus, welke in India voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

Vanuit Bikaner maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn. Het traject van Agra - Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • India, Rajasthan, nepal bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan trein vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan excursie kamelen rondreis Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan riksha vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Kampeerovernachting kamelensafari incl. maaltijden
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Ranakpurtempel
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 Chitwan NP
 • Excursie koningsstad Bhaktapur
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of strijkt neer op het (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • India, Nepal en Rajasthan excursie Djoser Een kamelensafari en kampeerovernachting in de Tharwoestijn. Tijdens deze safari trek je overdag gedurende enkele uren op de rug van een kameel door de woestijn. Onderweg bezoeken we kleurrijke dorpjes en maak je kennis met de leefwijze van de lokale bevolking. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15de en 16de eeuw.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Moghulheerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen – ghats – vanaf het water.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Op weg naar Bikaner stoppen we in Fatehpur, bekend om haar - haveli’s - rijkversierde koopmanswoningen.
 • Op weg naar Jodhpur maken we een stop in het zoutstadje Phalodi. We brengen een bezoek aan één van de zoutfabriekjes die de plaats rijk is.
 • Via Ranakpur rijden we naar Udaipur. Hier bezoeken we één van de meest indrukwekkende Jaintempels van India. Het Jainisme is van het begin af aan belangrijk geweest voor de Indiase cultuur.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan een Bollywood-film in Jaipur is een hele belevenis. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal. In Chitwan kan optioneel een jeepsafari worden geboekt om de witte neushoorn te spotten. Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en vergaap je aan de spectaculaire vergezichten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Nepal nog 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Een visum voor Nepal US$ 30,- (aan de grens).

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Lunch, diner en ontbijt zijn tijdens de kamelensafari inclusief. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase of Nepalese maaltijd krijgen.

India, Nepal en Rajasthan curries DjoserDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal is de variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 33,50.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India en Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
Nepal en vooral India hebben een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrekt.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Moet ik een slaapzak meenemen?

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas echt duidelijk toen ik er was. Heb - mede door de enthousiaste reisbegeleiding - veel geleerd van de Indiase cultuur en genoten van de Rajastaanse kleurrijkheid. Nepal was - tot Kathmandu - een verrassing: schoner en stiller. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandigheden betreft (koud, hoog tempo in het begin, het lawaai, de kleuren en geuren, de busdagen, de treinreis ....) en de prachtig mooie lieve mensen, het heerlijke eten, de adembenemende natuur met name in Nepal. Niet geschikt voor muggenzifters!!!!

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis. India is overweldigend en zeer indrukwekkend. Elke dag was er wel een hoogtepunt en we kwamen ogen te kort. Ook Nepal is prachtig; minder hectisch en mooie natuur. Ook hier zeer bijzondere bezienswaardigheden zoals de koningssteden in Kathmandu. Heerlijk gegeten!

  9,0

  9,0
 • Heel afwisselende reis met veel cultuur en natuur. Soms lange reisdagen, maar zo kom je wel op mooie plaatsen. India is wel een heel andere wereld. Doe deze reis, het is de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Een heel indrukwekkende reis, vol van tegenstellingen en ervaringen die je eigen "hoe het hoort" volledig op zijn kop zetten. Kleurrijk, chaotisch, interessant en aangrijpend, alle clichés over India zijn waar, maar daarbij hoort ook dat het ervaren daarvan een onvergetelijke ervaring oplevert.

  9,0

  9,0
 • Interessante, leerzame goede verzorgde reis (bus was wat minder, bereiders daarentegen vriendelijk en behulpzaam). Alle credits wat ons betreft naar de reisleidster, Jennifer, voor wie geen moeite te veel was.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige afwisselende reis waar we een hoop mooie herinneringen aan overhouden. Zowel cultuur als natuur. De drukte en chaos van India en daarna de rust in Nepal. Enige kanttekening zijn de vele lange busdagen. Misschien op te lossen met binnenlandse vlucht(en)?

  8,0

  8,0
 • Prijs-kwaliteit prima in orde. Veel meegemaakt en gezien, begeleiding zeer goed. Bussen mogen wel wat beter, zeker die in Nepal zonder airco. Het zijn lange busreizen, veel reisdagen, mag iets meer rust in het programma.

  8,0

  8,0
 • Ongelooflijk fantastische reis, niet ten minst dank zij de goede zorgen van onze begeesterde reisbegeleider Henk.

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis, we hebben volop genoten van alle contrasten; de mensen, de natuur, de cultuur en historie van India en Nepal. Een onvergetelijke reis. De reisbegeleider was subliem.

  10,0

  10,0
 • Een fijne gevarieerde reis in veel opzichten. Landschappen van woestijn tot (laag-)gebergte; mensen, nèt als de vogels, in felle kleuren; dieren die je alleen uit de dierentuin kent. Forten, paleizen en mausolea brengen je eeuwen terug in de tijd.... Nu heerst het recht van de sterkste.

  8,0

  8,0
 • Besten, wij hebben ontzettend genoten van deze reis. Mede ook door onze goede reisleider! Veel gezien en veel mooie indrukken opgedaan. We kwamen moe (beetje ziek wel) maar voldaan thuis. Op één enkele na waren alle hotels goed tot zeer goed. Alles was prima geregeld. Nu nog nagenieten met alle foto's.

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige reis, veel gezien, ervaren en gedaan. Onbeschrijfelijk dit moet je echt gedaan hebben. Een hele leuke groep en een zeer fantastische reisbegeleider, die met hart en ziel zijn kennis beide landen deelt. Dank, dit zal ik niet snel vergeten.

  10,0

  10,0
 • Het was echt een top reis! Prima te doen als alleenreizend meisje van 19 jaar! Prachtige dingen gezien, genoeg vrijheid gehad om mijn Indiase vriend tegen te komen, fijne verblijfplaatsen, een goede reisleider en een relaxte reis met prachtige herinneringen gekregen! Heel erg bedankt!

  9,0

  9,0
 • We hebben 'n prachtige reis gemaakt: mooi, druk programma...Boeiend, indrukwekkend en je komt ogen, oren (& neus..!) tekort om alles wat je meemaakt in je op te nemen...De reis was prima verzorgd (de tenten op de Kamelensafari zijn wel aan vervanging toe) & de reisbegeleidster was top!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal
 • Uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan
 • Kamelensafari met kampeerovernachting incl. maaltijden
 • In Pushkar en Bijaynagar overnachtingen in sfeervolle paleizen
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Bezoek aan Fatehpur Sikri
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur

Klantwaardering

8,9

Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas...
Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas echt duidelijk toen ik er was. Heb - mede door de enthousiaste reisbegeleiding - veel geleerd van de Indiase cultuur en genoten van de Rajastaanse kleurrijkheid. Nepal was - tot Kathmandu - een verrassing: schoner en stiller. Een aanrader.

Clara B. - 9,0
Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandighede...
Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandigheden betreft (koud, hoog tempo in het begin, het lawaai, de kleuren en geuren, de busdagen, de treinreis ....) en de prachtig mooie lieve mensen, het heerlijke eten, de adembenemende natuur met name in Nepal. Niet geschikt voor muggenzifters!!!!

Mieke V. - 9,0
Het was een fantastische reis. India is overweldigend en zee...
Het was een fantastische reis. India is overweldigend en zeer indrukwekkend. Elke dag was er wel een hoogtepunt en we kwamen ogen te kort. Ook Nepal is prachtig; minder hectisch en mooie natuur. Ook hier zeer bijzondere bezienswaardigheden zoals de koningssteden in Kathmandu. Heerlijk gegeten!

Rob P. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India & Nepal

Het weer in India & Nepal

33°C

Terug naar boven