Dieren

Dieren

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Ooit gehoord van de Big Six?

  We willen het allemaal tijdens een rondreis door Zuid-Afrika: de Big Five spotten. Kilometers en kilometers rijden we ervoor door het Krugerpark. Elke boom en drinkplaats speuren we af om ook maar een glimp op te vangen van een leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn.

  Lees meer

 • Olifanten in Etosha Nationaal Park, Namibië

  Iedereen houdt zijn adem in en we wachten, wachten en wachten…

  Lees meer

 • IJsland: handige info voor je op reis gaat

  Ga je binnenkort op reis naar IJsland of ben je geïnteresseerd in dit bijzondere eiland? Lees dan even verder. We hebben een aantal eigenaardigheden op een rij gezet.

  Lees meer

 • Dierenrijk Jordanië

  Jordanië is wereldwijd onder andere bekend vanwege haar gastvrije bevolking en de uit rotsen gehakte stad Petra.

  Lees meer

 • Beschermde dieren in Hoedspruit

  Als je verblijft in onze accommodatie aan de rand van het Kruger Park/Manyeleti in Zuid-Afrika, is een bezoek aan HESC een aanrader.

  Lees meer

 • Costa Rica, de ultieme natuurbestemming

  ‘Als je even stil blijft staan in Costa Rica, groeien er planten op je hoofd’, wordt soms gekscherend gezegd. De lokale bevolking is er zo met de natuur verweven dat het onderdeel is geworden van hun levens filosofie.

  Lees meer

 • Wiggle wiggle

  Als je op reis bent in Australië, dan kun je in de buurt van Melbourne iets heel bijzonders zien.

  Lees meer

 • Baie gezellig in de Zuid-Afrikaanse West-Kaap!

  Veel Zuid-Afrika reizen beginnen of eindigen in kaapstad . Een bruisende stad gelegen aan de voet van de beroemde tafelberg, omringd door prachtige natuur. vanuit kaapstad maken we een excursie via Kaap de Goede Hoop naar Stellenbosch, een stad te midden van uitgestrekte wijnvelden.

  Lees meer

 • Tortuguero nationaal park: Eieren zoeken na Pasen (Costa Rica)

  Volgens kenners het indrukwekkendste nationaal park van Costa Rica: Tortuguero aan de Caribische kust. het is er sprookjesachtig en ongerept en je draagt door je bezoek bij aan de bescherming van bedreigde schildpadden. pura vida!

  Lees meer

 • Met Ronald Giphart naar IJsland

  Drie deelnemers van de boekenweekschrijfwedstrijd - mede georganiseerd door Djoser - mochten mee op een literaire djoserreis naar ‘waanzinnig’ IJsland. auteur Ronald Giphart selecteerde de winnende verhalen en nam de winnaars mee op een 5-daagse reis naar het indrukwekkende eiland van gletsjers en vulkanen. Sara, Derk en Olga schreven hier een geheel eigen reisverhaal over.

  Lees meer