Dieren

Dieren

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • De beroemdste vogel van IJsland

    Iedereen die IJsland bezoekt in de zomer heeft altijd één grote wens en dat is het spotten van de beroemdste vogel van het eiland, De Lundy zoals de IJslanders hem noemen.

    Lees meer

  • 25000 dieren op 250 vierkante kilometer

    ‘Kijk, een leeuwenpaar!’ roept gids Shaniel, als we de Ngorongoro Conservation Area zijn binnenrijden. ‘Het is paartijd.’ Hij parkeert zijn Toyota Landcruiser op een strategische plek, zodat we door het open dak een goed uitzicht hebben op wat komen gaat.

    Lees meer

  • De hoogste vulkaan van Kaapverdië: Over het lavagruis naar 2829 meter

    Lucky huppelt naar boven op een vroege ochtend in november. De zon is net op en de mist hangt nog in de lucht. De wind is guur, de top ver. Op vier pootjes rent Lucky onbezorgd tussen de kleine stenen, terwijl hij ons aanmoedigt met zijn geblaf.

    Lees meer

  • De drie hoogtepunten van Namibië

    Een reis door Namibië kent vele verschillende hoogtepunten: dit bijzondere land in Zuidelijk Afrika heeft ontzettend veel te bieden. Met name de ruige natuur spreekt tot ieders verbeelding. Maar er zijn drie hoogtepunten die er voor iedereen uitspringen.

    Lees meer

  • Vijf bijzondere dieren van het Krugerpark

    Het Kruger nationaal park in Zuid-Afrika is de ideale safariplek. Je hebt hier een grote kans om de ‘big five’ te spotten: de leeuw, luipaard, olifant, buffel en de neushoorn. Maar er valt veel meer te zien. Zoals bijvoorbeeld honingdassen, cheeta’s en koedoes. In deze blog zetten we vijf onbekendere dieren in de spotlight.

    Lees meer

  • Wildlife op peninsula Valdés

    Helderblauw water vol vis en hoge kliffen, ver verwijderd van de beschaving: welkom op het schiereiland van Valdés. Hier zijn de antarctische wind en zee heer en meester.

    Lees meer

  • Madagaskar en de symboliek rondom de zebu

    Madagaskar en het Malagasy rund, ofwel de zebu, zijn onomstotelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een reis maakt naar het Achtste Continent speelt de zebu een grote rol van betekenis.

    Lees meer

  • De pure wildernis van Tortuguero

    In het noordoosten van Costa Rica ligt een ondoordringbaar moerasgebied vol leven.

    Lees meer

  • De nacht valt en de jungle komt tot leven in Uduwalawe

    De nacht valt en de jungle komt tot leven. Daar aan het einde van een weggetje waar we alleen met jeeps kunnen komen, rusten we in luxe tenten en zoeken we we verkoeling in één van de twee zwembaden. Het is nog maar acht uur ‘s avonds al voelt het alsof het midden in de nacht is, zo donker is het.

    Lees meer