Eten

Eten

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Malbecs proeven in Mendoza

    De stad Mendoza, gelegen aan de voet van de Andes op ongeveer duizend kilometer ten westen van Buenos Aires, is beslist geen suffige provincieplaats. Inclusief randgemeenten wonen er meer dan een miljoen mensen, de boomrijke straten hebben een keur aan winkels en per hoofd van de bevolking vind je er de meeste wetenschappers van Argentinië. Bovendien bevindt zich in een enorme halve cirkel rondom Mendoza de grootste wijnregio van Argentinië, met uitstrekte druivenakkers en tientallen, doorgaans grote, soms spectaculaire kelders - waarvan één met een Nederlandse signatuur.

    Lees meer

  • Culinair India

    In India ben je op culinair gebied aan het goede adres. De Indiase keuken staat bekend om de oneindige variatie aan ingrediënten, geuren, kleuren en smaken. Nergens is het eten zo veelzijdig!

    Lees meer

  • De smaak van Afrika in Kaapstad

    Aan eetgelegenheden geen gebrek in Kaapstad, maar een bezoek aan The Africa Cafe maakt je avond wel heel bijzonder.

    Lees meer

  • Inca Kola

    Als je rondreist in Peru moet je echt eens een Inca Kola proberen. Dit knalgele drankje is het nationale drankje én de trots van het land

    Lees meer

  • Sushi Dai, voor de beste sushi als ontbijt

    Bij de vismarkt Tsukiji vind je vele uitstekende sushirestaurants voor een onvergetelijk ontbijt.

    Lees meer

  • Spectaculair Santorini dat ook verrast met zijn unieke wijnen

    Twee jaar geleden werd het Griekse Santorini door de lezers van Travel + Leisure magazine niet alleen uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa, maar zelfs van de wereld. En volgens de BBC is dit zuidelijkste eiland van de Cycladen een van de twintig plekken die je tijdens je leven moet hebben bezocht.

    Lees meer

  • Eten in Vietnam

    Onze lokale agent Mr. Johnny uit Vietnam kent het land op zijn duimpje en weet precies waar je in de twee grootste Vietnamese steden Saigon en Hanoi moet zijn voor lekker eten. Zijn favorieten:

    Lees meer

  • De wijnen van Colorado

    Wijnen uit het reliëfrijke Colorado hebben niet alleen talrijke medailles gewonnen, maar zelfs bekende soorten uit Californië verslagen. De omstandigheden waaronder rond de Rocky Mountains wijnbouw plaatsvindt zijn bepaald bijzonder.

    Lees meer

  • Eten in Kaapstad

    Onze lokale agent Philip van der Walt uit Zuid-Afrika is een fijnproever en weet precies waar je moet zijn in Kaapstad voor een heerlijke maaltijd. Philip’s favorieten:

    Lees meer

  • Geniet van de traditionele keuken in Georgië

    Georgië staat bekend om zijn overheerlijke gerechten en traditionele wijnen. De wijnbouw heeft een eeuwenoude geschiedenis in Georgië.

    Lees meer