Steden

Steden

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Varanasi stad van het eeuwige leven

    Er is geen plek in India waar leven en dood met zoveel geuren en kleuren wordt gevierd als in Varanasi.In ’s werelds grootste bedevaartsoord komen jaarlijks miljoenen hindoes zich in de heilige Ganges reinigen van hun zondes. Op de crematieplekken langs de oever worden de lichamen van overledenen in de open lucht verbrand.Wie zijn as over Moeder Ganga strooit, bespaart zich reïncarnatie en gaat meteen door naar het Nirvana. Voor cultuur en kunstliefhebbers is de stad van de paleizen en de tempels een walhalla.

    Lees meer

  • Fietsen door Singapore

    Wat doe je als je maar één dag hebt om de metropool van Singapore te verkennen? Dan huur je een fiets!

    Lees meer

  • Trincomalee, een van de mooiste stranden van Sri Lanka

    Afgelopen zomer hebben wij met ons gezin een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een geweldig land. Alle elementen waar wij zo blij van worden, komen terug in deze reis; oude steden en tempels, bergen en prachtige nationaal parken en vriendelijke mensen.

    Lees meer

  • Het bijzondere werelderfgoed van Sucre

    Een wandeling door de witgekalkte koloniale stad Sucre is als een wandeling door de eeuwen heen, van de aankomst van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot de eerste Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1809. In 1991 werd het oude centrum van de stad uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

    Lees meer

  • Exotisch Stone Town: Dwalen door de eeuwenoude geschiedenis van Zanzibar

    Terwijl ik mijn weg zoek in een doolhof van smalle steegjes en excentrieke huizen, lijkt Afrika ver weg. Kunstige minaretten torenen hoog boven keurig wit geverfde huizen uit. Ik ruik de indringende geur van brandende wierook en sudderende kokosmelk.

    Lees meer

  • Biking in Bangkok

    ‘Wie wil er een helm op tijdens het fietsen?’ vraagt Im lachend aan de groep. Befaamd als fiets-natie lijkt het niemand noodzakelijk.

    Lees meer

  • Reisbegeleider bij Djoser: Over toeval gesproken

    Onze reisbegeleiders beleven onderweg vaak mooie avonturen. Ton maakte in India iets heel bijzonders mee.

    Lees meer

  • Reisbegeleider bij Djoser - Japans vermaak

    Veel van onze reisbegeleiders reizen al jaren de wereld over. Allemaal hebben ze mooie herinneringen. Jacky Lam neemt je mee naar Japan.

    Lees meer

  • Bekende bezienswaardigheden van Cambodja

    Het koninkrijk Cambodja is één van de snelste economische stijgers van Zuid-Oost Azië. Dit komt mede door de toename van het toerisme.

    Lees meer

  • Verken kleurrijk Kyoto op de fiets

    Kyoto is een stad die tot de verbeelding spreekt. De anderhalf miljoen inwoners tellende culturele hoofdstad van Japan is een veelzijdige bestemming.

    Lees meer