Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen kampeerreis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen 24 dagen kampeerreis

Overland door zuidelijk Afrika

Deze kampeerrondreis laat je de natuur van Zuidelijk Afrika beleven. De kampeerterreinen bevinden zich vaak ín de nationale parken zoals Sossusvlei, Etosha en Chobe. De safaritruck brengt ons ook naar de indrukwekkende Fish River Canyon. In Kaapstad kun je naar Robbeneiland, de Tafelberg en tal van andere historische plaatsen. We bezoeken ook de meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaap de Goede Hoop. In de Okavangodelta, de grootste binnenlandse delta ter wereld, maken we een boottocht. De machtige Victoriawatervallen zijn een spectaculair onderdeel van deze complete kampeerreis.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaaps Schiereiland en pinguïnkolonie Boulder's Beach - Simon's Town
 4. Simon's Town - Cederberg
 5. Cederberg - Oranjerivier
 6. Oranjerivier - Fish River Canyon
 7. Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
 8. Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei - Solitaire - Cha-re
 9. Cha-re - Kuiseb Canyon - Swakopmund
 10. Swakopmund
 11. Swakopmund - Cape Cross (pelsrobbenkolonie) - Spitzkoppe
 12. Spitzkoppe - Etosha nationaal park
 13. Etosha NP, gamedrives
 14. Etosha NP, gamedrives
 15. Etosha NP - Rundu
 16. Rundu - Maun
 17. Maun - Okavangodelta
 18. Okavangodelta, boottocht in een mokoro
 19. Okavangodelta - Maun
 20. Maun - Chobe nationaal park, boottocht
 21. Chobe NP - Victoriawatervallen
 22. Victoriawatervallen
 23. Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van Victoriawatervallen naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Geniet vanaf de Tafelberg van het uitzicht op Kaapstad

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 aankomst Kaapstad

Boten haven Victoria & Albert Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserNa aankomst in Kaapstad heb je de middag of namiddag (afhankelijk van het vluchtschema) tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is tegenwoordig een gezellig plein met marktkraampjes, waar hapjes uit de Kaaps-Maleise keuken aangeboden worden. Het is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij ligt de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen. Vanuit de oude haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vaart de boot naar Robbeneiland, waar Mandela lang gevangen zat.

Zicht op de Kaapstad vanaf de Tafelberg Zuid-Afrika DjoserDe beroemde Tafelberg en minder bekende Duivelspiek en Leeuwekop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dun deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.


Bezoek Kaap de Goede Hoop en Pinguïns Boulder's Beach

Dag 3 Kaapstad - excursie Kaaps Schiereiland en pinguïnkolonie Boulder's Beach - Simon's Town
Dag 4 Simon's Town - Cederberg

De volgende dag verlaten we Kaapstad en rijden we over het Kaaps schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het nabijgelegen plaatsje Boulder's Beach staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns.

Kaap de Goede Hoop Kaapstad Zuid-Afrika DjoserKaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op de meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het westen de Indische Oceaan en in het oosten de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien. We brengen de nacht door op een camping in het plaatsje Simon's Town. De volgende ochtend vroeg reizen we verder naar het noorden, naar Cederberg. Dit gebied geniet landelijke faam als een uitzonderlijk mooi wandelgebied en wordt nog niet overmatig bezocht. De regio is met name bekend om zijn wilde bloemen en bijzondere rotsformaties. Deelname aan een wijnproeferij (optioneel) behoort hier tot de mogelijkheden.


Prachtige vergezichten bij Fish River Canyon

Dag 5 Cederberg - Oranjerivier (Namibië)
Dag 6 Oranjerivier - Fish River Canyon nationaal park

Op weg naar Oranjerivier wordt het landschap leger en leger naarmate we verder Namaqualand doordringen. Onderweg passeren we kleine ingeslapen stadjes. Het landschap wordt weer wat groener als we in de buurt komen van de brede Oranjerivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië. De oevers worden benut voor de verbouw van allerlei gewassen, waaronder katoen. In de loop van de middag bereiken we Oranjerivier, waar we kamperen aan de oevers van de rivier. Hier heb je gelegenheid om de omgeving te verkennen of even te ontspannen. Liefhebbers kunnen er een kano huren om de rivier af te zakken.

Fish River Canyon mensen genieten van uitzicht Namibië DjoserWe staan vroeg op om naar de grens met Namibië aan de overkant van de rivier te rijden. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. In het gelijknamige nationale park kamperen we op een schaduwrijke plek ten noorden van de canyon, waarvandaan we de omgeving verkennen. Als je goed oplet zie je hier al het eerste schaarse wild. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.


Bewonder de surrealistische omgeving van de Sossusvlei & Deadvlei

Dag 7 Fish River Canyon NP - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 8 Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei - Solitaire - Cha-re

Hoe verder we naar het noorden rijden hoe desolater het wordt. Ook de goede asfaltwegen laten we vandaag achter ons. Einddoel van onze inspannende en stoffige tocht is een campsite nabij het plaatsje Sesriem. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon, welke is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

Deadvlei in Sossusvlei Namibië Djoser De volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de in de omgeving liggende indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door s werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Na een stop in Solitaire overnachten we in de woestijn nabij Cha-re.


Wandel langs de koloniale huizen van Swakopmund

Dag 9 Cha-re - Kuiseb Canyon - Swakopmund
Dag 10 Swakopmund

Koloniaal huis Swakopmund Namibië DjoserDoor de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we naar het aan de kust gelegen Swakopmund. Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats, is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een eenvoudige backpackerslodge. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat er de mogelijkheid om een dolfijncruise te maken.


Bekijk eeuwenoude rotstekeningen bij Spitzkoppe

Dag 11 Swakopmund - Cape Cross (pelsrobbenkolonie) - Spitzkoppe
Dag 12 Spitzkoppe - Etosha nationaal park

Pelsrob Cape Cross kijkt in camera Namibië DjoserEen kaarsrechte weg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Daarna laten we de civilisatie weer achter ons en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika, de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button.

Rotsboog Spitzkoppe Namibië DjoserIn de omgeving van Spitzkoppe zijn verschillende rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een mooie wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage. Als er nog tijd is, maak dan zeker een wandeling door deze surrealistische omgeving, die in 1968 het decor was van de film '2001: A Space Odyssey'. Spitzkoppe staat het meest bekend om z'n natuurlijke rotsbogen 'Rock Arch' en 'Rock Bridge', dus sla deze zeker niet over. 's Avonds kamperen we in het nationaal park, zodat je kunt genieten van alle prachtige vergezichten.

De volgende dag rijden we verder naar het beroemde Etosha nationaal park.


Wild spotten in Etosha nationaal park

Dag 13 Etosha NP, gamedrives
Dag 14 Etosha NP, gamedrives

Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings.

Etosha Park Namibie DjoserDe naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Met wat geluk spot je de hele Big Five. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats die 's nachts verlicht is. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen. 


We slaan onze tenten op langs de Okavango-rivier

Dag 15 Etosha NP - Rundu
Dag 16 Rundu - Maun (Botswana)

Nijlpaard Okavangorivier Namibië DjoserVan Etosha rijden we via Grootfontijn richting Rundu. Verder noordwaarts laten we de droge woestijn achter ons en bereiken we de vruchtbare Caprivi-regio. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. In de buurt van Bangani zien we voor het eerst de Okavango-rivier. Het plaatsje zelf is niet groot. De uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. Ergens aan de rustige oevers van de Okavango slaan we onze tenten op. In de middag kun je een facultatieve boottocht maken op de rivier. Een facultatieve gamedrive in het Mahango nationaal park behoort ook tot de mogelijkheden. Het is hier overigens de plek om mooi houtsnijwerk of leuke gebruiksvoorwerpen te kopen van de San, de Bosjesmannen.

De volgende ochtend gaan we op weg naar Botswana.


Beleef de Okavangodelta vanuit de 'mokoro'

Dag 17 Maun - Okavangodelta
Dag 18 Okavangodelta, boottocht in een mokoro
Dag 19 Okavangodelta - Maun

Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waar aan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations, banken en forexbureau’s gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons verblijf in de delta.

Okavangodelta Botswana DjoserDe Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen. Deze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te bomen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden. Onderweg leggen we aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. 's Avonds gaan we wildkamperen op één van de vele eilandjes, waar we genieten van de mooie zonsondergang.

Na terugkeer naar Maun kun je hier 's middags nog een kijkje nemen of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta. Daarna rijden we in enkele uren naar een campsite in de buurt van het plaatsje Gweta. Hier kun je kennis maken met een ruraal dorp in Botswana waar het moderne leven van alle dag hand in hand gaat met eeuwenoude Afrikaanse tradities.


Chobe nationaal park en de adembenemende Victoriawatervallen

Dag 20 Maun - Chobe nationaal park, gamecruise
Dag 21 Chobe NP - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 22 Victoriawatervallen
Dag 23 Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Over een kaarsrechte asfaltweg rijden we naar het kruispunt bij Nata, van waaruit we afslaan en noordwaarts rijden naar het Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. In het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. In het Chobe nationaal park maken we een mooie boottocht op de rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

Victoriawatervallen Zimbabwe DjoserIn een uurtje rijden we vanuit Chobe nationaal park naar het grensplaatsje Kazungula. We steken hier per ferry de Zambezi over en rijden het buurland Zimbabwe binnen. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats aan de Zambezi al van ver waarnemen. We overnachten hier in tenten waar bedden in zijn geplaatst. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya: 'de rook die dondert'.

Vanaf de luchthaven stappen we op de vlucht naar Johannesburg, vanuit waar we terugvliegen naar Amsterdam.


Van Victoriawatervallen naar Kaapstad

Chobe nationaal park en de adembenemende Victoriawatervallen

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg - vlucht naar Victoriawatervallen
Dag 3 Victoriawatervallen
Dag 4 Victoriawatervallen - Chobe nationaal park, gamecruise
Dag 5 Chobe NP - Maun

Victoriawatervallen Zimbabwe DjoserNa aankomst in Johannesburg zal een vlucht van luchtvaartmaatschappij Nationwide ons van Johannesburg naar Vic Falls brengen. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats aan de Zambezi al van ver waarnemen. We overnachten hier in tenten waar bedden in zijn geplaatst. ‘s Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'.

’s Middags arriveren we bij het Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geographic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. In het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

In het Chobe nationaal park maken we een mooie boottocht op de gelijknamige rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

Beleef de Okavangodelta vanuit een mokoro

Dag 6 Maun - Okavangodelta
Dag 7 Okavangodelta, boottocht in een mokoro

Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waaraan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations, banken en forexbureau’s gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons verblijf in de delta.

Okavangodelta Botswana DjoserDe Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied, dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen. Deze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te bomen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden. Onderweg leggen we aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. 's Avonds gaan we wildkamperen op één van de vele eilandjes, waar we genieten van de mooie zonsondergang. Na terugkeer naar Maun kun je hier 's middags nog een kijkje nemen of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta.


Wild spotten in Etosha nationaal park

Dag 8 Okavangodelta - Maun
Dag 9 Maun - Rundu
Dag 10 Rundu - Etosha nationaal park
Dag 11 Etosha NP, gamedrives
Dag 12 Etosha NP, gamedrives

Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings.

Etosha Park Namibie DjoserDe naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Met wat geluk spot je de hele Big Five. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats, die 's nachts verlicht is. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

Bekijk eeuwenoude rotstekeningen bij Spitzkoppe

Dag 13 Etosha NP - Spitzkoppe
Dag 14 Spitzkoppe - Cape Cross (pelsrobbenkolonie) - Swakopmund

Rotsboog Spitzkoppe Namibië DjoserIn de omgeving van Spitzkoppe zijn verschillende rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een mooie wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage. Als er nog tijd is, maak dan zeker een wandeling door deze surrealistische omgeving, die in 1968 het decor was van de film '2001: A Space Odyssey'. Spitzkoppe staat het meest bekend om z'n natuurlijke rotsbogen 'Rock Arch' en 'Rock Bridge', dus sla deze zeker niet over. 's Avonds kamperen we in het nationaal park, zodat je kunt genieten van alle prachtige vergezichten.

Pelsrob Cape Cross kijkt in camera Namibië DjoserTijdens de rit naar Swakopmund, stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. We rijden verder langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika, de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' naar Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.

Wandel langs de koloniale huizen van Swakopmund

Dag 15 Swakopmund
Dag 16 Swakopmund - Kuiseb Canyon - Cha-re

Hoewel SwakopmundKoloniaal huis Swakopmund Namibië Djoser door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een eenvoudige backpackerslodge. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

Ook heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat de mogelijkheid dolfijncruise te maken.


Bewonder de surrealistische omgeving van de Sossusvlei & Deadvlei

Dag 17 Cha-re - Solitaire - Sossusvlei & Deadvlei - Sesriem
Dag 18 Sesriem - Fish River Canyon


Deadvlei in Sossusvlei Namibië Djoser Op dag 17 is het einddoel van onze inspannende tocht de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We bereiken deze vlei via het plaatsje Sesriem. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon, welk is ontstaan, doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel. De pan van de Sossusvlei wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.


Prachtige vergezichten bij Fish River Canyon

Dag 19 Fish River Canyon - Oranjerivier
Dag 20 Oranjerivier - Cederberg

Fish River Canyon NamibieOns reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. In het gelijknamige nationale park kamperen we op een schaduwrijke plek ten noorden van de canyon, waarvandaan we de omgeving verkennen. Als je goed oplet zie je hier nog het laatste schaarse wild. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan. De Oranjerivier, is de rivier die de grens vormt tussen Namibië en Zuid-Afrika. De oevers worden benut voor de verbouw van allerlei gewassen, waaronder katoen. 's Middags kamperen we aan de oevers van de rivier en heb je gelegenheid om de omgeving te verkennen. Liefhebbers kunnen dan een kano huren om de rivier af te zakken.

Bezoek Kaap de Goede Hoop en Pinguïns Boulder's Beach

Dag 21 Cederberg - excursie Kaaps Schiereiland en pinguïnkolonie Boulder's Beach - Simon's Town
Dag 22 Simon's Town - Kaapstad

Kaap de Goede Hoop Kaapstad Zuid-Afrika DjoserDe volgende ochtend reizen we verder naar Cederberg. Dit gebied geniet landelijke faam als een uitzonderlijk mooi wandelgebied en wordt nog niet overmatig bezocht. Bekend zijn ook de grillige zandstenen rotsformaties alsmede de cederbomen en de rooibosthee. Ook staat de regio bekend om zijn flora en fauna en bijzondere rotsformaties. Deelname aan een wijnproeferij (optioneel) behoort hier tot de mogelijkheden. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het zuiden, naar het Kaaps Schiereiland. Van daaruit wandelen we naar Kaap de Goede Hoop. We overnachten in het schilderachtige plaatsje Simon's Town, dat bekend staat om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns in het nabijgelegen plaatsje Boulder's Beach. De volgende dag rijden we verder naar het eindpunt van onze reis.

Geniet vanaf de Tafelberg van het uitzicht op Kaapstad

Dag 23 Kaapstad - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Zicht op de Kaapstad vanaf de Tafelberg Zuid-Afrika DjoserHet einde van de reis is in zicht. Na aankomst in Kaapstad heb je de middag tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is tegenwoordig een gezellig plein met marktkraampjes, waar hapjes uit de Kaaps-Maleise keuken aangeboden worden. Het is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij ligt de Compagniestuin en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode.

Boten haven Victoria & Albert Waterfront Kaapstad Zuid-Afrika DjoserIn de haven vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen. Vanuit de oude haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vaart de boot naar het Robbeneiland, waar Mandela lang gevangen zat. De beroemde Tafelberg en minder bekende Duivelspiek en Leeuwekop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking. Vanuit Kaapstad vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 


Op weg met Djoser
Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de hotels en campings natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. De meereizende locale crew heeft altijd wel ideeën en biedt ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de crew je handige tips geven. Houd er wel rekening mee dat er zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 dec - 04 jan

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

01 jan - 24 jan
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

27 feb - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

19 mrt - 11 apr
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

09 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

29 apr - 22 mei
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

25 jul - 17 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

15 aug - 07 sep
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

26 sep - 19 okt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

21 okt - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

11 nov - 04 dec
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

16 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2024

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

17 feb - 11 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

09 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

13 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

04 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Regionale vlucht Victoriawatervallen - Johannesburg (of vv)
 • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen t.w.v. € 495,-
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek pinguïnkolonie Boulder's Beach
 • Bezoek pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Gamedrives met truck in Etosha nationaal park
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • 'Gamecruise' op de Chobe-rivier

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, en ook zonder de vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 175,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad en/of Victoriawatervallen bij te boeken. In Kaapstad verblijf je vooraf of na afloop van je reis (wanneer je de reis in omgekeerde volgorde maakt) in een in het historische hart van de stad gelegen accommodatie. Het beroemde Greenmarket plein, de Compagnie tuinen en het Capetown kasteel liggen op loopafstand. De prijs is € 60,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 120,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Victoriawatervallen is de prijs € 58,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 90,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak en eventueel een kussentje; ook voor comfortabele slaapmatjes wordt gezorgd.

De kampeerterreinen liggen op de mooiste plekken midden in de natuur. Soms kan je wild bij een aangrenzende drinkwaterplaats van dichtbij gadeslaan. De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen zijn van goede kwaliteit. Goed geoutilleerde toiletgebouwen voorzien van wasbakken, toiletten en douches. Sommige kampeerterreinen hebben een zwembad voor een verkoelende duik. Bij de receptie is vaak een kleine kampwinkel of bar waar je een drankje kunt kopen. De enige plek waar je wat comfort moet inleveren is in de Okavangodelta. Hier zijn de voorzieningen beperkt, maar dat wordt gecompenseerd door het natuurschoon. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

We overnachten in Kaapstad en in Swakopmund in een centraal gelegen guesthouses of kleinschalige lodges. Hier zijn de kamers voorzien van eigen sanitair. Bij de Victoriawatervallen slaap je in een tent welke is voorzien van een stretcher, een comfortabele matras en fris beddengoed. 

Bekijk de reviews op Tripadvisor

Kaapstad Ahanti Guesthouse
Fish River Canyon Canyon Roadhouse
Sesriem Sossus Oasis Camp
Swakopmund Amanpuri
Etosha nationaal park NWR Okaukuejo
Maun Sitatunga Camp
Chobe nationaal park (Kasane) Thebe River Safaris
Victoriawatervallen Shearwater Village

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 175,-.

 • Balkon Cape Diamond Hotel Kaapstad Zuid-Afrika Djoser

  We overnachten in Kaapstad in een centraal gelegen hotel

 • Restaurant Cape Diamond Hotel Kaapstad Zuid-Afrka Djoser
 • Groep toeristen camping Zuid-Afrika Djoser

  Een meerezeinde kok bereid, met hulp van de deelnemers, de maaltijden

 • Tenten Highlanders campsite Cederberg Zuid-Afrika Djoser
 • Terras Highlanders campsite Cederberg Zuid-Afrika Djoser

  In Cederberg overnachten we tussen de wijnranken en kan er een glaasje lokale wijn worden geproefd

 • Voorzijde Canyon Roadhouse Fish River Canyon Namibië Djoser
 • Zwembad Canyon Roadhouse Fish River Canyon Namibië Djoser

  Sommige campsites hebben een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen

 • Opzetten tent en truck Namibië Djoser

  We overnachten in canvas tenten die makkelijk zelf op te zetten zijn

 • Zwembad Sossus Oasis Camp Namibië Djoser
 • Badkamer Sossus Oasis Sesriem Namibië Djoser

  De campsites hebben mooie schone badkamers

 • Campsite camping Sossus Oasis Sesriem Namibië Djoser

  Onze kampeerplaatsen liggen op de mooiste plekken

 • Kamer Adventure Village Namibië Djoser

  Vanuit ons hostel in Swakopmund kun je te voet het koloniale plaatsje ontdekken

 • Tent Etosha Village camp Namibië Djoser
 • Badkamer Etosha Village Namibië Djoser
 • Braaiplek Etosha Village Namibië Djoser

  Veel campings hebben een plek waar je gebruik kunt maken van de braai

 • Campsite Sitatunga Camp Maun Namibië Djoser
 • Bar Sitatunga Camp Namibië Djoser
 • Tent met bedden Shearwater Explorers Village Camp Vic Falls Zimbabwe Djoser

  Bij de Victoriawatervallen slapen we in een tent met een comfortabel bed

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Kaapstad

  Vertrek

  21:30

  Aankomst

  11:05*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Victoria Falls - Johannesburg

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Frankfurt

  Vertrek

  19:40

  Aankomst

  05:30*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:15

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in zuidelijk Afrika een uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, en ook zonder de vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor onze kampeerreizen in Afrika maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het westen van Namibië tref je geen asfalt aan. Hierdoor kunnen reisdagen langer zijn en kan een lekke band ook weleens voorkomen.

In de grote steden als Kaapstad en Swakopmund kun je je eigen tijd indelen. Deze plaatsen zijn prima lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen. Het traject Victoriawatervallen - Johannesburg (en vice versa) wordt uitgevoerd door British Airways.

 • Vliegtuig Lufthansa
 • Truck Sossusvlei Namibië Djoser

  We reizen met een goed uitgeruste truck, waarmee we ook gamedrives doen in de parken

 • Truck picknick langs de weg Namibië Djoser

  De lekkerste lunch, is de zelfgemaakte picknick onder een boom langs de weg

 • Boottocht Okavangodelta Botswana Djoser

  We verkennen de Okavango per boot om op zoek te gaan naar wild langs en op de rivier

 • Jeepsafari Etosha NP Namibië Djoser

  In Etosha kun je optioneel een jeepsafari doen

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Regionale vlucht Victoriawatervallen - Johannesburg (of vv)
 • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen t.w.v. € 495,-
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek pinguïnkolonie Boulder's Beach
 • Bezoek pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Gamedrives met truck in Etosha nationaal park
 • Excursie met mokoro's in de Okavangodelta inclusief lunch
 • 'Gamecruise' op de Chobe-rivier

Excursies

Leeuwen zebra's Etosha NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over een lokale markt op zoek naar leuke Afrikaanse souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, wandelt door de mooie omgevingen of zit graag bij de tent met een goed boek. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. We volgen de mooie Chapman's Peak Drive en stoppen bij Kaap de Goede Hoop (nationaal park) en de pinguïnkolonie bij Boulder's beach bij Simon's Town.
 • Vanuit onze campsite rijden we het nationale park Fish River Canyon in om de canyon vanuit een aantal uitzichtpunten te bekijken.
 • We bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei in Namib-Naukluft nationaal park. (vervoer per 4x4 nog ter plekke te betalen, ongeveer €12,-)
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
 • Etosha nationaal park, we maken met onze eigen safaritrucks twee 'gamedrives' per dag om het wild te observeren/fotograferen.
 • Excursie in de Okavangodelta, we rijden met jeeps diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet onder leiding van een gids op zoek naar wild.
 • We maken een boottocht op de Chobe-rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.


Ter plaatse zijn er nog meer interessante optionele excursies mogelijkheden.
 

 • In Lambertsbaai bezoeken we een indrukwekkende Jan-van-Gentenkolonie op Bird Island.
 • In de omgeving van Spitzkoppe bezoeken we de gravures van Bosjesmannen. Een wandeling naar de natuurlijke rotsbogen 'Rock Arch' en 'Rock Bridge', is een aanrader.
 • De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk te voet vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.
 • Swakopmund, boottocht op zee waarbij dolfijnen, robben en pelikanen kunnen worden waargenomen. Deze excursie kan bij boeking al worden gereserveerd. Zie voor meer details het kader hieronder.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Walvisbaai - dolfijnentocht
  Walvisbaai - dolfijnentocht

  Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen 4,5 uur durende boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

  Prijs € 70,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single-entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen $30,- per persoon. Indien de vlucht aankomt of vertrekt vanuit Livingstone (Zambia), dan kost het visum $50,-.
 • Voor Botswana geldt een toeristenbelasting van $30,- per persoon. Betalingen worden gedaan aan de grens. Er kan betaald worden met pinpas, creditcard of contant.
 • Het Ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid-Afrika en Namibië hebben de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de pula. In Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen mogelijk in de grote steden van Zuid-Afrika en Namibië.
Contant: dollars/euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van €48,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Drie maaltijden per dag zijn tijdens de safari/ kampeerovernachtingen bij de prijs inbegrepen.

Een meereizende kamphulp (een zgn. campcourier) draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt, enkele keren, tijdens de safari een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck.

Tijdens de overnachtingen in Kaapstad, Swakopmund en bij de Victoriawatervallen is het ontbijt inclusief, maar zijn de andere maaltijden niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten.

Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In Zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, 'relish' genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants, in de hotels en lodges en restaurants in de wildparken waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants.

De bekendste lokale snack in Zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezouten, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad en/of Victoriawatervallen bij te boeken. In Kaapstad verblijf je vooraf of na afloop van je reis (wanneer je de reis in omgekeerde volgorde maakt) in een in het historische hart van de stad gelegen accommodatie. Het beroemde Greenmarket plein, de Compagnie tuinen en het Capetown kasteel liggen op loopafstand. De prijs is € 60,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 120,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Victoriawatervallen is de prijs € 58,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 90,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het gehele jaar kun je prima rondreizen door Zuidelijk Afrika. In het algemeen is het zo dat de seizoenen tegengesteld zijn aan de Nederlandse, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Zuid-Afrika en Namibië. Juli is de koudste maand, januari de warmste. Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°. In de ochtend en avond kan het echter flink afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak aan te raden zijn. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur zo'n tien graden hoger. In Botswana valt het regenseizoen in de periode tussen november en maart. In Zuid-Afrika en Namibië schijnt in deze periode dan juist volop de zon!
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden. Er wordt van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we tussen Kaapstad en de Victoriawatervallen ?

Over land reizen we met moderne, speciaal uitgeruste safaritrucks. Deze goed onderhouden trucks bieden je uitstekend zicht op het wild. Om ons reistijd te besparen, overbruggen we bovendien het traject tussen de Victoriawatervallen en Johannesburg met een korte vlucht uitgevoerd door British Airways. Indien je de reis zonder de internationale vluchten (het landarrangement) hebt geboekt dan dien je zelf voor het vervoer tussen Johannesburg en Victoriawatervallen te zorgen.

Hoe lang zijn de reisdagen tijdens deze reis?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Waar overnachten we?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent te boeken?

Als ik een verlenging van het hotel boek, is dan ook de transfer van of naar de luchthaven inbegrepen?

Wie begeleidt de reis?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Welke entreegelden en excursies zijn bij de reissom inbegrepen?

Is de vlucht Johannesburg - Victoriawatervallen of andersom inbegrepen in de reissom?

Wat zijn de bijkomende kosten voor excursies?

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

Wat moet ik meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Zijn er verplichte vaccinaties voor deze landen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Zuidelijk Afrika?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Is er de mogelijkheid om tijdens het verblijf in Kaapstad het Robbeneiland te bezoeken?

Welke regels m.b.t. reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Ik heb een hele fijne reis gehad. Met Djoser reizen is het een super manier om toch in een groep en met begeleiding de landen te ontdekken. Dit was mijn eerste reis alleen en het is mij zeer goed bevallen. Alles was goed geregeld. Het eten, het vervoer, de overnachtingen, En de reisbegeleider. Top.

  9,0

  9,0
 • Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerervaring hebt is tent opzetten en afbreken zwaar elke dag. Maar is het dubbel en dwars waard. Hoogtepunt voor mij persoonlijk was toch wel Sossusvlei met zijn dune 45 en deadvlei. Okavangdelta had voor mij nacht korter gemogen.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeerplekken met goede faciliteiten in uitgestrekte natuurgebieden. Afwisselend en avontuurlijk; het tempo ligt hoog, maar daardoor zie en beleef je veel. Een aanrader voor wie zuidelijk Afrika wil verkennen.

  9,0

  9,0
 • We hebben de reis in de omgekeerde richting gedaan (van Victoria Falls tot Kaapstad dus). Je leest telkens dat andersom leuker is, maar laat dat je niet tegenhouden. Er zijn zoveel hoogtepunten, dat de volgorde niet uitmaakt! Namibië was voor mij persoonlijk de topper!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Excursie Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach inbegrepen
 • Maaltijden en entreegelden t.w.v. €495,- inbegrepen
 • Entreegelden nationale parken inclusief
 • Okavangodelta tour (met overnachting) inclusief
 • Boottocht Chobe-rivier inclusief
 • Combinatie van kampeer- en hotelovernachtingen
 • Goed uitgeruste safaritrucks
 • Vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of v.v.) inbegrepen
 • Meereizende kok voor inkopen en bereiden maaltijden

Klantwaardering

8,6

Ik heb een hele fijne reis gehad. Met Djoser reizen is het e...
Ik heb een hele fijne reis gehad. Met Djoser reizen is het een super manier om toch in een groep en met begeleiding de landen te ontdekken. Dit was mijn eerste reis alleen en het is mij zeer goed bevallen. Alles was goed geregeld. Het eten, het vervoer, de overnachtingen, En de reisbegeleider. Top.

Nikki L. - 9,0
Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerer...
Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerervaring hebt is tent opzetten en afbreken zwaar elke dag. Maar is het dubbel en dwars waard. Hoogtepunt voor mij persoonlijk was toch wel Sossusvlei met zijn dune 45 en deadvlei. Okavangdelta had voor mij nacht korter gemogen.

Petra - 8,0
Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeer...
Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeerplekken met goede faciliteiten in uitgestrekte natuurgebieden. Afwisselend en avontuurlijk; het tempo ligt hoog, maar daardoor zie en beleef je veel. Een aanrader voor wie zuidelijk Afrika wil verkennen.

Marc L. - 9,0

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

21°C

Terug naar boven