Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen kampeerreis

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen 24 dagen kampeerreis

Deze avontuurlijke kampeerrondreis beleef je midden in de natuur van Zuidelijk Afrika. De kampeerterreinen bevinden zich vaak ín de nationale parken zoals Sossusvlei, Etosha en Chobe. De safaritruck brengt ons ook naar de indrukwekkende Fish River Canyon. In Kaapstad kun je Robbeneiland bezichtigen, de tafelberg en tal van andere historische plaatsen bezoeken. We bezoeken ook het meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaap de Goede Hoop. In de Okavangodelta, de grootste binnenlandse delta ter wereld, maken we een avontuurlijke boottocht. De machtige Victoriawatervallen zijn een spectaculair onderdeel van deze complete kampeerrondreis.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaaps Schiereiland en pinguïnkolonie Boulders Beach - Simon's Town
 4. Simon's Town - Cederberg
 5. Cederberg - Oranjerivier
 6. Oranjerivier - Fish River Canyon
 7. Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
 8. Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei
 9. Sesriem - Solitaire - Swakopmund
 10. Swakopmund
 11. Swakopmund - robbenkolonie Cape Cross - Twyfelfontein
 12. Twyfelfontein - Etosha nationaal park
 13. Etosha NP, gamedrives
 14. Etosha NP, gamedrives
 15. Etosha NP - Rundu
 16. Rundu - Maun
 17. Maun - Okavangodelta
 18. Okavangodelta, boottocht in een mokoro
 19. Okavangodelta - Maun
 20. Maun - Chobe nationaal park, boottocht
 21. Chobe NP - Victoriawatervallen
 22. Victoriawatervallen
 23. Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van Victoriawatervallen naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen

Kaapstad

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 aankomst in Kaapstad

Kaapstad Waterfront Zuid-AfrikaNa aankomst in Kaapstad heb je de middag of namiddag (afhankelijk van het vluchtschema) tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is tegenwoordig een gezellig plein met marktkraampjes, waar hapjes uit de Kaaps-Maleise keuken aangeboden worden. Het is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagnies-tuinen en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode.

In de haven vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen. Vanuit de oude haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vaart de boot naar het Robbeneiland, waar Mandela lang gevangen zat.

Kaapstad uitzicht Zuid-Afrika DjoserDe beroemde Tafelberg en minder bekende Duivelspiek en Leeuwekop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dun deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking.

Kaaps schiereiland,  Cederberg

Dag 3 Kaapstad - excursie Kaaps schiereiland en pinguïnkolonie Boulders Beach - Simon's Town
Dag 4 Simon's Town - Cederberg

De volgende dag verlaten we Kaapstad en rijden we over het Kaaps schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het nabijgelegen plaatsje Boulders Beach staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns.

Kaap de goede hoop Zuid-Afrika DjoserKaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het westen de Indische Oceaan en in het oosten de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien. We brengen de nacht door op een camping in het plaatsje Simon's Town.

Vroeg in de volgende ochtend reizen we verder naar het noorden, naar Cederberg. Dit gebied geniet landelijke faam als een uitzonderlijk mooi wandelgebied en wordt nog niet overmatig bezocht. De regio is met name bekend om zijn wilde bloemen en bijzondere rotsformaties. Deelname aan een wijnproeferij (optioneel) behoort hier tot de mogelijkheden.

Oranjerivier, Fish River Canyon

Dag 5 Cederberg - Oranjerivier (Namibië)
Dag 6 Oranjerivier - Fish River Canyon

Op weg naar Oranjerivier wordt het landschap leger en leger naarmate we verder Namaqualand doordringen. Onderweg passeren we kleine ingeslapen stadjes. Het landschap wordt weer wat groener als we in de buurt komen van de brede Oranjerivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië. De oevers worden benut voor de verbouw van allerlei gewassen, waaronder katoen.

In de loop van de middag bereiken we de Oranjerivier, waar we kamperen aan de oevers van de rivier. Hier heb je gelegenheid om de omgeving te verkennen of even te ontspannen. Liefhebbers kunnen er een kano huren om de rivier af te zakken.

Fish River Canyon Namibië DjoserWe staan vroeg op om naar de grens met Namibië aan de overkant van de rivier te rijden. Ons reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. In het gelijknamige nationale park kamperen we op een schaduwrijke plek ten noorden van de canyon, waarvandaan we de omgeving verkennen. Als je goed oplet zie je hier al het eerste schaarse wild. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.

Sossusvlei

Dag 7 Fish River Canyon - Sesriem (Sossusvlei)
Dag 8 Sesriem, Sossusvlei & Deadvlei

Hoe verder we naar het noorden rijden hoe desolater het wordt. Ook de goede asfaltwegen laten we vandaag achter ons. Einddoel van onze inspannende en stoffige tocht vandaag is een campsite nabij het plaatsje Sesriem. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer van onze campsite. Hij is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

Sossusvlei Namibie DjoserDe volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de in de omgeving liggende indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door s werelds hoogste zandduinen Play button. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. We overnachten op een campsite nabij Solitaire.

Swakopmund

Dag 9 Sesriem - Swakopmund
Dag 10 Swakopmund

Swakopmund Namibië DjoserDoor de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we naar het aan de kust gelegen Swakopmund. Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers.

Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer.

We overnachten hier in een eenvoudige backpackerslodge. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat een mogelijkheid om een dolfijncruise te maken.

Cape Cross, Brandberg en Twyfelfontein

Dag 11 Swakopmund - robbenkolonie Cape Cross - Twyfelfontein
Dag 12 Twyfelfontein - Etosha

Een kaarsrechte weg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Dan hebben we de civilisatie weer achter ons gelaten en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika, de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.

We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button.

Zeeleeuw Cape Cross Namibië DjoserIn de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage.

Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. 's Avonds kamperen we aan een droge rivierbedding. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten.

De volgende dag rijden we verder naar het beroemde Etosha nationaal park.

Etosha nationaal park

Dag 13 Etosha nationaal park, gamedrives
Dag 14 Etosha NP, gamedrives

Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings.

Etosha Park Namibie DjoserDe naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Met wat geluk spot je de hele Big Five. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala.

Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats die 's nachts verlicht is. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen. 

Bangani

Dag 15 Etosha NP - Rundu
Dag 16 Rundu - Maun (Botswana)

Van Etosha rijden we via Grootfontijn richting Rundu. Verder noordwaarts laten we de droge woestijn achter ons en bereiken we de vruchtbare Capriviregio. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes.

In de buurt van Bangani zullen we voor het eerst de Okavango-rivier zien. Het plaatsje zelf is niet groot. De uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. Ergens aan de rustige oevers van de Okavango slaan we onze tenten op.

In de middag kun je een facultatieve boottocht maken op de rivier. Een facultatieve gamedrive in het Mahango nationaal park behoort ook tot de mogelijkheden. Het is hier overigens de plek om mooi houtsnijwerk of leuke gebruiksvoorwerpen te kopen van de San, de Bosjesmannen.

De volgende ochtend gaan we op weg naar Botswana.

Okavangodelta

Dag 17 Maun - Okavangodelta
Dag 18 Okavangodelta, boottocht in een mokoro
Dag 19 Okavangodelta - Maun

Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waar aan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations, banken en forexbureau’s gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons verblijf in de delta.

Okavangodelta Botswana DjoserDe Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied dat we zullen verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen. Deze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te bomen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden.

Onderweg leggen we aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. 's Avonds gaan we wildkamperen op één van de vele eilandjes, waar we genieten van de mooie zonsondergang.

Na terugkeer naar Maun kun je hier 's middags nog een kijkje nemen of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta. Indien je reis start in Kaapstad rijden we daarna in enkele uren naar een campsite in de buurt van het plaatsje Gweta. Hier kun je kennis maken met een ruraal dorp in Botswana waar het moderne leven van alle dag hand in hand gaat met eeuwenoude Afrikaanse tradities. Start je reis bij de Victoria watervallen dan overnacht je op een kampeerterrein in Maun.

Chobe nationaal park, Victoriawatervallen

Dag 20 Maun - Chobe nationaal park, boottocht
Dag 21 Chobe NP - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 22 Victoriawatervallen
Dag 23 Victoriawatervallen - vlucht naar Johannesburg - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Over een kaarsrechte asfaltweg rijden we naar het kruispunt bij Nata, van waaruit we afslaan en noordwaarts rijden naar het Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam.

Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. In het Chobe nationaal park maken we een mooie boottocht op de rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

In een uurtje rijden we vanuit Chobe nationaal park naar het grensplaatsje Kazungula. We steken hier per ferry de Zambezi over en rijden het buurland Zimbabwe binnen. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg.

Victoria watervallen Zimbabwe Zambia DjoserDe opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats aan de Zambezi al van ver waarnemen. We overnachten hier in tenten waar bedden in zijn geplaatst.

's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya: 'de rook die dondert'.

Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Vanaf de luchthaven stappen we op de vlucht naar Johannesburg, vanuit waar we terugvliegen naar Amsterdam.


Van Victoriawatervallen naar Kaapstad

Victoriawatervallen

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg - Victoriawatervallen
Dag 3 Victoriawatervallen

Na aankomst in Johannesburg zal een vlucht van luchtvaartmaatschappij Nationwide ons van Johannesburg naar de Victoriawatervallen brengen. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats aan de Zambezi al van ver waarnemen. We overnachten hier in tenten waar bedden in zijn geplaatst.

Victoria watervallen Zimbabwe Zambia Djoser‘s Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'.

Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Chobe nationaal park

Dag 4 Victoriawatervallen - Chobe nationaal park
Dag 5 Chobe NP - Maun

’s Middags arriveren we bij het Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geographic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

In het Chobe nationaal park maken we een mooie boottocht op de gelijknamige rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

Okavangodelta

Dag 6 Maun - Okavangodelta
Dag 7 Okavangodelta, boottocht

Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waaraan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations, banken en forexbureau’s gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons verblijf in de delta.

Okavango delta Botswana DjoserDe Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied, dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen. Deze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te bomen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden. Onderweg leggen we aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe.

De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. 's Avonds gaan we wildkamperen we op één van de vele eilandjes, waar we genieten van de mooie zonsondergang. Na terugkeer naar Maun kun je hier 's middags nog een kijkje nemen of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta.

Etosha nationaal park

Dag 8 Okavangodelta - Maun
Dag 9 Maun - Rundu
Dag 10 Rundu - Etosha nationaal park
Dag 11 Etosha NP
Dag 12 Etosha NP

Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats, die 's nachts verlicht is. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

Twyfelfontein en Cape Cross

Dag 13 Etosha NP - Twyfelfontein
Dag 14 Twyfelfontein - robbenkolonie Cape Cross - Swakopmund

In de omgeving van Twyfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaar toe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage. Als er nog tijd is kunnen we stoppen bij enkele geologische curiositeiten, als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan in 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. 's Avonds kamperen we aan een droge rivierbedding. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten.

Cape Cross Zuid-Afrika Namibie DjoserTijdens de rit naar Swakopmund, stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie zeerobben.

Swakopmund en Sossusvlei

Dag 15 Swakopmund
Dag 16 Swakopmund - Solitaire
Dag 17 Solitaire - Sossusvlei - Sesriem

Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een eenvoudige backpackerslodge.

In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. Ook heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat de mogelijkheid dolfijncruise te maken, paard te rijden, of te paragliden.

Sossusvlei NamibiëOp dag 17 is het einddoel van onze inspannende tocht de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We bereiken deze vlei via het plaatsje Sesriem. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer, van onze campsite. Hij is ontstaan, doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

De pan van Sossusvlei wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

Fish River-canyon

Dag 18 Sesriem - Fish River Canyon
Dag 19 Fish River Canyon - Oranjerivier
Dag 20 Oranjerivier - Cederberg

Fish River Canyon NamibieOns reisdoel van deze dag is de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. In het gelijknamige nationale park kamperen we op een schaduwrijke plek ten noorden van de canyon, waarvandaan we de omgeving verkennen. Als je goed oplet zie je hier al het eerste schaarse wild. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.

De Oranjerivier, is de rivier die de grens vormt tussen Namibië en Zuid-Afrika. De oevers worden benut voor de verbouw van allerlei gewassen, waaronder katoen. 's Middags kamperen we aan de oevers van de rivier en heb je gelegenheid om de omgeving te verkennen. Liefhebbers kunnen dan een kano huren om de rivier af te zakken.

Cederberg en Kaaps Schiereiland

Dag 21 Cederberg - excursie Kaaps Schiereiland en pinguïnkolonie Boulders Beach - Simon's Town
Dag 22 Simon's Town - Kaapstad

De volgende ochtend reizen we verder naar Cederberg. Dit gebied geniet landelijke faam als een uitzonderlijk mooi wandelgebied en wordt nog niet overmatig bezocht. Bekend zijn ook de grillige zandstenen rotsformaties alsmede de cederbomen en de rooibosthee. Ook staat de regio bekend om zijn flora en fauna en bijzondere rotsformaties. Deelname aan een wijnproeferij (optioneel) behoort hier tot de mogelijkheden.

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het zuiden, naar het Kaaps Schiereiland. Van daar uit wandelen we naar Kaap de Goede Hoop. We overnachten in het schilderachtige plaatsje Simon's Town, dat bekend staat om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns in het nabijgelegen plaatsje Boulders Beach.

Kaapstad

Dag 23 Kaapstad - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Het einde van de reis is in zicht. Na aankomst in Kaapstad heb je de middag tot je beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is tegenwoordig een gezellig plein met marktkraampjes, waar hapjes uit de Kaaps-Maleise keuken aangeboden worden. Het is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode.

Waterfront Victoria Alfred Kaapstad Zuid-Afrika DjoserIn de haven vind je een keur aan restaurantjes, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen. Vanuit de oude haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vaart de boot naar het Robbeneiland, waar Mandela lang gevangen zat. De beroemde Tafelberg en minder bekende Duivelspiek en Leeuwekop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. Sportievelingen kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Wil je het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot je beschikking. Vanuit Kaapstad vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

Op weg met Djoser

Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de hotels en campings natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. De meereizende locale crew heeft altijd wel ideeën en biedt ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de crew je handige tips geven. Houd er wel rekening mee dat er zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

07 mrt - 30 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

11 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

18 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

25 jul - 17 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

08 aug - 31 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

05 sep - 28 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

12 sep - 05 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

26 sep - 19 okt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

17 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

24 okt - 16 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

31 okt - 23 nov
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

14 nov - 07 dec
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

12 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 jan - 25 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

13 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

06 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

10 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

01 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis begint bij de Victoriawatervallen en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Regionale vlucht Victoriawatervallen - Johannesburg (of vv)
 • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotel - en hostelovernachting met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen t.w.v. € 495,-
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie de Okavangodelta
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
 • Bezoek pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Boottocht op de Chobe-rivier

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, en ook zonder de vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €1.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 88,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad en/of Victoriawatervallen bij te boeken. In Kaapstad verblijf je vooraf of na afloop van je reis (wanneer je de reis in omgekeerde volgorde maakt) in een in het historische hart van de stad gelegen accommodatie. Het beroemde Greenmarket plein, de Compagnie tuinen en het Capetown kasteel liggen op loopafstand. De prijs is € 60,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 120,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Victoriawatervallen is de prijs € 58,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 90,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €400,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak en eventueel een kussentje; ook voor comfortabele slaapmatjes wordt gezorgd.

De kampeerterreinen liggen op de mooiste plekken midden in de natuur. Soms kan je wild bij een aangrenzende drinkwaterplaats van dichtbij gadeslaan. De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen zijn van goede kwaliteit. Goed geoutilleerde toiletgebouwen voorzien van wasbakken, toiletten en douches. Sommige kampeerterreinen hebben een zwembad voor een verkoelende duik. Bij de receptie is vaak een kleine kampwinkel of bar waar je een drankje kunt kopen. De enige plek waar je wat comfort moet inleveren is in de Okavangodelta. Hier zijn de voorzieningen beperkt, maar dat wordt gecompenseerd door het natuurschoon. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

We overnachten in Kaapstad en in Swakopmund in een centraal gelegen hotels . Hier zijn de kamers voorzien van eigen sanitair. Bij de Victoriawatervallen slaap je in een tent welke is voorzien van een stretcher, een comfortabele matras en fris beddengoed. 

Bekijk de reviews op Tripadvisor

Fish River Canyon Canyon Roadhouse
Etosha nationaal park Etosha Village
Kasane Thebe River Safaris
Victoriawatervallen Shearwater Village

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 88,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • We overnachten in canvas tenten die makkelijk op te zetten zijn..

 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis hotel accommodatie Djoser
 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis djoser
 • Onze kampeerplaatsen liggen op de mooiste plekken, midden in de natuur.

 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis djoser
 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis djoser

  Een meerezeinde kok bereid, met hulp van de deelnemers, de maaltijden.

 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis djoser

  Het opzetten van een tent is binnen enkele minuten gebeurd.

 • Onze tenten zijn voorzien van muskietengaas, een klamboe is niet nodig.

Vliegreis

Lufthansa

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa is onderdeel van de Lufthansa-groep, waar ook Swiss en Austrian airlines deel van uit maken. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Bovendien vlieg je met Lufthansa met een zeer moderne vloot, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8: deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2 uitstoot. Lufthansa biedt aan boord een uitgebreid inflight entertainment systeem, boordevol films, series en games. Aan boord ontvang je natuurlijk ook een warme maaltijd en een drankje. Kortom: bij Lufthansa begint je reis goed!

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Kaapstad

  Vertrek

  21:30

  Aankomst

  11:05*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Victoria Falls - Johannesburg

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Frankfurt

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:15*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:15

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in zuidelijk Afrika een uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, en ook zonder de vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of andersom), bedraagt vanaf €1.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor onze kampeerreizen in Afrika maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het westen van Namibië tref je geen asfalt aan. Hierdoor kunnen reisdagen wat langer zijn en kan een lekke band wel eens voorkomen.

In de grote steden als Kaapstad en Swakopmund kun je je eigen tijd indelen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen. Het traject Victoriawatervallen - Johannesburg wordt uitgevoerd door British Airways.

 • Zuid afrika, Botswana Namibie en victoriawatervallen Djoser Lufthansa luchtvaartmaatschappij
 • We reizen met een comfortabele safaritruck

 • Zuid afrika, Botswana Namibie en victoriawatervallen Djoser vervoer Truck
 • Alle stoelen in onze trucks zijn in de richting geplaatst.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Regionale vlucht Victoriawatervallen - Johannesburg (of vv)
 • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotel - en hostelovernachting met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen t.w.v. € 495,-
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie de Okavangodelta
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
 • Bezoek pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Boottocht op de Chobe-rivier

Excursies

Leeuwen zebra's Etosha NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over een lokale markt op zoek naar leuke Afrikaanse souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, wandelt door de mooie omgevingen of zit graag bij de tent met een goed boek. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. We volgen de mooie Chapmans Peakdrive en stoppen bij Kaap de Goede Hoop (nationaal park) en de pinguïnkolonie bij Boulders beach bij Simon's Town.
 • Vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park Fish River Canyon in om de canyon vanuit een aantal viewpoints te bekijken.
 • We bezoeken de duinpannen Deathvlei & Sossusvlei gelegen binnen het Namib-Naukluft nationaal park. Als er tijd over is bezoeken we de Sesriemcanyon.
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
 • Etosha nationaal park, we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen.
 • Excursie in de Okavango delta, we rijden met jeeps diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet o.l.v. gids op zoek naar wild.
 • We maken een boottocht op de Chobe-rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.


Onze safaritruck staat klaar voor een aantal excursies waarbij je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen.
 

 • In Lamberts Bay bezoeken we een indrukwekkende Jan van Gentenkolonie op Bird Island.
 • In de omgeving van Twyfelfontein bezoeken we de berg waar meer dan 2000 gravures van Bosjesmannen zijn te bewonderen. We nemen ook een kijkje bij de 'orgelpijpen' en ‘verbrande berg’.


De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk te voet vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen $30,- per persoon. Indien de vlucht aankomt of vertrekt vanuit Livingstone (Zambia), dan kost het visum $50,-.
 • Voor Botswana geldt een toeristenbelasting van $30,- per persoon. Betalingen worden gedaan aan de grens. Er kan betaald worden met pinpas, creditcard of contant.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika en Namibië hebben de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet.

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de pula. In Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen mogelijk in de grote steden van Zuid-Afrika en Namibië.
Contant: dollars/euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van €48,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Drie maaltijden per dag zijn tijdens de safari/ kampeerovernachtingen bij de prijs inbegrepen.

Een meereizende kamphulp (een zgn. campcourier) draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck

Tijdens de overnachtingen in Kaapstad, Swakopmund en bij de Victoriawatervallen zijn op het ontbijt na, de maaltijden niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten.

Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants, in de hotels en lodges en restaurants in de wildparken waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants.

De bekendste lokale snack in Zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezouten, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad en/of Victoriawatervallen bij te boeken. In Kaapstad verblijf je vooraf of na afloop van je reis (wanneer je de reis in omgekeerde volgorde maakt) in een in het historische hart van de stad gelegen accommodatie. Het beroemde Greenmarket plein, de Compagnie tuinen en het Capetown kasteel liggen op loopafstand. De prijs is € 60,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 120,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

In Victoriawatervallen is de prijs € 58,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 90,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het gehele jaar kun je prima rondreizen door zuidelijk Afrika. In het algemeen is het zo dat de seizoenen tegengesteld zijn aan de Nederlandse, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Zuid-Afrika en Namibië. Juli is de koudste maand, januari de warmste. Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°. In de ochtend en avond kan het echter flink afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak aan te raden zijn. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur zo'n tien graden hoger. In Botswana valt het regenseizoen in de periode tussen november en maart. In Zuid-Afrika en Namibië schijnt in deze periode dan juist volop de zon!
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden. Er wordt van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen.

FAQ

Hoe reizen we tussen Kaapstad en de Victoriawatervallen ?

Over land reizen we met moderne, speciaal uitgeruste safaritrucks. Deze goed onderhouden trucks bieden je uitstekend zicht op het wild. Om ons reistijd te besparen, overbruggen we bovendien het traject tussen de Victoriawatervallen en Johannesburg met een korte vlucht uitgevoerd door British Airways. Indien je de reis zonder de internationale vluchten (het landarrangement) hebt geboekt dan dien je zelf voor het vervoer tussen Johannesburg en Victoriawatervallen te zorgen.

Hoe lang zijn de reisdagen tijdens deze reis?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Waar overnachten we?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent te boeken?

Als ik een verlenging van het hotel boek, is dan ook de transfer van of naar de luchthaven inbegrepen?

Wie begeleidt de reis?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Welke entreegelden en excursies zijn bij de reissom inbegrepen?

Is de vlucht Johannesburg - Victoriawatervallen of andersom inbegrepen in de reissom?

Wat zijn de bijkomende kosten voor excursies?

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

Wat moet ik meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Zijn er verplichte vaccinaties voor deze landen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Zuidelijk Afrika?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Is er de mogelijkheid om tijdens het verblijf in Kaapstad het Robbeneiland te bezoeken?

Welke regels m.b.t. reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerervaring hebt is tent opzetten en afbreken zwaar elke dag. Maar is het dubbel en dwars waard. Hoogtepunt voor mij persoonlijk was toch wel Sossusvlei met zijn dune 45 en deadvlei. Okavangdelta had voor mij nacht korter gemogen.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeerplekken met goede faciliteiten in uitgestrekte natuurgebieden. Afwisselend en avontuurlijk; het tempo ligt hoog, maar daardoor zie en beleef je veel. Een aanrader voor wie zuidelijk Afrika wil verkennen.

  9,0

  9,0
 • We hebben de reis in de omgekeerde richting gedaan (van Victoria Falls tot Kaapstad dus). Je leest telkens dat andersom leuker is, maar laat dat je niet tegenhouden. Er zijn zoveel hoogtepunten, dat de volgorde niet uitmaakt! Namibië was voor mij persoonlijk de topper!

  9,0

  9,0
 • Afrika leer je kennen als je er dicht bij blijft. Kamperen is hiervoor de uitgelezen manier. Verkijk je niet: het is geen vakantie maar een avontuur. Het vraagt wat van je conditie maar als dat geen issue is dan raden wij deze manier van reizen zeker aan!

  9,0

  9,0
 • Intensief maar onvergetelijk mooie reis. Het verblijf in de Okavangodelta is een unieke belevenis en de enige plek waar je buffels kunt zien maar ook de olifanten, nijlpaarden en zebra’s staan 20 meter verderop. De overige nationale parken zijn prachtig.

  7,0

  7,0
 • Een avontuur dat alle verwachtingen overtroffen heeft!

  9,0

  9,0
 • De rondreis door Afrika, Namibië en Botswana was zeer indrukwekkend. We hadden gekozen voor een kampeerreis omdat we één wilden blijven met de natuur om ons heen. Lange dagen en, het is goed om te beseffen dat het om een natuurrondreis gaat en niet om vakantie. Prachtige maar ook intensieve reis.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis, onvergetelijke ervaring! Je ziet ontzettend veel door het hoge tempo, al kan dit ook wel wat vermoeiend zijn af en toe (lange reisdagen). Kamperen op prachtige locaties, echt uniek. Afrikaanse crew (Bheki & Bernard) waren echt top! Reis is een echte aanrader, Afrika is prachtig!

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis gehad! Het programma is vol en op tempo, vroeg uit bed en volgens strak schema (Time is not on our side) maar het waard! Je ziet veel in korte periode de 4 landen te bezoeken. Met topchauffeur Richard. Communicatie met Moyo af en toe moeizaam, maar leidt de groep goed en kookt lekker.

  9,0

  9,0
 • Een mooie, afwisselende,verrassende, maar ook soms met wat te lange reisdagen reis. Wilde dieren, mooie steden, mooie en lieve mensen. Een prachtige mooie ervaring

  8,0

  8,0
 • Wat een onvergetelijk geweldig avontuur, heel dichtbij de natuur en toch veilig. Zoveel gezien, zoveel indrukken! Zo zou iedereen Afrika een keer moeten ervaren. Daarnaast was alles goed georganiseerd en waren de maaltijden heel divers en lekker. Topreis.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis; geen vakantiereis, maar een avontuur. Veel natuur, maar weinig cultuur. Zeer bekwame chauffeur (Richard), meer dan 5000 km gereden, veelal op ongeplaveide wegen. De reisbegeleider (Mxolisi) was een goede coördinator, uitstekende kok, maar zijn communicatie liet te wensen over.

  8,0

  8,0
 • Tafelberg, de kaap, ruige kusten, savanne, jungle, woestijnen, standen vol robben, alle kleuren vogels, vrijende leeuwen, jagende cheetah, chille luipaarden & lynxen, kuddes olifanten, zebra, oryx, impala, gnoes, buffels, hippos, struisvogels, giraffes. Tentje, wijntje, zon, heerlijk eten, genieten

  9,0

  9,0
 • Deze reis was totaal wat ik had verwacht, misschien zelfs wel nog iets beter. Het was een prachtige en onvergetelijke reis. Heel veel gezien, veel variatie. De groep was ontzettend leuk en gezellig. De twee gidsen waren ook super, twee top mensen!

  10,0

  10,0
 • Geweldige ervaring! Geweldige gids, kok, chauffeur! Geweldige groep!

  9,0

  9,0
 • Een super reis: Zimbabwe, Botswana, Namibie en Zuid-Afrika: veel hoogtepunten: Victoria-falls, Okavango-delta, Etosha, prachtige natuur Namibië. Goede faciliteiten camping. Geweldige kok/gids en chauffeur. Een geweldige reis. We hebben genoten van alles. Groetjes, Hub & Hermine

  9,0

  9,0
 • Super mooie reis die je zeker vanaf Kaapstad moet maken omdat ie dan opbouwend is. T lukt je echt niet zelf om zoveel te zien en te doen. Tempo ligt hoog maar is goed te doen en de chauffeur en kok/gids waren super.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Waanzinnig de natuur die je beleeft. Prima reis (soms wat lang) en goede overnachtingen.

  9,0

  9,0
 • Het was een avontuurlijke, onbeschrijfelijk mooie en fijne reis.

  9,0

  9,0
 • Geweldige vakantie gehad. Heel veel wild gezien en soms erg kortbij een mannetjes leeuw, lopend op 2 meter achter de auto tijdens de game drive in Chobe. Gieren op een zebra en 13 leeuwen bij een dode giraffe in Etosha. Een geweldige chauffeur, reisleidster en ook nog eens een perfecte groep.

  9,0

  9,0
 • Prachtige route. De truck had geen airco zoals shower aangaf. De eisafstanden zijn groot, dus het is vrij strak georganiseerd, weinig vrijheid, maar je kan zo heel veel zien. 2 wildkamperen is wat lang, omdat er weinig is te doen. Alle lof voor begeleiding Marika en Beki!

  9,0

  9,0
 • Kort samengevat: -een prachtige natuurreis gekarakteriseerd door een breed scala aan landschappen, flora en fauna. -begeleiding door reisleider/chauffeur en kok verdienen de triple AAA status, -een aanrader voor reizigers die van kamperen houden, enige vermoeienissen goed aankunnen.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis. De natuur in Namibië is overweldigend en de safari's prachtig. Het wildlife is zo mooi. Het kamperen is ook uitstekend bevallen. Een aanrader voor iedereen.

  9,0

  9,0
 • Het was een erg mooie reis. We hebben prachtige natuur gezien, dieren vaak van heel dicht bij. De reisleiding was heel vriendelijk en benaderbaar.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis. Hou rekening met het regenseizoen. Wij zijn in december geweest, en in de Okavango Delta kwam het met bakken uit de lucht. Heeft ook wel weer iets. Heerlijk eten, veel dieren gezien, Sossusvallei is prachtig, prima campsites (aardig netjes, eigenlijk altijd warm water).

  8,0

  8,0
 • Prachtige rondreis. Deze reis had alles: natuur, cultuur. Mooie parken bezocht en veel dieren gezien.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Excursie Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach inbegrepen
 • Maaltijden en entreegelden t.w.v. €495,- inbegrepen
 • Entreegelden nationale parken inclusief
 • Okavangodelta tour (met overnachting) inclusief
 • Boottocht Chobe rivier inclusief
 • Combinatie van kampeer- overnachtingen en hotel/hostelovernachtingen
 • Goed uitgeruste safaritrucks
 • Vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of v.v.) inbegrepen
 • Meereizende kok voor inkopen en bereiden maaltijden

Klantwaardering

8,6

Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerer...
Prachtige, maar intensieve reis, zeker als je geen kampeerervaring hebt is tent opzetten en afbreken zwaar elke dag. Maar is het dubbel en dwars waard. Hoogtepunt voor mij persoonlijk was toch wel Sossusvlei met zijn dune 45 en deadvlei. Okavangdelta had voor mij nacht korter gemogen.

Petra - 8,0
Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeer...
Een prachtige reis en onvergetelijke ervaring. Mooie kampeerplekken met goede faciliteiten in uitgestrekte natuurgebieden. Afwisselend en avontuurlijk; het tempo ligt hoog, maar daardoor zie en beleef je veel. Een aanrader voor wie zuidelijk Afrika wil verkennen.

Marc L. - 9,0
We hebben de reis in de omgekeerde richting gedaan (van Vict...
We hebben de reis in de omgekeerde richting gedaan (van Victoria Falls tot Kaapstad dus). Je leest telkens dat andersom leuker is, maar laat dat je niet tegenhouden. Er zijn zoveel hoogtepunten, dat de volgorde niet uitmaakt! Namibië was voor mij persoonlijk de topper!

Lynn R. - 9,0

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

Het weer in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Victoria watervallen

26°C

Terug naar boven