Eten

Eten

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Heerlijke Japanse gerechten eten

    De Japanse keuken is een van de uitgebreidste ter wereld. Lees meer over het eten van de verschillende heerlijke gerechten.

    Lees meer

  • Het lekkerste eten van Libanese keuken

    De Libanese keuken is bezig met een sterke opmars in de lage landen, ook al zou je dat niet direct zeggen. Hummus, pita-broodjes en falafel: drie gerechten die bijna niet meer weg te denken zijn van een zomerse barbecue – en allemaal uit Libanon komen. Maar er valt zoveel meer te ontdekken en te proeven! Daarom leggen we in deze blog een aantal geheimen van de Libanese keuken bloot.

    Lees meer

  • Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau

    Dwalend door Dar Es Salam word ik verrast door een bijzonder tafereel: een in groen doek gewikkelde Masai die frietjes bakt in gloeiendhete olie en er vervolgens twee eieren bij gooit. Nieuwsgierig stap ik op hem af: ‘Rafiki [vriend], kun je voor mij ook zo’n omelet maken?’

    Lees meer

  • 24 uur in Bangkok: op avontuur door de Thaise hoofdstad

    We kunnen elkaar nauwelijks verstaan. We worden overstemd door de muziek die ons uit de barren tegemoet zingt. Voor ons staat een Thaise man van middelbare leeftijd noedels te wokken.

    Lees meer

  • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

    Lees meer

  • De nationale drank van Argentinië

    Houd op reis door Argentinië je ogen open voor kleine kalebassen met daarin roestvrijstalen rietjes. Want als je dat doet, ga je ze opeens overal zien.

    Lees meer

  • Het lekkerste eten van de Mexicaanse keuken

    Zelfs de meest doorgewinterde reiziger zal in Mexico van de ene culinaire verbazing in de andere vallen. Natuurlijk is dit het land van de taco’s en burrito’s, maar het land heeft zoveel meer te bieden.

    Lees meer

  • Trincomalee, een van de mooiste stranden van Sri Lanka

    Afgelopen zomer hebben wij met ons gezin een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een geweldig land. Alle elementen waar wij zo blij van worden, komen terug in deze reis; oude steden en tempels, bergen en prachtige nationaal parken en vriendelijke mensen.

    Lees meer

  • Culinair reizen in Rajasthan

    Geuren, kleuren en smaken. Weinig keukens bieden zoveel variatie als die van India. Van de zacht smakende kaas en lassi in het noorden tot de ‘vlammen’ van het hete zuiden. In de noordelijke deelstaat Rajasthan leer je niet alleen de zachte gerechten van deze regio kennen, maar proef je de ‘wereld’ van het hele Indiase subcontinent.

    Lees meer