Cultuur

Cultuur

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Top 10 bezienswaardigheden van Phnom Penh

    Als je nu in Phnom Penh rondloopt is het lastig voor te stellen dat het nog helemaal niet zo lang geleden was dat dit een spookstad was.

    Lees meer

  • De Hie tempel, een stukje Kyoto in Tokyo

    Hoewel je bij de rode torii al snel aan Kyoto denkt, is er in Tokyo ook een plek waar je hier onderdoor kan wandelen. De Hie tempel.

    Lees meer

  • India, een land dat altijd verandert en toch altijd hetzelfde blijft

    "India, een land dat altijd verandert en toch altijd hetzelfde blijft." In deze leuke en extra lange blog vertelt één van onze reisbegeleiders waarom India, ondanks dat hij inmiddels de hele wereld heeft gezien, een speciale plek heeft in zijn hart. Met al zijn geuren en kleuren is het land een ongeëvenaarde reiservaring!

    Lees meer

  • Thaise namen, een bijzondere samenstelling

    Als je Thailand bezoekt dan kom je soms mensen tegen met vrij bijzondere namen, of mensen die onder meerdere namen bekend staan. Hoe zit dat nou precies in elkaar?

    Lees meer

  • De legende van het Toba-meer

    Het Toba-meer is met zijn diep gekleurde water, midden in de groene jungle, een absoluut hoogtepunt van een reis over Sumatra, bijvoorbeeld in combinatie met Java en Bali. En zoals het hoort bij een indrukwekkend natuurmonument, hangt er een bijzondere mythe rondom het ontstaan van het meer. Reisbegeleider Aafke van der Heijden vertelt het verhaal in deze blog.

    Lees meer

  • De vijf kenmerken van Maleisië

    Eigenlijk heb je geen “vijf kenmerken” nodig om Maleisië te omschrijven, één woord is genoeg! ‘Veelzijdig’! Maar toch zal ik proberen het land op te splitsen, zodat je misschien nog nieuwsgieriger wordt naar dit diverse land.

    Lees meer

  • Tien hoogtepunten van Luang Prabang, Laos

    Luang Prabang is een echte toeristen hotspot van Laos, en niet zonder reden. Een relaxte sfeer, heel veel prachtige tempels, zonsondergang aan of op de rivier, heerlijk eten en elke ochtend een parade van oranje gewaden is nog maar een deel van wat dit kleine sfeervolle stadje te bieden heeft.

    Lees meer

  • De oude wijze van Fatehpur Sikri

    Jarenlang hadden reisbegeleiders in India een vaste gids voor het bezoek aan het fort Fatehpur Sikri, vlakbij de stad Agra. 'Mister Arshad' moest je hebben, die oude man zat vol wijsheid. Lees hier de herinneringen van reisbegeleider Wim Struijk.

    Lees meer

  • De Baltische keten, 2.000.000 mensen op een rij

    De geschiedenis van de Baltische staten laat zich schrijven als het verhaal van landen tussen Oost en West Europa. Het verhaal van Estland, Letland en Litouwen en hun volken. Al sinds 10.000 jaar wonen er mensen is de Baltische regio. Maar slechts zelden waren de landen zelfstandig.

    Lees meer

  • Kiespijn in Marrakech

    Djemaa al Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen: zoals de kiezentrekkers.

    Lees meer