Cultuur

Cultuur

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Tien hoogtepunten van Luang Prabang, Laos

    Luang Prabang is een echte toeristen hotspot van Laos, en niet zonder reden. Een relaxte sfeer, heel veel prachtige tempels, zonsondergang aan of op de rivier, heerlijk eten en elke ochtend een parade van oranje gewaden is nog maar een deel van wat dit kleine sfeervolle stadje te bieden heeft.

    Lees meer

  • De oude wijze van Fatehpur Sikri

    Jarenlang hadden reisbegeleiders in India een vaste gids voor het bezoek aan het fort Fatehpur Sikri, vlakbij de stad Agra. 'Mister Arshad' moest je hebben, die oude man zat vol wijsheid. Lees hier de herinneringen van reisbegeleider Wim Struijk.

    Lees meer

  • De Baltische keten, 2.000.000 mensen op een rij

    De geschiedenis van de Baltische staten laat zich schrijven als het verhaal van landen tussen Oost en West Europa. Het verhaal van Estland, Letland en Litouwen en hun volken. Al sinds 10.000 jaar wonen er mensen is de Baltische regio. Maar slechts zelden waren de landen zelfstandig.

    Lees meer

  • Kiespijn in Marrakech

    Djemaa al Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen: zoals de kiezentrekkers.

    Lees meer

  • Ieder zijn eigen Boeddha

    In Thailand weet iedereen op welke dag van de week hij of zij geboren is, want dit is je wekelijkse geluksdag! Iedere geluksdag heeft zijn eigen Boeddha. Benieuwd welke bij jou hoort? Lees het in deze blog.

    Lees meer

  • Een zondagmiddag uitje naar Salento of Filandia

    In Colombia vinden mensen het heerlijk om op zondagmiddag erop uit te trekken met het hele gezin, met je vrienden of vriendinnen.

    Lees meer

  • De Nepalese keuken

    Nepal staat om veel dingen bekend, maar de nepalese keuken is daar niet één van. Niet geheel terecht want er zijn zeker genoeg lekkere en spannende gerechten te vinden in Nepal.

    Lees meer

  • Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

    Ieder land heeft wel een nationale sport of nationaal spel dat alleen in het eigen land wordt gespeeld. In Colombia is dit Tejo: een soort jeu de boules met buskruit!

    Lees meer

  • Het Japanse toilet

    Het is een dagelijks terugkerende bezigheid en na gedane zaken druk je gedachteloos op de spoelknop. Zo gaat dat echter niet in Japan.

    Lees meer

  • Misschien wel het oudste kerkje van Wales

    Op dag zeven van onze wandelreis in Wales voert de wandeling ons door de Conwyvallei met zijn tweelingmeren Geirionydd en Craftnant nabij het plaatsje Trefriw.

    Lees meer