Natuur

Natuur

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Djoserfans aan het woord

    Djoserfans aan het woord

    Wie zijn onze reizigers en waarom gaan ze keer op keer met Djoser mee? We zijn heel blij met onze reizigers die er telkens weer voor kiezen om samen met Djoser de wereld te ontdekken. Daarom laten we in dit nummer van het Djoser Magazine een aantal trouwe Djoserfans aan het woord. Welke landen staan er nog op hun verlanglijstje? Wat is hun mooiste reiservaring? En wat vinden zij typisch Djoser? Eén ding hebben ze allemaal gemeen: een passie voor reizen.

    Lees meer

  • 25000 dieren op 250 vierkante kilometer

    ‘Kijk, een leeuwenpaar!’ roept gids Shaniel, als we de Ngorongoro Conservation Area zijn binnenrijden. ‘Het is paartijd.’ Hij parkeert zijn Toyota Landcruiser op een strategische plek, zodat we door het open dak een goed uitzicht hebben op wat komen gaat.

    Lees meer

  • De hoogste vulkaan van Kaapverdië: Over het lavagruis naar 2829 meter

    Lucky huppelt naar boven op een vroege ochtend in november. De zon is net op en de mist hangt nog in de lucht. De wind is guur, de top ver. Op vier pootjes rent Lucky onbezorgd tussen de kleine stenen, terwijl hij ons aanmoedigt met zijn geblaf.

    Lees meer

  • Waar de zon altijd schijnt: Santo Antão, het mooiste stipje in de Atlantische Oceaan

    In Ponta do Sol schijnt de zon altijd als ik Rodrigo moet geloven. Met een grote boog duikt hij in het zoute zeewater dat wild tegen de kade klotst. Er is geen echt strand, maar slechts een haven waar vissers, kinderen en metselaars verkoeling zoeken na een dag onder de brandende zon.

    Lees meer

  • Op safari: zo moet het (niet)

    Mijn eerste safari-ervaring was in Noord-Nepal. We gingen op wandelsafari en een bloednerveuze gids waarschuwde: ‘Kijk uit voor neushoorns. Komen we ze tegen, blijf doodstil staan.

    Lees meer

  • De bizarre planten van Maleisië

    Kaschef Rogier van Vugt van de Hortus botanicus Leiden vertelt over de weelderige natuur van de Cameron Highlands, één van de bijzonderste natuurparken van het Maleise vasteland. Van vleesetende bekerplanten, tot stinkende doerians en parasitaire bloemen. Rogier legt uit wat er bijzonder is en waar je op moet letten.

    Lees meer

  • Sao Jorge en de afdaling van de Caldeira de Cima

    Woeste golven slaan tegen de rotsen. Het geklots van zeewater overstemt het geroezemoes van dorpsvissers, die op de late namiddag bij elkaar komen om hun hengel uit te gooien en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

    Lees meer

  • Mongolië en het verrassende groen van de Orkhon Vallei

    Het hout in de kachel knispert op de koude morgen. De dauw staat op het witte tentzeil van onze ger. Op de verlaten heuvels graast een groepje yaks in het prille zonlicht.

    Lees meer